Bred

Tuesday, 16 July, 15:38

Nyheter om Bred

NRK - 30 jun 24 kl. 20:04

Macron ber om Bred allianse mot yre høyre

Frankrikes president Emmanuel Macron ber om en Bred allianse mot ytre høyre etter at Nasjonal samling får en klar ledelse i den første valgomgangen, melder nyhetsbyrået AFP..

Aftenposten - 08 jul 24 kl. 19:30

Han hadde Bred faglig bakgrunn og sikker sans for akademisk kvalitet

Arne Isaksen (1954–2024).

NRK - 20 jun 24 kl. 15:35

Politikerne får vel 60 000 kroner mer i lønn

Stortingsrepresentanter, statsråder og statsministeren får en lønnsøkning på 5,2 prosent i år. Det vedtok Stortinget i dag. For stortingsrepresentantene innebærer det en lønnsøkning på vel 60 000 kroner.

NRK - 19 jun 24 kl. 13:20

Sør-Afrikas president tatt i ed

Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa kalte dannelsen av en Bred koalisjonsregjering i landet «begynnelsen på en ny æra», da han onsdag ble tatt i ed for en ny periode, skriver AFP. For første gang på 30 år har ANC ikke lenger rent flertall i nasjonalforsamlingen. Partiet må dermed samarbeide med andre partier for å kunne danne regjering..

NRK - 13 jun 24 kl. 20:21

Sør-Afrika: ANC sier de har sikret avtale om Bred koalisjonsregjering med en rekke partier

Sørafrikanske ANC har inngått en prinsippavtale med opposisjonspartiet DA og en rekke andre partier om å danne en koalisjonsregjering, ifølge regjeringspartiet. African National Congress (ANC) gikk kraftig tilbake i valget i Sør-Afrika og mistet sitt rene flertall i nasjonalforsamlingen. Partiet endte med litt over 40 prosent av stemmene og har de siste to ukene forhandlet om en koalisjonsregjering.

NRK - 13 jun 24 kl. 08:00

Norge gir ammunisjon til Ukraina for 480 millioner

Ukrainas behov for ammunisjon er omfattende og akutt, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram. Landet har våpen, men mangler ammunisjon. Norge donerer derfor bombekasterammunisjon til Ukraina, til en verdi av omtrent 480 millioner kroner.

NRK - 12 jun 24 kl. 01:48

Hamas kaller våpenhvileforslag positivt

Hamas har nå offisielt gitt sitt svar på den amerikanske våpenhvileplanen for Gaza. Hamas kaller forslaget positivt, men gir ikke umiddelbar støtte til det. Hamas-talsmann Jihad Taha sier at Hamas har gitt et svar som inkluderer «endringer som bekrefter våpenhvilen, tilbaketrekking, gjenoppbygging og fangeutveksling».

NRK - 31 maj 24 kl. 14:31

Prisveksten i USA var på 2,7 prosent i april

Prisveksten i USA var på 2,7 prosent i april, målt mot samme måned i fjor. Dermed holder prisveksten seg på samme nivå som i mars. Det viser PCE-indeksen fra amerikanske myndigheter.

NRK - 31 maj 24 kl. 12:27

Kina: Vanskelig å delta på fredskonferanse

Kina sier at det vil være vanskelig for landet å ta del i en fredskonferanse om Ukraina i Sveits neste måned dersom Russland ikke deltar. Myndighetene i Beijing mener konferansen bør ha anerkjennelse og lik deltakelse fra både Ukraina og Russland, samt en «rettferdig diskusjon av alle fredsplaner». – Møtet lever fortsatt ikke opp til Kinas krav og det internasjonale samfunnets forventninger, noe som gjør det vanskelig for Kina å delta, sier talskvinne Mao Ning i Kinas utenriksdepartement i en uttalelse, og legger til.

Aftenposten - 29 maj 24 kl. 19:30

Pål Martin Sand nøt Bred tillit

Pål Martin Sand (1976–2024).

NRK - 29 maj 24 kl. 09:34

Polen oppretter buffersone mot Belarus

Polen vil gjeninnføre en 200 meter Bred buffersone på grensen mot Belarus. Det vil skje i begynnelsen av neste uke, opplyser statsminister Donald Tusk, ifølge Reuters..

