Demonstranter

Saturday, 03 December, 19:52

Nyheter om Demonstranter

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 18 nov 22 kl. 06:00

Den tunge høsten i Iran

Flere skal dø. Det har myndighetene i Iran allerede bestemt. Nye 20 mennesker risikerer dødsstraff.

NRK - 25 nov 22 kl. 15:04

Anklager iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot Demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.

Klartale - 22 sep 22 kl. 09:48

Flere Demonstranter drept i Iran

Mahsa Amini døde på sykehus i Iran forrige uke. Hun ble arrestert fordi hun ikke hadde hijaben på «riktig». Øyevitner sier hun ble banket opp av politiet.

NRK - 08 nov 22 kl. 12:36

Iran setter inn ridende politi mot Demonstranter

Iranske myndigheter tar nå i bruk ridende politi mot Demonstranter for å slå ned protestene som har krevd over 250 liv siden midten av september. Protestene ble utløst av at 22 år gamle Mahsa Amini døde i det såkalte moralpolitiets varetekt, tre dager etter at hun ble pågrepet og anklaget for mangelfull påkledning. Ifølge videoer i sosiale medier har myndighetene nå tatt i bruk ridende politi for stanse Demonstranter i Teheran.

NRK - 03 nov 22 kl. 16:56

Iran: Politifolk skal være drept under demonstrasjoner

Flere medlemmer av sikkerhetsstyrkene i Iran skal ha blitt drept eller såret i sammenstøt med Demonstranter i byen Karaj i nærheten av hovedstaden Teheran. Det melder de statlige nyhetsbyråene Irna, Tasnim og Fars i Iran. Flere Demonstranter var samlet i Karaj torsdag for å markere at det er 40 dager siden 22 år gamle Hadis Najafi ble skutt og drept under en demonstrasjon.

Klartale - 29 nov 22 kl. 06:30

Demonstrasjonene sprer seg i Kina

Det er veldig sjeldent store demonstrasjoner i Kina. Myndighetene slår hardt ned på det. Nå har det vært demonstrasjoner flere steder i Kina.

NRK - 02 nov 22 kl. 11:04

Iranske Demonstranter fortsetter presset mot myndighetene

Iranske Demonstranter fortsetter med sine protester – til tross for regimets harde framferd, arrestasjoner og trusler om lange fengselsstraffer og dødsstraff. Iran har i høst blitt rystet av protester i et omfang uten sidestykke siden den islamske revolusjonen i 1979. Myndighetene har advart Demonstranter med at nok er nok og at de nå må forlate gatene, men demonstrantene viser ingen tegn til å gi seg.

Klartale - 03 okt 22 kl. 11:43

Politiet tok bildene til Hazhir etter demonstrasjonen mot Iran

Folk er rasende på Iran. Også i Norge. Torsdag dro Demonstranter til Irans ambassade i Oslo.

NRK - 18 nov 22 kl. 13:20

Khomeinis barndomshjem skal være påtent

Bilder i sosiale medier viser barndomshjemmet til landets avdøde leder ayatolla Khomeini som står i flammer. Reuters har verifisert bildematerialet, som viser titalls Demonstranter som jubler mens bygget står i flammer. Aktivister sier det er Demonstranter som har stukket det i ild.

NRK - 12 nov 22 kl. 13:56

Kritisk for sultestreikende aktivist i Iran

Tilstanden til menneskerettsaktivisten Hossein Ronaghi, som sultestreiker i et iransk fengsel, er ifølge broren nå kritisk. 37-åringen ble pågrepet og fengslet etter å ha kritisert regimets maktbruk mot Demonstranter i september. Nå har han sluttet å ta til seg vann i protest mot at han nektes permisjon på medisinsk grunnlag.

NRK - 12 nov 22 kl. 12:32

Politiet: Demonstranter har lagt seg ned på Trondheim torg

Politiet rykker til Trondheim torg i Trondheim, der Demonstranter skal ha lagt seg ned. Det skriver politiet på Twitter..

NRK - 11 nov 22 kl. 15:12

Hundrevis protesterer i Sør-Iran

Hundrevis av Demonstranter samlet seg fredag i gatene i provinsen Sistan-Balutsjistan i Sør-Iran for å markere «blodig fredag». Det er seks uker siden protestbølgen startet i landet. Demonstrasjonene er blitt verifisert av nyhetsbyrået AFP ved hjelp av videoer som er lagt ut i sosiale medier.

Klartale - I førrgår: 12:55

Nå etterforsker PST bråket ved ambassaden til Iran

– Det er kastet stein mot ambassaden. Flere har prøvd å ta seg inn, sa Gjermund Stokkli i politiet. NTB snakket med operasjons-lederen midt i kaoset 29.

NRK - I førrgår: 01:42

Iran: Feiret fotballtap, ble skutt

Ifølge Iran Human Rights ble en 27-årig iransk mann skutt og drept av iranske sikkerhetsstyrker da han feiret Irans nederlag mot USA i fotball-VM, melder BBC. Det skal ha skjedd i Bandar Anzali i det nordlige Iran. Skuddene skal ha falt da en større gruppe Demonstranter var på gaten og feiret nederlaget.

VG - 04 nov 22 kl. 19:34

Amnesty: Sikkerhetsstyrker åpnet ild mot Demonstranter i Iran – opptil ti drepte

Iranske sikkerhetsstyrker har skutt Demonstranter fra hustak sør i landet, opplyser menneskerettsaktivister..

NRK - 30 nov 22 kl. 11:50

Sikkerhetssjef i Hongkong: ligner på fargerevolusjon

Hongkongs sikkerhetssjef advarer innbyggerne mot å ta deli i solidaritetsmarkeringer med Demonstranter i andre kinesiske byer, ifølge AFP. Sikkerhetssjef Chris Tang skal ha sagt at han ser tegn til en fargerevolusjon og at dette kan være en overtredelse av sikkerhetsloven. Loven kan gi opp til livstid i fengsel..

VG - 30 nov 22 kl. 03:17

Kina jakter på Demonstranter

De som har demonstrert mot kinesiske myndigheters strenge covid-regler, står i fare for å bli sporet opp og arrestert. – Vi sletter desperat meldingsloggen vår, forteller en som er innkalt til avhør..

NRK - 29 nov 22 kl. 15:50

Ber om at det blir slått hardt ned på Demonstranter

Kinas nasjonale sikkerhetskommisjon ber om at det blir slått hardt ned på demonstrantene, som de siste dagene har protestert mot koronatiltak, i flere av landets største byer, skriver nyhetsbyrået AFP. Kommunistpartiets sentrale kommisjon or politiske og juridiske saker, som fører tilsyn med all rettshåndhevelse i Kina, mener det er nødvendig å slå ned på infiltrasjons- og sabotasjeaktiviteter av fiendtlige styrker, i samsvar med loven, heter det ifølge en opplesing fra et møte, referert av det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua..

NRK - 29 nov 22 kl. 14:52

Rykker ut til demonstrasjon

Politiet har sendt patruljer til Equinor på Rotvoll i Trondheim. Politiet opplyser at fem Demonstranter er på stedet og at det er sølt maling på utsiden av bygget..

NRK - 29 nov 22 kl. 13:01

Aktivister forsøkte å trenge seg inn på Equinor-møte

Seks klimaaktivister er pågrepet av politiet i forbindelse med en demonstrasjon utenfor Equinors høstkonferanse på Det norske teatret i Oslo. Det opplyser politiets operasjonsleder, Alexander Østerhaug, til NRK. Demonstrantene nektet å følge politiets pålegg om å holde seg innenfor et begrenset område.

NRK - 28 nov 22 kl. 13:26

Niesen til Irans leder går imot myndighetene

Niesen til Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei mener andre land bør bryte båndene til iranske myndigheter. I en video postet av broren hennes, som er bosatt i Frankrike, oppfordrer Farideh Moradkhani folk i andre land til å støtte iranske Demonstranter. Hun oppfordret også alle til å legge press på egne myndigheter, for at de skal stanse alt samarbeid med regimet i Iran.

NRK - 28 nov 22 kl. 06:40

To pågrepet under protester i Shanghai

Politiet har pågrepet to personer i et område av Shanghai hvor Demonstranter samlet seg over helgen for å protestere mot Kinas strenge koronaregler og for større politisk frihet. Det melder AFP. En av deres journalister skal ha vært vitne til pågripelsen.

Aftenposten - 27 nov 22 kl. 17:31

Det koker i Kina: Hvorfor skjer det, og hvor dramatisk er det?

Rasende Demonstranter tar til gatene i Kina. Det som nå skjer er «veldig spesielt», mener Kina-ekspert..

NRK - 27 nov 22 kl. 17:04

Niesen til Irans leder ber verden boikotte regimet

Farideh Moradkhan, som både er niesen til Irans øverste leder Khamenei og en kjent menneskerettsaktivist, oppfordrer andre land til å bryte båndene med regimet i Teheran. Det melder Reuters. – Dette regimet opptrer ikke lojalt overfor sine egne religiøse prinsipper, og kjenner ingen regler andre enn maktbruk for å beholde makt, sa Moradkhan Oppfordringen kom i en video som blir spredd på nettet etter at hun skal ha blir arrestert 23, november, ifølge aktivist-nyhetsbyrået HRANA.

