Borten

Sunday, 24 October, 11:46

Nyheter om Borten

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 okt 21 kl. 08:20

Vil ha Borten Moe som minister

Tidligere forsvarssjef Harald Sunde, som selv er medlem av Senterpartiet, mener Ola Borten Moe bør bli forsvarsminister. Han beskriver nestlederen i SP som en klok, uredd og modig person. – Han oppfatter sakens kjerne umiddelbart, sier Sunde til Vårt Land..

NRK - 13 sep 21 kl. 23:28

Borten Moe: Vil holde SV utenfor

Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe sier det er de som er valget store vinner, og krever å spille en stor rolle i hvem som skal sitte i en ny regjering. Han vil fortsatt holde SV utenfor..

VG - Igår: 13:10

Sier nei til økt studiestøtte

Ola Borten Moe (Sp) svarer kontant nei på student-krav om høyere studiestøtte nå. Det får mange til å reagere – håpet var 160 000 kroner i året..

VG - I førrgår: 16:16

Vil dempe engelsk i høyere utdanning

Den nye studentministeren Ola Borten Moe (Sp) vil ta tak i disse sakene i sin nye jobb: Mindre engelsk - og klapp på skuldrene til studenter som har jobb ved siden av..

NRK - I førrgår: 12:34

Kong Harald kjem til Bergen

Kong Harald reiser til Bergen for å feire at det er 75 år sidan dåverande kong Haakon la ned grunnsteinen for universitetet i byen. Jubileet blir markert med kunstnariske innslag og talar frå blant andre rektor Margareth Hagen og forskings- og høgare utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp)..

Klartale - 14 okt 21 kl. 11:06

Dette er den nye regjeringen

Jonas Gahr Støre er klar for å bli Norges nye statsminister. Erna Solberg er ferdig i jobben. Torsdag ble Støres regjering presentert.

Aftenposten - 13 okt 21 kl. 19:10

Hun blir ny landbruks- og matminister

Sandra Borch blir ny landbruks- og matminister, mens Ola Borten Moe blir forsknings- og høyere utdanningsminister..

Aftenposten - 12 okt 21 kl. 23:03

Fem av åtte Sp-statsråder bekreftet: Hun blir en av dem.

Nestleder Ola Borten Moe, Emilie Mehl, Anne Beate Tvinnereim og KS-sjef Bjørn Arild Gram blir statsråder for Sp i Støres….

Aftenposten - 12 okt 21 kl. 23:03

Fem av åtte Sp-statsråder bekreftet: Hun blir en av dem

Nestleder Ola Borten Moe, Emilie Mehl, Anne Beate Tvinnereim og KS-sjef Bjørn Arild Gram blir statsråder for Sp i Støres….

VG - 04 okt 21 kl. 23:48

Nestledere sammen på siderommet - ikke med i Sp-trioen som forhandler

HURDAL (VG) Ola Borten Moe mente det var uaktuelt å sitte sammen med SV i regjering. Anne Beathe Tvinnereim var åpen for det. Nå sitter de to Sp-nestlederne «på siderommet», mens nestleder-kollegene i Ap er inne i selve forhandlingsrommet..

Aftenposten - 06 aug 21 kl. 07:39

37. Per Borten (Sp): 1965–1971

Å lede en regjering med fire partier ble til slutt uhåndterlig for Senterpartiets Per Borten (1913–2005)..

VG - 05 aug 21 kl. 17:37

Solvik-Olsen: Vil melde Borten Moe inn i Frp

Frps Ketil Solvik-Olsen hyller Sps Ola Borten Moe og håper at han melder seg inn i Frp, mens Venstre-leder Guri Melby advarer mot rødgrønt kaos og tidenes mest «klimafiendltlige regjering»..

VG - 05 aug 21 kl. 10:19

Borten Moe gjør som Frp: Stiller regjeringskrav

BARDU/MÅLSELV (VG) Ola Borten Moe advarer anonyme Ap-kilder mot å ønske seg en ren Ap-regjering. Han sier at Senterpartiet ikke støtter en regjering de selv ikke er med i..

VG - 04 aug 21 kl. 16:05

Ut mot Borten Moe: – Den må du lenger ut på landet med

Flere partier raser mot at Ola Borten Moe og Senterpartiet vil ta penger fra byene og gi til distriktene. – De sier rett og slett at de vil gå på røvertokt, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF)..

VG - 03 aug 21 kl. 17:21

Borten Moe: Vil ta penger fra byprosjekter til distriktene

GRATANGEN/LAVANGEN (VG) Sp-nestleder Ola Borten Moe mener regjeringen har blitt for lat og spandabel. Han vil kutte i vei- og miljøpakker i byene og heller oppgradere slitte og humpete fylkesveier..

