Engasjert

Sunday, 26 March, 17:00

Nyheter om Engasjert

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 12:17

Høyre-nei til strengere mobilregler i skolen

Høyres landsmøte avviste hele den foreslåtte uttalelsen om strenge restriksjoner på barns mobilbruk i skolen. Det skjedde etter en lang og Engasjert debatt, hvor en rekke endringer først ble tatt inn i resolusjonen. Men da det kom til en endelig avstemning om forslaget, avviste landsmøtet med klart flertall hele forslaget.

Klartale - 31 aug 22 kl. 16:00

Onsdag er det 25 år siden prinsesse Diana døde

Diana ble bare 36 år gammel.Natt til 31. august 1997 krasjet bilen hun satt i en tunnel i Pari.

Klartale - 17 mar 23 kl. 14:48

Geiter i Sogn må dø

Det finnes geiter over hele Sogn og Fjordane. Men i Sogn er der en stamme med ville geiter. Geitene er et kjent syn lang fylkesvei 55.

NRK - 17 mar 23 kl. 10:19

MS-forbundet hyller Vedum: – Krever mot å stå frem

MS-forbundet hyller åpenheten Slagsvold Vedum viser. – Først vil jeg uttrykke omtanke overfor at han har fått MS. Vi vet det er mange med MS som ikke tør å være åpen om sykdommen fordi de er redde for konsekvensene det kan få, både i forhold til jobb og privatliv.

Klartale - 08 mar 23 kl. 06:00

Vil kjempe for kvinnene som ikke kan

Iranske kvinner protesterer mot regimet i landet sitt. 8. mars er det kvinnedagen.

NRK - 02 mar 23 kl. 20:46

Sophie Elise ferdig i NRK

Torsdag kveld meller managementselskaper Nora Collective at Sophie Steen Isachsen og Fetisha Williams sitt podkast-samarbeid med NRK er over. VG omtalte pressemeldingen først. – NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet.

NRK - 26 feb 23 kl. 18:53

Greta Thunberg kommer til Oslo for å støtte aksjonister

Greta Thunberg har bekreftet at hun slutter seg til aksjonene utenfor olje- og energidepartementet, ifølge Natur og Ungdom og NSR-N. Aksjonistene krever at det pågående menneskerettighetsbruddet mot Fosensamene opphører. Siden torsdag morgen har unge samiske aktivister okkupert lobbyen til departementet.

VG - 08 feb 23 kl. 06:31

Energisk og Engasjert

President Joe Bidens tale om rikets tilstand handlet nesten utelukkende om vanlige amerikaneres økonomi. Biden har ikke ennå kunngjort at han stiller til gjenvalg, men dette hørtes virkelig ut som en valgkamptale..

Klartale - 06 feb 23 kl. 06:15

Flere unge er stolte av å være samer

Flere nordmenn jobber med å gjøre seg klare for en sommer med festivaler. Det gjør også Ane Margrethe Ugelvik. Hun er leder for festivalen Márkomeannu.

NRK - 03 feb 23 kl. 11:17

Politiet gjenopptar etterforskning av NNPF-plakater

Den tidligere advokaten Bengt Waldow var tiltalt for hensynsløs adferd etter å ha hengt opp to plakater hvor han «etterlyste» de to polititoppene Geir Evanger og Jan Erik Bresil, men retten avviste saken mot Waldow fordi de mente statsadvokaten var inhabil. Nå gjenopptas etterforskningen. Både Bresil og Evanger er begge Engasjert i den ruspolitiske foreningen Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF) som henholdsvis leder og nestleder i styret..

Aftenposten - 29 jan 23 kl. 08:00

Trump startet valgkampen: – Jeg er sintere nå og mer Engasjert enn noen gang

USAs tidligere president Donald Trump lovet å ta opp kampen med «den korrupte politiske eliten» da han sparket i gang….

NRK - 29 jan 23 kl. 01:38

Donald Trump startet valgkampanjen

USAs tidligere president Donald Trump startet sin valgkampanje i New Hampshire lørdag. – Jeg er sintere nå og mer Engasjert enn noen gang tidligere, sa 76 år gammel Trump i sin tale til grasrotaktivister og folkevalgte på partiets årsmøte i Salem. Derfra gikk turen til et folkemøte i South Carolina, hvor han presenterte sitt nye lederteam.

NRK - 26 jan 23 kl. 15:17

Faren til Viggo Kristiansen ber om tilbakebetaling

Faren til Viggo Kristiansen ber om å få refundert i overkant av 1,1 millioner kroner i utlegg i forbindelse med justismordet mot sønnen. Faren har ikke oppgitt timer eller bedt om betaling for arbeid, men ber om å få refundert i overkant av 1,1 millioner kroner, skriver TV 2. Han sier kravet bygger på utgifter han hadde i forbindelse med de første begjæringene om gjenopptakelse.

NRK - 22 jan 23 kl. 15:21

Mann tiltalt for krenking av NNPF-topper – involvert statsadvokat er selv medlem

Statsadvokaten som tok ut tiltalen mot mannen som skal møte i retten i morgen, er selv medlem av den omdiskuterte organisasjonen. Mannen er tiltalt for å ha hengt opp plakater i Oslo som hadde politiets logo og teksten «ETTERLYST». I tiltalen står det at han «ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd å ha krenket en annens fred.

Aftenposten - 15 jan 23 kl. 18:30

Dora Bendixen var evig Engasjert

Dora Ågot Elisabeth Bendixen (1954–2022).

NRK - 15 jan 23 kl. 16:54

Prøver å redde boliger fra oversvømmelse i Råde

Vannet er i ferd med å gå inn i boligene til 30 ukrainske flyktninger bosatt i Råde i Østfold. Boligene ligger rett ved Vansjø hvor vannstanden har økt kraftig det siste døgnet. For å holde vannet unna har boligeier Roar Paulsrud Engasjert en rekke frivillige som i løpet av det siste døgnet har fått på plass en sandvoll rundt boligene.

NRK - 27 dec 22 kl. 17:03

Taliban åpner for kvinnelige hjelpearbeidere

Taliban sier de vil la kvinner jobbe i hjelpeorganisasjoner dersom de bærer hijab. Løftet om å åpne for enkelte kvinnelige ansatte kom fra Talibans økonomiminister Qari Din Mohammed Hanif under et møte med den fungerende lederen for FN i Afghanistan, Ramiz Alakbarov mandag. Den tyske kringkasteren ARD og nyhetsbyrået DPA har fått tilgang til et referat fra møtet der Hanif sier at Taliban er villige til å la kvinner jobbe for FN og hjelpeorganisasjoner, vel å merke dersom de følger kleskoden og bærer hijab.

NRK - 25 dec 22 kl. 04:24

Tre mineryddere drept i UkrainaID: 18080701 NTB-Reuters

Tre ukrainske mineryddere døde lørdag da en mine eksploderte mens de ryddet miner i Kherson-regionen, opplyser ukrainske myndigheter. De tre jobbet med å fjerne miner fra territorium Ukraina har gjenvunnet fra russisk okkupasjon i Kherson, opplyser hjelpekorpset i Zjytomyr-regionen, der de tre var Engasjert, på Facebook..

Klartale - 23 dec 22 kl. 08:34

Folk flest er fornøyd med dekningen av Qatar-VM

Folk flest er fornøyd med hvordan verdens-mesterskapet (VM) i fotball ble dekt. Det sier fire av fem, ifølge undersøkelse utført av AgendaTracker. Før mesterskapet var det mye kritikk mot Qatar.

Aftenposten - 21 dec 22 kl. 21:28

For mange er det ren plikt å være FAU-leder. Attia Mehmood har Engasjert hele bydelen.

For mange er det en ren plikt å være FAU-leder. Attia Mirza Mehmood har vervet på syvende året og har nesten snudd opp….

VG - 16 dec 22 kl. 13:56

Klæbo og alpinistene Engasjerte advokat: Stor triumf i bilde-strid mot forbundet

DAVOS (VG) Norske skiprofiler er store influensere. Det nyter Skiforbundet godt av. Men i det stille har alpinistene og Johannes Høsflot Klæbo (26) Engasjert advokat – og «vunnet frem» i et svært betent tema om markedsrettigheter..

Klartale - 16 dec 22 kl. 12:55

Ti år etter skoleskytingen sliter familiene

For ti år siden ble 20 skolebarn og seks lærere drept under en skoleskyting. Det skjedde på Sandy Hook-skolen i Connecticut i USA.Barna ville vært 16 år og 17 år nå.

NRK - 15 dec 22 kl. 19:48

EU-parlamentet: Sultkatastrofen i Ukraina var folkemord

EU-parlamentet vedtok torsdag en resolusjon som sier at sultkatastrofen i Ukraina under Stalin i 30-årene var folkemord. I resolusjonsteksten heter det at sultkatastrofen i 1932–33 som ukrainerne kaller holodomor, var et direkte resultat av sovjetregimets politikk og folkemord mot det ukrainske folk. Resolusjonen ble vedtatt noen dager etter at 90-årsdagen for katastrofen ble markert i Ukraina, og mens russiske styrker bomber Ukraina i en krig som legger mye av landet i grus.

NRK - 25 okt 22 kl. 21:51

Tidligere RV-leder Aksel Nærstad er død

Nærstad døde 22. oktober, skriver Budstikka. Han ble 70 år gammel.

Klartale - 12 dec 22 kl. 16:30

Følger Norges debatt om hunder

Mennesker kan avle fram ekstreme utseender hos kjæledyr. Det kan være hunder med for liten hodeskalle eller flate neser. Nesene kan gjøre det vanskelig å puste.

NRK - 10 dec 22 kl. 19:42

Pårørende har Engasjert advokat

De pårørende til mannen i 40-årene som ble skutt og drept av politiet natt til fredag har bedt om bistand fra advokat John Christian Elden. Det skriver avisen Nordlys. – Jeg bekrefter at jeg har tatt på meg oppdraget som bistandsadvokat for fornærmedes etterlatte i denne saken.

Aftenposten - 07 dec 22 kl. 19:30

Jan Reidar Onshus var en Engasjert og reflektert medarbeider

Jan Reidar Onshus (1965–2022).

Aftenposten - 05 dec 22 kl. 09:42

Arild Hallèn Holmestrand var en kunnskapsrik og Engasjert leder

Arild Hallèn Holmestrand (1967–2022).

Aftenposten - 04 dec 22 kl. 19:30

Annika Biørnstad var en uvanlig Engasjert leder

Annika Biørnstad (1957–2022).

NRK - 20 nov 22 kl. 11:45

Kjent holocaust-overlever død i Sverige

Den svensk-rumenske holocaust-overleveren og psykologen Hédi Fried er død, 98 år gammel, bekrefter familien til avisen Dagens Nyheter. Fried reiste i over 30 år rundt på svenske skoler for å fortelle om sine erfaringer. Hun har vært dypt Engasjert i demokratispørsmål og for å spre kunnskap om rasisme.

NRK - 09 nov 22 kl. 00:01

Tetzschner refsar stortingspresidenten for Iran-utspel

Stortingspresidentens støtte til demonstrasjonane i Iran har vakt internasjonal merksemd. Høgre-representant Michael Tetzschner forstår at Gharahkhani med sin iranske bakgrunn er Engasjert i det som skjer i Iran. Men han meiner Gharahkhani ikkje kan uttale seg om dette i kraft av å vere stortingspresident.

NRK - 03 nov 22 kl. 15:36

«Doddo» blir Bergens nye kulturbyråd

Da det nye byrådet ble presentert i Bergen torsdag, ble det klart at visesangeren og Brann-supporteren Eduardo «Doddo» Andersen (Ap) ble det siste innslaget i byrådet. – Jeg ble litt månebedotten da Rune Bakervik ringte meg for noen dager siden og antydet dette her. Jeg har alltid vært politisk Engasjert, men ikke politisk aktiv.

NRK - 02 nov 22 kl. 12:06

Rishi Sunak drar til klimatoppmøtet likevel

Storbritannias nye statsminister Rishi Sunak drar likevel til FNs klimatoppmøte COP27 i Egypt. Det sa han onsdag, etter at han tidligere har sagt at han ikke ville dra på grunn av presserende forpliktelser i Storbritannia. – Det vil ikke bli noen langsiktig velstand uten at man gjør noe for klimaet, skrev han på Twitter.

Klartale - 02 nov 22 kl. 06:24

Er det for sent å redde jordkloden?

– Vi kommer ikke til å klare 1,5 graders-målet, sier Kikki Kleiven til Klar Tale. Bergenseren og klimaforskeren snakker raskt og Engasjert. Hun håper noen snart går på talerstolen i Stortinget.

NRK - 31 okt 22 kl. 16:37

Polen gir atomkontrakt til Sør-Korea

Polske myndigheter satser på Sør-Korea som samarbeidspartner når landet skal etablere sitt andre atomkraftverk. Representanter for de to landenes myndigheter har undertegnet en innledende avtale om utviklingen av kraftverket. Det skjedde i Seoul mandag.

NRK - 29 okt 22 kl. 03:30

Polen skal bygge sitt første atomkraftverk

Polen har Engasjert det amerikanske firmaet Westinghouse til å bygge sitt første atomkraftverk. Polen har i årevis planlagt å bygge et atomkraftverk, men spørsmålet om energisikkerhet er blitt mye mer akutt etter Russlands invasjon av Ukraina. Polen er sterkt avhengig av kull til kraftproduksjon.

Aftenposten - 26 okt 22 kl. 06:30

Frida Marie Grande (30) er utbrent: – Tror det er ekstra viktig å dele mens man står i det.

– Jeg gikk fra å være Engasjert i en million ting til ikke å bry meg om noe, sier Frida Marie Grande (30)..

E24 - 26 okt 22 kl. 06:30

Frida Marie Grande (30) er utbrent: – Tror det er ekstra viktig å dele mens man står i det.

– Jeg gikk fra å være Engasjert i en million ting til ikke å bry meg om noe, sier Frida Marie Grande (30). Psykologen gir ti råd om hvordan du kan unngå å bli utbrent..

NRK - 31 aug 22 kl. 09:50

Brundtland hyller Gorbatsjov

Tidligere Ap-statsminister Gro Harlem Brundtland husker Mikhail Gorbatsjov som et varmt og Engasjert menneske. – Gorbatsjov var en leder som maktet å endre historien og utløse enorme positive krefter i sin samtid, sier Brundtland i en uttalelse. De to møttes en lang rekke ganger, blant annet sommeren 1991, et halvt år etter Sovjetunionens fall, da Gorbatsjov kom på besøk til Oslo.

NRK - 19 okt 22 kl. 18:12

Anker fengsling for droneflyging på Svalbard

Den russisk-britiske statsborgeren som er pågrepet etter påstått ulovlig droneflyving på Svalbard, anker fengslingen til lagmannsretten. Droneflygeren har Engasjert advokatene John Christian Elden og Bernt Heiberg i Elden Advokatfirma. Han er britisk statsborger og sanksjonsregimet mot at russere kan fly droner i Norge kan ikke misbrukes slik at en brite behandles på annen måte enn norske borgere, melder advokatfirmet i en pressemelding..

Klartale - 14 okt 22 kl. 11:23

Slik er Norges og Vestens rolle i Ukraina nå

Det har skjedd mye den siste tiden. Ukrainske angrep på Krim. Gjenerobring av okkupert byer.

Dagbladet - 10 okt 22 kl. 13:04

Slik ble Tania (30) Europas mest ettersøkte

Utad var Tania Gomez en Engasjert hunderedder. Sannheten var ifølge Europol en helt annen..

Aftenposten - 03 okt 22 kl. 19:30

Hun var raus, Engasjert og gjestfri

Britt Hildeng (1943–2022).

Klartale - 28 sep 22 kl. 06:20

Enda flere dør i protestene i Iran

Mahsa Amini ble bare 22 år gammel. Hun skal ha brukt hijaben på feil måte. Moralpolitiet i Iran pågrep henne.

Klartale - 26 sep 22 kl. 14:30

Iran og resten av verden fortsetter å protestere

Søndag var det tiende kveld med demonstrasjoner i Iran. Demonstrantene har trosset advarsler fra rettsvesenet og president Ebrahim Raisi.Demonstrasjonene begynte etter at Mahsa Amini døde.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com