NRK - 28 maj 24 kl. 22:26

USA ser ingen grunn til å stanse Israel-støtten

Det blir ingen endring i USAs Israel-politikk, enn så lenge. De kommer ikke til å slutte med den militære støtten, tross Bred internasjonal fordømmelse. Det hvite hus' talsmann John Kirby hevder de ikke har sett noe som gjør at de vil stanse støtten til Israel.

NRK - 24 maj 24 kl. 08:38

Osloskolene oppfordres til regnbueflagging

Alle skoler i Oslo oppfordres til å heise regnbueflagget i juni, og det er Bred støtte for dette, ifølge byrådet. Ålesund kommune har bestemt at ingen skoler skal flagge med regnbueflagg under årets pride-feiring. Oslos utdanningsbyråd Julie Remen Midtgarden (H) sier de forsikrer at alle barn skal føle seg inkludert og velkomne på skolen.

NRK - 11 apr 24 kl. 22:51

Flertall for regjeringens plan for opptrapping i landbruket

Venstre og Høyre har fått regjeringspartiene med på å starte arbeidet med en ny kurs i landbrukspolitikken, der folkehelse, klima og landbrukspolitikk blir satt i sammenheng. Der det også vil være økt satsing på plantebasert produksjon for å styrke selvforsyningsgraden og matberedskapen, skriver Høyres stortingsgruppe i en pressemelding torsdag kveld. – Med denne enigheten vrir vi landbruket og fremtidens matsystem i en grønnere retning.

NRK - 11 apr 24 kl. 22:51

Flertall for regjeringens opptrappingsplan for landbrukspolitikken

Venstre og Høyre har fått regjeringspartiene med på å starte arbeidet med en ny kurs i landbrukspolitikken, der folkehelse, klima og landbrukspolitikk blir satt i sammenheng. Der det også vil være økt satsing på plantebasert produksjon for å styrke selvforsyningsgraden og matberedskapen, skriver Høyres stortingsgruppe i en pressemelding torsdag kveld. – Med denne enigheten vrir vi landbruket og fremtidens matsystem i en grønnere retning.

E24 - 06 maj 24 kl. 09:13

«Ukjent» fond kutter skatteregning: – Forlokkende for investorer

Fondet gir full eksponering mot aksjemarkedet og Bred diversifisering. Om du er privatperson, er derimot skatten på gevinsten i fondet nesten halvparten av et normalt aksjefond..

NRK - 04 maj 24 kl. 10:38

Skattefeiden avblåst i MDG

Spørsmålet om MDG skal gå inn for å redusere formuesskatten eller beholde den som i dag, har vært en av stridsspørsmålene på landsmøtet i helgen. Partiets to nestledere var splittet i synet. Mens Ingrid Liland har argumentert for å redusere formuesskatten, ville Lan Marie Berg beholde dagens skatt, fordi den «sikrer Bred fordeling av skattebyrden og forhindrer at det blir flere nullskatteytere.

E24 - 30 apr 24 kl. 15:32

Bred nedgang på Wall Street fra start

Amazon faller forsiktig før kveldens tallslipp. Onsdag kommer det ny rentebeslutning fra Federal Reserve..

NRK - 30 apr 24 kl. 14:27

Enighet om nytt studentombud

Det ble i dag Bred enighet i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget om å opprette et nytt, nasjonalt ombud for fagskolestudenter. – Jeg er glad for at en samlet komité er med på å sikre fagskolestudentene et nasjonalt studentombud, sier komitéleder Hege Bae Nyholt fra Rødt. – Vi trenger at flere tar høyere yrkesfaglig utdanning, og da må vi også sikre at disse studentene har trygghet i form av et ombud som kan tale deres sak, sier hun.

NRK - 23 apr 24 kl. 14:15

EOS-utvalget undersøker politiklareringer

I forrige uke uttrykte en samlet justiskomité sin bekymring for at flere politifolk har mistet sikkerhetsklareringen sin. I et sjeldent brev til EOS-utvalget, har de oppfordret Stortingets kontrollutvalg for de hemmelige tjenestene til å undersøke saken nærmere. – Det er et uttrykk for en felles bekymring for at de som skal trygge Norge, ikke får lov til å trygge Norge, sier leder Helge André Njåstad (Frp) i Stortingets justiskomité.

E24 - 22 apr 24 kl. 15:30

Wall Street brøt tapsrekken og endte med Bred oppgang – Tesla falt etter priskutt

Tesla endte ned i forkant av morgendagens tallslipp. AI-favoritten Nvidia hentet seg noe inn igjen etter å ha falt kraftig før helgen..

NRK - 14 mar 24 kl. 08:47

Forsvar: Støre jakter Bred støtte i Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) samler nå klokken 9 de parlamentariske lederne på Stortinget for å drøfte en ny forsvarsplan. Målet til regjeringen er å samle så Bred støtte som mulig til en ny langtidsplan for Forsvaret for årene 2024-2028. Det er ventet at regjeringen vil legge fram sitt forslag til langtidsplan rett over påske.

Aftenposten - 18 apr 24 kl. 21:49

Nei, vi lyver ikke

Prinsesse Märtha Louise burde ikke male med så Bred pensel..

E24 - 17 apr 24 kl. 15:32

Bred oppgang på Wall Street

I kveld legger Federal Reserve frem den såkalte «beige book»..

E24 - 17 apr 24 kl. 13:02

Bred oppgang i Europa: Børsnedtur for Europas største tek-selskap

Tirsdagens nedtur i de europeiske markedene er avløst av mer positiv stemning onsdag..

E24 - 12 apr 24 kl. 15:31

Bred nedgang på Wall Street – Storbanker falt etter tallslipp

Flere banker la frem kvartalstall før de amerikanske aksjemarkedene åpnet fredag. JPMorgan-aksjen hadde sin verste børsdag på over to år..

NRK - 09 apr 24 kl. 15:15

Emma Svarva Giskås blir kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet

27-åringen er ny kommunikasjonssjef for Arbeiderpartiet og Arbeiderpartiets stortingsgruppe. – Jeg er veldig glad for at Emma Giskås er vår nye kommunikasjonssjef. Hun har et svært godt kommunikasjonshode og Bred politisk bakgrunn, sier Arbeiderpartiets partisekretær, Kjersti Stenseng.

NRK - 07 apr 24 kl. 17:39

Israel forbereder seg på en mulig angrepskrig med Libanon og Syria

Det israelske forsvaret meldte søndag at de øker beredskapen i nord, i forberedelse for en mulig krig med Libanon og Syria. De opplyser at de har hatt fokus på operasjonelle nødlagre for en Bred mobilisering av IDF-tropper når det kreves..

E24 - 05 apr 24 kl. 15:30

Bred opptur på Wall Street: – Markedene er forståelig nok forvirret

Dow Jones bryter en fire dager lang tapsrekke etter sterke jobbtall, men er fortsatt i minus for uken sett under ett..

E24 - 01 apr 24 kl. 15:30

Blandet kvartalsåping på Wall Street - Trump-aksje falt kraftig

Det andre handelskvartalet så lenge ut til å ende med Bred nedgang i New York, før Nasdaq-indeksen hentet seg inn helt på tampen. Trump Media gikk på en kraftig smell etter den eventyrlige noteringen før påske..

NRK - 20 mar 24 kl. 14:03

Flere hendelser med uregjerlige flypassasjerer

Flypassasjerer oppfører seg stadig dårligere. Antallet meldte hendelser med uregjerlige passasjerer har økt fra 334 i 2019 til 565 i 2023. Luftfartstilsynet får meldinger om seksuell trakassering, spytting, urinering i midtgangen, slåssing, drapstrusler og mye annet, skriver de i en pressemelding.

NRK - 18 mar 24 kl. 14:43

Ukraina reagerer på Putins uttalelse om buffersone

Ukraina reagerer sterkt på Russlands president Vladimir Putins påstand om at han vil opprette en buffersone på ukrainsk territorium. – Dette er en direkte og klar uttalelse om at krigen bare vil eskalere, sier presidentrådgiver Mykhajlo Podoljak. På en pressekonferanse etter valget i Russland søndag kveld sa Putin at han mener det kan bli nødvendig å opprette en «buffersone» langs grensa inne på ukrainsk territorium for å beskytte Russland.

NRK - 18 mar 24 kl. 07:14

Kim Jong-un gratulerer Putin

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har gratulert Russlands president Vladimir Putin med gjenvalget, melder det nordkoreanske statlige nyhetsbyrået KCNA. Gratulasjonen ble sendt i en melding til den russiske presidenten mandag, ifølge KCNA. Det russiske valget pågikk fra fredag til søndag, og foreløpige resultater viser at Putin fikk 88 prosent av stemmene.

E24 - 15 mar 24 kl. 14:31

Bred nedgang på Wall Street

Pilene pekte nedover i de amerikanske aksjemarkedene for tredje dag på rad..

E24 - 11 mar 24 kl. 14:32

Bred nedgang på Wall Street

AI-kjempen Nvidia fortsetter nedover. Markedene venter nå på tirsdagens ferske inflasjonstall fra USA..

NRK - 09 mar 24 kl. 13:21

Ikke utenkelig med Nato-styrker i Ukraina, sier Polens utenriksminister

Polens utenriksminister Radoslaw Sikorski har reagert positivt på Emmanuel Macrons uttalelser om at vestlige Nato-soldater kan bli utplassert i Ukraina. – Tilstedeværelsen av Nato-styrker i Ukraina er ikke utenkelig, skriver han på X/Twitter, mer enn en uke etter at den franske presidenten luftet tanken under et europeisk toppmøte. Det var imidlertid Bred enighet blant flere andre Nato-land om at det ikke kommer til å skje.

NRK - 25 jan 24 kl. 09:27

Riksrevisjonen skal undersøke statens husleieavtaler

─ Hvert år bruker statlige virksomheter en betydelig del av fellesskapets midler på husleie. De skal selvfølgelige følge reglene for bevilgning og lån, men NSM-saken viser at det er risiko for at virksomheter kan ha gjort feil. Derfor starter Riksrevisjonen en Bred av undersøkelse av statens husleieavtaler, sier riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

NRK - 02 mar 24 kl. 15:47

Støre forsvarer pengebruken på kongens hjemreise

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har lørdag snakket med kronprins Haakon om kongens helstetilstand. – Han deler det som vi nå alle vet at kongen fikk pacemaker installert tidligere i dag, og det var livlegen som så det som nødvendig. Det var viktig også for å legge til rette for hjemreisen.

E24 - 29 feb 24 kl. 15:31

Bred oppgang på Wall Street

Etter ferske prisveksttall fra USA åpner New York-børsen med oppgang på de mest toneangivende indeksene..

E24 - 29 feb 24 kl. 15:31

Blandet på Wall Street

Etter ferske prisveksttall fra USA åpner New York-børsen med Bred oppgang på de mest toneangivende indeksene. Dow Jones-indeksen snur til nedgang etter start..

NRK - 22 feb 24 kl. 19:41

Bred støtte i G20-landene for tostatsløsning i Midtøsten

De to siste dagene har G20-landenes utenriksministre vært samlet i Rio de Janeiro. – Det var nærmest enstemmighet om at en tostatsløsning er den eneste mulige løsningen på konflikten mellom Israel og Palestina, sier Brasils utenriksminister Mauro Vieira på et pressemøte i Rio de Janeiro. – Alle ministrene som tok opp temaet – og det var mange – uttrykte støtte for en tostatsløsning, sier en kilde i det brasilianske utenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

E24 - 21 feb 24 kl. 15:32

Bred nedgang fra start på Wall Street

AI-giganten Nvidia faller før tallslipp onsdag kveld..

E24 - 21 feb 24 kl. 15:32

Bred nedgang på Wall Street - Nvidia faller før tallslipp

AI-giganten Nvidia legger frem kvartalstall onsdag kveld..

E24 - 20 feb 24 kl. 15:32

Bred nedgang på Wall Street - Nvidia falt før tallslipp

Teknologiselskapene trakk Wall Street nedover tirsdag. Nvidia falt markant før onsdagens tallslipp..

E24 - 12 feb 24 kl. 13:33

Sissener-fond satser på belgisk rederi på nye veier

Euronav-eierne tar rederiet i en ny retning etter maktkampen. Philippe Sissener ser som obligasjonsforvalter lyst på en Bred skipsflåte, men ønsker «mer rene strukturer» i shipping-kjøp på aksjesiden..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com