Christian Elden

Tuesday, 16 July, 14:40

Nyheter om Christian Elden

NRK - 02 jul 24 kl. 09:16

Politiet omgjør henleggelsen til en av Ingebrigtsen-brødrene

Det blir bekreftet i en pressemelding sendt ut av Rogaland Statsadvokatembede. Det var Aftenposten som først omtalte saken. Da Gjert Ingebrigtsen ble tiltalt for mishandling av ett av barna sine, henla politiet sakene mot flere av de andre barna.

NRK - 02 jul 24 kl. 09:16

Politiet omgjør henleggelsen til Jacob Ingebrigtsen

Det blir bekreftet i en pressemelding sendt ut av Rogaland Statsadvokatembede. Det var Aftenposten som først omtalte saken. Da Gjert Ingebrigtsen ble tiltalt for mishandling av ett av barna sine, henla politiet sakene mot flere av de andre barna.

NRK - 02 jul 24 kl. 09:16

Politiet omgjør henleggelsen til Jakob Ingebrigtsen

Det blir bekreftet i en pressemelding sendt ut av Rogaland Statsadvokatembete. Det var Aftenposten som først omtalte saken. Da Gjert Ingebrigtsen ble tiltalt for mishandling av ett av barna sine, henla politiet sakene mot flere av de andre barna.

NRK - 02 jul 24 kl. 09:16

Politiet omgjør henleggelsen til Jakob Asserson Ingebrigtsen

Det blir bekreftet i en pressemelding sendt ut av Rogaland Statsadvokatembete. Det var Aftenposten som først omtalte saken. Da Gjert Ingebrigtsen ble tiltalt for mishandling av ett av barna sine, henla politiet sakene mot flere av de andre barna.

NRK - 02 jul 24 kl. 14:46

Mann siktet for drap i Nord-Odal, vil ikke forklare seg til politiet

Mannen som er siktet for drap eller medvirkning til drap i Nord-Odal i mars, vil ikke forklare seg til politiet. Han varetektsfengsles i fire nye uker. Det ble klart i Romerike og Glåmdal tingrett mandag, skriver Glåmdalen.

NRK - 10 apr 24 kl. 09:10

Gruppevaldtektssaka i Bergen: Elden meiner bilete som blir spreidd er manipulert

Eit bilete av 24-åringen som nyleg vart frikjend i gruppevaldtektssaka i Bergen blir spreidd på sosiale medium, og skaper reaksjonar. Biletet viser tre menn som står saman, der den eine er den frifunne 24-åringen, og på biletet er teksten «Feire for du kom unna med voldtekt.» lagt på.

NRK - 04 maj 24 kl. 12:26

Bhatti vil ikke forklare seg i retten

Arfan Bhattis forsvarer John Christian Elden sier hans klient ikke kommer til å forklare seg i rettssaken mot Zaniar Matapour hvor han er stevnet som vitne. – Han kommer til å benytte seg av sin rett til å ikke forklare seg i en sak som han selv er siktet i, sier Elden til NRK. – Jeg tror ikke Bhatti har så mange nye svar å komme med.

NRK - 30 maj 24 kl. 21:20

Bhatti begjærer seg løslatt

Arfan Bhatti begjærer seg løslatt etter fire uker med varetektsfengsling i Norge, skriver forsvarerne John Christian Elden og Inger Zadig i en uttalelse til NRK. Den kjente norske islamisten er siktet etter terrorangrepet i Oslo 25. juni 2022.

Dagbladet - 04 jul 24 kl. 14:28

Hardt ut: - Svært uheldig

Forsvarer John Christian Elden reagerer på formuleringer i dommen mot Matapour, som han mener bryter med Arfan Bhattis menneskerettigheter..

NRK - 02 jul 24 kl. 16:06

Kvinne dømt for uaktsomt drap etter krasj med MC-fører

En 78 år gammel kvinne er i Agder tingrett dømt til 60 dagers betinget fengsel etter at en 56 år gammel motorsyklist døde i en trafikkulykke på Mones i Lindesnes i juli 2022. Det skriver avisen Lindesnes. Kvinnen dømmes også til å betale en bot på 10.

NRK - 02 jul 24 kl. 09:16

Aftenposten: Politiet omgjør henleggelsen til en av Ingebrigtsen-brødrene

Det får avisa bekreftet fra brødrenes bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen. Da Gjert Ingebrigtsen ble tiltalt for mishandling av ett av barna sine, henla politiet sakene mot flere av de andre barna. De klaget på avgjørelsen.

NRK - 05 maj 24 kl. 14:07

Elden: Bhatti tilbød seg å reise frivillig til Norge

Arfan Bhattis forsvarer, John Christian Elden, sier til NRK at Bhatti tilbød seg å reise tilbake til Norge frivillig like etter terrorangrepet i Oslo i 2022, men at politiet da sa de ikke hadde behov for det. Før helgen ble islamisten Bhatti hentet fra Pakistan til Norge av politiets beredskapstropp etter en lengre prosess i det pakistanske rettssystemet. Bhatti reiste til Pakistan to og en halv uke før Zaniar Matapour drepte to mennesker og skadet mange flere i Oslo sentrum i juni 2022.

NRK - 03 maj 24 kl. 21:16

Bhatti møtte forsvarer i Kongsvinger fengsel

John Christian Elden bekrefter at terrorsiktede Arfan Bhatti møtte sin advokat Farid Bouras fredag kveld. – Vi vil fortsette samtalene i morgen, og først da komme med en oppdatering om hvordan han stiller seg til varetektsfengsling. Vi har ingen ytterligere kommentarer i kveld, skriver Elden i en melding til NRK..

NRK - 13 jun 24 kl. 10:18

Ber om frifinning i musefelle-saka i Høgsterett

Forsvarar John Christian Elden la ned påstand om at Linda Strand blir frifunnen, då han avslutta sitt innleiingaforedrag i Høgsterett torsdag. Han meiner at ho ikkje har gjort seg skuld i noko straffbart då ho konstruerte ei heimelaga musefelle. På denne måten skal ho ha tatt kverken av hundrevis av mus i familien sitt 400 år gamle tømmerhus..

NRK - 17 apr 24 kl. 12:23

Kongsberg-saken: Politivitne anmeldt

En av politimennene som vitnet i saken mot den voldstiltalte politimannen fra Kongsberg, er nå anmeldt til Spesialenheten for politisaker, melder Dagbladet. Han var kalt inn av forsvarer John Christian Elden for å snakke om en situasjon i vinter hvor en bil ble stoppet i Drammen sentrum. Kevin Simensen, som er en av de to fornærmede i saken som for et par uker siden gikk i Borgarting lagmannsrett, kjørte bilen.

NRK - 19 feb 24 kl. 18:54

Politiet har siktet Gjert Ingebrigtsen for kroppskrenkelse

Politiet har siktet friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen for kroppskrenkelse, får NRK bekreftet av forsvarer John Christian Elden. Ifølge Elden skal siktelsen ha skjedd i fjor, og Ingebrigtsen risikerer en bot for hendelsen han er siktet for. – Han har senere fått forklare seg om dette, vi antar at det vil falle bort når endelig avgjørelse foreligger, sier Elden til NRK.

NRK - 25 mar 24 kl. 10:25

Politibetjent tiltalt for å ha skutt mann i kneet

Spesialenheten for politisaker har tatt ut tiltale mot en politibetjent etter at han skal ha skutt og skadet en mann ved Kiwi Hillevåg i desember i 2022. Ifølge tiltalen skal skuddet ha skjedd ved et uhell. Ifølge politibetjentens forsvarer, John Christian Elden, nekter han straffskyld.

NRK - 04 maj 24 kl. 13:16

Bhatti varetektsfengsles i fire uker

Arfan Bhatti er varetektsfenslet fram til 1. juni, har Oslo tingrett bestemt. Han er ilagt brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden.

NRK - 03 maj 24 kl. 14:08

Gruppevoldtektssaken: To av mennene anker erstatningskravet

Tre menn, i alderen 24, 25 og 27 år, ble nylig frifunnet i den såkalte gruppevoldtektssaken. Den eldste slipper å betale erstatning, og de to andre ble dømt til å betale 240.000 kroner hver i erstatning til kvinnen.

NRK - 05 dec 23 kl. 13:02

Bistandsadvokat John Christian Elden: Forventer at politiet jobber videre

Bistandsadvokat for foreldrene til Birgitte Tengs, John Christian Elden, forventer at politiet jobber videre etter frifinnelsen av Vassbakk. – Vi forutsetter at politiet fortsetter å jobbe med saken, slik at de om mulig finner en gjerningsperson, sier Elden til pressen etter rettssaken. Han forteller at foreldrene til Tengs har vært forberedt på at saken kunne gå begge veier.

Klartale - 29 apr 24 kl. 10:32

Tiltalt for vold mot ett av barna sine

Gjert Ingebrigtsen er tiltalt av politiet. Tiltalen gjelder et tilfelle av vold. Det skriver avisa VG.

VG - 05 mar 24 kl. 11:23

Elden hentet inn til brøytebil-sak

I februar ble en brøytebilsjåfør angrepet på jobb i Asker. Nå er advokat John Christian Elden koblet på saken..

NRK - 12 apr 24 kl. 11:49

Drapssikta mann blir varetektsfengsla i fire veker

Mannen som er sikta for drapet på Bård André Spildrejorde i Nord-Odal blir varetektsfengsla i fire veker. Fengslinga blir grunngjeve med fare for øydelegging av bevis. Det var 14.

E24 - 10 apr 24 kl. 13:12

Økokrim: Henlegger sak mot Anette Trettebergstuen

Siden oktober i fjor har Økokrim etterforsket den tidligere kulturministeren. – Det var et åpenbart forventet utfall, sier advokat John Christian Elden..

NRK - 10 apr 24 kl. 11:36

Økokrim henlegger etterforskningen mot Anette Trettebergstuen

Etterforskninga mot tidligere kulturminister Anette Trettebergstuen er henlagt, bekrefter Økokrim i en pressemelding. – Retts- og påtalepraksis tilsier at terskelen for å kunne straffes for tjenestefeil i form av om rene habilitetsbrudd er høy. Vi har på grunnlag av dette og sakens omstendigheter konkludert med at Trettebergstuen ikke har begått straffbare forhold, sier påtaleansvarlig og ass.

Dagbladet - 05 apr 24 kl. 12:30

Ber om frifinnelse: - Ingen «cowboy»

Advokat John Christian Elden legger ned påstand om full frifinnelse for den voldstiltalte politimannen..

NRK - 05 apr 24 kl. 10:27

Ber om 60 dagers fengsel for voldstiltalt politimann

Fredag er det prosedyrer i ankesaken hvor en politimann er tiltalt for vold og overdrevet maktbruk. Aktor Marit Oliver Storeng har lagt ned påstand om 60 dagers ubetinget fengsel, det samme hun ba om i tingretten. Forsvarer John Christian Elden vil komme med sin påstand senere fredag..

NRK - 04 apr 24 kl. 07:03

Yakunin: – Enorm belastning

Frifinninga av den britisk-russiske forretningsmannen Andrey Yakunin er endeleg etter at Hålogaland lagmannsrett avviste anken frå påtalemakta. – Sunn fornuft og rettferd har sigra til slutt. Eg har aldri gjort nokre straffbare handlingar.

VG - 27 mar 24 kl. 19:16

Ut mot politiet i brøytebilsaken: – Politiet var for kjappe

Selv statsadvokaten mener straffen mot mannen som angrep en brøytebilsjåfør er for lav. Advokat Jon Christian Elden kaller det hele en «polititabbe»..

NRK - 20 mar 24 kl. 09:53

Politiet: Håper fortsatt å være ferdig med Ingebrigtsen-etterforskning før påske

Dagbladet skriver onsdag at politiets konklusjon i saken mot Gjert Ingebrigtsen ikke vil være ferdig før påske, som tidligere antydet. Til NRK sa politiet i februar at de håpet å være ferdig med etterforskningen i saken før påske. Det håpet har de fortsatt, ifølge politiinspektør Terese Braut Våge.

NRK - 05 feb 24 kl. 04:08

Erstatning etter drap økes

Etterlatte etter drap vil få nesten det dobbelte i erstatning etter ny avgjørelse i Høyesterett. Høyesterett bestemte denne uken å øke oppreisningserstatningen til den fornærmede og de etterlatte etter drapsforsøket og drapet på Nav-kontoret i Bergen. Det kan bety mye for langt flere, melder TV 2.

NRK - 25 jan 24 kl. 21:43

Ny runde i saken mot russisk droneflyger

Droneflygeren Andrey Yakunin er tilbake i Norge for en ny runde i rettsprosessen etter flyturen på Svalbard i 2022. Det er satt av to dager til rettssaken i Nord-Troms og Senja tingrett. Forsvarer John Christian Elden sier til iTromsø etter første rettsdag at påtalemyndigheten nå har skiftet mening og argumenterer for at dersom dronen hadde vært eid av en nordmann, ville flygingen ha vært lovlig.

Dagbladet - 06 mar 24 kl. 21:43

- Ruller ut løperen for Breivik

John Christian Elden er sterkt kritisk til den nye sakkyndigrapporten om terrorist Philip Manshaus..

Dagbladet - 06 mar 24 kl. 21:43

- Bare å rulle ut for Breivik

John Christian Elden er sterkt kritisk til den nye sakkyndigrapporten om terrorist Philip Manshaus..

NRK - 21 nov 23 kl. 18:34

Kjemper mot 400 år gammelt justismord

Advokat Jostein Løken og John Christian Elden gir seg ikke i den 400 år gamle saken om Ingeborg Knutsdatter Økset. Hun ble dømt for å være heks i Elverum, og måtte brenne på bålet sammen med sin sønn og søster. Nylig fikk advokatene avslag om gjenopptakelse av saken i gjenopptakelseskommisjonen.

NRK - 18 jan 24 kl. 19:31

Elden om Satudarah-kjennelse: Vurderer å anke

Advokat John Christian Elden og Usama Ahmad representerte SMC i retten. De vurderer nå å anke kjennelsen. – Vi representerer de tidligere representanter for den ikke-eksisterende sammenslutningen og vil vurdere om kjennelsen ankes på prinsipielt grunnlag på samme måte som statsadvokaten gjorde til Lagmannsretten.

NRK - 30 nov 23 kl. 21:08

Arfan Bhatti begjærer seg løslatt mot kausjon

Arfan Bhatti, som er siktet for medvirkning til terrorangrepet i Oslo i fjor sommer, har begjært seg løslatt fra fengsel i Pakistan mot kausjon. Bhatti begjærte seg løslatt under et rettsmøte torsdag. Advokat John Christian Elden bekrefter opplysningene.

VG - 19 feb 24 kl. 18:34

Bekrefter siktelse mot Gjert Ingebrigtsen

Gjert Ingebrigtsen er siktet for et tilfelle av kroppskrenkelse. Det bekrefter hans advokat, John Christian Elden..

Aftenposten - 19 feb 24 kl. 18:34

Bekrefter siktelse mot Gjert Ingebrigtsen

Gjert Ingebrigtsen er siktet for et tilfelle av kroppskrenkelse. Det bekrefter hans advokat, John Christian Elden..

NRK - 14 okt 23 kl. 18:36

Gjert Ingebrigtsen får juridisk bistand fra Elden i konflikten med friidrettsforbundet

Gjert Ingebrigtsen har engasjert advokat John Christian Elden etter at han blir nektet trenerakkrediteringer til flere mesterskap i 2024. Det kommer fram i en pressemelding fra Elden Advokatfirma. – Friidrettsforbundet er på bærtur.

NRK - 14 okt 23 kl. 18:32

Gjert Ingebrigtsen har engasjert Elden

Gjert Ingebrigtsen har engasjert John Christian Elden i konflikten med friidrettsforbundet, skriver Nettavisen. Norges Friidrettsforbund har besluttet at Gjert Ingebrigtsen, som trener Narve Gilje Nordås, ikke får akkreditering til kommende mesterskap. Friidrettstreneren som er far og tidligere trener til Jakob Ingebrigtsen har i flere måneder hatt en åpen konflikt med Norges Friidrettsforbund.

NRK - 14 feb 24 kl. 15:24

Forretningsmannen Andrey Yakunin er frikjent for andre gang

Forretningsmannen Andrey Yakunin er for andre gang frikjent i Nord-Troms og Senja tingrett for ulovlig droneflyvning på Svalbard. – Retten har kommet til at Andrey Yakunin ikke kunne vite at det skulle være ulovlig for ham å fly droner på Svalbard, og derfor frifinnes han igjen, sier advokat John Christian Elden i en pressemelding. Meldingen oppdateres.

NRK - 14 feb 24 kl. 15:24

Forretningsmannen Andrey Yakunin er frikjent for tredje gang

Forretningsmannen Andrey Yakunin er for tredje gang frikjent i Nord-Troms og Senja tingrett for ulovlig droneflyvning på Svalbard. – Retten har kommet til at Andrey Yakunin ikke kunne vite at det skulle være ulovlig for ham å fly droner på Svalbard, og derfor frifinnes han igjen, sier advokat John Christian Elden i en pressemelding..

NRK - 14 feb 24 kl. 15:24

Forretningsmannen Andrey Yakunin er igjen frikjent for droneflygning

Forretningsmannen Andrey Yakunin er igjen frikjent i Nord-Troms og Senja tingrett for ulovlig droneflyvning på Svalbard. – Retten har kommet til at Andrey Yakunin ikke kunne vite at det skulle være ulovlig for ham å fly droner på Svalbard, og derfor frifinnes han igjen, sier advokat John Christian Elden i en pressemelding..

NRK - 05 feb 24 kl. 10:46

Høyesterett skal avgjøre om man kan fradømmes retten til å bruke Snapchat

En mann ble i fjor dømt for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år via Snapchat. Nå skal Høyesterett avgjøre om retten til å bruke appen kan fradømmes. En mann i 30-årene ble, i tillegg til 13 måneder i fengsel, fradømt retten til å ha konto på Snapchat i en periode på to år.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com