Christine Meyer

Saturday, 24 February, 13:42

Nyheter om Christine Meyer

NRK - 31 jan 24 kl. 14:43

Meyer ville forby fyrverkeri – men heile bystyret nekta

Byrådet i Bergen føreslo at bystyret i dag skulle vedta forbod mot fyrverkeri i sentrumsområdet, etter kaoset og skadene i sentrum den siste nyttårsaften. Men då debatten om nye politivedtekter for Bergen var over, vedgjekk byrådsleiar Christine Meyer (til høgre) like før avstemminga at politiet meiner bystyret ikkje har høve til å vedta dette. Meyer ønska likevel at byrådet skulle gjera vedtaket «og sjå korleis det går».

Klartale - 21 sep 23 kl. 12:46

Slik vil de styre Norge

Kommune- og fylkestingsvalget er over. Flere kommuner er fortsatt ikke enige om hvem som skal bestemme. Enkelte forhandler med hverandre, mens andre er blitt enige.

NRK - 25 sep 23 kl. 15:29

Bakervik (Ap) åpner opp for bybane-samtaler med Høyre

Byrådsleder i Bergen, Rune Bakervik (Ap), åpner opp for samtaler med Høyre og partiets byrådslederkandidat Christine Meyer. Arbeiderpartiet begrunner dette med et forsøk på å berge Bybanen. Det bekrefter Arbeiderpartiet overfor NRK.

NRK - 22 sep 23 kl. 18:16

BA: Høyre vil danne byråd med Sp og Frp i Bergen

Fredag har Christine Meyer snakket med Frp, Sp, Bergenslisten, INP og Pensjonistpartiet. Det skriver BA. Etter alle samtalene er ferdig fredag ettermiddag sier Meyer til BA at de ønsker å danne byråd med de etablerte partiene, altså Sp og Frp.

NRK - 21 sep 23 kl. 15:03

Høyre snur – åpner for å diskutere tunnelalternativet

Høyre vil nå forhandle med partier som ikke vil ha Bybanen over Bryggen i Bergen. Det skriver Christine Meyer (H) på sin Facebook-side. Hun skriver at hun har snakket med byrådsleder Rune Bakervik og spurt ham om han vil tre til side for et Høyre-ledet byråd.

NRK - 18 sep 23 kl. 15:33

Bakervik startar eigne byrådsforhandlingar

Fleire parti peika i dag på Rune Bakervik (Ap) enn på Christine Meyer (H) som byrådsleiar i Bergen. – Det eg no vil gjere, er å invitere til samtaler med dei partia som ønsker dette, for å finne ut om det er grunnlag for å starte forhandlingar om utviding av det sittande byrådet, seier Bakervik i ei melding til NRK. SV, Raudt, Sp og Bergenslisten meiner at Bakervik bør behalda byrådsmakta i Bergen.

NRK - 12 sep 23 kl. 10:06

Meyer i gang med byrådssamtaler

Høyres byrådslederkandidat, Christine Meyer, går allerede i dag i samtaler med de øvrige borgerlige partiene med tanke på å etablere et nytt byråd i Bergen. – Vi starter med de fire borgerlige partiene, så får vi se hvem utover de vi trenger, sier Meyer til NRK. Ifølge både BT og BA startet samtalene i gamle rådhus kl.

NRK - 12 sep 23 kl. 07:19

Byrådet i Bergen går av, seier byrådsleiar Bakervik

Byrådsleiar Rune Bakervik (Ap) seier til NRK at byrådet kjem til å gå av. Høgres Christine Meyer ligg an til å ta over som byrådsleiar etter at Høgre og Frp gjorde det best i kommunevalet i Bergen. Men dei borgarlege partia får ikkje fleirtal saman med KrF og Venstre.

NRK - 30 okt 23 kl. 11:05

Dette er det nye byrådet i Bergen

Christine Meyer (H) presenterte i dag sitt nye byråd: * Marte Monstad (Frp) blir byråd for eldre, helse og omsorg * Daniel Hägglund (Frp) blir byråd for barnehage og skole * Reidar Digranes (Sp) blir byråd for næring, kultur og idrett * Eivind Nævdal Bolstad (H) blir byråd for finans * Charlotte Spurkeland (H) blir byråd for barnevern, sosiale tjenester og mangfold * Christine Kahrs blir byråd for byutvikling.

NRK - 06 okt 23 kl. 15:15

Seks parti signerte byrådssamarbeid i Bergen

Framstegspartiet, Senterpartiet, Bergenslisten, Industri- og næringspartiet, Pensjonistpartiet og Høgre har sikra eit byrådssamarbeid i Bergen fredag ettermiddag. Signeringa av det nye byrådssamarbeidet skjedde på Klosterhagen like etter klokka 15. – Eg er veldig glad for i dag å presentere ein avtale.

Klartale - 12 sep 23 kl. 14:02

Kjemper om makta i de store byene

Høyre er størst i landet. De fikk flest stemmer. De har gjort det bra i mange kommuner.

NRK - 12 sep 23 kl. 07:19

Bakervik melder at byrådet går av

Byrådsleiar Rune Bakervik (Ap) seier til NRK at byrådet kjem til å gå av. Høgres Christine Meyer ligg an til å ta over som byrådsleiar etter at Høgre og Frp gjorde det best i kommunevalet i Bergen. Men dei borgarlege partia får ikkje fleirtal saman med KrF og Venstre.

NRK - 11 sep 23 kl. 21:15

Høyre-Meyer: – Veldig gode tall for Bergen

Se reaksjonene på Høyres i Bergen sin valgvake etter at kveldens første reaksjonene. – Dette er veldig gode tall for Høyre i Bergen. Nå må vi se hvordan det blir utover kvelden og hvordan mandatene fordeler seg, sier Christine Meyer, byrådsleder for Høyre i Bergen til NRK..

NRK - 11 sep 23 kl. 21:00

NRK-prognose: Ingen klare flertall i Bergen

Valget i Bergen er jevnt, og ingen av blokkene har klart flertall. Det viser NRKs prognose klokken 21. Nær halvparten av stemmene er talt opp.

VG - 30 okt 23 kl. 12:00

Nytt Høyre-ledet byråd presentert i Bergen

Christine Meyer (H) presenterte mandag formiddag Bergens nye byråd, som består av politikere fra Høyre, Fremskrittspartiet og Senterpartiet..

Aftenposten - 26 okt 23 kl. 22:41

Intervju med påtroppende byrådsleder skaper reaksjoner: – Fremstår som en parodi på seg selv

Påtroppende byrådsleder i Bergen, Christine Meyer (H), kunne ikke svare på hva slags prinsipper hun ikke er villig til….

VG - 25 okt 23 kl. 19:12

Hun ga velgerne én garanti – to uker etter valget var den brutt

BERGEN (VG) Christine Meyer (H) har betalt en høy pris for å bli Bergens nye byrådsleder. Nå skal hun slutte å gi velgerne garantier..

Klartale - 04 mar 23 kl. 06:36

Er kvinners helse mindre viktig?

Menn og kvinner får ulike sykdommer. Noen rammer oftest kvinner. For eksempel autoimmune sykdommer.

NRK - 12 sep 23 kl. 12:18

Venstre-ultimatum før byrådssamtaler

Ved tolvtiden kom Per-Arne Hvidsten Larsen og Ingrid Nergaard Fjeldstad fra Venstre til Gamle rådhus i Bergen for å møte Høyre til innledende byrådssamtaler. – Vi er invitert på en kaffe av Christine. Vi skal høre hva de har å si, sa Larsen i det han gikk inn på Gamle rådhus.

VG - 21 sep 23 kl. 23:45

Fullt drama i Bergen: - Vitner om total desperasjon

Fortsatt er det ikke avgjort men som skal styre Bergen de neste fire årene. Torsdag snudde Christine Meyer (H) i Bybane-saken – og legger skylden på Rune Bakervik (Ap)..

NRK - 18 sep 23 kl. 15:30

BT: Rune Bakervik (Ap) kaller inn til egne byrådsforhandlinger i Bergen

Rune Bakervik (Ap) hadde egentlig varslet sin avgang som byrådsleder i Bergen etter valget. Nå kaller han imidlertid inn til forhandlinger. – Det jeg nå vil gjøre, er å invitere til samtaler med de partiene som ønsker dette, for å finne ut om det er grunnlag for å starte forhandlinger om en utvidelse av det sittende byrådet, sier Bakervik til Bergens Tidende.

NRK - 14 sep 23 kl. 18:38

Senterpartiet trekk seg frå forhandlingane - går mot mindretalsbyråd i Bergen

– Aspekt ved bybanespørsmålet var avgjerande, seier Reidar Digranes i Senterpartiet. – Vi har vårt standpunkt: vi ønsker Bybanen i tunnel, og vi ønsker ei ny konsekvensutgreiing, legg han til. No skal Christine Meyer i Høgre forhandle med KrF og Venstre..

NRK - 14 sep 23 kl. 15:50

Brudd i sonderingene i Bergen

Det er brudd i sonderingene i Bergen, opplyser politisk rådgiver i Frp, Martin Jonsterhaug til NRK. – Christine Meyer forhandler om et luftslott. Høyre er ikke villige til å rikke seg i bybane-saken.

NRK - 14 sep 23 kl. 11:27

Fem borgarlege parti møtast i Bergen i ettermiddag

NRK erfarer at Høgre har invitert Frp, KrF, V og Sp til eit sonderingsmøte i Bergen i ettermiddag. Det er første gang dei fem potensielle samarbeidspartia samlast. Høgre begynte samtalar med enkeltparti tysdag.

NRK - 13 sep 23 kl. 12:23

Bakervik (Ap) har fått nytt håp om makt i Bergen

I går morges meldte byrådsleder Rune Bakervik til NRK at han ville trekke seg og la Høyres Christine Meyer forsøke å finne et parlamentarisk grunnlag for å danne et borgelig byråd i Bergen. Det siste døgnet har imidlertid mandatfordelingen blitt endret. Både MDG og Venstre får et ekstra mandat.

NRK - 13 sep 23 kl. 00:41

Fintelling i Bergen kan gi Ap seier

Etter at fintellingen av stemmene i Bergen er ferdig, tar Venstre og MDG mandat fra Høyre og Bergenslisten. Det kan sensasjonelt åpne for at Ap beholder makta. Byrådsleder Rune Bakervik (Ap) varslet tirsdag morgen at han går av.

NRK - 11 sep 23 kl. 21:15

Her jubler de på Høyres valgvake

Se reaksjonene på Høyres i Bergen sin valgvake etter at kveldens første reaksjonene – Dette er veldig gode tall for Høyre i Bergen. Nå må vi se hvordan det blir utover kvelden og hvordan mandatene fordeler seg, sier Christine Meyer, byrådsleder for Høyre i Bergen til NRK..

Klartale - 11 sep 23 kl. 20:36

Hvem skal styre de store byene?

Klar Tale oppdaterer saken.Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø venter i spenning. Sammen med andre kommuner i Norge.

NRK - 04 sep 23 kl. 19:27

Går mot dødt løp i Bergen

I åtte år har Arbeiderpartiet sittet ved makta i Norges nest største by. Men i mai viste NRK sin meningsmåling sterke tegn til endring. Høyresida tok ledelsen og 34 prosent av de spurte ville stemme Høyre ved lokalvalget i Bergen i september.

NRK - 20 feb 23 kl. 08:08

BT-måling: Tiårets beste for Høyre

Høyre er i skikkelig i vinden i Bergen, sju måneder før valget. Det viser en måling som Respons Analyse har gjort for Bergens Tidende. Meningsmålingen gir en oppslutning på 36,8 prosent for Høyre.

NRK - 19 jan 23 kl. 03:06

Bergenspolitiker går til First House

Høyre-politikeren Harald Victor Hove gir seg i politikken og går til en jobb som seniorrådgiver i First House, skriver Bergensavisen. Hove var Høyres toppkandidat foran forrige lokalvalg, men tapte maktkampen i lokalpartiet om posisjonen som frontfigur ved årets valg mot Christine Meyer, som er partiets byrådslederkandidat. Hove sa da at han ikke kom til å stille til gjenvalg og nå bekrefter han overfor Bergensavisen at han går til kommunikasjonsbyrået, som åpner kontor i Bergen.

NRK - 10 okt 22 kl. 14:30

Høgre har ikkje eit «sterkt ønske» om å ta over

– Det er ikkje noko godt grunnlag for ein byrådsleiar frå Høgre, det trur eg alle eigentleg ser. Derfor er det ikkje noko sterkt ønske frå mi side om å gå på som byrådsleiar, seier Høgre sin toppkandidat Christine Meyer til BT. Høgre er det største partiet i Bergen bystyre og vedtok i førre veke mistillit mot Roger Valhammer (Ap), som gjekk av som byråd.

NRK - 15 jun 22 kl. 20:59

Christine Meyer blir ny byrådsleiarkandidat i Bergen Høgre

Etter ein lang kamp mellom ho og sittande leiar i bystyregruppa i Bergen Høgre, Harald Victor Hove, er det klart at Meyer tar over toppvervet..

Aftenposten - 24 jul 22 kl. 19:30

Dagens quiz: Mandag 25. juli 2022

Christine Meyer blir byrådslederkandidat for Høyre i neste års valg. I hvilken by?.

VG - 12 jul 22 kl. 09:44

De har lagt en plan: Slik skal vi vinne Bergen

BERGEN (VG) Høyre-leder Erna Solberg (61) dro til sitt Bergen for å møte partiets ferske byrådslederkandidat, Christine Meyer (58). De vil lokke Venstre og KrF over til sin side igjen - og slanke Bybanen..

E24 - 26 okt 19 kl. 10:20

Fjerner bokkapittel skrevet av tidligere konkurransedirektør Christine Meyer etter dagligvarebråk

En kronikk signert av blant annet tidligere konkurransedirektør Christine Meyer skapte reaksjoner i dagligvarebransjen. Kronikken var en del av et kapittel i en bok om dagligvarebransjen, men fjernes nå for å unngå spekulasjoner om arbeidet..

Aftenposten - 19 sep 19 kl. 19:01

De vil krympe staten ved å satse på omsorg fra naboen i stedet

Eksstatsråd Victor Norman og eks-SSB-sjef Christine Meyer har skrevet bok om sine 80 år i det offentlige Norge. Av kjærlighet til staten vil de verne den fra stadig nye oppgaver..

P4 - 06 apr 18 kl. 05:38

Meyer gir opp kampen mot Jensen

Tidligere SSB-sjef Christine Meyer gir opp kampen for å få se notater fra møter mellom henne og Finansdepartementet. Det skriver Dagens Næringsliv. Meyer klaget til Sivilombudsmannen på manglende tilgang til notatene, men har fått avslag.

NRK - 06 apr 18 kl. 04:00

Meyer gir opp kampen mot Jensen

Tidligere SSB-sjef Christine Meyer får ikke se notater fra møter mellom henne og Finansdepartementet. Hun fikk først avslag fra Finansdepartementet, og klaget så til Sivilombudsmannen som også har avslått klagen. Nå setter Meyer punktum for saken..

P4 - 04 maj 18 kl. 11:47

Axelsen ny SSB-sjef

Geir Axelsen blir ny sjef i Statistisk sentralbyrå etter Christine Meyer. Det melder NTB. Meyer måtte gå av i november i fjor etter intern uro og konflikt med finansminister Siv Jensen.

P4 - 10 jan 18 kl. 13:27

LO og NHO mener bekymring ikke ble hørt

Både LO og NHO mener den tidligere SSB-sjefen Christine Meyer ikke tok deres bekymringer om SSBs svekkede samfunnsoppdrag på alvor. Finansminister Siv Jensen mener Meyer gjorde for store endringer, som hun ble advart mot, og fikk innledningsvis i dag støtte av LO og NHO. Målet med høringen, som nå pågår i kontrolkomiteen, er å finne ut om Jensen eller Meyer har rett om hva som skjedde da Meyer måtte gå av..

P4 - 28 feb 18 kl. 16:36

Krever innsyn i notater

Tidligere SSB-direktør, Christine Meyer, krever innsyn i notater fra tre møter hun hadde med Finansdepartementet i fjor. Det skriver Dagens Næringsliv. Finansminister Siv Jensen har forklart at hun på flere møter advarte Meyer mot å fortsette med omorganiseringen av SSB, og det er notatene fra disse møtene Meyer vil se.

NRK - 28 feb 18 kl. 16:23

Krever innsyn i hemmelige notater

Tidligere direktør for SSB, Christine Meyer, krever innsyn i notater fra tre møter hun hadde med Finansdepartementet i fjor. Finansminister Siv Jensen og Meyer har ulik oppfatning om møtene, skriver Dagens Næringsliv. Meyer har ikke fått se notatene..

Hegnar.no - 06 apr 18 kl. 06:31

SSB-konflikten: Meyer gir opp kampen mot Jensen

Tidligere SSB-sjef Christine Meyer får ikke se notater fra møter mellom henne og Finansdepartementet. Nå setter hun punktum for saken..

NRK - 20 mar 18 kl. 17:18

Meyer: Godt med en konklusjon

– Det er fint at kontrollkomiteen har hatt en grundig behandling av SSB-saken. Jeg ser fram til å lese komiteens konklusjoner, sier tidligere SSB-direktør Christine Meyer til NTB. Siv Jensen fikk tirsdag kritikk fra Stortinget for prosessen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com