Drapet

Tuesday, 21 September, 20:14

Nyheter om Drapet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 sep 21 kl. 02:31

Millionær kjent skyldig i drap

Eiendomsmillionæren Robert Durst er av en jury i Los Angeles kjent skyldig i et drap som skjedde i 2000. Durst er tidligere frikjent for Drapet på en nabo og har vært mistenkt for Drapet på kona, men er nå kjent skyldig i å ha drept sin beste venninne, Susan Berman, i Los Angeles i 2000. Mangemillionæren fra New York har vært omtalt i flere podkaster og TV-serier om anklagene.

NRK - 15 sep 21 kl. 01:24

Ga riksadvokat sparken

Haitis statsminister Ariel Henry har sparket riksadvokat Bed-Ford Claude, bare timer etter at Claude ba om at Henry må siktes for Drapet på presidenten. – Jeg har gleden av å informere deg om at det er besluttet å avskjedige deg, heter det i en offisiell uttalelse fra Henry. Tirsdag ba Claude en dommer sikte Henry for Drapet på president Jovenel Moïse i sommer.

VG - 03 sep 21 kl. 09:22

Mann i 50-årene siktet for Drapet på Birgitte Tengs - mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen

En mann i 50-årene er pågrepet for Drapet på Birgitte Tengs. Mannen er også mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen. Han nekter straffskyld..

NRK - 07 sep 21 kl. 20:23

Jørgensen-saken blir dokumentar

TV 2 skal lage dokumentarserie om det uoppklarte Drapet på Tina Jørgensen, skriver kanalen i en pressemelding. Tina Jørgensen forsvant natt til 24. september 2000 i Stavanger.

NRK - 04 sep 21 kl. 19:27

Krever sjekk av Tengs-siktet

Bistandsadvokaten til familien til drepte Trude Espås krever at politiet sjekker om mannen som er siktet i Tengs-saken, kan være innblandet i Espås-Drapet, skriver VG. Mannen er siktet for Drapet på Birgitte Tengs i 1995 og mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen i 2000. Espås ble drept i Geiranger i 1996.

NRK - 03 sep 21 kl. 12:04

Sikta på bakgrunn av DNA-resultat

Mannen i 50-åra som er sikta for Drapet på Birgitte Tengs og mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen, er sikta på grunnlag av DNA-resultat. Det seier Sør-Aust politidistrikt på ein pressekonferanse – Den noverande siktinga bygger på resultat av DNA-analyser, men støttast også av andre opplysningar i saka. – Pågripelsen gjekk roleg for seg.

Dagbladet - 03 sep 21 kl. 09:38

Person siktet for Drapet

Siktet for Drapet. Også mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen..

Dagbladet - 03 sep 21 kl. 09:38

Mann siktet for Drapet

En mann i 50-åra er siktet for Drapet på Birgitte Tengs. Han er også mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen..

Klartale - 03 sep 21 kl. 09:25

En person siktet for Drapet på Birgitte Tengs

Politiet sier de har siktet en person for Drapet på Birgitte Tengs. Personen skal også være mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen..

Aftenposten - 6 timer siden

Siktede etter Nav-Drapet i Bergen samtykker til fengsling

Mannen i 30-årene som er siktet for Drapet på en ansatt ved et Nav-kontor i Bergen mandag, samtykker til politiets….

NRK - Igår: 08:12

DNA-rapport ikkje kvalitetssikra

DNA-rapporten som peikar på mannen som er sikta for Drapet på Birgitte Tengs, er foreløpig ikkje kvalitetssikra av Den rettsmedisinske kommisjonen, skriv TV 2. – Ein grunn til at vi ikkje har fått han, kan vere at det er utanlandske sakkunnig som har skrive rapporten, og at dei ikkje er pålagde å sende han til oss, seier Hans Geir Eiken, som leiar genetisk gruppe i kommisjonen. Mannen i 50-åra blei gripen 1.

NRK - 18 sep 21 kl. 08:38

Drapssiktet fikk forlenget varetekt

En 30 år gammel mann som er siktet i forbindelse med Drapet på Bård Lanes i Tønsberg, er varetektsfengslet i fire nye uker. Mannen er sammen med to andre siktet for å stå bak Drapet som skjedde på Kilen i april i år. Alle nekter straffskyld..

NRK - 17 sep 21 kl. 01:20

To menn siktet for drap på reporter

To menn er siktet for Drapet på den nordirske journalisten Lyra McKee, som ble skutt og drept da hun dekket opptøyer i Derry i 2019. 29 år gamle McKee var ansett som en av Nord-Irlands mest lovende journalister, skriver The Guardian. Ekstremistgruppen New IRA påtok seg ansvaret for Drapet, melder NTB.

NRK - 15 sep 21 kl. 13:29

Fire pågrepet for journalistdrap

Den 29 år gamle journalisten Lyra McKee ble skutt og drept da hun dekket opptøyer i byen Londonderry i Nord-Irland i 2019. Ekstremistgruppen New IRA påtok seg ansvaret for Drapet. Nå er fire unge menn pågrepet, mistenkt for å ha medvirket, skriver NTB.

Klartale - 15 sep 21 kl. 11:48

Statsministeren kan bli siktet for Drapet på presidenten av Haiti

Statsministeren i Haiti får ikke lov å reise fra landet. Riksadvokaten vil nemlig sikte ham for Drapet på presidenten, melder lokale medier..

NRK - 14 sep 21 kl. 18:49

Vil sikte Haitis statsminister

Haitis regjeringsadvokat Bedford Claude har bede om at statsminister Ariel Henry blir sikta for Drapet på president Jovenel Moïse i juli. Han har bede om at statsministeren blir etterforska for medverknad etter at han skal ha hatt telefonsamtalar med ein av dei hovudmistenkte i dagane før Drapet..

NRK - 13 sep 21 kl. 14:23

Nye tips i Tengs-saka

Politiet har fått inn fleire nye tips i Birgitte Tengs- og Tina Jørgensen-saka. Nye vitne blir avhøyrde denne veka. – Det dreier seg om vitne som har informasjon som går tilbake i tid, men også vitne med informasjon i nyare tid, seier politiadvokat Fredrik Marin Soma til NTB.

NRK - 10 sep 21 kl. 12:56

Sjekka ut av valdtektssak frå 1999

Mannen i 50-åra som er sikta for Drapet på Birgitte Tengs og mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen, blir sjekka for innverknad i andre kriminalsaker. No er han sjekka ut av valdtektssaka på Stord frå 1999, skriv VG. – Politiet har gjort nødvendige undersøkingar, og ser ingen samanheng mellom den saka og dei sakene vi etterforskar no.

NRK - 19 aug 21 kl. 08:31

Tiltale mot Kim Wall-etterforsker

Den danske politimannen som ledet etterforskningen av Drapet på Kim Wall, møter i retten torsdag, tiltalt for brudd på taushetsplikten. Jens Møller Jensen sluttet i sin stilling i 2018, året etter Drapet på Kim Wall. Jensen utga i oktober 2018 en memoarbok som blant annet handler om Drapet om bord på den hjemmebygde ubåten Nautilus..

NRK - 07 sep 21 kl. 13:28

Har fått 25 tips etter pågripelse

Politiadvokat Fredrik Martin Soma sier man har fått inn 25 tips som handler om mannen som nå er siktet for Drapet på Birgitte Tengs. Politiet er tydelige på at dette betyr at mannen er mistenkt i flere saker. – Det er tips som går på straffesaker som man mener politiet bør sjekke opp mot siktede i Birgitte Tengs saken.

NRK - 07 sep 21 kl. 00:32

Politifolk for retten for drap

14 medlemmer av de palestinske sikkerhetsstyrkene blir stilt for retten i en militær domstol etter å ha blitt tiltalt for Drapet på aktivisten Nizar Banat. Banat var svært kritisk til den palestinske selvstyremyndigheten, og Drapet på ham førte til demonstrasjoner og internasjonal fordømmelse. Han døde i juni etter at sikkerhetsstyrker stormet hjemmet hans i Hebron og slepte ham med seg.

NRK - 06 sep 21 kl. 17:54

Kan bli kopla til ny straffesak

Politiet undersøker om mannen som er sikta for Drapet på Birgitte Tengs og mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen, kan knytast til ein annan alvorleg straffesak i Rogaland. Det stadfestar politiinspektør Lars Ole Berge til Stavanger Aftenblad. Dei ønsker ikkje å gå nærmare inn på kva slags sak det gjeld, men opplyser om at dei har fått fleire tips etter at pågripinga blei kjent fredag..

Aftenposten - 06 sep 21 kl. 17:51

Mannen som er siktet for Birgitte Tengs-Drapet, kan bli koblet til nok en alvorlig straffesak

Politiet undersøker om mannen i 50-årene som er siktet for Drapet på Birgitte Tengs (17) og mistenkt for å ha tatt livet….

NRK - 06 sep 21 kl. 16:29

Sikta har fått to forsvararar

Mannen i 50-åra som er sikta for Drapet på Birgitte Tengs og mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen har no fått ein forsvarar til. Advokat Stian Kristensen har fått Stian Bråstein oppnemnd som medforsvarar..

NRK - 06 sep 21 kl. 16:02

Ankesak om bestillingsdrap

En 66 år gammel norskpakistaner risikerer lovens strengeste straff hvis lagmannsretten mener han bestilte og fikk utført Drapet på sin egen kone. Ankesaken starter i morgen og domstolen har satt av fem uker til saken. Den norsk-pakistanske mannen, som er bosatt i Oslo ble dømt til 21 års fengsel da saken gikk for Oslo tingrett i fjor høst.

NRK - 06 sep 21 kl. 13:01

– Var på ferie da han ble pågrepet

Politiinspektør Lars Ole Berge bekrefter at mannen i 50-årene som er siktet for Drapet på Birgitte Tengs og mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen ble pågrepet mens han var på ferie på Sørlandet. – Han var på gjennomreise på gjennomreise, på ferie. Han ble pågrepet av politiets tjenestepersoner der, det foregikk udramatisk, sier Berge.

VG - 06 sep 21 kl. 12:20

Etterforskningen av Drapet på Tina Jørgensen: Har tatt vare på klær

Politiet har fortsatt klær etter Drapet på Jørgensen i 2000, men mangler DNA-spor i saken..

NRK - 06 sep 21 kl. 07:10

Elden: Aldri sagt han er uskyldig

Foreldrene til Birgitte Tengs sliter med å tro på at nevøen er uskyldig i Drapet på datteren, skriver NTB. Etter den første dommen i saken i 1997 sa faren til Birgitte Tengs at han reagerte på at fetteren aldri hadde oppsøkt dem og sagt at han var uskyldig. Familiens bistandsadvokat, John Christian Elden, sier nå til NTB at fetteren fortsatt ikke har sagt til foreldrene at han er uskyldig.

Dagbladet - 05 sep 21 kl. 00:26

Ble fjernet fra politiets toppliste

Mannen som er mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen ble i 2013 pekt ut som en av sju toppkandidater til å ha begått Drapet. Så ble han lagt bort. Nå kan politiets destruerte bevis forhindre oppklaring..

NRK - 04 sep 21 kl. 22:58

Busch håper på avklaring

Tidligere riksadvokat Tor-Aksel Busch sier i et intervju med VG det er grunn til å beklage til fetteren til Birgitte Tengs hvis mannen som nå er pågrepet, blir dømt for Drapet. Busch var riksadvokat da tiltalen mot fetteren ble tatt ut. – Basert på medias opplysninger synes situasjonen fortsatt uavklart.

Aftenposten - 04 sep 21 kl. 20:28

Politiet sjekker siktet opp mot enda et drap

Mannen som er siktet for Drapet på Birgitte Tengs, skal sjekkes opp mot Drapet på Trude Espås (20) i 1996, bekrefter….

NRK - 04 sep 21 kl. 13:47

–Problematisk å gå ut med mistanken

– Jeg synes det er problematisk at politiet går ut med mistanken i Tina-saken. Det har jeg reagert på, sier advokat Stian Kristensen, forsvarer for mannen i 50-årene som er siktet for Drapet på Birgitte Tengs og mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen..

Dagbladet - 03 sep 21 kl. 20:54

Avviser kobling

Politiet knytter samme mann til Drapet på Birgitte Tengs og Tina Jørgensen, men avviser at samme mann er aktuell i det uløste Drapet på Trude Espås..

Dagbladet - 03 sep 21 kl. 15:40

- Fortida mi gjør at jeg trekkes inn

Mannen som er siktet for Drapet på Birgitte Tengs og mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen, har i flere tiår vært i politiets søkelys. Flere har lansert teorien om at samme mann kan stå bak drapene..

VG - 03 sep 21 kl. 15:05

Lettelse og fortvilelse

Lettelsen over at Drapet av Birgitte Tengs kan gå mot en oppklaring veies opp mot fortvilelsen over de mange forferdelige konsekvensene denne saken fikk for mange, også i tiårene etter Drapet..

NRK - 03 sep 21 kl. 12:38

Tengs' fetter ikke i søkelyset

Politiet sier fetteren til Birgitte Tengs, som ble dømt og senere frikjent for Drapet, ikke har vært i søkelyset i forbindelse med den nye etterforskningen. – Vi kommer nå med en ny utvikling i saken, der vi har utpekt en ny mistenkt, sier politiinspektør Lars Ole Berge på spørsmål fra NTB om hvorvidt fetteren nå er helt ute av saken. Birgitte Tengs' fetter ble først dømt og senere frikjent for Drapet, men ble dømt til å betale erstatning til foreldrene.

Dagbladet - 03 sep 21 kl. 12:40

Tidligere avhørt som vitne

Mannen som er siktet for Drapet på Birgitte Tengs, og er mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen, ble pågrepet på Sørlandet onsdag denne uka..

Dagbladet - 03 sep 21 kl. 12:40

Tidligere avhørt om begge drapene

Mannen som er siktet for Drapet på Birgitte Tengs, og er mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen, ble pågrepet på Sørlandet onsdag denne uka..

Dagbladet - 03 sep 21 kl. 11:20

- Kan bli en lettelse for alle

En mann i 50-åra er siktet for Drapet på Birgitte Tengs. Han er også mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen..

NRK - 03 sep 21 kl. 10:32

Tinas mor: – Får eit håp

Fredag blei det kjent at politiet har arrestert ein mann i 50-åra, sikta for Drapet på Birgitte Tengs i 1995. Han er også mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen i 2000. Mora til Jørgensen, Torunn Austdal Rasmussen, ante ingenting før ho fredag morgon fekk ein telefon frå politiet.

NRK - 03 sep 21 kl. 10:00

Forsvarar: – Sjokkarta og uverkeleg

Mannen som onsdag blei arrestert for Drapet på Birgitte Tengs er i sjokk, ifølge forsvararen hans. – Det han har opplevd er vanskeleg. Sjokkarta og uverkeleg er dei orda han sjølv bruker, seier forsvarar Stian Kristensen til NRK.

NRK - 03 sep 21 kl. 09:22

Sikta for drap på Birgitte Tengs

Ein person er sikta for Drapet på Birgitte Tengs. Det melder politiet i ei pressemelding. Mannen er også mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen..

Aftenposten - 03 sep 21 kl. 09:24

Person siktet for Drapet på Birgitte Tengs

Mannen er også mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen..

Aftenposten - 03 sep 21 kl. 09:24

Mann siktet for Drapet på Birgitte Tengs. Mistenkes også for å ha drept Tina Jørgensen.

Mannen er også mistenkt for Drapet på Tina Jørgensen..

VG - 4 timer siden

Fant Nav-kollega knivstukket i 2013: – Ikke nok å gjøre de ansatte tryggere

Hun fant sin kollega livstruende skadet på Nav Grorud i 2013. Ett år etter Drapet forlot hun etaten: – Jeg var veldig sint, sier Maja Enes i dag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt