Blokkert

Thursday, 28 September, 00:35

Nyheter om Blokkert

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 sep 23 kl. 15:22

FNs menneskerettsjef: Humanitær bistand til Sudan har blitt Blokkert

Humanitær bistand til Sudan har blitt Blokkert, nektet og direkte angrepet, sier FNs menneskerettighetssjef ifølge Reuters..

NRK - 24 sep 23 kl. 10:23

Politimann skutt og drept i angrep i Kosovo

En politimann ble drept og en annen såret i et væpnet angrep på en patrulje nord i Kosovo tidlig søndag morgen, ifølge kosoviske myndigheter. Angrepet skjedde da patruljen nærmet seg en Blokkert vei ikke langt fra grensen til Serbia. Kosovos statsminister Albin Kurti har fordømt angrepet og kalt det en terrorhandling..

Klartale - 15 sep 23 kl. 14:03

Greta Thunberg må møte i retten

Greta Thunberg demonstrerte i Malmö 24. juli. Demonstrasjonen ble holdt uten tillatelse.

Klartale - 12 sep 23 kl. 11:00

Kamp mot klokka i Marokko

Det har gått et kraftig jordskjelv i Marokko. Nå jobber folk med å finne overlevende. Men de jobber mot klokka.

NRK - 06 jun 23 kl. 14:16

Bellonas nettsider Blokkert i Russland

Nettsidene til miljøorganisasjonen Bellona har blitt Blokkert i Russland, sier organisasjonen i en pressemelding. Leder Frederic Hauge omtaler blokkeringa som ren sensur. Organisasjonen ble erklært uønsket i Russland tidligere i år.

NRK - 03 sep 23 kl. 00:28

Ytterligere to ukrainske skip har kommet seg ut av Svartehavet

President Volodymyr Zelenskyj melder på X/Twitter at ytterligere to skip har kommet seg ut gjennom en midlertidig korn-korridor fra Svartehavet. Den har blitt etablert etter at Russland trakk seg fra kornavtalen i sommer. Zelenskyj sier ikke noe om hvilke skip eller når dette skjedde, men at det nå er totalt fire skip som har kommet seg ut.

NRK - 02 sep 23 kl. 14:03

Nobelkomiteen: – Muratov forsøkt kneblet

Den norske Nobelkomiteen mener Russland forsøker å kneble fredsprisvinner Dimitrij Muratov ved å erklære ham som «utenlandsk agent». Muratov er sjefredaktør i Novaja Gazeta og vant Nobels fredspris i 2021 sammen med filippinske Maria Ressa. De to fikk prisen for sin modige kamp for ytringsfrihet.

Klartale - 17 aug 23 kl. 11:40

– Kjærlighet er mye sterkere enn frykt. Noen ganger må du tape for å forstå

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 06 aug 23 kl. 19:18

Støre ber alle sikre sine verdier før ekstremværet slår inn

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at folk må være forberedt før ekstremværet Hans. Han sier det er en effekt av klimaendringene. Det er sendt ut rødt farevarsel for svært kraftig regn fra mandag morgen.

NRK - 06 aug 23 kl. 19:18

Støre mener ekstremværet er en konsekvens av klimaendringene

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at folk må være forberedt før ekstremværet Hans. Støre sier det er en effekt av klimaendringene. Det er sendt ut rødt farevarsel for svært kraftig regn fra mandag morgen.

NRK - 06 aug 23 kl. 13:06

Demonstranter Blokkerte VM-ritt i Glasgow

VM-fellesstarten i sykkel for menn er stoppet på grunn av en demonstrasjon. Rytterne står i veikanten og venter på klarsignal. Det er ifølge TV 2 noe uklart hva som har inntruffet, men rytterne har gått av syklene i Skottland.

NRK - 04 aug 23 kl. 09:12

Afrikanske ledere krever at det åpnes for eksport av russisk korn igjen

Afrikanske ledere som deltar i fredssamtaler knyttet til Russlands krig i Ukraina, har bedt om at det åpnes for russisk korn- og gjødseleksport igjen. Lederne ber også FN om å iverksette tiltak for å frigjøre 200.000 tonn russisk gjødsel som blir Blokkert i EUs havner, sier Vincent Magwenya, talsperson for Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa.

NRK - 03 aug 23 kl. 20:19

Frankrike fordømmer blokkeringen av franske medier i Niger

Fransk UD fordømmer blokkeringen av franske mediesendinger i Niger, der forrige ukes kupp har utløst sterke protester mot Frankrike. Torsdag kveld opplyste France 24 og Radio France Internationale (RFI) at deres sendinger har vært Blokkert i landet siden torsdag ettermiddag. En høytstående tjenestemann i Niger sier til nyhetsbyrået AFP at blokkeringen er gjort «etter instrukser fra de nye militærmyndighetene».

NRK - 31 jul 23 kl. 21:55

Britiske sanksjoner mot russiske dommere

Storbritannia har innført sanksjoner mot to navngitte dommere ved tingretten i Moskva: Vitalij Belitskij og Jekaterina Mikhailovna Dorokhina. Det de måtte ha midler i britiske banker, er Blokkert, og de selv er underlagt reisebegrensninger. Også to medlemmer av påtalemyndigheten og et såkalt ekspertvitne er blitt sanksjonert.

NRK - 26 jul 23 kl. 11:31

USA: Bidens nye asylpolitikk Blokkert av dommer

En lokal dommer i San Francisco har foreløpig stanset USAs president Joe Bidens nye asylpolitikk. Dommeren mener et nøkkelpunkt er direkte ulovlig. Det er ikke mer enn ti uker siden den nye politikken ble innført.

NRK - 18 jul 23 kl. 00:07

Dommer stanser abortforbud i Iowa

En domstol i den amerikanske delstaten Iowa har midlertidig Blokkert en ny lov som forbyr abort etter sjette uke, skriver NBC News. Loven som ble vedtatt av republikanerne i delstatsforsamlingen sist uke, og signert av guvernøren fredag, er blant de strengeste i USA. Hittil har abort vært lovlig i Iowa inntil 20.

NRK - 17 jul 23 kl. 21:59

Senatorer haler ut godkjenning av 38 amerikanske ambassadører

USAs utenriksminister Antony Blinken ber innstendig Senatet slutte å hale ut utnevnelsen av 60 diplomater, inkludert 38 ambassadører. I et brev til de 100 senatorene skriver Blinken at forsinkelsen er en trussel mot den nasjonale sikkerheten. Han viser til at 35 av ambassadørene er karrierediplomater som har jobbet under både demokratiske og republikanske presidenter.

VG - 13 jul 23 kl. 07:21

Flytrafikk innstilt på Hamburg flyplass etter protester

All flytrafikk er innstilt på Hambyrg Flyplass etter at demonstranter skal ha tatt seg inn på flyplassens område og Blokkert rullebanen..

NRK - 11 jul 23 kl. 14:35

Hovedveier Blokkert i Israel

usener av israelske demonstranter blokkerer flere hovedveier over hele landet i protest mot en omstridt rettsreform. Hovedveiene inn til Jerusalem, Haifa og Tel Aviv var sperret av demonstranter allerede tidlig om morgenen tirsdag, og demonstranter med israelske flagg Blokkerte trafikken i morgenrushet. Politiet tok i bruk vannkanoner for å fjerne demonstranter fra en hovedvei inn i Jerusalem og en annen ved byen Modiin, og politi til hest forsøkte å spre demonstranter i sentrum av Tel Aviv.

Dagbladet - 09 jul 23 kl. 08:58

- Blir Blokkert av Tyskland

Frykter ukrainsk medlemskap..

NRK - 04 jul 23 kl. 05:01

Israelsk flyplass Blokkert av demonstranter

Tusenvis av demonstranter Blokkerte mandag kveld Israels største flyplass Ben Gurion i protest mot regjeringens omstridte rettsreform. Viftende med israelske flagg protesterte de mot reformen som Benjamin Netanyahus regjering ønsker å innføre. De sperret av hovedveien utenfor Ben Gurions hovedterminal og demonstrerte også inne i ankomsthallen.

NRK - 27 jun 23 kl. 09:40

Kina blokkerer plagsom finansjournalist

En profilert kinesisk økonomijournalist er utestengt fra en some-plattform for å trekke paralleller til depresjonen på 1930-tallet. Wu Xiaobo er en innflytelsesrik journalist og forfatter med 4,7 millioner følgere på mikrobloggstedet Weibo, som kan sammenlignes med Twitter. Nå er kontoen hans der stengt, og alt innhold etter april 2022 er tilsynelatende fjernet.

NRK - 26 jun 23 kl. 07:32

Aksjonistar blokkerer vegar inn til Roan vindkraftverk

Aksjonistar frå Motvind Norge og Naturvernforbundet i Trøndelag har måndag morgon Blokkert vegane inn til Roan vindkraftverk på Fosen, melder dei i ei pressemelding. Dei skriv at det ikkje er sett ein sluttdato for aksjonen. Målet er at anlegget skal stengast heilt ned..

NRK - 26 jun 23 kl. 07:32

Aksjonistar blokkerer vegar inn til vindkraftverket på Fosen

Aksjonistar frå Motvind Norge og Naturvernforbundet i Trøndelag har måndag morgon Blokkert vegane inn til Roan vindkraftverk på Fosen, melder dei i ei pressemelding. Dei skriv at det ikkje er sett ein sluttdato for aksjonen. Målet er at anlegget skal stengast heilt ned.

NRK - 21 jun 23 kl. 17:39

Greenpeace-aksjonen på Mongstad avbrutt

De fire Greenpeace-aktivistene som Blokkerte et kjemikalietankskip på Mongstad valgte ved 17.30-tiden mandag å avbryte aksjonen på grunn av risikable værforhold. Aktivistene sier i en pressemelding at de er fornøyde med å ha Blokkert det de kaller Equinors ulovlige eksport av giftig oljeavfall til Danmark i 69 timer..

Klartale - 19 jun 23 kl. 10:03

Miljø-aktivister blokkerer tankskip

Miljø-aktivister har Blokkert et tankskip i over tolv timer. Det hindrer skipet i å forlate havn. Aktivistene er fra organisasjonen Greenpeace.

NRK - 18 apr 23 kl. 00:31

Borell: Russland blokkerer 50 skip med ukrainsk korn

Ifølge EUs utenrikspolitiske sjef, Josep Borell, har Russland Blokkert 50 skip som eksporterer korn fra Ukraina i Svartehavet, skriver nettavisen The Kyiv Independent. Ukrainas infrastrukturdepartement opplyste tidligere at Russland hadde Blokkert inspeksjoner av skip som transporterer ukrainsk korn i Tyrkias farvann for andre gang, og med det satt kornavtalen i fare..

NRK - 03 jun 23 kl. 16:13

Fosen-aksjonistene vil gjøre klar ny aksjon om 100 dager

I dag markerer Fosen-aksjonistene 600 dager med menneskerettighetsbrudd. – Vi gjør oss klare til ny aksjon om det går 100 dager til, skriver Fosen-aksjonistene i en pressemelding.' De siste timene før 600-dagen har Fosen-aksjonistene Blokkert og slått leir utenfor Statsministerens kontor.

NRK - 02 jun 23 kl. 16:34

Carl Bildt til Erdogans innsettelsesseremoni

Carl Bildt reiser til Ankara, skriver Sveriges statsminister Ulf Kristersson på Twitter. Den forrige statsministeren skal delta når president Erdogan settes inn. Tyrkia har så langt Blokkert Sveriges vei inn i Nato.

Dagbladet - 29 maj 23 kl. 08:39

Kraftige droneangrep mot flere byer

Havna i Odesa skal være skadd. Det samme meldes om et militært lagringsanlegg i vestlige Khmelnitskij. Etter å ha Blokkert nattas angrep meldes det nå om eksplosjoner i sentrum av Kyiv..

Dagbladet - 29 maj 23 kl. 08:39

Kraftige angrep mot flere byer

Havna i Odesa skal være skadd. Det samme meldes om et militært lagringsanlegg i vestlige Khmelnitskij. Etter å ha Blokkert nattas angrep meldes det nå om eksplosjoner i sentrum av Kyiv..

NRK - 15 maj 23 kl. 18:09

Microsoft kjøper selskap bak «Call of Duty»

EU-kommisjonen godkjende måndag at Microsoft kan kjøpe Activision Blizzard, spelgiganten som mellom anna står bak «Call of Duty»-serien. I ein tiårig lisensavtale får forbrukarar i EU, Noreg, Island og Liechtenstein tilgang til eksisterande og framtidige spel frå selskapet på alle skybaserte distribusjonstenester for spel. EU-kommisjonen godkjenner oppkjøpet trass i at styresmaktene i både USA og Storbritannia har vore sterke motstandarar.

NRK - 04 feb 23 kl. 13:42

Pakistan har Blokkert Wikipedia

Pakistan Blokkerte fredag tilgangen til Wikipedia og hevder at nettstedet har blasfemisk innhold. Ved tidligere anledninger har myndighetene i landet Blokkert Facebook og YouTube av samme grunn. Pakistanske myndigheter ga tidligere i uka Wikipedia 48 timers frist til å fjerne slikt innhold, men uten å spesifisere hvilket innhold det var snakk om.

NRK - 09 maj 23 kl. 17:43

Sosiale medium stengt i delar av Pakistan

YouTube, Twitter og Facebook er Blokkert i delar av Pakistan, melder Reuters. Grunnen er dei veldige demonstrasjonane som har oppstått etter at landets tidlegare statsminister Imran Khan blei arrester tysdag..

NRK - 09 maj 23 kl. 17:43

Sosiale medium og internett stengt i delar av Pakistan

YouTube, Twitter og Facebook er Blokkert i delar av Pakistan, melder Reuters. Også internett og mobilnettet er stengt ned. Grunnen er dei veldige demonstrasjonane som har oppstått etter at landets tidlegare statsminister Imran Khan blei arrester tysdag..

NRK - 03 maj 23 kl. 08:54

Tyrkia: Nye forhandlinger om kornavtale fredag

Viseforsvarsministrene fra Russland, Ukraina og Tyrkia møtes fredag for å diskutere forlengelse av kornavtalen om eksport av ukrainsk korn via Svartehavet. Det opplyser den tyrkiske forsvarsministeren Hulusi Akar ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia. Avtalen, som sikrer transport av ukrainsk korn fra ukrainske havner som er Blokkert av Russland, utløper 18.

NRK - 29 apr 23 kl. 21:12

USA skuldar den kinesiske kystvakta for å forstyrre filippinske fartøy

Amerikanske myndigheiter meiner den kinesiske kystvakta har forstyrra og hindra filippinske fartøy i Sør-Kinahavet. Dei ber om at Kina endrar framferd. – Vi ber myndigheitene i Beijing om å avstå frå denne provoserande og uttrykkje åtferda, seier det amerikanske utanriksdepartementet i eit utsegn laurdag.

NRK - 28 apr 23 kl. 07:57

Filippinene: Konfrontasjon med kinesiske fartøy i Sør-Kina-havet

Den filippinske kystvakten opplyser at de var involvert i en konfrontasjon med kinesiske skip som bedrev farlige manøvre i Sør-Kina-havet sist helg. Hendelsen fant sted mens filippinsk kystvakt var på patruljeoppdrag i det strategisk viktige farvannet. Ifølge kystvakten ble deres skip Blokkert av kinesiske skip nær Pagasa Island, det største territoriet som Filippinene gjør hevd på i Sør-Kinahavet..

NRK - 07 mar 23 kl. 08:06

Drivstoffleveranser blokkeres av streikende arbeidere i Frankrike

Leveranser av drivstoff fra raffinerier over hele Frankrike er Blokkert av streikende arbeidere som deltar i en nasjonal protest mot en planlagt pensjonsreform. – Streiken har begynt overalt. Leveranser er Blokkert fra alle raffinerier denne morgenen, sier Eric Sellini, koordinator for det franske fagforbundet CGT.

NRK - 18 apr 23 kl. 18:08

Polske myndigheter sier de er enige med Ukraina om korneksport

Polen og Ukraina er enige om en avtale om korneksport. Frakten av mat og korn fra Ukraina gjennom Polen kan dermed gjenopptas, ifølge polske myndigheter. Den polske landbruksministeren Robert Telus sier Ukrainas eksport via Polen kan gjenopptas allerede fredag.

NRK - 31 mar 23 kl. 14:04

Italia forbyr ChatGPT

Italienske myndigheter har Blokkert den omstridte språkroboten språkroboten ChatGPT, som produserer tekster som kan se ut som om de er skrevet av mennesker. Italienske myndigheter begrunner forbudet med at roboten fra selskapet OpenAI ikke verifiserer brukernes alder og at den heller ikke respekterer brukernes data. Forbudet trådte fredag i kraft med umiddelbar virkning og vil inntil videre begrense prosesseringen av italienske brukerdata vis-à-vis OpenAI, heter det i en kunngjøring fra det italienske datatilsynet.

E24 - 04 feb 23 kl. 12:49

Pakistan har Blokkert Wikipedia

Pakistan har Blokkert tilgangen til Wikipedia og hevder at nettstedet har blasfemisk innhold..

NRK - 14 mar 23 kl. 14:32

Franske streikende blokkerer atomreaktorer

Det franske kraftsystemet har tapt 18 gigawatt kapasitet i dag som følge av streikeaksjoner på blant annet atomkraftverk og vannkraftverk i dag. Det sier en talsperson for fagforeningen CGT til Reuters. 18 gigawatt tilsvarer omtrent 30 prosent av den franske strømproduksjonen, viser data fra nettleverandøren RTE.

NRK - 08 mar 23 kl. 18:32

Massedemonstrasjonene mot Macrons pensjonsreform vedvarer

I Frankrike fortsetter massedemonstrasjonene mot Macron-regjeringens omstridte pensjonsreform. Uroen kan komme rivalen Marine Le Pen til gode, viser målinger. Drivstoffleveranser, tog og fly ble påvirket for andre dag på rad.

E24 - 05 mar 23 kl. 17:01

Tyrkia jobber med å få forlenget kornavtalen

Tyrkias utenriksminister sier det jobbes hardt med å få forlenget avtalen som sikrer eksport av korn fra Ukraina fra havner som er Blokkert av Russland..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com