Deltavarianten

Wednesday, 01 December, 15:39

Nyheter om Deltavarianten

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 30 jul 21 kl. 03:34

CDC: Vaksinerte er like smittsomme

Vaksinerte kan være like smittsomme som uvaksinerte og kan overføre Deltavarianten av covid-19 til andre vaksinerte, advarer USAs folkehelseinstitutt CDC. De viser til upubliserte data og studier som konkluderer med at vaksinerte som er smittet med Deltavarianten, kan overfører covid-19 like lett som uvaksinerte, skriver Washington Post. Deltavarianten er like smittsom som vannkopper.

NRK - 09 jul 21 kl. 10:25

Deltavarianten i Drammen

Ytterligere ni smittetilfeller i Drammen er påvist som Deltavarianten i Drammen. Alle som har fått påvist smitte siden sist mandag, har nå fått påvist Deltavarianten. Kommunen sier at det betyr at Deltavarianten begynner å bli dominerende allerede nå..

NRK - 16 jun 21 kl. 13:57

Beskyttet også mot Deltavarianten

Til tross for Deltavarianten mener Folkehelseinstituttet man fortsatt kan regnes som beskyttet mot covid-19 tre uker etter at man har fått første dose av vaksinen. Det skriver FHI i en oppdatert risikovurdering av Deltavarianten i dag. – Deltavarianten gir mer alvorlig sykdom enn alfavarianten, smitter lettere og beskytter litt dårligere mot sykdom for dem som kun har fått én vaksinedose.

VG - 29 jul 21 kl. 03:14

Pfizer: En tredje dose «booster» beskyttelsen mot Deltavarianten kraftig

Ny data publisert av Pfizer onsdag hevder en tredje vaksinedose vil øke beskyttelsen mot Deltavarianten kraftig. – Veldig oppmuntrende nå som Deltavarianten fortsetter å spre seg, sier forsker..

NRK - 15 sep 21 kl. 13:41

Flere innleggelser - færre smittet

Forrige uke gikk antall meldte smittetilfeller ned etter en økning gjennom de foregående syv ukene. Det er foreløpig meldt 8.518 tilfeller av covid-19 i uke 36, som utgjør 16 prosent nedgang fra uke 35, skriver FHI i sin ukerapport.

NRK - 15 sep 21 kl. 13:41

Flere innleggelser – færre smittet

Forrige uke gikk antall meldte smittetilfeller ned etter en økning gjennom de foregående syv ukene. Det er foreløpig meldt 8.518 tilfeller av covid-19 i uke 36, som utgjør 16 prosent nedgang fra uke 35, skriver FHI i sin ukerapport.

NRK - 14 jul 21 kl. 13:11

1 av 3 positive prøver deltavariant

I ukesrapporten for uke 27 melder Folkehelseinstituttet (FHI) at 31 prosent av alle positive prøver var Deltavarianten. «Antall bekreftede tilfeller med Delta-virusvarianten har økt fra totalt 50 tilfeller fram til uke 21, til nå totalt 792 tilfeller til og med uke 27», skriver FHI. Det betyr at andelen bekreftede tilfeller med Deltavarianten har økt fra 1 til 18 prosent i perioden.

E24 - 13 sep 21 kl. 15:32

Deltavarianten gir kutt i Opecs prognoser

Opec kutter prognosene for oljeetterspørsel på grunn av Deltavarianten av coronaviruset. Opphentingen i oljemarkedet er ventet å bli noe forsinket..

NRK - 01 sep 21 kl. 13:17

FHI: Deltavarianten helt dominerend

Deltavarianten er nå helt dominerende i Norge, skriver FHI i ukesrapporten. Antall sykehusinnleggelser øker i takt med stigende smitte, heter det i rapporten. Samtidig skriver FHI at innleggelser og dødsfall er på et lavt nivå sammenlignet med tidligere perioder med høy smittespredning.

NRK - 01 sep 21 kl. 13:17

FHI: Alle tilfeller er deltavariant

Deltavarianten er nå helt dominerende i Norge, skriver FHI i ukesrapporten. Nærmest alle tilfeller av koronaviruset er Deltavarianten, ifølge FHI. Antall sykehusinnleggelser øker i takt med stigende smitte, heter det i rapporten.

NRK - 01 nov 21 kl. 13:01

Åpner for turister som reiser alene

Turister som reiser alene, kan nå reise til Israel for første gang siden pandemien brøt ut. Myndighetene håper at dette grepet kan puste nytt liv i turistindustrien som har vært hardt rammet av koronapandemien. I julehøytiden reiser vanligvis hundretusenvis av turister til Betlehem.

NRK - 28 aug 21 kl. 14:32

Mutert deltavariant i Sverige

Det er oppdaget ytterligere ti tilfeller av Deltavarianten med mutasjon i Sverige, melder Dagens Medicin ifølge Aftonbladet. – Vi har nå fire smittekilder som vi jobber med, og vi forventer at de bekreftede tilfellene vil stige til det dobbelte innen kort tid, sier Mats Martinell ved smittesporingsenheten i Uppsala til Dagens Medicin. Den muterte Deltavarianten ble først oppdaget i Uppsala tidligere i august.

NRK - 26 aug 21 kl. 12:22

Mye av deltasmitten er fra én reise

40 prosent av smittetilfeller med Deltavarianten her i landet kan trolig stamme fra én reise i vår, ifølge Folkehelseinstituttet. Gen-analyser fra FHI kaster lys over hvordan den fjerde virusbølgen startet, skriver Aftenposten ifølge NTB. 747 av de 1.

Dagbladet - 22 okt 21 kl. 19:23

Ny variant i Norge

Folkehelseinstituttet opplyser til Dagbladet at det hittil har blitt registrert 13 tilfeller av AY.4.2 i Norge, som er en undergruppe av Deltavarianten som britiske helsemyndigheter følger nøye med på..

NRK - 20 aug 21 kl. 10:53

Delta-frykt sender Asias børser ned

Flere av børsene i Asia avsluttet en svak uke med en nedtur. Frykt for at Deltavarianten av koronaviruset skal ta overhånd skaper uro i markeder, skriver NTB. I Tokyo gikk Nikkei-indeksen ned 1 prosent på ukens siste dag og endte dermed med et tap på 2,8 prosent.

NRK - 17 jun 21 kl. 10:14

Deltavarianten påvist flere steder

Antall tilfeller med Deltavarianten av koronaviruset øker uke for uke. Forrige uke var det registrert 139 tilfeller i landet. Ifølge Folkehelseinstituttets siste ukerapport har antall bekreftede tilfeller med Deltavarianten, også kjent som den indiske varianten, økt fra 50 tilfeller i uke 21 til 139 tilfeller til og med uke 23 (forrige uke).

NRK - 12 aug 21 kl. 15:19

Moderna mest effektiv mot delta

Flere studier har avdekket at Moderna-vaksinen er mer effektiv mot Deltavarianten av koronaviruset enn Pfizer/Biontech-vaksinen. En studie blant 50.000 pasienter på Mayo-klinikken i New York viste at Moderna-vaksinens effektivitet mot å bli smittet med Deltavarianten var 76 prosent i juli.

Dagbladet - 11 okt 21 kl. 10:22

Frykter smitteeksplosjon

New Zealand forlenger coronatiltak i deler av landet fordi Deltavarianten fortsetter å herje. Epidemiolog mener coronautbruddet kan eksplodere..

VG - 02 okt 21 kl. 09:46

Mer enn 700.000 coronadødsfall i USA

I sommer virket coronaviruset å være under kontroll i USA. Deltavarianten og vaksinemotstand i befolkningen har bidratt til at det absolutt ikke er tilfellet nå..

NRK - 31 jul 21 kl. 07:21

WHO: Deltaviruset er en advarsel

Deltavarianten av covid-19 er en advarsel til verden om å bekjempe viruset raskt før det muterer igjen til noe enda verre, sier Verdens helseorganisasjon (WHO). Deltavarianten har spredt seg til 132 land, og får skylda for at tallet på koronadøde har økt med 80 prosent de siste fire ukene i Afrika..

NRK - 01 okt 21 kl. 07:53

14 tilfeller av ny deltavariant

Det er oppdaget 14 tilfeller av en mutasjon av Deltavarianten som er ny i Norge, opplyser FHI. Den aktuelle mutasjonen har endringer ved seg som forbindes med økt evne til å smitte personer med immunitet mot koronaviruset. Seniorforsker Olav Hungnes i FHI sier til Dagbladet at de holder godt øye med mutasjonen..

NRK - 30 jul 21 kl. 07:37

Filippinene strammer inn tiltakene

Regjeringen på Filippinene innfører strenge smitteverntiltak for hovedstadsregionen for å hindre spredningen av den mer smittsomme Deltavarianten. I hovedstadsregionen har det den siste tiden blitt registrert minst 1.000 nye smittetilfeller daglig, og det er Deltavarianten som er dominerende..

VG - 27 jul 21 kl. 05:25

Nye tall: Så godt beskytter vaksinene mot Deltavarianten

Fullvaksinerte har god beskyttelse mot alvorlig sykdom av Deltavarianten. Men forskerne er uenige i hvor mye beskyttelse én vaksinedose gir..

Aftenposten - 26 jul 21 kl. 18:16

Deltavarianten sprer seg i Norge. Men smittebølgen i Norge blir ikke stor med det første, ifølge FHI.

Deltavarianten sprer seg i Norge. Men konsekvensene blir små. Det skriver Folkehelseinstituttet i en ny rapport..

NRK - 23 sep 21 kl. 17:27

Arbeidsløsheten øker i USA

Nye søknader om arbeidsløshetstrygd i USA økte for andre uke på rad i forrige uke, trolig på grunn av den nye smittebølgen med Deltavarianten. 351.000 amerikanere søkte om arbeidsløshetstrygd i uka som sluttet 18.

NRK - 22 jul 21 kl. 09:57

To doser beskytter godt mot delta

To vaksinedoser fra Pfizer/Biontech eller AstraZeneca er like effektive mot Deltavarianten som alfavarianten, viser en ny forskningsstudie. Nyhetsbyrået Reuters meldte onsdag kveld om funnet i studien publisert i New England Journal of Medicine. Forskningen viser at dobbel dose fungerer svært effektiv til å gi immunitet mot Deltavarianten.

NRK - 21 jul 21 kl. 14:46

WHO: Deltavarianten vil dominere

Verdens helseorganisasjon (WHO) venter at Deltavarianten av koronaviruset vil bli dominerende i verden i løpet av de neste månedene. Denne varianten ble først oppdaget i India og er nå blitt registrert i 124 land, 13 nye bare i siste uke. Varianten står for tre firedeler av alle smittetilfeller i mange store land, sier WHO i sin ukentlige vurdering.

NRK - 15 jul 21 kl. 01:57

Nye smittetilfeller i Hamar

Det er bekreftet at to personer på Hedmarken er smittet av Deltavarianten av koronaviruset. Flere er mistenkt smittet. Det opplyser assisterende kommuneoverlege Jorid Nygårdshaug Aas i Ringsaker til Ringsaker Blad.

NRK - 15 sep 21 kl. 07:13

Gorillaer i dyrepark koronasmittet

Minst 18 av de 20 gorillaene i dyreparken i Atlanta i den amerikanske delstaten Georgia har testet positivt for koronavirus, skriver nyhetsbyrået AP. Minst fire av dem er smittet med Deltavarianten. De første positive testene ble bekreftet fredag etter at ansatte hadde merket at gorillaene hostet, hadde rennende nese og viste endringer i appetitten.

VG - 14 jul 21 kl. 13:30

Nesten hver tredje positive prøve i forrige uke var Deltavarianten

Deltavarianten er allerede dominerende i enkelte deler av landet. Sjekk situasjonen i ditt fylke..

Aftenposten - 14 jul 21 kl. 13:16

FHI: Nesten én av tre nye koronatilfeller skyldes Deltavarianten

I forrige uke skyldtes 31 prosent av bekreftede tilfeller av koronasmitte Deltavarianten av viruset, viser FHIs….

NRK - 13 sep 21 kl. 15:55

Kutt i Opecs prognoser

Mandag anslo Organisasjonen av oljeeksporterende land (Opec) at oljeforbruket ikke er ventet å være tilbake på samme nivå som før pandemien før neste år, melder Reuters. I fjerde kvartal i år forventer Opec at etterspørselen vil ligge på 99,7 millioner fat per dag i gjennomsnitt. Det er 110.

NRK - 11 sep 21 kl. 00:25

En dose beskytter ikke mot smitte

Bare én dose vaksine gir god beskyttelse mot å bli alvorlig syk, men nesten ingen beskyttelse mot smitte. Det viser den største vaksineundersøkelsen til nå i Norge. Studien tyder på at vaksinene som nå er i bruk her i landet gir 22 prosent beskyttelse mot Deltavarianten..

NRK - 10 sep 21 kl. 14:00

Usikkert om vaksine kan ende pandemien

Verdens helseorganisasjon (WHO) ser med pessimisme på vaksinenes evne til å avslutte koronapandemien, ettersom nye varianter ødelegger målet om flokkimmunitet. I mai uttalte WHO at pandemien vil være over når minimum 70 prosent er vaksinert. På spørsmål om tallet fortsatt er et mål eller om flere må vaksineres, medga WHOs Europa-leder Hans Kluge fredag at situasjonen har endret seg på grunn av nye varianter, som Deltavarianten.

VG - 08 jul 21 kl. 08:43

Helsetoppene om Deltavarianten: – Hver uke teller

Å bremse Deltavarianten i Norge blir nøkkelen for å hindre en ny smittebølge. Slik vil helsetoppene unngå en ny nasjonal nedstenging..

NRK - 06 jul 21 kl. 19:52

Deltavarianten påvist i Drammen

Drammen kommune har fått beskjed om fire sannsynlige smittetilfeller av deltavarnten, fra laboratoriet ved Drammen sykehus. Kommunens egen smittesporing tyder på at det er ett ytterligere tilfelle av denne varianten. Dette er første gang Deltavarianten er påvist i Drammen.

NRK - 06 jul 21 kl. 18:41

Oppdaterte vaksiner i høst

Norges vaksineforhandler Richard Bergstrøm sier at Norge vil få vaksiner som er oppdatert for å fungere mot Deltavarianten til høsten, skriver TV2. Han sier at EU inkludert EØS har tilgang til minst 200+900 millioner oppdaterte doser fra fjerde kvartal og 2022-2023. Pfizer og Moderna skal ha oppdaterte vaksiner klare til september eller oktober, som skal gi bedre beskyttelse mot Deltavarianten..

NRK - 05 sep 21 kl. 08:11

Israel: – Bør forberede fjerde dose

Israel bør starte forberedelser og planlegge for en mulig fjerde runde med koronavaksinering. Det sier landets nasjonale koronarådgiver Salman Zarka til kringkasteren Kan. Han mener en fjerde dose kan bli modifisert slik at den beskyttter bedre mot nye varianter av viruset som forårsaker covid-19, som Deltavarianten, skriver Times of Israel.

Aftenposten - 03 jul 21 kl. 13:26

Britene er i ferd med å vinne kampen mot Deltavarianten. Her er tallene som kan få stor betydning også for Norge.

Koronasmitten er tidoblet. Deltavarianten dominerer fullstendig. Klarer britene likevel å få smittekurven til å peke….

VG - 03 jul 21 kl. 13:09

FHI: Deltavarianten kan overta i sommer

Deltavarianten ligger an til å bli dominerende i Norge om kort tid. Det viser en fersk rapport fra FHI. Samtidig går spredningen senere enn ved alphavarianten..

VG - 03 jul 21 kl. 13:09

FHI: Deltavarianten kan overta i Norge i sommer

Deltavarianten ligger an til å bli dominerende i Norge om kort tid. Det viser en fersk rapport fra FHI. Samtidig går spredningen senere enn ved alphavarianten..

NRK - 03 jul 21 kl. 12:15

FHI: Tror Deltavarianten overtar

Ny virusvariant og økt sosialt samvær får Verdens helseorganisasjon (WHO) til å advare mot en ny smittebølge i Europa. FHI regner med at Deltavarianten vil bli dominerende også her i landet..

NRK - 03 jul 21 kl. 11:19

Delta ikke så ille som fryktet

Deltavarianten av koronaviruset ser ikke ut til å spre seg så raskt i Norge som fryktet, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI til TV 2. Hun beskriver situasjonen med vaksinedekningen og utbredelsen av Deltavarianten som et kappløp..

NRK - 02 sep 21 kl. 23:52

Flere barn på sykehus i Missouri

Deltavarianten av koronaviruset kombinert med lav vaksinedekning i den republikanske delstaten Missouri i USA har ført til at stadig flere barn blir lagt inn på sykehus med koronavirus. Onsdag var 31 barn lagt inn, torsdag var tallet 27. Ti av disse barna under 18 år, ligger på intensivavdeling, melder nyhetsbyrået AP/NTB..

E24 - 01 jul 21 kl. 16:27

Deltavarianten utsetter trolig videre gjenåpning i Norge

Til tross for at smittetallene tilsier videre gjenåpning, fører Deltavarianten av coronaviruset til at regjeringens gjenåpningsplan trolig bremses. Det varsler helseminister Bent Høie..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt