Christian Vestre

Sunday, 26 March, 17:33

Nyheter om Christian Vestre

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 jan 23 kl. 11:04

Vestre: – Kan grense til ulovlig prissamarbeid

Torsdag møtte landbruksministeren og næringsministeren dagligvarekjedene. Næringsminister Jan Christian Vestre er kritisk til at dagligvarekjedene har varslet nye prisøkninger i tiden fremover. – Det er urovekkende at aktører i markedet gjennom mediene varsler om prisøkninger og endringer før de skjer.

NRK - 08 jan 23 kl. 21:35

Vestre vil endre brukthandelloven

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) er i gang med å se på den utdaterte brukthandelloven for å legge bedre til rette for brukthandel, reparasjon og utlån. Det haster med å omstille samfunnet i en mer bærekraftig retning, understreker Vestre overfor Nationen. Regjeringen vil i året som kommer prioriterer å legge til rette for mer utlån, reparasjoner og brukthandel for både privatpersoner og bedrifter, ifølge Vestre.

NRK - 03 mar 23 kl. 19:32

Næringsministeren i dialog med Statkraft etter skyting mot urfolksaktivister i Chile

23. februar ble aksjonister fra mapuchefolket skutt på et av Statkrafts vannkraftanlegg i Chile. Nå ser næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) på saken.

E24 - 18 mar 23 kl. 19:54

Vestre om regjeringens grønne pengesekk: – Lytter til alle innspill

Den ene etter den andre næringslivslederen ber om respons fra norske myndigheter på USAs forlokkende milliardskattepakke. Næringsminister Jan Christian Vestre sier skattekreditter er ikke oppe til vurdering..

Aftenposten - 14 mar 23 kl. 14:37

Vestre etter ekspressbesøk i USA: – Kom ikke dit og ba på mine knær

Næringsminister Jan Christian Vestre kom tomhendt hjem hva gjelder løfter om at grønne norske selskaper kan nyte godt av….

E24 - 14 mar 23 kl. 14:37

Vestre etter ekspressbesøk i USA: – Kom ikke dit og ba på mine knær

Næringsminister Jan Christian Vestre kom tomhendt hjem hva gjelder løfter om at grønne norske selskaper kan nyte godt av USAs milliardskattepakke, etter et ekspressbesøk i Washington D.C...

NRK - 26 jan 23 kl. 17:31

Vestre slår tilbake mot Norsk Industri: – Helt feil medisin

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) avviser kravene fra Norsk Industi om å se på alternativer til fastpris på strøm. Norsk Industri sa torsdag at det går mot konkurser på grunn av strømpriskrisen. De mener fastprisavtalene regjeringen ser på som løsningen, ikke er gode nok.

NRK - 10 jan 23 kl. 21:13

Høgre ønsker å bruka 2 milliardar ekstra på straumstøtte til bedriftene

Høgre-leiar Erna Solberg kritiserer regjeringa si straumordning for norske bedrifter, og meiner dei burde få straumstøtte lenger inn i 2023. Frå nyttår stoppa regjeringa straumstøtta til norske bedrifter. Prislappen enda på 2,8 milliardar.

E24 - 23 feb 23 kl. 21:20

Næringsministeren vil ha svar fra Equinor

Næringsminister Jan Christian Vestre har bedt Equinor om en orientering knyttet til selskapets bruk av advokatselskapet Jackson Lewis. – Vi har god dialog med Equinor-styret, sier Vestre..

Klartale - 23 feb 23 kl. 10:53

Ber ministeren om hjelp mot handel i Sverige

Mat er billigere i Sverige enn i Norge. Derfor drar nordmenn til Sverige for å handle. Det har følger for norske butikker.

Klartale - Igår: 06:57

Husk å stille klokka

Vi stiller klokka to ganger årlig. Én gang på høsten, i oktober. Da skrur vi én time tilbake.

NRK - 18 mar 23 kl. 14:57

Frode Jacobsen er gjenvalgt

Stortingsrepresentant Frode Jacobsen ble lørdag gjenvalgt som leder i Oslo Arbeiderparti. Jacobsen har ledet fylkeslaget til siden 2016. Torunn Kanutte Husvik fra St.

NRK - 14 mar 23 kl. 01:02

Regjeringa tvilar på landstraum til oljefelt

Regjeringa er usikker på vinninga ved å elektrifisere sokkelen. I eit skriftleg svar til Stortinget skriv næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) at kraft frå land ikkje nødvendigvis er ei «formålstenleg løysing» og at det er regjeringa sitt «primære mål» at krafta kjem frå ein annan stad. Han viser til at kraft frå land «inneber store investeringar» og det er «store variasjonar» i gevinsten ved å forsyne plattformene med kraft frå land.

E24 - 26 jan 23 kl. 17:53

Vestre slår tilbake mot Norsk Industri: – Helt feil medisin

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) avviser kravene fra Norsk Industi om å se på alternativer til fastpris på strøm..

NRK - 09 mar 23 kl. 21:03

Finnmark Ap vil ha Bjørnar Skjæran som nestleder

Finnmark Ap vil ha to nestledere, men spiller bare inn nåværende nestleder Bjørnar Skjæran. Fylkeslaget kommer ikke med innspill til navn på den andre nestlederen. Samtidig spiller de inn fylkesleder Kristina Hansen og Berlevåg-ordfører Rolf Laupstad til Aps sentralstyre.

NRK - 07 dec 22 kl. 12:03

Skattelistene: Næringsminister Vestre har høgast nettoformue

Av medlemmene i regjeringa er det seks personar som er registrert med ein millionformue. Det er næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp), klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap), barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) og helseminister Ingvild Kjerkol (Ap). Vestre har ei nettoformue på over 72 millionar, medan Støre har over litt 45 millionar i nettoformue.

NRK - 19 jan 23 kl. 17:52

Innfører turistskatt i Lofoten

Regjeringen vil innføre besøksbidrag i Lofoten i løpet av året. Det bekrefter næringsminister Jan Christian Vestre på besøk i regionen i dag. Lofoten har lenge søkt om å være pilot for en slik innkreving, og når detaljene rundt det juridiske og praktiske er klare, er Lofoten først ut.

Klartale - 16 jan 23 kl. 06:00

Får vi en ny smørkrise?

– Det sier seg selv at det er noe som ikke går opp her. På enkelte varer mener jeg at økningen på pris vi ser, gjør seg vanskelig å forklare. Det sier Sandra Borch til nyhetsbyrået NTB.

NRK - 12 jan 23 kl. 11:04

Borch: Forventer at kjedene tar sitt samfunnsansvar

– Nå forventer vi at kjedene tar sitt samfunnsansvar og ikke øker prisene mer enn nødvendig, sier landbruksminister Sandra Borch på en pressekonferanse torsdag. Næringsminister Jan Christian Vestre ser positivt på tiden fremover. – Vi ser at transport-, energi- og råvareprisene faller noe fremover.

NRK - 12 jan 23 kl. 11:04

Borch: – Forventer at kjedene tar sitt samfunnsansvar

– Nå forventer vi at kjedene tar sitt samfunnsansvar og ikke øker prisene mer enn nødvendig, sier landbruksminister Sandra Borch på en pressekonferanse torsdag. Næringsminister Jan Christian Vestre varsler tre nye tiltak for å hemme prisveksten. Her vil regjeringen blant annet be Konkurransetilsynet vurdere om matvarebransjen kan drevet med ulovlig prissamarbeid.

E24 - 11 jan 23 kl. 20:35

Vestre svarer på strømstøtte-utspill: – Trodde Høyre hadde tro på konkurranse

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) står last og brast i at fastprismarkedet er det regjeringen vil tilby næringslivet. Han mener alle andre alternativer på sikt vil være langt verre for bedriftene..

E24 - 11 jan 23 kl. 13:04

Vestre og Borch møter dagligvarebransjen om matprisene

Næringsminister Jan Christian Vestre og landbruks- og matminister Sandra Borch møter torsdag dagligvarebransjen for å diskutere prisøkninger på matvarer..

NRK - 22 feb 23 kl. 16:14

Høyre skuffet over nei til å endre regelverket for brukthandel

Lene Westgaard-Halle sier seg skuffet over at regjeringspartiene og SV tirsdag stemte ned partiets forslag om å endre reglene i loven om brukthandel. Dagens lov sier at man ikke kan selge brukte ting før man har lagret dem i 14 dager. Det skal gjøre det vanskelige stjålne ting.

E24 - 04 jan 23 kl. 21:31

Vestre strekker ikke ut en hjelpende hånd til Rec Solar: – Ikke regjeringens jobb

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) kommer ikke med nye løfter til solcellebedriften Rec Solar, som stengte ned produksjonen i september som følge av de skyhøye strømprisene..

NRK - 30 dec 22 kl. 12:45

Hurtigspor for mineralverksemd i Noreg

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har lagt fram fem tiltak som skal påskunde prosessen med å få i gang mineralaktiviteten. – Utviklinga tek for lang tid. Mineral er avgjerande for det grøne skiftet.

NRK - 01 feb 23 kl. 13:51

Støre om matprishoppet: – Det er jeg kritisk til

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er kritisk til at flere varer i matbutikkene har fått kraftig prisøkning. Han ønsker bedre konkurranse. 1.

NRK - 30 jan 23 kl. 21:18

Tyskland inviterer Norge til batterisamarbeid med EU

Tyskland har invitert Norge til et samarbeid som gir subsidier til batteriindustrien fra EU. Statsråd Jan Christian Vestre (Ap) jubler for invitasjonen. – Dette vil jeg si er et gjennombrudd.

E24 - 30 jan 23 kl. 18:08

Forskrekket over deler av matbransjen: – Helt Texas

På onsdag øker matprisene. Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) mener det ikke er grunn til et stort prishopp nå..

VG - 30 jan 23 kl. 17:35

Forskrekket over deler av matbransjen: – Helt Texas

På onsdag øker matprisene. Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) mener det ikke er grunn til et stort prishopp nå..

NRK - 30 jan 23 kl. 17:33

Konkurransetilsynet kaller inn dagligvaregigantene til møte om økte matpriser

Konkurransetilsynet har kalt inn både dagligvarekjeder og leverandører til møter etter å ha reagert på bransjens varslinger om stort prishopp på matvarer. Konkurransedirektør Tina Søreide sier det er to ting som bekymrer henne: – Det ene er hvordan bransjen har kommunisert prisøkningene på forhånd. Vi har gjentatte ganger advart mot at prissignaler i mediene i seg selv kan være prisdrivende.

Klartale - 16 sep 22 kl. 10:46

Slik blir strømstøtten til bedrifter

Næringsminister Jan Christian Vestre presenterte planen fredag. Regjeringen har jobbet med næringslivet om planen. Organisasjonene LO, NHO og Virke har vært med.

NRK - 26 jan 23 kl. 09:16

Statkraft kuttar fastprisen etter oppvaskmøte

Statkraft kuttar fastprisen etter påtrykk frå næringsministerJan Christian Vestre (Ap). For ein treårsavtale med oppstart 1. mars med flatt uttak i straumområde N02, altså Sørvest-Noreg, er prisen redusert med over ti prosent, frå over 110 øre per kilowattime til 98,63 øre..

NRK - 23 jan 23 kl. 14:49

Signerte klimasamarbeid

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) og næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har signert en intensjonsavtale om å inngå klimapartnerskap med næringslivet, skriver Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding. Avtalens øvrige parter er arbeidsgiverorganisasjonene NHO, Virke, Spekter, KS, Kystrederiene og Norges Rederiforbund, og arbeidstakerorganisasjonene LO, YS, Akademikerne og Unio..

E24 - 23 jan 23 kl. 14:30

Regjeringen: Kraftmangel skal ikke ødelegge for klimamål

Regjeringen henger etter klimamålene for 2030 og inngår nå partnerskap med næringslivet for å få fart på klimakuttene. Næringsminister Jan Christian Vestre vil ikke la kraftmangel torpedere klimamålene..

E24 - 20 jan 23 kl. 17:57

Næringsministeren ber Statkraft sørge for å være konkurransedyktige på fastprisavtaler

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) kalte fredag inn ledelsen i Statkraft og ga beskjed om at han «forventer at de opptrer offensivt i konkurransen om fastpriskundene»..

Klartale - 07 dec 22 kl. 11:10

Hva tjener statsminister Støre?

Skatte-listene 2021 er nå offentlige. Da kommer også folks formuer og inntekt fram. Jan Christian Vestre er næringsminister.

E24 - 07 dec 22 kl. 08:58

Vestre tjente mer enn sjefen - Støres formue minker

Næringsminister og møbelindustrieier Jan Christian Vestre tjente mest av regjeringsmedlemmene i fjor. Samtidig er statsminister Jonas Gahr Støres formue seks millioner kroner lavere enn i fjor..

VG - 07 dec 22 kl. 08:31

Vestre tjente mer enn sjefen - Støres formue minker

Næringsminister og møbelindustrieier Jan Christian Vestre tjente mest av regjeringsmedlemmene i fjor. Samtidig er statsminister Jonas Gahr Støres formue seks millioner kroner lavere enn i fjord..

E24 - 17 jan 23 kl. 15:47

Vil ha flere kraftprodusenter på banen: – Vi har bare én plan

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) setter siste spiker i kisten for strømstøtte til næringslivet. Samtidig fyrer han løs mot kraftprodusentene..

NRK - 12 jan 23 kl. 06:04

Regjeringen krever svar fra matgigantene

Etter det største prishopp på mat siden 1987, krever næringsminister Jan Christian Vestre svar fra matvarekjedene. Han vil snakke med hver av de sju matgigantene for å få svar på hvorfor prisene stiger så raskt..

E24 - 27 nov 22 kl. 16:13

Vestre ut mot Høyres skattekritikk: – Ikke riktig måte å drive politisk debatt på

Jan Christian Vestre (Ap) mener Høyres alternative statsbudsjett ikke står i stil til partiets skarpe kritikk av regjeringens næringspolitikk..

Aftenposten - 27 nov 22 kl. 16:13

Vestre ut mot Høyres skattekritikk: – Ikke riktig måte å drive politisk debatt på

Jan Christian Vestre (Ap) mener Høyres alternative statsbudsjett ikke står i stil til partiets skarpe kritikk av….

NRK - 10 jan 23 kl. 07:23

Næringsministeren avviser straumtak

Arbeidsgivarorganisasjonen Virke krev ein makspris på to kroner for kvar kilowattime straum. Bak seg har dei 25.000 bedrifter, deriblant mange små, med til saman 300.

NRK - 23 aug 22 kl. 15:22

Vestre etter strømstøtte-møte: Vi nærmer oss

Vi nærmer oss noe som kan være tiltak for næringslivet, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) etter strømstøttemøtet med LO og NHO. – Vi har god dialog, god progresjon og daglig kontakt, sa Vestre da han kom ut etter møtet tirsdag ettermiddag. Også statsminister Jonas Gahr Støre deltok sammen med NHO-direktør Ole Erik Almlid og LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

NRK - 25 okt 22 kl. 10:14

Næringsministeren tar grep mot prisdiskriminering

Næringsminister Jan Christian Vestre legger fram to alternative forslag til forbud mot usaklig prisdiskriminering fra leverandører med vesentlig markedsmakt. Det opplyser de i en pressemelding. Det første alternativet forbyr leverandører med vesentlig markedsmakt å prisdiskriminere – uten at det kan begrunnes saklig.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com