Egypt

Tuesday, 16 July, 15:36

Nyheter om Egypt

Klartale - 20 apr 24 kl. 06:15

Hvem er venner og fiender i Midtøsten?

Verden frykter storkrig i Midtøsten. Sist helg sendte Iran droner og missiler mot fienden Israel. Og Israel svarte dem natt til fredag.

NRK - 29 jun 24 kl. 12:42

EU-sjefen signerer milliardavtale med Egypt

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen er i Egypt for å signere en avtale om at EU skal investere 1 milliard euro i landet. – I dag er Egypt og Europa nærmere enn noensinne, så dette er virkelig et vinn-vinn-samarbeid for Egypt og også for EU, sa EU-sjefen da hun talte på en investeringskonferanse i Kairo lørdag. Avtalen om å investere 1 milliard euro – tilsvarende 11,5 milliarder kroner – er en del av en investeringspakke på 7,4 milliarder euro, som von der Leyen kunngjorde i mars.

NRK - 02 jul 24 kl. 13:28

14 omkom da bygning raste sammen i Egypt

Minst 14 mennesker mistet livet da en tre etasjer høy bygning raste sammen i byen Assiut sør i Egypt, opplyser guvernøren i området. Seks personer ble funnet i live av redningsmannskapene og er brakt til sykehus, opplyser guvernør Essam Saad tirsdag. Letemannskaper fant de omkomne i ruinene etter bygningskollapsen som skjedde mandag, skriver NTB.

NRK - 01 jun 24 kl. 15:10

Skal diskutere gjenåpning av Rafah-overgang

Egypt tar søndag imot utsendinger fra Israel og USA i Kairo for å diskutere en gjenåpning av Rafah-overgangen, som utgjør grensen mellom Gaza og Egypt. Det melder Egyptiske medier lørdag. Ifølge en ikke navngitt Egyptisk tjenestemann krever Egypt at Israel trekker seg helt bort fra grenseterminalen på palestinsk side.

NRK - 19 jun 24 kl. 10:39

Amnesty: Egypt tvangsreturnerer krigsflyktninger til Sudan

Egypt har pågrepet, internert og tvangsreturnert tusenvis av flyktninger fra Sudan, ifølge en ny rapport fra Amnesty International. Krigen i Sudan har det siste året drevet over 9 millioner mennesker på flukt, og minst 500.000 av dem, trolig langt flere, har tatt seg over grensa til nabolandet Egypt, ifølge NTB.

NRK - 23 jun 24 kl. 01:21

Til sak mot 16 reisebyrå etter dødsfall under pilegrimsreiser til Mekka.

I Egypt har påtalemakta gått til sak mot 16 reisebyrå etter dødsfall under pilegrimsreiser til Mekka. Over 650 Egyptarar har dødd under årets hajj, nær alle var uregistrerte pilegrimar. Statsministeren i Egypt har gjeve ordre om å inndra reisebyråa sine driftsløyve, og bede om at selskapa får bøter.

NRK - 09 jul 24 kl. 19:51

Våpenhvile-forhandlinger gjenopptas

Forhandlingene mellom Israel og Hamas om en våpenhvile i Gaza gjenopptas onsdag i Doha, melder Egyptiske Al-Qahera News følge TV-kanalen, som har bånd til Egyptiske myndigheter, skal etterretningssjefene i Egypt og USA delta i samtalene sammen med utsendinger fra Israel og Qatar, skriver NTB..

NRK - 09 jul 24 kl. 00:51

Israelsk radiostasjon: Delegasjon har dratt til Kairo

En israelsk delegasjon har dratt til Kairo for å delta i indirekte samtaler med Hamas for å forhandle om en våpenhvileavtale, melder radiostasjonen Kan. Delegasjonen ledes av Ronen Bar, som er sjef for etterretningstjenesten Shin Bet, melder den israelske radiostasjonen. Samtalene, som har pågått i flere måneder med meklere fra Egypt, Qatar og USA, har som mål å få i stand en våpenhvile i kampene på Gazastripen, og utveksling av gisler som Hamas holder der, med palestinske innsatte i israelske fengsler.

NRK - 08 jul 24 kl. 19:00

Får ikke inn forsyninger i Gaza

Flyktninghjelpen har ikke fått inn forsyninger på Gazastripen siden 3. mai, opplyser hjelpeorganisasjonens ansatte inne i Gaza i en uttalelse. Tusenvis av lastebiler fulle med nødhjelp og andre forsyninger har i månedsvis stått oppstilt i El Arish i Egypt og ved Kerem Shalom-grenseovergangen i Israel, men uten å slippe inn på Gazastripen, skriver NTB..

NRK - 10 jun 24 kl. 11:51

USAs utenriksminister er i Egypt

Antony Blinken har ankommet Egypt, melder AFP. Det er forventet at han skal møte landets president i Kairo, før han drar til Jerusalem for å møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Joe Biden la forrige uke frem et forslag for en våpenhvile mellom Israel og Hamas.

NRK - 06 jul 24 kl. 15:08

AP og Reuters: Hamas dropper sentralt krav i forhandlingene

Hamas skal ha gitt innledende godkjenning for et forslag om gradvis våpenhvile i Gaza. Til Reuters s sier en talsperson fra Hamas at de også har dropper et sentralt krav de har stilt til Israel tidligere. Det sier også en talsperson fra Egypt til Associated Press.

NRK - 05 jul 24 kl. 19:04

Israelsk delegasjon har forlatt Qatar

En israelsk delegasjon ledet av etterretningssjef David Barnea reiste torsdag til Qatar. Hensikten var å forhandle fram en avtale med Hamas om å løslate gisler fra Gazastripen. Fredag kveld har delegasjonen forlatt landet etter å ha møtt meklere i Doha, sier kilder til Reuters og AFP.

NRK - 04 jul 24 kl. 16:52

Israel har sendt delegasjon for å forhandle med Hamas

Israel sier at de har sendt en delegasjon for å forhandle en avtale med Hamas om en mulig løslatelse av gisler. En tjenesteperson i den israelske regjeringen sier ifølge Reuters at de har sendt en delegasjon som skal forhandle fram en avtale om løslatelse av gisler med Hamas. Israel har tidligere sagt at de ikke vil gå med på midlertidige våpenhviler før Hamas er eliminert.

NRK - 01 jul 24 kl. 17:01

Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise laget eget monogram

I forkant av bryllupet i Geiranger 31. august lanserte prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett et eget monogram. Mandag ettermiddag delte prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett et eget monogram i hvert sitt innlegg i sosiale medier.

NRK - 02 jun 24 kl. 16:23

Egyptisk TV: Egypt vil ikke gjenåpne Rafah-overgangen

Egyptiske myndigheter står fast på at Israel må trekke styrkene tilbake fra den palestinske siden av Rafah-overgangen før den kan gjenåpnes, ifølge Egyptisk TV. Det er TV-kanalen Al Qahera som siterer en høyt plassert kilde på opplysningen. Søndag har representanter for USA, Egypt og Israel hatt samtaler om en mulig gjenåpning av grenseovergangen, som har vært svært viktig for tilførselen av nødhjelp inn til Gazastripen..

NRK - 29 jun 24 kl. 08:04

Axios: USA har endret på ordlyden i våpenhvile-forslag om Gaza

Biden-administrasjonen har nylig presentert et nytt forslag til våpenhvile og løslatelse av gisler mellom Israel og Hamas med noe justert ordlyd, ifølge Axios. Det amerikanske nyhetsnettstedet skriver at justeringene er et forsøk på å tette gapene mellom de stridende partene. Som kilde for opplysningen, siterer Axios «tre kilder med direkte kunnskap».

NRK - 01 jun 24 kl. 20:55

USA, Qatar og Egypt med felles oppfordring til Hamas og Israel

USA, Qatar og Egypt retter en felles oppfordring til Hamas og Israel om å sluttføre en avtale i tråd med prinsippene president Joe Biden har lagt fram. Landene sier i en uttalelse at dette vil medføre at situasjonen umiddelbart blir bedre både for folket i Gaza og de israelske gislene og deres familier. – Avtalen omfatter et veikart for en permanent våpenhvile og en avslutning av krisen, heter det videre.

NRK - 27 jun 24 kl. 20:08

Sykehusdirektør: 25.000 Gaza-pasienter trenger behandling utenlands

Torsdag ble 21 barnekreftpasienter evakuert ut av Gaza til Egypt. Evakueringen ble koordinert av WHO og tre amerikanske organisasjoner, ifølge direktøren ved Nasser-sykehuset, Mohammed Zaqout. Det skriver Al Jazeera.

Klartale - 28 maj 24 kl. 14:36

Nytt angrep mot Rafah

Sju palestinere er drept i nytt israelsk angrep mot teltleir ved Rafah. Det melder Gazas helse-myndigheter. Det skriver nyhetsbyrået NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 27 maj 24 kl. 16:33

Egyptisk grensevakt skutt og drept

En Egyptisk grensevakt er drept i en skuddveksling med israelske soldater på grensen mellom Egypt og Rafah på Gazastripen, melder israelske og arabiske medier. Det Egyptiske militæret bekreftet mandag at en grensevakt er drept ved grensen, og at saken etterforskes. Tidligere meldte det israelske militæret at det også etterforsker hendelsen, og at saken diskuteres med Egyptiske myndigheter.

NRK - 20 jun 24 kl. 12:25

AFP: Over 1000 døde etter ekstrem varme i Mekka

Ekstreme temperaturer skal ha ført til over at 1000 personer er døde under årets Hajj i Saudi-Arabia, ifølge en AFP-opptelling. Pilegrimsferden Hajj er en av islams fem søyler, det vil si religiøse plikter. Målet for pilegrimsferden er Kaba i moskeen i byen Mekka i Saudi-Arabia.

NRK - 25 apr 24 kl. 17:30

Opptil 100.000 har krysset fra Gaza til Egypt

Mellom 80.000 og 100.000 palestinere har krysset grensen fra Gazastripen til Egypt siden 7.

Klartale - 12 jun 24 kl. 09:58

Hamas kaller forslaget positivt

Israel og Hamas forsøker å bli enige om et forslag om våpenhvile. Forslaget er det USA som har laget. Ifølge nyhetsbyrået NTB har Israel allerede godtatt det.

NRK - 11 jun 24 kl. 20:19

Hamas med offisielt svar på våpenhvileforslaget - klare for å oppnå en avtale

En talsperson for Hamas sier til Reuters at den islamistiske gruppen har svart på forslaget til våpenhvile som FNs sikkerhetsråd godkjente i går. Svaret skal ha blitt oversendt meglerne i konflikten. – Hamas' svar bekreftet vårt standpunkt om at en avtale må stanse Israels aggresjon mot vårt folk, få israelske styrker ut, og må innebære en ordentlig fangebytte-avtale, sier talspersonen til byrået.

NRK - 11 jun 24 kl. 14:46

Skal ikke ha fått formell tilbakemelding fra Hamas eller Israel

Hverken Israel eller Hamas skal ha gitt noen formell respons på FNs våpenhvileforslag til fredsmeklere i Qatar og Egypt, melder Reuters som siterer en offisiell tjenestemann. Det pågår samtaler mellom meklere, Israel og Hamas i samarbeid med USA, sa tjenestemannen..

NRK - 10 jun 24 kl. 16:37

Hamas og Islamsk Jihad: Står på kravene til våpenhvile

Hamas og Islamsk Jihad står på sine krav for at det skal bli våpenhvile på Gaza, melder Reuters. Under et besøk til Egypt mandag ba den amerikanske utenriksministeren Antony Blinken statslederne i regionen om å presse Hamas til å si ja til et våpenhvileforslag USA har fremmet. Blinken hevdet da at Israel har godtatt forslaget, og at det bare er Hamas som gjenstår, skrev Reuters..

Klartale - 10 jun 24 kl. 11:53

274 palestinere drept i israelsk redningsaksjon

Det israelske militæret (IDF) hentet ut fire gisler fra Gazastripen på lørdag. 274 palestinere ble drept, sier helsedepartementet på Gaza. De sier at 698 personer ble skadd.

NRK - 07 jun 24 kl. 19:03

USAs utenriksminister til Midtøsten igjen

USAs utenriksminister Antony Blinken drar neste uke til Midtøsten, der han skal besøke Israel, Jordan, Egypt og Qatar. Det opplyste departementet hans i Washington fredag. Dette blir Blinkens åttende besøk til regionen etter at Hamas angrep Israel 7.

NRK - 07 jun 24 kl. 12:53

FN: Omtrent 10 millionar internt fordrivne i Sudan

– Talet på internt fordrivne i Sudan på grunn av konflikten vil snart overstige 10 millionar, seier sjefen for Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Etter at det braut ut kampar i hovudstaden Khartoum i våren 2023, spreidde det seg raskt over heile landet. Millionar vorte tvinga på flukt.

NRK - 07 jun 24 kl. 12:53

FN: Omtrent 10 millionar internt fordriven i Sudan

– Talet på internt fordriven i Sudan på grunn av konflikten vil snart overstige 10 millionar, seier sjefen for Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Etter at det braut ut kampar i hovudstaden Khartoum våren 2023, spreidde det seg raskt over heile landet. Millionar har vorte tvinga på flukt frå heimane sine, 2 millionar har kryssa nabolanda Egypt og Tsjad.

NRK - 07 jun 24 kl. 12:53

FN: 10 millionar internt fordrivne i Sudan

– Talet på internt fordrivne i Sudan på grunn av konflikten vil snart overstige 10 millionar, seier sjefen for Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Etter at det braut ut kampar i hovudstaden Khartoum våren 2023, spreidde det seg raskt over heile landet. Millionar har vorte tvinga på flukt frå heimane sine, 2 millionar har kryssa nabolanda Egypt og Tsjad.

NRK - 17 mar 24 kl. 11:40

EU med milliardpakke til Egypt

EU ventes å kunngjøre en støttepakke på 7,4 milliarder euro til Egypt på et møte i Kairo søndag. Avtalen som gjør Egypt til strategisk partner for EU, er ledd i det omstridte arbeidet til EU med å begrense strømmen av migranter og flyktninger over Middelhavet, skriver NTB. Pengene skal blant annet gå til utvikling av fornybar energi, handel og sikkerhet og skal også finansiere lån og direkte investeringer for å støtte opp under Egypts sviktende økonomi.

NRK - 04 jun 24 kl. 04:14

Arabiske land positive til Bidens fredsplan

Utenriksministre fra flere arabiske land er positive til våpenhvileforslag som er blitt presentert av USAs president Joe Biden. Det melder Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå SPA. Utenriksministrene fra Saudi-Arabia, Jordan, De forente arabiske emirater, Qatar og Egypt sier at det er viktig å behandle forslaget på «seriøst og positivt» vis, ifølge SPA.

NRK - 06 maj 24 kl. 16:17

Egypt åtvarar mot Israels planlagde Rafah-operasjon

Den venta israelske militæroperasjonen i Rafah på Gazastripa kan føre til alvorleg humanitær risiko og fare, åtvarar Egypt, ifølge Reuters. I ei fråsegn ber Egyptisk UD Israel om å vise sjølvkontroll og opptrapping av krigen. Israel har måndag bede sivile evakuere den austlege delen av Rafah.

NRK - 06 maj 24 kl. 13:56

Egypt aukar beredskapen på grensa mot Gaza

Egypt har auka den militære beredskapen på grensa mot Gazastripa, melder Reuters. Meldinga kjem etter at Israel skal ha starta luftangrep mot området byen Rafah måndag. Den israelske hæren bad måndag morgon 100.

NRK - 05 maj 24 kl. 16:41

AFP: Hamas sin delegasjon forlater Kairo

Hamas' forhandlingsteam i Kairo vender tilbake til Qatar etter at søndagens våpenhvilesamtaler om Gaza er avsluttet, ifølge en Hamas-kilde. – Møtet med den Egyptiske etterretningsministeren er avsluttet, og Hamas-delegasjonen reiser til Doha for ytterligere konsultasjoner, sier tjenestemannen, som er tett på forhandlingene, til nyhetsbyrået AFP. Kilden uttaler søndag ettermiddag seg anonymt fordi vedkommende ikke har tillatelse til å uttale seg offentlig om forhandlingene.

NRK - 05 maj 24 kl. 16:41

Hamas sin delegasjon forlater Kairo

Hamas sitt forhandlingsteam i Kairo vender tilbake til Qatar etter at søndagens våpenhvilesamtaler om Gaza er avsluttet, ifølge en Hamas-kilde. – Møtet med den Egyptiske etterretningsministeren er avsluttet, og Hamas-delegasjonen reiser til Doha for ytterligere konsultasjoner, sier tjenestemannen, som er tett på forhandlingene, til nyhetsbyrået AFP. Kilden uttaler søndag ettermiddag seg anonymt fordi vedkommende ikke har tillatelse til å uttale seg offentlig om forhandlingene.

NRK - 04 maj 24 kl. 11:05

Hamas-delegasjonen på plass i Egypt

En Hamas-delegasjon som skal forhandle om en våpenhvileavtale med Israel, har ankommet Egypt, melder Egyptisk fjernsyn. En ikke navngitt kilde sier at det har vært betydelig framgang i forhandlingene, melder Al Qahera News. Hamas vurderer nå det siste forslaget til våpenhvileavtale på Gazastripen.

NRK - 30 maj 24 kl. 12:11

FN: Tilførselen av nødhjelp til Gaza kraftig redusert etter Rafah-offensiven

Stengingen av grenseovergangen ved Rafah og kampene i byen har ført til at tilførselen av nødhjelp til Gaza er redusert med 67 prosent siden 7. mai, melder FN. – Helsetjenester, humanitær nødhjelp og sosiale tjenester i Rafah blir tvunget til å legge ned virksomheten en etter en som følge av opptrappingen av kampene i Rafah, usikkerhet og evakueringsordre, skriver FN-organet OCHA i en oppdatering.

NRK - 29 maj 24 kl. 14:11

Tror kampene i Gaza fortsetter i hele 2024

Israels nasjonale sikkerhetsrådgiver, Tzachi Hanegbi, regner med at kampene i Gaza i det minste kommer til å fortsette ut året. Han sier at Israel kontrollerer tre firedeler av sonen, og at målet er å kontrollere hele for å hindre at Hamas smugler våpen fra Egypt. Han sier også at han tror kampene på Gazastripen vil fortsette gjennom hele 2024, skriver NTB..

NRK - 28 maj 24 kl. 03:32

BBC: Luksusparfymer knyttes til barnearbeid

Barn skal ha plukket ingredienser som blir brukt av to store skjønnhetsselskap, avslører BBC. Den engelske kringkasteren har undersøkt forsyningskjeden til Lancôme og Aerin Beauty's, og fant at sjasmin ble plukket av mindreårige blant annet i Egypt. Alle luksusparfymemerkene hevder å ha nulltoleranse for barnearbeid, og Aerin Beauty's sier de har kontaktet leverandørene sine.

NRK - 27 maj 24 kl. 15:22

Israelske medier: Egyptisk soldat drept i skuddveksling med israelske styrker

En Egyptisk soldat er drept i en skuddveksling med israelske soldater på grensen mellom Egypt og Rafah på Gazastripen, melder Haaretz. Den israelske avisen skriver at kilder i det israelske militæret oppgir at den Egyptiske soldaten skjøt først. (NTB).

Aftenposten - 27 maj 24 kl. 15:20

Israelske medier: Egyptisk soldat drept i skuddveksling med israelske styrker

Egyptisk soldat skal være drept i skuddutveksling med israelske styrker på grensen mellom Egypt og Rafah på Gazastripen..

NRK - 27 maj 24 kl. 14:58

EU kan overvåke grensen til Gaza

EUs utenrikssjef Josep Borrell ønsker at EU skal gjenoppta overvåkingen av grensen mellom Gaza og Egypt ved Rafah sør på Gazastripen. – Jeg kommer til å legge et forslag om dette på bordet, sa Borrell på vei inn til EUs utenriksministermøte mandag. – Men det er ikke bare vi som skal ta en beslutning om dette.

NRK - 26 maj 24 kl. 08:41

Nødhjelp får passere gjennom Kerem Shalom

Lastebiler med nødhjelp har begynt å kjøre inn i Gaza gjennom grenseovergangen Kerem Shalom. Det opplyser sjefen for Egyptisk Røde Halvmåne til Reuters. Kerem Shlaom ligger i Israel på grensen til Egypt og Gaza.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com