Dag

Saturday, 02 December, 12:29

Nyheter om Dag

NRK - 29 nov 23 kl. 09:25

Flaggar med palestinsk flagg

Oslo Rådhus flaggar no med Palestinas flagg. I Dag er den internasjonale Dagen for solidaritet med det palestinske folket, som markeres av FN kvart år. FN-flagget er også heist.

Klartale - 02 nov 23 kl. 06:00

Ser døden hver Dag

Vi er på lageret til Verd Begravelse i Oslo. Her er det mange kister i mange ulike størrelser. Noen er store, noen er små.

NRK - 20 timer siden

Utenriksministeren om første Dag av COP28: – Svært glad

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide er på plass som en del av den norske delegasjonen under klimatoppmøtet i Dubai. Han er svært glad for utfallet av første Dag, da det ble opprett et skade og tap fond. – Det har aldri skjedd før at man har tatt en så viktig beslutning på aller første Dag, så det var en usedvanlig god start på dette møtet, sier han.

NRK - 20 timer siden

Fortsatt ingen budsjettenighet

Regjeringspartiene Ap og Sp klarte heller ikke i Dag å bli enige med SV om en budsjettavtale for 2024. Samtalene ble løftet til partiledernivå for et par Dager siden. De tre partienes toppolitikere satt sammen i hele går, uten å komme i havn med en avtale.

NRK - 21 timer siden

Barth Eide om gjenopptaking av kampane i Gaza: – Svært tragisk at våpena taler igjen

Utanriksminister Espen Bart Eide (Ap) Dagen i Dag ein dårleg Dag, og seier det er svært tragisk at kamphandlingane på Gazastripa har starta igjen etter rundt ei veke med våpenkvile. – Det er svært tragisk at våpena talar igjen. Nå har me hatt nesten ei veke med humanitær pause, der folk har levd liva sine litt meir normalt og ein har fått inn ein god del humanitære forsyningar, seier Barth Eide til NRK.

VG - 25 nov 23 kl. 09:55

Dag to av våpenhvilen – dette skjer i Dag

Nyhetsbyrået AFP melder at 42 palestinske fanger og 14 gisler i Gaza vil bli løslatt i Dag under våpenhvileavtalen..

NRK - 21 timer siden

Barth Eide om gjenopptaking av kampane i Gaza: – Svært tragisk at våpna taler igjen

Utanriksminister Espen Bart Eide (Ap) Dagen i Dag ein dårleg Dag, og seier det er svært tragisk at kamphandlingane på Gazastripa har starta igjen etter rundt ei veke med våpenkvile. – Det er svært tragisk at våpna talar igjen. Nå har me hatt nesten ei veke med humanitær pause, der folk har levd liva sine litt meir normalt og ein har fått inn ein god del humanitære forsyningar, seier Barth Eide til NRK.

NRK - Igår: 12:03

Hamas: 54 palestinarar drepne i Dag

Talet på drepne på Gazastripa har stige til 54 personar etter at våpenkvila blei broten i Dag tidleg, ifølge dei Hamas-kontrollerte myndigheitene på Gaza. Det melder den qatarske kringkastaren Al Jazeera..

NRK - Igår: 12:03

Hamas: Over 60 palestinarar drepne i Dag

Talet på drepne på Gazastripa har stige til over 60 personar etter at våpenkvila blei broten i Dag tidleg, ifølge dei Hamas-kontrollerte myndigheitene på Gaza. Det melder nyheitsbyrået AFP..

NRK - Igår: 11:40

Ber om 120 Dagers fengsel for omsorgssvikt

Aktor har lagt ned påstand om fengsel i 120 Dager for kvinnen som er tiltalt for omsorgssvikt av datteren, blant annet ved å la være å ta henne med til tannlegen. Ifølge tiltalen, droppet moren tannpuss samtidig som hun gav sukkerholdig drikke på tåteflaske. Dette endte med at jenta fikk hull i tennene og måtte trekke alle melketennene.

NRK - Igår: 17:00

Trolig ikke budsjettenighet i Dag

Det blir trolig ikke kunngjort noen enighet om statsbudsjett torsDag. Det forteller flere kilder som kjenner forhandlingene mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV godt til NRK. Forhandlingene ble tidligere i Dag hevet til partilederne.

Dagbladet - Igår: 13:43

Drastisk forskjell

Det var en kald start på uka, men i Dag har det blitt mildere. På bare en Dag har temperaturen i Mo i Rana økt med hele 26 grader..

NRK - Igår: 13:18

Ventar avgjerd i utleveringssak mot Bhatti 7. desember

Høyringa i den fyrste rettsinstansen i Islamabad vart i Dag avslutta. Dommaren seier han i løpet av få Dagar vil ta stilling til kausjonssøknaden til Arfan Bhatti, medan avgjerda i sjølve utleveringssaka er venta den 7. desember.

NRK - I førrgår: 09:01

Nytt budsjettmøte på Statsministerens kontor

SV og regjeringspartia møtest til nytt forhandlingsmøte i Dag om statsbudsjettet på statsministerens kontor. NRK får stadfesta at forhandlingane startar i Dag klokka 9. NTB melder at avstanden mellom partane framleis skal vera stor..

NRK - 23 nov 23 kl. 17:11

Island senker beredskapsnivået for vulkanutbrudd

Islandsk politi har justert ned farevarselet for vulkanutbrudd ved kystbyen Grindavik, og innbyggerne får nå lov å reise hjem i lengre perioder hver Dag. Varslingsnivået er redusert fra «akutt fare» til «fare» torsDag, men myndighetene understreker at et vulkanutbrudd fremdeles kan skje, melder Islands kringkasting Rúv onsDag ettermidDag. Et eventuelt vulkanutbrudd anses imidlertid å kunne bli mindre enn det som tidligere var fryktet.

NRK - 23 nov 23 kl. 08:54

Fjordline utsetter avganger på grunn av uværet

På grunn av dårlig vær på Skagerrak justerer Fjord Line seilingsplanen. Stavangerfjord vil ligge over i Bergen frem til freDag 24. november, men vil gi plass til Bergensfjord i Dag.

NRK - 29 nov 23 kl. 09:22

Fleire om bord på styrta militærfly funne

Fiskebåtar har funne tre av dei åtte som var på det amerikanske militærflyet som styrta tidlegare i Dag. Tilstanden til dei tre er førebels ukjent, melder Reuters. Tidlegare i Dag meldte fleire nyheitsbyrå om eit amerikansk Osprey-fly som styrta i stillehavet utanfor den japanske øya Yakushima.

E24 - 29 nov 23 kl. 06:50

Dette skjer i Dag: Makrotall og nye kvartalsrapporter

I Dag kommer Norges Banks vurdering om Oljefond-investeringer i unoterte aksjer..

Klartale - 22 nov 23 kl. 11:52

Når er Thanksgiving 2023?

Når er det Thanksgiving 2023? TorsDag 23. november.

E24 - 28 nov 23 kl. 07:00

Dette skjer i Dag: Bør Oljefondet gå inn i unoterte aksjer?

I Dag kommer Norges Banks vurdering om Oljefond-investeringer i unoterte aksjer..

NRK - 27 nov 23 kl. 14:23

EU-toppsjef: Målet om utvidet våpenhvile i Gaza virker oppnåelig

EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell sier manDag ettermidDag at målet om en utvidet våpenhvile i Gaza virker oppnåelig. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Den fire Dager lange våpenhvilen går i utgangspunktet ut manDag.

NRK - 27 nov 23 kl. 08:09

Kulderekord i Mo i Rana i november

Det er satt ny kulderekord på 26,4 grader målt ved Mo i Rana lufthavn i Dag tidlig. Det bekrefter vakthavende meteorolog Iselin Skjervagen til NRK. Forrige rekord var 24 grader målt tilbake i 2010 ifølge Skjervagen.

NRK - 20 nov 23 kl. 15:14

Rødt ber Stortinget flagge for palestinerne

Rødt ber Stortingets presidentskap om at det flagges med det palestinske flagget på FNs Dag for solidaritet med det palestinske folket 29. november. – Framtidas historiebøker kommer til å spørre oss: Hvor var dere når palestinerne ble drept og fordrevet?

Dagbladet - 26 nov 23 kl. 14:41

Abigail (4) kan løslates i Dag

13 israelske gisler ventes frigitt fra Hamas i Dag. Samtidig er det grunn til å tro at også en russer og en amerikaner kan frigis..

NRK - 26 nov 23 kl. 11:08

Nordlys over Østlandet lørDag – blir skyet i kveld

LørDag var det fine nordlys-forhold over Østlandet, men skyene setter en stopper for det sønDag kveld. Derimot vil det bli fint lenger nord. – I Dag så ser det også ut som det er deler av landet som kan få ganske gode nordlys-forhold, men da må du nok oppholde deg for eksempel i Trøndelag eller i Nordland, sier statsmeteorolog Pernille Borander.

NRK - 3 timer siden

Noreg spyttar inn 270 millionar kroner i klimafond til fattige land

170 verdsleiarar er samla i Dubai og skal i to veker gjennom beinharde klimaforhandlingar. Til no har det ikkje vore kjend kor mykje Noreg vil bidra med, men i Dag gjekk Jonas Gahr Støre på talarstolen i Dubai og sa at Noreg vil gi 25 millionar dollar til fondet. Det tilsvarar 270 millionar kroner..

NRK - 4 timer siden

Rykket ut til slagsmål i Trondheim

Natt til lørDag rykket bevæpnet politiet ut til Møllenberg i Trondheim etter melding om slagsmål. Slagsmålet var over da politiet kom fram. – Vi bevæpnet patruljen ut ifra meldingen om at en person hadde kniv, sier operasjonsleder Trond Hangaas.

Aftenposten - 25 nov 23 kl. 17:25

Her møter Ohad (9) endelig pappa igjen. I Dag settes nye gisler og fanger fri.

Det er Dag to av den fire Dager lange våpenhvilen mellom Israel og Hamas..

NRK - 8 timer siden

Zelenskyjs stabssjef sier at Kyiv-flyplassen kan åpnes snart

Ukraina vil snart være i stand til å gjenåpne Kyivs internasjonale lufthavn, uttaler president Volodymyr Zelenskyjs stabssjef. Andrij Jermak kom med uttalelsen i en tale til diplomater på Boryspil-flyplassen utenfor den ukrainske hovedstaden. Ukraina er blitt sterkere, noe som gjør dette mulig, sa han.

Aftenposten - 14 timer siden

Rampenissen har flyttet inn: Her er 24 ideer til hva han kan finne på

Rampenisse er billig, gøy og bærekraftig, men hva skal han finne på hver Dag frem til jul?.

NRK - 15 timer siden

Israel hindrar hjelpesendingar til Gaza, ifølgje Raude Halvmåne

Det skriv Palestinsk Raude Halvmåne på X. Ifølgje hjelpeorganisasjonen forbyr Israel hjelpesendingane å koma inn til Gaza «frå og med i Dag til ubestemt tid». Israel har førebels ikkje kommentert saka.

NRK - 19 timer siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i Dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 19 timer siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus freDag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i Dag.

Klartale - 22 timer siden

Prinsen blir 18 år

Kong Harald og dronning Sonja inviterer til offisiell lunsj på Slottet. Det skjer i Dag freDag. De skal feire barnebarnet sitt, prins Sverre Magnus.

NRK - 23 timer siden

Nødhjelp frå Egypt inn til Gaza har stoppa opp

Lastebilane med nødhjelp og drivstoff som under våpenkvila kunne passera grensa mellom Egypt og Gaza, har stoppa opp etter at dei israelske angrepa mot Gazastripa starta opp igjen i Dag tidleg, ifølge sikkerheits- og nødhjelpskjelder, melder nyheitsbyrået Reuters..

NRK - 23 timer siden

Sveits har fryse russiske verdiar på 8,8 milliardar dollar

Sveits har fryse rundt 7,7 milliardar sveitsiske franc, eller rundt 8,8 milliardar dollar, av finansielle verdiar som tilhøyrer russiske statsborgarar, sa den sveitsiske regeringa i Dag. Det melder nyheitsbyrået Reuters. Frysinga er ein av sanksjonane som er innført mot Russland etter at landet invaderte Ukraina i februar 2022 I fjor innførte Sveits ei tilsvarande frysing av russiske verdiar tilsvarande 7,5 milliardar sveitsiske franc, etter å ha blitt med på EU sitt sanksjonsregime mot Russland..

Aftenposten - Igår: 10:19

– Du er en skurk, sa en partifelle til George Santos. I Dag kan han bli vraket.

WASHINGTON D.C. (Aftenposten): George Santos ble kalt en serieløgner.

NRK - Igår: 09:23

Færre utsatte områder i Sverige – men høyt problemnivå

Svensk politi sin liste over såkalte utsatte områder har minket noe. Problemene er fortsatt store, og utviklingen anses som stagnert. – Det viser at de kriminelles påvirkning er blitt sementert og at den blir stadig mer motstandsdyktig, sier Charlotta Höglund ved politiets nasjonale operative avdeling.

NRK - Igår: 07:44

Avhør fortsetter

Avhørene av den unge kvinnen som er siktet for drapet i Porsgrunn natt til manDag fortsetter i Dag. Avhørene startet i går og skal ha vart i rundt fire timer. Det var siktede selv som ringte politiet natt til manDag, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit til Telemarksavisa.

E24 - Igår: 07:46

Obospriser og arbeidsledighet

Ukens siste Dag byr på flere spennende nyheter..

Klartale - 18 nov 23 kl. 06:00

Kan du dette uttrykket?

Har du kjøpt «katta i sekken» eller gjort deg selv «en bjørnetjeneste» i det siste? Vi hører ulike ordtak og uttrykk hver eneste Dag. Når vi prater med hverandre, på radioen eller når vi leser ei bok.

NRK - Igår: 03:52

Våpenhvilen forlenges

Våpenhvilen mellom Israel og Hamas forlenges med en Dag, melder Wall Street Journal. Saken oppdateres..

NRK - Igår: 17:37

Trump får munnkurv igjen

USAs tidlegare president Donald Trump og advokaten hans får igjen ordre om å ikkje uttala seg dei rettstilsatte rundt det pågåande bedragerigsøksmålet mot han i New York, melder nyheitsbyrået Reuters. Det blei bestemt av ein ankedomstol i New York i Dag. Tidlegare i november fekk Trump eit midlertidig fritak frå denne munnkurven, med grunngheving i ytringsfridommen..

NRK - Igår: 15:55

To israelske gisler løslatt

Ifølge IDF skal to israelske kvinnelige gisler være løslatt av Hamas til Røde kors og på vei til Israel, skriver Haaretz. Kilder tett på Hamas sa tidligere i Dag at gruppen ville løslate ytterligere ti gisler torsDag, blant dem to russiske statsborgere, skriver NTB..

NRK - Igår: 15:01

Staten og TV 2 enige om ny allmennkringkasting-avtale

Staten, ved Kultur- og likestillingsdepartementet, og TV 2 har i Dag inngått ein ny avtale om kommersiell allmennkringkasting, skriv departementet i ei pressemelding. Staten vil kompensera TV 2 for nettokostnadane knytt til oppdraget med inntil 150 millioner kroner i året. – I ei krevjande og uroleg tid med aukande desinformasjon, treng me sterke og seriøse nyheitsformidlarar.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com