Biden

Tuesday, 26 October, 17:02

Nyheter om Biden

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 13 okt 21 kl. 12:00

Han blir første leder fra Afrika som besøker Biden

Møtet mellom Biden og Kenyatta fra Kenya skal være i Det hvite hus. Det er ventet at de vil bruke tid på å snakke om Etiopia. Det er et av nabolandene til Kenya.

NRK - 09 sep 21 kl. 23:14

Biden: Vaksinemotstand er hindringen

USAs president Joe Biden presenterte i kveld nye råd mot koronasmitten. Han kom med sterke oppfordringer om at alle amerikanere over 12 år vaksinerer seg, noe som ifølge ham er den eneste veien ut av krisen. Han oppfordret alle foreldre til å sørge for at tenåringer tar vaksinen.

NRK - 5 timer siden

Biden mangler én klima-stemme

USAs president Joe Biden vil ha med en klimaplan når han senere i uka skal reise til klimatoppmøtet COP26 i Glasgow, skriver NTB. Det har imidlertid den demokratiske senatoren Joe Manchin fra kullstaten Vest-Virginia satt en stopper for, skriver AFP. Manchin mente hele pakken for sosiale reformer og klima, som var anslått å koste 3.

NRK - 14 okt 21 kl. 22:34

Kenyas president i Det hvite hus

USAs president Joe Biden lovte en ny stor donasjon av koronavaksiner til Afrika da han torsdag møtte Kenyas president Uhuru Kenyatta i Det hvite hus. Kenyatta er den første afrikanske lederen som er invitert til Det hvite hus siden Biden ble president. Blant temaene som ble diskutert, var finansiell åpenhet, sa Biden i til pressen sammen med Kenyatta før møtet startet..

NRK - 14 okt 21 kl. 16:49

Biden skal møte paven

President Joe Biden skal i audiens hos pave Frans i Vatikanet den 29. oktober, skriv Det kvite hus på sine heimesider. Biden, som er den andre katolske presidenten i amerikansk historie, drar saman med kona Jill til Roma om to veker.

NRK - 11 sep 21 kl. 17:17

Trump angriper Biden

Mens folk over hele USA lørdag markerte 20-årsdagen for 11. september ved å minnes de mange døde, valgte Donald Trump å markere dagen ved å publisere en video der han gyver løs på Joe Biden. Den forrige presidenten kritiserte den sittende for en mislykket tilbaketrekning i Afghanistan, etter at Taliban tok makten igjen 15.

NRK - 11 sep 21 kl. 16:36

Angriper Biden for tilbaketrekk

Tidligere president Donald Trump benyttet 11. september til å angripe president Joe Biden for inkompetanse med tilbaketrekningen fra Afghanistan. I en videosendt tale lørdag sa han at tilbaketrekningen fikk USAs «leder til å framstå som en narr, noe som aldri igjen må få skje».

NRK - 09 okt 21 kl. 01:59

Biden hyller fredsprisvinnerne

USAs president Joe Biden gratulerer journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov med fredsprisen og roser dem for arbeidet med å holde maktpersoner ansvarlig. – Ressa og Muratov har lett etter sannheten – utrettelig og fryktløst. De har arbeidet for å holde dem som misbruker makt ansvarlig, avdekke korrupsjon og kreve åpenhet, heter det i en uttalelse.

NRK - 05 okt 21 kl. 00:30

Stolenberg møtte Biden

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg møtte mandag USAs president Joe Biden i Det hvite hus. De to møttes for å diskutere hvordan de ytterligere kan styrke de transatlantiske båndene mellom Europa og USA, samt for å forberede neste års Nato-toppmøte i Madrid, skriver forsvarsalliansen. I tillegg til president Joe Biden møtte NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg også forsvarsminister Lloyd Austin..

NRK - 27 aug 21 kl. 07:32

Trump med hard kritikk mot Biden

Tidligere president Donald Trump og flere republikanske folkevalgte går hardt ut mot president Joe Biden etter selvmordsbombingen ved Kabul flyplass. – Denne tragedien burde aldri ha fått skje, noe som gjør vår sorg enda dypere, sa Trump, som selv inngikk en avtale med Taliban i 2020 og forpliktet USA til å trekke seg helt ut av Afghanistan. Flere republikanske folkevalgte har gått ut og sagt at Biden burde trekke seg som president, eller bli siktet.

VG - I førrgår: 07:26

Kritiske dager for Biden

President Joe Biden har det travelt. Hvis han ikke raskt får vedtatt ambisiøse lovforslag i Kongressen vil han fremstå som en mislykket og ineffektiv president..

NRK - 24 sep 21 kl. 16:29

Biden tar ansvar

USAs president Joe Biden seier han tar ansvar for behandling av dei haitiske migrantane ved den sørlege amerikanske grensa. – Sjølvsagt tar eg ansvar, eg er presidenten, sa han til Reuters. Den harde behandlinga migrantane har fått, vil få konsekvensar, sa Biden..

Aftenposten - 22 okt 21 kl. 17:34

En presset Biden holdt folkemøte. Dette sa han om klima og Taiwan.

Joe Biden møtte velgere på et folkemøte i regi av CNN. Han antydet nyheter om Taiwan og spådde om bensinprisene..

Klartale - 22 okt 21 kl. 09:23

Biden lover å beskytte Taiwan

Spenningen mellom Taiwan og Kina øker. Joe Biden sier USA vil beskytte Taiwan..

NRK - 22 okt 21 kl. 04:00

Biden lover å forsvare Taiwan

President Joe Biden sier at USA vil forsvare Taiwan i tilfelle et angrep fra Kina. Det melder AFP. Kina har som mål at Taiwan skal gjenforenes med Kina og har sendt et stort antall fly inn i taiwansk luftrom de siste ukene..

NRK - 22 sep 21 kl. 17:23

USA donerer 1 milliard doser

USAs president Joe Biden sier landet vil kjøpe inn ytterligere en halv milliard doser med koronavaksine som skal doneres til lavinntektsland. Til sammen skal amerikanerne da gi bort 1,1 milliarder doser. 160 millioner er allerede donert til 100 land.

NRK - 22 sep 21 kl. 13:54

Biden og Macron skal snakke onsdag

President i Frankrike, Emmanuel Macron, og president i USA, Joe Biden, skal snakka saman på telefon onsdag. Det opplyser ein talsperson frå franske myndigheiter, ifølge AFP. Det er første gong dei snakkar saman etter at ubåtstriden starta.

NRK - 21 sep 21 kl. 07:44

Biden vil doble flyktningkvoten

USAs president Joe Biden ønsker å doble talet på flyktningar som får kome inn i landet til 125.000 det komande budsjettåret. Det opplyser det amerikanske utanriksdepartementet, ifølge Reuters.

NRK - 18 okt 21 kl. 18:57

Biden forsøker å stanse abortlov

President i USA, Joe Biden, har bedt den amerikanske høyesteretten om å stanse den omstridte abortloven i Texas. Det skriver Reuters. Abortloven forbyr abort etter uke seks.

NRK - 17 sep 21 kl. 14:24

Biden åpner for sanksjoner

USAs president Joe Biden har signert en ordre som åpner for sanksjoner mot Etiopia, Eritrea og alle andre aktører i Tigray-konflikten. Ordren blir signert samtidig som det kommer stadige rapporter om massakre og overgrep i Tigray-regionen. Biden-administrasjonen er forberedt på å innføre sanksjonene hvis ikke partene opptrer på en måte som kan sikre en forhandlet våpenhvile og uhindret tilgang for humanitær hjelp, opplyser en tjenestemann til CNN.

NRK - 16 okt 21 kl. 04:38

Demokratene strides om krisepakke

Det amerikanske sentatet behandler nå en enorm krisepakke på 3.500 milliarder dollar over ti år, og president Joe Biden er avhengig av støtte fra alle de 50 demokratiske senatorene, for å få krisepakken vedtatt. Demokratene strever med å skjære ned på den enorme krisepakken som noen få moderate demokrater mener er altfor stor.

NRK - 15 okt 21 kl. 21:23

Obama til Glasgow

Tidligere president i USA, Barack Obama, vil besøke klimatoppmøtet i Glasgow i Skottland i november, melder Reuters. Under møtet, kjent som COP26, vil Obama møte unge aktivister og snakke om trusselen klimaendringer utgjør. Nåværende president Joe Biden vil stille med en stor delegasjon i Glasgow etter at han har deltatt på G20-møtet i Roma i dagene før.

E24 - 15 okt 21 kl. 06:00

Biden signerer heving av gjeldstaket

President Joe Biden undertegnet torsdag loven om en midlertidig heving av gjeldstaket til desember. Dermed unngår USA å misligholde sin enorme gjeld..

NRK - 14 okt 21 kl. 22:34

Kenyas president til Det hvite hus

USAs president Joe Biden møter Kenyas president Uhuru Kenyatta torsdag. Han er den første afrikanske lederen som er invitert til Det hvite hus under Biden. Lederne møtes for å diskutere «det sterke bilaterale forholdet mellom USA og Kenya og behovet for å bringe åpenhet og ansvarlighet til nasjonale og internasjonale finanssystemer», ifølge Det hvite hus..

NRK - 15 sep 21 kl. 03:47

Uvær koster milliarder i USA

Regningen for årets ekstremvær kommer til å passere 861 milliarder kroner i USA, ifølge president Joe Biden. Nesten hvert tredje lokalsamfunn i USA har vært påvirket av ulike former for ekstremvær, forverret av klimaendringer, de siste månedene. Det uttalte Biden under et besøk ved National Renewable Energy Laboratory like utenfor Denver i Colorado tirsdag, melder Reuters.

NRK - 16 aug 21 kl. 22:13

Biden: – Nasjonsbygging ikkje målet

– Vårt oppdrag i Afghanistan var aldri å bygge ein nasjon eller eit demokrati. Vårt einaste mål i Afghanistan var å hindre eit terroriståtak mot USA. Det sa USAs president Joe Biden under ei orientering om Afghanistan-situasjonen i kveld.

NRK - 12 okt 21 kl. 21:35

Biden får besøk av Kenyas president

Biden tar torsdag imot Kenyas president Uhuru Kenyatta i Det hvite hus. Kirgen i naboladet Etiopia blir trolig tema i samtalen. Det foregår en omfattende konflikt mellom fredsprisvinner Abiy Ahmeds regjering og Tigray-regionen nord i landet.

NRK - 13 sep 21 kl. 06:26

Biden erklærer krise i California

USAs president Joe Biden erklærer krise i delstaten California, som sidan 14. august i år har vore ramma av ein kraftig skogbrann. Det skriv Det kvite hus i ei pressemelding.

Aftenposten - 11 okt 21 kl. 11:04

Biden hadde det han trengte for å lykkes. Nå kan drømmen briste.

Bare to presidenter i nyere tid har ligget dårligere an enn hva Joe Biden gjør akkurat nå..

Dagbladet - 09 okt 21 kl. 17:03

Blokkert av Biden

President Joe Biden har blokkert et forsøk fra sin forgjenger, president Donald Trump, på å holde tilbake dokumenter relatert til stormingen av Kongressen 6. januar..

NRK - 09 okt 21 kl. 13:24

Biden første til å feire urfolksdag

Joe Biden blir den første amerikanske presidenten i historien som markerer nasjonaldagen for amerikanske urfolk (Indigenous Peoples’ Day) 11. oktober. – I dag anerkjenner vi urfolkenes motstandskraft og styrke og deres positive påvirkning på alle områder av det amerikanske samfunnet, heter det i en uttalelse fra presidenten.

NRK - 09 sep 21 kl. 23:14

Biden lover billigere koronatester

USAs president Joe Biden presenterte i kveld nye råd mot koronasmitten. Han kom med sterke oppfordringer om at alle amerikanere over 12 år vaksinerer seg, noe som ifølge ham er den eneste veien ut av krisen. Han oppfordret alle foreldre til å sørge for at tenåringer tar vaksinen.

NRK - 09 sep 21 kl. 23:14

Biden med nye korona-råd for USA

USAs president Joe Biden presenterte i kveld nye råd mot koronasmitten. Han kom med sterke oppfordringer om at alle amerikanere over 12 år vaksinerer seg, noe som ifølge ham er den eneste veien ut av krisen. Han oppfordret alle foreldre til å sørge for at tenåringer tar vaksinen.

NRK - 08 sep 21 kl. 05:21

Biden: – Det blir verre

USAs president Joe Biden advarte om klimaendringer da han tirsdag besøkte New Jersey og New York og så på ødeleggelsene etter ekstremværet «Ida». For noen dager siden besøkte han orkanrammede Louisiana for å se på ødeleggelsene der. Han mener ekstremværet USA har hatt i sommer, er et varsel om at det blir verre.

E24 - 07 okt 21 kl. 06:01

Biden og Xi skal møtes virtuelt før nyttår

USAs president Joe Biden og Kinas president Xi Jinping kommer trolig til å møtes digitalt innen utgangen av året..

NRK - 06 okt 21 kl. 21:39

Skal møtast digitalt

USA sin president Joe Biden og Kinas president Xi Jinping kjem truleg til å møtast digitalt innan utgangen av året, opplyser ein tenestemann i Det kvite hus. – Biden har sagt at det skal bli hyggeleg å møte Xi, som han ikkje har møtt på fleire år. Vi satsar på at dei får moglegheit til å sjå kvarandre igjen, sjølv om det berre skulle bli digitalt, opplyser tenestemannen.

Dagbladet - 05 okt 21 kl. 03:04

Møtte Biden: - Vanskelige saker

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg møtte mandag USAs president Joe Biden i Det hvite hus..

NRK - 05 sep 21 kl. 01:21

Biden besøker åstedene

USAs president Joe Biden skal minnes 20-årsdagen for 11. september-angrepene ved å besøke alle tre steder som ble angrepet. Sammen med førstedame Jill Biden skal presidenten hedre og minnes livene som gikk tapt for 20 år siden, opplyser Det hvite hus..

NRK - 04 sep 21 kl. 18:00

Biden til New York etter Ida

USAs president Joe Biden sier han vil dra til New York på tirsdag for å se ødeleggelsene etter orkanen Ida. Biden har lovet føderal hjelp til statene som ble hardest rammet av stormen..

NRK - 03 sep 21 kl. 23:36

Biden besøkte Louisiana

President Joe Biden besøkte fredag delstaten Louisiana for å befare skadene etter orkanen «Ida. Uværet førte til at hus ble knust, bygårder ble rasert ned til en haug med murstein og trær ligger veltet mange steder. Traumatiserte og fortvilte mennesker leter i hauger med vannskadde eiendeler i hus der tak har blåst bort.

NRK - 01 okt 21 kl. 23:53

Biden på uvanlig besøk i Kongressen

USAs president Joe Biden var i Kongressen i dag for å presse sine partifeller til å bli enige om krisepakken på 3500 milliarder dollar. Det uvanlige presidentbesøket i Kongressen skyldes at Demokratene ikke er enige internt. Den moderate demokraten Joe Manchin setter seg på bakbeina og vil ikke stemme for mer enn 1500 milliarder dollar til krisepakken..

NRK - 02 sep 21 kl. 18:04

Biden med kritikk mot høyesterett

President Joe Biden er sterkt kritisk til høyesteretts beslutning om å ikke blokkere den omstridte abortloven i Texas. Loven forbyr abort etter seks ukers svangerskap. – Høyesteretts beslutning er et angrep på kvinners grunnlovsfestede rettigheter, sier president Joe Biden i en uttalelse torsdag..

NRK - 01 okt 21 kl. 04:00

Biden underskrev bevilgning

President Joe Biden har signert en lov som sikrer bevilgninger til drift av departementene og andre statlige etater i USA til 3. desember. Det er fortstat ikke enighet om et forslag om å heve gjeldstaket i USA.

NRK - 01 sep 21 kl. 22:37

Biden besøker Louisiana

President Joe Biden besøker senere denne uka Louisiana for å inspisere situasjonen etter orkanen Ida og møte lokale ledere, opplyser Det hvite hus. Biden har fått jevnlige oppdateringer om utviklingen og snakket med guvernøren og lokale tjenestemenn om situasjonen..

NRK - 01 sep 21 kl. 22:14

Biden lover Zelenskyj støtte

USAs president Joe Biden lovte støtte og beskyttelse da Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj onsdag møtte Biden i Washington. Det skriver NTB. Zelenskyj som ble innblandet i Donald Trumps første riksrettssak fordi Trump la ham under press, fikk endelig det møtet i Det hvite hus som han ikke fikk med Trump.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt