Branner

Sunday, 04 December, 21:56

Nyheter om Branner

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 27 nov 22 kl. 17:16

Over 1.000 døde i brann siden årtusenskiftet

Siden år 2000 har over 1.000 mennesker dødd i Branner i Norge. Norsk brannvernforening ber folk sjekke røykvarsleren.

Dagbladet - 24 nov 22 kl. 15:35

Mistenkelige Branner skaper bekymring

En rekke Branner har herjet Skien og Grenland-området den siste tida. Mindreårige jenter mistenkes for stå bak flere av dem..

NRK - 07 nov 22 kl. 07:36

Brannsiktet 30-åring fortsatt fengslet

Mannen som er sikta for den kraftige brannen i Grønnegata i Hamar i januar og fire andre Branner, er i Østre Innlandet tingrett varetektsfengsla i fire nye uker. Det er klart etter rettsmøte på fredag. Om kvelden onsdag 26.

NRK - Igår: 23:54

Aske har startet flere husBranner

Brannvesenet i Vestfold advarer om at aske fra peis og vedovner kan inneholde glør i lang tid. Slik aske har startet flere Branner i november, med store skader på bygninger og inventar. Brannvesenet råder folk til å oppbevare varm aske utendørs og i metallspann, godt unna husvegger og annet brennbart materiale.

NRK - 27 nov 22 kl. 18:24

Opptøyer i Brussel etter VM-tap for Marokko

Politiet sperret av deler av Brussel og tok i bruk vannkanoner og tåregass for å spre fotballfans som er skuffet over at Belgia tapte for Marokko i fotball-VM. Flere titalls fotballfans startet Branner og kastet murstein på politiet og forbipasserende biler søndag. Politiet tok affære da en person ble alvorlig skadd, sier polititalskvinne Ilse van de Keere.

NRK - 27 nov 22 kl. 18:24

Opptøyer i Brussel etter at Belgia tapte for Marokko i VM

Politiet sperret av deler av Brussel og tok i bruk vannkanoner og tåregass for å spre fotballfans etter at Marokko slo Belgia i fotball-VM. Fotballfans havnet i sammenstøt med politiet. Det ble startet Branner og kastet murstein på politiet og forbipasserende biler søndag.

NRK - 19 nov 22 kl. 10:13

WWF: – Ingen er fornøyd

– Ingen er fornøyd akkurat nå. Det er utrolig uheldig at land ser seg nødt til å kjøpslå, når vi trenger alt. Det er ikke enten eller.

NRK - 17 nov 22 kl. 16:25

Rykker ut til kraftig brann i tak

Nødetatene er på vei til Bøler i Oslo etter at de har fått melding om brann i taket på et rekkehus. Politiet sier det Branner kraftig. De sier også at det er stor spredningsfare til andre bygninger og at de jobber med å evakuere folk som bor i nabolaget.

NRK - 21 jul 22 kl. 22:16

Større områder i Europa ødelagt av skogbrann hittil i år enn i hele fjor

Skogbrannene som har herjet Europa de siste ukene, har allerede ødelagt større områder enn det som gikk tapt i Branner i hele 2021. Til og med 16. juli i år har Branner over hele Europa brent ned 517.

Klartale - 11 nov 22 kl. 06:00

Frykter de må bo i leiren for alltid

– Det er en form for fengsel. Det finnes ikke noe frihet her, sier en person. Personen bor i den beryktede al-Hol-leiren i Syria.

NRK - 07 nov 22 kl. 10:30

Leger Uten Grenser: Katastrofale forhold i al-Hol-leiren i Syria

Forholdene i al-Hol-leiren nordøst i Syria er katastrofale, fastslår Leger Uten Grenser (MSF). I en ny rapport beskrives leiren som et sted der vold og lovløshet kan herje fritt, samtidig som den humanitære situasjonen er svært dårlig. – Vi befinner oss mellom to Branner: Sikkerhetsstyrkene og ekstremistene.

NRK - 27 sep 22 kl. 00:45

Rekordmange skogBranner i Amazonas

I september er det registrert et rekordstort antall skogBranner i Amazonas i Brasil, melder Reuters. Omfanget av brannene er det største på mer enn 10 år, viser tall fra brasilianske myndigheter. Hittil i september er det meldt på 36.

NRK - 02 jun 22 kl. 14:20

Stadig flere Branner i Brasil

Brasil registrerte i mai det høyeste antall Branner i Amazonas siden mai 2004 og det høyeste mai-antall i Cerrado-savannen noensinne. Det nasjonale romfartssenteret INPE sier at satellittdata viser totalt 2287 Branner i Amazonas, 96 prosent flere enn i mai i fjor. Det er det nest høyeste mai-tallet noensinne, bare overgått av 2004 da det ble registrert 3131 Branner.

NRK - 17 aug 22 kl. 02:21

Store Branner herjer i Spania og Portugal

Både i Spania og Portugal er hundrevis av brannmannskaper satt inn i kampen mot flere store skogBranner. 300 brannmenn jobbet hele natt til tirsdag for å få kontroll over en enorm brann i nærheten av Valencia som hittil har lagt nesten 100 kvadratkilometer i aske. Brannen ble utløst av lyn lørdag kveld og spredte seg raskt.

NRK - 29 okt 22 kl. 12:46

Større angrep mot Krim i natt

Det skal ha vært et større dronenagrep mot havna i Sevastapol på den russisk-okkuperte Krim-halvøya i natt og i dag tidlig. Russisk marine hevder at de har skutt ned alle angrepsdroner med stor suksess. Bilder på sosiale medier; som skal være fra havna, viser flere Branner.

NRK - 29 okt 22 kl. 12:46

Større angrep mot Krim i natt – russisk skip skal være skadet

Det har vært et større dronenagrep mot havna i Sevastapol på den russisk-okkuperte Krim-halvøya i natt og i dag tidlig. Et russisk skip er skadet, melder det russiske forsvarsdepartementet. Russisk marine hevder at de har skutt ned alle angrepsdroner med stor suksess.

NRK - 29 okt 22 kl. 12:46

Større angrep mot Krim i natt – russiske fartøy skal være skadet

Det har vært et større dronenagrep mot havna i Sevastapol på den russisk-okkuperte Krim-halvøya i natt og i dag tidlig. To mindre fartøy er skadet, melder det russiske forsvarsdepartementet. Russisk marine hevder at de har skutt ned alle angrepsdroner med stor suksess.

NRK - 19 sep 22 kl. 22:44

Over 75.000 skogBranner i Amazonas i år

Så langt i år er det registrert flere skogBranner i den brasilianske delen av Amazonas enn i 2021. Det viser tall som ble presentert av den brasilianske romfartsorganisasjonen INPE. Ifølge satellittovervåkning er det påvist 75.

NRK - 19 sep 22 kl. 20:57

Allerede flere Branner i Amazonas enn i hele 2021

75.592 skogBranner har blitt registrert i den brasilianske delen av Amazonas så langt i år, viser statistikk fra det brasilianske romfartsbyrået INPE. Det melder AFP.

NRK - 10 okt 22 kl. 20:06

Flere døde i iransk fangeopprør

Både innsatte og andre har mistet livet i et fangeopprør i Rasht nord i Iran, opplyser iranske myndigheter mandag. En bølge av demonstrasjoner og protester har skylt over landet etter at Mahsa Amini (22) døde etter at hun ble pågrepet av moralpolitiet i september. 22-åringen ble beskyldt for å ha brutt de strenge påkledningsreglene for kvinner.

NRK - 01 sep 22 kl. 20:09

Flere Branner i skurtreskere

Brannvesenet i Vestfold har de siste dagene rykket ut på tre Branner i skurtreskere som er i gang med kornhøsten. I tillegg tok det fyr i en rundballepresse, men ingen av brannene førte til personskader. Brannvesenet ber bønder ha tankvogner eller andre store beholdere med vann tilgjengelig, og vurdere stubbehøyden og steinmengden for å minske faren for gnister..

Dagbladet - 07 okt 22 kl. 14:24

Våknet til full brann: - Skjønte ingenting

Tanja Elisabet Brataas våknet til at garasjen var i full fyr natt til torsdag. Nå etterforsker politiet to potensielt påsatte Branner i Alta..

Aftenposten - 15 aug 22 kl. 21:15

Branner, vann i veien og trær som veltet

Lynnnedslag førte til flere Branner i Oslo og omegn mandag kveld. Store vannmengder i veibanen ga vanskelige….

NRK - 12 aug 22 kl. 13:23

Dyster rekord for skogBranner i Europa

Det har vært rekordmange skogBranner i det sørlige Europa i år, og hundretusenvis av mål med skog er lagt i aske i Frankrike, Spania og Portugal. Ifølge data fra EUs overvåkingstjeneste Copernicus har luftforurensningen fra skogBranner i Frankrike de siste tre månedene vært verre enn noensinne siden målingene startet i 2003. Spania registrerte tidenes verste utslipp fra skogBranner i juli, og hetebølger og langvarig tørke gjør at faren for nye Branner er overhengende både der og i nabolandene.

NRK - 17 sep 22 kl. 19:00

Forsikringsbransjen frykter flere pipeBranner 

De høye strømprisene gir rekordsalg av ved. Nå frykter forsikringsbransjen også at det blir rekordmange pipeBranner til vinteren. Allerede i fjor vinter, med strømprisen på vei opp, var det en økning i slike Branner: – Våre undersøkelser tyder på at 50–60 prosent flere vil fyre med ved.

NRK - 13 sep 22 kl. 11:53

Nye Branner i rekordvarmt Frankrike

Temperaturene i Frankrike er fortsatt skyhøye for årstiden, og det har brutt ut nye skogBranner sørvest i landet. Brannene som brøt ut mandag har revet gjennom et areal på over 1.000 hektar og tvunget fram evakuering av mange innbyggere.

NRK - 06 sep 22 kl. 03:30

Flykter fra tyfon i Sør-Korea

Tusener av mennesker måtte evakueres da tyfonen Hinnamnor traff land i den sørlige delen av Sør-Korea tirsdag. Stormen førte med seg intens nedbør og kraftig vind som rykket opp trær og ødela veier. Over 20.

NRK - 05 sep 22 kl. 01:09

To døde i skogbrann i Nord-California

To mennesker er døde etter at kraftig skogbrann feide gjennom en småby i Nord-California søndag. Sheriff Jeremiah LaRue opplyste om dødsfallene på et møte med lokalsamfunnet i et område som i det siste har vært herjet av en av Californias siste skogBranner. Rundt 1000 mennesker har i flere dager vært evakuert fra sine hjem mens brannmannskapene kjemper mot ilden, og LaRue kunne ikke si når de kan komme hjem.

NRK - 03 sep 22 kl. 04:34

Tusenvis bedt om å evakuere på grunn av skogbrann i California

Tusenvis av mennesker i Nord-California ble fredag beordret til å evakuere på grunn av en skogbrann som har oppstått som følge av høye temperaturer. Byene Weed, Lake Shastina og Edgewood er under obligatorisk evakueringsordre. Skogbrannen spredte seg over mer enn 1.

Klartale - 20 jul 22 kl. 08:39

Heten fører til mange Branner i Storbritannia

Det er for første gang målt over 40 grader varmt i Storbritannia. Det skjedde tirsdag på flyplassen Heathrow ved byen London. Byen er også hovedstaden i landet.

NRK - 19 jul 22 kl. 17:49

Krevende situasjon for Londons brannvesen

Den ekstreme heten i Storbritannia fører til mange Branner. Londons ordfører Sadiq Khan sa tirsdag at det har vært en stor økning i tallet Branner, noe som setter brannmannskapene «under et voldsomt press». (NTB).

VG - 19 jul 22 kl. 17:50

Hetebølgen: Flere Branner herjer i England

LONDON/OSLO (VG) For første gang er det meldt over 40 varmegrader i Storbritannia. Tirsdag herjer det Branner flere steder i landet, og brannvesenet i London har erklært krisetilstand..

NRK - 26 aug 22 kl. 06:50

3358 Branner i Amazonas samtidig

I Amazonas i Brasil har satellitter registrert 3358 skogBranner på samme tid. Det er nesten tre ganger flere enn på det som blir kalt «ildens dag», da bønder gjennomførte en koordinert nedbrenning av felte trær i regnskogen. Det skriver Ritzau.

NRK - 26 aug 22 kl. 06:50

3358 Branner i Amazonas på samme dag

I Amazonas i Brasil har satellitter registrert 3358 skogBranner på samme dag. Det er nesten tre ganger flere enn på det som blir kalt «ildens dag», da bønder gjennomførte en koordinert nedbrenning av felte trær i regnskogen. Det skriver Ritzau.

NRK - 16 jul 22 kl. 23:07

Hetebølgen i Europa utløser Branner

Hetebølgen i det sørvestlige Europa fortsatte lørdag for sjette dag på rad mens kraftige Branner herjet i flere land. Både i Frankrike, Portugal, Spania og Hellas kjempet brannmannskaper mot skogBranner som har lagt tusener av hektar øde og kostet flere brannmenn livet den siste uka. Hetebølgen er den andre som rammer området hittil i sommer.

Klartale - 12 jul 22 kl. 09:20

Hundrevis av Branner i Portugal

Flere tusen brannmann-skaper kjemper mot brannene i Portugal. Situasjonen i det brennhete lander omtales som «et rent helvete».Det er en hetebølge på over 40 grader i Portugal.

NRK - 18 aug 22 kl. 15:17

Rekordhøge 700.000 hektar brent i skogbrann i EU

Så langt i år har skogbrannar i EU brent rekordstore areal. Ifølge EU-kommisjonen har heile 700.000 hektar brent i EU-land i år.

NRK - 18 aug 22 kl. 12:54

SkogBranner øst i Spania under kontroll

Etterlengtet regn har gjort det lettere å få kontroll over skogbrannene som har herjet i Spania de siste dagene. Torsdag morgen meldte nødetatene at brannene i Valencia øst i Spania har sluttet å spre seg, og at de flere steder har lyktes med å slå ned flammene. I alt tre Branner i regionen har svidd av et område på rundt 210 kvadratkilometer.

Aftenposten - 17 aug 22 kl. 11:17

Voldsomme Branner herjer i Spania og Portugal

Både i Spania og Portugal er hundrevis av brannmannskaper satt inn i kampen mot flere store skogBranner..

NRK - 10 aug 22 kl. 21:10

Skogbrann har blusset opp igjen i Frankrike

Brannen som ødela titusenvis av mål med knusktørr skog sørvest i Frankrike, og som tvang 6.000 mennesker til å evakuere, har blusset opp igjen. Ytterligere 60.

NRK - 10 aug 22 kl. 04:36

Tankesmie: Eksplosjon på Krim neppe et uhell

Eksplosjonen på en militærbase på den annekterte Krim-halvøya skyldes trolig ikke et uhell, mener tankesmia Institute for the study of war. Russland hevder det var ammunisjonslagre på Saki-basen som eksploderte etter at brannsikkerhetsreglene ikke ble overholdt. Men det var samtidig en eksplosjon på en annen militærbase, som russerne også sier skyldes brann i ammunisjonslagre.

NRK - 01 aug 22 kl. 20:20

Flere Branner i brasilianske Amazonas

Over 5.300 skogBranner ble registrert i den brasilianske delen av Amazonas i juli, 8 prosent flere enn i samme måned i fjor, ifølge offisielle tall..

NRK - 28 jul 22 kl. 13:42

Refser demonstrerende bønder

Nederlands statsminister Mark Rutte refser bønder som demonstrerer mot tiltak for å redusere nitrogenutslipp. I løpet av protestene har de streikende bøndene blokkert mange filer i landets motorveier med barrikader laget av avfall, høy og bildekk, og i noen tilfeller med påsatte Branner. Det har ført til lange bilkøer.

NRK - 25 jul 22 kl. 00:09

Skogbrann nær viktige kulturminner i Hellas

Flere kraftige skogBranner herjer i Hellas, og én av dem er tett opp mot helligdommen Olympia. En annen brann truer sjeldne fuglearter. Varmt og tørt vær har ført til at det har blusset opp 141 skogBranner i Hellas de siste tre dagene.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com