Bukkvoll

Sunday, 14 August, 11:00

Nyheter om Bukkvoll

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 08 maj 22 kl. 07:00

Vil Putin snakke om fred eller krig under paraden?

Det er mange rykter om hva som vil skje 9. mai. Det er dagen Russland feirer at de vant krigen mot Tyskland og nazistene i 1945.

Klartale - 21 apr 22 kl. 06:00

Krigen om Donbas: Dette handler kampen om

Soldater fra Russland retter nå angrepene mot Donbas-regionen. Der har det vært konflikt de siste åtte årene. Hvorfor kriges det om dette området?

Klartale - 07 apr 22 kl. 12:05

Yuriys kamp for Ukraina

– Jeg er på et sted i Kyiv. Venter på våpen.Slik lød en kort melding fra en vanlig mann i Ukraina til Klar Tale.

VG - 16 jun 22 kl. 11:52

Klokken tikker for ukrainerne - må ha nye våpen

– Nå avhenger nesten alt av hvor fort vestlige våpen kommer frem til ukrainerne. Ukraina vil ikke klare å stoppe Russland uten, sier forsvarsforsker Tor Bukkvoll..

VG - 29 apr 22 kl. 14:08

Ekspert om Ukraina-krigen: – Jeg tror Russland angrer

Selv om Russland skulle nå sitt uttalte mål, vil neppe krigen være over med det første. Det er det hovedsakelig to grunner til, mener sjefforsker Tor Bukkvoll..

Dagbladet - 28 apr 22 kl. 11:54

Derfor tviholder de på Azovstal

En ukrainsk marineoffiser trygler om hjelp til å evakuere sårede og sivile. Det vil ikke Putin tillate, tror russlandsekspert Tor Bukkvoll..

VG - 20 mar 22 kl. 18:27

Russlands hypersoniske missiler: – Går så fort at de er vanskelig å skyte ned

Hypersoniske missiler er brukt ved to angrep fredag og søndag, hevder Russland. Forsker Tor Bukkvoll kaller det en symbolsk opptrapping fra russisk side..

VG - 20 mar 22 kl. 18:27

Russlands hypersoniske missiler: – Går så fort at de er vanskelige å skyte ned

Hypersoniske missiler er brukt ved to angrep fredag og søndag, hevder Russland. Forsker Tor Bukkvoll kaller det en symbolsk opptrapping fra russisk side..

Dagbladet - 06 mar 22 kl. 12:34

Trekløveret Putin lytter til

Selv den garvede Russland-eksperten Tor Bukkvoll ble rystet, da han så Vladimir Putin høvle over Russlands sikkerhetsråd. Nå forteller han hvem i rådet han tror presidenten fortsatt lytter til..

Dagbladet - 05 mar 22 kl. 17:15

Kan risikere mer paranoia

Hvordan vil Ukraina-krigen ta slutt? Forskningsleder Tormod Heier og sjefforsker Tor Bukkvoll forteller hva de vurderer som de mest sannsynlige sluttscenarioene. Ett scenario inkluderer risiko for en mer isolert og paranoid Vladimir Putin..

Dagbladet - 03 mar 22 kl. 19:36

Krigen over i ny fase

Sjefforsker Tor Bukkvoll og forskningsleder Tormod Heier forklarer hva som skjer i Ukraina-krigen nå..

VG - 14 feb 22 kl. 21:09

Forsker om Russland: Dette avgjør om det blir krig eller ikke

Hjemlig motstand kan bidra til at Vladimir Putin ikke eskalerer konflikten med Ukraina og invaderer landet, sier forsker Tor Bukkvoll ved Forsvarets forskningsinstitutt..

VG - 14 feb 22 kl. 21:09

Forsker om Russland: Dette avgjør om det blir krig

Hjemlig motstand kan bidra til at Vladimir Putin lar være å eskalere konflikten med Ukraina og invaderer landet, sier forsker Tor Bukkvoll ved Forsvarets forskningsinstitutt..

P4 - 13 okt 20 kl. 18:25

- Vil forverre forholdet mellom landene

Forholdet mellom Russland og Norge kommer til å bli enda dårligere nå som regjeringen sier Russland står bak dataangrepet mot Stortinget. Det sier Russland-ekspert og seniorforsker ved Forsvarets forskningsinsitutt, Tor Bukkvoll til NRK. Han tror dette er et ledd i at Russland er misfornøyd med verden slik den fungerer i dag og vil presse vesten til å oppføre seg annerledes.

VG - 26 nov 18 kl. 10:37

Krise på Krim: – Veldig, veldig alvorlig

At russiske styrker søndag tok tre ukrainske skip i fangenskap etter å ha åpnet ild mot dem er alvorlig, men ikke uventet, mener Tor Bukkvoll ved Forsvarets Forskingsinstitutt..

VG - 19 okt 18 kl. 10:16

Russlands kirke bryter ut – kan eskalere konflikten med Ukraina

BRUSSEL (VG) Den russisk-ortodokse kirken bryter med ledelsen i Istanbul over en konflikt om Ukraina. Det kan eskalere konflikten mellom Russland og Ukraina, mener FFI-forsker Tor Bukkvoll..

VG - 29 sep 18 kl. 17:08

Putin kan miste grep i Ukraina – kirken vil løsrives

PARIS (VG) Når deler av den ukrainske ortodokse kirken bryter med makthavere i Moskva, er dette et tap for Putin, mener Russland-forsker Tor Bukkvoll..

VG - 29 sep 18 kl. 17:08

Putin kan miste innflytelse i Ukraina – kirken vil løsrives

PARIS (VG) Når deler av den ukrainske ortodokse kirken bryter med makthavere i Moskva, er dette et tap for Putin, mener Russland-forsker Tor Bukkvoll..

NRK - 31 maj 18 kl. 12:35

– Kan ha lurt Russland trill rundt

Forsker og Ukraina-ekspert Tor Bukkvoll ved FFI mener Ukraina kan ha lurt Russland trill rundt ved å late som den russiske journalisten Arkadij Babtsjenko hadde blitt drept. Bukkvoll tror samtidig Ukraina kan slite med troverdigheten i fremtiden..

VG - 06 apr 18 kl. 00:27

Frykter at aggressive militærøvelser kan eskalere konflikten mellom Nato og Russland

Det skumleste når militærøvelsene blir mer aggressive og kommer nærmere på, er om det skjer et uhell som fører til en konflikteskalering, mener seniorforsker Tor Bukkvoll ved FFI..

Hegnar.no - 20 jul 16 kl. 06:47

– Russland anser Norge som en utpost

Russland ser på Norge som en amerikansk utpost med begrenset mulighet til å bestemme over egen utenrikspolitikk, tror forsvarsforsker Tor Bukkvoll..

Dagbladet - 18 maj 15 kl. 22:24

I Russland elsker «alle» Putin

- Putin har blitt en slags landsfader for russerne, sier Tor Bukkvoll ved Forsvarets Forskningsinstitutt..

P4 - 15 mar 15 kl. 19:57

Har Putin forsvunnet?

I Russland spekuleres det nå i hvorfor president Vladimir Putin ikke har vist seg offentlig på over én uke. Pressetalsmannen til Putin har nektet å si noe om Putin har vært borte fra Moskva de siste dagene. Forsker Tor Bukkvoll ved Forsvarets forskningsinstitutt mener det som skjer kan minne om en dekkoperasjon, melder NRK..

NRK - 15 mar 15 kl. 16:20

Forsker: – Minner om dekkoperasjon

– Det som skjer i Kreml nå minner om en dekkoperasjon rundt Russlands president Vladimir Putin. Det sier forsker Tor Bukkvoll ved Forsvarets forskningsinstitutt om Putins fravær fra offentligheten..

NRK - 02 mar 15 kl. 06:33

–Ekstreme nasjonalistar kan stå bak

– Dersom nokon utanfor regimet stod bak drapet på Boris Nemtsov, er det svært sannsynleg at det var ekstreme russiske nasjonalistar, seier Russland-ekspert Tor Bukkvoll..

Aftenposten - 28 feb 15 kl. 15:50

Nemtsov-drapet: - Sannsynlig at noen med makt står bak

- Boris Nemtsov var ingen stor trussel for Putins regime, men han kunne være en trussel for enkeltpersoner innenfor regimet, sier forsker Tor Bukkvoll ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI)..

Hegnar.no - 31 aug 14 kl. 16:00

Forsker: – Putin ønsker føderalisering av Ukraina

Vladimir Putin ønsker trolig at Øst-Ukrainas regioner får så mye selvstyre at Ukraina i praksis ikke lenger er en helhetlig stat, mener Ukraina-ekspert Tor Bukkvoll..

E24 - 31 aug 14 kl. 14:42

Forsker: – Putin ønsker at Ukraina kun blir en stat i navnet

Moskva/Oslo (NTB-Birgitte Iversen): Vladimir Putin ønsker trolig at Øst-Ukrainas regioner får så mye selvstyre at Ukraina i praksis ikke lenger er en helhetlig stat, mener Ukraina-ekspert Tor Bukkvoll..

Hegnar.no - 15 aug 14 kl. 13:11

Tror ikke faren for russisk invasjon har økt i Ukraina

Det ligger an til å bli hard kamp om opprørsbastionene Luhansk og Donetsk øst i Ukraina, mener FFI-forsker Tor Bukkvoll..

P4 - 18 jul 14 kl. 23:42

- Opprørarane har tabbe seg skikkeleg ut

Opprørarane i Ukraina slettar no ei rekkje bilder på sosiale medier som viser at dei hadde den typen rakettar som truleg blei brukt til å skyte ned Malaysia Airlines-flyet. - Dette tyder på at dei prøver å skjule sine spor at separatistane har tabba seg skikkeleg ut. Det seier Tor Bukkvoll ved Forsvarets Forskningsinstitutt.

P4 - 17 jul 14 kl. 22:33

-Flyet skote ned ved feil

-Flyet frå Malaysian Airlines kan ha blitt skote ned av separatistane ved ein feil. Det trur forskar og Ukraina-ekspert Tor Bukkvoll ved Forsvarets forskingsinstitutt. Til NRK seier han at ingen av partane har noko å tene på å skyte ned eit passasjerfly.

NRK - 17 jul 14 kl. 21:29

– Ingen har interesse av dette

– Eg kan ikkje sjå at nokon av partane i borgarkrigen i Ukraina skulle ha interesse av å skyte ned eit passasjerfly, seier Ukraina-ekspert Tor Bukkvoll..

P4 - 13 apr 14 kl. 23:42

Vil ha sjølvstyre i Ukraina

- Russland ønskar å legge press på Ukraina slik at dei austlege delane av landet blir sjølvstyrte. Det trur Ukraina-ekspert Tor Bukkvoll ved Forsvarets forskningsinstitutt til NRK. Han trur at strategien til Russland er å hindre dei delane av Ukraina der det er mange som snakka russisk å samarbeide tett med EU.

Aftenposten - 24 jun 14 kl. 20:24

Forsker: - Fortsatt fare for militær løsning i Ukraina

At Russlands president ikke ønsker å invadere Ukraina er et viktig skritt i riktig retning, mener Ukraina-ekspert Tor Bukkvoll. Samtidig er det fortsatt en fare for at Ukraina tyr til militærmakt..

NRK - 26 maj 14 kl. 23:56

- Gradvis opptrapping i Ukraina

– Årsaka til at ukrainske styrkar brukte fly og helikopter mot flyplassen i Donetsk måndag, er truleg at det ikkje er mange sivile der, seier forskar og Ukraina-ekspert Tor Bukkvoll.

VG - 20 maj 14 kl. 19:57

Ukraina: - Opprørerne overlates til seg selv

Analytiker Tor Bukkvoll mener det er mer og mer som tyder på at opprørerne i Øst-Ukraina blir isolert..

P4 - 19 feb 14 kl. 12:33

Situasjonen i Kiev er kritisk

- Situasjonen i Kiev er mer kritisk enn vi noen gang har sett tidligere. det sier Tor Bukkvoll fra Forsvarets forskningsinstitutt til P4 Nyhetene. Dødstallene i byen stiger, minst 25 er drept så langt i kampene.

Aftenposten - 24 apr 14 kl. 15:30

- Ukrainerne tar risikoen på en russisk reaksjon

- Ukrainernes militæraksjon mot prorussiske krefter i Slavjansk kan være en test på om russerne vil reagere militært, sier seniorforsker Tor Bukkvoll..

Aftenposten - 24 apr 14 kl. 15:30

Ekspert: En test på om Russland går inn militært

- Ukrainernes militæraksjon mot prorussiske krefter i Slavjansk kan være en test på om russerne vil reagere militært, sier seniorforsker Tor Bukkvoll..

NRK - 14 apr 14 kl. 17:08

Kan gå mot en borgerkrig i Ukraina

Ukraina-eksperter utelukker ikke at situasjonen i østlige deler av landet tilspisser seg de neste dagene. – Okkupasjonene kan sette i gang prosesser som selv Moskva ikke har kontroll over og i verste fall utløse en borgerkrig i området, sier Tor Bukkvoll..

NRK - 13 apr 14 kl. 22:22

Ukraina-ekspert: –har fryktet dette

– Det vi har fryktet skal skje, har skjedd, sier Ukraina-ekspert Tor Bukkvoll om utviklingen i Øst-Ukraina. Søndag er flere drepte på begge sider..

VG - 13 apr 14 kl. 16:52

- Russland ønsker å vise muskler i Ukraina

Russland står trolig bak overtakelsene av offentlige bygninger i Øst-Ukraina. Tor Bukkvoll ved Forsvarets forskningsinstitutt sier Russland vil vise muskler..

Aftenposten - 22 feb 14 kl. 13:56

- Opposisjonen overtar mer og mer

Presidenten skal ha forlatt Kiev og opposisjonspolitikere settes inn i sentrale posisjoner. - Snøballen har begynt å rulle. Opposisjonens seier blir større og større, sier Ukraina-ekspert Tor Bukkvoll ved Forsvarets forskningsinstitutt..

NRK - 19 feb 14 kl. 14:23

– To veier ut av krisen i Ukraina

Seniorforsker Tor Bukkvoll ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) tror Ukrainas president er svært bekymret for situasjonen i landet, og mener det bare er to mulige løsninger på konflikten..

Aftenposten - 18 feb 14 kl. 23:49

- Kan gå veldig ille

- Stor frustrasjon blant opprørspoliti og demonstranter har medvirket til at situasjonen i Kiev har eskalert slik den har gjort, sier Tor Bukkvoll ved Forsvarets Forskningsinstitutt..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com