Disse

Saturday, 25 June, 06:29

Nyheter om Disse

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - Igår: 06:00

Abiy sier han er klar for tøffe fredssamtaler

Abiy og regjeringen har vært i krig med Tigrayfolkets frigjørings-front (TPLF) i 19 måneder. Da han sendte hæren mot Tigray var det for å få kontroll på den delen av landet igjen.Men det som skulle bli en kort krig, viste seg å bli alt annet enn det.

Klartale - 01 jun 22 kl. 08:30

Mange innvandrere vil ha mer oversatt informasjon

Det har vært stor forskjell på hvor mange som ble syke med korona i ulike grupper. Slik var det også med smitte. Det var en større andel av begge deler i ulike grupper innvandrere, ifølge tall fra Folkehelse-instituttet (FHI).

Klartale - 15 jun 22 kl. 06:00

Disse reglene for el-sparkesykkel gjelder fra nå

Sommeren for tre år siden dukket det opp masse el-sparkesykler. Flere av dem fra ulike utleiere. Med en app på mobilen kunne du når og hvor som helst plukke opp en og suse av gårde dit du skulle.

Klartale - 10 jun 22 kl. 08:41

Norge sier opp avtale om nye helikoptre

Regjeringen vil levere tilbake NH90-helikoptrene. De krever også å få tilbake penger som er betalt til nå. Det er totalt 5 milliarder kroner.

NRK - 18 timer siden

Kreml: Ukrainas EU-kandidatur er et indre anliggende

EUs beslutning om å gi Ukraina kandidatstatus er et indre europeisk anliggende, sier president Vladimir Putins talsmann i Russland. – Det er veldig viktig for oss at alle Disse prosessene ikke gir oss flere problemer - eller skaper flere problemer i forholdet mellom Disse landene og oss, sier Dmitrij Peskov samtidig. Torsdag ble det klart at EU gir Ukraina og Moldova såkalt kandidatstatus, som er et viktig skritt på veien til å bli EU-medlem.

Klartale - Igår: 19:15

I kveld kan du se markeringen av skeivt kulturår

I år er det 50 år siden det ble slutt på forbudet mot å være homofil i Norge. Det blir markert med at det i 2022 skal være Skeivt kulturår.Paragraf 213 i Straffeloven ble fjernet i 1972.

E24 - I førrgår: 10:57

Investtech-analyse: Kvitt deg med Disse tre aksjene

Det er rundt 20 aksjer som omsettes for 100 millioner kroner eller mer per dag på Oslo Børs. Vi ser på tre av de mest negative aksjene blant Disse..

Klartale - 21 jun 22 kl. 11:03

Verdens atommakter ruster opp

De forente nasjoner (FN) har en traktat for atomvåpen. Den er en avtale som gjør det forbudt for land å bruke atomvåpen. Landene skal heller ikke utvikle, teste eller skaffe atomvåpen.

NRK - 20 jun 22 kl. 09:49

Ski-VM tilbake på NRK

NRK har sikret seg senderettighetene til VM i Nordiske grenser i Planica i 2023 og Trondheim i 2025. – Vi er strålende fornøyde med at VM i nordiske grener blir å se på NRK neste år og i 2025 på hjemmebane i Trondheim. Vi vet at store mesterskap er viktig for alle vintersportsfans i Norge, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen.

Klartale - 15 jun 22 kl. 13:46

Vil finne ut om 500 stortings-representanter har misbrukt goder

Det siste året har det vært flere nyheter om at politikere har misbrukt ulike goder for Stortings-representanter. Nå skal Riksrevisjonen finne ut hvor mange som har gjort det.De vil se på fire av ordningene.

Klartale - 15 jun 22 kl. 08:38

Nav tror det blir flere folk uten jobb om kort tid

Det er ventet at du må betale mer i rente i tiden framover. Varer og tjenester skal koste mer. Det gjør at Nav tror flere folk vil mangle en jobb fra høsten av.

NRK - 28 maj 22 kl. 11:24

Graham Hansen utsatt for inbrudd

Caroline Graham Hansen skriver på Instagram at hun har blitt utsatt for et ran. Noen skal ha tatt seg inn i bilen hennes og tatt alle kamptrøyer og sko fra årets sesong, sammen med andre personlige eiendeler. – Det er trist å se hvor meningsløst folk kan oppføre seg.

Klartale - 14 jun 22 kl. 10:25

Velkommen som nordmann

Hvem er du? Hvor er du fra? Hva betyr landet ditt for deg?

E24 - 10 jun 22 kl. 17:56

De som får feriepenger i Disse dager kan også få rentesmell

Mange får feriepengene i Disse dager. Nå kan de også få en rentesmell..

Aftenposten - 10 jun 22 kl. 12:30

Velg en av Disse, anbefaler Ingvild Tennfjord

Velg en av Disse, anbefaler Ingvild Tennfjord.

NRK - 08 jun 22 kl. 09:54

14 flyktninger hentes fra Moldova i dag

I dag skjer den andre transporten av ukrainske flyktninger fra Moldova til Norge. Også denne gangen er det påmeldt 14 flyktninger. Overføringen skjer som en del av en avtale mellom Moldova og ti europeiske land, inkludert Norge.

NRK - 8 timer siden

En bil kjørt i tunnelvegg i Oslo – E6 stengt en tid fremover

Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke mellom Operatunnelen og Vålerengtunnelen i Oslo. Flere biler skal være involvert i en trafikkulykke. Det melder politiet på Twitter fredag kveld.

NRK - 12 timer siden

Fem døde og over 70 skadd da migranter prøvde å ta seg inn i Melilla

Marokkanske myndigheter sier i en uttalelse fredag at fem migranter er døde, og 76 skadd, etter å ha prøvd å ta seg over gjerdet som skiller Marokko fra den spanske enklaven Melilla. 13 av Disse skal være hardt skadd. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 14 timer siden

Røde Kors: Miner vanskeliggjør hjelpearbeidet i Afghanistan

Behovet for nødhjelp er stort etter jordskjelvet i Afghanistan, men landminer vanskeliggjør enkelte steder hjelpearbeidet, ifølge Røde Kors. – Det er fortsatt enkelte landsbyer som ikke er nådd, men det jobbes døgnet rundt for å nå fram til Disse. Mange av de jordskjelvrammede områdene er også minelagt, og minene har nå flyttet på seg på grunn av skjelvet og regnet, sier generalsekretær Bernt G.

NRK - 15 timer siden

Rapport: 40 prosent av dødsulykkene skyldes lovbrudd

En analyse av dødsulykker på norske veier viser at 40 prosent skyldes kjøring i høy fart, med promille eller uten sikkerhetsbelte. Det er Transportøkonomisk institutt som har analyser dødsulykkene fra 2017 til 2020. Materialet er hentet fra Vegvesenets eget materiale som er samlet inn i forbindelse med ulykkene.

E24 - 17 timer siden

Topp 10-listen: Disse karrierefeilene gjør de aldri igjen

– I mine første år i arbeidslivet ble jeg skuffet og lei meg om jeg gjorde feil. Jeg skulle heller brukt tiden på å lære av dem, sier fjorårsvinner av Ledertalentene Jonas Jafari..

NRK - 17 timer siden

Fremdeles ikke klart om flyteknikere kan søke dispensasjon fra lockout

Ambulanseflyselskapet Babcock venter fortsatt på en vurdering fra helsemyndighetene som gjør at de kan sende en søknad om dispensasjon i flyteknikerkonflikten. – Vi har foreløpig ikke mottatt en slik vurdering, sier daglig leder Marius Hansen i Babcock Norden til NTB fredag. Dersom det ikke blir en løsning i flyteknikerkonflikten, har NHO Luftfart varslet en lockout fra og med søndag.

Klartale - 17 timer siden

Soldater skal ha fått ordre om å trekke seg ut fra by

– De har fått ordre om å gjøre det. Det sier Serhij Hajdaj på Telegram fredag morgen. Telegram er en meldingstjeneste.

Klartale - 18 timer siden

Ny lov mot våpen skal stoppe masseskytinger

USA har hatt problemer med masseskytinger lenge. Det har ført til at flere har ønsket strengere lover mot våpen. Natt til fredag ble et forslag stemt for.

NRK - 18 timer siden

Advokatstriden over – advokatene og Justisdepartementet enige

Etter dialog, har Advokatforeningen og Justis- og beredskapsdepartementet inngått en avtale om en ny modell for innspill knyttet til den årlige reguleringen av den offentlige rettshjelpssatsen. Det melder regjeringen i en pressemelding. – Regjeringen har jobbet målrettet for å styrke rettshjelpsordningen, både ved å sikre flere personer tilgang til fri rettshjelp og ved å heve rettshjelpssatsen, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Aftenposten - Igår: 21:06

Trekningen er klar – Disse møter Rosenborg, Ranheim og Byåsen i cupen

Det blir ingen tur i parken for noen av de trønderske lagene i tredje runde av cupen..

Aftenposten - Igår: 19:30

Per Marius Hole (33) tok 360 kilo i benkpress. Disse feilene gjør mange når de trener styrke, ifølge ham.

Vil du løfte mer i knebøy, benkpress og markløft? Dette er tipsene og triksene fra verdensmesteren..

NRK - Igår: 18:58

Regjeringen vil endre loven

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier til NRK at regjeringen nå skal sende ut et nytt lovutkast. Den nye loven skal gjøre slik at flere tusen grunneiere slipper eiendomsskatt for grunnen under Statnetts kraftlinjer. I Norge er det mange, mange mil med strømlinjer.

Klartale - Igår: 13:20

Rekordmange vil vente med å betale studielånet sitt

150.000 personer vil vente med å betale studielånet sitt. Det viser tall fra Lånekassen.

Dagbladet - Igår: 08:33

Disse flyene er kansellert

Flyselskapene har kansellert flere flyginger torsdag..

NRK - I førrgår: 16:09

Bekymringsfull situasjon på lufthavnene

Situasjonen på lufthavnene rundt omkring i Europa er bekymringsfull. Det sier statssekretær Jakob Bjelland i Samferdselsdepartementet i en kommentar til NRK. – Også utfra hva som fremkommer om hovedbegrunnelsen for Disse problemene er det godt at vi i Norge har et system som har muliggjort permitteringer i stedet for oppsigelser, slik at virksomhetene på lufthavnene i Norge har kunnet dimensjonere veksten i tråd med flyselskapenes aktivitet.

VG - I førrgår: 12:43

Ferie i Europa? Disse coronareglene gjelder nå

Selv om de aller fleste reglene er skrotet, kan du risikere å måtte gå i isolasjon hvis du blir smittet på ferie i sommer..

NRK - I førrgår: 11:53

Regjeringen gjør unntak fra utlysningskrav for statlige virksomheter

Statlige virksomheter kan fra 1. juli inngå avtaler om ansettelser med lønnstilskudd i inntil to år, uten at stillingen må lyses ut. Lønnstilskudd er et effektivt verktøy for å få personer som står utenfor arbeidslivet, inn i arbeid – og utlysningsplikten som gjelder for ledige stillinger i staten, kan være et hinder for å bruke lønnstilskudd, skriver regjeringen i en pressemelding onsdag.

Klartale - I førrgår: 11:02

Senatorer tror de kan få endret våpenlovene i USA

Chris Murphy er senator fra Det demokratiske partiet. Han er en av de som har laget det nye forslaget. Murphy sier dette er det viktigste forslaget om våpenkontroll på nesten 30 år.

NRK - 21 jun 22 kl. 19:47

Helsedepartementet vil vite konsekvensene av lockout

Helsedepartementet ber om å bli orientert om konsekvensene av en eventuell lockout, hvor også flyteknikerer som drifter ambulanseflyene i Norge omfattes. – Vi har bedt om å bli orientert av Luftambulansetjenesten HF om konsekvenser av en eventuell lockout, sier statssekretær Karl Kristian Bekeng (Ap) i en uttalelse til NTB. Departementet vil deretter oversende opplysningene til Statens helsetilsyn, som igjen vil vurdere om Disse konsekvensene vil medføre fare for liv og helse.

NRK - 21 jun 22 kl. 19:39

NFO: Vil ringe NHO i kveld

Flyteknikerne har krevd 60 kroner ekstra i timen, men brudd i forhandlingene med NHO har ført til streik. Nå har NHO varlset lockout. Petter Wettre i NFO sier til NRK tirsdag kveld at de er åpne for videre forhandling.

Klartale - 21 jun 22 kl. 15:01

Byen kan bli Russlands neste mål

Folk i byen Slavjansk i Ukraina bygger nødlagre og tilfluktsrom i kjellere. Slavjansk ligger omtrent 80 kilometer øst for Sievjerodonetsk. Der har det rast harde kamper i over en måned.

NRK - 21 jun 22 kl. 13:04

Nye midlertidige kriterier for nødpass

Politiet gjør ytterligere justeringer på kravene for å få utstedt nødpass, opplyser Politidirektoratet. Fra og med onsdag 22. juni kan de som har bestilt reise til og med 1.

NRK - 21 jun 22 kl. 12:50

Guterres: – Atomvåpen må elimineres

FN-sjef António Guterres advarte mot følgene av atomkrig under åpningen av konferansen for landene som har sluttet seg til FNs forbud mot atomvåpen. – La oss eliminere Disse våpnene før de eliminerer oss, sa Guterres i et videobudskap til landene på møtet i Østerrikes hovedstad Wien. Over 80 land har signert avtalen, og over 60 har ratifisert den.

NRK - 21 jun 22 kl. 11:34

Telia utvider 5G-nettet: Disse stedene får mobilteknologien det neste halvåret

Mer enn to av tre nordmenn har nå tilgang på 5G-nett. Nå utvider Telia nettilgangen enda mer med 87 nye byer og kommuner over store deler av landet. – Neste halvår vil et stort antall byer og kommuner i blant annet Møre og Romsdal, Trøndelag, Vestfold og Telemark og Vestland få 5G fra Telia med høyere hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning, sier administrerende direktør Stein-Erik Vellan i en pressemelding.

VG - 21 jun 22 kl. 11:00

Regjeringen må gripe inn mot strømpriskrisen nå!

Vi utfordrer regjeringen, som et første tiltak, til raskt å ta opp forhandlinger med Tyskland og Storbritannia om revisjon av avtalene som styrer bruken av sjøkablene til Disse landene..

Klartale - 21 jun 22 kl. 10:55

Kjærlighet skiller ikke på kjønn

Juni er måneden vi feirer Pride. Og det bør vi være stolt over. Klar Tale deler i ukens avis historier fra to kvinner.

NRK - 21 jun 22 kl. 09:23

Demonstranter arrestert

Tidligere i dag satt demonstranter seg ned på Bygdøylokket i retning Oslo. Disse demonstrantene er nå fjernet fra veien av politiet og tre er arrestert, ifølge Stopp oljeletinga. Aktivistene demonstrerte for umiddelbar stans i all videre oljeleting.

Klartale - 21 jun 22 kl. 08:35

Bensin og diesel fortsetter å bli dyrere

Bensin og diesel blir dyrere og dyrere. På en måned alene har prisen blitt rundt sju prosent høyere, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Sist måned kostet bensin rundt 23 kroner per liter.

NRK - 21 jun 22 kl. 07:36

Verdens største ferskvannsfisk fanget i Kambodsja

En rokke på rundt 300 kilo er fanget i Mekong-elven i Kambodsja. Det skal være verdens største registrerte ferskvannsfisk, melder CNN. Rundt et dusin menn skal ha bidratt i å få fisken i land.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com