Borten Moe

Saturday, 25 June, 07:43

Nyheter om Borten Moe

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 maj 22 kl. 08:39

Borten Moe får kritikk for dobbeltrolle i vindkraftsak

Ola Borten Moe (Sp) går imot stenging av to vindkraftparker. Et oljeselskap han eier vil ha strøm fra de samme parkene. Nå får han kritikk fra opposisjonen.

NRK - 06 maj 22 kl. 15:39

Kunnskapsdepartementet: Vikingtidsmuseet må kutte en milliard kroner

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) kommer med en klar beskjed: Kostnadene for byggingen av nytt vikingtidsmuseum på Bygdøy i Oslo må reduseres med en milliard kroner. – På bakgrunn av at Statsbygg har varslet at foreliggende planer ikke lar seg realisere innenfor vedtatt kostnadsramme, ber Kunnskapsdepartementet om at prosjektet gjennomgås på ny med sikte på å ta kostnadene vesentlig ned, heter det i et oppdragsbrev fra departementet som ble sendt til Statsbygg og Universitetet i Oslo (UiO) fredag. Ola Borten Moe sier til NTB at det er uheldig og ikke akseptabelt at det oppstår kostnadssprekk før man kommer i gang med selve byggeprosjektet.

Aftenposten - 27 maj 22 kl. 18:30

Ola Borten Moe om arven etter Høyre: – Et konkursbo

Forskningsminister Ola Borten Moe (Sp) mener han arvet et konkursbo. Forgjengeren, Henrik Asheim (H), mener Borten Moe….

NRK - 27 mar 22 kl. 19:43

Regjeringen vil kutte i digert byggeprosjekt ved NTNU

Planene for å samle NTNU på Gløshaugen i Trondheim må kuttes med flere milliarder, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp). NTNU-prosjektet har en prislapp på 11,7 milliarder kroner. – Det er helt åpenbart at det må betydelig ned, sier Borten Moe til Dagens Næringsliv.

E24 - 20 maj 22 kl. 08:41

Borten Moe får kritikk for dobbeltrolle i vindkraftsak

Ola Borten Moe (Sp) går imot stenging av to vindkraftparker. Et oljeselskap han eier vil ha strøm fra de samme parkene. Nå får han kritikk fra opposisjonen..

Aftenposten - 12 maj 22 kl. 10:16

Borten Moe kaster hele styret i Forskningsrådet. Setter inn tidligere finansminister for å rydde opp.

Forskningsrådet er i alvorlig økonomisk trøbbel, ifølge Ola Borten Moe. Nå går han dramatisk til verks..

E24 - 11 maj 22 kl. 18:56

Borten Moe vil satse på atomforskning: – Uforsvarlig å ikke gjøre det

Norge må forske på kjernefysikk og -kjemi, sier forskningsminister Ola Borten Moe. Han gir 25 millioner kroner til atomforskning..

Aftenposten - 30 apr 22 kl. 07:55

Ola Borten Moe burde vært litt takknemlig likevel

Hva skulle Ola Borten Moe gjort uten hjelp fra EU og en kreativ svenske?.

Klartale - 27 apr 22 kl. 12:03

Færre har søkt plass på høyere utdanning enn i fjor

– Søkertallene for i år viser at vi er på vei tilbake til det som er vanlig. Vi ser at mange søker seg til utdanninger som vil gi dem gode sjanser for jobb når de er ferdig med studiene. Det sier kunnskapsminister Ola Borten Moe.

NRK - I førrgår: 12:15

Kutter 6 milliarder til NTNU

Regjeringa har bestemt seg for å halvere budsjettet for å utbygginga av det nye campuset til NTNU., melder Dagens Næringsliv. Budsjettet var opprinnelig på 12 milliarder kroner, men regjeringa ønsker nå å bare bruke 6 milliarder på prosjektet.

NRK - I førrgår: 10:31

Regjeringen vil overta myndigheten til å legge ned studiesteder

Regjeringen overta myndigheten til å legge ned studier og avvikle profesjonsfag med stor regional betydning. Det kommer fram i en høring om endringer i universitets - og høyskoleloven, som går ut 22. juni.

VG - 15 jun 22 kl. 13:29

Ingen tid å miste

I fremtidens historiebøker kan det stå at Ola Borten Moe (Sp) var ansvarlig for ødeleggelsen av Norges viktigste bidrag til verdensarven – vikingskipene..

Aftenposten - 03 jun 22 kl. 15:52

Tar nye grep for å løse pengekrisen i norsk forskning

Ola Borten Moe og regjeringen foreslår flere grep for å få kontroll på pengekrisen i norsk forskning..

Aftenposten - 17 mar 22 kl. 08:00

Studenter «hopper» fra tannlegestudiet til medisin. Tannlegestudent ber Ola Borten Moe rydde opp.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp), kan du rydde opp i dette?.

NRK - 30 maj 22 kl. 13:16

Ber Norge slutte å hjelpe russiske studenter

Ukrainske, russiske og hviterussiske studenter kan få stipend som skal hjelpe folk som er påvirket av krigen. Hittil har flest russere fått tilsagn. 72 russiske studenter har fått såkalt krigsstipend, skriver Khrono.

Klartale - 25 maj 22 kl. 11:37

Lager 1.000 nye studieplasser til ukrainere på flukt

NTNU er det største universitetet i Trondheim. De får ta imot 140 ekstra studenter. Universitetet i Bergen får ta imot 125 ekstra.

NRK - 20 maj 22 kl. 17:51

KPMG skal granske Forskningsrådet

Konsulentselskapet KPMG har fått oppdraget med å foreta en ekstern gransking av Forskningsrådet. Det bekrefter Forskningsrådets nye styreleder, Kristin Halvorsen, til Khrono. Kunnskapsdepartementet har siden november gått Forskningsrådets økonomi og styring etter i sømmene.

Aftenposten - 14 maj 22 kl. 09:48

Aftenposten mener: Ola Borten Moe må sikre den langsiktige forskningen

Viktige spørsmål om forskningens fremtid står ubesvart..

NRK - 12 maj 22 kl. 10:50

Regjeringen kaster styret i Forskningsrådet – henter inn Kristin Halvorsen

Regjeringen kaster hele styret i Forskningsrådet og henter inn tidligere finansminister Kristin Halvorsen som ny styreleder. Kunnskapsdepartementet har siden november gått Forskningsrådets økonomi og styring etter i sømmene. Nå gjør forskningsminister Ola Borten Moe (Sp) flere drastiske grep.

NRK - 11 maj 22 kl. 07:06

Ekspertgruppe skal vurdere reglene for å bli universitet

Regjeringen setter ned en ekspertgruppe som skal vurdere kravene for akkreditering som universitet. Målet er å gjøre kravene mer treffsikre og regelverket mer oversiktlig, skriver kunnskapsdepartementet i en pressemelding. – Det er på tide med en gjennomgang for å se om dagens system er unødvendig byråkratisk og om det er for rigide krav for å bli og forbli universitet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.

NRK - 10 maj 22 kl. 11:03

Nytt OsloMet-campus legges til Lillestrøm

OsloMets nye campus på Romerike skal ligge i Lillestrøm. Det sa forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i formiddag. Universitetet skal legge minst 20 prosent av virksomheten sin til den nye campusen, og jobber med å etablere et faglig samarbeid med Akershus universitetssykehus på Lørenskog.

VG - 21 feb 22 kl. 20:49

Borten Moe truer universitet med pengekutt

Statsråd Ola Borten Moe (Sp) sier at universitetet NMBU kan vente seg et like stort kutt i sine budsjetter som millionbeløpet de vil bruke på et bærekraftprosjekt fra søsterselskapet til PR-byrået First House..

Aftenposten - 06 maj 22 kl. 15:43

Kunnskapsdepartementet: Vikingtidsmuseet må kutte 1 milliard kroner

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) kommer med en klar beskjed: Kostnadene for byggingen av….

Aftenposten - 06 maj 22 kl. 15:43

Vikingtidsmuseet må kutte 1 milliard kroner

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) kommer med en klar beskjed: Kostnadene for byggingen av….

Klartale - 27 apr 22 kl. 12:03

Færre har søkt plass på universitet og høgskole enn i fjor

– Søkertallene for i år viser at vi er på vei tilbake til det som er vanlig. Vi ser at mange søker seg til utdanninger som vil gi dem gode sjanser for jobb når de er ferdig med studiene. Det sier kunnskapsminister Ola Borten Moe.

NRK - 27 apr 22 kl. 11:22

Fall i søkere til høyere utdanning

19.000 færre har søkt høyere utdanning i år enn i fjor. Dette er en nedgang på 12 prosent.

Klartale - 19 apr 22 kl. 11:40

Fristen for å velge studier nærmer seg

Det tilbys 74.741 studieplasser. Dette er litt flere enn fra tidligere år.

Klartale - 11 apr 22 kl. 09:51

Hvem blir ny minister?

Hvem blir ny forsvarsminister? Marit Arnstad, Liv Signe Navarsete og Ola Borten Moe er tre mulige kandidater. Det skriver avisa Aftenposten.

NRK - 06 apr 22 kl. 16:16

40 millioner kroner til studiesentre

For å styrke studiesentrene rundt om i landet har regjeringen fått på plass en egen støtteordning på 40 millioner kroner. Den nye støtteordningen ble først varslet da statsbudsjettet ble lagt fram i fjor høst. Nå er den omsider på plass.

VG - 06 apr 22 kl. 08:46

Studenter stemte over å avsette Ola Borten Moe: – Kjempestort løftebrudd

Studentersamfundet i Trondheim er misfornøyd med varslede kutt i NTNUs campusprosjekt, og det studentene mener er flere brutte løfter..

NRK - 05 apr 22 kl. 08:52

Ny lærerutdanning i Harstad

Finansieringa for å starte en ny, desentralisert lærerutdanning i Harstad er nå på plass. Det sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe til NRK. 183 millioner kroner er foreløpig satt av til utdanningen.

NRK - 17 mar 22 kl. 10:19

Utval: Uheldig finansiering i høgare utdanning

Det er fleire uheldige sider ved måten universiteta og høgskulane blir finansierte på i dag, meiner eit utval som leverte rapporten sin til forskings- og høgare utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) torsdag. Utvalet foreslår blant anna å fjerne tellekantsystemet, der publiserte forskingsartiklar i tidsskrift gir pengar tilbake til institusjonen ein jobbar ved. Dei foreslår også å avvikle ordninga der universitet og høgskular får påskjønning for studentar som fullfører graden sin..

VG - 04 mar 22 kl. 16:10

Regjeringens utdannings-duo: Lover raskt plass til flyktninger

Barnehager, skoler og universiteter skal raskt tilby plasser til ukrainske barn og unge som flykter til Norge. Det forbereder nå utdanningsstatsrådene Tonje Brenna (Ap) og Ola Borten Moe (Sp)..

Dagbladet - 04 mar 22 kl. 08:40

Regjeringen fryser samarbeid

- Russiske styremakter har satt verden i en svært alvorlig situasjon og det krever reaksjoner, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp).

NRK - 04 mar 22 kl. 08:22

Regjeringa frys forsknings- og utdanningssamarbeidet med Russland

Regjeringa frys forskings- og utdanningssamarbeidet med Russland, kjem det fram i ei pressemelding fredag. − Ansvaret for den alvorlige situasjonen i Europa ligger hos russiske styresmakter, og angrepet på Ukraina må også få konsekvenser for forsknings- og utdanningssamarbeidet, seier forsknings- og høgare utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp). – Derfor suspenderer vi all dialog med russiske myndigheter og som hovedregel skal alle institusjonsavtaler mellom norske og russiske forsknings- og utdanningsinstitusjoner legges på is..

NRK - 21 feb 22 kl. 21:00

Vil kutte i NMBUs budsjett

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (SP) vil kutte i NMBUs budsjett, etter at universitetet inngikk en avtale med et konsulentselskap. Det skriver Khrono. Avtalen er mellom universitet i Ås og konsulentselskapet Sustainability AS, hvor byrået skal hjelpe dem med å styrke sin bærekraftsprofil.

NRK - 05 nov 21 kl. 11:55

Vil utdanne flere leger i Nord-Norge

Regjeringen bevilger mer penger til Universitetet i Tromsø (UiT) for å utdanne flere leger. Hvor mye penger det er snakk om opplyses ikke, men pengene skal gå til flere studieplasser i medisin ved universitetet. Pengene vil gi 15 flere medisinstudenter fra neste studieopptak.

NRK - 01 nov 21 kl. 06:25

Kamp om studiestøtte

Arbeiderpartiet og Senterpartiet gikk til valg på å øke studiestøtten, men utdanningsminister Ola Borten Moe har sagt til VG at de ikke planlegger å øke den nå. LO-sekretær Kristin Sæther mener Borten Moe må snu..

Aftenposten - 31 okt 21 kl. 11:52

Ola Borten Moe om ytringsfrihet, nasjonen og språket vårt. Men han vil ikke kommentere enkeltsaker.

Som forsknings- og høyere utdanningsminister vil Ola Borten Moe (Sp) forsvare «kjetterske tanker» og norsk språk..

VG - 29 okt 21 kl. 21:53

Kilder til VG: Borten Moe lå an til å bli justisminister

GARDERMOEN/OSLO (VG) Sp-nestleder Ola Borten Moe lå an til å bli justisminister, men på tampen endret Senterpartiet laget før utnevnelsen av Støre-regjeringen, ifølge flere kilder nær regjeringen..

NRK - 08 okt 21 kl. 08:20

Vil ha Borten Moe som minister

Tidligere forsvarssjef Harald Sunde, som selv er medlem av Senterpartiet, mener Ola Borten Moe bør bli forsvarsminister. Han beskriver nestlederen i SP som en klok, uredd og modig person. – Han oppfatter sakens kjerne umiddelbart, sier Sunde til Vårt Land..

NRK - 13 sep 21 kl. 23:28

Borten Moe: Vil holde SV utenfor

Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe sier det er de som er valget store vinner, og krever å spille en stor rolle i hvem som skal sitte i en ny regjering. Han vil fortsatt holde SV utenfor..

VG - 07 nov 21 kl. 10:41

Regjeringsjokeren

Alle ble overrasket over utnevnelsen, men Ola Borten Moe kan bli den mest markante ministeren for forskning og høyrere utdanning noen sinne..

NRK - 05 nov 21 kl. 11:27

Utdanner flere leger nordpå

Det opprettes 15 ekstra studieplasser ved medisinstudiet på UiT. Det sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe på en pressekonferanse ved UiT fredag. – Å styrke utdanningskapasiteten vil på sikt gi større tilgjengelighet for helsepersonell i Nord-Norge, sier ministeren.

NRK - 05 nov 21 kl. 11:27

Vil utdanne flere leger nordpå

Det opprettes 15 ekstra studieplasser ved medisinstudiet på UiT. Det sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe på en pressekonferanse ved UiT fredag. – Det er behov for flere leger i Nord-Norge, og dette vil sikre gode tjenester nær folk, sier ministeren.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com