Donasjon

Sunday, 14 July, 13:48

Nyheter om Donasjon

NRK - 27 feb 24 kl. 02:38

MilliardDonasjon skal gi gratis medisinutdanning i New York

Medisinstudiene ved Albert Einstein College of Medicine i New York skal blir gratis, takket være en Donasjon fra en Donasjon på én milliard dollar, som tilsvarer omtrent 10 milliarder kroner, skriver New York Times. Donasjonen kommer fra enken til milliardæren David Gottesman. Ifølge avisen er dette en av de største Donasjonene som noensinne er gitt til en utdanningsinstitusjon i USA..

NRK - 09 apr 24 kl. 20:33

Færre får livreddende organer

Siden nyttår har 78 nordmenn fått ett eller flere livreddende organer fra 21 avdøde donorer. Det er imidlertid 20 færre enn i samme periode i fjor. Antall Donasjoner med metoden cDCD, som gjør det mulig med Donasjon etter hjertedød, er fremdeles ikke på høyde med de andre nordiske landene, advarer Stiftelsen OrganDonasjon, som vil ha endring.

NRK - 09 feb 24 kl. 11:36

Regjeringen kjøper inn mer luftvern og øker Ukraina-støtte

Regjeringen øker innkjøp av luftvern til 16 milliarder kroner for framtidig Donasjon til Ukraina. Det var Aftenposten som omtalte dette først. Ukraina er avhengig av militær støtte i for å forsvare seg mot Russland.

NRK - 09 feb 24 kl. 11:36

Regjeringen foreslår mer penger til luftvern og økning i Ukraina-støtte

Regjeringen foreslår å øke innkjøp av luftvern til 16 milliarder kroner for framtidig Donasjon til Ukraina. Det var Aftenposten som omtalte dette først. Ukraina er avhengig av militær støtte i for å forsvare seg mot Russland.

NRK - 18 okt 23 kl. 16:44

Huitfeldt utelukker ikke at hun var inhabil i våpenDonasjon til Ukraina

– I ettertid, og med avklaringen fra Lovavdelingen 28. august, ser jeg at jeg burde gjort mer for å følge opp hvordan min mann fulgte opp rådene jeg videreformidlet. Det tar jeg det hele og fulle ansvaret for.

NRK - 14 dec 23 kl. 08:04

Kongsberg selger luftvern for milliarder til Litauen

Litauens regjering og Kongsberg Defence & Aerospace har inngått en kontrakt verdt rundt 2,3 milliarder kroner på ytterligere NASAMS luftvernsystemer, melder selskapet i en børsmelding. Som en del av avtalen vil også Litauen modernisere deler av NASAMS-utstyret som landet anskaffet i 2017, skriver Kongsberg. – Utvidelse av luftforsvarskapasitet med anskaffelse av flere NASAMS, styrker Litauens forsvarsevne til å mer effektivt bekjempe moderne lufttrusler, i tillegg til å styrke landets partnerskap med Nato, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace, i børsmeldingen.

E24 - 18 okt 23 kl. 16:58

Huitfeldt kan ha vært inhabil i flere saker – peker på Ukraina-Donasjon

Tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) kan ha vært inhabil i flere enkeltsaker på grunn av ektemannens aksjekjøp..

VG - 18 okt 23 kl. 16:50

Huitfeldt kan ha vært inhabil i flere saker – peker på Ukraina-Donasjon

Tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) kan ha vært inhabil i flere enkeltsaker på grunn av ektemannens aksjekjøp. Hun sier at hun ikke kan utelukke at hun var inhabil da regjeringen donerte luftvernmateriell til Ukraina fra Kongsberg-gruppen..

VG - 18 okt 23 kl. 16:50

Huitfeldt kan ha vært inhabil i flere saker – peker på Ukraina-Donasjon

Tidligere utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) har identifisert flere enkeltsaker hvor hun kan ha vært inhabil på grunn av ektemannens aksjekjøp. Hun innrømmer at hun burde gjort mer for å finne ut om ektemannens aksjekjøp..

VG - 19 sep 23 kl. 09:06

M-113: Norge med stor Donasjon til Ukraina

Norge har sendt 51 militære M113-kjøretøy til Ukraina. Dette er blant de største Donasjonene Norge har bidratt med til landet..

NRK - 21 aug 23 kl. 10:34

Russland fordømmer dansk Donasjon av kampfly til Danmark

Russlands ambassadør til Danmark, Vladimir Barbin, skriv i ei fråsegn at den danske Donasjonen av F-16-kampfly til Ukraina er ei eskalering av konflikten, melder Danmarks Radio. Han skriv at leveransen gjer at konflikten blir forlenga, og at det skubbar Ukraina mot avgrunnen med nye offer. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er måndag i Danmark for å møte danske politikarar og takke for støtta ukrainarane har fått i krigen mot Russland..

NRK - 03 maj 23 kl. 16:37

Guri Melby ber Støre gi kampfly til Ukraina

Venstre-leder Guri Melby reagerer på at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) ikke vil love kampfly til Ukraina. – Jeg mener at det er rett å gi kampfly til Ukraina hvis vi kan få med andre allierte på felles Donasjon. For meg er det derfor åpenbart at regjeringen burde jobbe for at andre allierte blir med på dette, sier Melby.

VG - 09 jul 23 kl. 19:16

Organisasjoner etterlyser tydeligere norsk kritikk av klasevåpen-Donasjon

Norsk Folkehjelp og Røde Kors etterlyser kraftigere norsk reaksjon på at USA skal gi Ukraina klasevåpen..

NRK - 15 jun 23 kl. 08:00

Norge gir 9000 nye artillerigranater til Ukraina

Norge donerer selve granaten, mens Danmark donerer tilhørende brannrør, kruttposer og tennpatroner. Norge donerer i tillegg 7000 komplette granater fra Norge. Disse er sendt til Ukraina.

Klartale - 17 mar 23 kl. 12:15

– La oss ikke glemme de som er berørt av jordskjelv

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 17 feb 23 kl. 07:27

Norge sender medisinsk utstyr til Syria

Norge skal sende legemidler, medisinsk infrastruktur og medisinsk forbruksmateriell til Syria. Donasjonen er verdt om lag 11 millioner kroner. – Behovet for medisinsk utstyr og legemidler etter jordskjelvet i Syria er stort.

NRK - 25 jan 23 kl. 20:43

SVs leder: Våpenforsendelser er nødvendig for å stanse Russland

SV har ikke gjort noen egen vurdering av Donasjon av norske stridsvogner til Ukraina, men SV-leder Audun Lysbakken påpeker at partiet er for våpenstøtte. – SV støtter norske våpenforsendelser til Ukraina, fordi tilførsel av våpen utenfra er nødvendig for å stanse den russiske invasjonen og unngå at krigen ender med en løsning på Putins premisser, sier Lysbakken i en kommentar sendt til NTB..

Aftenposten - 30 jul 22 kl. 20:15

Sunday Times: Prins Charles tok imot 1 million pund fra bin Ladens familie

Prins Charles skal i 2013 ha tatt imot en Donasjon til sin veldedige stiftelse på 1 million pund fra familien til Osama….

NRK - 06 jul 22 kl. 02:39

Sterk nedgang i nyreDonasjoner

Så langt i år har 18 pasienter har fått nyre fra familie eller venner, mot 41 på samme tid i fjor. Nå jobber ekspertene med å finne ut årsaken til nedgangen. Sykehusene har så langt i år meldt inn 174 potensielle donorer, hvorav Donasjon var mulig i 55 tilfeller.

VG - 28 apr 22 kl. 21:34

Amber Heard beskyldt for å ikke følge opp Donasjon på 32 millioner

Amber Heard skal bare ha betalt halvparten av skilsmissepengene hun lovet bort til en veldedig organisasjon i 2016. Leder av organisasjonen hevder i tillegg at Elon Musk står bak halvparten av de allerede innbetalte pengene..

NRK - 14 okt 21 kl. 22:34

Kenyas president i Det hvite hus

USAs president Joe Biden lovte en ny stor Donasjon av koronavaksiner til Afrika da han torsdag møtte Kenyas president Uhuru Kenyatta i Det hvite hus. Kenyatta er den første afrikanske lederen som er invitert til Det hvite hus siden Biden ble president. Blant temaene som ble diskutert, var finansiell åpenhet, sa Biden i til pressen sammen med Kenyatta før møtet startet..

VG - 20 aug 21 kl. 19:01

Civita takker nei til penger fra omstridt forening

Høyresidens tankesmie Civita nekter å ta imot Donasjon fra forening med hemmelige givere. Foreningens talsperson mener VG har skylden..

NRK - 18 mar 21 kl. 07:11

Norge avslår palestinsk vaksinebønn

Palestina har skrevet til Norge for å be om en Donasjon på noen hundre tusen vaksinedoser. Det er Norge ikke villig til å gi dem. Palestinernes håp er at en slik Donasjon skal gjøre det mulig å vaksinere risikogrupper, inkludert helsearbeidere og eldre, «så raskt som mulig».

Klartale - 10 mar 20 kl. 13:50

Vil gi enslige hjelp til å bli gravide

Bioteknologi-rådet endrer mening. De sier ja til at enslige skal få hjelp til å bli gravide. De sier også ja til egg-Donasjon..

P4 - 11 jan 20 kl. 17:30

Meghan blir Disney-stemme

UkenS mest omtalte kongelige, hertuginnen av Sussex, Meghan Markle, har skrevet en kontrakt med Disney. Ifølge The Times skal Disney bruke hertuginnens stemme i bytte mot en Donasjon til en organisasjon som jobber for å beskytte dyr mot ulovlig jakt. Meldingen kommer samme dag som det meldes at Dronning Elizabeth har satt en tidsfrist for å finne en løsning på dilemmaet som har oppstått etter at prins Harry og Meghan annonserte at de vil trekke seg fra kongelige oppgaver..

NRK - 11 jan 20 kl. 17:20

Meghan Markle til Disney

Hertuginne av Sussex, Meghan Markle har skrevet en kontrakt med Disney, melder The Times. Disney skal bruke hertuginnens stemme i bytte mot en Donasjon til organisasjonen Elephants Without Borders, som jobber for å beskytte dyr mot ulovlig jakt..

Klartale - 14 jan 19 kl. 15:06

Mange flere vil gi bort organene sine

I løpet av helgen skaffet 25.000 nye personer seg digitalt donorkort. Det skjedde etter at organ-Donasjon var tema i et TV-program..

VG - 12 jan 19 kl. 12:18

Ida Eides Donasjon av organer har hjulpet seks mennesker

Den tidligere langrennsløperen Ida Eide omkom på tragisk vis i september i fjor. Gjennom organDonasjon har hun gikk seks mennesker et bedre liv..

P4 - 11 apr 18 kl. 10:56

Foreslår eggDonasjon for enslige

Venstre bør åpne for eggDonasjon for enslige. Det foreslår partiets teknologiutvalg før landsmøtet til helgen. Forrige helg vedtok Høyre å tillate eggDonasjon i Norge, men nå vil Venstre gå enda lenger.

Dagbladet - 07 apr 18 kl. 07:26

Tror på ja til eggDonasjon - spår jevnt løp om sæd­Donasjon til single

Redaksjonskomiteen i Høyre går i mot partiets nestledere, og sier ja til eggDonasjon med noen forbehold. I dag kan et flertall på partiets landsmøte støtte flere liberaliseringer innen bioteknologiloven..

Aftenposten - 21 feb 18 kl. 06:28

Winfrey og Spielberg matcher Clooneys Donasjon til våpenkontroll-kampanje

Oprah Winfrey og Steven Spielberg lot seg inspirere av ekteparet Clooney. Nå donerer også de en halv million dollar hver til våpenkontroll-kampanjen i USA..

Hegnar.no - 16 feb 18 kl. 06:10

Stortingsflertall for eggDonasjon

Mens Høyres programkomité går inn for at eggDonasjon fortsatt skal være forbudt, kan regjeringspartnerne Venstre og Frp sikre flertall for å tillate Donasjon..

NRK - 07 jul 17 kl. 05:58

Færre sier nei til organDonasjon

Flere melder seg som mulige organdonorer, og færre pårørende sier nei til Donasjon, viser nye tall fra Oslo universitetssykehus. 85 prosent av de pårørende som blir spurt, samtykker til Donasjon..

Aftenposten - 20 jun 17 kl. 21:15

Når er en organdonor død? | Morten Horn og Aslak Syse

I 40 år har det vært et krav for Donasjon at hjernen skal være totalt og uopprettelig ødelagt. En ny tilnærming krever en grundig diskusjon..

P4 - 14 sep 16 kl. 08:10

Demokrater vil etterforske Trump-Donasjon

Demokratene i USA vil nå etterforske en Donasjon fra Donald Trumps stiftelse til en støttegruppe. Stiftelsen ga nemlig 25 000 dollar til en støttegruppe for lederen av Floridas påtalemyndighet. Pengene kom bare få dager etter at påtalemyndigheten sa de vurderte rettslige skritt mot Trump University i delstaten.

NRK - 14 sep 16 kl. 06:41

Vil etterforske Trump-Donasjon

En Donasjon på 25.000 dollar fra Donald Trumps stiftelse til en støttegruppe for en delstatsadvokat som vurderte sak mot Trump University må etterforskes, krever demokrater i Kongressen..

VG - 14 sep 16 kl. 04:47

Demokrater vil etterforske Trump-Donasjon

En Donasjon fra Donald Trumps stiftelse til en støttegruppe for en delstatsadvokat som vurderte sak mot Trump University må etterforskes, krever demokrater i Kongressen..

NRK - 13 sep 16 kl. 21:23

Demokrater vil etterforske Trump

En rekke demokrater i Representantenes hus vil få det amerikanske justisdepartementet til å etterforske Donald Trumps etter rapporter om at han ga en stor Donasjon til en statsadvokat i 2013, skriver CNN..

E24 - 13 sep 15 kl. 18:12

Trues med boikott etter Syria-Donasjon : «Det blir siste gang jeg kjøper noe hos dere»

Stormberg-sjef Steinar Olsen er opprørt over negative tilbakemeldinger og bokoitt-trusler, etter at bedriften ga en dagsomsetning til syriske flyktninger. – Trist, sier statsminister Erna Solberg (H)..

Dagbladet - 31 jul 15 kl. 12:12

Donasjon er en gave

Bedre informasjon og alminneliggjøring er veien å gå..

Dagbladet - 05 jun 15 kl. 14:42

Presidenten godkjente Sør-Afrikas Fifa-Donasjon

Hevder det ikke var bestikkelser..

E24 - 03 jun 15 kl. 22:23

Paulson gir over 3 milliarder til Harvard University

Ivy League-universitetet mottar en rekordstor Donasjon fra en av verdens mest suksessfulle hedgefond-forvaltere..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com