Christian Vestre

Monday, 04 March, 09:29

Nyheter om Christian Vestre

NRK - 20 okt 23 kl. 11:32

E24: Venn av næringsministeren fekk leiarstilling i departementet

Ein venn av næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har fleire gonger fått mellombelse leiarstillingar i statsråden sitt departemenet, melder E24. Først då ho søkte fast jobb, blei Vestre bedt om å vurdera eigen habilitet, skriv avisa. – At me er venner, og det at det å få eit embete som avdelingsdirektør er ein fordel, gjer at eg er inhabil eller nær grensa til inhabil i tilsettingssaken.

Klartale - 20 okt 23 kl. 13:38

Ny habilitetssak for regjeringen

Jan Christian Vestre er næringsminister. Fredag kom det fram at en venn av Vestre fikk lederstilling innenfor departementet. Stillingene det er snakk om er midlertidige.

NRK - 08 dec 23 kl. 10:00

Vestre: Enorme muligheter for norsk havvind-industri i Japan

Norge og Japan har i dag inngått en avtale om et strategisk partnerskap og felles innsats for grønn energi. – Her er det stort vekstpotensial, og enorme muligheter for norsk havvindustri, sier næringsminister Jan Christian Vestre til NRK. Japan er verdens tredje største økonomi.

NRK - 15 dec 23 kl. 08:45

Vestre vil fortsette med dagligvare-tiltak

– Det må tas grep for å bedre konkurransesituasjonen, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). Han ga i morges en oppdatering av hvordan det går for ti tiltak han tidligere har varslet for å gi mer konkurranse i dagligvaremarkedet. Næringsministeren lovet å fortsette arbeidet regjeringen har satt i gang.

NRK - 31 okt 23 kl. 18:51

Næringsminister Vestre har svart kontroll- og konstitusjonskomiteen

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har tirsdag svart på kontrollkomiteens spørsmål om habilitet. Vestre skriver i sitt svar at Hege Sandvik og han selv har vært åpne om deres vennskapsrelasjon og at mange kjente til den. Mens Vestre har vært øverste leder i departementet, har Sandvik fungert i midlertidige lederstillinger av en viss varighet.

Klartale - 06 feb 24 kl. 15:10

Korona stoppet turistene. Nå kommer de tilbake til Norge for fullt

Fjord, fjell, nordlys og isbreer. Regjeringen vil satse på norsk reiseliv.– Reiselivet er viktig for Norge, sier Jan Christian Vestre.

NRK - 28 feb 24 kl. 12:26

Almeland: Vestre-saken mindre alvorlig

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité mener habilitetssaken til næringsminister og Ap-nestleder Jan Christian Vestre skiller seg ut fra de øvrige sakene som komiteen har hatt til behandling. – Vi mener saken i all hovedsak stiller seg annerledes enn de andre sakene i denne innstillingen, og er av en langt mindre alvorlig karakter, sa saksordfører Grunde Almeland fra Venstre..

NRK - 05 dec 23 kl. 15:23

Nye spørsmål til Vestre om habilitet

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har i dag sendt et nytt brev med spørsmål til næringsminister og Ap-nestleder Jan Christian Vestre. Vestre opplyste selv tidligere i høst at vennen Hege Sandvik av administrasjonen var blitt utnevnt til ulike lederstillinger i departementet - mens han selv var statsråd. – Komiteen har hatt behov for å sende noen oppklarende spørsmål til Vestre om hans habilitetssak.

VG - 25 jan 24 kl. 05:24

Jan Christian Vestre skal redde Ap: Velgere sier partiet trenger «øyeblikkelig hjelp»

Jan Christian Vestre (Ap) har fått oppdraget med å finne strategien som vinner valget i 2025. Men over en kaffekopp med velgere får han klar beskjed..

NRK - 14 nov 23 kl. 15:58

Vestre slipper kontrollhøring

Næringsminister og Ap-nestleder Jan Christian Vestre blir ikke kalt inn til høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Det ble klart i dagens møte, opplyser saksordfører Grunde Almeland (V). – Komiteen opplever at saken til Vestre er tilstrekkelig opplyst per nå.

NRK - 09 nov 23 kl. 08:13

NHO-bedrifter mener Vestre ikke har redusert byråkratiet

Kun 0,3 prosent av NHOs medlemsbedrifter mener at næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) klarer å redusere byråkratibyrden for næringslivet. Regjeringen har lovet å gjøre forenklinger for næringslivet verdt 11 milliarder kroner og har så langt kuttet for knapt 2 milliarder. NHO-bedriftene gir Vestre strykkarakter, melder Dagens Næringsliv.

NRK - 12 nov 23 kl. 14:27

Næringsministeren sier nei til ny strømstøtte til bedriftene

Jan Christian Vestre sier at regjeringen ikke vil komme med noen ny strømstøtte til bedriftene. Han ber dem som ønsker forutsigbarhet om å velge fastpris. – Det blir ingen strømstøtteordning denne vinteren, sier næringsminister Jan Christian Vestre til TV 2.

NRK - 05 sep 23 kl. 18:21

Vestre får grønt lys til å beholde makt i eget familieselskap

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) sa at han forlot alle aktive roller i familieselskapet da han ble statsråd. Vestre var daglig leder i møbelfirmaet Vestre AS før han ble en del av Støre-regjeringen i 2021. Da gikk han både ut av styret og den daglige ledelsen for ikke å ha en aktiv rolle lenger.

NRK - 14 feb 24 kl. 09:24

Kronprins Haakon besøker USA til våren

Kronprins Haakon skal på offisielt besøk til vestkysten av USA mellom 15. og 18. april, der turen blant annet går innom San Francisco og Seattle.

NRK - 09 feb 24 kl. 09:47

Regjeringen vil doble eksportinntektene for helsenæringen innen 2030

Regjeringen la fredag fram 15 tiltak som skal bidra til å doble eksportinntektene for helsenæringen innen 2030. Tiltakene presenteres av næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap). – Med regjeringens målrettede satsing vil vi legge til rette for at norske bedrifter kan øke sin eksport.

Klartale - 06 dec 23 kl. 13:20

Dette er regjeringens rikeste

Skattelistene for 2022 er lagt ut. Det skjedde onsdag morgen.Tallene viser at Gustav Magnar Witzøe er Norges rikeste.

Aftenposten - 06 feb 24 kl. 10:21

Regjeringen vil styrke reiselivsbransjen

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) legger tirsdag fram tiltak som skal styrke reiselivet og bidra til at Norge….

E24 - 06 feb 24 kl. 10:21

Regjeringen vil styrke reiselivsbransjen

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) legger tirsdag fram tiltak som skal styrke reiselivet og bidra til at Norge blir verdens mest bærekraftige reisemål..

Aftenposten - 05 feb 24 kl. 13:18

SAS vil tvinge Norge til å bli aksjonær igjen

Næringsminister Jan Christian Vestre blir bedt om å godta at deler av Norges milliardkrav mot SAS, blir gjort om til nye….

E24 - 05 feb 24 kl. 13:18

SAS vil tvinge Norge til å bli aksjonær igjen

Næringsminister Jan Christian Vestre blir bedt om å godta at deler av Norges milliardkrav mot SAS, blir gjort om til nye aksjer i flyselskapet..

NRK - 31 jan 24 kl. 07:03

EU har gitt Norge 6 milliarder i forskningspenger

Det opplyser regjeringen i en pressemelding onsdag. Det er mer forskningspenger enn Norge hadde satt som mål og Norge er nummer 10 på listen over landene som har fått mest forskningsmidler fra EU det siste året. – Det er utrolig imponerende at Norge er blant de ti landene som konkurrerer seg til mest penger i Horisont Europa, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

NRK - 15 dec 23 kl. 08:51

Regjeringen varsler regler mot prisdiskriminering

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) varsler forskrift mot prisdiskriminering i dagligvarebransjen. Den sendes ut på høring i dag. En rekke aktører i dagligvare har vært misfornøyde og påstått at større dagligvarekjeder får handle inn billigere varer fra leverandører.

NRK - 21 jan 24 kl. 10:20

Ber om at Kjerkol ikke forhåndsdømmes

Tidligere Ap-politiker Raymond Johansen ber folk unngå å forhåndsdømme helseminister Ingvild Kjerkol i saken om masteroppgaven. – Så tror jeg at vi skal overlate det til andre enn oss å vurdere, sa Johansen da han søndag deltok i TV 2s Avisrunden sammen med næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). – Men det er klart at disse sakene er krevende og uheldige, sa han videre.

NRK - 19 jan 24 kl. 09:23

Lanserte plan for å åpenhet om aksjeeierskap

I dag tidlig lanserte næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) en fempunktsplan for å øke åpenheten om aksjeeierskap i Norge. Planen skal gi offentligheten bedre tilgang på informasjon om eiere i aksjeselskap i Norge. Fjorårets aksjeskandaler, som involverte en rekke toppolitikere og deres ektefeller, samt økt internasjonal oppmerksomhet rundt eventuelt fiendtlig utenlandsk eierskap, har fått fart på planene, sier næringsministeren til DN..

Aftenposten - 19 jan 24 kl. 09:07

Nye tiltak for mer åpenhet om aksjeeiere

Jan Christian Vestre (Ap) legger frem det han kaller en fem punktsplan for åpenhet..

E24 - 19 jan 24 kl. 09:07

Næringsministeren med nye tiltak for mer åpenhet om aksjeeiere

– Jeg er opptatt av mest mulig åpenhet, sier Jan Christian Vestre (Ap)..

E24 - 14 nov 23 kl. 16:34

Jan Christian Vestre slipper høring i kontrollkomiteen

Næringsminister og Arbeiderpartiet-nestleder Jan Christian Vestre blir ikke kalt inn til høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité..

NRK - 24 okt 23 kl. 15:37

Kontrollkomiteen ber næringsministeren svare på habilitetsspørsmål

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har sendt tre spørsmål til Jan Christian Vestre (Ap) om habilitetssaka. Førre veke blei det kjent at næringsministeren har fleire gonger gitt midlertidige tilsettingar til ein ven i departementet. Vestre får tre veke på å svare på spørsmåla om habilitetssaka, seier komiteleiar Peter Frølich til NTB.

NRK - 20 okt 23 kl. 13:07

Frp om Vestre-saka: – Ukultur i regjeringa

Nestleiar i Framstegspartiet (Frp) Hans Andreas Limi reagerer kraftig på avsløringa til E24 om at ein ven av næringsminister Jan Christian Vestre har fått mellombelse leiarstillingar i departementet, utan at Vestre har erklært seg inhabil. – Nå er begge nestleiarane i Arbeidarpartiet involvert i habilitetssaker, noko som viser dårleg dømmekraft og manglande respekt for habilitetsregelverket. Det begynn meir og meir å teikna seg eit bilde av ein ukultur som går heilt opp i partileiinga i regjeringspartia og vitnar om ein statsminister som ikkje har kontroll på mannskapet sitt, seier Limi..

NRK - 20 okt 23 kl. 12:09

Støre om Vestre si habilitetssak: – Har skjedd feil

Statsminister Jonas Gahr Støre seier han har snakka med næringsminister Jan Christian Vestre om statsråden si habilitetssak. Støre seier det er viktig av Vestre å be om ein settestatsråd då tilsettingssaka av ein ven av statsråden kom på hans bord. – Det har tidlegare skjedd feil i denne saka, og det er uheldig, seier Støre til NRK..

Klartale - 25 dec 23 kl. 06:08

Hva heter julenissen på dansk? Prøv våre julenøtter

Jula er en tid hvor mange møtes, både familie og venner. Hva med å samle gjengen for en runde med julenøtter? Her finner du spørsmål og gåter for både store og små.

NRK - 22 dec 23 kl. 14:43

Kjønnsbalanse-krav i norske styrer vedtatt: – Historisk

Stortinget har vedtatt krav til kjønnsbalanse i styrene til selskaper som er av en viss størrelse. Reglene innføres trinnvis fra neste år. – Denne lovendringen er historisk, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) i en pressemelding.

NRK - 20 apr 23 kl. 11:48

Taus Vestre: Ingen kommentar

Næringsminister Jan Christian Vestre vil ikke svare på om han kunne tenke seg å bli del av ledelsen i Arbeiderpartiet. Vestre deltok på åpningen av Barne- og ungdomstinget i Oslo torsdag, men trass gjentatte forsøk fra NRK var svaret hans det samme på spørsmålet om han stiller seg til disposisjon som nestleder: – Jeg har ikke noen kommentarer til det. Det må du snakke med valgkomiteen om.

E24 - 31 okt 23 kl. 18:54

Næringsminister Vestre har svart kontroll- og konstitusjonskomiteen

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har tirsdag svart på kontrollkomiteens spørsmål om habilitet..

NRK - 27 okt 23 kl. 11:37

Halvard Ingebrigtsen blir midlertidig statssekretær for statsministeren

Ingebrigtsen var tidligere kommunikasjonssjef for Ap, men har den siste tiden vært statssekretær for næringsminister Jan Christian Vestre. Nå skal han jobbe 80 prosent for Støre og 20 prosent for Vestre den neste tida..

Aftenposten - 05 dec 23 kl. 06:08

Skattelisten avslører: Statsråd inn i 100-millionersklubben

Onsdag kommer skattelistene for 2022. Næringsminister Jan Christian Vestre har allerede nå en bekjennelse å komme med..

E24 - 05 dec 23 kl. 06:08

Skattelisten avslører: Statsråd inn i 100-millionersklubben

Onsdag kommer skattelistene for 2022. Næringsminister Jan Christian Vestre har allerede nå en bekjennelse å komme med..

E24 - 02 dec 23 kl. 16:28

Massive dagligvareprotester: – Kan bety at forslaget treffer

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har ennå ikke fått gjennom ny dagligvarepolitikk. Nå lover han svar før jul..

E24 - 20 okt 23 kl. 11:30

Venn av næringsministeren fikk lederstillinger: – Legger til grunn at jeg har vært inhabil

En venn av Jan Christian Vestre (Ap) har flere ganger fått midlertidige lederstillinger i statsrådens departement. Først da hun søkte fast jobb, ble Vestre bedt om å vurdere egen habilitet..

Klartale - 19 jun 23 kl. 11:00

Regjeringen krever flere kvinner i styrer

Regjeringen krever minst 40 prosent av hvert kjønn i styrene i mellomstore og store selskaper. – Norge blir det første landet i verden som tar dette skrittet. Det syns jeg vi skal være stolte av, sier Jan Christian Vestre.

E24 - 26 nov 23 kl. 16:50

Frykter at Petoro bremser havvind på sokkelen

Statlige Petoros mandat kan stå i veien for havvindprosjekter i oljebransjen, advarer Equinor. – Jeg vil gjerne se på ulike alternativer, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap)..

Aftenposten - 22 nov 23 kl. 17:32

Svarer Listhaug om grønne subsidier: – Skremmende

Næringsminister Jan Christian Vestre mener Frps beskyldninger om «grønn kommunisme» er feilslått: – Virker det som de….

E24 - 22 nov 23 kl. 17:32

Svarer Listhaug om grønne subsidier: – Skremmende

Næringsminister Jan Christian Vestre mener Frps beskyldninger om «grønn kommunisme» er feilslått: – Virker det som de vil se helt bort fra markedet..

VG - 15 nov 23 kl. 19:20

Aps gullgutt tar knallhardt oppgjør med venstresiden: – Øker konfliktnivået og polariseringen

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) mener hele venstresiden må lære seg at verdier skal skapes – før de kan deles..

NRK - 13 nov 23 kl. 14:55

Enklere å etablere nye selskap

Tidligere kunne det ta opptil 30 dager å få etablert et AS, men med heldigitaliseringen er målet at næringsdrivende kan gjøre det på et døgn. – Den digitale selskapsetableringen vi lanserer i dag, gjør at næringsdrivende kan bruke tiden sin på verdiskaping heller enn å bale med papirer, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) i en pressemelding. Gjennom et privat-offentlig samarbeid blir prosessen for å etablere nye selskap nå heldigital, melder regjeringen i pressemeldingen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com