Danmarks

Wednesday, 21 February, 00:26

Nyheter om Danmarks

NRK - 10 feb 24 kl. 22:42

Danmark vil gjøre organdonasjon automatisk

Danmarks regjering vil at alle i landet automatisk skal bli organdonorer når de fyller 18 år, melder Danmarks Radio. De som ikke vil donere organer etter sin død, må aktivt velge det bort etter at de blir myndige, ifølge forslaget. I dag står over 400 dansker på ventelisten for å få et nytt organ, påpeker Danmarks statsminister Mette Frederiksen.

NRK - 17 feb 24 kl. 17:29

Driftsstans på bybanen i Bergen

Skyss melder på si nettside om driftstans mellom Danmarks plass og Slettebakken grunna vognhavari. Bybanen går normalt mellom Byparken og Danmarks plass, og mellom Slettebakken og Bergen lufthamn. Skyss opplyser til BT at det er plassert eit kumlokk i sporet.

Aftenposten - 10 feb 24 kl. 08:00

Sterk sisteetappe fra Danmarks litterære wonderboy

En sterk sisteetappe fra Danmarks litterære wonderboy Thomas Korsgaard..

NRK - 04 jan 24 kl. 14:21

Nord Stream-utslipp økte Danmarks klimaavtrykk

Utslippene etter sabotasjen av gassrørledningen Nord Stream utgjorde 18 prosent av Danmarks klimautslipp i 2022, skriver danske Klimamonitor. Beregningene er gjort av universitetet i Aarhus. Utslippene kan resultere i at Danmark ikke lykkes med å overholde forpliktelsene overfor EU om utslippsreduksjon, dersom de regnes med.

NRK - 22 dec 23 kl. 13:16

Danmarks økonomi krympet

Den danske økonomien krympet mer enn ventet i tredje kvartal, ifølge tall fra Danmarks Statistik fredag. Danmarks bruttonasjonalprodukt falt 0,7 prosent i kvartalet som ble avsluttet i september, like mye som i det foregående kvartalet. Med denne nedgangen har økonomien nå gått inn i en teknisk resesjon i tredje kvartal, ifølge statistikkbyrået.

NRK - 14 timer siden

Også Russlands ambassadør i Danmark kalt inn på teppet

Ifølge Danmarks Radio er den russiske ambassadøren i Danmark kalt inn på teppet etter Aleksej Navalnyjs dødsfall. Mandag ble det klart at det norske utenriksdepartementet har kalt inn Russlands ambassadør Tejmuraz Ramisjivili til en «samtale om Aleksej Navalnyjs død». Også en rekke andre europeiske land har kalt inn russiske ambassadører til møter etter Navalnyjs dødsfall..

NRK - 14 timer siden

Også ambassadør i Danmark kalt inn på teppet

Ifølge Danmarks Radio er den russiske ambassadøren i Danmark kalt inn på teppet etter Aleksej Navalnyjs dødsfall. Mandag ble det klart at det norske utenriksdepartementet har kalt inn Russlands ambassadør Tejmuraz Ramisjivili til en «samtale om Aleksej Navalnyjs død». Også en rekke andre europeiske land har kalt inn russiske ambassadører til møter i kjølvannet av Navalnyjs dødsfall..

NRK - 14 jan 24 kl. 15:13

Danmarks statsminister: Lenge leve Kong Fredrik 10.

Fra balkongen på Amalienborg slott erklærte statsminister Mette Frederiksen klokken 15.00 søndag, at Kong Fredrik 10.er Danmarks nye konge.

NRK - 14 jan 24 kl. 15:13

Danmarks statsminister: Lenge leve Kong Frederik 10.

Fra balkongen på Christianborg slott erklærte statsminister Mette Frederiksen klokken 15.00 søndag, at Kong Frederik 10.er Danmarks nye konge.

NRK - I førrgår: 15:41

Bybanen innstilt på tre haldeplassar

Skyss melder søndag ettermiddag at bybanens linje 1 har omkøyring via Haukeland mellom haldeplassane Bergen busstasjon og Kronstad. Bybanen står no på Nygård-stoppet, og denne og haldeplassane Florida og Danmarks plass er innstilte inntil vidare. – Vi har driftsstans og personell frå Bybanen AS er ute for å sjå på kva som er grunnen, seier Karoline Rage, pressekontakt i Skyss.

NRK - I førrgår: 02:19

Tysk våpenprodusent vil bygge fabrikk i Ukraina

Den tyske våpenprodusenten Rheinmetall har planer om at bygge en våpenfabrikk i Ukraina. Det skriver det tyske nyhetsbyrået DPA, melder Danmarks Radio. I forbindelse med sikkerhetskonferansen som pågår i München har virksomheten sammen med en ukrainsk partner underskrevet en intensjonsavtale.

NRK - 17 feb 24 kl. 22:29

Danmark: Klimademonstranter stormet scenen under MGP-sending

Rett før finalistene skulle avsløres i den danske Melodi Grand Prix ble de avbrutt av to demonstrantene. De kom seg opp på scenen der programlederne stod. De hadde med seg et banner der det stod «Klima kollaps», Danmarks Radio..

NRK - 10 jan 24 kl. 19:25

Berlingske: Danmarks kronprins Frederik fikk først 28. desember vite at moren skulle abdisere

Bare tre dager før Danmarks dronning Margrethe kunngjorde at hun ville abdisere, fikk kronprins Frederik vite om planen. Det bekrefter det danske kongehuset overfor avisa Berlingske. Dronningen kom med kunngjøringen i sin nyttårstale.

VG - 10 jan 24 kl. 19:25

Berlingske: Danmarks kronprins Frederik fikk først 28. desember vite at moren skulle abdisere

Bare tre dager før Danmarks dronning Margrethe kunngjorde at hun ville abdisere, fikk kronprins Frederik vite om planen..

NRK - 09 feb 24 kl. 14:06

Danmarks kongepar kommer til Norge

Det ferske kongeparet skal til Norge 14. og 15. mai.

VG - 09 feb 24 kl. 14:00

Danmarks kongepar kommer til Norge

Kong Frederik og dronning Mary kommer 14.–15. mai, etter invitasjon fra det norske kongeparet..

NRK - 01 jan 24 kl. 22:05

Danmarks kommende konge viste seg første gang etter abdikasjons-nyheten

Danmarks kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ble møtt med hurrarop da de ankom dronnings årlige nyttårsselskap. Men han ville ikke si noe til pressen. Det var første gang den kommende kongen viste seg offentlig etter nyheten som overrasket Danmark nyttårsaften.

NRK - 01 jan 24 kl. 17:51

Danmarks statsminister med dypfølt takk til dronning Margrethe

Danmarks statsminister måtte omskrive nyttårstalen da dronningen kunngjorde at hun abdiserer. I talen snakket hun om hvordan landet vil savne dronningen. – Min nyttårstale i kveld blir en helt annen enn jeg opprinnelig hadde tenkt.

NRK - 01 jan 24 kl. 11:15

Må endre nyttårstale etter dronning-exit

Danmarks statsminister Mette Frederiksen har måttet skrive om nyttårstalen etter den uventede avgjørelsen fra dronning Margrethe om å abdisere tronen. Ifølge Danmarks Radio og dansk TV2 har Frederiksen måttet skrive om talen på svært kort varsel etter dronningens sjokkavgjørelse nyttårsaften. Frederiksen skrev på Instagram 21.

VG - 31 dec 23 kl. 18:24

Frederik blir Danmarks nye konge

Danmarks dronning Margrethe abdiserer. Med det overlater hun tronen til kronprins Frederik og hans Mary..

VG - 31 dec 23 kl. 18:24

Kronprins Frederik blir Danmarks nye konge den 14. januar

Danmarks dronning Margrethe abdiserer og overlater tronen til kronprins Frederik og hans Mary. Det har stormet rundt den kommende kongen de siste månedene..

VG - 01 feb 24 kl. 07:51

Norge er en sinke i å støtte Ukraina

Mange land har gitt mer til Ukraina enn Norge. Norge må øke Nansen-programmet med minst 36 milliarder kroner for å matche Danmarks langsiktige bidrag. Hvorfor har ikke dette utløst massive krav om at vi må øke vår støtte drastisk?.

Dagbladet - 30 jan 24 kl. 14:50

Dansk minister fikk illebefinnende

Danmarks innenriks- og helseminister Sophie Løhde (V) fikk tirsdag et illebefinnende..

NRK - 30 jan 24 kl. 12:37

Danmarks datatilsyn: Skolebarns PC-bruk strider med loven

Skoler i en rekke danske kommuner må gjøre mer for å sikre personvernet til elever som bruker PC-er med programvare fra Google. Påbudet tirsdag kommer fra det danske datatilsynet, som har vurdert bruk av programvare fra Google i landets skoler. Nærmere bestemt dreier saken seg om Chromebook-PC-er og Google Workspace-programmer.

NRK - 29 jan 24 kl. 09:45

Dansk ekspert: Ingen miljøkatastrofe etter Nordic Waste-ras

Danmark frykter omfattende forurensing etter et stort jordras fra et anlegg øst på Jylland. Men jordprøver viser at situasjonen er mindre alvorlig enn fryktet. Jorden som har rast ut fra et jordrenseanlegg ved Randers, inneholder oljerester, men ikke tungmetaller i høye konsentrasjoner, viser jordprøver.

NRK - 28 jan 24 kl. 19:37

Danmark kastet bort ledelsen – Frankrike europamestere etter dramatiske ekstraomganger

Det ble en uhyre jevn finale i håndball-EM mellom Frankrike og Danmark. Som i den omdiskuterte semifinalen mellom Sverige og Frankrike, gikk også finalen til nervepirrende ekstraomganger. Danmarks sisteskanse Emil Nielsen, som ble kåret til banens beste spiller, leverte en utrolig første omgang med en redningsprosent på 50.

NRK - 22 dec 23 kl. 10:47

Stormflo i Danmark

Stormen Pia har i natt presset store mengder hav-vann ned gjennom Kattegat. Danmarks meteorologiske institutt har sendt ut et uvær-varsel for kyster og fjorder sør i Kattegat. De betegner været som veldig farlig.

Aftenposten - 26 jan 24 kl. 14:03

Én Frederik døde i horestrøket, en annen mistet Norge. Hvem var de ni kongene før Frederik 10.?

Frederik 10. er Danmarks nye konge. Men hvem er de ni andre frederikene som har sittet på tronen før ham?.

NRK - 23 jan 24 kl. 23:02

BT: Væpna aksjon ved Danmarks plass

Det melder Bergens tidende. Aksjonen skjer etter at politiet vart oppringt av ein mann som sa han hadde vore utsett for vald, skriv avisa og siterer operasjonsleiaren i Vest politidistrikt. Fleire væpna patruljar og ein ambulanse rykka ut.

NRK - 23 jan 24 kl. 12:28

Kong Harald har ingen planer om å abdisere

Da kong Harald møtte pressen hos Faktisk.no tirsdag, fikk han spørsmål om han har gjort seg noen tanker etter at Danmarks dronning Margrethe abdiserte i januar. – Nei, jeg har egentlig ikke det.

NRK - 22 jan 24 kl. 18:47

Kongen av Danmark besøker Norge

Det danske kongeparets første utenlandstur sammen går til Norge og Sverige. Men når det skjer, er ennå ikke kjent. – I Danmark er det tradisjon for at en ny monark sammen med sin ektefelle innleder sin reiseaktivitet med besøk i nabolandene, opplyser det danske kongehuset ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

NRK - 16 dec 23 kl. 22:13

Danmarks utenriksminister: Allierte land vurderer tiltak i Rødehavet

Danmarks utenriksminister Lars Løkke Rasmussen sier Danmark sammen med allierte vurderer å gripe inn for å beskytte skipsfarten i Rødehavet. Blant rederiene som har stanset trafikken i det urolige havområdet er danske Mærsk, et av verdens største konteinerrederier. – Sikkerhetssituasjonen i Rødehavet med fortsatte angrep på sivil skipsfart er meget bekymringsfull og helt uholdbar, heter det i en uttalelse fra Løkkes kontor.

NRK - 19 jan 24 kl. 01:33

Tyskere demonstrerer mot planer om massedeportasjoner

I Tyskland har ledere og aktivister på ytre høyre fløy drøftet massedeportasjoner med det høyrepopulistiske partiet Alternative für Deutschland (AfD). Planer for å deportere "uønskede" borgere – også personer med tysk statsborgerskap – ble lagt fram på et møte som ble holdt Potsdam i desember i fjor. I utkanten av den østtyske byen møttes politikere, forretningsfolk og aktivister fra ytre høyre i Tyskland og Østerrike.

Aftenposten - 18 jan 24 kl. 22:00

Kong Harald skulle også bli Danmarks konge

Men arveloven ble endret..

Aftenposten - 18 jan 24 kl. 19:30

Dagens quiz: Fredag 19. januar 2024

Hvilket nummer står bak navnet til Danmarks nye konge, Fredrik?.

NRK - 17 jan 24 kl. 10:26

Kong Frederik har skrevet bok

Danmarks nye konge kom onsdag ut med bok. I boken «Kongeord», som har vært holdt hemmelig fram til utgivelsen, deler kong Frederik sin programerklæring. Det skriver DR..

VG - 17 jan 24 kl. 09:07

Kong Frederik overrasker med ny bok

På sin fjerde dag på jobb, lanserer Danmarks nye konge tanker og refleksjoner om sitt nye liv..

VG - 15 jan 24 kl. 20:55

Det nye danske kongeparet deler bilder fra kulissene

Søndag ble han kong Frederik 10.. Mandag deler Danmarks nye regent og hans dronning Mary bilder fra begivenheten..

NRK - 14 jan 24 kl. 14:32

Kong Harald gratulerer kong Frederik

Kong Harald sender sine gratulasjonar og lykkønsker til Danmarks nye kongepar, kong Frederik 10. og dronning Mary. Han skriv at dei no skal følge ein monark som har fylt rolla si på ein beundringsverdig måte, og at dronning Margrethe i over 50 år har vore ein monark med smittande humør og stor kunnskap.

NRK - 14 jan 24 kl. 13:50

Danmarks komande kongepar på plass i Christiansborg

Det danske kronprinsparet og prins Christian har kome fram til Christiansborg for å delta i statsrådet der dei skal bli kongepar og kronprins. Dronning Margrethe kjem fram til slottet om nokre minutt. Under statsråd vil ho skrive under på at ho går av, og at kronprins Frederik blir kong Frederik 10.

NRK - 14 jan 24 kl. 13:25

Politiet i København stenger vegane til slottsplassen

Folk har strøyma ut i gatene i København for å følge med tronskiftet i Danmark. Politiet i København stenger no fleire av vegane til slottsplassen på Christiansborg på grunn av stor trengsel, melder Danmarks Radio. – På grunn av den store folkemengda begynner vi nå å stenge ned tilgjenget til slottsplassen, skriv dei på X, tidlegare Twitter.

NRK - 14 jan 24 kl. 13:25

Stor trengsel i København i samband med tronskiftet

Folk har strøyma ut i gatene i København for å følge med tronskiftet i Danmark. Politiet i København stenger no fleire av vegane til slottsplassen på Christiansborg på grunn av stor trengsel, melder Danmarks Radio. – På grunn av den store folkemengda begynner vi nå å stenge ned tilgjenget til slottsplassen, skriv dei på X, tidlegare Twitter.

Aftenposten - 13 jan 24 kl. 09:16

Søndag blir mannen konge og hun dronning. – Man kan få inntrykk av at hun er den sterkeste karakteren i dette ekteskapet

Hun er glamorøs, hardtarbeidende og populær. Men Danmarks nye dronning kan også få stor innflytelse..

NRK - 12 jan 24 kl. 11:09

Dronning Margrethe abdiserer til norsk musikk

Med overtyren "Danmarks Dronning - den største tak", setter Sandnes-komponisten Eirik Berge musikk til dronning Margrethes abdisering søndag 14. januar. Eirik Berge er komponist og produsent, og har også vært mye brukt arrangør for orkester til konserter med både Aurora, Eivør og Einar Selvik, og Ingebjørg Bratland den siste tida.

NRK - 10 jan 24 kl. 12:51

Prins Joakim og kronprinsesse Marys søster til tronskiftet

Det nye danske kongeparet skal ha hvert sitt søsken til stede under tronskiftet på søndag. Den kommende kong Frederiks lillebror prins Joakim er til stede når Frederik utropes til Danmarks nye konge, mens nåværende kronprinsesse Mary har med sin eldste søster Jane Stephens. Det bekrefter det danske hoffet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com