Dde

Monday, 04 March, 09:20

Nyheter om Dde

NRK - 1 time siden

Inflasjonen i Tyrkia stiger til 67,1 prosent

Inflasjonen i Tyrkia har igjen begynt å stige. Offisielle tall viser at den årlige prisveksten nåDde 67,1 prosent i februar, til tross for en rekke renteøkninger, skriver AFP. Den tyrkiske sentralbanken holdt renten uendret på 45 prosent i februar, etter åtte renteøkninger på råd.

NRK - Igår: 20:42

Tusenvis demonstrerte i Jerusalem for løslatelse av israelske gisler

Lørdag nåDde opp mot 15-20.000 mennesker Jerusalem, etter å ha marsjert mot hovedstaden i fire dager. Demonstrantene krever at gislene som ble tatt av Hamas 7.

NRK - 29 feb 24 kl. 14:13

Tysk inflasjon avtok i februar

Forbrukerprisveksten i Europas største økonomi falt til 2,5 prosent i februar, ifølge foreløpige data fra det føderale statistikkbyrået Destatis. Dermed nåDde den tyske inflasjonen det laveste nivået siden juni 2021. I januar var den årlige inflasjonsraten i Tyskland på 2,9 prosent, melder nyhetsbyrået AFP..

VG - 28 feb 24 kl. 07:00

Norske skoler nåDde mobbetopp i 2023

Stoppe mobbingen? Norske skoler har knapt vært lenger unna. 2023 troner øverst på den dystre statistikken for de siste 15 årene..

Klartale - 24 feb 24 kl. 16:00

– Jeg troDde at jeg ville få jobb snart

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

E24 - 24 feb 24 kl. 15:03

Buffett med hyllest til Charlie Munger i ferskt aksjonærbrev

Kontantbeholdningen til Buffett-selskapet Berkshire Hathaway nåDde nytt rekordnivå i fjerde kvartal..

Aftenposten - 24 feb 24 kl. 11:01

Kranglet gjennom NRK. Den vonde saken nåDde et nytt bunnpunkt.

For hvert stikk blir saken vondere. Det skader alle parter..

E24 - 22 feb 24 kl. 10:54

Elton Johns sølvstøvler dro inn nær millionen

Et par godt slitte sølvstøvler som Elton John har trådt scenegulvet i, oppnåDde mye mer på auksjon enn ventet..

NRK - 22 feb 24 kl. 03:39

Nikkei-indeksen tangerer 34 år gammel rekord

Nikkei-indeksen på Tokyo-børsen har åpnet dagen med en oppgang som overgår rekorden fra 1989. Indeksen steg til 38.924,88 poeng i morgenhandelen torsdag.

NRK - 16 feb 24 kl. 09:54

Tusener hjemløse etter flom i Kongo

Tusener av mennesker er hjemløse etter at kraftig nedbør har ført til den høyeste vannstanden på 60 år i Kongo-elva. 16 av Kongos 26 provinser er berørt av flommen i elva, som er Afrikas nest lengste og har verdens nest største vannføring. Flommen har kostet 221 mennesker livet og ødelagt titusener av hus.

NRK - 12 feb 24 kl. 13:30

Russisk eksport til Europa sank med to tredeler i 2023

Den russiske eksporten til europeiske land falt med mer enn to tredeler i 2023. Vestlige sanksjoner har ført den russiske eksporten mot Asia. Etter den russiske invasjonen av Ukraina innførte europeiske land en lang rekke sanksjoner på den russiske økonomien, samtidig som de vendte seg vekk fra russisk olje og gass.

NRK - 08 feb 24 kl. 07:31

Kraftig inntektsøkning for Aker Solutions

Aker Solutions fikk et driftsresultat på 551 millioner kroner i fjerde kvartal 2023, mot 220 millioner kronet året før. Oljeserviceselskapet haDde driftsinntekter på vel 11 milliarder kroner, opp fra 8,28 milliarder i samme periode året før, det tilsvarer en vekst på 33 prosent. Selskapet dobler driftsresultatet.

VG - 08 feb 24 kl. 07:20

Nytt vulkanutbrudd på Island

Lava nåDde overflaten i 07-tiden norsk tid..

NRK - 08 feb 24 kl. 06:29

MDG vil straffe oppdrettere som har høy dødelighet i merdene

Oppdrettere som ikke får ned dødeligheten ved anleggene sine, skal straffes økonomisk og få redusert produksjonskapasitet, foreslår MDG. – 65 millioner døde laks betyr at alle løfter og besvergelser fra regjering og oppdrettsnæring enda en gang har vært tomt snakk, sier stortingsrepresentant Rasmus Hansson for Miljøpartiet De Grønne til NTB. Han sikter til den siste risikorapporten fra Havforskningsinstituttet, hvor det framgår at dødeligheten ved norske oppdrettsanlegg steg til nye høyder i fjor.

NRK - 07 feb 24 kl. 06:48

Equinor: Svakere resultat etter rekordår

Equinor fikk et justert driftsresultat på 8,68 milliarder dollar i fjerde kvartal i fjor, som er bedre enn ventet, men langt fra toppåret 2022. Det kommer fram i en børsmelding onsdag. Det var på forhånd ventet et justert resultat før skatt på 8,46 milliarder dollar i fjerde kvartal, ifølge et gjennomsnitt av estimater som Equinor selv har samlet inn.

NRK - 02 feb 24 kl. 07:58

Høyere renteinntekter sikrer Danske Bank rekordresultat

Danske Bank oppnåDde et overskudd etter skatt på 21,3 milliarder danske kroner i fjor. Det er bankens beste resultat noensinne. Det er blant annet høyere renteinntekter som sikrer det store overskuDdet, viser årsresultatet som ble presentert fredag morgen.

NRK - 29 jan 24 kl. 11:40

Halvdan Sivertsen minnes Lillebjørn Nilsen: – Takk for sangene

Halvdan Sivertsen spilte med Lillebjørn Nilsen i Gitarkameratene. – I dag kan vi alle kondolere hverandre. Lillebjørn var, er og vil være en av de viktigste leverandørene av sanger til det norske folk.

VG - 26 jan 24 kl. 23:44

Dde-trommis kolliderte med elg: – Spyttet elghår

54-årsdagen startet med et ordentlig smell for Eskil Brøndbo..

NRK - 26 jan 24 kl. 14:39

Aqua-konsert flyttes fra Sentrum scene til Oslo Spektrum

På grunn av stor pågang er konserten med Aqua i november flyttet fra Sentrum scene til Oslo Spektrum. Konserten som skulle være på Sentrum Scene lørdag 2. november flyttes til Oslo Spektrum, slik at enda flere fans skal få mulighet til å være med på festen, skriver Live Nation i en pressemelding.

VG - 26 jan 24 kl. 14:17

Fifa avslo anken til Rubiales – bekrefter utestengelse på tre år

Spanias tidligere fotballpresident Luis Rubiales nåDde ikke fram med sin anke i kampen for å få redusert den tre år lange utestengelsen fra all fotball..

NRK - 26 jan 24 kl. 10:25

Starter opprydningen i Mandal

Lindesnes Havn er i gang med oppryddingen etter at en flere hundre meter lang ispropp nåDde Mandal sentrum natt til fredag og skapte store ødeleggelser. Det forteller Steffen Dyrstad i Lindesnes Havn. Isproppen har flyttet seg nedover Mandalselva de siste dagene og skapt bekymring, men er nå på vei ut i sjøen..

Aftenposten - 25 jan 24 kl. 16:25

«Barbie»-stjerne og regissør nåDde ikke opp i Oscar-nominasjonene. Fansen raser.

Regissør Greta Gerwig og Barbie-skuespiller Margot Robbie ble vraket. Til og med Oscar-nominerte Ryan Gosling som….

NRK - 25 jan 24 kl. 10:43

Russland: Ukraina visste at militærflyet fraktet ukrainske krigsfanger

I en uttalelse torsdag hevder en russisk lovgiver at ukrainsk etterretning ble varslet om transporten av det som ifølge dem var ukrainske krigsfanger om bord på det russiske militærflyet som styrtet onsdag, skriver Reuters. Russland har hevdet at Ukraina står bak et angrep som førte til at flyet styrtet og drepte alle om bord. Ukraina her verken bekreftet eller avkreftet dette, men varsler torsdag at hendelsen etterforskes, ifølge Reuters.

NRK - 25 jan 24 kl. 10:37

Sørkoreansk nyhetsbyrå: Parlamentariker angrepet

En sørkoreansk parlamentariker ble torsdag angrepet på åpen gate i Seoul og sendt til sykehus, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. Bae Hyunjin, som representerer regjeringspartiet, ble ifølge politiet slått i hodet med en steinlignende gjenstand. Ifølge medier bløDde hun da hun ble kjørt til sykehuset, men hun skal ha vært ved bevissthet.

NRK - 24 jan 24 kl. 08:40

Donald Trump vinner nominasjonsvalget i New Hampshire

Donald Trump vant det republikanske nominasjonsvalget i New Hampshire. Dermed går det mot en mannjevning mellom Trump og president Joe Biden i november. Trumps eneste motstander, Nikki Haley, nåDde ikke målet om å slå Trump i den lille delstaten i det nordøstlige USA der hun har satset hardt.

NRK - 23 jan 24 kl. 23:02

BT: Væpna aksjon ved Danmarks plass

Det melder Bergens tidende. Aksjonen skjer etter at politiet vart oppringt av ein mann som sa han haDde vore utsett for vald, skriv avisa og siterer operasjonsleiaren i Vest politidistrikt. Fleire væpna patruljar og ein ambulanse rykka ut.

NRK - 23 jan 24 kl. 11:44

Minst 25 omkom i jordskredet i Kina

Dødstallet etter det store jordskredet i Kina mandag morgen, stiger. Minst 25 personer er bekreftet døde, melder kinesiske statlige medier. Ytterligere 19 personer er fortsatt savnet i jordmassene, melder den statlige kringkasteren CCTV.

NRK - 23 jan 24 kl. 09:03

Minst 20 omkom i jordskredet i Kina

Dødstallet etter det store jordskredet i Kina mandag morgen, stiger. Minst 20 personer er bekreftet døde, melder kinesiske statlige medier. Ytterligere 24 personer er fortsatt savnet i jordmassene, melder den statlige kringkasteren CCTV.

NRK - 22 jan 24 kl. 12:02

Minst åtte døde etter skred i Kina

Minst åtte mennesker er funnet omkommet etter at to landsbyer sørvest i Kina ble rammet av et skred mens de fleste innbyggerne lå og sov. Den statlige kringkastingen CCTV melder at minst 47 mennesker i 18 husstander er begravet i skredet, og at 500 mennesker er evakuert. Skredet skjeDde natt til mandag norsk tid ved byen Zhaotong i Yunnan-provinsen.

NRK - 19 jan 24 kl. 06:21

Avlyser potetkrise

I forrige uke varslet Landbruksdirektoratet at det kan bli mangel på norske poteter i vår. Nå snur direktoratet og forventer stabil tilgang. – Omsetningen av poteter er stabil, og kvaliteten ut i butikk er bra.

NRK - 18 jan 24 kl. 21:33

Enighet mellom UD og Delta

Det blir ikke streik ved den norske ambassaden i Stockholm. Torsdag kveld oppnåDde Delta og Utenriksdepartementet enighet i meklingen. Delta og UD enige i ambassademekling, skriver Delta, som organiserer ansatte som driver offentlig tjenesteyting, i en pressemelding.

VG - 18 jan 24 kl. 19:00

– Ja, det snøDde uvanlig mye

Og vinden gjorde vondt verre på Østlandet..

NRK - 17 dec 23 kl. 08:38

Sivil person drept i luftangrep mot Odesa

En person er drept i kystbyen i Odesa etter en rekke russiske droneangrep mot Ukraina gjennom natten, ifølge guvernøren. Luftforsvaret ødela ni angrepsdroner over Odesa, skriver byens guvernør Oleh Kiper på meldingstjenesten Telegram søndag morgen. Han sier det er det tredje russiske luftangrepet mot regionen den siste uken.

NRK - 17 dec 23 kl. 06:46

Både Ukraina og Russland hevder å ha skutt ned mange droner

Ukraina har natt til søndag skutt ned en krysserrakett og 20 droner, ifølge luftforsvaret. Fra russisk side meldes det om 33 nedskutte ukrainske droner. Luftforsvaret i Ukraina opplyser i tillegg at Russland har skutt en Iskander-rakett.

Klartale - 17 jan 24 kl. 10:57

– I år er jeg jævla sint

Nok en gang er det snøkaos. I Agder for andre gang siden nyttår. Det er ikke Agnar Svindland så fornøyd med.

VG - 16 jan 24 kl. 06:45

DeSantis nummer to i Iowa: – Vi klarte det

WEST DES MOINES, IOWA (VG) Mange spåDde en rask exit for Florida-guvernør Ron DeSantis (45) i Iowa. Men velgerne ville noe annet..

NRK - 16 jan 24 kl. 05:13

TV-serien Succession vinner Emmy-pris for beste dramaserie

TV-serien «Succession», som delvis er innspilt i Norge, har fått den prestisjefylte Emmy-prisen for beste dramaserie for tredje gang. HBO-serien var på forhånd sett på som favoritt under prisutdelingen, som fant sted natt til tirsdag norsk tid. «Succession» stakk av med til sammen seks priser.

NRK - 16 jan 24 kl. 05:13

TV-serien «Succession» vinner Emmy-pris for beste dramaserie

TV-serien «Succession», som delvis er innspilt i Norge, har fått den prestisjefylte Emmy-prisen for beste dramaserie for tredje gang. HBO-serien var på forhånd sett på som favoritt under prisutdelingen, som fant sted natt til tirsdag norsk tid. «Succession» stakk av med til sammen seks priser.

NRK - 15 jan 24 kl. 15:12

Amerikansk fartøy truffet av rakett i Rødehavet

Et skip skal være truffet av en missil utenfor Jemen, melder blant annet nyhetsbyrået AFP. En myndighet knyttet til den britiske marinen, The United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO), melder at det skal ha skjedd i nærheten av Aden. Fartøyet skal ha blitt truffet på babord side ovenfra.

Klartale - 15 jan 24 kl. 08:54

Vulkanutbrudd på Island

Det har vært vulkanutbrudd på Island. Lava nåDde byen Grindavik på søndag. Minst tre hus har blitt tatt av flammene.

Dagbladet - 15 jan 24 kl. 07:33

Flere hus ødelagt: - Lavastrømmen avtatt

Søndag ettermiddag nåDde lavaen de første husene i Grindavik. Mandag morgen skal lavamengdene ha avtatt, opplyser naturkatastrofeekspert..

NRK - 15 jan 24 kl. 07:30

Vegtrafikksentralen advarer om glatt føre på Østlandet

Veitrafikksentralen advarer om at det kan være glatt flere steder på Østlandet. E16 ved Nes er stengt som følge av frontkollisjon mandag morgen. Det snøDde tett flere steder på Østlandet søndag kveld.

NRK - 15 jan 24 kl. 03:57

Minst elleve døde i uvær i Brasil

Kraftig regnvær har tatt livet av minst elleve mennesker i den brasilianske delstaten Rio de Janeiro, ifølge tall fra brannvesenet. Styrtregn gjennom helgen førte til at gater og T-banestasjoner ble oversvømmet i delstatshovedstaden Rio de Janeiro. På noen strekninger på en av byens hovedveier nåDde vannstanden taket på bilene.

NRK - 12 jan 24 kl. 12:08

WHO: Shifa-sykehuset er delvis operativt igjen

Gazas største sykehus, som har vært hardt rammet av Israels krig mot Hamas, har delvis gjenopprettet driften, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Organisasjonen nåDde torsdag fram til sykehuset, som ligger nord i Gaza, for første gang på over to uker og leverte nødvendig drivstoff og medisinsk utstyr. – Teamet rapporterte at Shifa, som tidligere var Gazas fremste sykehus, delvis har gjenopprettet driften, skrev WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus på X, tidligere Twitter.

Aftenposten - 11 jan 24 kl. 19:09

Forsvaret sa soldater ikke frøs forgjeves i kalde bygg. Så kom påstander om sensur, personhets og sitat-triksing.

Det startet med at soldater syntes det var kaldt på Rena leir. Men temperaturen nåDde magmanivå da Forsvarsbygg svarte..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com