Brukes

Sunday, 19 September, 08:40

Nyheter om Brukes

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 07 sep 21 kl. 15:15

Øker norsk bistand med 3,1 mrd.

Regjeringen vil øke bistandsbudsjettet med 3,1 milliarder kroner for å nå målet om at 1 prosent av bruttonasjonalinntekt Brukes på bistand. I tillegg settes det av 2 milliarder til et nytt klimafond som skal støtte omlegging til fornybar energi i utviklingsland. Til sammen vil det bli foreslått et bistandsbudsjett som for første gang er på over 40 milliarder norske kroner, skriver Vårt Land.

E24 - 01 sep 21 kl. 17:41

Norge og USA inngår avtale: Fjerner uran som kan Brukes i atomvåpen

Det vil koste milliarder å fjerne Norges atomavfall. Onsdag inngikk Norge en avtale med USA om å fjerne høyanriket uran slik at det ikke kan Brukes til atomvåpen..

E24 - 12 timer siden

Kryptovaluta inntar idretten: – Fans Brukes til å presse prisen opp

En rekke klubber jakter nye inntekter etter pandemien. Kryptoinvestorene står klare til å åpne pengesekken..

Dagbladet - 14 sep 21 kl. 17:47

Mangel på mulig coronamedisin

Det har oppstått mangel på legemiddelet RoActemra, som EMA undersøker om kan Brukes til behandling av alvorlig syke covid-19-pasienter i Europa..

E24 - 13 sep 21 kl. 11:59

Aker ut av Ocean Yield med 5,7 mrd. i gevinst: – En kjempereise

Aker selger seg ut av utbyttemaskinen Ocean Yield med solid gevinst. Analytiker tror milliardene som frigjøres skal Brukes på laks, IT og fornybar energi..

NRK - 10 sep 21 kl. 23:04

Ber folk på tur samle bjørneskit

Jegere og turfolk blir bedt å bidra i kartleggingen av brunbjørn. Jonas Kindberg, leder i Rovdata ber folk plukke opp en liten prøve av bjørneskit de finner med en ren plastpose og levere den til Statens naturoppsyn. DNA-analyser av ekskrementer og hår Brukes til å overvåke brunbjørnbestanden i Norge..

E24 - 10 sep 21 kl. 08:57

Flere tusen elsparkesykler er tatt ut av drift i Oslo

Kun 8.000 elsparkesykler kan Brukes i hovedstaden fredag morgen, men de overflødige må først ryddes innen onsdag..

Aftenposten - 10 sep 21 kl. 08:57

Flere tusen elsparkesykler er tatt ut av drift i Oslo

Kun 8.000 elsparkesykler kan Brukes i hovedstaden fredag morgen, men de overflødige må først ryddes innen onsdag..

NRK - 10 sep 21 kl. 04:02

Kjøper mer private helsetjenester

Norske kommuners innkjøp av private tjenester i helse og omsorg har økt fra 12 til 20 milliarder kroner de siste fem årene. Det viser tall Fagforbundet har hentet ut fra Kommunal Rapports leverandørbase, skriver Klassekampen. Pengene Brukes blant annet på kjøp av private institusjonsplasser, innleie av personell og medisiner..

E24 - 09 sep 21 kl. 13:19

Stortingets presidentskap går gjennom ordninger etter medieavsløringer

Både pendlerbolig- og etterlønnsordningen skal gjennomgås av Stortinget etter mediesaker om at ordningene ikke Brukes i tråd med intensjonene..

Klartale - 09 sep 21 kl. 08:53

Oslo kan bli full av elsparkesykler som ikke kan Brukes

I morgen fredag krymper mengden elsparkesykler i Oslo. 23.000 elsparkesykler skal bli til 8.

E24 - 09 sep 21 kl. 06:16

Oslo kan bli full av elsparkesykler som ikke kan Brukes

Antallet tilgjengelige elsparkesykler skal i Oslo fredag reduseres fra 23.000 til 8.000, men det er uklart når sparkesyklene som tas ut, fjernes fra gaten..

NRK - 08 sep 21 kl. 18:48

Oslo kjøper Veterinærhøyskolen

Flertallet i bystyret i Oslo stemte for å kjøpe tre fjerdedeler av Veterinærhøyskolen på Adamstuen for 1,35 milliarder kroner. Det ble kjent i dagens bystyremøte. Tomtearealet er på over 50 mål, tilsvarende syv fotballbaner, og vil gi kommunen areal til kommunale tilbud som skole, flerbrukshall og bibliotek, så vel som bydelspark.

NRK - 08 sep 21 kl. 18:48

Oslo kjøper Veterinærhøgskolen

Flertallet i bystyret i Oslo stemte for å kjøpe tre fjerdedeler av Veterinærhøgskolen på Adamstuen for 1,35 milliarder kroner. Det ble kjent i dagens bystyremøte. Tomtearealet er på over 50 mål, tilsvarende syv fotballbaner, og vil gi kommunen areal til kommunale tilbud som skole, flerbrukshall og bibliotek, så vel som bydelspark.

NRK - 08 sep 21 kl. 16:15

Dyreste aluminium på 13 år

Prisen på aluminium steg onsdag til det høyeste nivået på 13 år. Frykt for konsekvensene av militærkuppet i Guinea er en av årsakene til prishoppet. Guinea er en stor produsent av bauksitt, råstoffet for aluminiumsproduksjon.

NRK - 08 sep 21 kl. 13:34

Nortura tilbakekaller varer

Nortura tilbakekaller avgrensede partier av ulike posteier og panerte varer. Årsaken er funn av etylenoksid i ett av tilsetningsstoffene, xanthan gum, som Brukes i produktene. Produktene kalles tilbake etter pålegg fra Mattilsynet..

Dagbladet - 08 sep 21 kl. 09:23

Frykter stans

CEPI frykter at mangel på tilgang på doser av coronavaksinene som Brukes i dag kan stanse utviklingen av lovende vaksinekandidater som man håper at skal beskytte mot kommende varianter..

Aftenposten - 06 sep 21 kl. 20:53

I 2001 kunne ikke Forsvaret Brukes i krig. Afghanistan endret på det.

NYHETSANALYSE: I 2001 hadde Norge et stort og gammeldags forsvar med liten utrykningskapasitet..

Aftenposten - 04 sep 21 kl. 09:00

Fem enkle oppgraderinger for å få en hyggeligere hybel eller leilighet

Farger, tekstiler og møbler som kan Brukes på flere måter. Slik gjør du hybelen hyggeligere..

NRK - 04 sep 21 kl. 05:35

Cuba vaksinerer toåringer

Cuba har startet vaksinering av barn mellom 2 og 18 år mot koronavirus. I første omgang er det barn mellom 12 og 18 år som får den første av to vaksinedoser. Deretter følger de yngre barna.

NRK - 02 sep 21 kl. 20:23

Reagerer på at det stemmes i kirker

Molde kommune har mottatt en klage på at en kirke Brukes som valglokale ved årets stortingsvalg. Klagen er levert av et medlem av Human-Etisk Forbund. Forbundet støtter klageren.

NRK - 02 sep 21 kl. 19:55

Trekker tilbake sjokoladeplater

Novelty Food AS trekker tilbake sjokoladene Vgan Aurora Hazelnuts og Guarana & Ginger etter funn av etylenoksid i produktene. Etylenoksid er påvist i ingefærpulver som Brukes i sjokoladen og er et plantevernmiddel som er forbudt å bruke i mat i EU og EØS, skriver Matportalen. NRK fortalte tidligere i sommer at Mattilsynet har blitt varslet om flere matvarer som inneholder det ulovlige stoffet..

Aftenposten - 01 sep 21 kl. 19:17

USA skal hjelpe Norge med å gjøre uran ubrukelig i atomvåpen

Ved hjelp av nyutviklet, amerikansk teknologi skal norsk, høyanriket uran blandes ut så mye at det aldri kan Brukes i….

NRK - 01 sep 21 kl. 17:39

Norge og USA signerte avtale

En ny avtale mellom Norge og USA skal sørge for at norsk høyanriket uran ikke lenger kan Brukes til atomvåpen. – Det norske uranet er spesielt krevende å kvitte seg med. Ved hjelp av ny amerikansk teknologi kan vi likevel få dette til.

NRK - 31 aug 21 kl. 09:35

Vil ha avgift for å redde naturen

I Norge er det godkjente planer for å gjøre naturområder til byggefelt som tilsvarer et område på mer enn gamle Vestfold fylke. Men en ny undersøkelse fra Verdens naturfond, WWF, viser at flere enn seks av ti vil ha en naturavgift på utbygginger, som igjen kan Brukes til å verne om naturen. Men dette trengs fortsatt politisk behandling..

E24 - 30 aug 21 kl. 20:34

Frykter for kaffeeksport etter lockdown i Vietnam

Prisen på kaffebønner, som Brukes til pulverkaffe og espressoblandinger, har steget 50 prosent så langt i år..

NRK - 30 aug 21 kl. 10:22

Nedstenging truer kaffeforsyninger

Nedstengingen av Ho Chi Minh – Vietnams største by og en viktig eksporthavn for kaffe – skaper uro for kaffeforsyningen verden over. Vietnam er en stor produsent av robusta, en kaffebønnevariant som Brukes i pulverkaffe og noen espressoblandinger. Hittil i år har grossistprisene på robustabønner steget med 50 prosent, skriver BBC..

Aftenposten - 29 aug 21 kl. 19:45

Dagens quiz søndag 29. august 2021

Hvilken urt i ingefærfamilien Brukes ofte som smakstilsetning i vaffelrøre?.

NRK - 28 aug 21 kl. 11:21

MDGer pågrepet i demonstrasjon

MDGs stortingskandidat Trygve Tømmerås ble fredag kveld arrestert under en demonstrasjon sammen med aktivistgruppa Extinction Rebellion. Rundt ti personer lenket seg fast til hverandre og til en lastebil, slik at trafikken ble hindret i et veikryss i Oslo sentrum. I alt 58 personer ble arrestert da de nektet å forlate stedet.

VG - 25 aug 21 kl. 12:13

Sår tvil om Valle Hovin som konsertarena

Mye har skjedd i området rundt Valle Hovin den siste tiden. Nå sås det tvil om anlegget kan Brukes som større konsertarena igjen. – En kulturpolitisk katastrofe, mener Venstres Hallstein Bjercke..

NRK - 25 aug 21 kl. 10:52

Robotarm gir flere vaksinedoser

Forskere på Chulalongkorn-universitetet har utviklet en robotarm som øker antall vaksinedoser fra hvert glass med vaksiner, skriver Reuters. Hittil har det vært mulig å få ut ti doser per glass, men robotarmen gjør det mulig å ta ut tolv doser. Robotarmen kan bare Brukes på glass med AstraZeneca-vaksinen..

NRK - 23 aug 21 kl. 21:51

Johnny Rotten tapte rettssak

Johnny Rotten tapte en rettssak mot to andre medlemmer av bandet Sex Pistols om rettighetene til noen av bandets låter. Den tidligere trommeslageren Paul Cook og gitaristen Steve Jones gikk til sak mot Johnny Rotten, som egentlig heter John Lydon, for at noen av sangene deres kunne Brukes i TV-dramaet «Pistol». Dommeren Anthony Mann kom fram til at de to kan bruke musikken i henhold til en avtale i bandet om flertallsbeslutninger om rettighetene..

NRK - 19 aug 21 kl. 09:30

Droner redder rådyr fra slåmaskiner

Droner med varmesøkende kameraer har reddet tusenvis av rådyr fra å bli maltraktert av slåmaskiner i Tyskland, sier regjeringen, som subsidierer droneflygingen. – Takket være pengene vi har delt ut, er rundt 200 droner tatt i bruk. Så langt er nesten 6.

VG - 18 aug 21 kl. 22:16

Utvikler ny norsk medisin: – Kan bli gjennombrudd i kamp mot infeksjoner

ARENDAL (VG) Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) håper medisinen kan Brukes mot biologisk krigføring - og også ta drepen på fremtidige pandemier..

NRK - 18 aug 21 kl. 14:26

Fryser penger fra hemmelige givere

Høyre, KrF og Venstre og Frp har fått 250.000 kroner hver i støtte fra foreningen «Aksjon for borgerlig valgseier». Nå melder Filter Nyheter at Høyre, Venstre og KrF at pengene ikke skal Brukes i valgkampen til det er gjort undersøkelser av lovligheten.

Aftenposten - 16 aug 21 kl. 18:00

Tre hagestuer å bli inspirert av: – Altfor mange hagestuer Brukes til vinterlagring for hagemøbler

En var garasje, en fungerer som hytte og en er hjemmelaget. Her kan du få ideer til snekker-prosjekter..

NRK - 16 aug 21 kl. 12:58

Advarer mot studentsvindel

Flere studenter på boligjakt har den siste tiden blitt svindlet på nett. Også jobbsøkere blir utsatt for målrettede passordangrep, advarer politiet. Svindelen har skjedd på jobbportaler og på nettsiden hybel.

NRK - 11 aug 21 kl. 20:23

Nekter fagorganiserte bonus

Ved elleve varehus i Norge har Elkjøp-ansatte valgt å fagorganisere seg med tariffavtaler. Det har gitt dem ulempetillegg og bedre pensjonsopptjening. Men det gjør samtidig at de ikke lenger får ta del i kjedens månedlige bonusordning.

NRK - 11 aug 21 kl. 19:19

Tester mulige koronamedisiner

Tre ulike legemidler som potensielt kan behandle covid-19, skal testes på tusenvis av frivillige på over 600 sykehus i 52 land, opplyser WHO. – Det er fortsatt kritisk behov for å finne effektive og tilgjengelige legemidler, sier WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus. De tre legemidlene som skal testes, er Artesunate, imatinib og infliximab.

NRK - 11 aug 21 kl. 10:53

USAs langtidsbudsjett godkjent

Senatet har godkjent Demokratenes forslag til langtidsbudsjett, som blant annet skal finansiere klimatiltak og helsevesen ved å heve skattene for USAs rikeste. Budsjettet er på 3.500 milliarder dollar, drøyt 31.

NRK - 11 aug 21 kl. 10:41

Sender ut én million hurtigtester

For at kommunene skal ha en beredskap ved smitteutbrudd, vil Helsedirektoratet nå sende ut én million hurtigtester til alle landets 356 kommuner. Testene kan Brukes til å teste barn og unge under 18 år som nå kan testes i stedet for å være i smittekarantene, skriver Helsedirektoratet i en pressemelding..

E24 - 10 aug 21 kl. 16:22

Fjern skatteprivilegiene til de superrike

Skjermingsfradraget Brukes av de superrike til å unngå all skatt..

Aftenposten - 09 aug 21 kl. 21:31

«Mamma Mia!» fikk koronaunntak: – Bryter loven

Dette er så spesielt at det kan Brukes som eksempel i undervisning av jusstudenter, forteller førsteamanuensis Jon….

E24 - 08 aug 21 kl. 16:19

Oslo-politiet om coronabedrageri-saker: – Man skulle tro vi skulle fått vesentlig flere

Det har vært flere eksempler på at kriminelle har utnyttet coronastøtteordningene den siste tiden. Men metodene som Brukes er de samme gamle, ifølge politiet..

NRK - 08 aug 21 kl. 08:21

Voi henter 400 mill. til innovasjon

Det svenske elsparkesykkelselskapet Voi har hentet inn 400 millioner kroner til innovasjon og oppgradering av flåten. Dermed er selskapet verdsatt til 7,8 milliarder kroner, ifølge svenske Dagens Industri. Ifølge selskapet skal pengene Brukes til videre investering i elsparkesykkelflåten og utvikling av parkering- og sikkerhetsløsninger, inkludert dataprogramvarer som skal forhindre kjøring på fortauene.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt