Biden

Wednesday, 10 August, 23:13

Nyheter om Biden

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 29 jul 22 kl. 09:06

Xi advarte Biden mot å utfordre Kina

Xi er president i Kina. Biden er president i USA. De to skal ha snakket sammen på telefon torsdag.

NRK - 15 jul 22 kl. 21:27

Biden diskuterte Khashoggi-drapet med Mohammed bin Salman

President Joe Biden og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman møtte hverandre med en jovial knokehilsen i Jeddah, skriver NTB. Det tok ikke lang tid før kritikken mot presidenten kom. Mohammed bin Salman, er regnet som landets reelle leder.

Klartale - 05 jun 22 kl. 06:00

Kan vi stole på det Joe Biden sier?

Joe Biden er USAs president. Han har mange års erfaring med utenriks-politikk. Likevel klarer den 79 år gamle mannen å skape mye oppmerksomhet rundt seg.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 26 jul 22 kl. 02:46

Biden fordømmer Trumps unnfallenhet under kongresstormingen

USAs president Joe Biden fordømte tidligere president Donald Trump manglende forsøk på å stanse angrepet på kongressen 6. januar i fjor. Det kom frem i en tale som koronasmittede Biden hadde spilt inn til et årsmøte for svarte politiledere i USA.

NRK - 26 jul 22 kl. 02:46

Biden fordømmer Trumps manglende forsøk på å stanse kongresstormingen

USAs president Joe Biden fordømte tidligere president Donald Trump manglende forsøk på å stanse angrepet på kongressen 6. januar i fjor. Det kom frem i en tale som koronasmittede Biden hadde spilt inn til et årsmøte for svarte politiledere i USA.

NRK - 21 jul 22 kl. 12:54

Biden vil trappe innsatsen mot kriminalitet kraftig opp

USAs president Joe Biden legger torsdag fram en ny plan for bekjempelse og forebygging av kriminalitet. Prislappen er 37 milliarder dollar. Biden vil be om at Kongressen bevilger pengene som del av budsjettforslaget, opplyser en tjenesteperson i Biden-administrasjonen som har gitt AP innsyn i plandokumentet.

NRK - 13 jul 22 kl. 22:32

Biden lover hard linje mot Iran

Forholdet mellom Israel og USA er bunnsolid, fastslo president Joe Biden da han ankom Israel på sin første reise til Midtøsten etter at han ble president. Israel har ikke lagt skjul på at den aller viktigste saken de vil snakke med Biden om, er atomprogrammet til Iran. I et intervju som Biden ga til den israelske TV-kanalen Channel 12 like før avreise, forsikrer han israelske ledere om at USA også er villig til å bruke militærmakt hvis det er hva som må til for hindre at Iran eventuelt skaffer seg atomvåpen.

Klartale - 02 aug 22 kl. 09:13

Lederen av al-Qaida er drept i droneangrep

Ayman al-Zawahri var lederen av terrorgruppa al-Qaida. USAs president Joe Biden bekreftet mandag kveld at han er drept.– Rettferdigheten har skjedd.

NRK - 02 aug 22 kl. 01:35

Biden: Al Qaidas leder drept i droneangrep

USAs president Joe Biden bekrefter at Al Qaida-leder, Ayman al-Zawahiri, ble drept i et amerikansk droneangrep. Angrepet fant sted i Afghanistans hovedstad Kabul lørdag. – al-Zawahiri var Bin Ladens nestkommanderende under terrorangrepene 11.

Klartale - 13 apr 22 kl. 08:55

Biden kaller krigen for folkemord – et ord få våger å bruke

Russland begår folkemord i Ukraina. Det sier USAs president Joe Biden.Vladimir Putin prøver å ta bort selve ideen om en ukrainsk identitet, hevder Biden.

Klartale - 03 jun 22 kl. 10:49

Ber Kongressen om å handle etter nye masseskytinger

En skytter drepte 19 barn og to voksne på en skole i USA forrige uke. Joe Biden holdt en direktesendt TV-tale fra Det hvite hus torsdag. Biden er USA sin president.

NRK - 15 jul 22 kl. 21:27

Biden refses for knokehilsen med Saudi-Arabias kronprins

President Joe Biden og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman møtte hverandre med en jovial knokehilsen i Jeddah, skriver NTB. Det tok ikke lang tid før kritikken mot presidenten kom. Mohammed bin Salman, er regnet som landets reelle leder.

NRK - 15 jul 22 kl. 17:42

Joe Biden møter Mohammed bin Salman

USAs president Joe Biden møter Saudia Arabias kronprins Mohammed bin Salman, skriver Reuters. Biden landet i dag i dag i Jeddah i Saudi Arabia, etter å ha vært i Israel. I Jeddah skal Biden delta på et møte i det såkalte Golfrådet der også ledere fra Egypt, Irak og Jordan er invitert, skriver NTB..

NRK - 13 jul 22 kl. 15:15

Biden besøker Israel

President Joe Biden ankom onsdag Israel, der han alt på flyplassen ble gitt en demonstrasjon av landets toppmoderne rakettforsvarssystem. Like etter sa den israelske statsministeren, Yair Lapid, at landa ville diskutera ein ny global koallisjon mot Iran og deira atomvåpenprogram, melder AFP. President Biden på si side sa at Israel og USA skal fortsette å forsterke sine forbindelser.

NRK - Igår: 18:58

Joe Biden satser flere hundre milliarder på teknologiproduksjon

USAs president legger flere hundre milliarder kroner på bordet for å øke landets produksjon av halvledere og andre høyteknologiske komponenter. Joe Biden signerte tirsdag Chips and Science Act som har en ramme på rundt 500 milliarder kroner. Med de pengene håper Biden å skjerpe landets konkurranseevne i teknologisektoren, som USA frykter at Kina skal dominere.

Klartale - 12 jul 22 kl. 09:06

Nasa har publisert første bilde med farger fra romteleskop

Tirsdag fikk vi se det første bildet med farger fra James Webb-teleskopet. Teleskopet skal ta bilder av verdensrommet. Og har erstattet det gamle, som het Hubble.

NRK - 12 jul 22 kl. 08:30

Biden avbrutt av pårørende under våpentale ved Det hvite hus

Faren til et av ofrene som ble skutt og drept på en masseskyting i Parkland i Florida i 2018, avbrøt president Joe Bidens tale ved Det hvite hus mandag. – Du må gjøre mer, kan man høre Manuel Oliver rope fra publikum da Biden talte for å markere den første vedtatte våpenlovgivningen på over et tiår mandag, skriver Politico. Oliver mistet sin 17 år gamle sønn Joaquin i masseskytingen på Parkland High School i Florida i 2018, hvor 17 elever og lærere ble drept.

NRK - 07 jul 22 kl. 22:43

Biden: USAs nære samarbeid med Storbritannia består

Boris Johnsons avgang vil ikke endre USAs nære samarbeid med Storbritannia, ifølge president Joe Biden. – Storbritannia og USA er hverandres nærmeste venner og allierte, og det spesielle forholdet mellom vårt folk er fortsatt sterkt og varig, heter det i en kunngjøring fra Biden. –Jeg ser fram til å fortsette vårt nære samarbeid med Storbritannias regjering, legger han til, inkludert «støtte til det ukrainske folket i sitt forsvar mot Putin».

NRK - 03 aug 22 kl. 14:53

Biden vil verna tilgangen til abort i USA

USAs president Joe Biden skal onsdag signera ein presidentordre som tar sikte på å sikra moglegheita for abort. Det melder både The Guardian og CNN. Ordren kjem etter at USAs høgsterett fjerna den konstitusjonelle retten til abort.

NRK - 02 aug 22 kl. 01:35

Biden: al-Qaida-lederen drept i droneangrep

USAs president Joe Biden bekrefter at al-Qaida-leder Ayman al-Zawahiri ble drept i et amerikansk droneangrep i Afghanistans hovedstad Kabul lørdag. – al-Zawahiri var Bin Ladens nestkommanderende under terrorangrepene 11. september.

Klartale - 05 jul 22 kl. 15:50

Basketstjerne ber om hjelp til å komme seg ut av Russland

17. februar ble Brittney Griner pågrepet på flyplassen i Moskva i Russland. Basketball-spilleren fra USA har vært i fengsel siden.

NRK - 05 jul 22 kl. 04:46

Biden forsøkte å spre optimisme i 4. juli-tale

President Joe Biden forsøkte å holde en optimistisk tone i en tale på en 4. juli som ble overskygget av nok en masseskyting i USA. Til en samling militærfamilier som hadde møtt opp til grilling ved Det hvite hus, sa Biden at han var sikker på at USA vil komme seg gjennom det han beskriver som en vanskelig tid.

NRK - 04 jul 22 kl. 22:15

Biden sjokkert over skytinga på 4. juli-parade

USA sin president Joe Biden lovar å halde fram med å kjempe for å få slutt på våpenvald i USA etter nok ei dødeleg masseskyting i Chicago sin forstad, Illinois. Det melder nyheitsbyrået AFP. Minst seks personar er drepne og 24 er skadde i angrepet.

NRK - 30 jul 22 kl. 20:44

Biden har testet positivt for korona igjen

Etter først å ha blitt erklært koronafri og frisk, har USAs president Joe Biden igjen testet positivt for viruset. Det melder Det hvite hus' lege. Biden skal ikke ha symptomer, men vil følge prosedyren og isolere seg på nytt, opplyser legen..

NRK - 28 jul 22 kl. 23:54

Biden øyner historisk klimavedtak i Kongressen

Etter et overraskende politisk gjennombrudd tror Joe Biden det går mot et historisk klimavedtak i Kongressen. Bakgrunnen er at det nå ser ut til å være enighet internt i Det demokratiske partiet om en ny, stor tiltakspakke – som blant annet omfatter en rekke grep for å kutte utslipp. – Dette vil være den viktigste lovgivningen i historien for å takle klimakrisen, sa Biden torsdag.

NRK - 28 jul 22 kl. 17:49

Biden og Xi prata i over to timar

Presidentane Joe Biden og Xi Jinping snakka saman i over to timar torsdag. Telefonsamtalen varte nøyaktig i to timar og 17 minutt, opplyser Det kvite hus, ifølgje Reuters. I forkant var dei venta å diskutere Taiwan, økonomi, handel og krigen i Ukraina.

NRK - 28 jul 22 kl. 17:49

Xi advarte Biden mot å «leke med ilden»

– Den som leker med ilden, vil til slutt brenne seg, skal Kinas president Xi Jinping ha sagt til Joe Biden torsdag. Det er Kinas statlige nyhetsbyrå Xinhua som har offentliggjort utdrag fra telefonsamtalen mellom de to presidentene. Xis advarsel skal ha dreid seg om Taiwan.

NRK - 26 jul 22 kl. 07:34

Biden vil subsidiere produksjon av databrikker i USA

USAs president Joe Biden vil få Kongressen til å godta en støttepakke på 52 milliarder dollar for å få landets produksjon av databrikker opp og stå igjen. – USA oppfant databrikkene, men gjennom årene har vi latt produksjonen av disse brikkene flytte seg til andre land. USA må være verdensledende i produksjonen, sa Biden i et møte om støttepakken mandag.

NRK - 31 maj 22 kl. 02:51

Biden håper noen republikanere kan akseptere våpenreguleringer

USAs president Joe Biden sier det kan være noe tverrpolitisk støtte i Kongressen til regulering av kraftige våpen som gjerningsmannen i Texas brukte. – Jeg tenker at det er blitt så ille at alle blir mer rasjonelle. Det håper jeg iallfall, sa Biden til journalistene før en seremonien på Arlington-kirkegården på minnedagen for landets falne mandag.

NRK - 25 jun 22 kl. 16:13

Biden har signert ny våpenlov: – Liv blir reddet

President Joe Biden har signert den mest omfattende loven om våpenkontroll i USA på nesten 30 år. Selv om loven kommer til kort, vil den redde liv, mener han. – Selv om denne loven ikke innebærer alt jeg ønsker, medfører den tiltak som jeg lenge har bedt om som kommer til å redde liv, sa Biden.

NRK - 22 jul 22 kl. 22:23

Biden har brukt inhalator etter at han fikk korona

USAs president Joe Biden har brukt inhalator ved et par anledninger etter at han ble koronasyk denne uken, det opplyser Det hvite hus. Det blir opplyst at Biden også brukte inhalator i høst forkjølelse..

NRK - 21 jul 22 kl. 23:20

Harris er nær covid-kontakt av Biden

USAs visepresident Kamala Harris regnes som en nærkontakt til covid-smittede president Joe Biden, det melder Det hvite hus. Biden har foreløpig milde symptomer..

Klartale - 22 jun 22 kl. 11:02

Senatorer tror de kan få endret våpenlovene i USA

Chris Murphy er senator fra Det demokratiske partiet. Han er en av de som har laget det nye forslaget. Murphy sier dette er det viktigste forslaget om våpenkontroll på nesten 30 år.

NRK - 17 jul 22 kl. 10:16

Iran beskylder USA for kriser i Midtøsten

En dag etter at president i USA Joe Biden avsluttet en besøksreise i Midtøsten, anklager det iranske utenriksdepartementet Washington for mislykket politikk. – Washinton har nok en gang tydd til mislykket politikk med Iran-fobi, og har forsøkt å skape spenninger og kriser i regionen, sier Nasser Kananis talsmann for det iranske utenriksdepartementet i en uttalelse. Biden dro til Irans rival Saudi-Arabia og Irans fiendeland Israel, skriver AFP.

VG - 15 jul 22 kl. 22:01

Biden tok opp Khashoggi-drapet med saudiarabisk kronprins

USAs president Joe Biden er på besøk i Saudi-Arabia fredag. Biden sier han var krystallklar på sin oppfatning om drapet på journalisten Jamal Khashoggi..

NRK - Igår: 21:25

USA godkjente Sverige og Finlands Nato-søknader

USAs president Joe Biden har skrevet under på Sverige og Finlands Nato-søknader. Han kaller landenes innpass i Nato for et vendepunkt for alliansen. – Jeg tror det var og er et vendepunkt for alliansen og for mer sikkerhet og stabilitet, ikke bare for Europa og USA, men for hele verden, sa Biden før han skrev under på protokollen tirsdag.

NRK - 19 maj 22 kl. 17:06

Biden: Sverige og Finland møter alle krav

USAs president Joe Biden gir lederne i Sverige og Finland sin fulle støtte til å bli med i Nato. Biden sa også at de to landene møter alle krav som trengs for å bli medlemmer av Nato. Det sa han på en pressekonferanse torsdag kveld, ifølge AFP.

NRK - 12 jul 22 kl. 09:55

Over 6 av 10 demokrater vil ikke ha Biden i 2024

USAs president Joe Biden møter motstand i eget parti. 64 prosent av demokratene sier de vil se en annen presidentkandidat i 2024. Biden har sagt flere ganger at planen hans er å stille til gjenvalg.

NRK - 07 aug 22 kl. 14:22

Biden har negativ koronatest

USA sin president, Joe Biden har no negativ koronatest, melder nyheitsbyrået Reuters. Den amerikanske presidenten testa positivt på koronaviruset to gonger på kort tid, og gjekk i isolasjon på nytt..

NRK - 11 jun 22 kl. 23:00

Biden sier Zelenskyj ikke tok advarsler på alvor

Den ukrainske presidentens talsmann Serhiy Nykyforov har reagert med sinne på uttalelser fra USAs president Joe Biden om hvordan USAs advarsler om et nær forestående russisk angrep på Ukraina ble mottatt. Det skriver den tyske kringkasteren ARD. På et arrangement i Los Angeles sa Biden at Zelenskyj ikke tok advarslene alvorlig nok før krigsutbruddet.

Klartale - 05 aug 22 kl. 09:27

Vil USA bytte en fanget våpenhandler mot basketballspilleren?

Griner har vært i fengsel i Russland siden 17. februar. Da ble hun pågrepet på flyplassen i Moskva.

NRK - 08 jul 22 kl. 18:19

Biden: Må få tilbake abortretten gjennom lovgivning

USAs president Joe Biden legger fredag frem flere tiltak for å beskytte abortrettigheter i landet. USAs høyesterett opphevet i juni dommen Roe mot Wade, som har sikret retten til selvbestemt abort. – Dette var ikke en beslutning drevet av grunnloven, sier Biden.

NRK - 08 jul 22 kl. 15:44

Biden: – En tragedie for Japan

USAs president Joe Biden kaller drapet på Japans tidligere statsminister Shinzo Abe for en tragedie, skriver NTB. – Jeg er forferdet, forbannet og dypt lei meg over det som har skjedd, sier Biden i en uttalelse fredag. – USA står sammen med Japan og føler med dem i sorgen.

NRK - 03 aug 22 kl. 21:29

Biden signerer presidentordre om abort

USAs president Joe Biden har signert ein presidentordre som er eit steg nærare å gjere det mogleg å få dekka reiser og abortinngrep frå delstatar med abortforbod til statar der det er lovleg via eit helseforsikringssystem. Det melder ABC News. Presidentordren kjem i etterkant av at amerikansk høgsterett oppheva abortdommen frå 1973, som sikra alle amerikanske kvinner lik rett til abort..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com