Blant

Sunday, 24 October, 23:14

Nyheter om Blant

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 okt 21 kl. 07:28

Rekordhøge sjølvmordstal Blant barn

Sjølvmord Blant japanske skuleelevar er rekordhøg, skriv CNN. Japan registrerte 415 sjølvmord Blant skuleelevar i alderen 6 til 18 år i løpet av skuleåret 2020. Det er det høgaste talet sidan 1974, då Japan byrja å registrere sjølvmorda.

Klartale - 08 okt 21 kl. 06:00

Hvem vinner fredsprisen?

Klokka 11 får vi svaret. Da blir det kjent hvem som vinner Nobels fredspris for i år.Nobels fredspris ble delt ut for første gang i 1901.

Klartale - 14 okt 21 kl. 06:15

Når ikke frem til innvandrerne

SPRÅK: Det har vært viktig å tilby informasjon om vaksinen på flere språk.Flere og flere har fått to doser med korona-vaksine i Norge. Nesten 90 prosent av norskfødte nordmenn er nå vaksinerte. For de med innvandrer-bakgrunn er tallene lavere.

Klartale - 11 okt 21 kl. 11:12

Korona påvirket disse gruppene mest

Noen grupper har blitt mer påvirket av pandemien enn andre. Det sier Folkehelseinstituttet (FHI). De presenterte sin oppsummering av pandemien på mandag.

Klartale - 11 okt 21 kl. 09:38

Brølte for psykisk helse

Søndag var Verdensdagen for psykisk helse. Verdens-organisasjonen FN markerer dagen i hele verden hvert år. I år var temaet livet under og etter en pandemi.

NRK - 21 okt 21 kl. 11:48

Nytt smittekart for Europa

Det nye smittekartet over Europa viser at fleire land har blitt mørkeraude. Det er Blant anna registrert smitteauke i Blant anna Russland, Romania, Slovenia og Bulgaria. I Storbritannia har legeforeininga bede om nye tiltak..

NRK - 06 okt 21 kl. 13:12

Sverige vil ikke gi Moderna til unge

Svenske helsemyndigheter har midlertidig stanset vaksineringen med Moderna av personer født i 1991 og senere. Årsaken er at vaksinen det i sjeldne tilfeller kan gi betennelse i hjertemuskelen eller hjerteposen. Siden tilstanden er vanligst Blant unge menn, har myndighetene for sikkerhets skyld valgt å ta vaksinen ut av bruk Blant personer under 30 år.

NRK - 15 okt 21 kl. 06:36

Underernæring Blant barn

Tal på alvorleg underernærte barn som blir lagt inn på sjukehus i Tigray i Etiopia, har dobla seg sidan 2020, melder FN. Ifølgje Unicef er rundt 18.600 barn under fem år lagt inn for alvorleg underernæring frå februar til august i år, samanlikna med 8.

Klartale - 14 okt 21 kl. 16:00

Flere land åpner for norske turister

I halvannet år har det nærmest vært umulig å reise ut av landet for en deilig ferie i by eller på strand. Men nå åpner verden igjen. Torsdag kunne turister kjenne sand under føttene og sol i fjeset på øya Bali.

NRK - 13 okt 21 kl. 11:50

Avlyser Mats Ek-forestilling

Operaen avlyser danseforestillingen «... og Brahms + Hun var svart» på grunn av den landsomfattende streiken Blant teater- og orkesteransatte. Den svenske koreografen Mats Ek er internasjonalt anerkjent og har Blant annet hatt suksess med forestillingen «Tornerose».

E24 - 30 minutter siden

Pelosi: Krisepakkene nesten klare

Etter flere måneders intens tautrekking Blant Demokratene sier lederen for Representantenes hus Nancy Pelosi at Joe Bidens digre krisepakker er nesten klare..

NRK - 1 time siden

Tidlegare fått klager på sikkerheit

Den assisterande regissøren på filmsettet «Rust», og som gav skytevåpenet til Alec Baldwin, har tidlegare fått klager på sikkerheit under to produksjonar i 2019. Det seier to personar som jobba tett på vedkommande til CNN. Klagane inneheldt Blant anna ignorering av sikkerheitsprotokollar for bruk av våpen..

NRK - 2 timer siden

SAS-sjef: situasjonen er alvorleg

Flyselskapet SAS er i ein alvorleg situasjon og utgiftene må kuttast, seier sjefen i SAS Anko van de Werff til den danske avisa Finans. Ei utfordring er Blant anna at det er venta færre forretningsreiser framover, og toppsjefen har kalla inn dei tilsette sine fagforeiningar til forhandlingar..

NRK - 8 timer siden

Fem nye koronasmittede i Lyngdal

I løpet av helgen er det bekreftet fem nye koronatilfeller i Lyngdal, som nå har 35 smittede i et pågående utbrudd. Det skriver Lister24. Smitteutbruddet knyttes til kommunens hjemmetjeneste, og Blant de smittere er flere eldre beboere på et omsorgssenter.

NRK - 19 timer siden

Landmine drepte seks i Senegal

Seks unge mennesker, Blant dem to barn, ble drept da en hestevogn kjørte på en gammel landmine i landsbyen Kandiadiou sør i Senegal, skriver AFP. Regionen er preget av en langvarig men lavintensiv konflikt som har krevd tusenvis av liv siden 1982..

VG - 23 timer siden

Erdogan vil kaste ut Norges ambassadør: – Vil avlede oppmerksomhet

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han vil kaste ut ambassadører, Blant annet fra Norge. – Han prøver å få frem en konflikt som viser at Tyrkia trenger en sterk mann, mener Tyrkia-ekspert..

Aftenposten - Igår: 20:04

Oslo-bokhandel kåret til en av verdens beste: – Vi trodde det var tull!

Financial Times har Tronsmo Blant verdens 20 beste bokhandler. Da avisen ringte og ba om bilder, ignorerte Tronsmo….

Aftenposten - Igår: 19:30

Dåpstallene går ned. Kirken håper dette tiltaket skal snu trenden.

De siste årene har dåpstallene falt. Lørdag ettermiddag arrangerte Blant annet Nykirken og Johanneskirken drop-in-dåp….

Aftenposten - Igår: 14:58

Kritiserer Forbrukerrådets strømportal: Mener «juksemakerne» blir prisvinnere

Strømavtaler som kritiseres av Forbrukerrådet er Blant de mest anbefalte på sistnevntes egen strømportal..

E24 - Igår: 14:49

Slakter Forbrukerrådets strømportal: Mener «juksemakerne» blir prisvinnere

Strømavtaler som kritiseres av Forbrukerrådet er Blant de mest anbefalte på sistnevntes egen strømportal. – Problematisk, sier strømgründer..

NRK - Igår: 14:12

Bekymret for russisk undervannsaktivitet

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen sier at regjeringen vil styrke arbeidet med å håndtere russernes kartlegging av Norges kritisk infrastruktur under vann, skriver Dagens Næringsliv. Bakgrunnen er Blant annet at at Næringslivets sikkerhetsråd har advart om at det russiske forskningsskipet «Akademik Lazarev"s har kartlagt kritisk norsk infrastruktur som kabler og oljeledninger. – Denne saken er et eksempel på nye sikkerhetsutfordringer som treffer på tvers av det tradisjonelle sektoransvaret.

Aftenposten - Igår: 14:14

Esma planlegger hvordan han skal reise til Europa. Det skaper full strid Blant EU-topper.

(BEIRUT/OSLO): Nedstengte flyktningleirer åpner dørene på ny i Tyskland..

Dagbladet - Igår: 13:07

- Klart høyest Blant uvaksinerte

Smitten øker flere steder i landet - og særlig i Troms og Finnmark. Assisterende helseminister Espen Rostrup Nakstad mener vi har nådd til et punkt der pandemien først og fremst rammer de uvaksinerte..

NRK - Igår: 12:04

Listhaug: Nå begynner jobben

– Mens mediene og politikerne snakker og skriver side opp og side ned om klima, opplever mange innbyggere i Norge å bli sviktet når de trenger hjelp fra fellesskapet som mest. Ordninger og systemer fungerer ikke. Dette skal Frp ta tak i, lovet partileder Sylvi Listhaug i sin tale til landsstyremøtet.

NRK - Igår: 09:58

Saudi Arabia: Nullutslipp i 2060

Kronprins Mohammed bin Salman i oljelandet Saudi-Arabia varsler at landet skal være utslippsfritt i 2060. Tidligere denne uken ble det avslørt at Saudi-Arabia er Blant flere land som har forsøkt å få FNs klimapanel til å dysse ned behovet for å avvikle bruken av fossile energikilder, som olje, gass og kull..

NRK - Igår: 09:42

Eks-politiker siktet for terror

En tidligere fransk politiker er siktet for terror i forbindelse med det politiet mener er en høyreorientert plan om angrep mot Blant annet vaksinasjonssentre. Planen skal ha gått ut på å angripe flere andre mål, deriBlant en frimurerlosje, journalister og flere kjente personer, opplyser ikke navngitte kilder med nær kjennskap til saken. I alt tolv personer er mistenkt, skriver France 24 og flere andre medier..

NRK - 11 okt 21 kl. 18:47

WHO: Advarer om helsekatastrofe

– Forbrenningen av fossilt brensel dreper oss, sier Verdens helseorganisasjon (WHO) i en rapport om klimaendringer og helse mandag. Nå krever de strengere klimatiltak, og har Blant annet lagt frem ti anbefalinger som skal sørge for bedre livskvalitet i byer. Allerede ser man helseskader forårsaket av Blant annet forurensing, hetebølger, forurensing, skogbranner og underernæring på grunn av avlingssvikt, påpeker WHO..

NRK - Igår: 04:36

Pave Frans planlegger nye reiser

Pave Frans håper å kunne besøke Blant annet Hellas, Kypros, Ungarn og Kongo før nyttår. I et intervju med det argentinske nyhetsbyrået Telam sier han at han vurderer å dra til Kongo og Ungarn. Neste år har pave Frans planer om å dra til Oceania..

NRK - Igår: 04:02

Vil straffe barn ned til 13 år

Det svenske partiet Moderaterna skal behandle en rekke kontroversielle forslag i forkant av valget neste år. Blant forslagene er å senke den kriminelle lavalderen til 13 år. Partiet skal også ta stilling til om det skal bli tillatt å føre anonyme vitner i rettssaker, om gjengkriminalitet skal anses som terror, og om politiet skal få rett til å ransake alle i spesielle krimutsatte områder..

Klartale - 11 okt 21 kl. 13:31

Vant i retten til slutt

KJEMPER: Maja Kristine Jåma har lenge kjempet for samiske rettigheter.Storheia vindkraftverk har bygget over 80 store vindmøller på Fosen i Trøndelag. Dette er områder der reineiere har dyrene sine. Samer her har lange tradisjoner med reindrift.

NRK - Igår: 00:35

8 av 10 jenter opplever kjøpepress

Åtte av ti jenter opplever kjøpepress fra påvirkere, og én av tre blir nedstemt av reklame fra påvirkere på sosiale medier. Det viser en undersøkelse gjort av Norstat for Danske Bank Blant unge i aldersgruppen 18–25 år. – Påvirkerne den gruppen som vokser hurtigst i reklamemarkedet, med en økning på rundt 130 prosent fra i fjor, sier Thea Olsen, forbrukerøkonom i Danske Bank..

NRK - I førrgår: 23:06

Iselin Guttormsen vant Vixen-pris

Prisen for årets fremste påvirker gikk til Iselin Guttormsen da Vixen-utdelingen feiret tiårsjubileum med prisutdelinger og fest på Gamle Logen i Oslo. Blant vinnerne er NRK-profilen Fredrik Solvang og Leah Isadora Behn..

NRK - I førrgår: 20:16

Ødegaard på benken

Martin Ødegaard måtte tåle kritikk etter en anonym Arsenal-opptreden tidligere i uken. Fredag er han ikke i startoppstillingen til hjemmemøtet med Aston Villa. Det er første gang på sju ligakamper at Ødegaard ikke er inne Blant Mikel Artetas elleve utvalgte fra start.

NRK - I førrgår: 18:32

Har funne frykta sjukdom i jorda

Det er oppdaga skrantesjuke i ei jordprøve frå villreinområdet sone 2 i Nordfjella. Dette vekkjer stor uro Blant forskarane, skriv Jeger.no.

NRK - I førrgår: 17:26

Munch-museet offisielt opna

Fredag ettermiddag vart det nye Munch-museet i Bjørvika i Oslo offisielt opna av kong Harald og dronning Sonja. Også kronprinsparet, statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og utanriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) var Blant dei mange som var til stades under opninga. I talen sin sa kong Harald at Edvard Munch er eit felleseige, og at kunsten hans tilhøyrer oss alle, ikkje berre Noreg.

NRK - I førrgår: 14:35

300 tener meir enn statsministeren

Ingen har hatt så høg lønnsvekst sidan slutten av 1990-talet som leiarar i staten, ifølgje ny undersøking. No tener minst 300 av dei meir enn statsministeren, skriv Forskning.no.

VG - I førrgår: 10:26

Gå med en guide hvis du vil se etter moskus

Hvis du også er Blant dem som har lyst til å oppleve moskus på nært hold, bør du tenke deg om før du drar ut og leter på egenhånd..

NRK - I førrgår: 09:22

Truer med å drepe misjonærer

Forrige helg ble en gruppe på 17 misjonærer fra USA og Canada kidnappet da de skulle besøke et barnehjem. Kidnapperne har krevd 17 millioner dollar i løsepenger for misjonærene. Det er flere barn Blant de bortførte..

E24 - I førrgår: 08:25

Venter oppgang fra start på Oslo Børs

Tomra, Norske Skog og Heimstaden er Blant dagens resultatkandidater..

E24 - I førrgår: 08:25

Nedgang på Oslo Børs – Norske Skog faller etter tallslipp

Tomra og Norske Skog er Blant dagens resultatkandidater..

NRK - I førrgår: 06:09

Vaksine gir ikke økt abortrisiko

En norsk studie viser at det ikke er økt risiko for spontanabort hos gravide som tok koronavaksine i første trimester, melder Aftenposten. Forskerne fant at andelen vaksinerte var lavere Blant dem som spontanaborterte. Resultatet var det samme for alle vaksinetypene..

NRK - I førrgår: 01:31

Svensk rapper skutt og drept

En mann er skutt og drept sør i Stockholm, opplyser svensk politi. Ifølge Expressen dreier det seg om den 19 år gamle rapartisten Einár. Politiet fikk melding om skyting i Hammarby kl.

NRK - I førrgår: 00:18

Dobling i koronasmitten

Det siste døgnet er det registrert 748 koronasmittede i Norge. Det er 392 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 503 koronasmittede per dag.

VG - 21 okt 21 kl. 18:27

Jusekspert etter cannabisdom i Høyesterett: Mange kan ha krav på erstatning

Høyesterett var uenig i at en 25-åring skulle miste lappen for å ha brukt cannabis en gang i Blant. Avgjørelsen kan få stor betydning for eldre saker, mener professor Jan Fridthjof Bernt..

E24 - 21 okt 21 kl. 16:28

Nel til himmels på svak børs

Hydrogenselskapet Nel var dagens vinner, mens databrikkeprodusenten Nordic Semiconductor og Komplett Bank var Blant dagens tapere..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt