Nyheter om Danmarks

NRK - 10 feb 24 kl. 22:42

Danmark vil gjøre organdonasjon automatisk

Danmarks regjering vil at alle i landet automatisk skal bli organdonorer når de fyller 18 år, melder Danmarks Radio. De som ikke vil donere organer etter sin død, må aktivt velge det bort etter at de blir myndige, ifølge forslaget. I dag står over 400 dansker på ventelisten for å få et nytt organ, påpeker Danmarks statsminister Mette Frederiksen.

VG - 03 apr 24 kl. 20:28

Danmarks forsvarssjef sparkes

Danmarks forsvarssjef Flemming Lentfer får sparken, opplyser forsvarsminister Troels Lund Poulsen onsdag..

Aftenposten - 13 timer siden

– Jeg er somalier i Danmark. Utover det: Hold kjeft!

– Jeg er somalier i Danmark. Utover det: Hold kjeft! sier Amina Elmi.

NRK - 17 timer siden

Børsbrannen: Fare for kollaps

Sløkkingsarbeidet i København vil halde fram til onsdag kveld, opplyser naudetatane. Den ærverdige børsen i København tok fyr tysdag morgon. Brannen er under kontroll, men skadane er store.

NRK - 12 apr 24 kl. 18:22

«Kamelen» mista lappen for aktlaus MC-køyring

Marcus Kabelo Møll Mosele, kjend under artistnavnet Kamelen, mista onsdag kveld førarkortet. Han fortalde dette på Instagram fredag ettermiddag, melder BA. Politiadvokat Arne Fjellstad i Vest politidistrikt stadfestar dette til BT, og seier det ikkje er mistanke om rus knytt til beslaget.

VG - 09 apr 24 kl. 14:25

Sikkerhetskontrollen på Kastrup stengt

Det er lukket for sjekk inn av passasjerer på Danmarks største lufthavn..

NRK - 09 apr 24 kl. 12:05

3 mill. dansker har biologisk materiale arkivert

Ifølge nyhetsbyrået Ritzau går det denne uken ut informasjon til anslagsvis tre millioner dansker om at restmateriale fra deres biologiske prøver oppbevares i Danmarks Nationale Biobank. Det er danske Statens Serum Institut (SSI) som står bak utsendingen av informasjon, i tråd med personvernregelverket. De første 10.

NRK - 01 mar 24 kl. 09:23

Dansker flyr mer, men ikke så mye som før pandemien

Antallet passasjerer som forlot en dansk lufthavn, økte i 2023 med 2,5 millioner til 16,5 millioner. Det viser ferske tall fra Danmarks statistiske sentralbyrå. Regionflyplassene Billund og Aarhus slo sine rekorder, men trafikken ved Danmarks hovedflyplass i København, Kastrup, var i fjor 12 prosent lavere enn i 2019.

VG - 23 mar 24 kl. 21:58

Brasils vidunderbarn avgjorde mot England: Schmeichel nådde milepæl for Danmark

Danmarks veterankeeper Kasper Schmeichel rundet 100 landskamper i 0-0-oppgjøret mot Sveits i Parken lørdag. Endrick ble matchvinner for Brasil mot England..

NRK - 17 feb 24 kl. 17:29

Driftsstans på bybanen i Bergen

Skyss melder på si nettside om driftstans mellom Danmarks plass og Slettebakken grunna vognhavari. Bybanen går normalt mellom Byparken og Danmarks plass, og mellom Slettebakken og Bergen lufthamn. Skyss opplyser til BT at det er plassert eit kumlokk i sporet.

NRK - 17 mar 24 kl. 14:50

18-årig danske død i Spania

Danmarks Radio melder at en 18-årig elev fra Skaderborg i Danmark er død i en ulykke under en utvekslingstur til Spania. 23 elever var på utveksling i byen Carlet ved Valencia. De øvrige elevene kom hjem til Danmark lørdag og får nå tilbud om krisehjelp.

Aftenposten - 10 feb 24 kl. 08:00

Sterk sisteetappe fra Danmarks litterære wonderboy

En sterk sisteetappe fra Danmarks litterære wonderboy Thomas Korsgaard..

NRK - 04 jan 24 kl. 14:21

Nord Stream-utslipp økte Danmarks klimaavtrykk

Utslippene etter sabotasjen av gassrørledningen Nord Stream utgjorde 18 prosent av Danmarks klimautslipp i 2022, skriver danske Klimamonitor. Beregningene er gjort av universitetet i Aarhus. Utslippene kan resultere i at Danmark ikke lykkes med å overholde forpliktelsene overfor EU om utslippsreduksjon, dersom de regnes med.

NRK - 12 mar 24 kl. 14:00

Barn til legevakt etter påkjørsel i Bergen

Nødetater har rykket ut etter melding om et barn som er påkjørt ved Danmarks plass i Bergen. Barnet er våkent, men skadeomfanget utover det er foreløpig ukjent. Barnet blir fraktet med ambulanse til legevakt for nærmere sjekk, ifølge politiet..

NRK - 12 mar 24 kl. 00:22

13-åring drept i Danmark

To personer har pågrepet to personer, etter at en 13 år gammel jente ble funnet drept i byen Hjallerup på Nord-Jylland mandag, melder Danmarks Radio. Politiet ble varslet klokka 22.10 mandag kveld om at jenta var funnet hardt skadet i nærheten av en anlegg for fjernvarme i Gravensgade, opplyser Nordjyllands politi i en pressemelding.

NRK - 12 mar 24 kl. 00:22

13-åring funnet drept i Danmark

To personer har pågrepet to personer, etter at en 13 år gammel jente ble funnet drept i byen Hjallerup på Nord-Jylland mandag, melder Danmarks Radio. Politiet ble varslet klokka 22.10 mandag kveld om at jenta var funnet hardt skadet i nærheten av et anlegg for fjernvarme i Gravensgade, opplyser Nordjyllands politi i en pressemelding.

Dagbladet - 09 mar 24 kl. 09:34

Ble buet av scenen

Danmarks statsminister skulle holde 8. mars-tale da Palestina-demonstranter begynte å bue og avbryte henne. Da forlot Mette Frederiksen scenen..

NRK - 08 mar 24 kl. 13:01

Danmarks regjering vil frita kongeparet for arveavgift

Den danske regjeringen foreslår å frita kong Frederik og dronning Mary fra å betale arveavgift på blant annet slottene de overtar etter dronning Margrethe. Lovforslaget legges fram i april. Bakgrunnen er at det nye kongeparet i forbindelse med tronskiftet overtar en rekke historiske gjenstander og verdier med stor betydning for den danske kulturarven.

NRK - 22 dec 23 kl. 13:16

Danmarks økonomi krympet

Den danske økonomien krympet mer enn ventet i tredje kvartal, ifølge tall fra Danmarks Statistik fredag. Danmarks bruttonasjonalprodukt falt 0,7 prosent i kvartalet som ble avsluttet i september, like mye som i det foregående kvartalet. Med denne nedgangen har økonomien nå gått inn i en teknisk resesjon i tredje kvartal, ifølge statistikkbyrået.

Aftenposten - 25 feb 24 kl. 20:48

Har du vært stangbacardi, bankelam eller shitfaced? Å være full har mange navn.

Å være full kan beskrives på utallige måter. Danmarks Radio samlet inn 895 ord på et døgn..

NRK - 24 feb 24 kl. 14:08

Første dom med skjerpet straff for hasjsalg i Christiania

Dansk politi innførte på nyåret strengere straffer i et område i og rundt bydelen Christiania i Danmarks hovedstad København. Dette ble innført som et grep for å slå ned på den systematiske hasjhandelen som har foregått i området i årevis. Nå har en kvinne tilstått besittelse av hasj og det syntetiske stoffet skunk som hun skulle selge i Christiania.

NRK - 24 feb 24 kl. 08:35

Flere slagsmål i Bergen natt til lørdag

Politiet måtte rykke ut til flere slagsmål i Bergen fredag kveld og natt til lørdag. Like etter klokken 22.30 fredag fikk politiet først melding om at én person hadde blitt slått ned utendørs på Danmarks plass.

NRK - 23 feb 24 kl. 13:06

Danmarks forsvarsdepartement utsatt for dataangrep

Det danske forsvarsdepartementet er utsatt for et cyberangrep, melder dansk TV 2. Det skal være et såkalt ddos-angrep som gjør at nettsidene overbelastes..

NRK - 22 feb 24 kl. 12:30

Danmark inngår tiårig støtteavtale med Ukraina

Danmarks forsvarsminister Troels Lund Poulsen sier at de vil donere de første F-16-flyene til Ukraina til sommeren. Statsminister Mette Fredriksen sier de har ingått en tiårig sikkerhetsavtale med landet..

Klartale - 21 feb 24 kl. 09:03

Kong Harald fyller år

Kong Harald ble født 21. februar 1937. Han er 87 år og Europas eldste monark.

NRK - 20 feb 24 kl. 10:14

Også Russlands ambassadør i Danmark kalt inn på teppet

Ifølge Danmarks Radio er den russiske ambassadøren i Danmark kalt inn på teppet etter Aleksej Navalnyjs dødsfall. Mandag ble det klart at det norske utenriksdepartementet har kalt inn Russlands ambassadør Tejmuraz Ramisjivili til en «samtale om Aleksej Navalnyjs død». Også en rekke andre europeiske land har kalt inn russiske ambassadører til møter etter Navalnyjs dødsfall..

NRK - 20 feb 24 kl. 10:14

Også ambassadør i Danmark kalt inn på teppet

Ifølge Danmarks Radio er den russiske ambassadøren i Danmark kalt inn på teppet etter Aleksej Navalnyjs dødsfall. Mandag ble det klart at det norske utenriksdepartementet har kalt inn Russlands ambassadør Tejmuraz Ramisjivili til en «samtale om Aleksej Navalnyjs død». Også en rekke andre europeiske land har kalt inn russiske ambassadører til møter i kjølvannet av Navalnyjs dødsfall..

NRK - 14 jan 24 kl. 15:13

Danmarks statsminister: Lenge leve Kong Fredrik 10.

Fra balkongen på Amalienborg slott erklærte statsminister Mette Frederiksen klokken 15.00 søndag, at Kong Fredrik 10.er Danmarks nye konge.

NRK - 14 jan 24 kl. 15:13

Danmarks statsminister: Lenge leve Kong Frederik 10.

Fra balkongen på Christianborg slott erklærte statsminister Mette Frederiksen klokken 15.00 søndag, at Kong Frederik 10.er Danmarks nye konge.

NRK - 18 feb 24 kl. 15:41

Bybanen innstilt på tre haldeplassar

Skyss melder søndag ettermiddag at bybanens linje 1 har omkøyring via Haukeland mellom haldeplassane Bergen busstasjon og Kronstad. Bybanen står no på Nygård-stoppet, og denne og haldeplassane Florida og Danmarks plass er innstilte inntil vidare. – Vi har driftsstans og personell frå Bybanen AS er ute for å sjå på kva som er grunnen, seier Karoline Rage, pressekontakt i Skyss.

NRK - 18 feb 24 kl. 02:19

Tysk våpenprodusent vil bygge fabrikk i Ukraina

Den tyske våpenprodusenten Rheinmetall har planer om at bygge en våpenfabrikk i Ukraina. Det skriver det tyske nyhetsbyrået DPA, melder Danmarks Radio. I forbindelse med sikkerhetskonferansen som pågår i München har virksomheten sammen med en ukrainsk partner underskrevet en intensjonsavtale.

NRK - 17 feb 24 kl. 22:29

Danmark: Klimademonstranter stormet scenen under MGP-sending

Rett før finalistene skulle avsløres i den danske Melodi Grand Prix ble de avbrutt av to demonstrantene. De kom seg opp på scenen der programlederne stod. De hadde med seg et banner der det stod «Klima kollaps», Danmarks Radio..

NRK - 10 jan 24 kl. 19:25

Berlingske: Danmarks kronprins Frederik fikk først 28. desember vite at moren skulle abdisere

Bare tre dager før Danmarks dronning Margrethe kunngjorde at hun ville abdisere, fikk kronprins Frederik vite om planen. Det bekrefter det danske kongehuset overfor avisa Berlingske. Dronningen kom med kunngjøringen i sin nyttårstale.

VG - 10 jan 24 kl. 19:25

Berlingske: Danmarks kronprins Frederik fikk først 28. desember vite at moren skulle abdisere

Bare tre dager før Danmarks dronning Margrethe kunngjorde at hun ville abdisere, fikk kronprins Frederik vite om planen..

NRK - 09 feb 24 kl. 14:06

Danmarks kongepar kommer til Norge

Det ferske kongeparet skal til Norge 14. og 15. mai.

VG - 09 feb 24 kl. 14:00

Danmarks kongepar kommer til Norge

Kong Frederik og dronning Mary kommer 14.–15. mai, etter invitasjon fra det norske kongeparet..

NRK - 01 jan 24 kl. 22:05

Danmarks kommende konge viste seg første gang etter abdikasjons-nyheten

Danmarks kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ble møtt med hurrarop da de ankom dronnings årlige nyttårsselskap. Men han ville ikke si noe til pressen. Det var første gang den kommende kongen viste seg offentlig etter nyheten som overrasket Danmark nyttårsaften.

NRK - 01 jan 24 kl. 17:51

Danmarks statsminister med dypfølt takk til dronning Margrethe

Danmarks statsminister måtte omskrive nyttårstalen da dronningen kunngjorde at hun abdiserer. I talen snakket hun om hvordan landet vil savne dronningen. – Min nyttårstale i kveld blir en helt annen enn jeg opprinnelig hadde tenkt.

NRK - 01 jan 24 kl. 11:15

Må endre nyttårstale etter dronning-exit

Danmarks statsminister Mette Frederiksen har måttet skrive om nyttårstalen etter den uventede avgjørelsen fra dronning Margrethe om å abdisere tronen. Ifølge Danmarks Radio og dansk TV2 har Frederiksen måttet skrive om talen på svært kort varsel etter dronningens sjokkavgjørelse nyttårsaften. Frederiksen skrev på Instagram 21.

VG - 31 dec 23 kl. 18:24

Frederik blir Danmarks nye konge

Danmarks dronning Margrethe abdiserer. Med det overlater hun tronen til kronprins Frederik og hans Mary..

VG - 31 dec 23 kl. 18:24

Kronprins Frederik blir Danmarks nye konge den 14. januar

Danmarks dronning Margrethe abdiserer og overlater tronen til kronprins Frederik og hans Mary. Det har stormet rundt den kommende kongen de siste månedene..

VG - 01 feb 24 kl. 07:51

Norge er en sinke i å støtte Ukraina

Mange land har gitt mer til Ukraina enn Norge. Norge må øke Nansen-programmet med minst 36 milliarder kroner for å matche Danmarks langsiktige bidrag. Hvorfor har ikke dette utløst massive krav om at vi må øke vår støtte drastisk?.

Dagbladet - 30 jan 24 kl. 14:50

Dansk minister fikk illebefinnende

Danmarks innenriks- og helseminister Sophie Løhde (V) fikk tirsdag et illebefinnende..

NRK - 30 jan 24 kl. 12:37

Danmarks datatilsyn: Skolebarns PC-bruk strider med loven

Skoler i en rekke danske kommuner må gjøre mer for å sikre personvernet til elever som bruker PC-er med programvare fra Google. Påbudet tirsdag kommer fra det danske datatilsynet, som har vurdert bruk av programvare fra Google i landets skoler. Nærmere bestemt dreier saken seg om Chromebook-PC-er og Google Workspace-programmer.

NRK - 29 jan 24 kl. 09:45

Dansk ekspert: Ingen miljøkatastrofe etter Nordic Waste-ras

Danmark frykter omfattende forurensing etter et stort jordras fra et anlegg øst på Jylland. Men jordprøver viser at situasjonen er mindre alvorlig enn fryktet. Jorden som har rast ut fra et jordrenseanlegg ved Randers, inneholder oljerester, men ikke tungmetaller i høye konsentrasjoner, viser jordprøver.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

RSS

Kontakt

contact@nyhetspressen.com