Blant

Tirsdag, 27 Juli, 06:41

Nyheter om Blant

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 10 minutter siden

Vil ha oppgjer med høgreekstremisme

Preses Olav Fykse Tveit i Den norske kyrkja vil ta initiativ Blant religiøse leiarar til å ta eit oppgjer mot haldningane som låg bak 22. juli-terroren. – Vi vil ta ansvar for eit oppgjer Blant trus- og livssynssamfunn etter terrorangrepet 22.

NRK - 9 timer siden

Minst 57 døde i skipsforlis

Et skip forliste mandag på kysten av Libya, utenfor den libyske havnebyen Al Khums. Det opplyser talsperson Safa Msehli for Den internasjonale organisasjon for migrasjon (IOM). Organisasjonen er FNs migrasjonsbyrå.

NRK - 12 timer siden

Historisk lav vannstand i innsjø

Vannstanden i Great Salt Lake i den amerikanske delstaten Utah er rekordlav som følge av tørke. Innsjøens overflate ble målt til å være 1.278 meter over havet, rundt 2,5 centimeter lavere enn forrige rekord fra 1963.

NRK - 13 timer siden

Strakstiltak fortsetter

Helgens akuttiltak mot køer og trengsel Blant dem som kommer fra utlandet blir videreført. Det betyr at reisende fra grønne land kan fortsatt slippe å bli testet på Oslo lufthavn. Det sier fungerende lufthavndirektør Ole Petter Storstad til NRK.

NRK - 14 timer siden

To helikoptre i leteaksjon

Dykkere og to helikoptre leter etter en person som skal være utsatt for en drukningsulykke i Steinkjerelva i Trøndelag. En mann skal ha blitt sett ute i vannet før han forsvant. Ingen er imidlertid meldt savnet og nødetatene foretar en rundspørring Blant badegjestene..

NRK - 14 timer siden

Fremdeles ingen meldt savnet

Hittil er ingen meldt savnet etter meldinga om en drukningsulykke på Bystranda i Steinkjer. Nødetatene foretar nå en rundspørring Blant badegjestene..

NRK - 15 timer siden

Ny rekord for Pantelotteriet

Så langt i år har Pantelotteriet omsatt for 171 millioner kroner, mot 131 millioner kroner på samme tid i fjor. – Vi setter rekord på rekord og er stolte over at lotteriet i år vil tilføre Norges Røde Kors mer enn 100 millioner kroner, sier daglig leder Gaute Langdal i Norsk Pantelotteri. Han forklarer økningen Blant annet med delvis stengte grenser, varmt vær, høyt salg av drikkevarer med norsk pantemerke og en økt interesse for lotteriet.

NRK - 15 timer siden

Person slått med jernstang

En person som var involvert i en slåsskamp ved Borkedalen i Lillesand ble Blant annet slått med jernstang og kjøres til legevakt av politiet. Flere personer var involvert i slåsskampen, men gikk hver til sitt da politiet ankom stedet..

NRK - 16 timer siden

SAS-passasjerer rammes av flystreik

SAS-flygninger fra Oslo, København og Stockholm er kansellert som følge av streik Blant flygeledere i Italia. Forbrukerrådet minner folk om rettighetene de har. – Vi jobber med å booke om passasjerene til andre flyselskaper, men det jobber alle flyselskapene med, så det er kamp om plassene, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til NTB.

NRK - 17 timer siden

Navalny sitt nettsted blokkert

Den fengslede Kremlin-kritikeren Alex Navalnys sier via sine folk at hans nettsted er blitt blokkert av det russiske datatilsynet. Roskamnadzor er landets føderale tjeneste for overvåkning av media Blant annet media, altså de bestemmer om noe skal sensureres. På onsdag godkjente en russisk domstol påtalemyndighetenes anmodning om å erklære organisasjoner knyttet til Navalny som ekstremistiske..

Aftenposten - 17 timer siden

Har lagt igjen 629 mill. i utlandet i sommer

Hittil i sommer er eldre og østlendinger de rauseste kortdragerne Blant nordmenn i utlandet, ifølge DNBs nye tall..

E24 - 18 timer siden

Har lagt igjen 629 mill. i utlandet i sommer: – Sammenheng mellom vaksinestatus og kortbruk

Hittil i sommer er eldre og østlendinger de rauseste kortdragerne Blant nordmenn i utlandet, ifølge DNBs nye tall. Sverige seiler opp som en ekstra het sommerdestinasjon, men Norge dominerer fortsatt kortbruken..

E24 - 20 timer siden

1.700 SAS-passasjerer i Skandinavia rammet av flystreik i Italia

SAS-flygninger fra både Oslo, København og Stockholm er kansellert som følge av en streik Blant flygeledere i Italia..

NRK - 20 timer siden

Høyre ber Vedum svare for seg

Høyres førstekandidat i Nordland mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum må konkretisere hvordan politiet skal endres. – Jeg finner ikke én sammenhengende setning fra Vedum om hva han vil med politiet, sier Bård Ludvig Thorheim (H) til NTB. Uttalelsen kommer som svar på et intervju Vedum gjorde med NTB i forkant av Senterpartiets offisielle valgkampåpning på Nordkapp mandag.

NRK - 20 timer siden

SAS-passasjerer rammet av flystreik

SAS-flygninger fra både Oslo, København og Stockholm er kansellert som følge av en streik Blant flygeledere i Italia. 1700 passasjerer er rammet. – Vi jobber med å booke om passasjerene til andre flyselskaper, men det jobber alle flyselskapene med, så det er kamp om plassene, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til NTB.

NRK - 21 timer siden

– Ytringsfrihet må veie tyngst

– EUs digitale lover må sikre medienes uavhengighet, sier Medietilsynet. – Desinformasjon og hatefulle ytringer kan være svært skadelig selv når den er innenfor loven, men risikoen i å gi for store fullmakter til å fjerne innhold, er etter vår vurdering for store. Hensynet til ytringsfriheten må veie tyngst, sier direktør Mari Velsand.

E24 - 21 timer siden

NHO og LO støtter ikke regjeringens skattelette for unge

NHO mener forslaget fra regjeringen om skattelette for unge er dyrt og lite treffsikkert. LO mener det vil føre til større ulikhet Blant unge..

NRK - 21 timer siden

Støtter ikke skattelette til unge

NHO mener forslaget fra regjeringen om skattelette for unge er dyrt og lite treffsikkert. LO mener det vil føre til større ulikhet Blant unge..

VG - Igår: 22:02

Vanligvis er dette ulovlig: - En stor opplevelse

Blant 400 søkere er det kun 26 som får lov til å fiske etter makrellstørje denne sesongen. I helgen var Thomas Tangen Flem og lagkameratene første gjengen med fangst i Norge..

Aftenposten - Igår: 15:16

Skal kjempe om OL-gull i omdiskutert vann: – Draktene er brune når vi kommer opp

TOKYO (VG) Vannet Norges triatlon-trio skal svømme i under OL i Tokyo er omdiskutert Blant utenlandske utøvere..

VG - Igår: 15:16

Skal kjempe om OL-gull i omdiskutert vann: – Draktene er brune når vi kommer opp

TOKYO (VG) Vannet Norges triatlon-trio skal svømme i under OL i Tokyo er omdiskutert Blant utenlandske utøvere. Kristian Blummenfelt (27) mener det største problemet er at det er «grumsete»..

NRK - Igår: 15:09

28 bortførte studentar frigitt

28 studentar som blei bortført i Nigeria i juli, er frigitt av kidnapparane sine. Desse var Blant dei 121 studentane som blei tatt frå ein internatskule 8. juli.

NRK - Igår: 12:07

Klimasamtalar i London

Klima- og miljøministrar frå over 50 land møtest i London i dag og i morgon for å planleggje det store klimatoppmøtet, COP26, i Glasgow i november. Målet er å bli samde om eit utkast til resultat frå klimatoppmøtet. Dette er det første fysiske ministermøtet av denne typen på over 1,5 år.

NRK - I førrgår: 06:09

– Burde vært bøtelagt for sexisme

Reaksjonene på at Norges landslag i strandhåndball først ble tvunget til å spille i truser, og senere bøtelagt av Det europeiske håndballforbundet (EHF) for å ha protestert og spilt i tights, har engasjert og engasjerer fortsatt stort. Også Blant verdens største artister. I en Twitter-melding til sine drøyt 31 millioner følgere skriver artisten Pink, som egentlig heter Alecia Beth Moore, følgende: «Jeg er veldig stolt over det norske kvinnelandslaget i strandhåndball for at de protesterer mot de svært sexistiske reglene rundt «kamptøyet» deres.

NRK - I førrgår: 05:34

Ingen medaljekamp i Tuftes siste OL

Olaf Tufte (45) og hans dobbeltfirer ble ikke Blant de to beste i oppsamlingsheatet i Tokyo natt til søndag. Dermed går medaljeracet uten roveteranen, som må nøye seg med B-finale. Roeren Kjetil Borch vant sitt kvartfinaleheat i singlesculler og er klar for semifinalen..

Aftenposten - I førrgår: 22:02

Hvis SV og Ap får viljen sin, kan Hang kan være Blant Norges siste au pairer

Hvis SV og Ap får makten etter valget i høst, kan det bety morn da til au pair-ordningen..

Aftenposten - I førrgår: 18:03

Vinterlandet Norge er Blant de beste i en «Syden-sport» år etter år. Dette kan være forklaringen.

TOKYO (Aftenposten): Sandvolleyball skulle egentlig ikke være noen stor norsk gren. Norge er alltid å regne med..

NRK - I førrgår: 17:17

Alkohol-tabu Blant norske prester

Mange norske prester peker på en stadig mer åpen alkoholkultur i kristne miljøer. Men flere synes det er vanskelig å snakke høyt om at de er glad i å ta seg en øl. – Det skal ikke mye til før folk reagerer kraftig.

VG - I førrgår: 17:08

Alkohol-tabu Blant norske prester

Mange norske prester peker på en stadig mer åpen alkoholkultur i kristne miljøer. Men flere synes likevel det er vanskelig å snakke høyt om at de er glad i å ta seg en øl..

Aftenposten - I førrgår: 11:39

Kina innfører sanksjoner mot ledere i USA

Kina har innført sanksjoner mot flere amerikanske ledere, Blant dem tidligere handelsminister Wilbur Ross..

Aftenposten - I førrgår: 07:53

Tankesmien Agenda reagerer på video med statsministeren

Statsministerens kontor (SMK) har fått laget en video som skal fronte regjeringens tiltak mot ensomhet Blant eldre..

NRK - I førrgår: 06:55

Nakstad tror på en bedre høst i år

Selv om deltavarianten av koronaviruset sprer seg med rekordfart i Europa og i Norge, er assisterende helsedirektør Espen Nakstad optimist. Nakstad tror at eventuelle smitteutbrudd her til lands vil få mindre konsekvenser enn i land med lavere vaksinedekning, og peker på Blant annet at antallet sykehusinnleggelser har holdt seg lave. – Det ser ut som det blir en bedre høst enn det var i fjor, og det tror jeg vi skal være glade for, sier han til VG..

NRK - 23 juli 21 kl. 15:06

Lettar på innreiserestriksjonar

Frå midnatt 26. juli opnar regjeringa for at endå fleire kan få reise inn i Noreg. Dette gjeld Blant anna mindreårige barn som reiser saman med foreldre som har eit EU-koronasertifikat, og familiemedlemmer til norske borgarar i utlandet som vil dra på besøk til Noreg, oppgir regjeringa i ei pressemelding..

NRK - 23 juli 21 kl. 13:06

Advarer mot akutt vannkrise

Drikkevannsforsyningen i Libanon kan bryte helt sammen i løpet av en måned, advarer FNs barnefond (Unicef). – Over 4 millioner mennesker, Blant dem 1 million flyktninger, er i umiddelbar fare for å miste tilgangen til rent vann i Libanon, ifølge Unicef. Vann- og elektrisitetsmangel, kombinert med økonomisk krise, valutakrise og kraftig prisvekst, gjør at stadig flere ikke lenger greier å skaffe seg det vannet de trenger..

NRK - 23 juli 21 kl. 12:27

Macron frykter avlytting

Frankrikes president Emmanuel Macron bytter ut telefonen som kan ha vært infisert av et spionprogram utviklet av israelske NSO Group. Ifølge flere medier er Macron Blant minst 14 statsoverhoder og statsledere som kan ha blitt overvåket ved hjelp av spionprogrammet. En talsmann for NSO Group nektet torsdag for at Macron var å finne på lista over telefoner der Pegasus-programvaren mistenkes for å være plantet..

NRK - 23 juli 21 kl. 10:35

Tar kritikk for Utøya-artikkel

Aftenposten tar selvkritikk for en artikkel om hendelsene på Utøya-fergen MS Thorbjørn publisert i januar 2012. Etter terrorangrepet 22. juli 2011 ble det fremmet spekulasjoner om fergens rolle, Blant annet ved at AUF-leder Eskil Pedersen flyktet.

NRK - 23 juli 21 kl. 10:06

Tollstudier mest populært

Nye tall fra årets samordna opptak viser at studier for toll, vareførsel og grensekontroll er det mest populære Blant førstevalgssøkere. 2063 personer har søkt på 35 studieplasser ved Universitetet i Stavanger, og det er med det 58,9 førstevalg per plass. Tollstudiet knuser med det det nest mest populære studiet, som er vernepleie på deltid ved VID i Sandvika, der det er 23,3 førstevalg per studieplass..

NRK - 23 juli 21 kl. 09:31

Tre nye koronadødsfall

Det er nå registrert 799 koronarelaterte dødsfall i Norge etter at Folkehelseinstituttet oppdaterte sine tall. Det er usikkert om dette er nye dødsfall, men de har ikke vært registrert i Folkehelseinstituttets systemer tidligere. Oppdateringen kom torsdag.

E24 - 23 juli 21 kl. 09:05

Scatec stuper etter resultatslipp: – Markedet overreagerer

Fornybarselskapet Scatec økte produksjonen kraftig i andre kvartal, men aksjen går i motsatt retning. Industrigiganten Hydro løftes etter et sterkt andre kvartal, mens Carasent er Blant dagens vinnere etter å ha hentet over 400 millioner..

NRK - 23 juli 21 kl. 07:49

Innbyggere flykter fra flom i Kina

Landsbyboere evakueres over midlertidige broer mens oversvømmelser sluker store deler av provinsen Henan i Sentral-Kina på fredag. Den historiske nedbørsmengden har så langt rammet tre millioner personer, og 33 har mistet livet, ifølge kinesiske myndigheter. Folk fanges av flomvannet i dagesvis uten rent vann og mat, veier smadres av flombølger, og store områder dekkes av tykk leire.

NRK - 23 juli 21 kl. 06:30

Trekker milliardstøtte til Ungarn

Norge trekker tilbake hele EØS-støtten til Ungarn. De er ikke enige om hvem som skal kontrollere den delen av milliard-summen som skal gå til sivilsamfunnet. Av de 2,3 milliarder kronene Ungarn skulle ha fått gjennom EØS-midlene, skulle 100 millioner kroner ha gått til det sivile samfunnet, Blant annet til å styrke menneskerettighetene i landet.

E24 - 22 juli 21 kl. 18:37

Flere store nettsider var nede

Problemene skal ha startet torsdag ettermiddag, og rammet alt fra Amazon til flere store banker - Blant annet Nordea..

E24 - 22 juli 21 kl. 18:37

Flere store nettsider er nede

Problemene skal ha startet torsdag ettermiddag, og rammer alt fra Amazon til flere store banker - Blant annet Nordea..

NRK - 22 juli 21 kl. 13:29

Avviser rapport om koronadødsfall

Indiske myndigheter avviser en ny studie som konkluderer med at landet har hatt opptil ti ganger flere koronadødsfall enn det som offisielt er registrert. Studien, som er utført av Center for Global Development, har Blant annet analysert overdødelighet og konkluderer med at koronapandemien trolig har kostet mellom 3,4 og 4,7 millioner liv i India. Myndighetenes offisielle tall på døde var torsdag 419.

NRK - 22 juli 21 kl. 13:27

Politiet uten tips etter hærverk

Oslo-politiet har ikke fått inn tips etter hærverket på minnesmerket etter Benjamin Hermansen, som tirsdag ble tagget med en støtteerklæring til Anders Behring Breivik. Det sier politiadvokat Marthe Rørstad til NRK. Derfor må de basere seg på materialet de har, Blant annet overvåkingsvideoer fra området.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt