Driften

Saturday, 26 November, 23:40

Nyheter om Driften

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 18:11

Regjeringen vil ha risikovurdering etter oppkjøp av luftambulanse-selskap

Luftambulansen i Norge er i ferd med å bli solgt til ukjente eiere, og regjeringen har bedt om en risikovurdering av det nye eierskapet. Helseforetakene eier Luftambulansetjenesten, og har satt Driften ut til britiske Babcock. Etter at det børsnoterte selskapet vant forrige anbudskonkurranse skal de drive luftambulanse i Norge fram til 2025.

E24 - 10 nov 22 kl. 06:30

Salmar tjente 1,3 milliarder på Driften

Laksekjempen tjente mer på Driften i tredje kvartal etter økte priser og volum..

NRK - 27 sep 22 kl. 19:11

Tyske atomkraftverk fortsetter Driften fram til april

Den tyske regjeringen sier to av landets tre gjenværende atomkraftverk vil bli holdt i drift fram til april 2023. Hensikten er å hindre mulig energimangel i løpet av vinteren, opplyser landets finans- og energiminister Robert Habeck tirsdag. Det er atomkraftverkene Isar 2 i Bayern og Neckarwestheim utenfor Stuttgart som skal fortsette Driften fram til våren.

NRK - 27 okt 22 kl. 20:37

Oslosenteret flytter til Kenya

Oslosenteret, som Kjell Magne Bondevik startet i 2005, flytter til Kenya. Samtidig vil Bondevik gradvis trekke seg ut av Driften. – Oslosenteret skal stå på egne bein i Nairobi, trolig i løpet av 2023.

NRK - 24 okt 22 kl. 09:54

Mowi legger ned laksefabrikk i Kvænangen

Oppdrettskonsernet Mowi viderefører ikke drifta ved selskapets fabrikk i Kvænangen i Nord-Troms. Fabrikken ble stengt i mars i år på grunn av råstoffmangel og utbedringsbehov. Og for å gjenoppta drifta er det behov for store oppgraderinger av anlegget.

Klartale - 19 okt 22 kl. 07:46

Ny flyplass stengt etter mulige droner

Øystein Skaar sier til Bergensavisen at det er sett drone i området. Han er sjef for den daglige Driften på flyplassen. Han sier at det er gjort flere observasjoner av droner.

Klartale - 19 okt 22 kl. 07:46

Flyplass var stengt etter melding om drone

Øystein Skaar sa til Bergensavisen at det var sett drone i området. Han er sjef for den daglige Driften på flyplassen.Den første meldingen om en mulig drone ble gjort klokka 4.

E24 - 3 timer siden

Stortingsrepresentant hevder taxiapp-data havner hos russisk etterretning

Stortingsrepresentant Erlend Larsen (H) ber utenriksministeren vurdere risikoen ved å la russiskeide Yango fortsette Driften i Oslo..

NRK - 4 timer siden

USA lemper på oljesanksjoner mot Venezuela etter framskritt i norskstøttede samtaler

Venezuelas regjering og opposisjonen signerte en delavtale allerede på første dag av forhandlingene, tilrettelagt av Norge. USA svarer med sanksjonslettelser. USA lemper på oljerelaterte sanksjoner mot Venezuela og tillater at det amerikanske oljeselskapet Chevron gjenopptar noe av Driften i Venezuela, opplyste Washington kort tid etter at avtalen var signert lørdag.

NRK - 15 nov 22 kl. 07:13

Håper stortinget kan løse strømkrisen

Norges Skøyteforbund og Hamar kommune prøver å få Stortinget med seg på å sikre strømstøtte til is i Vikingskipet. Hamar kommune har ikke råd til å bruke 20 millioner kroner på is i nasjonalanlegget. Kulturdepartementet har nylig sagt nei til strømstøtte for Driften av Vikingskipet.

E24 - 15 nov 22 kl. 06:30

Lerøy tjener mer på Driften, kutter slaktemål

Lerøy leverer rekordomsetning i tredje kvartal, men prisveksten på innsatsfaktorer påvirker kostnadene..

NRK - 12 nov 22 kl. 15:55

Vann pumpes fortsatt ut av flere bygg i Voss

Mannskaper fra brannvesenet i Voss pumper fortsatt ut vann fra kulturhuset, tinghuset og ungdomsskolen, skriver Voss kommune i en pressemelding. Kommunen gir ikke noe anslag om hvor lang tid arbeidet vil ta, og de skriver at det vil pågå så lenge som nødvendig. Flomskadene på Voss kulturhus gjør at det må stenges for all aktivitet i hvert fall neste uke.

NRK - 11 nov 22 kl. 12:44

Tyskland viderefører drift ved tre atomkraftverk

Den tyske nasjonalforsamlingen har vedtatt at Driften ved tre atomkraftverk skal videreføres til midten av april neste år. De skulle ha stengt ved årsskiftet. Beslutningen om å tillate drift ved Isar 2, Neckarwestheim 2 og Emsland ble vedtatt med stemmene til regjeringskoalisjonens tre partier..

E24 - 11 nov 22 kl. 06:02

Grieg Seafood tjente 145 millioner kroner på Driften i tredje kvartal

Grieg Seafood legger frem resultatene for tredje kvartal fredag morgen..

E24 - 11 nov 22 kl. 06:02

Grieg Seafood tjente 145 millioner kroner på Driften

Grieg Seafood økte inntektene i tredje kvartal, men inflasjonspress og biologiske utfordringer førte til økte kostnader..

NRK - 10 nov 22 kl. 19:16

Flere meierianlegg i nord i faresonen

Meierikonsernet Tine skal gjennomgå hele anleggsstrukturen. Det er særlig 13 anlegg med 1.400 ansatte som blir berørt.

E24 - 10 nov 22 kl. 13:14

Tine varsler flere oppsigelser i hele landet

30 arbeidsplasser ved Tines meieri i Ålesund legges ned. Flere jobber vil ryke når konsernet går gjennom hele Driften. Tine-sjefen ber politikerne gjøre noe..

E24 - 10 nov 22 kl. 06:30

Salmar tjente 1,3 milliarder på Driften i tredje kvartal

saken oppdateres....

NRK - 09 nov 22 kl. 18:36

Milliongebyr for Boreal Sjø

Boreal Sjø har det siste året fått 10,8 millioner kroner i gebyrer, skriver Avisa Oslo. Selskapet står bak Driften av øybåt-tilbudet i Oslo, som de tok over for Ruter i november i fjor. 4,4 millioner kroner av beløpet kommer av innstilte avganger.

NRK - 07 nov 22 kl. 04:36

Apple og Foxconn varsler redusert produksjon etter koronautbrudd

Teknologigiganten Apple og selskapets underleverandør Foxconn varsler redusert produksjon av mobiltelefoner som følge av koronasmitte på Foxconns anlegg. – Selskapets utsikter for fjerde kvartal var opprinnelig forsiktig optimistisk, men som følge av pandemien som berører Driften vår i Zhengzhou, kommer selskapet til å nedjustere utsiktene for fjerde kvartal, opplyser Foxconn. Lokale myndigheter stengte ned området rundt fabrikken onsdag i forrige uke.

NRK - 04 nov 22 kl. 13:13

Flere fergesamband i Nordland kan bli gratis

Flere ferger blir omfattet av ordningen med gratis ferger, ifølge regjeringen. De vil også gi mer penger til drift av riksveifergene som rammes av prisøkninger. Flere ferger blir omfattet av ordningen med gratis ferger, ifølge regjeringen.

NRK - 03 nov 22 kl. 12:00

Color Line kutter i rutetilbudet mellom Sandefjord og Strømstad

Color Line avslutter Driften av Color Viking på ruten Sandefjord-Strømstad og frakteskipet Color Carrier på ruten Oslo-Kiel. Dette skjer som følge av høye energikostnader, makroøkonomisk usikkerhet og svekkede rammebetingelser, skriver rederiet i en pressemelding torsdag. Color Viking vil fortsette å gå i normal rute fram til og med 20.

NRK - 03 nov 22 kl. 02:16

FHI frykter å miste 300 årsverk

Folkehelseinstituttet (FHI) må kutte 300 årsverk og i tillegg kutte Driften med 100 millioner kroner, hvis regjeringens foreslåtte statsbudsjett blir vedtatt. Det sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg til Dagens Medisin. Forslaget til statsbudsjettet innebærer 400 millioner kroner mindre enn i 2021.

Nyhetspressen - 02 nov 22 kl. 15:19

Hvilke bransjer utviklet seg best i den digitale tidsalderen?

En hybrid hverdag har blitt normalen for mange av oss og en rekke industrier har etterhvert tilpasset seg den nye digitale hverdagen vår. Imidlertid er det noen som har gjort det langt bedre enn andre og vi skal derfor se nærmere på hvilke bransjer som har gjort det best i denne artikkelen. Målet er på ingen måte å henge ut andre, men heller å vise hvordan man kan ta en tradisjonell bransje inn i den digitale tidsalderen.

NRK - 23 sep 22 kl. 12:46

Statnett anbefaler at Driften av Mongstad forlenges til juni neste år

Gasskraftverket på Mongstad bør brukes som et virkemiddel for å håndtere en anstrengt kraftsituasjon, mener Statnett. Det går fram at et brev, datert 7. september, som Statnett har sendt til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NRK - 31 okt 22 kl. 12:48

Togselskapet Green Cargo avvikler innenriks godstrafikk i Norge

Togselskapet Green Cargos innenriks godstrafikk i Norge skal avvikles i løpet av første kvartal neste år. – Nedleggelsen skyldes en betydelig økning av driftskostnadene i Norge. Bakgrunnen for dette er omfattende sporarbeid på linjer og i terminaler, sterkt økte strømkostnader, økte dieselkostnader og økte personalkostnader.

NRK - 31 okt 22 kl. 06:30

Nye miljøtiltak – opp til 1 prosent av årlig kraftproduksjon kan gå tapt

Norske kraftverk må slippe ut vann som kunne ha gått til kraftproduksjon når regjeringen setter inn nye miljøtiltak. Mens strømprisene står i taket og kraftprodusentene er under sterkt press, innfører regjeringen nye miljøtiltak i vannforvaltningen. Den oppdaterte vannforvaltningsplanen kommer til å stille krav om økt vannføring på 144 elvestrekninger knyttet til kraftverk.

Dagbladet - 26 okt 22 kl. 09:27

- Liv kan gå tapt

Mental helses døgnåpne chat hjelper 400 personer hver dag. Nå står tilbudet i fare for å bli kuttet, og organisasjonen trygler om to millioner kroner for å redde Driften..

Aftenposten - 26 okt 22 kl. 07:07

Tjente penger på Driften for første gang siden pandemien

Norwegian presenterer regnskapstall for perioden da SAS-pilotene var i streik..

E24 - 26 okt 22 kl. 07:00

Telenor tjener 13 milliarder på Driften i tredje kvartal, mot ventet 12,45 milliarder kroner

Telenor rapporterer en omsetning på 28,4 milliarder kroner i tredje kvartal 2022, opp fra 27,41 milliarder på samme tid i fjor..

E24 - 26 okt 22 kl. 07:00

Telenor tjener mer på Driften enn ventet

Høye energipriser tynger Telenor, men en reduksjon i simkort-avgiften i Pakistan veier i tredje kvartal opp for de negative konsekvensene..

E24 - 26 okt 22 kl. 06:13

Okea melder om rekordtall

Oljeselskapet Okea hadde rekordhøye inntekter fra Driften i tredje kvartal, men venter lavere produksjon i 2022 etter «skuffende» nyheter om Yme-feltet..

NRK - 25 okt 22 kl. 19:00

Zara-eier varsler salg av russiske butikker

Den spanske klesgiganten Inditex, som eier Zara, sier kjedens butikker i Russland skal selges. Sju måneder har gått siden Zara-eieren innstilte Driften i Russland som følge av invasjonen av Ukraina. – Inditex har inngått en foreløpig avtale om salg av sin virksomhet i Russland til Daher-gruppen, som har fremtredende interesser i varehandel og eiendomsnæringen, sier Inditex i en uttalelse tirsdag.

E24 - 25 okt 22 kl. 07:03

Stein-Erik Hagen-eide Komplett gikk i minus på Driften

Uten oppkjøpet av NetOnNet ville det litt et omsetningsfall for netthandleren i tredje kvartal..

NRK - 10 sep 22 kl. 02:12

IAEA: Situasjonen ved Zaporizjzja-kraftverket stadig mer prekær

Situasjonen ved det russisk-okkuperte atomkraftverket Zaporizjzja er stadig mer ustabil, melder IAEA-ekspertene på stedet. Kraftverket har ikke lenger strøm utenfra til Driften og til å kjøle ned reaktorer og brukt brensel etter et rakettangrep mot et elektrisk anlegg i byen Enerhodar, sier ekspertene, og pågående kamper gjør det umulig å reparere kraftledningen. Det innebærer at Driften og nedkjølingen er avhengig av den eneste av de seks reaktorene som fortsatt er i drift.

NRK - 18 okt 22 kl. 17:39

Lafarge idømt milliardbot for terrorfinansiering i Syria

Den franske sementgiganten Lafarge må betale 778 millioner dollar – tilsvarende 8 milliarder norske kroner – i bot for å ha støttet terrorgrupper under krigen i Syria. Selskapet må betale boten til det amerikanske justisdepartementet. Lafarge, som nå er en del av det sveitsiske selskapet Holcim, har erkjent å ha betalt store beløp til mellommenn i Syria for å sikre Driften av sin fabrikk i landet i årene 2013 og 2014.

NRK - 18 okt 22 kl. 17:33

Oslo kommune gir penger til Matsentralen

Oslo kommune bevilger pengene som mangler til Matsentralen Oslo, etter at regjeringen foreslo å kutte støtten i sitt statsbudsjett for neste år. Matsentralen vil dermed motta 150.000 kroner fra kommunen i 2023.

E24 - 17 okt 22 kl. 18:35

Tyskland forlenger levetiden for tre kjernekraftverk fram til april

De tre gjenværende tyske atomkraftverkene vil fortsette Driften over nyttår og senest til 15. april, opplyser statsminister Olaf Scholz..

Aftenposten - 17 okt 22 kl. 18:35

Tyske kjernekraftverk drives videre over nyttår

De tre gjenværende tyske atomkraftverkene vil fortsette Driften over nyttår og senest til 15..

E24 - 17 okt 22 kl. 06:30

Mowi venter å tjene 240 millioner euro på Driften i tredje kvartal

Det viser foreløpige beregninger fra den norske lakseoppdretteren..

NRK - 13 okt 22 kl. 10:41

Shell: Produksjonen gjenopptas på Ormen Lange

Arbeiderne som ble evakuert fra Ormen Lange, vender tilbake etter at situasjonen er avklart. Produksjonen gjenopptas som normalt, opplyser Shell. – Som følge av politiets avklaring og vår egen vurdering, normaliserer vi Driften og sender de evakuerte tilbake på jobb, sier direktør Jan Soppeland for kommunikasjon og myndighetskontakt i Shell til NTB..

VG - 12 okt 22 kl. 22:42

FN om utbrudd av kolera på Haiti: Frykter eksplosiv økning

Sykdommen har allerede krevd et titalls liv. Samtidig legger flere sykehus ned Driften. Mangel på vann, energi og kriminelle gjenger forsterker krisen..

NRK - 12 okt 22 kl. 13:36

Ber om tilsyn på Helligvær skole etter uro

Bodø kommune ber Statsforvalteren gjennomføre tilsyn på Helligvær skole i Nordland. Tirsdag kunne NRK fortelle om foreldre som har truet med å ta barna ut av skolen. – Vi ønsker en uhildet ekstern gjennomgang av Driften i Væran, sier Elin Eidsvik i en pressemelding.

Klartale - 12 okt 22 kl. 08:28

Polen skal ha funnet lekkasje på oljeledning

Det er funnet en lekkasje fra olje-rørledningen Druzjba, ifølge selskapet Pern. Det er de som har ansvaret for Driften.Lekkasjen ble funnet tirsdag kveld.

E24 - 23 aug 22 kl. 06:01

Rekordkvartal for Grieg Seafood – tjente nær en milliard på Driften

Lakseoppdretteren tjente nær en milliard på Driften etter en mangedobling av resultatet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com