Bidrag

Sunday, 26 March, 17:44

Nyheter om Bidrag

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 mar 23 kl. 18:55

Mehl: Norge vil sende flere etterforskere for å avdekke russiske krigsforbrytelser i Ukraina

Under et internasjonalt møte i London mandag har den norske regjeringen lovet et økt Bidrag til arbeidet med å etterforske russiske krigsforbrytelser i Ukraina. Over 40 nasjoner var samlet i London mandag for å støtte arbeidet som Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC) gjør om krigsforbrytelser i Ukraina. – Regjeringen vil sende flere personer til den internasjonale etterforskningen i Haag eller på bakken i Ukraina.

NRK - 21 mar 23 kl. 09:43

Høgare vågekvalkvote i 2023

Fiskeri- og havministeren har fastsett ein kvote på 1000 vågekval i 2023. Det er 83 fleire enn fjoråret. – Norsk kvalfangst handlar om berekraftig forvaltning.

Klartale - 16 mar 23 kl. 11:15

Kan forkjølelse gjøre barn immune mot korona?

Under pandemien merket leger og forskere at barn som fikk korona, ble mindre syke enn voksne. Sannsynligvis er det mange årsaker til dette. En av dem kan være at de beskytter seg bedre mot forkjølelse.

Aftenposten - 10 mar 23 kl. 21:04

Dette var årets bilde i 2022. – Et ikonisk bilde, mener juryen.

Blant over 2800 innsendte Bidrag, er NTB-fotograf Javad Parsas bilde av eksiliranere i Norge kåret til Årets bilde for….

NRK - 10 mar 23 kl. 08:21

Putin gratulerer Xi med ny presidentperiode

Russlands president Vladimir Putin har gratulert Xi Jinping med et nytt mandat som Kinas president. – Kjære venn, gratulerer så mye. Russland setter stor pris på ditt personlige Bidrag for å forsterke båndene og det strategiske partnerskapet mellom våre to nasjoner, sier Putin i en uttalelse fra Kreml ifølge AFP.

NRK - 22 jan 23 kl. 14:52

Presenterte rettene sine i Bocuse d'Or

Det norske laget presenterte søndag sitt Bidrag til dommerne av Bocuse d'Or. Rettene er inspirert av den norske vinteren. Norges kandidat, Filip August Bendi, hadde en god følelse før avreise til Lyon og Bocuse d'Or-konkurransen fredag.

NRK - 03 mar 23 kl. 09:15

Godkjenner planer om CO2-fangst i Oslo

Hafslund Oslo Celsio får tillatelse til karbonfangst ved avfallsforbrenningsanlegget på Klemetsrud. Det opplyser Miljødirektoratet. – Karbonfangst- og lagring er ett viktig Bidrag som kan gi betydelige utslippskutt i industri og energiforsyning, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.

Aftenposten - 27 feb 23 kl. 07:00

Viktig Bidrag til fortellingen om aidsepidemien

Pål Vegard Hagesæther presenterer ofrene etter aidsepidemien i Norge. Stort sett lykkes han..

NRK - 23 feb 23 kl. 11:53

USA lover 10 milliarder dollar ekstra i støtte til Ukraina

USAs finansminister Janet Yellen har kunngjort at USA skal yte ytterligere 10 milliarder dollar i økonomisk støtte til krigsherjede Ukraina. Summen utgjør drøyt 100 milliarder i norske kroner, som Ukraina skal få i løpet av de neste månedene. Dette kommer på toppen av 46 milliarder dollar som USA allerede har bidratt med i form av våpenleveranser, økonomisk støtte, humanitære Bidrag og annet.

VG - 12 feb 23 kl. 08:28

Minnesota Wild-seier etter sterke Zucca-Bidrag

(Minnesota Wild – New Jersey Devils 3-2 etter straffer) Mats Zuccarello sto for en assist og et viktig straffemål da Minnesota Wild slo New Jersey Devils..

Aftenposten - 12 feb 23 kl. 08:28

Minnesota Wild-seier etter sterke Zucca-Bidrag

(Minnesota Wild – New Jersey Devils 3-2 etter straffer) Mats Zuccarello sto for en assist og et viktig straffemål da….

Klartale - 09 feb 23 kl. 09:59

Hvalbæsj kan være viktig for klima

Om sommeren svømmer vågehvalene rundt Svalbard. Hver hval slipper ut rundt 40 kilo med avføring hver dag. Det utgjør rundt 600 tonn bæsj per dag.

VG - 06 feb 23 kl. 17:49

Aftonbladets Eurovision-ekspert om Melodi Grand Prix-vinner Alessandra: – Kommer til å bli farlig

Den svenske storavisens ESC-kommentator har stor tro på Norges låt – og synes den minner en god del om et svensk Bidrag fra i fjor..

Klartale - 06 feb 23 kl. 14:50

Regjeringen vil gi 75 milliarder kroner til Ukraina

Regjeringen vil totalt gi Ukraina 75 milliarder kroner over fem år. Statsminister Jonas Gahr Støre presenterte pakken mandag.– Vi foreslår at Norge skal gi et langvarig Bidrag til Ukraina over flere år, sa Støre.

NRK - 02 feb 23 kl. 10:17

Støre: Regjeringen gir ekstra til land rammet av krigen

I sin redegjørelse om Ukraina-krigen i Stortinget sa statsminister Jonas Gahr Støre at Norge vil gi ekstra bistand til noen av verdens fattigste land. – Norge skal være blant de som både ser behovene i Ukraina, men også de store behovene som økt inflasjon, særlig på mat, har ført med seg i noen av verdens fattigste land, sa Støre. Regjeringen skal derfor foreslå en egen, ettårig ekstrabevilgning til utviklingsland som er særlig rammet av krigens globale ringvirkninger.

NRK - 31 jan 23 kl. 14:53

Kuleba: Ukraina får i første omgang minst 120 stridsvogner

Ukraina får mellom 120 og 140 stridsvogner fra tolv vestlige land i den «første bølgen» med leveranser, ifølge utenriksminister Dmytro Kuleba. Ukraina har fått løfter om stridsvogner fra en rekke land, blant dem USA, Tyskland, Storbritannia og Norge, for å stå imot Russlands invasjonskrig i landet. Russland har satt inn store ressurser øst i Ukraina.

Klartale - 27 jan 23 kl. 09:44

Fortell oss hva som er viktig for deg!

Klar Tale ønsker å få fram meningen til våre lesere. Derfor åpner vi denne uka egen debattside. Den har fått navnet Klar mening.

Klartale - 26 jan 23 kl. 10:00

Norge skal trene soldater og sender stridsvogner til Ukraina

Til våren kommer 100 ukrainske soldater til Norge. Her skal de trenes opp. Det skjer i fem til seks uker.

NRK - 25 jan 23 kl. 18:48

Støtter regjeringens stridsvogn-beslutning

«Det er viktig at Norge støtter initiativ om tyngre våpen til Ukraina. Det har Høyres fulle støtte,» sier leder av Stortingets utenriks- og forsvarskomité, Ine Eriksen Søreide. Venstre-leder Guri Melby skryter av regjeringens beslutning.

NRK - 13 dec 22 kl. 12:11

Støre: – Planlegg eit betydeleg Bidrag til Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre er tysdag på givarlandskonferansen for Ukraina i Paris. I eit intervju med NRK seier Støre at dei lovar hjelp til Ukraina i mange år framover. – Vi planlegg no i 2023 å koma med et betydeleg norsk Bidrag for det året og for fleire år framover, seier Støre.

VG - 23 jan 23 kl. 14:58

MGP-Atles låt slaktet: – Går ikke fryktelig inn på meg

Atle Pettersens Melodi Grand Prix-Bidrag får hard medfart – av Melodi Grand Prix-kanalen selv..

NRK - 12 dec 22 kl. 17:14

Sosialhjelpsmottakere får julegave på 1.000 kroner hver etter enighet mellom regjeringen og SV

Sosialhjelpsmottakere får en ekstra økonomisk håndsrekning for desember. Alle får 1.000 kroner, pluss ytterligere 1.

NRK - 12 dec 22 kl. 17:14

Sosialhjelpsmottakere får julegave på 1.000 kroner hver

Sosialhjelpsmottakere får en ekstra økonomisk håndsrekning for desember. Alle får 1.000 kroner, pluss ytterligere 1.

NRK - 12 dec 22 kl. 10:37

Jens Stoltenberg får Sønstebyprisen

Sønstebyprisen 2023 tildeles Natos generalsekretær Jens Stoltenberg. Han får prisen for sitt Bidrag til å holde Nato samlet i en kritisk tid. I en svært dramatisk og uforutsigbar tid for Europa og Nato, har Stoltenberg gitt avgjørende Bidrag til å holde alliansen samlet, skriver Sønstebyfondet i en pressemelding.

VG - 21 jan 23 kl. 19:41

Kjemper om MGP-finaleplass NÅ: Se terningkast

Syv Bidrag skal i ilden, men bare tre går videre til MGP-finalen om to uker..

VG - 18 jan 23 kl. 18:24

Stoltenberg i Davos: Putin ofrer titusener unge liv for å nå politiske mål

DAVOS/OSLO (VG) Jens Stoltenberg takker allierte land for nye stridsvogner og tunge pansrede kjøretøyer til Ukraina, og sier at han venter flere Bidrag denne uken. Han ser ingen tegn til at president Putin vil gi opp krigen..

NRK - 16 jan 23 kl. 13:06

Forsvaret: Mye av forliset skyldtes systemfeil

Forsvaret holder nå sitt innledningsforedrag. Christian Lundin og Tom Sørum forsvarer den tiltalte vaktsjefen. – Vi vil hevde at mye av forliset skyldtes systemfeil, sa Lundin innledningsvis.

NRK - 16 jan 23 kl. 13:06

Forsvarer: Mye av forliset skyldtes systemfeil

Forsvaret holder nå sitt innledningsforedrag. Christian Lundin og Tom Sørum forsvarer den tiltalte vaktsjefen. – Vi vil hevde at mye av forliset skyldtes systemfeil, sa Lundin innledningsvis.

NRK - 12 jan 23 kl. 22:44

Listhaug mener flere bør få attpåklatt

Frp-leder Sylvi Listhaug foreslår at flere norske familier får en attpåklatt som Bidrag til å snu befolkningsnedgangen. Historisk lave fødselstall bekymrer både forskere og politikere..

NRK - 12 jan 23 kl. 17:36

Haaland og Hegerberg nominert til pris

Erling Braut Haaland (22) og Ada Hegerberg (27) er begge med i kampen om å bli kåret til årets spiller i Fifa-regi. Nominasjonene til The Best-kåringen ble lagt ut torsdag. Fotballfans kan stemme på sine favoritter i flere kategorier, og vinnerne blir klare senere i år.

NRK - 25 nov 22 kl. 17:20

Huitfeldt bekrefter norsk Bidrag til trening av ukrainske soldater

Norge vil gi økt pengestøtte og bidra med instruktører til opplæring av ukrainske soldater i Polen og Tyskland. – Vi skal gi et vesentlig Bidrag til treningen av ukrainske soldater i Polen og Tyskland, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (AP) til TV 2 fredag. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram opplyser at regjeringen har besluttet å bidra med 150 millioner kroner til EUs treningsopplegg.

NRK - 05 jan 23 kl. 00:25

Tromsø har innført bompenger

Fra og med midnatt natt til 5. januar må alle som skal inn eller ut av Tromsø sentrum betale bompenger. Bompengene er ment som innbyggerense Bidrag til finansieringen av bypakken «Tenk Tromsø».

NRK - 21 dec 22 kl. 23:26

Zelenskyj takket for løfter om nye våpen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takket USA for nye løfter om 374 millioner dollar i humanitær nødhjelp og nye våpenfor 1,8 milliarder dollar. – Jeg har godt nytt å bringe hjem, sa Zelenskyj. Han sa at USAs Bidrag også vil styrke global sikkerhet..

VG - 21 dec 22 kl. 21:58

Tar grep etter gourmetsalg på skole

Utdanningsdirektøren i Oslo har sendt ut påminnelse til skolene om at økonomiske Bidrag må være frivillige og anonyme, og dugnader må være frivillige. Elever og foreldre skal ikke føle press til å gi eller delta..

NRK - 21 dec 22 kl. 10:29

Kristensen: Kan vere spor av tredjemann i DNA-beviset

– Retten kan ikkje sjå bort frå at det kan vere eit Bidrag frå ein tredje person i kjønnsmarkøren. Det er funne element som truleg ikkje stammar frå tiltalte eller Birgitte, seier Kristensen. – Vi veit ikkje når DNA blei avsett, korleis det blei avsett og kvar det er funne på strømpebuksa, legg han til.

NRK - 20 dec 22 kl. 10:05

Husmor gift med fremmedkriger straffes for deltakelse i terrororganisasjon

Et flertall i Høyesterett har slått fast at den norske kvinnen som var gift med en IS-kriger i Syria kan straffeforfølges for deltakelse i en terrororganisasjon. «Etter at straffebestemmelsen om forbudet mot deltakelse ble innført, valgte tiltalte frivillig å fortsette å støtte ektefellens kamp som fremmedkriger. Ved å utføre husarbeid og å ta godt vare på ham hjemme, fylte hun den viktige rollen som var tiltenkt kvinnene i ISIL.

NRK - 20 dec 22 kl. 10:05

Høyesterett mener norsk IS-kvinne kan straffes

Et flertall i Høyesterett har slått fast at den norske kvinnen som var gift med en IS-kriger i Syria kan straffeforfølges for deltakelse i en terrororganisasjon. «Etter at straffebestemmelsen om forbudet mot deltakelse ble innført, valgte tiltalte frivillig å fortsette å støtte ektefellens kamp som fremmedkriger. Ved å utføre husarbeid og å ta godt vare på ham hjemme, fylte hun den viktige rollen som var tiltenkt kvinnene i ISIL.

NRK - 07 nov 22 kl. 15:05

Norge og USA med felles initiativ for utslippsfri skipsfart

Norge og USA lanserte i dag på klimatoppmøtet et initiativ for å øke innsatsen for grønn skipsfart. – Skipsfart er en viktig internasjonal kilde til utslipp, derfor har president Biden og jeg gjennom The Green Shipping Challenge invitert statsledere og industri til å gjøre mer for å få ned utslippene fra skipsfart, sier statsminister Jonas Gahr Støre. Green Shipping Challenge har som mål få til reduksjon av utslipp fra skipsfart.

NRK - 16 aug 22 kl. 10:30

Partiene fikk rekordmange Bidrag i fjor

De politiske partiene mottok i fjor 139 millioner kroner i Bidrag fra organisasjoner, bedrifter og privatpersoner. Det er vanlig at partiene får med i valgår enn i mellomvalgår. Men med 139 millioner kroner i Bidrag i fjor, ble den samlede summen av Bidrag for første gang mer enn 100 millioner kroner, skriver SSB.

E24 - 17 dec 22 kl. 21:48

Norge gir 120 nye millioner for å løse naturkrisen i verden

Norge øker sitt Bidrag til internasjonal natur med 120 millioner friske kroner for å kickstarte gjennomføringen av en ny naturavtale..

NRK - 17 dec 22 kl. 17:50

Miljøorganisasjoner fornøyd med Norges nye Bidrag til naturen

Flere miljøorganisasjoner synes Norges kunngjøring om at Norge gir 120 millioner kroner til prosjekter som skal starte gjennomføringen av en ny naturavtale er flott. Verdens naturfond (WWF) sier at det norske Bidraget er flott. – Det er viktig at arbeidet med å få på plass nasjonale tiltaksplaner i utviklingsland kommer i gang så raskt som mulig etter at naturavtalen er inngått her i Montreal, sier Karoline Andaur, generalsekretær i WWF Verdens naturfond til NTB.

NRK - 17 dec 22 kl. 15:28

Norge øker sitt internasjonale Bidrag til natur

På Naturtoppmøtet i Montreal lørdag kunngjør klima- og miljøminister Espen Barth Eide at Norge gir 120 millioner kroner til prosjekter som skal starte gjennomføringen av en ny naturavtale, det skriver Klima- og miljødepartementet i en pressemelding. – Hvis vi skal løse naturkrisen må alle bidra mer, også Norge. Derfor vil regjeringen øke naturbistanden betydelig frem mot 2026, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide Økninger i naturbistanden de kommende årene blir lagt frem i forbindelse med statsbudsjettene.

NRK - 17 dec 22 kl. 09:49

Ukraina skal kåre Eurovision-Bidrag på metroen i Kyiv

Ukraina skal lørdag kåre hvilken sang som skal representere landet i neste års Eurovision-finale. Konkurransen holdes på metroen i Kyiv. Ti innslag deltar i konkurransen lørdag kveld.

NRK - 14 dec 22 kl. 10:41

Støre deltek på toppmøte i Riga

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltek på møtet mellom medlemslanda i Joint Expeditionary Force (JEF) i Riga 19. desember. På møtet skal dei diskutere den spente situasjonen i Europa etter at Russland invaderte Ukraina.

NRK - 08 dec 22 kl. 04:29

Rødt og Frp vil satse mer på fylkesveier

Fremskrittspartiet og Rødt er de to partiene som vil satse mest på fylkesveier neste år, ifølge Nationen. Mens Rødt foreslår at det settes av 600 millioner kroner til veibyggingen, vil Frp at det settes av 500 millioner kroner mer enn regjeringens Bidrag til utbedring av fylkesveier i 2023..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com