Boris Johnson

Tuesday, 06 June, 02:40

Nyheter om Boris Johnson

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 06 jul 22 kl. 09:15

Nytt bråk kan bety slutten for Boris Johnson som statsminister

Rishi Sunak og Sajid Javid var to av de som sa de vil slutte. Sunak har vært finansminister. Javid har vært helseminister.

Klartale - 07 jul 22 kl. 10:34

Medier melder at Johnson vil slutte som statsminister

Tirsdag sa Rishi Sunak at han ville slutte som finansminister. Det samme sa helseminister Sajid Javid. De mente det var umulig å jobbe videre med Boris Johnson, og at han måtte slutte.

NRK - 27 maj 23 kl. 05:41

Boris Johnson avviser nye partygate-anklager som vås

Tidligere statsminister i Storbritannia, Boris Johnson, mener nye anklager om at han brøt regjeringens egne regler under koronapandemien er rent vås. Partygate-saken vil ingen ende ta for Johnson, som onsdag denne uken ble varslet inn til politiet om nye påstander om regelbrudd under koronanedstengingen. – Hele denne greia er rent vås fra start til slutt, sa Johnson i en kommentar til Sky News på en USA-tur fredag.

NRK - 01 feb 23 kl. 10:27

Boris Johnson mener Ukraina må få vestlige kampfly

Tidligere statsminister Boris Johnson mener Storbritannia og andre vestlige land bør forsyne Ukraina med moderne kampfly. Britenes nåværende regjering og USA har sagt nei til Ukrainas forespørsel om å få moderne kampfly fra Vesten, men Boris Johnson er uenig. Ukraina bør få alt det militære materiellet de ber om, sier Johnson, som nå er på besøk i Washington.

NRK - 30 jan 23 kl. 01:53

Boris Johnson: – Putin truet med å sende rakett på meg

Russlands president Vladimir Putin truet Boris Johnson med et personlig rakettangrep rett før Ukraina-invasjonen, sier den tidligere britiske statsministeren. Den tilsynelatende trusselen kom i en telefonsamtale like før invasjonen 24. februar 2022, ifølge en ny BBC-dokumentar som skal sendes mandag.

NRK - 23 maj 23 kl. 19:24

The Times: Storbritannias regjering har varslet politiet om anklager om Boris Johnson

Den britiske regjeringen har oversendt nye anklager til politiet om at tidligere statsminister Boris Johnson brøt koronareglene, ifølge avisa The Times. De nye påstandene om at Johnson brøt reglene under koronanedstengingen, kommer fram under forberedelsene til en offentlig gransking av pandemien. Departementet fant i denne sammenhengen opplysninger i ministerdagboken om at venner besøkte statsministerens landsted Chequers under pandemien..

NRK - 21 mar 23 kl. 13:32

Johnson: – Jeg villedet ikke Underhuset med vilje

Boris Johnson fastholder at han ikke har gjort noe galt, og at det aldri var hans mening å villede Parlamentet i forbindelse med «partygate». Onsdag skal Johnson møte i en parlamentarisk granskningskomité for å forsvare seg mot anklagene om at han løy for Parlamentet mens han var Storbritannias statsminister. Tirsdag ble hans 52 sider lange forsvarsskrift offentliggjort.

Klartale - 07 jun 22 kl. 13:00

Boris Johnson får fortsette som statsminister

Boris Johnson er Storbritannias statsminister. Under korona-pandemien var han med på å bestemme hvilke regler de skulle følge. De samme reglene klarte han ikke å følge selv.

VG - 01 maj 23 kl. 19:23

Pågrep mann med forfalsket Boris Johnson førerkort

Da nederlandsk politi stanset en ukrainsk mann mistenkt for fyllekjøring, viste det seg at han hadde et førerkort med navn og bilde av Storbritannias tidligere statsminister Boris Johnson..

Aftenposten - 23 apr 23 kl. 22:36

– Jeg er der führer, jeg er kongen, brølte Boris Johnson

Statsminister Boris Johnson ble fort lei av at rådgiverne behandlet ham som et lite barn..

Klartale - 21 okt 22 kl. 11:23

Dette skjer i Storbritannia nå

I går ble det klart at Liz Truss slutter som statsminister. Hun har kun vært statsminister i 45 dager. – Jeg klarer ikke å levere det jeg lovet da jeg ble valgt.

NRK - 22 mar 23 kl. 15:19

Boris Johnson nektar for at han har villeia parlamentet

Storbritannias tidlegare statsminister Boris Johnson avviser nok ein gong at han førte parlamentet bak lyset då han sa han ikkje kjende til planane om ulovlege festar i Downing Street under pandemien. Johnson møter i ettermiddag for granskingskomiteen som har etterforska det som har fått namnet «partygate». I høyringa sa han, ifølge Reuters, at dei trudde dei følgde koronareglane, og at det ikkje finst bevis for at statsministeren på førehand var varsla om at tilstellinga var ulovleg..

NRK - 22 mar 23 kl. 15:19

Boris Johnson blir spurt ut om «partygate»

Storbritannias tidlegare statsminister Boris Johnson møtte onsdag ettermiddag til høyring i komiteen som har etterforska det som har fått namnet «partygate». Granskinga skal finne ut om han laug for parlamentet då han sa at han ikkje visste at festar i Downing Street var i strid med koronarestriksjonane. Då opninga starta sa Johnson at han ikkje laug for parlamentet når han sa at han ikkje visste samankomstane var brot på restriksjonane.

NRK - 22 mar 23 kl. 09:55

Boris Johnson vil stemme mot Nord-Irland-avtale

Storbritannias tidlegare statsminister Boris Johnson seier han onsdag vil stemme mot Nord-Irland-avtalen mellom Storbritannia og EU som er meint å løyse handelsproblema etter brexit, melder AFP. Johnson seier i ei fråsegn at han meiner avtalen gjer at det framleis vil gjelde EU-reglar i Nord-Irland, og at britane ikkje får dra nytte av brexit..

NRK - 17 jan 23 kl. 00:21

Boris Johnson skal skrive bok

Storbritannias tidligere statsminister Boris Johnson skal skrive memoarer om tida i 10 Downing Street. Johnson skal skrive en bok «ulikt noen annen», ifølge forlaget William Collins, som har kjøpt rettighetene. – Jeg ser fram til å jobbe med Boris Johnson mens han forteller historien om tida hans i embetet i noen av de mest skjebnesvangre stundene Storbritannia har sett i nyere tid, sier forlagstoppen Arabella Pike.

Klartale - 17 jul 22 kl. 07:00

Han leder kampen om å bli ny statsminister

I starten av uka var det 11 kandidater til å ta over etter Boris Johnson. Siden har noen sagt at de velger å trekke seg som kandidater. Andre har fått for lite støtte fra partiet til å være kandidater lenger.

Klartale - 05 maj 22 kl. 06:00

Vil velgerne straffe Boris Johnson?

Britene skal torsdag velge hvem som skal få styre sine byer og kommuner. Men det er også mer enn et vanlig lokalvalg. Det vil også gi svar på hvor mange som støtter Boris Johnson etter to år med Brexit, korona og det som blir kalt «party gate» .

NRK - 23 okt 22 kl. 22:04

Boris Johnson trekker seg: - Ikke det riktige å gjøre

Boris Johnson trekker seg fra toryenes lederkamp, melder Sky News. Johnson bekrefter dette selv i en uttalelse. – De siste dagene har jeg blitt overveldet av antallet mennesker som mener jeg burde forsøke å bli gjenvalgt som leder for De konservative, begynner Johnson i uttalelsen.

NRK - 22 jan 23 kl. 17:58

Boris Johnson på privattur til Kyiv

Tidligere statsminister i Storbritannia Boris Johnson er på besøk i Ukrainas hovedstad Kyiv i dag. Det skriver Reuters. Besøket hadde ikke blitt varslet på forhånd, og Johnson besøkte både president Zelenskyj og byene Borodyanka og Butsja.

NRK - 22 mar 23 kl. 09:55

Johnson og Truss vil stemme mot Nord-Irland-avtale

Storbritannias tidlegare statsministrar Boris Johnson og Liz Truss seier dei vil stemme mot Nord-Irland-avtalen mellom Storbritannia og EU som er meint å løyse handelsproblema etter brexit, melder AFP. Johnson seier i ei fråsegn at han meiner avtalen gjer at det framleis vil gjelde EU-reglar i Nord-Irland, og at britane ikkje får dra nytte av brexit..

VG - 07 apr 23 kl. 09:53

Nye avsløringer om Boris-regjeringen og Newcastle-oppkjøpet

Boris Johnson uttalte at den britiske regjeringen på ingen måte var involvert i salget av fotballklubben Newcastle til Saudi-Arabia. Nå kommer nye opplysninger på bordet..

Aftenposten - 07 apr 23 kl. 09:53

Nye avsløringer om Boris-regjeringen og Newcastle-oppkjøpet

Boris Johnson uttalte at den britiske regjeringen på ingen måte var involvert i salget av fotballklubben Newcastle til….

NRK - 30 jan 23 kl. 11:08

Kreml: Boris Johnson lyver om rakettrussel

I en uttalelse fra Kreml mandag heter det at Boris Johnson lyver når han sier at president Vladimir Putin truet ham med et personlig rakettangrep, rett før Ukraina-invasjonen. Johnson sier dette i en dokumentar fra BBC. En talsmann fra Kreml, Dmitry Peskov sa til pressen at dette ikke var sant.

NRK - 21 okt 22 kl. 13:46

Storbritannias forsvarsminister indikerer støtte til Boris Johnson

Den britiske forsvarsministeren Ben Wallace lener seg mot å støtte Boris Johnson i toryenes lederkamp. Med det utelukker han seg selv fra å bli Storbritannias neste statsminister, skriver Sky News. Han er det andre medlemmet av avtroppende Liz Truss' regjering som viser støtte til den tidligere statsministeren, etter at næringsminister Jacob Rees-Mogg fredag formiddag tvitret at han vil se Johnson i Downing Street igjen.

Aftenposten - 22 mar 23 kl. 12:47

Dårlig plass, festene eskalerte og det var ikke kake. Boris Johnsons unnskyldninger er mange når han nå skal forsvare seg i Parlamentet.

BRUSSEL (Aftenposten): Boris Johnson innrømmer å ha ført parlamentet bak lyset om regelbrudd under pandemien..

NRK - 22 mar 23 kl. 10:41

Varslar nye bevis i «partygate»

Granskingskomiteen i det britiske parlamentet skal onsdag offentleggjere ny dokumentasjon som er samla inn i samband med etterforskinga av såkalla «partygate», melder Reuters. Tidlegare statsminister i Storbritannia, Boris Johnson, er skulda for å ha villeia parlamentet då han forklarte seg om brot på koronareglane i samband med festar i Downing Street. Johnson skal forklare seg for komiteen onsdag, og avviser at han har gjort noko gale..

NRK - 21 apr 23 kl. 15:03

Dowden ny visestatsminister i Storbritannia

Regjeringsmedlemmet Oliver Dowden blir ny visestatsminister i den britiske regjeringen etter at Dominic Raab gikk av fredag. Dowden var tidligere partisekretær for Toryene. Han overtar posten som visestatsminister etter Raab, som går av på grunn av mobbeanklager.

NRK - 02 mar 23 kl. 13:48

Johnson: Vanskeleg å godta Nord-Irland-avtalen

Storbritannias tidlegare statsminister Boris Johnson meiner det ville vere vanskeleg å stemme for den nye Nord-Irland-avtalen mellom Storbritannia og EU som skal løyse handelsproblema etter brexit. – Eg synest det er vanskeleg å stemme for dette, fordi eg meiner det burde ha vore gjort annleis, sa han, ifølge Reuters..

VG - 30 jan 23 kl. 05:21

Boris Johnson: – Putin truet med å sende rakett på meg

Russlands president Vladimir Putin truet Boris Johnson med et personlig rakettangrep rett før Ukraina-invasjonen, sier den tidligere britiske statsministeren..

NRK - 23 okt 22 kl. 22:04

Boris Johnson trekker seg

Boris Johnson trekker seg fra toryenes lederkamp, melder Sky News. Johnson bekrefter dette selv i en uttalelse. – De siste dagene har jeg blitt overveldet av antallet mennesker som mener jeg burde forsøke å bli gjenvalgt som leder for De konservative, begynner Johnson i uttalelsen.

NRK - 22 mar 23 kl. 15:45

Underhuset godkjenner Nord-Irland-avtalen

Eit fleirtal i det britiske underhuset godkjente onsdag ettermiddag Nord-Irland-avtalen som skal løyse handelsproblema mellom Storbritannia og EU etter brexit, melder Reuters. 29 parlamentsmedlemmar stemte imot avtalen. Dei tidlegare statsministrane Boris Johnson og Liz Truss hadde på førehand varsla at dei ville stemme imot forslaget..

VG - 22 mar 23 kl. 15:15

Grilles nå: – Med hånden på hjertet: Jeg løy ikke

Boris Johnson svarer for seg etter festene i statsministerboligen under corona-nedstegningen..

Aftenposten - 22 mar 23 kl. 12:47

Løy han med vilje om fester? Boris Johnson forklarer seg nå.

BRUSSEL (Aftenposten): Løy han med vilje om fester i statsministerboligen da Storbritannia var pandemistengt?.

VG - 17 jan 23 kl. 03:15

Boris Johnson skal skrive bok om tiden i Downing Street

Storbritannias tidligere statsminister Boris Johnson skal skrive memoarer om tida i 10 Downing Street..

VG - 09 feb 23 kl. 16:55

Boris ble brexit-millionær

Det er iallfall én som har tjent godt på brexit: Boris Johnson..

NRK - 10 mar 23 kl. 16:14

Macron og Sunak enige om å restarte forholdet

Frankrikes president Emmanuel Macron tok imot britenes statsminister Rishi Sunak fredag. De to er enige om å starte på nytt med blanke ark etter flere år med gnisninger. Det fransk-britiske toppmøtet er det første siden 2018 og har som formål å vise at landene innleder et nytt kapittel seg imellom, ifølge Macrons kontor.

NRK - 10 mar 23 kl. 11:58

Macron og Sunak møtes for å diskutere forholdet etter brexit

Frankrikes president Emmanuel Macron og britenes statsminister Rishi Sunak møtes for å snakke om hvordan de kan fikse det anspente forholdet etter brexit. Det fransk-britiske toppmøtet er det første siden 2018 og har som formål å vise at landene innleder et nytt kapittel seg imellom, ifølge Macrons kontor. Macron og Sunak skal blant annet diskutere hvordan landene kan styrke sine militære og forretningsmessige bånd.

NRK - 03 sep 22 kl. 22:12

Zelenskyj hyller Boris Johnson

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hyller statsminister Boris Johnson og kaller ham en sann venn av Ukraina. Dager før Johnson går av som statsminister hyller Zelenskyj i en kommentarartikkel i avisa Mail on Sunday den britiske solidariteten siden invasjonen i februar. Han lover samtidig nære bånd til den påtroppende statsministeren.

NRK - 01 nov 22 kl. 20:37

Boris Johnson reiser til klimatoppmøtet i Egypt

Storbritannias tidligere statsminister Boris Johnson skal delta på FNs klimatoppmøte i Egypt, noe britisk presse tror kan få etterfølger Rishi Sunak til å snu. Det er i et intervju med Sky News at Johnson røper at han har blitt «invitert av egypterne» til å delta på COP27-toppmøtet i Sharm el-Sheikh 6.–18.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 03 mar 23 kl. 13:06

Avsløringer om koronastrategien til britiske myndigheter

Britiske myndigheter håndtering av koronapandemien preger overskriftene i britiske medier etter at 100.000 WhatsApp-meldinger som er sendt eller mottatt av landets tidligere helseminister Matt Hancock, har blitt lekket til avisen The Telegraph. Over 200.

Klartale - 30 mar 22 kl. 11:15

Politiet er uenige med Johnson - deler ut bøter for brudd på regler

Ledere som festet mens folk flest måtte se sine kjære dø alene. Det er slik aviser i Storbritannia har skrevet om det som er blitt kalt «partygate». I en tid med svært strenge regler mot korona, skal det ha vært fester i Downing Street.

Dagbladet - 27 feb 23 kl. 17:41

- Til helvete med amerikanerne!

Boris Johnson sjokkerer..

Aftenposten - 27 feb 23 kl. 15:45

Brexit holdt på å sette fyr på Nord-Irland på nytt. Nå har EU og Storbritannia løst floken.

BRUSSEL (Aftenposten): EU og Storbritannia enige om en ny handelsavtale. Vil Boris Johnson forsøke å stoppe den?.

Klartale - 25 okt 22 kl. 13:00

Hvem er Rishi Sunak?

Rishi Sunak blir den nye lederen for det konservative partiet. Og blir dermed Storbritannias neste statsminister.Etter flere uker med politisk kaos ble Sunak det nye lederen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com