Det

Friday, 30 September, 21:52

Nyheter om Det

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 09 sep 22 kl. 06:30

Hva vil Sverige velge i helgen?

Det er bare noen få dager igjen til valget i Sverige. Det preget også byen Göteborg da Klar Tale reiste dit denne uka.De første reklamene for partier var på skjermer inne på togstasjonen.

Klartale - I førrgår: 16:45

Høstferien vil by på både sol, regn og kuling

Torsdag kan de fleste i lanDet se fram til både sol og gode, varme temperaturer.– Da blir Det en fin dag i hele Norge. Det kan bli opp mot 16 grader varmt i hele Sør-Norge.

Klartale - Igår: 15:00

Hvilke utfordringer har folk med språkvansker?

– De som strever med språkvansker sliter gjerne med flere av dem, sier Rita Lie. Hun er en del av Dysleksi Norge. Og jobber som spesialpedagog og rådgiver.

Klartale - Igår: 11:25

Derfor tror Carlsen at Niemann jukser

4. september spilte Magnus Carlsen mot Hans Niemann. Det skjedde under en turnering som heter Sinquefield Cup.

Klartale - I førrgår: 11:30

EU truer med kraftig svar etter gasslekkasjer

Josep Borrell sier at alle forsøk på å ødelegge energi-infrastrukturen til Europa er uakseptabel. Han er lover at Den europeiske union (EU) vil svare på en «kraftig og samlet» måte. Borrell er utenrikssjef i unionen.

Klartale - 27 sep 22 kl. 13:38

Dette slaget kan Ruud bli bedre på

2022 har blitt et bra år for Casper Ruud. Han er en av verdens beste tennisspillere.Dette året har han hatt 44 seirer, 16 tap og to Grand Slam-finaler.

Klartale - 15 timer siden

En dag kan Exenos bli noens øyne

– Foran, foran, foran sier Anette Hornfelt med høy stemme. Hun snakker til hunden Exenos.En dag kan hunden på halvannet år hjelpe en person med å gå.

Klartale - 27 sep 22 kl. 15:43

Dette er ingen liten sprekk

To gassrørledninger har hatt tre lekkasjer. Det sier de som styrer Sverige og de som styrer Danmark.Nord Stream AG er operatør for de to ledningene, som kalles Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Klartale - 26 sep 22 kl. 06:00

Synes du Det er mange rundt deg som snufser nå?

Host.Kremt.Snufs.

Klartale - Igår: 13:50

Folk er mer bekymret for strømmen enn høye renter

Forrige uke fikk folk beskjed om at styringsrenta blir høyere. Det er Norges Bank som bestemmer når renta skal opp og ikke.Nå setter hun opp renta enda merStyringsrenta er den som styrer norsk økonomi.

Klartale - 14 sep 22 kl. 07:05

Slik jobbet de for å få flere til å stemme ved valget

I helgen var Det valg i Sverige. I mye i lanDet ble Det meldt om at rekordmange svensker brukte sjansen til å stemme på forhånd.– Det er også inntrykket vi har her, sa Adina Mehmedovic til Klar Tale sist uke.

Klartale - 8 timer siden

Asiatiske byer synker

Flere årsaker skyldes at byene synker.Blant annet blir Det flere folk. Og flere samler seg rundt de samme stedene.

Klartale - 23 sep 22 kl. 06:00

Nå blir Det også en kamp mot kulden

– Jeg føler at vi fortsatt er langt unna en fred. Det ville være løgn om jeg sa at Det kan skje raskt. Det sier Antonio Guterres om krigen i Ukraina.

Klartale - I førrgår: 08:58

Solbakken har fortsatt troen på laget

Tirsdag kveld ble den siste kampen i nasjonsligaen spilt. Norge møtte Serbia. En kamp som Norge måtte vinne, eller få uavgjort, for å vinne gruppa.

Klartale - 14 sep 22 kl. 11:23

Vedum i ekstase over bra år for norsk korn

Trygve Slagsvold Vedum er finansminister, og leder for Senterpartiet. Han står til knærne i bygg-korn inne på Kløfta Mølle i Viken. Han er svært glad.

Klartale - 27 sep 22 kl. 07:00

Krigen i Ukraina kan gå mot en ny fase

Det er folkeavstemning i flere ukrainske fylker. De er alle okkupert av Russland. Det er Donetsk, Kherson, Luhansk og Zaporizjzja.

Klartale - Igår: 16:25

Døde under flukten fra Libanon

Flere tusen palestinere var samlet på en liten fotballbane denne helga. De var samlet for å sørge og for å be for de mange som døde under et forsøk på å flykte fra Libanon. En båt med flyktninger sank ute på Middelhavet, utenfor den syriske kysten 22.

Klartale - 9 timer siden

– Vi vil stenge grensa raskt om Det skulle bli nødvendig

– Vi vil stenge grensa raskt om Det skulle bli nødvendig. Og endringer kan komme på kort varsler. Det sier Emilie Enger Mehl i en pressemelding.

Klartale - Igår: 12:57

Finland stenger grensene for russiske turister

Den finske regjeringen vil ikke la russere kommer over grensa lenger. Det hjelper ikke om du har turistvisum. Det er nettsteDet Svenska Yle som først skriver om saken.

Klartale - 27 sep 22 kl. 16:40

Romskip kjørte rett mot asteroide og traff

Nasa er USA sin egne romfartsorganisasjon. De forsker på romfart og verdensrommet.Natt til tirsdag traff romskipet Dart en asteroide Dimorphos.

Klartale - 27 sep 22 kl. 11:12

Mistenker at noen har ødelagt gassrørledninger

To gassrørledninger har hatt tre lekkasjer. Det sier de som styrer Sverige og de som styrer Danmark. Nord Stream AG er operatør for de to ledningene, som kalles Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Klartale - 21 sep 22 kl. 09:28

Putin sier han er klar til å bruke atomvåpen

Ledere i Luhansk og Donetsk var først til å si at de ville ha folkeavstemning om å bli en del av Russland. Denne skal skje mellom 23. september og 27.

Klartale - 20 sep 22 kl. 12:40

10 ting du må gjøre med huset før vinteren kommer

Folk er flinke til å følge med på huset sitt når Det er vår. Men når vinteren kommer er vi mindre ute, og følger mindre med.Derfor bør vi være flinke nå som høsten er her.

Klartale - 27 sep 22 kl. 14:53

Solbakken håper publikum kan hjelpe

Ståle Solbakken er trener for Det norske herrelandslaget. Han får Det som han ønsker med utsolgt stadion, flomlys og regn tirsdag. Norge skal spille mot Serbia.

Klartale - Igår: 06:30

Gentjana fra Albania fikk drømmejobben i Norge

Gentjana Hyraj sitter på kontoret sitt i Nordocks lokaler. Hun møter Klar Tale med et stort smil og en knall rosa blazer. Nordocks holder til på Fokserød i Sandefjord kommune.

Klartale - I førrgår: 08:28

Forskere mener norske gassanlegg kan være i fare for angrep

I går ble Det kjent at Det er tre store lekkasjer av gass i rørene Nord Stream 1 og Nord Stream 2 i Østersjøen. Det er mistanke om at noen har ødelagt disse med vilje.– Jeg tror Det er Russland som vil kutte forsyningen av gass uten å si Det, Ståle Ulriksen til avisa E24.

Klartale - 20 sep 22 kl. 06:00

Forsker frykter barn kan få feil diagnose

– Jeg har forsket på språkvansker siden 1970-tallet, sier Maggie Snowling til en sal fylt av mennesker. Hun er på Perspektiv-konferansen. Den skjer på Thon Hotell Ullevaal i Oslo.

NRK - 10 timer siden

Trafikken fra Russland fortsetter fredag

Etter en uke med mange unge russiske menn som krysset grensa til Norge – og rykter om at grensa skulle bli stengt – er Det fortsatt trafikk fredag. Da NTB var på grensa ved Storskog fredag formiddag, kom Det en jevn strøm av russiske biler og minibusser. Inntrykket var imidlertid at Det var noe roligere trafikk enn tidligere i uka, da Det kom over 400 russere hver dag.

Klartale - 27 sep 22 kl. 14:45

Her flykter de fra Russland

Russere er redde for å bli sendt til krigen. Det har ført at mange rømmer lanDet. Mange rømmer til Finland, Mongolia, Georgia og Kasakhstan.

Klartale - 16 sep 22 kl. 06:00

Er Det straffbart å dele en video med vold?

Sosiale medier er en stor del av hverdagen vår. Særlig hos barn og unge. Og bruken av sosiale medier kan være positivt.

Klartale - 20 aug 22 kl. 06:01

– Ytringsfriheten skal være for alle

Tenk deg at Det er valg. Du skal inn i stemmelokalet for å stemme på ditt parti. Men du får problemer med å komme inn.

Klartale - 10 timer siden

Dette er rekordene Haaland kan ta

Erling Braut Haaland er en av verdens beste fotballspillere. Han er fra Norge og spiller på engelske Manchester City. Både laget og Haaland har startet denne sesongen veldig bra.

Klartale - Igår: 13:30

Russland vil ta over okkuperte deler av Ukraina

President Vladimir Putin vil være med på en seremoni for at Russland endrer grensen sin mot Ukraina. Det sier Dmitrij Peskov, som er talsmann for den russiske regjeringen.De fire fylkene er Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja.

Klartale - Igår: 09:29

Russere på vei inn til Norge igjen

Norge åpnet grensa mot Russland klokka 8 torsdag morgen. En time senere hadde Det kommet seks-sju biler fra Russland. Men Det er færre unge menn som kommer enn Det som har vært vanlig de siste dagene.

NRK - Igår: 09:06

Trafikk igjen fra russisk side over Storskog

Det er trafikk fra russisk side over grenseovergangen på Storskog torsdag morgen. Onsdag varslet politiet at trafikken hadde stoppet opp fra russisk side. Grensa åpnet klokka 8 torsdag.

Klartale - 10 aug 22 kl. 06:00

Slik er Det å være smittet med apekopper

– Jeg merket de første symptomene 11. juli, sier Silver Steele til Klar Tale. Han er en av de over 18.

Klartale - 4 timer siden

Kong Charles er nå på engelske mynter

Britiske Royal Mint viste fram de første myntene. På de er selveste kong Charles.Fra rundt desember vil britene kunne se bilDet på vekslepengene sine.

Klartale - 21 sep 22 kl. 06:00

Derfor krangler verdens to mektigste land

Ingen er sterkere enn USA i verden. De bruker enormt mye penger på militæret sitt. De har soldater rundt om i verden.

Klartale - 5 timer siden

Se Støre snakke om Ukraina og Østersjøen

Fredag tok Russland over deler av Ukraina. Det skjer til store protester fra mye av verden. Norge har også fordømt valget.

Klartale - 13 sep 22 kl. 10:36

Stor spenning etter valget i Sverige

Søndag var Det valg i Sverige. Det er svært jevnt mellom de to sidene i svensk politikk.Etter å ha telt stemmene til 6,3 millioner svensker, var forskjellen bare 46.

Klartale - Igår: 14:45

Flere demonstrerte utenfor ambassaden til Iran

Det har vært demonstrasjoner utenfor ambassaden til Iran i Oslo. Flere skal ha forsøkt å komme seg inn, ifølge politiet. Politiet mener de har kontroll nå.

Klartale - I førrgår: 16:48

Forsvaret blir mer synlige rundt norske plattformer

Forsvaret være mer til stede og synlige. De skal være i områdene rundt norske olje- og gassinstallasjoner. Det fortalte statsminister Jonas Gahr Støre onsdag.

Klartale - 12 timer siden

PST mener terrorfaren er blitt mindre

Etter tre måneder med høy terrorfare mener Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) at Det er blitt tryggere igjen. De mener Det nå er moderat fare for terror i Norge, som er nivå tre av fire. På Det nivået mener PST at Det finnes grupper eller personer som «kan ha evne eller vilje til å gjennomføre terror i Norge».

Klartale - 26 sep 22 kl. 08:50

Russisk spesialpoliti hevder mange russere har rømt lanDet

Forrige uke krevde Vladimir Putin mobilisering. Putin er Russlands president. Det betyr at vanlige folk innenfor en viss alder også blir nødt til å være med i militæret.

Klartale - 7 timer siden

Her sier Putin at Russland tar deler av Ukraina

– Kjære statsborgere av Russland, sa president Putin fredag. Han hilste så til folk i fylkene Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja i Ukraina. Han sa så at disse fire fra fredag blir en del av Russland.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com