VG - 14 sep 21 kl. 16:50

Sp splittet om regjeringssamarbeid med SV

Flere stortingsrepresentanter og en tidligere partileder i Senterpartiet mener SV bør inngå i en ny rødgrønn regjering. Men Sp-nestleder Ola Borten Moe mener det beste er en Ap/Sp-mindretallsregjering med SV som budsjettpartner..

Aftenposten - 14 sep 21 kl. 10:16

Borten Moe røper hva som er Sps maktplan nå. Vil heller i mindretallsregjering støttet av SV.

(Adresseavisen): Presset øker for at Sp skal godta regjeringssamarbeid med SV..

VG - 02 sep 21 kl. 10:24

Skal Norge bli nasjonenes svar på Kodak, Ola?

Ola Borten Moe misforstår budskapet fra FNs klimapanel når han mener vi skal ta polske og kinesiske utslipp først siden de er større enn de norske. Vi er nemlig forbi det punktet hvor vi kan velge det ene foran det andre..

NRK - 31 maj 21 kl. 04:12

Borten Moe vil ha OL i Norge

Sp-nestleder Ola Borten Moe vil at et eventuelt nytt rødgrønt regjeringsprosjekt skal si ja til å arrangere olympiske leker i Norge. – Vi har hatt pandemi og et traumatisk år. Vi – og resten av verden – trenger et OL å se frem til, sier Senterpartiets Ola Borten Moe til Adresseavisen..

VG - 28 jun 21 kl. 11:51

Borten Moe med bastant SV-nei - partifeller uenige

Sp-nestleder Ola Borten Moe avviser kategorisk at Sp og SV kan havne i regjering sammen etter valget. Det vekker reaksjoner blant andre Sp-topper..

VG - 05 jun 21 kl. 12:04

Borten-Moe gir velgerne et nytt alternativ

Sp-nestleder Ola Borten Moe drømmer om at Ap og Sp alene kan få flertall ved valget til høsten..

NRK - 14 jul 21 kl. 04:18

Ikke flertall for arveavgift

Både Sp og Ap sier nei til å gjeninnføre arveavgift. Dermed er det lite sannsynlig at en rødgrønn regjering vil gjeninnføre avgiften etter høstens valg. Fra før av sier både Høyre og Fremskrittspartiet nei til avgift på arv.

VG - 01 jul 21 kl. 19:49

SV-Bergstø: Arrogant av Sp å slenge igjen døra til ny regjering

Det har ikke gått SV hus forbi at Sp-nestleder Ola Borten Moe vil utestenge dem fra en ny regjering. SV-nestleder Kirsti Bergstø kaller det arroganse..

Aftenposten - 22 jun 21 kl. 12:23

Vant frem mot NRK i PFU

NRK brøt god presseskikk i omtalen av Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe på Dagsrevyen i januar, konkluderer….

VG - 30 apr 21 kl. 13:06

Borten Moe vil ikke ha regjeringsforhandlinger om abort

Sp-nestleder Ola Borten Moe mener abortspørsmålet ikke bør bli en del av regjeringsforhandlinger på rødgrønn side. For Sp er det uaktuelt med fri abort til uke 22, sier partiledelsen..

VG - 30 apr 21 kl. 13:06

Borten Moe vil ikke ha regjerings-forhandlinger om abort

Sp-nestleder Ola Borten Moe mener abortspørsmålet ikke bør bli en del av regjeringsforhandlinger på rødgrønn side. For Sp er det uaktuelt med fri abort til uke 22, sier partiledelsen..

NRK - 05 jun 21 kl. 12:27

Vedum gjenvalgt som Sp-leder

Senterpartiets ledelse ble gjenvalgt ved akklamasjon på landsmøtet. Trygve Slagsvold Vedum fortsetter som leder, Ola Borten Moe som første nestleder og Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim som andre nestleder..

NRK - 05 jun 21 kl. 09:41

Sps nestleder: Best uten SV

Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe mener det er åpenbart at en regjering «med Senterpartiet og Arbeiderpartiet alene» er det beste alternativet. Det var i en tale til Senterpartiets landsmøte lørdag nestlederen kom med det klare signalet til SV..

NRK - 04 maj 21 kl. 09:31

Sp foreslår gjenvalg av trio

Valgkomiteen i Sp innstiller gjenvalg av Trygve Slagsvold Vedum, Ola Borten Moe og Anne Beathe Tvinnereim. Samtidig går Marit Arnstad ut av sentralstyret. Det er også klart at Sps parlamentariske leder Marit Arnstad går ut av sentralstyret.

VG - 15 feb 21 kl. 13:29

Ola Borten Moe om Barentshavet: Stortinget fikk all relevant informasjon

Tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) avviser at han holdt tilbake informasjon for Stortinget før Barentshavet sørøst ble åpnet for oljevirksomhet i 2013..

Aftenposten - 15 feb 21 kl. 13:59

Borten Moe i oljehøring: – Stortinget fikk all relevant informasjon

Stortinget ble godt nok informert i forkant av åpningen av Barentshavet sørøst for oljeleting i 2013, fastslår tidligere….

Aftenposten - 15 feb 21 kl. 09:27

Hendelsen på flyturen felte Norges statsminister. I sentrum sto to journalister.

Etter to campari og soda forlot statsminister Per Borten (57) sin plass på business class, for å gå bakover i flyet til….

NRK - 12 feb 21 kl. 05:12

Sp vil fortsatt kjøpe CO2-kvoter

Sp-nestleder Ola Borten Moe sier det er uaktuelt for Senterpartiet å ikke benytte seg av kvotekjøp i utlandet. Han sier til Adresseavisen at dersom CO2-avgiften blir tredoblet, vil det være en avviklingsplan for norsk industri..

NRK - 03 feb 21 kl. 15:01

Fem takker nei til oljehøring

Fem personer fra Oljedirektoratet har takket nei til å delta i stortingshøringen om Barentshavet sørøst 15. februar. I tillegg til fagfolk og byråkrater fra direktoratet, skal blant annet tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe til høringen..

E24 - 24 nov 20 kl. 15:33

Ola Borten Moe kan bli innkalt til olje-høring

Sp-nestleder og tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe må regne med å bli innkalt til høring i Stortingets kontrollkomite om åpningen av Barentshavet sør-øst for oljevirksomhet..

VG - 24 nov 20 kl. 15:16

Ola Borten Moe kan bli innkalt til olje-høring

Sp-nestleder og tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe må regne med å bli innkalt til høring i Stortingets kontrollkomite om åpningen av Barentshavet sør-øst for oljevirksomhet..

P4 - 02 okt 20 kl. 21:51

Trolig comeback på Stortinget for Borten Moe

Ola Borten Moe kan gjøre comeback på Stortinget. Nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag Senterparti har innstilt Sp-nestlederen på topp på sin Stortingsliste, melder Adresseavisen. Politikeren har de siste årene vært gårdbruker, direktør for et industriselskap og oljeselskapgründer.

E24 - 10 nov 20 kl. 18:55

Tilsynsrapport: Alvorlige regelbrudd på oljeplattform til Borten Moe-selskap

Petroleumstilsynet har gjort «alvorlige funn» på Draugen-plattformen i Norskehavet. Sp-nestleder Ola Borten Moe var blant grunnleggerne i operatørselskapet Okea. Om kort tid blir han plattformsjef på Draugen..

VG - 10 nov 20 kl. 18:43

Tilsynsrapport: Alvorlige regelbrudd på oljeplattform til Borten Moe-selskap

Petroleumstilsynet har gjort «alvorlige funn» på Draugen-plattformen i Norskehavet. Sp-nestleder Ola Borten Moe var blant grunnleggerne i operatørselskapet Okea. Om kort tid blir han plattformsjef på Draugen..

Aftenposten - 30 okt 20 kl. 05:30

Aftenposten mener: Ola Borten Moe bør kalles inn til åpen høring

Han kan ikke skylde på at han ikke visste bedre..

NRK - 27 okt 20 kl. 08:31

Holdt tilbake oljerapport

Ola Borten Moes oljedepartement visste at oljeleting i Barentshavet sørøst kunne bli tapsprosjekt, men holdt tilbake utregninger for Stortinget. Først nå, sju år senere, blir de offentlig kjent. Loven kan være brutt, mener jusprofessor..

Dagbladet - 04 aug 20 kl. 17:56

For enkel agitasjon

Det vil være en fordel om norske medier går dypere både i amerikansk politikk, kultur og historie. Det er likevel liten hjelp i Ola Borten Moes analyse..

VG - 21 jul 20 kl. 12:25

Castberg fortjener inspirasjon uten historieforfalskning

Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe omtaler i VG 15. juli Venstres posisjon i norsk politikk som en «En rykende haug av politiske ruiner»..

Aftenposten - 29 jun 20 kl. 11:40

Oljemannens oppgjør med grønt svada | Kjetil B. Alstadheim

Ola Borten Moe har rett. Det grønne skiftet blir vanskelig for Norge. Han vil gjøre det enda verre..

Aftenposten - 11 maj 20 kl. 21:24

Ola Borten Moes oljeselskap er av dem som kommer best ut i det nye oljeskatteregimet

Sp jobber i Stortinget for å gi bedre skatteordninger for oljeselskaper. En av vinnerne er Okea, som ble startet av partiets nestleder Ola Borten Moe..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt