Byen

Wednesday, 17 August, 03:34

Nyheter om Byen

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 29 jul 22 kl. 06:30

Unge i Ukraina har ravefest mens de rydder i ruiner

Mer enn 200 unge ukrainere har funnet en ny måte å hjelpe landet sitt. De jobber for å rydde opp og bygge opp igjen det som ble ødelagt av soldater fra Russland.Det samme skjer hver dag.

Klartale - 21 jun 22 kl. 15:01

Byen kan bli Russlands neste mål

Folk i Byen Slavjansk i Ukraina bygger nødlagre og tilfluktsrom i kjellere. Slavjansk ligger omtrent 80 kilometer øst for Sievjerodonetsk. Der har det rast harde kamper i over en måned.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 10 aug 22 kl. 19:37

Wien sløkkjer julelysa for å spare straum

Det blir ingen julelys på ringvegen i Wien i år, og julemarknadene i Byen blir mørkare enn vanleg. Dyr straum gjer at Byen innfører sparetiltak. Styresmaktene i den austerrikske hovudstaden har ikkje rekna ut kor mykje dei sparer på mørkare og mindre festlege sentrumsgater.

Klartale - 09 jun 22 kl. 06:30

Izabely vokste opp i favelaen

Rio de Janeiro er kjent for vakre strender og livlige fester. Turister fra hele verden kommer til den brasilianske Byen. De nyter vakker natur, godt vær og luksus.

NRK - 21 jul 22 kl. 13:17

Nye russiske angrep mot Kharkiv og Kramatorsk

Minst to mennesker er drept og 19 såret i nye russiske bombardementer mot storByen Kharkiv øst i Ukraina, opplyser en ukrainsk guvernør. – 19 personer er såret, deriblant et barn. Dessverre er tilstanden alvorlig for fire personer.

NRK - 04 aug 22 kl. 17:45

Harde kamper utenfor Byen Donetsk

Både Ukraina og Russland melder om harde kamper i utkanten av Byen Donetsk, der russiskstøttede separatister angriper ukrainske stillinger. Separatistene har kontrollert Donetsk siden 2014, men ukrainske regjeringsstyrker kontrollerer store områder i utkanten av Byen. Ifølge en talsmann for forsvarsdepartementet i Moskva har flere ukrainske brigader trukket seg tilbake fra stillinger nær Soledar, Avdiivka og Bakhmut etter å ha lidd store tap.

NRK - 3 timer siden

Nok en journalist drept i Mexico

En uavhengig journalist er funnet død i det nordlige Mexico. Han er den 14. journalisten som er drept hittil i år i Mexico.

NRK - 31 maj 22 kl. 07:45

Russland hevder å kontrollere en tredel av Sievjerodonetsk

Russiske styrker og russiskstøttede separatister fortsetter de massive angrepene mot Sievjerodonetsk og hevder å ha tatt kontroll over en tredel av Byen. Mandag rullet russiske stridsvogner inn i Sievjerodonetsk, som er den østligste Byen som fortsatt har vært under ukrainsk kontroll. – Vi kan opplyse at en tredel av Byen alt er under vår kontroll, sier lederen for utbryterrepublikken Luhansk, Leonid Pasetsjnik, til det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

NRK - Igår: 19:41

Flere eksplosjoner rundt kjernekraftverket i Zaporizjzja

Det er hørt flere eksplosjoner ved det russiskokkuperte kjernekraftverket i Zaporizjzja sør i Ukraina mandag kveld. Vladimir Rogov, som representerer de russiske okkupasjonsmyndighetene i området, skriver på meldingstjenesten Telegram at det har vært om lag 25 granatnedslag nær kraftverket. Dmytro Orlov, den ukrainske ordføreren i Byen Enerhodar der kjernekraftverket ligger, sier eksplosjonene kunne høres i Byen.

Klartale - 30 jun 22 kl. 08:54

Russland med nye kamper i Lysytsjansk

Lysytsjansk er tvillingByen til Sievjerodonetsk. Den ligger på den andre sida av elva Donets. I snart to måneder har det vært kamper der.

NRK - I førrgår: 18:10

Zaporizjzja-ordfører mener risikoen for katastrofe øker

Risikoen for kjernefysisk katastrofe ved kjernekraftverket i Zaporizjzja i Ukraina øker for hver dag, sier ordfører Dmytro Orlov. – Det som foregår, er regelrett kjernefysisk terrorisme, og det kan ende uforutsigbart når som helst, sier Orlov på telefon fra Byen Zaporizjzja, som fortsatt er under ukrainsk kontroll. Han er ordfører i Enerhodar, Byen hvor Europas største kjernekraftverk ligger.

NRK - 13 jul 22 kl. 14:19

Ukraina: Minst fem drept i angrep mot Mykolajiv

Minst fem mennesker er drept i et angrep på Byen Mykolajiv sør i Ukraina, ifølge myndighetene i Kyiv. Mykolajiv er en havneby sør i Ukraina mellom Kherson og Odesa. Byen er kontrollert av Ukraina og det har vært flere luft- og granatangrep mot Byen.

NRK - 12 aug 22 kl. 21:11

Guvernør: To sivile drept i angrep mot Kramatorsk

To sivile ble drept og tretten såret av russisk artilleriild mot den østukrainske Byen Kramatorsk, opplyser den lokale guvernøren. Kramatorsk er den siste større Byen som er under ukrainsk kontroll i fylket Donetsk, øst i Ukraina. (NTB).

NRK - 28 jul 22 kl. 01:25

Russland planlegger fergerute fra Mariupol

Russland vil åpne en fergerute fra den okkuperte ukrainske havneByen Mariupol for å knytte den tettere til russisk territorium – Ruten skal brukes til å levere nødvendige varer til gjenoppbyggingen av infrastrukturen i Mariupol og andre steder i folkerepublikkene Donetsk og Luhansk, skriver det russiske utenriksdepartementet på Telegram. Byen ble beleiret tidlig i krigen, men først sent i mai hadde russerne full kontroll over Byen, som var nesten fullstendig ødelagt. De russiskstøttede separatistene som nå kontrollerer Byen, har love tå bygge den opp igjen.

NRK - 12 jul 22 kl. 04:31

Har utstedt over 10.000 pass i okkupert by

Russland har den siste måneden utstedt over 10.000 pass til innbyggere i den okkuperte Byen Kherson i Ukraina, ifølge nestlederen Ekaterina Gubareva i den russiske militæradministrasjonen i Byen. Russland har kontrollert Byen i flere måneder, og i slutten av april kunngjorde militæradministrasjonen i Byen at en ny borgermester var innsatt.

NRK - 10 aug 22 kl. 19:28

Minst seks drept i russisk angrep i Øst-Ukraina

Minst seks personer ble drept og tre såret i russiske angrep mot Byen Bakhmut øst i Ukraina, ifølge den lokale guvernøren. – Russerne bombarderte Byen med rakettkastere og traff et boligområde. Ifølge tidlige opplysninger ble tolv boligbygg påført skader, og fire av dem står i brann, skriver guvernør Pavlo Kyrylenko på meldingstjenesten Telegram..

NRK - 10 aug 22 kl. 17:09

Dødstall doblet etter angrep i Mali

Hæren i Mali sier tallet på døde etter et mistenkt jihadistangrep søndag er oppe i 42, dobbelt så mange som de først meldte. 42 soldater ble drept, opplyser hæren onsdag i et dokument der navnene på de drepte også er listet opp. Angrepet beskrives som et av de verste i den langvarige kampen mot jihadistiske opprørere i landet.

NRK - 09 aug 22 kl. 21:58

Mistenkt seriedrapsmann pågrepet i Albuquerque

Politiet i Albuquerque i USA har pågrepet en person de beskriver som hovedmistenkt for drapene på fire muslimer i Byen det siste året. Politiet i Byen, som ligger i delstaten New Mexico, fant fredag en muslimsk mann i 20-årene fra Sør-Asia som var drept, og de tror drapet kan være forbundet med drapene på tre muslimske menn i fjor. To av de tidligere ofrene var muslimske menn fra Pakistan, en 27-åring som ble funnet i august, og en 41 år gammel mann som ble funnet i juli.

Klartale - 09 aug 22 kl. 13:30

Ukrainere sliter fortsatt med å få seg jobb

Ljudmyla Tsjudyjovytsj er fra Ukraina. Hun jobbet advokat før krigen startet. Da krigen startet måtte hun tenke på datteren sin sikkerhet.

Klartale - 24 jun 22 kl. 12:40

Soldater skal ha fått ordre om å trekke seg ut fra by

– De har fått ordre om å gjøre det. Det sier Serhij Hajdaj på Telegram fredag morgen. Telegram er en meldingstjeneste.

NRK - 06 aug 22 kl. 13:53

Eksplosjon i Kabul

Det skal ha vore ein bombeeksplosjon i Afghanistan sin hovudstad, Kabul, ifølge nyheitsbyrået Reuters. Det er foreløpig ukjent skadeomfang. Eksplosjonen skal ha skjedd i den vestlege delen av Byen.

NRK - 05 aug 22 kl. 15:08

Stenger av ukrainsk by

Den ukrainske Byen Mykolajiv blir stengt av og det blir innført portforbod frå fredag kveld til måndag morgon. Grunnen er at styresmaktene ønsker å finne folk som samarbeider med russiske styrkar. Dei russiske soldatane er 25 kilometer frå Byen, og angrip mål i Mykolajiv nesten dagleg..

NRK - 05 jul 22 kl. 14:26

Ukraina: Massive angrep mot Slavjansk

Byen Slavjansk i Donetsk i Øst-Ukraina er utsatt for massiv bombing tirsdag, sier Byens ordfører. – Slavjansk! Massiv bombing av Byen.

NRK - 20 jul 22 kl. 12:26

Russland: Viktig bro i Kherson truffet av ukrainske raketter

Ukrainske raketter har truffet den eneste veibroen over elven Dnipro i russiskokkuperte Kherson, opplyser de russiskstøttende myndighetene i Byen. Broen ble truffet av tolv raketter fra det amerikanske våpensystemet Himars, sier Kirill Stremoussov. Han er en av lederne i den russiskstøttende militæradministrasjonen i Kherson-regionen.

Klartale - 20 jul 22 kl. 08:39

Heten fører til mange branner i Storbritannia

Det er for første gang målt over 40 grader varmt i Storbritannia. Det skjedde tirsdag på flyplassen Heathrow ved Byen London. Byen er også hovedstaden i landet.

Klartale - 04 maj 22 kl. 14:00

De fryktet at de aldri ville slippe ut fra Mariupol

– Vi var i ferd med å miste håpet om at vi noensinne ville komme oss ut. Det sier en kvinne til kanalen til BBC.Da de kom fram var folk preget av at de var slitne og lettet.

NRK - 03 jul 22 kl. 22:00

Ukraina: Lysytsjansk har falt

Den ukrainske hæren bekrefter at den trekker seg ut av Lysytsjansk, kort tid etter at Ukrainas president benektet at Russland kontrollerer Byen. De russiske okkupasjonsstyrkene var overlegen, og det ville fått «fatale konsekvenser» dersom ukrainerne skulle fortsatt å forsvare den østukrainske Byen, heter det i meldingen fra generalstaben i Kyiv søndag kveld. Da hadde Russland for lengst erklært at russiske styrker har tatt kontroll over Lysytsjansk og dermed hele Luhansk fylke i Donbas-regionen.

Klartale - 03 aug 22 kl. 08:25

Skip med korn fra Ukraina framme i Tyrkia

Skipet Razoni forlot havna i Byen Odesa i Ukraina mandag. Det er lastet 26.000 tonn mais på skipet.

NRK - 7 timer siden

Estland har fjernet sovjetisk krigsminnesmerke

Et sovjetisk minnesmerke over andre verdenskrig ble tirsdag fjernet fra den estiske Byen Narva, nær grensen til Russland. Estland har besluttet å fjerne minnesmerker de anklager Russland bruker til å skape spenninger. – Vi må handle raskt for sikre offentlig ro og orden og indre sikkerhet, sier statsminister Kaja Kallas.

Aftenposten - 8 timer siden

Dagens quiz: Onsdag 17. august 2022

På hvilken øy ligger Byen Siracusa?.

Aftenposten - 13 timer siden

Ukrainere kjemper for livet i ruinene av russiskokkupert by: - Oppgaven er å overleve så vi ikke sulter til døde

Mat, gass og rent vann er mangelvare etter at den russiske krigsmaskinen la den ukrainske Byen i ruiner..

Aftenposten - 13 timer siden

100.000 er fanget i Mariupols ruiner. Frykten for deres skjebne øker.

Mat, gass og rent vann er mangelvare etter at den russiske krigsmaskinen la den ukrainske Byen i ruiner..

NRK - 18 timer siden

Tiltalt for kidnapping og ran

Fire menn i 20-årene er tiltalt for frihetsberøvelse og ran av en mann i Stavanger i september 2020. Hendelsen skal ha skjedd på Bryne, hvor en mann ble kidnappet i en bil og kjørt til Tasta, hvor han ble truet med vold og vanntortur, melder Stavanger Aftenblad. Ifølge tiltalen ble fornærmede truet med vold, blant annet med å få kuttet av fingrene, om han ikke oppga brorens adresse i Byen.

