Erna Solberg

Monday, 06 February, 03:36

Nyheter om Erna Solberg

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 02 jan 23 kl. 06:10

Erna Solberg har planen klar for 2023

Erna Solberg var Norges statsminister fra 2013 til 2021. I 2021 overtok Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet. Nå er Solberg klar igjen.

NRK - 02 feb 23 kl. 12:05

Erna Solberg sier Mehl forsøkte å føre Stortinget bak lyset

Høyre-leder Erna Solberg reagerer sterkt på at justisminister Emilie Enger Mehl ikke har svart på Stortingets spørsmål om hun har TikTok installert på tjenestetelefonen. I går bekreftet Mehl dette overfor TV 2. – Det er dumt at en justisminister, med ansvar for sikkerhetsloven, har installert TikTok på tjenestetelefonen.

NRK - 04 jan 23 kl. 12:49

Erna Solberg tar gjenvalg

Erna Solberg ønsker gjenvalg som Høyres leder. Både partileder Erna Solberg og nestlederne Henrik Asheim og Tina Bru, stiller seg til disposisjon for to nye år i Høyres ledelse. Det skriver Høyre i en pressemelding.

NRK - 31 dec 22 kl. 11:14

Solberg: – Regjeringen bidrar til mer usikkerhet

Høyre-leder Erna Solberg mener regjeringen bidrar til mer usikkerhet. Hun sier Norge ville hatt en krise med krig i Ukraina og en strømkrise som følge av Putins krig på energiområdet, uansett hvem som styrer. Men hun mener regjeringen forverrer situasjonen.

Aftenposten - 02 feb 23 kl. 13:32

Erna Solberg mener justisministeren prøvde å føre Stortinget bak lyset

Erna Solberg synes det er dumt at justisministeren installerte Tiktok på tjenestetelefonen..

Aftenposten - 21 jan 23 kl. 07:10

Lovendring truer ski-resort. Erna Solberg vil reversere forbud mot innleie av arbeidskraft.

NOREFJELL (Aftenposten): Høyre-leder Erna Solberg varsler at hun vil reversere forbudet mot innleie som en av de første….

VG - 28 jan 23 kl. 16:13

Solberg lover boligløft for unge: – Regjeringen gjør vondt verre

NOREFJELL (VG) Erna Solberg gjør bolig til en valgkampsak for Høyre. Hun kaller regjeringen og SVs begrunnelse for å kutte i BSU-ordningen «patetisk» – og gir egne kommunepolitikere klar marsjordre..

NRK - 10 jan 23 kl. 21:13

Høgre ønsker å bruka 2 milliardar ekstra på straumstøtte til bedriftene

Høgre-leiar Erna Solberg kritiserer regjeringa si straumordning for norske bedrifter, og meiner dei burde få straumstøtte lenger inn i 2023. Frå nyttår stoppa regjeringa straumstøtta til norske bedrifter. Prislappen enda på 2,8 milliardar.

VG - 05 jan 23 kl. 20:04

Utfordrer Erna om Kina: - Lytt til Jens!

OSLO SPEKTRUM (VG) Unge Høyre-leder Ola Svenneby vil skrinlegge vennskapsavtalen med Kina som Solberg-regjeringen inngikk i 2016. Han ber Erna Solberg (H) lytte til Jens Stoltenbergs sterke Kina-kritikk..

NRK - 04 jan 23 kl. 12:47

Erna Solberg ønsker gjenvalg

Erna Solberg ønsker gjenvalg som Høyres leder. Hun stiller seg til disposisjon for to nye år i partiets ledelse. Det gjør også nestlederne Henrik Asheim og Tina Bru..

E24 - 03 jan 23 kl. 15:03

Erna Solberg erkjenner medansvar for trøbbel på Follobanen

Erna Solberg (H) erkjenner at trøbbelet på Follobanen kan skyldes feil som skjedde på hennes vakt som statsminister..

Klartale - 18 jan 23 kl. 14:07

Stortinget sier nei til ny høring om Nav-skandalen

Tirsdag sa sju av ti medlemmer i komiteen nei til å behandle temaet på nytt. Audun Lysbakken fra Sosialistisk Venstreparti (SV) sier han er skuffet. Han har ønsket en ny høring.

Klartale - 17 jan 23 kl. 09:06

Høyre vil teste ekstra ungdomsskoleår

Tirsdag legger Høyre fram sitt forslag til ungdomsskole-reform. Der får vi vite hvordan partiet tenker om utdanning for unge. Deres forslag er å endre strukturen på barne- og ungdomsskolen.

NRK - 02 feb 23 kl. 14:33

SV om Mehl: - Mange ubesvarte spørsmål

SV ber justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) rydde opp i uklarheter omkring sin bruk av appen TikTok. - Det er mange ubesvarte spørsmål i denne saken, og jeg regner med at Mehl vil benytte anledningen til å rydde opp i den uklarheten som er skapt. Så må vi komme tilbake til hvordan det er egnet at hun gjør det, sier justispolitisk talsperson Andreas Sjalg Unneland til NRK.

NRK - 07 dec 22 kl. 12:03

Skattelistene: Næringsminister Vestre har høgast nettoformue

Av medlemmene i regjeringa er det seks personar som er registrert med ein millionformue. Det er næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp), klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap), barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) og helseminister Ingvild Kjerkol (Ap). Vestre har ei nettoformue på over 72 millionar, medan Støre har over litt 45 millionar i nettoformue.

Klartale - 10 jan 23 kl. 15:43

– Norges modigste kvinne

Klok, uredd, klar, morsom og en nasjonal helt. Slik beskrives Shabana Rehman av venner og andre. Tirsdag fulgte flere hundre personer henne til graven.

Klartale - 10 jan 23 kl. 11:40

Dette sier folk om Shabana Rehman

Shabana Rehman ble bare 46 år gammel. Komikeren døde 29. desember 2022.

NRK - 08 jan 23 kl. 15:03

Høyre utfordrer regjeringen til å få opp tempoet for fornybar kraft

Høyre-leder Erna Solberg utfordrer regjeringen til å få opp tempoet raskt i utbyggingen av kraftproduksjonen her i landet. Under Høyres strategikonferanse på Sundvollen søndag lanserte partiet 12 forslag som de mener må settes på høygir for å realiseres. Blant forslagene er raskt å gi konsesjon til prosjektet Trollvind samt regelendringer som legger bedre til rette for solenergi.

NRK - 17 jan 23 kl. 07:28

Høyre vil teste ekstra ungdomsskoleår

Høyre foreslår at kommuner bør kunne teste ut å flytte ett år fra barneskolen til ungdomsskolen, slik at det blir seks barneskoleår og fire på ungdomsskolen. Fire år på ungdomsskolen er et grep Høyre mener kan gi mer tid til å venne seg til krav og fagoppdeling. – Det å starte litt tidligere på ungdomsskolen gjør at man venner seg til forventningene, sier Høyre-leder Erna Solberg til NRK.

NRK - 29 dec 22 kl. 13:31

Støre: – Rehman var en sterk og uredd stemme

Statsminister Jonas Gahr Støre hyller Shabana Rehman etter at det ble kjent at hun var død. – Shabana Rehman var en sterk og uredd stemme i mange år. Ved å bryte tabuer banet hun vei for en ny generasjon kvinner med innvandrerbakgrunn.

VG - 12 jan 23 kl. 14:59

Hvorfor så stille, Erna Solberg?

Folk ble straffeforfulgt, nektet og krevd tilbakebetalt livsviktige ytelser på feilaktig grunnlag. Etter at skandalen som senere fikk betegnelsen Nav-skandalen ble avslørt som et omfattende justismord ble det sagt at hver stein skal snus, men det er én person vi ikke hører noe fra, og det er hovedpersonen selv..

VG - 22 dec 22 kl. 20:52

Solberg: Støre svikter de svakeste

En smørblid Erna Solberg (H) letter på sløret om hvordan en borgerlig regjering skal settes sammen i 2025, hvis dagens målinger blir valgresultatet. Hun prøver å forklare hvorfor Ap sliter og sier at Støre svikter de svakeste..

Aftenposten - 04 jan 23 kl. 14:03

Hun er ikke Elton John. Hun er Bob Dylan.

Erna Solberg er ikke Elton John. Hun er Bob Dylan..

VG - 26 dec 22 kl. 12:49

Jonas’ krise er verre enn Ernas

Erna Solberg fikk holde på alene. Jonas Gahr Støres krise er mye vanskeligere..

VG - 26 dec 22 kl. 05:32

LO-sjefen om Ap-krisen: – Folk mister trua på prosjektet vårt

LO-leder og sentralstyremedlem i Ap, Peggy Hessen Følsvik, erkjenner at Ap ikke treffer velgerne. Men hun freder partileder Jonas Gahr Støre og advarer mot Erna Solberg..

Klartale - 01 nov 22 kl. 14:25

Vil gjøre det enklere å straffe unge som bryter loven

– Det er en utfordring når ungdom har gjort så mange lovbrudd før de får en reaksjon. At de egentlig ler litt av politiet og hele vårt justissystem. Det sier Erna Solberg til kanalen NRK.

NRK - 14 nov 22 kl. 15:58

Erna Solberg får ny stabssjef

Høyre-politikeren Jenny Clemet von Tetzschner tar over jobben som stabssjef for partileder Erna Solberg (H). Det skriver Høyre i en pressemelding. Von Tetzschner har tidligere vært politisk rådgiver for Nikolai Astrup mens han hadde tre ulike statsrådsposter..

Klartale - 19 dec 22 kl. 11:35

Slik vil de endre måten vi skatter på

Et eget utvalg har vurdert systemet for hvordan vi skatter. Erna Solberg sin regjering valgte utvalget sommeren 2021. Utvalget skulle blant annet se på hvordan vi kan få flere ut i arbeid.

Aftenposten - 30 nov 22 kl. 20:00

Velgerne vil ha Solberg. Manifest-leder mener Støres person og politikk er problemet.

Erna Solberg er en klart mer populær statsministerkandidat enn Jonas Gahr Støre..

Klartale - 29 nov 22 kl. 11:10

– Vi ønsker virkelig å hjelpe

– Vi ønsker å fylle rollen vår. Og hjelpe dem som trenger det mest. Det sier Hans Christian Holte til nyhetsbyrået NTB.

VG - 13 dec 22 kl. 17:50

Fosser frem: Blåblått flertall på ny VG-måling

NESODDEN (VG) Erna Solberg trenger nå bare støtte fra Frp for å kunne danne en flertallsregjering. Velgerflukten fra Ap og SV og over til høyresiden er oppsiktsvekkende, mener ekspert..

NRK - 18 nov 22 kl. 14:00

E16 inne i Høgre sitt alternative statsbudsjett

Høgre har funne plass til vidare utgreiing av ny E16 og jernbane mellom Bergen og Voss i sitt framlegg til statsbudsjett. At vegen ikkje blei prioritert i statsbudsjettet var ei av overraskingene då regjeringa presenterte budsjettet i oktober. «Eit svik», tordna fylkesvaraordføraren.

Klartale - 31 okt 22 kl. 11:01

Hun er den åttende kvinnen som får begravelsen av staten

Rosemarie Köhn var biskop i Hamar bispedømme fra 1993 til 2006. Hun var den første kvinnelige biskopen i Norge og i Norden. Köhn døde natt til søndag etter lang tids sykdom.

NRK - 16 nov 22 kl. 11:27

Støre varsler oppklaring om lakseskatten

Fredag vil regjeringen oppklare spørsmål rundt den foreslåtte lakseskatten, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Men han vil ikke bekrefte endringer. – Fredag er det et møte mellom finans- og fiskeriminister, og de største aktørene i næringen.

VG - 15 nov 22 kl. 17:37

VGs partibarometer: Ny bunnmåling for Ap - flykter til Erna

Arbeiderpartiet setter ny bunnrekord på VGs partibarometer, og velgerne flykter i hopetall til Høyre: Erna Solberg stikker av med nesten 200.000 av Aps og Senterpartiets velgere..

NRK - 26 okt 22 kl. 12:49

Solberg: – Vi har en forverret sikkerhetssituasjon

– Vi har en forverret sikkerhetssituasjon i Europa, sier Høyre-leder Erna Solberg etter pågripelsen av den spionmistenkte mannen i Tromsø og drone-pågripelsene som har funnet sted i Norge de siste ukene. – Det forteller oss også at noen ønsker å gjøre oss engstelige, sier hun til NRK. – Vi skal ikke se bort ifra at noe av denne aktiviteten er for å gjøre oss bekymret, kommenterer Solberg..

NRK - 07 okt 22 kl. 11:30

Erna Solberg har tidligere nominert vinner

– Gratulerer til den russiske organisasjonen Memorial, den ukrainske organisasjonen Senteret for sivile rettigheter, og aktivist Ales Bjaljatski fra Belarus, med Nobels fredspris, skriver Erna Solberg i en pressemelding. – Høyre ga Sjur Lindebrække-prisen til Memorial ved leder Svetlana Gannusjkina i 2012, og jeg har faktisk nominert dem til Nobels fredspris flere ganger. I 2015 ga vi samme pris til Senteret for sivile rettigheter.

NRK - 24 nov 22 kl. 04:30

Fellesforbundet sier ja til lakseskatt – men krever endringer

Fellesforbundet har snudd og ønsker nå grunnrenteskatt for oppdrettsnæringen, gitt at regjeringen kommer dem i møte på en del justeringer i forslaget. Klassekampen har snakket med flere LO-kilder og skriver at det denne gangen kommer til å bli et klart ja til grunnrenteskatt for oppdrettsnæringen. Nøkkelen ligger ifølge avisa hos Fellesforbundet.

NRK - 13 sep 22 kl. 14:11

Erna Solberg om skattesmellen: Saken er ikke konkludert ennå

I dag ble det kjent at Høyres nestleder Tina Bru har fått varsel om skattesmell fra Skatteetaten. Sentralt i saken er en toroms-leilighet i Stavanger der Bru, hennes familie og hennes foreldre var folkeregistrert samtidig. Statsminister Erna Solberg sier til NRK at hun håper Skatteetaten og Tina klarer å bli omforente med saken.

E24 - 20 nov 22 kl. 13:21

Høyres alternative budsjett: Skattelette og bedriftsstøtte

Høyre vil øke barnetrygden og gi syv milliarder kroner i skattelette til husholdningene. Men Erna Solberg vil fortelle lite om hva hun vil kutte..

VG - 20 nov 22 kl. 12:30

Høyres alternative budsjett: Skattelette og bedriftsstøtte

Høyre vil øke barnetrygden og gi syv milliarder kroner i skattelette til husholdningene. Men Erna Solberg vil fortelle lite om hva hun vil kutte..

NRK - 30 okt 22 kl. 21:29

Erna vil fengsle flere unge kriminelle

Høyre vil ha et hurtigspor for fengsling av unge lovbrytere som et av flere tiltak mot ungdomskriminalitet. Erna Solberg sier at unge lovbrytere ler litt av politiet og av hele vårt justissystem. Hun tror at manglende reaksjoner gjør at unge kriminelle mister respekten for politiet..

Klartale - 06 sep 22 kl. 14:28

Liz Truss er innsatt som Storbritannias nye statsminister

Tirsdag ble Liz Truss innsatt som Storbritannias statsminister. Det skjedde på en seremoni på slottet Balmoral i Skottland. Seremonien ble ledet av dronning Elizabeth II.

NRK - 26 okt 22 kl. 12:49

– Vi har en forverret sikkerhetssituasjon

– Vi har en forverret sikkerhetssituasjon i Europa, sier Høyre-leder Erna Solberg etter pågripelsen av den spionmistenkte mannen i Tromsø og drone-pågripelsene som har funnet sted i Norge de siste ukene. – Det forteller oss også at noen ønsker å gjøre oss engstelige, sier hun. – Vi skal ikke se bort ifra at noe av denne aktiviteten er for å gjøre oss bekymret, kommenterer Solberg..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com