EUs

Thursday, 28 September, 00:12

Nyheter om EUs

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 10:54

SAS sin fremtid avgjøres denne uken

Tirsdag la selskapet frem tall som viser et tap på 638 millioner svenske kroner i august. Det er svakere enn meglerhuset Sydbank ventet på forhånd. Årsaken er blant annet en kraftig valutamotvind gjennom måneden, som følge av en betydelig styrking av dollar mot svenske kroner.

NRK - Igår: 06:31

Norge vil i helseunion med EU

Med koronapandemien friskt i minne drar helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) tirsdag til Brussel med én ting for øye: Å få Norge med i EUs nye helseunion. – Norsk deltakelse i det europeiske helsesamarbeidet er veldig viktig for å redusere vår sårbarhet, både i og utenfor kriser. Dette er det viktigste grepet vi kan gjøre for å sikre en robust og forutsigbar norsk kriserespons og trygge den norske befolkningen, sier Kjerkol til NTB.

NRK - I førrgår: 17:11

EUs sentralbanksjef vil ikke senke renta med det første

EUs sentralbanksjef Christine Lagarde har ingen planer om å senke styringsrenta med det første. Først om to år kan inflasjonen i eurolandene være nede på det ønskede nivået på 2 prosent, sa Lagarde i en tale til EU-parlamentets økonomikomité mandag. – Rentene bli være høye så lenge det er nødvendig, slo Lagarde fast.

NRK - 24 sep 23 kl. 16:37

Lederne i Armenia og Aserbajdsjan møtes i Spania i oktober

Armenias statsminister Nikol Pasjinjan og Aserbajdsjans president Ilham Alijev skal delta på et møte i Spania 5. oktober sammen med europeiske ledere. Siste de to lederne møttes var i juli.

NRK - 24 sep 23 kl. 14:17

EU-topp fordømmer angrep i Kosovo

EUs toppdiplomat Josep Borrell fordømmer «det forferdelige» angrepet på Kosovo-politiet i natt, melder AFP..

NRK - 23 sep 23 kl. 21:38

Få russerne som vil unngå krigstjeneste får tysk asyl

Siden Russlands invasjon av Ukraina i februar 2022 har 3500 russiske menn søkt om politisk asyl i Tyskland. Bare 90 har fått det. Motivasjonen for svært mange i denne gruppen er å unngå å bli mobilisert til krigstjeneste i Ukraina.

E24 - 22 sep 23 kl. 11:40

Mindre økonomisk aktivitet i eurosonen: – Krevende tider

Aktiviteten i privat sektor i eurosonen har fortsatt å krympe i september, men det er et svakt tegn til bedring, ifølge EUs innkjøpssjefsindeks..

NRK - 21 sep 23 kl. 10:10

Kina og EU med toppmøte om handel og økonomi

Det tiende høynivåmøtet om økonomi og handel mellom Kina og EU skal avholdes 25. september, melder kinesiske myndigheter. Fra Kinas ledelse kommer blant annet visestatsminister He Lifeng, mens handelskommissær Valdis Dombrovskis leder EUs delegasjon.

NRK - 20 sep 23 kl. 15:15

Polen truer med importforbud for flere varer fra Ukraina

Dersom Ukraina eskalerer konflikten rundt importforbudet, kan flere produkter havne på forbudslista, advarer Polen. Polens statsminister MatEUsz Morawiecki kom med advarselen onsdag etter at Ukrainas visehandelsminister Taras Kachka opplyste til polske medier at de vil innføre et forbud mot polske produkter de neste dagene. – Jeg advarer ukrainske myndigheter.

NRK - 20 sep 23 kl. 15:14

Nesten 100 mennesker reddet utenfor Hellas

I alt 93 migranter og flyktninger blir brakt til den greske byen Kalamata etter at båten deres fikk problemer nesten 75 kilometer fra kysten. Den greske kystvakten opplyser onsdag at de ble tatt om bord på en seilbåt, et tankskip og ett av kystvaktens egne fartøyer, og at de er ventet til Kalamata senere på dagen. Båten ble oppdaget av EUs grensebyrå Frontex tirsdag kveld.

NRK - 20 sep 23 kl. 13:06

EU krever redegjørelse fra Polen i visum-skandale

EU ønsker en redegjørelse fra polske myndigheter om visum-skandalen der polske diplomater skal ha gitt visum i bytte mot bestikkelser. EU-kommisjonen gir Polen en frist på to uker med å komme med en redegjørelse i saken. Saken omtales som «svært bekymringsfull», av en talsperson for EUs innenrikskommissær Ylva Johansson.

NRK - 20 sep 23 kl. 10:52

Acer-strid førte til klagerekord for NRK

Det har kommet inn 6800 klager til NRKs Kringkastingsråd siden forrige møte i juni. Nesten alle klagene handler om Acer-saken. 6500 av klagene gjelder det Nei til EU mener er statskanalens manglende dekning av Nei til EUs søksmål mot staten.

Aftenposten - 20 sep 23 kl. 10:49

Italia trenger avlastning

EUs tipunktsplan for Lampedusa er et nødvendig skritt..

NRK - 20 sep 23 kl. 07:46

Borrell: EUs utenriksministre skal møtes i Ukraina

Utenriksministrene fra de 27 EU-landene skal møtes i Ukrainas hovedstad Kyiv i nær framtid. Det sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. Borrell kunngjorde det planlagte utenriksministermøtet mandag kveld etter et EU-møte som fant sted på sidelinjen av FNs hovedforsamling i New York.

NRK - 20 sep 23 kl. 06:55

Norge ber EU droppe toll på norsk fisk

Null toll på all sjømat som eksporteres fra Norge til EU. Det er Norges ønskedrøm. Men norsk fiskeripolitikk kan stå i veien.

NRK - 19 sep 23 kl. 09:20

Fant miljøgift i svensk kreps

Det er funnet for høye nivåer av «evighetskjemikaliene» PFAS i svensk kreps som er testet av en miljøorganisasjon. I fire av sju undersøkte pakker var PFAS-nivåene høyere enn EUs nye grenseverdier. Testene ble gjennomført av analyseselskapet Eurofin på oppdrag fra Naturskyddsföreningen.

NRK - 18 sep 23 kl. 13:41

EU-land håper på snarlig løsning på fiskestrid med Norge

Sveriges landbruks- og fiskeriminister Peter Kullgren håper Norge vil opptre mindre rigid i de kommende fiskeriforhandlingene med EU. Den siste tiden har striden mellom Norge og EU spisset seg kraftig til, særlig når det gjelder fordelingen av den stadig mer verdifulle makrellen. Også når det gjelder torsk er det store uenigheter om kvoter.

NRK - 17 sep 23 kl. 12:57

Von der Leyen og Meloni fikk omvisning på overfylte Lampedusa

EU-topp Ursula von der Leyen besøkte søndag Lampedusa etter at rekordmange flyktninger og migranter ankom den italienske øya i uken som gikk. Hun ankom øya med Italias statsminister Giorgia Meloni, og sammen besøkte de et mottakssenter for asylsøkere. De to ble fulgt av italiensk fjernsyn, som blant annet filmet mens de to lederne snakket med noen av beboerne.

Aftenposten - 15 sep 23 kl. 21:41

Zelenskyj hyller EUs kornbeslutning – men flere land varsler egne forbud

Polen, Ungarn og Slovakia trosser EU-kommisjonen og sier de forbyr import av ukrainsk korn etter at Brussel sa nei til….

NRK - 15 sep 23 kl. 21:27

Zelenskyj hyller EUs kornvedtak

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj ønska opphevinga av EU sitt mellombelse importforbodet mot ukrainsk korn velkommen, og kalla det eit døme på ekte samling og tillit, melder nyheitsbyrået Reuters. Etter EU kunngjorde opphevinga, kom både Polen, Ungarn og Slovakia med eigne importforbod som vil tre i kraft frå midnatt, når det europeiske forbodet blir oppheva. Zelenskyj meiner desse avgjerdene bryt med EU-lovgiving.

NRK - 15 sep 23 kl. 20:35

Slovakia varsler eige importforbod mot ukrainsk korn

Slovakia vil innføra sitt eige importforbod mot ukrainsk korn, etter at EU kunngjorde at det mellombelse forbodet vil opphøyra ved midnatt, melder nyheitsbyrået Reuters. Beskjeden kjem frå den slovakiske landbruksministaren Jozef Bires fredag kveld. Polen har også varsla eit slikt forbod.

NRK - 15 sep 23 kl. 16:25

Uenighet om det er farlig å bruke iPhone 12

Danske myndigheter mener det ikke er noen grunn til å betrakte iPhone 12 som farlig, melder nyhetsbyrået Reuters. Frankrike har forbudt salg av iPhone 12 fordi det franske strålevernet mener de mener telefonmodellen har høyere stråling enn EUs regler tillater. Apple har svart med at de vil gjøre en oppdatering i Frankrike som reduserer strålingen.

NRK - 15 sep 23 kl. 15:34

Vurderer forbud mot å la russiskregistrerte biler kjøre inn i landet

Finland nekter russiskregistrerte biler å kjøre inn i landet fra midnatt. Avgjørelsen er basert på nye sanksjoner mot Russland innført av EU-kommisjonen nylig som svar på invasjonen av Ukraina. Det er foreløpig ikke klart om Norge innfører det samme regelverket.

NRK - 15 sep 23 kl. 14:07

TikTok får 345 millioner euro i bot av EU

EU ilegger TikTok 345 millioner euro i bot for å ha brukt data fra barn ulovlig. Irland, som har spilt en sentral rolle i å forsterke EUs dataregler, ga kinesiskeide TikTok tre måneder til å endre praksis..

NRK - 14 sep 23 kl. 11:30

Sverige får hjelp til å håndtere svinepest

Den siste tiden har det blitt bekreftet 18 tilfeller av svinepest i Sverige. Nå får svenskene hjelp fra europeiske land som tidligere har fått bukt på problemet. – Vi har nær kontakt med Belgia, i tillegg til EU-kommisjonen.

NRK - 14 sep 23 kl. 11:08

EUs miljøbyrå advarer mot giftig stoff

Europeere eksponeres for det skadelige stoffet bisfenol A i langt større grad enn tidligere antatt, opplyser EUs miljøbyrå EEA. Ved å analysere urinprøver i en rekke EU-land har man sett et høyere nivå av bisfenol enn tidligere antatt. Nivåene som er målt, ligger «høyt over akseptable nivåer knyttet til helsesikkerhet», opplyser EEA.

NRK - 14 sep 23 kl. 10:00

Kina advarer mot å granske elbilstøtte

EUs beslutning om å granske Kinas statsstøtte til elbilprodusenter vil få negative følger for samhandelen mellom Kina og Europa, advarer ledelsen i Beijing. EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen varslet i forrige uke gransking og hevdet at den kinesiske statsstøtten rammer europeisk bilindustri. – Billige og tungt subsidierte elbiler fra Kina oversvømmer våre markeder og ødelegger dem, sa hun.

NRK - 13 sep 23 kl. 13:40

Von der Leyen ber EU åpne døra for nye medlemmer

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen vil gjøre EU «komplett» med over 30 medlemsland. Hun ber EU få fart på prosessen. I sin årlige tale til EU-parlamentet om unionens tilstand rettet von der Leyen en klar oppfordring til EUs 27 medlemsland: Få fortgang i prosessen med å opptak av nye medlemsland.

NRK - 13 sep 23 kl. 08:12

Plastposeskatt fjernes i Sverige neste år

I november neste år fjernes den omdiskuterte skatten på plastposer i Sverige. Den ble innført i 2020, og tidligere i år ble det foreslått å senke den, men nå fjernes den helt, melder klima- og miljøminister Romina Pourmokhtari (L) til SVT. – Den kan fjernes fordi Sverige allerede overholder EUs mål om å minske bruk av plast allerede, sier hun.

NRK - 13 sep 23 kl. 06:40

EU og Norge krangler om makrell

EUs miljø- og fiskerikommissær beskylder blant annet Norge for å drive overfiske på makrell. Han viser til at Norge har bevilget seg selv en andel på 31,99 prosent av den totale makrellkvoten som ble avtalt mellom de såkalte kyststatene – EU, Norge, Storbritannia, Island og Færøyene – i 2022. Nå svømmer det rett og slett mer makrell i norske farvann enn tidligere.

Aftenposten - 09 sep 23 kl. 19:23

Sender milliarder ut av Norge: – Som en skuffende tur på Tusenfryd

Norske aktører sliter med å delta i EUs forskningsprogram Digital Europa: – Dette har veldig mange implikasjoner, og….

E24 - 09 sep 23 kl. 19:11

Sender milliarder ut av Norge: – Som en skuffende tur på Tusenfryd

Norske aktører sliter med å delta i EUs forskningsprogram Digital Europa: – Dette har veldig mange implikasjoner, og alle er negative, sier en av dem..

NRK - 07 sep 23 kl. 06:44

EU vil ha friere flyt av sosiale ytelser

EU-kommisjonen vil gjøre det enklere for folk å ta med seg sosiale ytelser og trygderettigheter over grensene. Det vil også gjelde nordmenn. Hensikten er å få fortgang i implementeringen av felles digitale systemer i EU-landene.

NRK - 06 sep 23 kl. 13:02

EU-domstol avviste klage fra russisk oligark

Den russiske oligarken Dmitrij Aleksandrovitsj Pumpjanskij fikk ikke medhold i sin klage på sanksjonene EU har innført mot ham og hans kone. Ekteparet havnet på EUs sanksjonsliste etter Russlands invasjon av Ukraina i februar i fjor. Dette mener de er uberettiget og gikk derfor rettens vei for å bli strøket fra lista.

NRK - 06 sep 23 kl. 10:04

EU-forskere: Varmeste målinger på nordlige halvkule siden målingene startet

Gjennomsnittstemperaturen på jorda fra juni til august var den høyeste som noen gang er registrert, ifølge EUs klimaovervåkingstjeneste. De nye tallene ble lagt fram onsdag. (NTB).

NRK - 04 sep 23 kl. 23:01

Gresk skogbrann endelig under kontroll

Den massive skogbrannen som har rast nordøst i Hellas i to uker, er nå endelig under kontroll, opplyser myndighetene i landet. Brannen i Dadia-nasjonalparken har lagt over 81.000 hektar skog og kratt i aske og er den største som er registrert i noe EU-land siden 2000, ifølge EUs Copernicus-senter.

NRK - 04 sep 23 kl. 17:43

Iran: Svensk EU-diplomat fengslet i over 500 dager

En svensk EU-diplomat har sittet i fengsel i Iran i over 500 dager. Svensk UD opplyser at de «arbeider intenst med saken», men er ellers ordknappe. Den svenske diplomaten ble pågrepet under en tjenestereise til Iran i april i fjor.

NRK - 31 aug 23 kl. 22:11

Stor politiaksjon mot smugling av ål i Europa

Politiet i 32 europeiske land har i en felles operasjon tatt beslag i 25 tonn med ål som skulle smugles til Asia. 256 personer er pågrepet i aksjonen, som ble koordinert av EUs politibyrå Europol. Det største beslaget ble gjort i Spania.

NRK - 31 aug 23 kl. 08:37

Frankrike vil fjerne de billigste flybillettene i Europa

Frankrikes samferdselsminister vil foreslå for sine europeiske kolleger at det innføres en nedre grense for hvor billige flybilletter i Europa kan være. I et intervju med ukebladet L'Obs sier Clément Beaune at billige flybilleter ikke er greit. – Flybilletter for ti euro når vi er midt i en grønn omstilling – det er ikke lenger mulig.

NRK - 30 aug 23 kl. 17:41

Borrell varsler langsiktig milliardstøtte til Ukraina

EUs utenrikssjef Josep Borrell vil gi nærmere 50 milliarder kroner i militærstøtte årlig til Ukraina de neste fire årene. Onsdag møttes EU-landenes forsvarsministre i en gammel våpenfabrikk i Toledo i Spania for å diskutere krigens gang i Ukraina. Det er nå ett og et halvt år siden Russland invaderte landet, og ingenting tyder på at krigen vil være over med det første.

Aftenposten - 30 aug 23 kl. 16:09

EU avgjør om Melkøya gir klimakutt eller ikke

De nærmeste årene setter Equinor sin lit til EUs slettemekanisme for klimakvoter..

E24 - 30 aug 23 kl. 16:09

Uten EU blir det ingen klimaeffekt av Melkøya

De nærmeste årene setter Equinor sin lit til EUs slettemekanisme for klimakvoter. Uten sletting blir det ingen klimaeffekt av strøm til sokkelen..

NRK - 30 aug 23 kl. 15:10

To nye land melder seg på i F-16-trening av ukrainske piloter

Hellas og Tsjekkia er de nyeste landene som slutter seg til å lære opp ukrainske piloter i å fly F-16-jagerfly. Det opplyser Danmarks forsvarsminister Troels Lund Poulsen til nyhetsbyrået Ritzau. Poulsen er onsdag i spanske Toledo for å delta i EUs uformelle forsvarsministermøte.

NRK - 30 aug 23 kl. 09:12

Borrell: Et kupp i Gabon vil øke ustabiliteten i regionen

EUs utenrikssjef sier medlemslandene vil diskutere det som skjer i Gabon og sier et kupp i landet vil øke ustabiliteten i regionen. Militærtopper sier de har tatt makten i Gabon og satt valgresultatet og landets institusjoner til side. – Dersom dette blir bekreftet, er det ytterligere ett militærkupp som øker ustabiliteten i hele regionen, sier Borrell på vei inn til et uformelt forsvarsministermøtet i spanske Toledo.

NRK - 29 aug 23 kl. 13:53

Skogbrann i Hellas er den største som er registrert i EU

Skogbrannen som herjer i Hellas, er den største som er registrert i EU siden unionen begynte å samle inn skogbranndata i 2000. Så langt har over 81.000 hektar brent i regionen, opplyser EUs sivilforsvarsdirektorat.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com