Bybanen

Wednesday, 21 February, 00:22

Nyheter om Bybanen

NRK - I førrgår: 15:41

Bybanen innstilt på tre haldeplassar

Skyss melder søndag ettermiddag at Bybanens linje 1 har omkøyring via Haukeland mellom haldeplassane Bergen busstasjon og Kronstad. Bybanen står no på Nygård-stoppet, og denne og haldeplassane Florida og Danmarks plass er innstilte inntil vidare. – Vi har driftsstans og personell frå Bybanen AS er ute for å sjå på kva som er grunnen, seier Karoline Rage, pressekontakt i Skyss.

NRK - 17 feb 24 kl. 17:29

Driftsstans på Bybanen i Bergen

Skyss melder på si nettside om driftstans mellom Danmarks plass og Slettebakken grunna vognhavari. Bybanen går normalt mellom Byparken og Danmarks plass, og mellom Slettebakken og Bergen lufthamn. Skyss opplyser til BT at det er plassert eit kumlokk i sporet.

VG - 17 feb 24 kl. 18:32

Stans for Bybanen i Bergen – kumlokk funnet på skinnene

Bybanen i Bergen måtte stanses lørdag ettermiddag på grunn av et kumlokk som lå på skinnene. Politiet vet ennå ikke om det er lagt der med vilje..

NRK - 17 feb 24 kl. 18:34

Politiet undersøkte bekkalokk: No går Bybanen som normalt att

Politiet er ferdig med å undersøke det moglege hærverket ved bybanestoppet Brann Stadion, der eit bekkalokk laurdag låg i sporet og førte til driftsstans på Bybanen. Det er framleis ukjent om det er snakk om eit uhell eller om det er gjort med vilje. Ingen personar er skadde, og bybanevogna som havarerte blir frakta til verkstad.

NRK - 17 feb 24 kl. 18:17

Politiet undersøker hærverk som stansa Bybanen

Politiet er på veg for å undersøke det dei omtalar som mogleg hærverk ved bybanestoppet Brann stadion. Eit bekkalokk skal vere lagt ut i bybanesporet og førte laurdag til driftsstans på Bybanen. Det er førebels ukjent om dette er tilsikta eller eit uhell..

NRK - 10 okt 23 kl. 17:21

Kollisjon mellom bil og Bybanen i Bergen

Bybanen har kollidert med ein bil på Danmarks plass. Politiet melder at kollisjonen skjedde då bilen kryssa sporet. Førar er sendt til sjukehus i ambulanse etter førstehjelp på staden.

NRK - 22 jan 24 kl. 15:32

Eldre par slått ned på Bybanen

Et par i 70-årene ble utsatt for en voldshendelse på Bybanen i Bergen i ettermiddag, skriver Vest politidistrikt på X. Politiet har kontroll på to mindreårige, en gutt og en jente, som knyttes til hendelsen. De fornærmede ble kjørt til legevakten med ambulanse.

NRK - 18 jan 24 kl. 18:18

Drift på Bybanen etter stans

Bybanen i Bergen går igjen etter driftsstans, men det er store forsinkelser, meldes skyss på sin hjemmeside..

NRK - 12 sep 23 kl. 12:18

Venstre-ultimatum før byrådssamtaler

Ved tolvtiden kom Per-Arne Hvidsten Larsen og Ingrid Nergaard Fjeldstad fra Venstre til Gamle rådhus i Bergen for å møte Høyre til innledende byrådssamtaler. – Vi er invitert på en kaffe av Christine. Vi skal høre hva de har å si, sa Larsen i det han gikk inn på Gamle rådhus.

NRK - I førrgår: 17:05

Bybanen går som normalt igjen

Bybanens linje 1 i Bergen har normal drift att, etter å ha måtta køyre om Haukeland sjukehus på grunn av driftsstans. Ein periode søndag var kontroll av bybanesporet ved Nygård-stoppet. Det var moglegvis utfordringar med nokre skinner, opplyste Skyss til NRK..

VG - 22 jan 24 kl. 15:30

Voldshendelse på Bybanen i Bergen

Et par i 70-årene ble fraktet til legevakten etter hendelsen..

NRK - 20 jan 24 kl. 14:04

Driftsstans på Bybanen

Det er full stans på hele Bybanens linje mellom Byparken og Bergen Lufthavn, melder kollektivselskapet Skyss..

Klartale - 16 jan 24 kl. 09:39

Snø skaper problemer i Bergen

Mye snø i Bergen lager problemer for reisende. Klokka 07:30 stengte de rullebanen på flyplassen på flyplassen på Flesland. Klokka 09:00 åpnet flyplassen igjen.

NRK - 20 sep 23 kl. 16:37

Bakervik etter samtalene: – Vi skal ikke kødde med Bybanen

Onsdag har byrådsleder Rune Bakervik (Ap) hatt samtaler med SV, Sp, Bergenslisten og Rødt om et mulig byrådssamarbeid i Bergen. Bakervik vil ikke gå i dybden på hva samtalene hittil har handlet om. – Det har dreid seg litt om hvorfor disse partiene har pekt på meg i sonderingen med fungerende ordfører som var på mandag.

NRK - 04 maj 23 kl. 09:51

Klar tale til Aps landsmøte: Krever gjennomslag for Bybanen

– Bergen har en rekke krav til partiet vårt. Det aller viktigste er å sikre den statlige finansieringen av Bybanen. Det sier arbeiderpartiets byrådslederkandidat i Bergen, Rune Bakervik, like før landsmøtet går av stabelen.

NRK - 10 okt 23 kl. 17:21

Kollisjon mellom bil og bybane i Bergen

Bybanen har krasja inn i ein bil på Danmarks plass. Politiet melder at kollisjonen skjedde då bilen kryssa sporet. – Berre førar i bilen.

NRK - 06 okt 23 kl. 15:15

Seks parti signerte byrådssamarbeid i Bergen

Framstegspartiet, Senterpartiet, Bergenslisten, Industri- og næringspartiet, Pensjonistpartiet og Høgre har sikra eit byrådssamarbeid i Bergen fredag ettermiddag. Signeringa av det nye byrådssamarbeidet skjedde på Klosterhagen like etter klokka 15. – Eg er veldig glad for i dag å presentere ein avtale.

VG - 01 dec 23 kl. 19:56

Buss i full fyr i Bergen - Bybanen stanset

En buss står i full fyr i nærheten av et bybanestopp ved Lagunen i Bergen..

NRK - 01 dec 23 kl. 19:36

Buss i full fyr ved Lagunen kjøpesenter

Politiet opplyser på X at det er ein buss som har teke fyr ved kjøpesenteret Lagunen i Bergen, Nordal Grieg skole og bybanestoppet på staden. – Det er ikkje folk i bussen, seier Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til NRK. Bybanen er stansa i dette området.

NRK - 01 dec 23 kl. 19:36

Buss stod i full fyr ved Lagunen kjøpesenter

– Brannen er no sløkt, seier Tatjana Knappen i politiet til NRK klokka 19.37. Bussen som brenn står ved bybanestoppet ved kjøpesenteret Lagunen i Bergen og Nordal Grieg skole.

NRK - 25 sep 23 kl. 15:29

Bakervik (Ap) åpner opp for bybane-samtaler med Høyre

Byrådsleder i Bergen, Rune Bakervik (Ap), åpner opp for samtaler med Høyre og partiets byrådslederkandidat Christine Meyer. Arbeiderpartiet begrunner dette med et forsøk på å berge Bybanen. Det bekrefter Arbeiderpartiet overfor NRK.

NRK - 24 sep 23 kl. 21:50

Mann slo ungdomar på Bybanen

Ein mann har slege til fleire ungdomar på Bybanen på Hop i Bergen. Politiet har ikkje opplysingar om at nokon er skadde. Dei er på staden og har kontroll på mannen..

Aftenposten - 14 sep 23 kl. 18:28

Hei, Bergen! Det er på tide å slutte å slåss om Bybanen.

Byrådet i Bergen har andre utfordringer enn å krangle om Bybanen. Nå må politikerne ta ansvar..

NRK - 15 okt 23 kl. 22:28

Siktet etter knivstikking i Bergen sier han handlet i nødverge

Mannen som er siktet etter knivstikkingen i Fana bydel i Bergen, nekter straffskyld og hevder han handlet i nødverge. – Han mener at det er snakk om en nødvergesituasjon, sier mannens forsvarer, advokat Maria Hessen Jacobsen, til Bergensavisen. Det var natt til lørdag politiet fikk melding om knivstikking ved Skjoldskiftet holdeplass på Bybanen.

NRK - 11 okt 23 kl. 17:24

Svane har stansa tre bybanar

Ei svane har slått seg til ro på sporet ved Bystasjonen i Bergen, melder Skyss til NRK. Ei kjelde seier til avisa BT at tre baner står og ventar på å kome forbi. Sjåføren skal ha gått ut og freista å jage den bort til ingen nytte, og sleppt av passasjerane på stoppet.

NRK - 04 jun 23 kl. 19:36

Slåsting på Bybanen i Bergen

Politiet fekk melding om fire personar som slost om bord i Bybanen på Danmarksplass i Bergen. Det blei observert kniv og passasjerane på Bybanen blei evakuerte. Politiet kom raskt på staden og har kontroll på personane.

NRK - 04 jun 23 kl. 19:36

Slåssing på Bybanen i Bergen

Politiet fekk melding om fire personar som slost om bord i Bybanen på Danmarksplass i Bergen. Det blei observert kniv og passasjerane på Bybanen blei evakuerte. Politiet kom raskt på staden og har kontroll på personane.

NRK - 21 sep 23 kl. 15:03

Høyre snur – åpner for å diskutere tunnelalternativet

Høyre vil nå forhandle med partier som ikke vil ha Bybanen over Bryggen i Bergen. Det skriver Christine Meyer (H) på sin Facebook-side. Hun skriver at hun har snakket med byrådsleder Rune Bakervik og spurt ham om han vil tre til side for et Høyre-ledet byråd.

NRK - 20 sep 23 kl. 15:23

Bergenslisten vil ikke felle Bakervik og Ap

– Vi vil ikke felle Rune Bakervik som byrådsleder så lenge ikke Høyre snur om i bybanespørsmålet. Det sier Trond Tystad fra Bergenslisten til NRK etter å ha hatt en samtale med Bakervik og Arbeiderpartiet i dag, ifølge ham selv. Hvilken posisjon protestpartiet Bergenslisten tar i forhandlingene i Bergen kan bli avgjørende for om dagens Ap-byråd mister makten.

NRK - 14 sep 23 kl. 18:38

Senterpartiet trekk seg frå forhandlingane

– Aspekt ved bybanespørsmålet var avgjerande, seier Reidar Digranes i Senterpartiet. – Vi har vårt standpunkt: vi ønsker Bybanen i tunnel, og vi ønsker ei ny konsekvensutgreiing, legg han til..

NRK - 14 sep 23 kl. 18:38

Senterpartiet trekk seg frå forhandlingane - går mot mindretalsbyråd i Bergen

– Aspekt ved bybanespørsmålet var avgjerande, seier Reidar Digranes i Senterpartiet. – Vi har vårt standpunkt: vi ønsker Bybanen i tunnel, og vi ønsker ei ny konsekvensutgreiing, legg han til. No skal Christine Meyer i Høgre forhandle med KrF og Venstre..

VG - 13 sep 23 kl. 10:34

Storby-thrilleren: Fortsatt ikke avklart hvem som får makten i disse storbyene

I Bergen og Trondheim er det fortsatt ikke avgjort hvem som skal styre. I vest kan Bybanen bli avgjørende, mens det i Trondheim kan det være eldreomsorgen som bestemmer..

NRK - 12 sep 23 kl. 07:19

Bakervik melder at byrådet går av

Byrådsleiar Rune Bakervik (Ap) seier til NRK at byrådet kjem til å gå av. Høgres Christine Meyer ligg an til å ta over som byrådsleiar etter at Høgre og Frp gjorde det best i kommunevalet i Bergen. Men dei borgarlege partia får ikkje fleirtal saman med KrF og Venstre.

NRK - 12 sep 23 kl. 07:19

Byrådet i Bergen går av, seier byrådsleiar Bakervik

Byrådsleiar Rune Bakervik (Ap) seier til NRK at byrådet kjem til å gå av. Høgres Christine Meyer ligg an til å ta over som byrådsleiar etter at Høgre og Frp gjorde det best i kommunevalet i Bergen. Men dei borgarlege partia får ikkje fleirtal saman med KrF og Venstre.

NRK - 12 sep 23 kl. 00:50

Bybanen i Bergen kan kome tilbake i spel

Verken høgre- eller venstresida har klart fleirtal i Bergen. No kan plutseleg Bergens mest betente sak blussa opp igjen..

NRK - 11 sep 23 kl. 21:34

Venstre er letta i Bergen

Finansbyråd i Bergen, Per Arne Larsen (V) seier han er letta på Venstres vegner, som korkje går opp eller ned. – Men eg er skuffa på vegner av byen når tre protestparti kjem så sterkt inn. Det er tydelegvis mange bergensarar som fortsatt vil krangle om Bybanen sjølv om alle andre parti bortsett frå FrP vil legge den ballen død, seier Larsen..

NRK - 11 sep 23 kl. 21:00

NRK-prognose: Ingen klare flertall i Bergen

Valget i Bergen er jevnt, og ingen av blokkene har klart flertall. Det viser NRKs prognose klokken 21. Nær halvparten av stemmene er talt opp.

NRK - 09 sep 23 kl. 15:48

Bybanen er innstilt inn mot sentrum

Skyss skriv på sine nettsider at «Bybanelinje 1» er innstilt mellom Bergen sentrum og Slettebakken inntil vidare. Banen køyrer som normalt mellom Slettebakken og Bergen lufthavn..

NRK - 16 maj 23 kl. 00:11

Unge i Bergen vil ikke ha omkamp om Bybanen

Et flertall av de som har en mening om Bybanen, sier nei til omkamp om at banen skal gå over Bryggen, viser en undersøkelse Norstat har gjort for NRK. Spesielt unge bergensere er lei den 10 år lange krangelen. 50 prosent av de spurte ikke vil ha omkamp om Bryggen-traseen.

VG - 26 aug 23 kl. 11:39

Ap i Bergen: Advarer mot nytt bybane-kaos

BERGEN (VG) Makten i landets nest størst by henger i en syltynn tråd for Ap. Nå advarer partiets byrådsleder Rune Bakervik om nytt kaos rundt den omstridte Bybanen hvis Ap taper. Tøv, mener Høyre-topp..

NRK - 19 jun 23 kl. 18:00

Elsparkesyklist påkjørt av Bybanen i Bergen

Vest politidistrikt melder om at en elsparkesyklist skal ha blitt påkjørt av Bybanen ved Møllendalsveien i Bergen. Personen skal være bevisst og snakke. Nødetater er på stedet..

NRK - 04 jun 23 kl. 19:36

Slåsting på bybana i Bergen

Politiet fekk melding om fire personar som slost om bord i Bybanen på Danmarksplass i Bergen. Det blei observert kniv og passasjerane på Bybanen blei evakuerte. Politiet kom raskt på staden og har kontroll på personane.

NRK - 31 maj 23 kl. 16:53

Historisk vedtak: Bybanen vil gå over Bryggen i Bergen

Bybanen til Åsane har skapt hodebry for politikere og innbyggere i Bergen i over ti år. I dag har flertallet i bystyret bestemt at Banen skal gå langsmed verdensarven Bryggen til Åsane. Den vedtatte reguleringsplanen inneholder hele bybanetraseen fra Kaigaten til Vågsbotn, hovedsykkelvei og forlenget Fløyfjellstunnel.

NRK - 31 maj 23 kl. 14:39

Flere ville utsette saken om Bybanen til Åsane

Turid Birgithe Sveen (Fp) ønsket å utsette behandlingen av trasevalget til Bybanen til Åsane. Hun begrunnet det med BT og BAs saker om nye opplysninger inn i det tidligere tunnelforslaget. Også uavhengig Per Jørgensen ønsket å utsette voteringen.

NRK - 31 maj 23 kl. 13:57

Demonstranter fylte opp galleriet i Gamle rådhus

I dag kan det komme en historisk Bybane-bestemmelse. Politikerne skal etter planen vedta Bybanen til Åsane langsmed Bryggen. Før dagens avgjørende bybane-bystyremøte, Ble det holdt en større demonstrasjon mot Bybanen til Åsane eller deler av traseen utenfor Gamle rådhus.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com