Donetsk

Monday, 26 September, 17:53

Nyheter om Donetsk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 19 aug 22 kl. 14:20

Prorussiske separatister sier de rykker fram i Donetsk

Russiskvennlige separatister som opererer sammen med russiske styrker øst i Ukraina, sier de han inntatt to tettsteder nord for byen Horlivka i fylket Donetsk. I en melding på Telegram skriver separatistene at de har tatt kontroll over tettstedene Zajtseve og Datsja. Opplysningene er ikke bekreftet, men hvis de stemmer, betyr det at Russland har tatt kontroll over i alt 270 bebodde steder i Donetsk så langt.

NRK - 14 aug 22 kl. 10:47

Storbritannia trur Russland vil styrka innsatsen sør i Ukraina

Den britiske forsvarsetterretninga trur Russland vil prioritera å setta inn fleire styrkar i sørlege Ukraina, skriv dei i sin siste etterretningsrapport. Dei russisk-støttande styrkane til separatistrørsla Folkerepublikken i Donetsk har haldt fram angrepa nord for Donetsk, aust i Ukraina. Det har vore spesielt tunge kampar rundt forstaden Pisky utanfor Donetsk, nære byen sin flyplassen.

Klartale - 21 apr 22 kl. 06:00

Krigen om Donbas: Dette handler kampen om

Soldater fra Russland retter nå angrepene mot Donbas-regionen. Der har det vært konflikt de siste åtte årene. Hvorfor kriges det om dette området?

NRK - 10 jul 22 kl. 02:34

Russland hevder å ha bombet hangar med vestlige våpen

Russland hevder at de har bombet en hangar i Donetsk-regionen og ødelagt et lager med amerikanske M777 haubits-kanoner. En talsmann for det russiske forsvarsdepartementet sa lørdag at hangaren i nærheten av Tsjasiv Jar i Donetsk ble ødelagt, og at mange ukrainske soldater ble drept i angrepet, som er ledd i offensiven for å ta kontroll over Donetsk. Tidligere sa den ukrainske generalstaben at russiske styrker angriper bredt i Øst-Ukraina.

NRK - 06 jul 22 kl. 02:52

Donetsk-guvernør ber 350.000 om å flykte

Guvernøren i Donetsk, det siste av de to fylkene i Donbas-regionen som Ukraina har delvis kontroll over, ber 350.000 mennesker om å flykte fra russiske angrep. Guvernør Pavlo Kyrylenko sier at å få folk ut fra Donetsk vil være nødvendig for å redde liv og hjelpe det ukrainske forsvaret med å forsvare byer og landsbyer fra russiske framrykkinger.

NRK - 13 aug 22 kl. 12:29

Russland hevdar å ha kontroll over forstad i Donetsk

Russiske styrkar har tatt full kontroll over forstaden Pisky nordvest for byen Donetsk i Ukraina, hevdar det russiske forsvarsdepartementet laurdag. Det melder Reuters. Påstanden er ikkje bekrefta av uavhengige kjelder.

NRK - 23 sep 22 kl. 17:05

Skal ha gjenerobret landsby hvor det skulle holdes folkerettsstridig folkeavstemning

Ukraina hevder å ha gjenerobret en landsby i den østlige Donetsk-regionen, hevder en tjenestemann i den ukrainske hæren. Det skal ha skjedd samtidig som det pågår ufrie folkeavstemninger i de russisk-okkuperte områdene av Ukraina, om hvorvidt folk vil tilslutte seg Russland. Det skal være landsbyen Yatskivka i Donetsk-regionen, som er frigjort..

NRK - 22 sep 22 kl. 13:14

Flere skal være drept i angrep i Zaporizjzja og Donetsk

En person er drept i et russisk angrep mot byen Zaporizjzja torsdag, ifølge Ukraina. I tillegg til den drepte personen ble fem andre såret i rakettangrepet mot Zaporizjzja, melder ukrainske myndigheter. Dette er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Klartale - 21 sep 22 kl. 09:28

Putin sier han er klar til å bruke atomvåpen

Ledere i Luhansk og Donetsk var først til å si at de ville ha folkeavstemning om å bli en del av Russland. Denne skal skje mellom 23. september og 27.

NRK - 20 sep 22 kl. 13:44

Separatistregion i Ukraina holder folkeavstemning om å slutte seg til Russland

Den såkalte Folkerepublikken Luhansk skal holde folkeavstemning 23.–27. september om hvorvidt separatiststaten skal slutte seg til Russland, skriver Reuters.

NRK - 04 aug 22 kl. 17:45

Harde kamper utenfor byen Donetsk

Både Ukraina og Russland melder om harde kamper i utkanten av byen Donetsk, der russiskstøttede separatister angriper ukrainske stillinger. Separatistene har kontrollert Donetsk siden 2014, men ukrainske regjeringsstyrker kontrollerer store områder i utkanten av byen. Ifølge en talsmann for forsvarsdepartementet i Moskva har flere ukrainske brigader trukket seg tilbake fra stillinger nær Soledar, Avdiivka og Bakhmut etter å ha lidd store tap.

NRK - 30 jul 22 kl. 22:29

Zelenskyj ber folk evakuere Donetsk

President Volodymyr Zelenskyj oppfordrer de hundretusenvis av ukrainere som fortsatt oppholder seg nær fronten i Donetsk om å evakuere området. Det pågår harde kamper mellom ukrainske og russiske styrker i området, og enheter fra de selverklærte utbryterrepublikkene i øst deltar også. – Regjeringen har allerede tatt en beslutning om obligatorisk evakuering fra Donetsk-regionen, sier Zelenskyj i sin daglige tale lørdag.

NRK - 30 jul 22 kl. 22:29

Zelenskyj ber rundt 200 000 sivile evakuere ut av Donetsk

President Volodymyr Zelenskyj oppfordrer de hundretusenvis av ukrainere som fortsatt oppholder seg nær fronten i Donetsk om å evakuere området. Det pågår harde kamper mellom ukrainske og russiske styrker i området, og enheter fra de selverklærte utbryterrepublikkene i øst deltar også. – Regjeringen har allerede tatt en beslutning om obligatorisk evakuering fra Donetsk-regionen, sier Zelenskyj i sin daglige tale lørdag.

NRK - 09 sep 22 kl. 13:17

Ukrainsk guvernør: Åtte drept i russiske angrep i by i Donetsk

Boliger, butikker, et kulturbygg og en markedsplass er rammet i russiske angrep mot byen Bakhmut, ifølge guvernøren i Donetsk. Åtte personer skal ha blitt drept I tillegg er 17 såret, ifølge guvernør Pavlo Kyrylenko. Det pågår kamper i området, samtidig som ukrainske styrker forsøker å gjenerobre områder både nord og øst i Ukraina.

NRK - 27 jul 22 kl. 01:24

Russland hevder å ha inntatt Ukrainas største kullkraftverk

Russland sier landets væpnede styrker har tatt kontroll over Ukrainas største kullkraftverk nær byen Svitlodarsk i Donetsk. Bilder i separatiststyrte medier viser det som skal være leiesoldater fra den russiske Wagner-gruppen foran kraftverkets administrasjonsbygg, men det har foreløpig ikke vært mulig å bekrefte den russiske påstanden. Andre meldinger tilsier ved kampene fortsatt pågår rundt kraftverket.

NRK - 01 maj 22 kl. 21:07

Ukraina: Fire sivile drept i landsby i Donetsk

Fire sivile skal ha blitt drept i russiske angrep i landsbyen Lyman i Donetsk søndag, ifølge guvernør Pavlo Kyrylenko. – 1. mai ble fire sivile drept i russiske angrep i Donetsk, alle i Lyman.

NRK - 13 jul 22 kl. 02:43

Vil gjenoppta henrettelser

Separatistmyndighetene i Donetsk har opphevet et midlertidig forbud mot dødsstraff. Tre utenlandske fremmedkrigere er dømt til døden i regionen. Denis Pusjilin, som leder separatistmyndighetene i Donetsk, undertegnet tirsdag et dekret som opphever det midlertidige oppholdet, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

NRK - 12 jul 22 kl. 08:25

Flere funnet drept i utbombet boligblokk i Donetsk

Det blir funnet stadig flere drepte i boligblokken som ble rammet av et russisk angrep i Tsjasiv Jar i Donetsk i helgen. 34 er bekreftet døde. Boligblokken ble beskutt av russiske raketter lørdag kveld, ifølge ukrainske myndigheter.

NRK - 11 jul 22 kl. 15:36

Tallet på drepte stiger etter angrep i Donetsk

Tallet på døde har steget til 26 etter angrepet mot et boligområde i Tsjasiv Jar i Donetsk-regionen øst i Ukraina, ifølge ukrainske redningsmannskaper. Området skal ha blitt truffet i et rakettangrep lørdag kveld. Russland hevder at det var et våpenlager som ble angrepet og at mange ukrainske soldater ble drept.

NRK - 10 jul 22 kl. 12:58

15 drept etter rakettangrep i Donetsk

Minst 15 personer er døde etter et rakettangrep som traff et leilighetskompleks i den krigsherjede Donetsk-regionen i Øst-Ukraina lørdag, melder Reuters. Rakettangrepet skjedde lørdag kveld i byen Tsjasiv Jar i Donetsk, opplyser lokalguvernøren Pavlo Kyrylenk på Telegram. I tillegg til de drepte er minst fem personer såret.

NRK - 05 jul 22 kl. 14:26

Ukraina: Massive angrep mot Slavjansk

Byen Slavjansk i Donetsk i Øst-Ukraina er utsatt for massiv bombing tirsdag, sier byens ordfører. – Slavjansk! Massiv bombing av byen.

NRK - 17 aug 22 kl. 07:09

Ukrainske separatister beiler til Nord-Korea

Lederen for de russiskvennlige separatistene i Øst-Ukraina ønsker arbeidskraft fra Nord-Korea til gjenoppbyggingen etter krigen. Lederen for den såkalte folkerepublikken Donetsk, Denis Pusjilin, har sendt et budskap til Nord-Koreas leder Kim Jong-il der han ber om samarbeid. Det har vært tegn den siste tiden på at Nord-Korea har planer om å sende arbeidere til gjenoppbyggingsprosjekter i russisk-okkuperte deler av Ukraina.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 17 timer siden

USA advarer Russland om bruk av atomvåpen

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sier at USA vil reagere kraftig dersom Russland bruker atomvåpen. Noe Russlands president tidligere har truet med. – Vi har vært tydelige.

NRK - 19 timer siden

Zelenskyj: – Det pågår harde kamper flere steder

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier det pågår kamper flere steder langs frontlinjen søndag kveld. – – Det er i regionene Donetsk, Kharkiv, Kherson, Nikolajev og Zaporizjzja. Vi har positive resultater i «flere retninger», forteller han i sin daglige videotale..

NRK - 01 jul 22 kl. 18:24

Ankar dødsdom i Donetsk

Separatiststyresmaktene i Donetsk dømte to britar og ein marokkanar til døden etter ha kjempa for Ukraina. No har to av dei anka dødsdomen, melder Reuters som siterer det russiske nyheitsbyrået Tass. Den tredje personen, briten Aiden Aslin, har framleis ikkje levert si anke.

NRK - Igår: 10:22

Var dødsdømt i Donetsk, trygt hjemme nå

Den marokkanske studenten Brahim Saadoun er kommet hjem til familien sin. Han ble dømt til døden i den russisk-okkuperte delen av Ukraina for å kjempet på ukrainsk side i krigen. – Jeg er lykkelig over å være hjemme.

NRK - 13 aug 22 kl. 08:11

Britiske, svenske og kroatiske krigsfangar for retten i Donetsk

Tre britar, ein svenske og ein kroatar må møta i ein sjølvoppnemnt rett i Donetsk i Ukraina måndag, etter å ha delteke i krigen på ukrainsk side, ifølge den uavhengige, russiske avisa Meduza. Den eine briten skal ifølge britiske myndigheiter ha drive med humanitært arbeid. Blir dei dømd skyldig, kan dei risikera dødsstraff, skriv avisa.

Dagbladet - I førrgår: 13:28

BBC: Soldater går dør til dør

Kilder opplyser til BBC at soldater går fra dør til dør under avholdelsen av «folkeavstemninger» i Donetsk og Luhansk..

NRK - I førrgår: 01:03

Zelenskyj ber verden fordømme Russlands ufrie folkeavstemninger

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj oppfordrer verdenssamfunnet til å fordømme folkeavstemningen som gjennomføres i okkuperte deler i Ukraina. Verden må med rette reagere på de falske folkeavstemningene. De kommer til å bli klart fordømt, sier Zelenskyj i sin daglige videotale.

Dagbladet - I førrgår: 19:04

- Turte ikke håpe på dette

Norske Erik Helgesplass reagerte med tårer da han fikk vite at kompisen Shaun Pinner er løslatt fra russisk fangenskap. Han ble i juni dømt til døden i russisk-kontrollerte Donetsk..

Klartale - 23 sep 22 kl. 09:28

Folkeavstemningen har startet

Det skal være folkeavstemning i fire områder i Ukraina. De skal stemme om de vil være en del av Russland.Alle områdene kontrollert av Russland.

NRK - 23 sep 22 kl. 07:36

"Folkeavstemning" i gang i russisk-kontrollerte områder i Ukraina

Den såkalte folkeavstemningen i fire russisk-kontrollerte områder i Ukraina har begynt til tross for internasjonal fordømmelse. Valglokalene åpnet klokken 7 fredag morgen, ifølge flere statlige russiske nyhetsbyråer. Russiskstøttede separatister i Donetsk og Luhansk, samt okkuperte områder i Kherson og Zaporizjzja, varslet denne uka at de vil holde folkeavstemninger om å slutte seg til Russland.

VG - 23 sep 22 kl. 06:11

VG i Ukraina: – De må stemme med en pistol mot tinningen

KHARKIV (VG) På gaten i den utbombede bydelen Saltivka i Ukrainas nest største by Kharkiv, skaper spørsmål om helgens «folkeavstemning» i Donetsk og Luhansk sinne..

