Biden

Lørdag, 15 Mai, 00:56

Nyheter om Biden

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 april 21 kl. 18:16

Biden ber for en «korrekt dom»

President Joe Biden sier han ber for at det kommer en «korrekt dom» i rettsaken mot den tidligere politmannen Derek Chauvin, melder AP. Biden kaller bevisene i sakene overveldende. Chauvin er tiltalt for å ha drept George Floyd i Minneapolis i mai i fjor.

NRK - 14 april 21 kl. 02:53

Biden skal tale til Kongressen

President Joe Biden skal holde sin første tale for en samlet Kongress 28. april. Speaker Nancy Pelosi annonserte i natt at Biden har akseptert invitasjonen.

NRK - I førrgår: 22:40

Biden i telefonmøte med Netanyahu

USAs president Joe Biden snakket onsdag med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, og understreket at Israel har rett til å forsvare seg mot rakettangrep. – Jeg hadde en samtale med Netanyahu for kort tid siden. Jeg forventer og håper at dette vil ta slutt så fort som mulig, men Israel har rett til å forsvare seg når tusenvis av raketter kommer inn i deres territorium, sa Biden.

NRK - 04 mai 21 kl. 21:23

Biden satser på Putin-møte i juni

USAs president Joe Biden regner med å holde et toppmøte med den russiske presidenten Vladimir Putin i neste måned. – Dette er det jeg håper og forventer, sa Biden tirsdag (arkivfoto fra 2011)..

Dagbladet - 04 mai 21 kl. 15:11

Biden-bilde vekker oppsikt

Et bilde der Biden-ekteparet avbildes med tidligere president Jimmy Carter og hans ektefelle Rosalynn Carter vekker oppsikt. På bildet ser Biden-ekteparet ut som kjemper, sammenliknet med Carter-paret..

VG - 04 mai 21 kl. 13:59

Har Biden-paret blitt enorme kjemper?

Et bilde av tidligere president Jimmy Carter og hans kone Rosalynn sammen med nåværende president Joe Biden og førstedame Jill Biden går sin seiersgang på Twitter..

NRK - 04 mai 21 kl. 04:49

Biden firedobler flyktningkvote

President Joe Biden hever taket på hvor mange flyktninger som kan komme lovlig til USA årlig. Da Donald Trump var president, var grensen 15.000.

NRK - 29 april 21 kl. 04:55

Biden: – USA er på vei opp igjen

President Joe Biden snakket om ulikhet og gjenoppbygging av landet da han holdt sin første tale til Kongressen i natt. – USA er på vei opp igjen, sa Biden. Presidenten viste til at tallet på koronadødsfall dødsfall blant landets eldste har falt rundt 80 prosent siden januar.

NRK - 27 april 21 kl. 20:26

Biden hyller USAs framgang

President Joe Biden hyllet innsatsen USA har gjort i kampen mot koronaviruset, i en tale til folket tirsdag. – Vi har fortsatt en lang vei å gå, og mye å gjøre i mai og juni for å komme oss til 4. juli.

NRK - 27 april 21 kl. 20:26

Biden hyller USAs fremgang

President Joe Biden hyllet innsatsen USA har gjort i kampen mot koronaviruset i en tale til folket tirsdag. – Vi har fortsatt en lang vei å gå, og mye å gjøre i mai og juni, for å komme oss til 4. juli.

NRK - 21 april 21 kl. 02:29

Biden ber folk stå sammen

USAs president Joe Biden sier at dommen i George Floyd-saken kan være et stort skritt framover mot systemisk rasisme i USA. Biden amerikanerne stå sammen og unngå vold etter at kjennelsen i George Floyd saken ble kjent..

NRK - 17 april 21 kl. 03:28

Biden beholder tak på flyktninger

USAs president Joe Biden beholder taket på 15.000 nye flykninger per år, som er historisk lavt og på samme nivå som forgjengeren Donald Trump. Det hvite hus varsler at Biden vil komme med et nytt og høyere tall innen 15.

NRK - 17 april 21 kl. 02:40

Biden: Bra at Iran er med i samtale

USAs president Joe Biden sier det er for tidlig å vite om de indirekte samtalene med Iran vil ende i gjenoppliving av atomavtalen. – Det er ikke til hjelp at Iran har økt anrikingen av uran, men vi er fornøyd med at de er med i samtalene, sier Biden..

NRK - 13 april 21 kl. 23:28

Biden inviterer Putin til toppmøte

USAs president Joe Biden snakket tirsdag med sin russiske motpart Vladimir Putin og inviterte ham til et toppmøte i den nærmeste framtid. Ifølge Det hvite hus foreslo Biden å holde møtet på nøytral grunn i et «tredje land»..

NRK - 13 april 21 kl. 01:06

Biden kondolerer offerets familie

President Joe Biden kondolerer familien til 20 år gamle Daunte Wright som ble skutt av en politikvinne i Minneapolis søndag, trolig ved en feil. Biden skriver på Twitter at han tenker på den smerte og det sinne som svarte amerikanere opplever daglig..

Aftenposten - I førrgår: 11:46

Joe Biden har lenge ligget foran. Snart har Erna Solberg mer å skryte av.

Joe Biden vil vaksinere 70 prosent av USAs voksne befolkningen innen 4. juli. Men Erna Solberg har bedre kort på hånden..

NRK - 11 mai 21 kl. 01:28

Unge velgere ga Biden Seieren

En kraftig økning i antallet unge velgere bidro til å gi Joe Biden seieren i presidentvalget, viser en ny studie. Ifølge analyseselskapet Catalist, som står Demokratene nær, utgjorde unge velgere en mye større andel av velgermassen i det siste presidentvalget, enn de gjorde da Donald Trump gikk seirende ut i 2016. Mens 23 prosent av velgerne i 2016 var under 40 år, var andelen i fjor steget til 31 prosent..

Klartale - 10 mai 21 kl. 16:06

Biden vil beskytte LHBTQ-personer

President Joe Biden vil beskytte transpersoner og homoseksuelle mot diskriminering i helsevesenet..

NRK - 10 mai 21 kl. 12:38

Biden på nettmøte med Nato-land

President Joe Biden skal mandag delta på et nettmøte med statsledere fra land på Natos østflanke, melder rumenske og polske tjenestemenn. Møtet skal holdes i Bucuresti, og deltakerne er den såkalte nilandsgrppen, de østligste allianselandene. Felles for dem er en sterk uro over Russlands forsøk på å styrke sin innflytelse i regionen..

NRK - 07 april 21 kl. 22:46

Biden fremmer tiltak mot skytevåpen

USAs president Joe Biden vil torsdag legge fram en rekke tiltak for å få bukt med volden med skytevåpen i USA, ifølge nyhetsbyrået AP. Biden ventes å varsle strengere reguleringer som krever at kjøpere av såkalte «spøkelsesvåpen» blir gjenstand for bakgrunnssjekk..

NRK - 06 mai 21 kl. 21:40

Flertall i USA fornøyd med Biden

55 prosent av de spurte i USA er fornøyd med jobben Joe Biden har gjort siden han tok over som president 20. januar. Det går fram av en undersøkelse fra Ipsos for Reuters.

NRK - 05 mai 21 kl. 21:11

Biden synes republikanerne roter

USAs president Joe Biden sier det republikanske partiet gjennomgår en «mini-revolusjon». Han mener opposisjonen sliter med å finne ut hva slags parti de skal være. Kritikere av tidligere president Donald Trump har fått hard medfart av partifeller..

NRK - 04 mai 21 kl. 20:14

Biden setter nytt vaksinemål

President Joe Biden setter et nytt vaksinemål. Han vil ha 70 prosent av voksne amerikanere vaksinert med minst en dose innen nasjonaldagen 4. juli.

NRK - 02 april 21 kl. 23:18

President Joe Biden «knust»

President Joe Biden sier han er «knust» etter at politibetjent William F. Evans døde etter at å ha blitt truffet av en bil som kjørte inn i en politibarrikade utenfor Kongressen. – Vi kondolerer til familien, og alle som sørger, skriver Biden..

VG - 02 mai 21 kl. 04:38

Nord-Korea ut mot USA og Biden: – Kan bli en veldig alvorlig situasjon

Nord-Korea mener Joe Biden har gjort en stor tabbe, og mener hans intensjoner er å «fortsette den fiendtlige politikken mot Nord-Korea»..

Aftenposten - 29 april 21 kl. 17:31

Biden følger i Trumps fotspor på ett viktig felt. Men han velger et helt annet ganglag.

Kinas økende globale makt er USAs største utfordring på bortebane. Joe Biden mener at demokratiets fremtid står på spill..

Klartale - 29 april 21 kl. 12:48

Dette har Biden fått til på 100 dager

Joe Biden har vært USAs president i 100 dager. Velgerne er fornøyde med hans håndtering av korona. Mens krisen med migranter trekker kraftig ned..

NRK - 29 mars 21 kl. 19:37

Biden følger med på Floyd-saken

USAs president Joe Biden følger nøye med på rettssaken mot Derek Chauvin, som er anklaget for drapet på George Floyd. Det sa Bidens talskvinne Jen Psaki da rettssaken mot Chauvin startet mandag. Psaki la til at Biden har kalt drapet på Floyd en hendelse som virkelig åpner sår i USA..

E24 - 29 april 21 kl. 06:04

Joe Biden etter 100 dager som president: – Amerika er på beina igjen

I sin første tale til Kongressen som president, kalte Joe Biden håndteringen av coronapandemien for en av de største logistikkseierne landet noensinne har sett..

VG - 29 april 21 kl. 01:30

Joe Biden etter 100 dager som president: – Amerika er i gang igjen

Etter 100 dager i Det hvite hus, taler president Joe Biden for første gang til Kongressen natt til torsdag norsk tid..

VG - 29 april 21 kl. 01:30

Joe Biden etter 100 dager som president: – Amerika er på beina igjen

I sin første tale til Kongressen som president, kalte Joe Biden håndteringen av coronapandemien for en seier..

VG - 28 april 21 kl. 23:40

Joe Biden med historisk tale i natt: – Har spilt sine kort godt

Etter 100 dager i Det hvite hus leverer Joe Biden natt til torsdag sin første tale som president i Kongressen..

VG - 28 april 21 kl. 19:01

Biden skryter av egen corona-innsats

Framgangen i bekjempelsen av koronapandemien i USA har vært overveldende, fastslår president Joe Biden i en tale til folket..

E24 - 28 april 21 kl. 06:00

Aksjesalg før Biden-skatten?

Vi vet alt en del om hvordan børser tar gevinstskatt. Det gir også et hint om hvilke norske aksjer som kan få en Biden-nedtur..

NRK - 26 april 21 kl. 19:09

Erdogan advarer Biden

Tyrkias president Recep Erdogan advarer USAs president Joe Biden om at forholdet mellom landene kan skades, etter Bidens uttalelse om at armenerne ble utsatt for folkemord. Hendelsene som startet i 1915 kostet trolig 1,5 millioner armenere livet..

NRK - 26 april 21 kl. 08:12

Biden vil hjelpe India

President Joe Biden seier at USA er fast bestemt på å sende hjelp til India så snart som mogleg. India er særs hardt råka av koronaviruset for tida, med fleire hundre tusen smittetilfelle kvar dag. Det kvite huset opplyser at dei jobbar med å sende medisinar og hurtigtestar, respiratorar og personleg smittevernutstyr, samt oksygenforsyningar.

NRK - 25 mars 21 kl. 19:38

Biden stiller til gjenvalg

Joe Biden sier han forventer at han og visepresident Kamala Harris vil stille til gjenvalg i 2024. Biden er 78 år gammel og den eldste som har inntatt det hvite hus. Blir han gjenvalgt, vil han være 82 år når han tar fatt på neste periode..

NRK - 25 april 21 kl. 06:58

Vurderer vaksiner til andre land

USAs president Joe Biden signaliserer at det snart er på tide at USA begynner å sende vaksiner utenlands. Biden er stolt av å ha nådd målet på 200 millioner doser i de første 100 dagene som president, og over en firedel av befolkningen – nesten 90 millioner mennesker – er fullvaksinert. Noen stater har begynt å takke nei til flere vaksiner..

Aftenposten - 24 april 21 kl. 18:30

«Folkemord», sa Joe Biden. Det kan få store konsekvenser.

«Vi gjør ikke dette for å legge skyld, men for å passe på at det aldri skjer igjen», sier Biden..

Aftenposten - 24 april 21 kl. 18:30

«Folkemord», sa Biden. Det kan få store konsekvenser.

– Vi gjør ikke dette for å plassere skyld, men for å passe på at det aldri skjer igjen, sier president Joe Biden..

NRK - 24 april 21 kl. 18:20

Biden anerkjenner folkemord

USA sin president Joe Biden anerkjenner at armenarane blei utsett for eit folkemord i Det osmanske riket for rundt 100 år sidan. Tyrkia avviser at Det osmanske riket gjorde seg skuldig i folkemord, og avgjerda er venta å vekkja sterke reaksjonar..

NRK - 24 april 21 kl. 05:40

Biden vil skape bærekraftige jobber

Biden-administrasjonen har utpekt seks regioner som er avhengig av fossil energi, for å investere i nye bærekraftige arbeidsplasser. Planen er ledd i president Joe Bidens initiativ for å redusere USAs avhengighet av kull og andre fossile drivstoff..

NRK - 23 april 21 kl. 23:22

Biden til Storbritannia i Juni

USAs president Joe Biden reiser til Storbritannia og Belgia i Juni, opplyste Det hvite hus på fredag. Det blir hans første utenlandsreise etter at han tiltrådte som president. Han skal delta på G7-møte og i møte med statsminister Boris Johnson..

E24 - 23 april 21 kl. 14:56

Erna gratulerte Biden med nytt klimamål

Statsminister Erna Solberg holdt fredag innlegg på klimatoppmøtet som USAs president Joe Biden arrangerer..

Aftenposten - 23 april 21 kl. 12:18

På lørdag kan Biden si F-ordet. Det kan gjøre denne mannen rasende.

Forholdet mellom USA og Tyrkia har spisset seg til. På lørdag kan Joe Biden gjøre det enda verre..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt