Demonstrerer

Friday, 01 December, 17:30

Nyheter om Demonstrerer

NRK - 23 nov 23 kl. 13:18

Titusener Demonstrerer for å få monarkiet tilbake i Nepa

Opprørspoliti bruker batonger og tåregass mot titusener av tilhengere av Nepals tidligere konge som Demonstrerer for å få monarkiet tilbake i landet. Demonstrantene samlet seg i utkanten av hovedstaden Katmandu torsdag og forsøkte å marsjere innover mot sentrum mens de viftet med landets flagg og ropte slagord til støtte for tidligere kong Gyanendra. De ble da hindret av opprørspoliti, som slo dem med bambusbatonger og avfyrte tåregass og en vannkanon.

NRK - 07 nov 23 kl. 16:34

Palestina-demonstrasjon på Oslo S

I overkant av 100 personer Demonstrerer på Oslo Sentralstasjon i ettermiddagsrushet tirsdag. Flere er tilknyttet Aksjonsgruppen for Palestina, og ligger på gulvet i avgangshallen dekket av hvite laken. Gruppen Demonstrerer for umiddelbar våpenhvile mellom Israel og Hamas.

NRK - 28 okt 23 kl. 04:48

Stor folkemengde i New York Demonstrerer for våpenhvile – stenger jernbanestasjon

Store folkemengder Demonstrerer i New York med krav om våpenhvile mellom Israel og Hamas. Togstasjonen Grand Central Station er stengt som følge av protestene. Ifølge The New York Times er demonstrasjonen organisert av en gruppe kalt Jødisk stemme for fred.

Klartale - 12 okt 23 kl. 08:34

Vil blokkere inngangene til Statkraft

– Vi skal blokkere hele Statkraft. Det sier Gina Gylver til Dagsavisen. Hun er leder i Natur og Ungdom.

Klartale - 11 okt 23 kl. 08:54

Demonstrerer på ny i Oslos gater

Vindturbinene på Fosen er i strid med menneske-rettighetene. Det slo Høyesterett fast for to år siden i dag. I vinter samlet aksjonister seg i Oslo.

NRK - 14 nov 23 kl. 21:45

Titusenvis Demonstrerer til støtte for Israel i USAs hovedstad

Titusenvis av demonstranter har samlet seg i USAs hovedstad Washington for å vise støtte til Israel og fordømme antisemittisme. En stor folkemengde samlet seg i anlegget National Mall i nærheten av Kongressen, mange hadde kledd seg i fargene til Israels flagg og holdt plakater som ba Hamas om å frigjøre gislene de har tatt. Demonstrasjonen har fått navnet Marsj for Israel, og knyttet seg nettopp til løslatelsen av de rundt 240 gislene som ble bortført i forbindelse med terrorangrepet 7.

VG - 21 okt 23 kl. 22:30

USAs jøder splittes om krigen: – Motbydelig

NEW YORK (VG) I en av verdens største synagoger ber amerikanske jøder for Israel. I nærheten Demonstrerer trosfeller til støtte for Gaza..

Klartale - 13 okt 23 kl. 13:27

Aksjonistene ber om møte med Kongen

Aksjonen mot vindturbinene på Fosen fortsetter. Aksjonistene satte seg utenfor elleve departementer i Oslo sentrum. Det var fredag morgen.

Klartale - 12 okt 23 kl. 16:28

Derfor er de sinte på staten

Noen få aksjonister tusler mellom lavvoer. De står ved Stortinget. Torsdag morgen virker stille i hovedstaden.

NRK - 11 okt 23 kl. 11:00

Frp ber Stortinget fjerne de samiske aktivistene

Aksjonister som Demonstrerer mot vindparken på Fosen-halvøya i Trøndelag, tok seg onsdag formiddag inn i Stortinget. Frp ber nå Stortinget fjerne de samiske aktivistene fra Stortingets vandrehall. – Vi er sterk forsvarer av at alle har mulighet til å vise sitt syn i offentligheten, men her trår man over en grense, sier Per Willy Amundsen (Frp)..

NRK - 11 okt 23 kl. 10:08

Fosen-aksjonistene har tatt seg inn i Stortinget – joiker i vandrehallen

Aksjonister som Demonstrerer mot vindparken på Fosen-halvøya i Trøndelag, tok seg onsdag formiddag inn i Stortinget. Siden morgentimene har Fosenaksjonistene blokkert Karl Johan med lavvuer og aktivister. Nå har 20 aktivister satt seg ned i vandrehallen på Stortinget og joiker i protest, skriver Natur og Ungdom i en pressemelding..

NRK - 29 sep 23 kl. 14:31

Titusener Demonstrerer for abortrettigheter i Latin-Amerika

Gatene i flere byer i Latin-Amerika var torsdag dekket i grønt da mange tusen kvinner markerte Den internasjonale dagen for trygg og lovlig abort. Noen land, som El Salvador og Den dominikanske republikk, har imidlertid fortsatt totalforbud. I Mexico feiret demonstrantene torsdag den ferske avgjørelsen fra landets øverste domstol om å avkriminalisere abort i hele landet.

NRK - 14 jul 23 kl. 08:22

Tusenvis Demonstrerer mot Aserbajdsjan

Rundt 6000 tusen armenere Demonstrerer mot Aserbajdsjan fredag med krav om at de skal fjerne veisperringer mellom Armenia og enklaven Nagorno-Karabakh. Nagorno-Karabakh er en selvstyrt separatistregion som ligger inne i Aserbajdsjan. I april i år satte Aserbajdsjan opp en veisperring mellom Armenia og enklaven, noe som har skapt bekymring om humanitær krise i regionen.

NRK - 24 jul 23 kl. 13:01

Protestantar sette fyr på koranen framfor den irakiske ambassaden i Danmark

Ei lita gruppe kalla «Patrioerne går live» Demonstrerer og brenn koranen framfor den irakiske ambassaden i København måndag..

NRK - 24 jul 23 kl. 13:01

Koranbrenning framfor den irakiske ambassaden i København

Ei lita gruppe under namnet «Patrioterne går live» Demonstrerer og brenn koranen framfor den irakiske ambassaden i København måndag. Det opplyser dansk politi til NRK..

VG - 23 jul 23 kl. 03:17

Hundretusener Demonstrerer i Israel: – Dette knuser verdiene våre

Israels statsminister Benjamin Netanyahu møter fortsatt kraftig motbør i hjemlandet. Gatene i flere byer fylles opp av israelske demonstranter..

Klartale - 20 jul 23 kl. 09:22

Demonstranter stormet Sveriges ambassade i Bagdad

Det kommer røyk opp fra ambassadebygningen, melder en journalist som jobber for nyhetsbyrået AFP. Flere hundre personer skal ha vært involvert i stormingen av Sveriges ambassade. De ansatte ved ambassaden er trygge, sier det svenske utenriks-departementet (UD).

NRK - 19 jul 23 kl. 14:41

Afghanske kvinner Demonstrerer mot forbud mot skjønnhetssalonger

En gruppe afghanske kvinner som jobber i skjønnhetssalonger, demonstrerte i sentrum av Kabul onsdag mot Talibans forbud mot nettopp slike salonger. Taliban-myndighetene har uten forklaring beordret Afghanistans frisører og skjønnhetssalonger til å stenge innen 25. juli.

Klartale - 05 jun 23 kl. 09:16

Klimaaktivister aksjonerte foran Stortinget

Organisasjonen Extinction Rebellion Demonstrerer i Oslo. De aksjonerer foran alle innganger til Stortinget, ifølge avisa Aftenposten. Folk kom seg likevel inn og ut av bygningen.

Klartale - 05 jun 23 kl. 08:22

Aktivister blokkerer alle inngangene til Stortinget

Organisasjonen Extinction Rebellion Demonstrerer i Oslo. De sperrer alle innganger til Stortinget, ifølge avisa Aftenposten. Stortinget skal behandle en sak på mandag klokka 10.

NRK - 01 jul 23 kl. 14:06

Sør-Koreas pride-parade møtt av kristne demonstranter

Lørdag var nærmere 50 000 mennesker samlet i Seouls gater for den årlige feiringen av pride. Feiringen ble derimot nødt til å avholdes et annet sted enn ved det sentrale torget, hvor det har blitt arrangert siden 2015. Torget ble nemlig tildelt en kristelig opposisjon, som er motstandere av pride, og som Demonstrerer mot LHBTQ-samfunnet.

NRK - 30 jun 23 kl. 19:38

Nye demonstrasjoner utenfor Sveriges ambassade i Bagdad

Hundrevis av demonstranter samlet seg fredag utenfor den svenske ambassaden i Bagdad, dagen etter at den ble stormet i kjølvannet av koranbrenning i Sverige. Det viser nyhetsbyrået AFPs direktesending fra området, ifølge TT. Flere demonstranter tok seg inn i ambassaden torsdag i forbindelse med en demonstrasjon mot koranbrenninger i Sverige.

NRK - 23 jun 23 kl. 16:28

USA: Streik ved 150 Starbucks etter Pride-dekorasjons nei

Arbeidere ved rundt 150 fagorganiserte Starbucks-butikker i USA går ut i streik fredag ​​på grunn av en tvist om kaffekjedens retningslinjer for Pride-dekorasjoner i butikker, det skriver CNN. Starbucks Workers United, fagforeningen som representerer organiserte butikker, hevder at Starbucks begrenser dekorasjoner som feirer Pride-måneden på noen steder, og Demonstrerer en «hyklersk behandling av LHBTQIA+-arbeidere». Omtrent 3500 ansatte vil være i streik i løpet av neste uke, skriver Starbucks Workers United i en tweet..

NRK - 18 jun 23 kl. 19:18

Tyrkisk politi grep inn mot prideparade

Tyrkisk politi har slått hardt ned på en pridefeiring i Istanbul, melder svenske Aftonbladet. Flere personer skal være pågrepet og det er satt opp barrikader for å stoppe paraden. – Grupper som Demonstrerer uten tillatelse kommer aldri til å tillates, sier Istanbuls guvernør Davut Gul.

NRK - 15 jun 23 kl. 18:59

Fordømmer nordkoreansk rakettoppskyting

Nord-Korea avfyrte torsdag to ballistiske raketter som endte med å falle ned i Japanhavet. – Disse oppskytningene er et klart brudd på FN-resolusjoner og Demonstrerer den trusselen som Nord-Koreas ulovlige masseødeleggelsesvåpen utgjør mot regionen, sier USA, Japan og Sør Korea i en felles uttalelse. Trolig er rakettene et svar på de store øvelsene som Sør-Korea gjennomfører sammen med USA for tiden.

VG - 03 jun 23 kl. 04:23

Nye demonstrasjoner i Oslo: «Endret» navnet på Karl Johans gate

Natur og ungdom og Norske samers riksforbunds ungdomslag Demonstrerer igjen i Oslos gater..

VG - 02 jun 23 kl. 10:17

Fosen-aksjonistene Demonstrerer foran slottet

99 dager har gått siden forrige Fosen-demonstrasjon - nå har aksjonistene samlet seg igjen..

VG - 27 maj 23 kl. 22:27

Israel: Tusenvis Demonstrerer for 21. uke på rad

«Ikke hjelp ham å ødelegge Israel» står det på et massivt banner blant folkemengden i Tel Aviv lørdag kveld. Mannen på bildet er Israels statsminister..

Klartale - 26 maj 23 kl. 14:00

Politi brukte tåregass mot demonstranter

Demonstranter sperret gatene ved Salle Pleyel fredag morgen. Det er et konferanse-senter i Paris. Politiet brukte tåregass.

NRK - 08 apr 23 kl. 20:42

Titusener Demonstrerer i Israel

Titusener av israelere Demonstrerer lørdag for å vise sin motstand mot den omstridte rettsreformen til statsminister Benjamin Netanyahu. Reformen Netanyahu ønsker å gjennomføre har ført til omfattende demonstrasjoner og en politisk krise for statsministeren. Lørdag er det demonstrasjoner i byer som Jerusalem og Tel Aviv.

Klartale - 16 maj 23 kl. 13:44

Demonstrerer mot japanske myndigheter

Vannet kommer fra et ødelagt atomkraftverk i Fukushima. Det ble delvis ødelagt under en tsunami i 2011. Japanske myndigheter planlegger å rydde opp nå.

Klartale - 27 mar 23 kl. 07:54

Demonstrerer mot ny lov

Israels forsvarsminister Yoav Gallant måtte slutte. Det bestemte statsminister Benjamin Netanyahu. Årsaken var at Gallant var kritisk til en lov Netanyahu ville lage.

NRK - 11 mar 23 kl. 21:06

Israelere Demonstrerer for tiende helg på rad mot Netanyahu-regjeringen

Israelere fortsetter å protestere i gatene mot planene om rettsreform. Over 200.000 mennesker Demonstrerer lørdag, ifølge israelske medier.

NRK - 11 mar 23 kl. 17:45

Tusenvis Demonstrerer mot strengere miljøkrav

[Merknad: NTB] Tusenvis Demonstrerer mot strengere miljøkrav i Haag i Nederland. Mange av demonstrantene er bønder som er imot regjeringens planer om store kutt i utslippene fra landbruket, som nå utgjør rundt 45 prosent av nitrogenutslippene i landet. Ifølge regjeringens beregninger kan de nye utslippskravene bety slutten for 30 prosent av landets husdyrbruk.

NRK - 08 mar 23 kl. 12:22

Gresk politi: 50.000 Demonstrerer i Athen

Rundt 50.000 personer Demonstrerer i Hellas' hovedstad Athen onsdag, opplyser gresk politi. Det skriver AFP.

VG - 18 apr 23 kl. 01:36

Vladimir den modige

Moskvaprosessen mot Vladimir Kara-Murza viser et fryktsomt regime. Det står i skarp kontrast til det store personlige mot som Kara-Murza Demonstrerer..

NRK - 02 mar 23 kl. 20:03

Statsministeren møter unge som Demonstrerer i Fosen-saken

Statsminister Jonas Gahr Støre møter noen av de unge som Demonstrerer i Fosen-saken i kveld. Det skriver Regjeringen i en pressemelding. Møtet skal være i Trefoldighetskirken i Oslo..

Klartale - 28 feb 23 kl. 12:12

Se video fra demonstrasjon

Unge samer og aktiviserer Demonstrerer mot de som styrer Norge. Det har de gjort siden torsdag sist uke.De Demonstrerer fordi samiske familier ønsker å fjerne vindmøller på Fosen.

NRK - 24 feb 23 kl. 17:54

Anklager Departementenes sikkerhetsorganisasjon for å bryte med grunnlovfestede rettigheter

Samene og miljøaktivistene som Demonstrerer i Olje- og energidepartementet (OED) mener at Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) systematisk forsøker å hindre utøvelse av deres lovmessige rett til frie ytringer og demonstrasjon. Det skriver deres advokat, Maria Hessen Jacobsen, i en pressemelding. Demonstrantene oppgir at DSS har låst inn demonstrantene for å regulere deres bevegelsesfrihet og i perioder nektet de å få mat og drikke, samt begrenset medias tilgang til området demonstrantene befinner seg i.

NRK - 01 apr 23 kl. 21:36

Nye protester i Israel tross utsettelse av rettsreform

Titusenvis av israelere Demonstrerer i Tel Aviv for 13. lørdag på rad mot en omstridt rettsreform som regjeringen har satt på pause. Mange av demonstrantene bar på israelske flagg da de marsjerte gjennom sentrum av den israelske havnebyen.

NRK - 01 apr 23 kl. 19:32

Tusenvis Demonstrerer mot skyhøye boligpriser i Portugal

Mange tusen mennesker har vært ute og demonstrert i Lisboa og andre byer i Portugal i dag. Det melder Reuters. Protestene er rettet mot den kraftige økningen i bolig- og leiepriser i landet.

NRK - 13 feb 23 kl. 12:02

Titusener Demonstrerer i Israel mot Netanyahus

Flere steder i Israel Demonstrerer motstandere av statsminister Benjamin Netanyahus kontroversielle reform av landets rettssystem. Mandag formiddag hadde flere tusen samlet seg utenfor Israels nasjonalforsamling Knesset i Jerusalem i forkant av en varslet avstemning. Lovforslaget vil blant annet gi politikere større makt til å utnevne dommere.

Klartale - 27 mar 23 kl. 14:00

Demonstrerer i gatene på grunn av høye priser

Folk i Kenya protesterte forrige uke. Det ble voldelige mellom demonstrantene og politiet. En student døde.

NRK - 23 mar 23 kl. 16:43

Nye demonstrasjonar mot lovreform i Israel

Politiet i Israel har torsdag bruk vasskanonar mot demonstrantar som blokkerer motorvegen inn mot Tel Aviv, melder AFP. Tusenvis av israelarar Demonstrerer i fleire byar mot regjeringas lovreformer. Dei meiner endringane undergrev demokratiet og svekker domstolane..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com