NRK - 27 nov 22 kl. 08:00

Smitterekord mens koronaprotester brer seg i Kina

Natt til søndag var det protester mot koronatiltak i en rekke kinesiske byer, blant annet i Shanghai. Protestene har utspilt seg som følge av raseriet som en brann i Xinjiang-regionen utløste. Ti mennesker mistet livet i brannen, og mange mener at strenge koronatiltak gjorde redningsarbeidet vanskeligere.

NRK - 27 nov 22 kl. 01:49

Rapper stilt for retten for støtte til Demonstranter i Iran

En iransk rapper som ble pågrepet for støtte til protestene i kjølvannet av Mahsa Aminis død, risikerer dødsstraff, ifølge familien. Toomaj Salehi ble stilt for retten bak lukkede dører lørdag. Han ble pågrepet i oktober etter å ha kritisert regimet og vist støtte til demonstrantene som protesterer mot prestestyret, ifølge menneskerettsgrupper.

NRK - 06 okt 22 kl. 08:34

HRW: Sikkerhetsstyrker skyter og dreper Demonstranter i Iran

Iranske myndigheter har med overdreven og dødelig maktbruk slått hensynsløst ned på omfattende demonstrasjoner over hele landet, fastslår Human Rights Watch. Menneskerettsorganisasjonen mener å ha dokumentert en rekke hendelser der iranske sikkerhetsstyrker har brukt overdreven eller dødelig makt mot Demonstranter i 13 byer. HRW har studert videoer fra demonstrasjonene, samt intervjuet øyevitner og ett medlem av sikkerhetsstyrkene.

NRK - 26 nov 22 kl. 15:29

Uvanlige demonstrasjoner i Kina

Demonstranter tok til gatene i Urumqi i Kinas vestlige region Xinjiang, og krevde slutt på nedstengingene. De samlet seg på en offentlig plass, knyttet nevene i lufta og sang deler av nasjonalsangen med ordene «reis dere, dere som nekter å være slaver». Mange av Urumqis innbyggere bor i områder som har vært nedstengt i 100 dager.

NRK - 26 nov 22 kl. 11:50

Over 400 for retten i Tsjad

Påtalemyndigheten i Tsjad vil stille 401 personer for retten etter demonstrasjoner som kostet rundt 50 mennesker livet forrige måned. Politiet begynte å skyte mot Demonstranter som protesterte mot regjeringen i hovedstaden N'Djamena og flere byer 20. oktober.

Aftenposten - 24 nov 22 kl. 19:48

Beordrer gransking av Irans voldsbruk mot Demonstranter

416 mennesker er drept og tusenvis fengslet etter demonstrasjoner mot regimet i Iran..

NRK - 24 nov 22 kl. 17:46

Flyplass i Berlin stengt på grunn av Demonstranter på rullebanen

Brandenburg flyplass i Berlin ble stengt torsdag ettermiddag etter at flere uautoriserte personer ulovlig har tatt seg inn på rullebanen. Det melder Reuters. Ifølge Bild er det klimaaktivister fra gruppen «Last Generation» som har kommet seg inn på rullebanen.

NRK - 29 okt 22 kl. 17:48

Nynazister flagget på Løvebakken: – Viktig å følge demokratiske spilleregler, sier Gharahkhani

Representanter fra Den nordiske motstandsbevegelsen gikk lørdag opp på Løvebakken utenfor Stortinget med flagg. Stortingspresidenten mener de burde ha søkt. – Det er viktig å følge våre demokratiske spilleregler, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) til NTB.

NRK - 29 okt 22 kl. 17:48

Nazister flagget på Løvebakken: – Viktig å følge demokratiske spilleregler, sier Gharahkhani

Representanter fra Den nordiske motstandsbevegelsen gikk lørdag opp på Løvebakken utenfor Stortinget med flagg. Stortingspresidenten mener de burde ha søkt. – Det er viktig å følge våre demokratiske spilleregler, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) til NTB.

NRK - 27 okt 22 kl. 20:41

FN-rapportør krever gransking av voldsbruken mot Demonstranter i Iran

FNs spesialrapportør for menneskerettigheter i Iran, Javaid Rehman, krever uavhengig gransking av regimets maktbruk mot Demonstranter de siste ukene. Det har vært omfattende protester i Iran siden den 22 år gamle kvinnen Mahsa Amini døde i det såkalte moralpolitiets varetekt 16. september, tre dager etter at hun ble stanset på gata og anklaget for ikke å ha dekket håret tilstrekkelig til.

NRK - 01 okt 22 kl. 20:24

Tåregass mot Demonstranter i Iran

Uroen i Iran fortsetter. Vitner forteller at tusenvis av Demonstranter blokkerte sentrale gater i hovedstaden, kvinner tok av seg hodesjalene. Det skal ha oppstått sammenstøt mellom Demonstranter og politi.

NRK - 21 nov 22 kl. 11:18

To iranske skuespillere pågrepet for å ha fjernet hodeplagg

De to kvinnene, Hengameh Ghaziani og Katayoun Riahi, er ifølge det iranske nyhetsbyrået IRNA varetektsfengslet etter at de ble innkalt av politiet i etterforskningen av deres «provoserende» medieaktivitet. Ghazlani, en markant kritikker av myndighetenes maktbruk mot Demonstranter, ble pågrepet for ha støttet og oppfordret demonstrasjoner og for å ha kommunisert med opposisjonsmedier, skriver IRNA. Kort tid før 52-åringen ble pågrepet, publiserte hun en video på Instagram der hun fjerner det pålagte hodeplagget i offentligheten.

VG - 26 okt 22 kl. 15:08

Meldinger om skyting mot Demonstranter i Iran

Iranske sikkerhetsstyrker skjøt og sendte tåregass mot Demonstranter i Saqez, hjembyen til Mahsa Amini, onsdag, ifølge en menneskerettsorganisasjon..

NRK - 26 okt 22 kl. 13:50

AFP: Skyting mot Demonstranter i Iran

Sikkerhetsstyrker i Iran skyter mot Demonstranter i byen Saqez, melder nyhetsbyrået AFP. Byen var hjemsted til den iranske kvinnerettsaktivisten Masha Amini..

NRK - 20 nov 22 kl. 17:17

Sjette dødsdom i Iran på kort tid

Domstolen som er underlagt Revolusjonsgarden i Iran, avsa søndag sin sjette dødsdom på kort tid. Dommen inngår i rettsoppgjøret mot demonstrantene. Den tiltalte ble funnet skyldig «i å ha trukket kniv med hensikt å drepe, spre terror og skape usikkerhet i samfunnet under de seneste opptøyene».

NRK - 29 sep 22 kl. 16:57

Tyskland vil ha EU-sanksjoner mot Iran

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock mener EU må innføre sanksjoner mot Iran som følge av landets maktbruk mot Demonstranter. – Jeg gjør alt jeg kan innenfor rammen av EU for å få innført sanksjoner mot dem i Iran som slår kvinner til døde og som skyter på Demonstranter i religionens navn, tvitrer Baerbock. Minst 60 mennesker skal være drept i sammenstøt mellom Demonstranter og sikkerhetsstyrker i Iran siden en 22 år gammel kvinne døde etter tre dager i moralpolitiets varetekt.

NRK - 19 nov 22 kl. 15:31

Eksilgruppe: 47 mindreårige blant de drepte i Iran

Minst 378 mennesker, deriblant 47 barn, er drept av iranske sikkerhetsstyrker, siden protestene startet for to måneder siden, ifølge en iransk eksilgruppe. Lørdag var det nye demonstrasjoner, og minst tre Demonstranter ble drept, opplyser Mahmood Amiry-Moghaddam, som leder den Oslo-baserte menneskerettsorganisasjonen Iran Human Rights. Protestene startet etter at en 22 år gammel kvinne døde 16.

Klartale - 26 sep 22 kl. 14:30

Iran og resten av verden fortsetter å protestere

Søndag var det tiende kveld med demonstrasjoner i Iran. Demonstrantene har trosset advarsler fra rettsvesenet og president Ebrahim Raisi.Demonstrasjonene begynte etter at Mahsa Amini døde.

NRK - 16 nov 22 kl. 17:31

Israel utplasserer fjernstyrte robotvåpen på Vestbredden

Israel har installert robotvåpen som kan skyte mot palestinske Demonstranter to steder på den okkuperte Vestbredden Våpnene, som er plassert over en overfylt palestinsk flyktningleir og i en by på Vestbredden, bruker kunstig intelligens for å spore mål. Israel sier at teknologien redder liv – både israelske og palestinske. Men kritikere ser enda et skritt mot en dystopisk virkelighet der Israel finjusterer sin okkupasjon av palestinerne.

NRK - 16 nov 22 kl. 14:00

Iran har dømt ytterligere fire Demonstranter til døden

En iransk domstol har avsagt fire nye dødsdommer i forbindelse med protestene som har preget landet de siste ukene. Det er andre runde med dødsdommen i løpet av tre dager mot personer som har deltatt i protestene. Titusener er pågrepet, og rundt 20 personer skal ha blitt tiltalt for lovbrudd som kan medføre dødsstraff, ifølge den Oslo-baserte menneskerettsgruppen Iran Human Rights..

NRK - 21 okt 22 kl. 16:14

Nye protester i Zahedan i Iran

Det har vært nye protester mot iranske myndigheter i byen Zahedan, tre uker etter at et stort antall Demonstranter ble drept i byen. – Død over diktatoren, ropte en gruppe Demonstranter utenfor en politistasjon fredag, ifølge videoer som er lagt ut på internett. De fleste av dem som deltok, skal ha vært unge menn.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com