Aftenposten - 22 sep 22 kl. 21:03

Sergej gjemmer seg bak gardiner og en låst dør. Blir han funnet, må han rett til fronten.

– Vi har det verre enn Nord-Korea, sier en innbygger i Donetsk. Nå skal det avholdes «folkeavstemning» i de okkuperte….

NRK - 22 sep 22 kl. 20:47

Nato fordømmer Russlands planer om folkeavstemninger

ato fordømmer Russland planer om folkeavstemninger i Ukraina på det sterkeste. Alliansen omtaler det som en ytterligere opptrapping av krigen. Russiskstøttede separatister i Donetsk og Luhansk, samt okkuperte områder i Kherson og Zaporizjzja, varslet denne uka at de vil holde folkeavstemninger om å slutte seg til Russland fra 23.

NRK - 21 sep 22 kl. 23:54

Tyrkia fordømmer Russland for ulovlige folkeavstemninger i Ukraina

Tyrkia fordømmer Russland for å planlegge «ulovlige folkeavstemninger» i Ukraina. Samtidig er landets president svært kritisk til Russlands mobilisering. – Liker ulovlige aktiviteter vil ikke bli anerkjent av det internasjonale samfunnet, heter det i en uttalelse fra tyrkiske myndigheter onsdag.

NRK - 09 aug 22 kl. 20:23

Tusenvis sendt ut av Donetsk etter evakueringsordre

Tusenvis av innbyggere øst i Donetsk er evakuert etter at ukrainske myndigheter ga dem ordre som å forlate området. – I løpet av de siste seks dagene ble mer enn 3.000 innbyggere evakuert, inkludert nesten 600 barn og 1.

NRK - 21 sep 22 kl. 02:24

Zelenskyj toner ned betydningen av folkeavstemninger

President Volodymyr Zelenskyj toner ned betydningen av separatistenes planer i Donetsk og Luhansk og andre okkuperte områder, om å holde folkeavstemninger fra 23 til 27 september for å slutte seg til Russland. Idag kom det ganske store nyheter fra Russland. Men hva skjedde egentlig?

NRK - 20 sep 22 kl. 20:56

Norge fordømmer Russlands planlagte folkeavstemninger

Norge fordømmer Russlands planlagte folkeavstemninger i russiskokkuperte områder av Ukraina, skriver utenriksdepartementet på Twitter. Separatistene i Donetsk og Luhansk samt okkuperte områder i Kherson og Zaporizjzja hevdet tirsdag at de skal holde folkeavstemninger 23.–27.

NRK - 20 sep 22 kl. 20:45

Von der Leyen: Russlands forsøk på å flytte landegrenser er uakseptabelt

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen kritiserer Russlands planer om folkeavstemninger i okkuperte deler av Ukraina. – Vi vil aldri anerkjenne Russlands forsøk på å legitimere den ulovlige og brutale okkupasjon av ukrainske territorier, sa von der Leyen på åpningen av høynivådelen av FN-møtet i New York tirsdag kveld. Separatistene i Donetsk og Luhansk samt okkuperte områder i Kherson og Zaporizjzja hevdet tirsdag at de skal holde folkeavstemninger 23.

NRK - 20 sep 22 kl. 19:51

Macron: Folkeavstemningene i Ukraina er en parodi

Planene fra separatistene i Donetsk og Luhansk om folkeavstemninger for å slutte seg til Russland er en parodi, sier Frankrikes president Emmanuel Macron. – Jeg mener det Russland lanserer her er en parodi. Enhver stemme for annektering ville være juridisk meningsløs, la han til da han møtte journalister i FNs hovedforsamling.

NRK - 20 sep 22 kl. 18:30

USA fordømmer planlagte folkeavstemninger i Ukraina

USA fordømme planlagt folkeavstemning i okkuperte områder i Ukraina, og vil ikke anerkjenne russisk annektering. Det skriver nyhetsbyrået AFP. Generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, fordømmer også folkeavstemningen.

NRK - 20 sep 22 kl. 18:30

USA og Stoltenberg fordømmer planlagte folkeavstemninger i Ukraina

USA fordømmer planlagte folkeavstemninger i okkuperte områder i Ukraina, og vil ikke anerkjenne russisk annektering. Det skriver nyhetsbyrået AFP. Generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, fordømmer også de planlagte folkeavstemningene.

NRK - 19 sep 22 kl. 15:47

OSSE-ansatt dømt til 13 års fengsel i Luhansk

Prorussiske separatister i Øst-Ukraina har dømt en ansatt i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) til 13 års fengsel for forræderi. Dmitrij Pavlovitsj Sjabanov ble pågrepet 13. april, hvorpå han ble anklaget for å ha gitt hemmeligstemplet informasjon til ukrainske og amerikanske etterretningstjenester.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com