CO2

Wednesday, 10 August, 04:28

Nyheter om CO2

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 29 jun 22 kl. 09:36

Equinor skal bygge CO2-rørledning fra Europa til Nordsjøen

Equinor inngår et samarbeid om å bygge et 1.000 kilometer langt rør fra Belgia til Nordsjøen som skal bidra til avkarboniseringen av europeisk industri. Sammen med partneren Fluxys vil Equinor utvikle et prosjekt for transport av lagret CO2 fra industri i Nordvest-Europa, og føre det fra Belgia og ut i Nordsjøen til sikre lagringssteder, skriver Equinor i en pressemelding onsdag morgen.

NRK - 05 jun 22 kl. 19:35

Høyeste karbondioksidnivå i atmosfæren på millioner av år

Det er 50 prosent mer karbondioksid (CO2) i atmosfæren enn i førindustriell tid, ifølge amerikanske National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Mengden CO2 som ble målt ved Mauna Loa-observatoriet i Hawaii var på sitt høyeste 421 deler per million (ppm) i mai, som er et nivå verden ikke har sett på millioner av år, ifølge NOAA. Det er høyere enn nivået i mai 2021 (419 ppm) og mai 2020 (417 ppm).

VG - 30 jun 22 kl. 22:19

USAs høyesterett begrenser myndighetenes makt til å redusere CO2-utslipp

USAs høyesterett legger begrensninger på hvordan landets viktigste lov mot forurensning kan brukes mot CO2-utslipp fra kraftverk..

VG - 30 jun 22 kl. 17:31

USAs høyesterett begrenser myndighetenes makt til å redusere CO2-utslipp

USAs høyesterett legger begrensninger på hvordan landets viktigste lov mot forurensning kan brukes mot CO2-utslipp fra kraftverk..

NRK - Igår: 07:38

Støre svarer om strømkrisen

– Vi skal klare å håndere energisituasjonen i Norge uten å bygge nye gasskraftverk, sier statsminister Jonas Gahr Støre til NRK. Mandag er det orientering på Stortinget om strømsituasjonen. Han sier til NRK at det er lite sannsynlig at det blir rasjonering av strøm i Norge.

NRK - 19 jul 22 kl. 21:16

Frankrike nasjonaliserer energiselskapet EDF

Den franske staten vil ta full kontroll over energiselskapet EDF for å sikre energiforsyningene til landet. Det kunngjorde økonomidepartementet tirsdag. Staten eier fra før 84 prosent av EDF, private investorer eier 15 prosent og de ansatte eier 1 prosent.

NRK - 14 jul 22 kl. 11:24

Havforskningsinstituttet skal lede stort EU-prosjekt

Havforskningsinstituttet skal lede et stort EU-prosjekt som går ut på å dyrke blåskjell og tare i havvindparker. EU har bestemt seg for å gi prosjektet, som heter Olamur, 84 millioner kroner over fire år. Det er et prosjekt som skal gi bærekraftige løsninger til nye industrier, skriver Havforskningsinstituttet.

Aftenposten - 30 jun 22 kl. 20:48

Klima-smell for Biden. De begrenser myndighetenes makt til å redusere CO2-utslipp.

Høyesterett legger begrensninger på USAs viktigste lov mot forurensning..

NRK - 30 jun 22 kl. 19:06

Norsk olje og gass skifter navn

Fra august bytter Norsk olje og gass navn til Offshore Norge, melder interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen i en pressemelding. Bakgrunnen for navnebyttet er at norsk sokkel er i endring. I tillegg til olje og gass organiserer selskapet også havvindselskapene, selskaper som fanger og lagrer CO2 under havbunnen, i tillegg til selskaper som driver med hydrogen og havbunnsmineraler.

Aftenposten - 29 jun 22 kl. 08:33

Equinor og belgiske Fluxys: Vil sende CO2 i rør til Norge

Equinor og Fluxys vil bygge et CO₂-rør som kan frakte CO₂ fra europeisk industri til Norge for lagring..

E24 - 29 jun 22 kl. 08:33

Equinor og belgiske Fluxys: Vil sende CO2 i rør til Norge

Equinor og Fluxys vil bygge et CO₂-rør som kan frakte CO₂ fra europeisk industri til Norge for lagring. – Nå tar vi grep for å levere, sier Fluxys-sjef Pascal de Buck..

Klartale - 04 apr 22 kl. 18:09

Forsker om å hindre for store utslipp: – Det er nå eller aldri

Det er behov for å gjøre noe for klimaet, mener forskere ved IPCC. Det er klimapanelet i verdens-organisasjonen FN. – Det er nå eller aldri, sier Jim Skea.

Aftenposten - 24 jun 22 kl. 21:26

Hun er en av Norges mest meritterte klimaforskere: – Det er ikke CO2-utslippene som er det største problemet

Vi klarer ikke overbevise alle til å endre sine klima-uvaner. Men det trenger vi heller ikke, sier klimaforsker Karen O’Brien..

NRK - 24 jun 22 kl. 12:36

Danske politikere enige om grønn skattereform

Et bredt flertall i det danske Folketinget er enige om en grønn skattereform og opprettelse av et grønt fond på 53,5 milliarder danske kroner. Avtalen innebærer en CO2-avgift på 750 kroner per tonn innen 2030. Bedrifter som allerede er en del av EUs kvotehandelsystem, får dermed en samlet avgift på 1.

Klartale - 24 jun 22 kl. 09:01

Norge og Storbritannia vil satse på vannkraft i Afrika

Scatec er et norsk selskap som jobber med fornybar energi. De skal satse mye på å lage vannkraft i Afrika, og får med seg to fond på det. Det ene er norske Norfund og det andre er BII fra Storbritannia.

NRK - 23 jun 22 kl. 12:52

60 milliarder til grønn industri

Regjeringa regner med å gi 60 milliarder kroner i lån og garantier de neste tre åra for å dra i gang grønn industri. En ny plan for klimavennlig industri som ble lagt fram i dag er ifølge regjeringa den største omstillinga norsk økonomi har sett. Regjeringa peker på sju satsingsområder: havvind, hydrogen, batterier, maritim industri, CO2-håndtering, og skog og bioøkonomi.

VG - 13 maj 22 kl. 11:00

Ny avtale: CO2 fra Londons søppel skal ende under Nordsjøen

LONDON (VG) Den nye endestasjonen for klimagass fra Londons søppel, kan bli et CO2-deponi i Nordsjøen. Fredag formiddag kunngjør statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) at «Langskip» har fått sin første store internasjonale kunde..

Aftenposten - 13 maj 22 kl. 11:04

Ny avtale – CO2-utslipp fra Londons søppel skal lagres under Nordsjøen

CO2-utslipp fra søpla til Londons innbyggere skal fanges og lagres på bunnen av Nordsjøen, i lageret til norske Langskip..

E24 - 13 maj 22 kl. 11:02

Ny avtale: CO2 fra Londons søppel skal ende under Nordsjøen

LONDON (VG) Den nye endestasjonen for klimagass fra Londons søppel, kan bli et CO2-deponi i Nordsjøen. Fredag formiddag kunngjør statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) at «Langskip» har fått sin første store internasjonale kunde..

Aftenposten - 13 maj 22 kl. 11:04

CO2 fra Londons søppel skal lagres på norsk sokkel

CO2-utslipp fra søpla til Londons innbyggere skal fanges og lagres på bunnen av Nordsjøen..

E24 - 04 jun 22 kl. 20:20

Støre: Danmark og Tyskland snur om CO2-fangst

Statsminister Jonas Gahr Støre mener både Danmark og Tyskland har snudd helt om i synet på CO₂-fangst og lagring (CCS). Han tror at CCS blir så stort i Europa at det vil bli bygget en egen infrastruktur for frakt av CO₂ i rør..

E24 - 28 maj 22 kl. 09:42

Her vasker de havet for CO2

KAILUA-KONA (E24) En mørkeblå container kan hjelpe oss å fjerne karbonutslipp fra atmosfæren, stoppe havet fra å dø – og gjøre mer ferskvann tilgjengelig. Bak teknologien står en ung norsk gründer og makkeren hans..

NRK - 25 maj 22 kl. 13:35

Store kutt i klima- og miljøbevilgninger

Forslaget til revidert nasjonalbudsjett (RNB) kommer med kutt på 222 millioner kroner i poster relatert til klima- og miljøpolitikk. Det har finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) skrevet i et svar til Venstres Sveinung Rotevatn, skriver Aftenposten. Blant kuttene finner man en omprioritering på til sammen 486 millioner fra klimaposter til flyktningkrisen i Ukraina.

NRK - 24 maj 22 kl. 06:24

Biogass-avtale på Stord

Selskapet Renevo og Aker Solutions er samde om ein avtale om leveransar av biogass til verftet på Stord. – Aker Solutions har som mål å redusera CO2-utsleppa med 50 prosent innan 2030. Biogass er eitt av fleire tiltak for å nå dette målet, ifølgje verftsdirektør Jarle Henriksrud.

NRK - 23 maj 22 kl. 07:26

Okea kjøper feltandeler for 1,1 milliarder

Oljeselskapet Okea kjøper andeler fra Wintershall Dea for totalt 1,1 milliarder kroner i Brage-feltet, Aasen-feltet og i Nova-utbyggingen. Wintershall Dea hadde eierandeler på 35,2 prosent i Brage-feltet, 6,46 prosent i Ivar Aasen-feltet, i tillegg til en andel på 6 prosent i Nova-utbyggingen. I en pressemelding skriver selskapet at Brage-feltet blir overtatt av en operatør med spesialkompetanse på felt i midt- og senfase, og med ambisiøse vekstambisjoner på norsk sokkel.

Klartale - 19 maj 22 kl. 15:27

Mener krisen i naturen og klima henger sammen

Onsdag ble det presentert en ny rapport om klimaet på jorda. Den er laget av Verdens meteorologi-organisasjon (WMO)António Guterres ber om mer satsing på fornybar energi. Guterres er generalsekretær i verdens-organisasjonen FN.

Klartale - 18 maj 22 kl. 13:14

Sjefen i FN ber om mer satsing på fornybar energi

Guterres er generalsekretær i verdens-organisasjonen FN. Han var med da det ble presentert en ny rapport onsdag. Den er laget av Verdens meteorologi-organisasjon (WMO), og den handler om klimaet på jorda.

NRK - 01 apr 22 kl. 16:47

Rapport: Norske havområder blir surere

Norske hav har blitt nesten 30 prosent surere de siste 40 årene. Årsaken er menneskeskapte utslipp av CO2, ifølge en ny rapport. Rapporten viser at CO2-utslipp fører til at endringen skjer fortere enn tidligere antatt, noe som kan få store konsekvenser for marine økosystemer, skriver Miljødirektoratet i en pressemelding.

NRK - 11 maj 22 kl. 21:58

Equinor har godkjent omstillingsplan

Tross motstand ble Equinors omstillingsplan vedtatt på selskapets generalforsamling onsdag. – Equinor skal omstille seg, og bygge ny industri, samtidig som vår kjernevirksomhet leverer bedre enn noen gang før. Derfor skal vi omstille oss til en bedre posisjon, fordi vi ønsker det, sier konsernsjef Anders Opedal til E24.

NRK - 11 maj 22 kl. 11:52

Melder om kraftig trafikkvekst - Widerøe kjøper to nye fly

Widerøe melder om at antall reisende i april i år, er over tilsvarende måned før pandemien. – Vi er utrolig fornøyde over å være tilbake etter pandemien, sier Adm.Dir i Widerøe Stein Nilsen i ei pressemelding.

NRK - 15 feb 22 kl. 16:23

CO2-anlegg i Grenland dyrere og mulig forsinket

CO2-fangstprosjektet fra Norcems sementfabrikk i Brevik i Porsgrunn kommune blir trolig 850 millioner kroner dyrere enn beregnet. Det kommer fram i en rapport som Olje- og energidepartementet (OED) publiserte tirsdag. Planlagt oppstart er i september 2024, men analysen viser at forventet oppstart vil bli fire måneder forsinket, med mindre det gjøres tiltak.

NRK - 05 maj 22 kl. 21:40

Forsinket snøsmelting vil trolig føre til enda dyrere strøm

Lave temperaturer utsetter snøsmeltingen. Det kan gi folk i Sør-Norge dyrere strøm, skriver NTB. Den generelle prisutviklingen i spotprisen er på vei oppover, melder Europower.

Aftenposten - 22 mar 22 kl. 22:08

Hullet i den norske klimapolitikken

For hvert tonn CO2 vi fortsetter å slippe ut, blir vi litt mer avhengig av å fjerne CO2 fra atmosfæren..

E24 - 22 mar 22 kl. 22:08

Hullet i den norske klimapolitikken

For hvert tonn CO2 vi fortsetter å slippe ut, blir vi litt mer avhengig av å fjerne CO2 fra atmosfæren. Men hvem skal ta regninga? .

E24 - 22 mar 22 kl. 09:44

Klemetsrud-kjøperne garanterer at det bli CO2-fangst

Oslo kommune og deres to partnere i kjøpet av forbrenningsanlegget på Klemetsrud skal ha garantert at det blir CO2-fangst der uansett om EU bidrar eller ikke. Søknaden om EU-finansiering ligger an til å bli droppet..

NRK - 22 mar 22 kl. 03:56

Nordnorsk søppel sendes skinnelangs for å bli svensk varme

Søppel som sendes fra Nord-Norge til svenske fjernvarmeanlegg, skal heretter sendes med tog. Det kan bety 1.500 færre vogntog og 500 tonn mindre CO2 per år.

Aftenposten - 29 apr 22 kl. 08:34

Staten gir 300 millioner ekstra til CO2-rensing i Oslo

Oslo kommune har fått regjeringen til å øke støtten til byens storsatsing på CO₂-fangst..

E24 - 29 apr 22 kl. 08:33

Staten gir 300 millioner ekstra til CO2-rensing i Oslo

Oslo kommune har fått regjeringen til å øke støtten til byens storsatsing på CO₂-fangst. Dermed er statsstøtten til et fangstanlegg for CO₂ i Oslo kommet opp i 3,4 milliarder kroner..

E24 - 29 apr 22 kl. 06:10

Frp-er skuffet etter mageplask for forslag om avgiftskutt

Frp klarte ikke å få med seg noen andre partier på sitt forslag om å fjerne veibruksavgiften og CO2-avgiften på drivstoff..

NRK - 22 apr 22 kl. 15:06

Karbongfangst på Klemetsrud kan bli dyrere

En ny ekstern kvalitetssikring av CO2-fangstprosjektet til Fortum Oslo Varme på Klemetsrud anslår at prisen for anlegget kan bli 350 millioner kroner høyere enn tidligere antatt. Det opplyser Olje- og energidepartementet i en pressemelding. Økningen skyldes først og fremst endringer i blant annet markedspriser.

Aftenposten - 22 apr 22 kl. 14:47

Kostnadssmell for karbonfangstanlegg på Klemetsrud

En ny ekstern kvalitetssikring av CO2-fangstprosjektet til Fortum Oslo Varme på Klemetsrud, anslår at kostnadsrammen kan….

Klartale - 22 apr 22 kl. 14:43

Nesten 50 grader i Italia og mennesker som druknet

Sitroner råtnet på trærne. Skoger brant. Og snegler døde av varmen inni skallene.

NRK - 08 mar 22 kl. 16:21

Energisektoren med rekordutslipp

CO2-utslippene fra verdens kraftsektor økte med 6 prosent i 2021, til rekordhøye 36,3 milliarder tonn, opplyser Det internasjonale energibyrået (IEA). – Økningen i globale CO2-utslipp på over 2 milliarder tonn var den største i historien i absolutte tall, noe som mer enn utjevnet fjorårets pandemidrevne reduksjon, heter det i IEAs nye rapport tirsdag. Energibyrået viser blant annet til den omfattende bruken av kull som kraftkilde under verdensøkonomiens gjenreisning fra koronapandemien..

Dagbladet - 04 apr 22 kl. 17:08

FNs klimapanel: - Nå eller aldri

Verden kan halvere klimautslippene innen 2030 med tiltak som koster under 100 dollar per tonn CO2, ifølge FNs klimapanel (IPCC).

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com