Blant

Lørdag, 19 Juni, 07:56

Nyheter om Blant

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 timer siden

Dansk regjering i asylforslag

Den danske regjeringen har strøket Etiopia fra listen over mulige vertsnasjoner for en dansk asylleir i utlandet, melder Jyllandsposten. Folketinget vedtok nylig en omstridt lov som åpner for å opprette mottakssenter for Danmarks asylsøkere utenfor Europa. Det førte til massiv kritikk fra Blant annet støttepartiet Enhedslisten og FN.

NRK - 14 timer siden

Melder seg ut av organisasjon

To av medlemmane i Hollywood Foreign Press Association, HFPA, som Blant anna deler ut Golden Globe, melder seg ut av organisasjonen. Dei omtaler organisasjonen som giftig, og seier dei vil starte ein konkurrerande organisasjon, skriv The Hollywood Reporter. HFPA har fått massiv kritikk, Blant anna for å ha lite mangfald i medlemsmassen og for å ha økonomiske bindingar med enkelte av dei som blir nominerte til prisen..

NRK - Igår: 05:28

Flere overlever føflekkreft

Pasienter med føflekkreft kan rapportere til Kreftregisteret om hvordan de opplever egen livskvalitet og behandlingen de får. Føflekkreft er Blant kreftformene som øker aller mest her til lands, økningen er særlig stor Blant menn. Når flere overlever denne krefttypen, er kunnskapen om hvordan de har det, viktige, sier direktør Giske Ursin i Kreftregisteret..

NRK - I førrgår: 06:25

Tøft for nyutdannede under pandemi

Mange nyutdannede sliter med å få seg jobb, flere jobber ufrivillig deltid og flere mener de er overkvalifisert til den jobben de har fått. Det kommer fram i en spørreundersøkelse Blant unge som fullførte en master- eller bachelorgrad våren 2020, skriver Kunnskapsdepartementet. Ledigheten Blant nyutdannede med mastergrad økte fra 6,8 prosent i 2019 til 8,5 prosent i 2020.

NRK - 15 juni 21 kl. 17:03

Store koronalettelser i Oslo

– Byrådet har bestemt at vi fra og med i morgen fjerner store deler av de særskilte koronareglene i Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen. – Den gradvise gjenåpningen har vært en suksess. Oslo åpner opp, mens smitten fortsetter å synke.

NRK - 12 juni 21 kl. 21:31

16 drept på sykehus i Syria

Minst 16 mennesker er drept i et granatangrep i den opprørskontrollerte byen Afrin i Syria, opplyser observatørgruppen SOHR. Et sykehus var Blant bygningene som ble truffet. Blant de drepte er en lege, tre andre ansatte ved sykehuset, tre kvinner og et barn..

NRK - 05 mai 21 kl. 15:00

Dekning varierer etter fødeland

Dekningen for koronavaksinene i Norge varierer med hvilket land folk er født i. Det viser en gjennomgang Folkehelseinstituttet har gjort av andelen vaksinerte i ulike innvandrergrupper. I gruppa over 75 år er over 90 prosent vaksinert Blant de som er født i Norge, Sverige eller Danmark.

NRK - 28 mai 21 kl. 05:50

Norge avsto i Palestina-avstemning

Norge avsto fra å stemme da WHOs øverste organ vedtok å granske helsesituasjonen i de israelskokkuperte områdene. 82 land stemte for en resolusjon om slik gransking, Blant dem Frankrike, Spania, Belgia, Sveits og Portugal. 14 land stemte imot, Blant dem Israel, USA og Storbritannia, mens Norge var Blant 40 land som avsto fra å stemme..

NRK - 07 juni 21 kl. 08:14

Smitte Blant russen

Mens smittetallene nasjonalt synker, har de steget med 87 prosent i Oslo fra uke 21 til uke 22. Et stort utbrudd av covid-19 Blant russ i Oslo vest er en viktig del av forklaringen. Det er bydel Vestre Aker som nå har det høyeste smittetrykket.

NRK - 11 timer siden

Dansk regjering snur i asylforslag

Den danske regjeringen legger bort forslaget om å sende asylsøkeren til Rwanda for at de skal søke asyl derfra - etter massiv kritikk fra Blant annet støttepartier i Enhedslisten..

VG - 11 timer siden

Nye tiltak på Svinesund skal redusere kø

Den lange ventetiden for innreisende på grensen mellom Norge og Sverige ved Svinesund skal ned. Politiet innfører Blant annet nye tiltak for varetransport, pendlere og samfunnskritisk helsepersonell..

NRK - 11 timer siden

Iverksetter tiltak ved Svinesund

Politiet iverksetter flere tiltak ved Svinesund for at køen skal gå raskere. Blant annet kan pendlere og samfunnkritisk helsepersonell benytte den gamle Svinesund-broen. Det opprettes også et venteområde for dem som skal videre til karantenehotell.

NRK - 14 timer siden

Krigsherre dømt til 20 års fengsel

Alieu Kosiah var kommandant i gruppen Liberias forente frigjøringsbevegelse for demokrati (Ulimo) under den første borgerkrigen i Liberia, som pågikk fra 1989 til 2003. En domstol i Sveits har funnet Kosiah skyldig i krigsforbrytelser og har dømt ham til fengsel i 20 år. Han ble dømt for Blant annet en rekke drap, voldtekter og rekruttering av barnesoldater, skriver NTB.

NRK - 17 timer siden

Nekter å betale festbøter

Smittevernforskriften til byrådet i Bergen blir prøvd for retten av to kvinner som nekter å godta foreleggene de fikk etter en fest i vinter. I november 2020 stoppet politiet en fest med 14 gjester. På dette tidspunktet var det ikke lov å samle flere enn fem personer i private hjem i Bergen.

NRK - 17 timer siden

SAS åpner direkteruter til utlandet

I kjølvannet av regjeringens lettelser på reisereglene gjenåpner SAS en rekke av sine direkteflyginger til utlandet i sommer. I sommerens trafikkprogram blir det mulig å reise direkte fra Norge til Blant annet Nice, Aten og Reykjavik, i tillegg til norske favoritter som Alicante, Malaga og Chania, skriver SAS i en pressemelding..

VG - 19 timer siden

Varsler gjenåpning i dag: Disse rådene har regjeringen fått

Helsedirektoratet anbefaler at trinn tre av gjenåpningsplanen går som planlagt. Det innebærer Blant annet oppheving av skjenkestopp..

NRK - 06 juni 21 kl. 16:47

Møte med FHI om koronasituasjonen

Kommuneadministrasjonen i Trondheim skal søndag kveld ha møte med Blant annet FHI og kommuneoverlegeteamet rundt smittesituasjonen i kommunen. I møte skal behovet for videre tiltak vurderes. Blant annet skaper festing og delta-mutasjonen bekymring, skriver Trønder-Avisa.

NRK - 22 timer siden

Moskva utvider nedstengning

Russlands hovedstad Moskva viderefører retningslinjer og koronatiltak til 29. juni. Tiltakene inkluderer Blant annet forbud mot offentlige arrangementer, i tillegg til stengte kafeer og restauranter om kvelden.

NRK - 23 timer siden

11 arbeidere drept i flom

Skred og flom ble utløst etter kraftig regn over hele Nepal. Kinesiske, indiske arbeidere er Blant de 11 drepte i flommene, mens 25 personer er savnet, melder Reuters..

E24 - Igår: 05:46

Tokyo-børsen faller tilbake etter rentebeslutning

Markedet i Tokyo stiger før sentralbankens rentebeslutning og pengepolitiske utsikter offentliggjøres, mens australske gruveselskaper lider etter fall i råvarepriser. Oljeprisen faller markant tilbake. En netthandelsgigant er Blant dagens vinnere i Hongkong.

NRK - Igår: 03:51

Fransk-tysk atom-enighet

Frankrike og Tyskland har inngått en avtale om at tysk atomavfall som er sendt til gjenvinning i Frankrike, skal sendes tilbake til Tyskland innen 2024. Atomavfallet skal sendes med tog tilbake til Tyskand. Slike transporter har i flere år vært gjenstand for kraftige protester der miljøaktivister Blant annet har lenket seg fast til togskinnene..

Dagbladet - Igår: 20:55

Håp for konserthøsten

På mandag annonserte helseminister Bent Høie reglene for bruk av coronasertifikat, som Blant annet åpner for flere deltakere på konserter, arrangementer og festivaler. Dette mener kulturbransjen om ordningen:.

NRK - Igår: 20:43

Kan forby Shakespeare

Den nye loven i Ungarn som forbyr «promotering av homofili» kan ende med å hindre at verker av Blant andre Shakespeare og den greske oldtidsdikteren Sapfo blir undervist i skolen. Det kan også bli vanskelig å få tak i verkene på bokhandlere i landet. Det var regjeringspartiet Fidesz som la frem lovforslaget sist uke.

E24 - Igår: 14:34

Har passert 11.500 milliarder: Oljefondets verdi skyter i været

Oljefondet har steget med over 600 milliarder kroner i verdi den siste måneden. Blant årsakene er en svak krone, som gjør utenlandske verdipapirer mer verdt i kroner..

NRK - Igår: 13:47

Drama rundt sperregrensen

I denne sendingen tar Lars Nehru Sand og Håvard Grønli et dypdykk i tallene i NRKs supermåling for juni. De snakker Blant annet om dramaet rundt sperregrensen, hvorfor det går så dårlig med Listhaug og de store forskjellene i det politiske Norge..

NRK - Igår: 13:15

Kutter over 150 årsverk

Sørlandet sykehus skal effektivisere og kutter 152 årsverk, Blant dem vel 90 helsearbeidere, melder Fædrelandsvennen. – Årsverksdelen av tiltakene utgjør om lag 100 millioner kroner av en total forbedring på vel 200 millioner kroner. Om lag 100 millioner av forbedringen kan benyttes til investeringer, inkludert økte avskrivninger og renter på nybygg, sier opplyser økonomidirektør Per Qvarnstrøm til Fædrelandsvennen..

NRK - Igår: 13:12

– Vil ta over 50 år å avkarbonisere

En ny studie fra ABB og Bellona viser at det vil ta nesten 50 år å avkarbonisere havbruksnæringen. Det skriver de i en pressemelding. Havbruk er en av landets største og viktigste næringer.

Aftenposten - Igår: 11:43

Nå kan Hovland gjøre det helt store. Nøkkelen er én spesiell evne.

«Utslag, utslag, utslag og utslag». Det er grunnene til at Viktor Hovland nevnes Blant favorittene i US Open..

NRK - Igår: 11:22

Tiår med overgrep i dansk jentekor

Ei rekke tidlegare medlemmar i DR pigekoret i Danmark står fram i Ekstrabladet og fortel om psykisk terror og ein sterkt seksualisert kultur, som har pågått sidan 60-talet. Skuldingane er retta mot den nå avdøde dirigenten gjennom 35 år, Tage Mortensen. Skuldingane kjem kort tid etter at Politiken avdekka, det som Blant anna blir kalla eit «mega-seksualisert miljø» under koret sin sjefsdirigent frå 2001 til 2010, Michael Bojesen.

NRK - Igår: 11:08

Sverige: Store Trojan Shield-beslag

Politiet i Sverige har beslaglagt Blant annet over tre tonn narkotika, 15 våpen og to håndgranater, samt store mengder kontanter og kjøretøy, i den internasjonale politioperasjonen Trojan Shield, ifølge SVT. Svensk politi har ransaket nesten 200 hus i forbindelse med aksjonen, og 155 personer er pågrepet. Totalt 16 land deltok i aksjonen, deriBlant Norge..

NRK - Igår: 10:39

Norsk styreleder for Scott Trust

Styreleder i Schibsted siden 2002, Ole Jacob Sunde, utnevnes som styreleder for The Scott Trust, eneaksjonæren i Guardian Media Group. Guardian Media Group eier de britiske avisene The Guardian og The Observer. – The Guardian, The Observer, og The Scott Trust er svært viktige institusjoner Blant verdens medier, og deres navn er synonymer for journalistisk utmerkelse, uavhengighet, mot, og integritet, sier Sunde..

Aftenposten - Igår: 10:38

Da Gritt ble mistenkt for kattemord, ble hun brått en filmsnakkis

Er kunstneren Gritt en kattemorder? En hårreisende original debutfilm har vært vinterens store snakkis Blant norske….

VG - Igår: 09:53

Studentene får 40 millioner før fadderukene

Pengene deles ut til studentsamskipnad og skal gå til lavterskeltilbud til studentene, Blant annet fadderukene..

Aftenposten - Igår: 08:53

Skeptiske til Italia: – Vil komme til kort

Italia er som første klar lag for utslagsrundene i EM, men Roberto Mancinis menn skepsis Blant ekspertene..

Klartale - Igår: 08:58

Bergen er byen med renest luft i Norge

Bergen har renest luft Blant de norske byene. Det har EUs miljøbyrå undersøkt..

VG - Igår: 08:53

Skeptiske til Italia: – Vil komme til kort

Italia er som første klar lag for utslagsrundene i EM, men Roberto Mancinis menn skepsis Blant ekspertene..

NRK - Igår: 08:46

TikTok-eier har doblet omsetningen

Det kinesiske teknologiselskapet ByteDance, som Blant annet eier appen TikTok, har nesten doblet omsetningen sin det siste året. Det skriver The Wall Street Journal. Omstetningen steg med 93 prosent prosent til 19 milliarder dollar..

NRK - I førrgår: 07:51

Krigsherjet Etiopia går til valg

Etiopia skal velge ny nasjonalforsamling samtidig som hundretusener sulter i Tigray. Opposisjonen boikotter, og statsminister Abiy Ahmed får massiv kritikk. Mandagens valg blir av Abiy beskrevet som landets «første forsøk på å holde et fritt og rettferdig valg», noe mange stiller spørsmål ved.

Aftenposten - I førrgår: 07:45

Snart trenger vi kanskje ikke å teste medisiner på dyr

Med Blant annet kunstig intelligens kan legemiddelindustrien stå overfor en ny æra..

E24 - I førrgår: 06:16

Ingen streik i flyteriggoppgjøret – enighet i meklingen

Industri Energi kom natt til torsdag til enighet i meklingen med Norges Rederiforbund. Det blir derfor ikke streik Blant riggarbeiderne..

Aftenposten - I førrgår: 05:52

Strenge norske regler rundt vaksinepass skaper frustrasjon

De norske reglene for godkjenning av vaksiner satt i utlandet, møtes med hoderisting og fortvilelse Blant nordmenn og….

NRK - I førrgår: 05:51

Smitten Blant 10-19-åringer halvert

Forrige uke ble det registrert 292 koronatilfeller i Oslo, noe som er det laveste ukestallet siden slutten av oktober i fjor. Størst nedgang i antall smittede de siste to ukene var i aldersgruppen 10-19 år, fra 357 tilfeller til 124. Nedgangen gjaldt spesielt for 16-19-åringene, skriver kommunen i siste ukesrapport..

NRK - I førrgår: 03:49

Streik i Global Connect

15 medlemmer i EL- og IT-forbundet og Norsk Jernbaneforbund går ut i streik fra 17. juni. Lise Olsen, nestleder i LO Stat, sier i en pressemelding at Global Connect nekter å gi de ansatte lønnstillegg på linje med resten av arbeidslivet.

NRK - I førrgår: 03:36

Fem pressefolk arrestert i Hongkong

Politiet i Hongkong tok seg torsdag morgen inn i lokalene til den prodemokratiske avisen Apple Daily, og arresterte fem ledere, Blant dem sjefredaktør Ryan Law. De er siktet etter den nye sikkerhetsloven og anklages for å konspirere med «et fremmed land eller andre eksterne elementer for å sette den nasjonale sikkerheten i fare», opplyser politiet ifølge AFP. Arrestasjonene er den siste i en rekke inngrep mot den populære tabloidavisa, som har støttet opp om demokratibevegelsen i Hongkong..

NRK - I førrgår: 23:46

Dropper rettssak mot John Bolton

Den amerikanske justisdepartement dropper et varsletet søksmål mot Trumps tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton for boka han ga ut i fjor sommer. Boka inneholder kraftig kritikk av tidligere president Donald Trump og en rekke påstander om overtramp han skal ha begått. Blant annet skriver Bolton at Trump skal ha bedt Kinas president om hjelp til å bli gjenvalgt.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt