Byer

Friday, 01 December, 18:21

Nyheter om Byer

NRK - Igår: 17:39

To drept i rakettangrep i østlige Ukraina

To personer mistet livet i et russisk rakettangrep i det østlige Ukraina natt til torsdag. Ti mennesker ble opprinnelig meldt såret og fem savnet. Det russiske rakettangrepet traff to boligblokker i Donetsk-regionen øst i Ukraina torsdag.

NRK - 28 nov 23 kl. 02:14

Minst åtte døde i uvær i Ukraina og Moldova

Minst åtte personer er døde i et vinteruvær som har utløst kraftig vind, snø og oversvømmelser i Ukraina og Moldova. Minst fem personer er døde i uværet i den sentrale og sørlige delen av Ukraina. Tre personer er døde i nabolandet Moldova.

NRK - 27 nov 23 kl. 13:05

Russland angriper to Byer i Ukraina

Russland er på offensiven mot byen Avdijivka og landsbyen Robotyne som lenge har vært under angrep, ifølge ukrainske kilder. Ingen av partene har gjort synderlig framgang de siste ukene, og fronten synes å være ganske frosset. Men i de siste ukene har Russland trappet opp innsatsen mot industribyen Avdijivka, som ligger bare ti kilometer fra Donetsk.

NRK - 27 nov 23 kl. 09:52

Strømbrudd i store deler av Ukraina etter storm

En storm som herjer i Ukraina har gjort at mer enn 2000 Byer og landsByer er uten strøm mandag, skriver AFP. – Til sammen er 2019 bosettinger i 16 regioner avskåret fra strømnettet, sier innenriksdepartementet i Ukraina i en uttalelse. I Odesa måtte over 1600 mennesker få hjelp etter å ha blitt sperret inne av snømengder.

NRK - 19 nov 23 kl. 10:31

Haaretz: Flyalarm i Nord-Israel

Flyalarmene går i flere nord-israelske Byer søndag morgen. Det melder den israelske avisen Haaretz. Alarmene går ifølge avisen i Matat, Hatzor HaGlilit, Amuka, Alma, Dalton, Rehaniya, Kerem Ben Zimra, Hurfeish, Peki'in, Tzuriel og Tziv'on..

NRK - 14 nov 23 kl. 14:20

Storflom nord i Frankrike – katastrofeberedskap i 250 lokalsamfunn

Rundt 250 lokalsamfunn nord i Frankrike blir erklært som katastrofeområder som følge av omfattende oversvømmelser, ifølge president Emmanuel Macron. – Alle kommuner som ber om det, kommer til å bli erklært som katastrofeområde, sa Macron da han tirsdag besøkte de berørte områdene i regionene Pas-de-Calais og Nord. Han lover også 50 millioner euro i hjelp til Byer og landsByer i området.

NRK - 12 nov 23 kl. 15:08

Store protester mot amnesti for separatistledere i Spania

Titusenvis av mennesker demonstrerte søndag i spanske Byer i protest mot regjeringens plan om å gi amnesti til katalanske separatistledere. Statsminister Pedro Sánchez og hans sosialistparti PSOE inngikk i forrige uke en avtale med det baskiske partiet PNV. Dermed sikret han seg flertall i den spanske nasjonalforsamlingen.

NRK - 08 nov 23 kl. 13:26

Tysk politi med storaksjon mot venstresideaktiviste

Tysk politi har onsdag gjennomført aksjoner mot venstresideaktivister i flere Byer rundt om i landet. Aksjonen er del av en pågående etterforskning av sammenstøt mellom aktivistene og ytre høyre-demonstranter 1. mai i år.

NRK - 07 nov 23 kl. 15:16

Flom nord i Frankrike

Flere Byer nord i Frankrike er rammet av flom etter kraftig nedbør. Noen veier er kun tilgjengelige via båt. Elvene Aa og Liane har gått over sine bredder i regionen Pas-de-Calais etter kraftig nedbør i starten av uka.

NRK - 06 nov 23 kl. 02:38

Sju døde i uvær i São Paulo

Sju personer har hittil mistet livet i en kraftig storm i den brasilianske delstaten São Paulo, opplyser myndighetene. Det foreløpig siste dødsofferet omkom i en båtulykke, opplyser delstatsregjeringen. (NTB) Kraftig nedbør har ført til skader, oversvømmelser og strømbrudd i flere Byer.

NRK - 05 nov 23 kl. 18:23

Britenes innenriksminister vil begrense hjemløses tilgang på telt

Storbritannias innenriksminister Suella Braverman sier at hun vil foreslå en ny lov som begrenser hjemløses bruk av telt. Braverman sier at hun alltid vil støtte folk som virkelig er hjemløse. – Men vi kan ikke tillate oss at gatene våre blir overtatt av rekker med telt, okkupert av folk, mange av dem fra utlandet, og som bor på gatene som et livsstilsvalg, sier Braverman.

NRK - 05 nov 23 kl. 07:12

Britenes innenriksminister vil begrense hjemløses tilgang på telt

Storbritannias innenriksminister Suella Braverman sier at hun vil foreslå en ny lov som begrenser hjemløses bruk av telt. Braverman sier at hun alltid vil støtte folk som virkelig er hjemløse. – Men vi kan ikke tillate oss at gatene våre blir overtatt av rekker med telt, okkupert av folk, mange av dem fra utlandet, og som bor på gatene om et livsstilsvalg, sier Braverman.

Klartale - 07 okt 23 kl. 20:13

Løper fra angrepene: – Vi er i krig

Israel og Hamas har kriget før. Lørdag overrasket Hamas Israel. De angrep fra luft, land og sjø.

NRK - 03 nov 23 kl. 11:04

Ukraina: Massivt droneangrep mot flere regioner

Ukraina ble natt til fredag rammet av det største droneangrepet på flere uker. Landets nest største by Kharkiv er blant stedene som ble angrepet. Russiske droner rammet sivile mål og infrastruktur i flere ukrainske Byer, ifølge lokale myndigheter.

NRK - 30 okt 23 kl. 15:10

Ordføreren i Tromsø ringte Hamas-ordfører på Gaza

Ordføreren i Tromsø, Gunnar Wilhelmsen (Ap), avholdt mandag telefonsamtale med ordfører i Gaza by, Dr. Yehya Sarraj (Hamas). Deler av samtalen er lagt ut på Wilhelmsens sosiale medieside på Instagram.

Aftenposten - 27 okt 23 kl. 05:57

– Burde ha blødd litt og satset sterkere på Byer

Etter åtte år med rødgrønt styre i Oslo har Raymond Johansen forlatt kontoret sitt i rådhuset..

Aftenposten - 28 sep 23 kl. 08:43

Hvem kan temme monsteret?

Folk som bor i store Byer, eller nær store Byer, vet godt hva stor trafikk er..

Aftenposten - 24 okt 23 kl. 05:38

LO-forbund ga millioner til Sps valgkamp. Nå sikrer partiet Høyre-styre i tre av fem storByer.

Senterpartiet har hjulpet Høyre og Frp til makten i tre av landets største Byer..

NRK - 21 sep 23 kl. 07:55

Massivt russisk angrep mot minst seks ukrainske Byer

Minst to personer er drept og 21 såret i russiske rakettangrep mot minst seks ukrainske Byer. Angrepene har rammet både Kyiv, Kharkiv og Kherson. I morgentimene torsdag kom meldingen om at to personer er drept i Kherson, sør i Ukraina.

NRK - 18 okt 23 kl. 05:39

Raseriet sprer seg verden rundt etter sykehusangrepet i Gaza

Det oppsto store demonstrasjoner i en rekke land etter angrepet som drepte hundrevis på et sykehus i Gaza tirsdag. Onsdag ventes flere protester. Tirsdag kveld samlet flere tusen demonstranter seg utenfor Israels konsulat i Istanbul i Tyrkia.

NRK - 19 sep 23 kl. 12:40

Byer er under intens beskytning i Nagorno-Karabakh

Armenske separatister sier at Byer i Nagorno-Karabakh blir kraftig beskutt. Tidligere varslet Aserbajdsjan en operasjon i det omstridte området. Konflikten om området har preget forholdet mellom Armenia og Aserbajdsjan i flere tiår.

Klartale - 17 okt 23 kl. 13:30

– Bli kjent med naboene dine

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

VG - 13 okt 23 kl. 19:18

VG på Vestbredden: Skyter mot demonstrantene

Israelske soldater i Betlehem skyter mot demonstrantene, en 21 år gammel palestiner faller om, alvorlig skadet. I Byer over hele Vestbredden tok palestinere til gatene for å demonstrere mot Israels bombing av Gaza..

NRK - 13 okt 23 kl. 14:42

Minst ni palestinere meldes drept på Vestbredden

Minst ni palestinere er drept av israelske sikkerhetsyrker på den okkuperte Vestbredden fredag, ifølge palestinske helsemyndigheter. AFP-korrespondenter og en sikkerhetstjenesteperson melder om sammenstøt i Ramallah, Nablus, Tulkarm, Hebron og andre Byer og landsByer. Palestinsk Røde Kors sier det er flere titall skadde rundt om på Vestbredden, flere av dem kritisk.

Aftenposten - 11 okt 23 kl. 15:19

Manchester City besøker to norske Byer i høst

Manchester City skal senere i oktober besøke Bryne og Oslo for å gi supportere muligheten til å se trofeene etter den….

NRK - 11 okt 23 kl. 15:24

Bergen KrF vil lyssette Det Gamle Rådhus i Israels farger

– I dag har jeg tatt intiativ ovenfor gruppelederne i Bergen bystyre om å lyssette Det Gamle Rådhus i israelske farger. Vi tar initiativ til dette i lys av de grufulle terrorangrepene Hamas har utført mot sivile i Israel, skriver gruppeleder Joel Ystebø i Bergen KrF i en pressemelding. Ystebø viser til at andre europeiske Byer har markert støtte til Israel ved å lyse opp bygg og andre monumenter..

Dagbladet - 11 okt 23 kl. 15:14

Varsler flyangrep fra Libanon

Israelske medier melder at flyalarmen går i flere Byer nord i landet..

Dagbladet - 11 okt 23 kl. 15:14

Varslet flyangrep fra Libanon

Israelske medier melder at flyalarmen går i flere Byer nord i landet..

Dagbladet - 11 okt 23 kl. 15:14

Avviser hendelse: - Feil

Israelske medier meldte at flyalarmen gikk i flere Byer nord i landet. Det kan ha vært feil..

Aftenposten - 10 okt 23 kl. 17:04

Massaker, kidnapping og full krig: Slik var døgnet som endret Israel

Hamas bryter gjennom barrierene flere steder langs grensen. Minst 27 småByer, tettsteder og militærbaser inne i Israel….

E24 - 09 okt 23 kl. 07:50

CNN: Hamas har avfyrt nye rakettangrep mot Israel

Israel har satt inn 300.000 reservestyrker. Ifølge CNN har Hamas avfyrt 120 raketter mot to israelske Byer..

NRK - 08 okt 23 kl. 13:48

Norwegian fortsetter å fly til Tel Aviv

Det melder selskapet. Flere internasjonale flyselskaper har valgt å innstille trafikken til israelske Byer. Tyske Lufthansa stanser mandag alle flyvninger til og fra Tel Aviv, det samme gjør American Airlines, Air France, Emirates og Ryanair.

VG - 07 okt 23 kl. 13:18

Trygler om hjelp fra Gazastripen: – De prøver å bryte seg inn i huset mitt. Jeg er med to små barn

Flere Israelske Byer er under angrep. Tusenvis av mennesker barrikaderer seg nå inne og i tilfluktsrom, mens skuddene smeller i gatene..

Aftenposten - 07 okt 23 kl. 07:46

Kamper i flere Byer nær Gaza. Israels statsminister: – Vi er i krig og vi vil vinne

Hamas sier de har startet en militæroperasjon. – Vi er i krig, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu..

NRK - 07 okt 23 kl. 07:03

En person drept og minst tre såret i rakettangrep mot Israel

Én kvinne i 70-årene skal ha mistet livet og minst tre andre såret etter at raketter ble avfyrt fra Gaza mot Israel lørdag morgen. Luftalarmen kunne høres i flere minutter sør i landet, nær Gaza og omlandet av Tel Aviv tidlig lørdag. Beboere i Byer nær Tel Aviv og Jerusalem har meldt om at de har hørt eksplosjoner.

NRK - 07 okt 23 kl. 06:00

Flyalarmen aktivert nær Tel Aviv – melding om eksplosjoner

Sirener som varsler rakettangrep ble utløst i Tel Aviv lørdag morgen, ifølge det israelske militæret. Beboere har hørt eksplosjoner, ifølge Reuters. Luftalarmen kunne høres i flere minutter sør i landet, nær Gaza og omlandet av Tel Aviv tidlig lørdag.

NRK - 05 okt 23 kl. 07:39

190 skadd i tyfon i Taiwan

Tyfonen Koinu feier over sørlige Taiwan torsdag. Så langt er 190 personer skadd i det kraftige regnværet. Det er meldt om materielle skader, men ingen døde, skriver Reuters.

Aftenposten - 04 okt 23 kl. 08:09

Storbydrama etter valget – slik står det nå

Høstens lokalvalg vil føre til en rekke maktskifter i Norges største Byer..

NRK - 04 okt 23 kl. 05:25

Skyting mot bolighus i Uppsala – ingen skadd

Ved 3-tida natt til onsdag ble det meldt om skudd mot et bolighus i bydelen Nyby i Uppsala. – Ingen er skadd, sier vaktleder for politiet. Politiet etterforsker rutinemessig saken som drapsforsøk.

Aftenposten - 30 sep 23 kl. 12:55

Før ble det solgt i tvilsomme bakgater. Her er de nye dopselgerne.

NEW YORK (Aftenposten): I New York og andre amerikanske Byer henger en søtlig duft tung i gatene..

NRK - 29 sep 23 kl. 14:31

Titusener demonstrerer for abortrettigheter i Latin-Amerika

Gatene i flere Byer i Latin-Amerika var torsdag dekket i grønt da mange tusen kvinner markerte Den internasjonale dagen for trygg og lovlig abort. Noen land, som El Salvador og Den dominikanske republikk, har imidlertid fortsatt totalforbud. I Mexico feiret demonstrantene torsdag den ferske avgjørelsen fra landets øverste domstol om å avkriminalisere abort i hele landet.

Klartale - 28 sep 23 kl. 06:00

Studentenes liv i byen

Det er høst i lufta. Og studentene har inntatt Byer i hele Norge. Aller flest studenter finner du i Norges hovedstad Oslo.

Klartale - 20 sep 23 kl. 06:00

Dette mener folk om å reise kollektivt

Flere folk bruker kun kollektiv-transport. Det har økt med 3 prosentpoeng de to siste årene. Det viser tall fra Naf.

NRK - 19 sep 23 kl. 15:12

Armenia ber Sikkerhetsrådet stanse Aserbajdsjans angrep

Armenia ber FNs sikkerhetsråd og Russland gripe inn for å stanse Aserbajdsjans angrep mot den omstridte enklaven Nagorno-Karabakh. – Det trengs tydelige skritt for å få slutt på aserbajdsjansk aggresjon, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i Jerevan. Armenias statsminister Nikol Pasjinjan har innkalt til krisemøte i landets nasjonale sikkerhetsråd etter at Aserbajdsjan i morgentimene tirsdag gikk til angrep mot flere Byer i Nagorno-Karabakh, blant dem Stepanakert..

NRK - 18 sep 23 kl. 18:41

Russland beslaglegger trykkeriene fredsprisvinner Muratov fikk fra norske Amedia

President Vladimir Putin tar tatt beslag i verdiene til nobelprisvinner Dmitrij Muratov, som overtok trykkerivirksomheten til Amedia i Russland. Det russiske justisdepartementet stemplet nylig Muratov som «utenlandsk agent». Som følge trakk han seg midlertidig som redaktør for den uavhengige avisa Novaja Gazeta.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com