NRK - 31 jul 22 kl. 22:37

Anspent i Kosovo - veier blokkert og angivelige skudd mot politiet

Politiet i Kosovo opplyser søndag kveld at det flere stedet nord i Kosovo ble avfyrt skudd, og at noen av disse var rettet mot politienheter. Ingen har så langt blitt skadet. – Beboere har i tillegg oppgitt at det var tilfeller der albanere ble stanset og trakassert.

NRK - 31 jul 22 kl. 17:54

Skadet kornsilo i Beirut har kollapset

En del av kornsiloen i Beirut som fikk skader i den voldsomme eksplosjonen i 2020, har kollapset etter en brann som har rast i to uker. Årsaken til brannen er ikke kjent. Tonnevis med korn er spredt med røyken i det varme været.

NRK - 31 jul 22 kl. 14:25

Ukrainsk forretningsmann døydde i angrep

Ein av Ukrainas rikaste forretningsmenn har saman med kona blitt drepne i eit russisk angrep i Byen Mykolajiv, sør i Ukraina. Oleksej Vadatursky (74) og kona Raisa døydde då ein missil trefte heimen deira i natt, skriv BBC. Vadatursky grunnla Nibulon, eit landbruksselskap som spesialiserer seg på produksjon og eksport av korn, kveite, bygg og mais.

NRK - I førrgår: 19:00

Nye artillerigranater ved Zaporizjzja

Artillerigranater har igjen rammet Byen Enerhodar der det russiskokkuperte atomkraftverket Zaporizjzja befinner seg. Begge parter beskyldte den andre for artilleriangrepet, og begge parter opplyste at én person ble drept i angrepet. Russland sier ukrainske «nasjonalister» sto bak, mens Byens ukrainske ordfører, Dmytro Orlov, beskylder russerne for «morderisk provokasjon».

NRK - I førrgår: 12:34

Minst 35 drepne i kyrkjebrann i Egypt

Minst 35 personar blei drepne og 45 personar skadde etter ein brann inne i ei kyrkje i Byen Giza i Egypt, melder Reuters. Brannen braut ut medan 5000 bedande var samla til ei messe i kyrkja Abu Sifin, noko som førte til kaos på staden..

NRK - I førrgår: 10:47

Storbritannia trur Russland vil styrka innsatsen sør i Ukraina

Den britiske forsvarsetterretninga trur Russland vil prioritera å setta inn fleire styrkar i sørlege Ukraina, skriv dei i sin siste etterretningsrapport. Dei russisk-støttande styrkane til separatistrørsla Folkerepublikken i Donetsk har haldt fram angrepa nord for Donetsk, aust i Ukraina. Det har vore spesielt tunge kampar rundt forstaden Pisky utanfor Donetsk, nære Byen sin flyplassen.

NRK - 13 aug 22 kl. 19:45

Fire døde i styrtflom sørvest i Kina

Minst fire personer har mistet livet og ni er skadd som følge av styrtflom i Pengzhou i det sørvestlige Kina, opplyser statlige medier. Mobilvideoer lagt ut i sosiale medier viser at vannstanden stiger i en elv utenfor Byen. I en video forsøker folk i panikk å redde seg i land fra det som kort tid før var grunt vann.

NRK - 13 aug 22 kl. 17:46

50.000 på pride-parade i Praha

50.000 gikk i lørdagens i pride-parade i Tsjekkias hovedstad Praha. Landet har en mer liberal holdning til skeiv kjærlighet enn andre østeuropeiske land.

NRK - 13 aug 22 kl. 12:29

Russland hevdar å ha kontroll over forstad i Donetsk

Russiske styrkar har tatt full kontroll over forstaden Pisky nordvest for Byen Donetsk i Ukraina, hevdar det russiske forsvarsdepartementet laurdag. Det melder Reuters. Påstanden er ikkje bekrefta av uavhengige kjelder.

VG - 13 aug 22 kl. 08:04

Minst elleve skutt og drept i Montenegro

En mann skjøt og drepte minst ti personer i Byen Cetinje i Montenegro fredag før han selv ble drept i en skuddveksling med politiet, ifølge politikilder..

VG - 13 aug 22 kl. 08:04

Masseskyting i Montenegro: Mor og to barn blant de 11 drepte

En mann skjøt og drepte minst ti personer i Byen Cetinje i Montenegro fredag før han selv ble drept i en skuddveksling med politiet, ifølge politikilder. To av dem var åtte og elleve år..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com