Berlin

Wednesday, 20 October, 17:58

Nyheter om Berlin

Sortering: Relevans | Senaste
E24 - 27 sep 21 kl. 11:41

Berlin stemte for tvangsovertagelse av utleieboliger

Velgerne i Berlin har stemt ja til et kontroversielt forslag om å ekspropriere store boligselskaper. Det skjer samme dag som Heimstaden Bostad kunngjorde enormt oppkjøp blant annet i Berlin..

NRK - 15 okt 21 kl. 00:43

Risikerer omvalg i Berlin

Det kan bli nødvendig med omvalg i to valgkretser i Berlin som følge av uregelmessigheter ved lokalvalget i september Lederen for valgmyndigheten, Petra Michaelis, sier at uregelmessighetene kan ha hatt innflytelse på valgresultatet, og hun har derfor levert inn en klage til Berlins forfatningsdomstol..

NRK - 27 sep 21 kl. 11:34

Vil ha tvangsovertaking i Berlin

Eit fleirtal av veljarane i Berlin har stemt ja til eit forslag om å ekspropriere store bustadselskap, melder Reuters. Folkeavstemminga er ikkje bindande. Forslaget legg opp til ei omfattande tvangsovertaking av bustadselskap som eig over 3000 bustader..

E24 - 15 okt 21 kl. 13:45

Olaf Scholz er ett skritt nærmere statsministerkontoret i Berlin

Sosialdemokraten Olaf Scholz har lyktes med de innledende regjeringsforhandlingene tross store politiske forskjeller mellom De grønne og liberale FDP..

NRK - 12 sep 21 kl. 17:09

Warholm vant i Berlin

48,08 var ikke i nærheten av sin egen personlige rekord, men Karsten Warholm var likevel overlegen i ISTAF-stevnet i Berlin søndag ettermiddag. Warholm gikk som vanlig hardt ut, og hadde ledelsen fra start til mål. Warholm var altså drøyt to sekunder bak sin egen verdensrekord, og vant foran estiske Rasmus Mägi..

Dagbladet - 09 okt 21 kl. 20:52

Etterforsker mystisk sykdom

Amerikanske tjenestepersoner er blitt syke i Kina, Russland, USA, Østerrike og på Cuba. Nå etterforsker politiet i Berlin flere tilfeller av Havanna-syndromet i Tyskland..

Aftenposten - 05 okt 21 kl. 21:01

Tysk speeddating overstått. Olaf Scholz i tet.

Berlin (Aftenposten): To mindre partier kan velge hvem som skal bli tysk kansler. Nå har alle snakket med alle..

NRK - 01 sep 21 kl. 10:13

WHO åpner pandemisenter i Berlin

Verdens helseorganisasjons (WHO) nye senter for tidlig pandemivarsling skal samle ekspertise og verktøy for å håndtere fremtidig pandemier. Senteret, som åpnet i Berlin onsdag, «skal samle partnere fra hele verden for å samarbeide og bygge verktøy og data så alle land kan forberede seg, oppdage og håndtere risiko knyttet til epidemier og pandemier», sier WHO. Eksperter tror det bare er et spørsmål om tid før en ny pandemi rammer.

NRK - 30 jul 21 kl. 17:01

Alvorlig bussulykke sør for Berlin

19 personer er skadd i en bussulykke sør for Berlin, ni av dem alvorlig, opplyser politiet. Bussen var på vei fra Beograd til Stockholm. Blant de skadde er passasjerer fra Serbia, Sverige, Tyskland og Israel, melder nyhetsbyrået DPA.

NRK - 28 aug 21 kl. 16:51

Demonstrasjoner i Berlin

Flere tusen demonstrerte lørdag i Berlin, i protest mot regjeringens koronastrategi og smitteverntiltak. Flere planlagte markeringer hadde tidligere ikke blitt godkjent av myndighetene, med henvisning til de samme reglene som demonstrantene ønsket å protestere mot. Lørdag samlet imidlertid en stor, men spredt folkemengde seg.

NRK - 27 sep 21 kl. 11:05

EU-leiar gratulerte Scholz

Presidenten for EU-parlamentet David Sassoli gratulerer Olaf Scholz og dei tyske sosialdemokratane i SPD med valsigeren i Tyskland. – Etter ei historisk krise, er det inga tid å miste. Europa treng ein sterk og påliteleg partnar i Berlin for å halde fram vårt felles arbeid for sosial og grøn forbetring, skriv han på Twitter..

Aftenposten - 27 sep 21 kl. 07:09

En personlig seier for Olaf Scholz, men holder det til makt?

Berlin (Aftenposten): Stabiliten trues. Ytterfløyene tapte. Sosialdemokratene vant..

Aftenposten - 26 sep 21 kl. 20:55

Heimstaden kjøper nesten 30.000 eiendommer for 91 milliarder kroner

Flesteparten av boligene ligger i Berlin..

NRK - 26 sep 21 kl. 19:06

Mange fekk ikkje stemme i Tyskland

Mange veljarar stod framleis i kø då vallokala stengde klokka 18 i Tyskland, og får ikkje stemme, melder kanalen ZDF. – Her står minst 100 menneske og eg har høyrt det same frå andre vallokale, sa ein valfunksjonær ved eit vallokale i Berlin til kanalen. Grunnen til køen er at det gjekk tomt for valsetlar.

NRK - 26 sep 21 kl. 19:06

Lange køar då vallokala stengde

Mange veljarar stod framleis i kø då vallokala stengde klokka 18 i Tyskland, melder kanalen ZDF. – Her står minst 100 menneske og eg har høyrt det same frå andre vallokale, sa ein valfunksjonær ved eit vallokale i Berlin til kanalen. Grunnen til køen er at det gjekk tomt for valsetlar.

Aftenposten - 26 sep 21 kl. 10:34

Et veiskille inn i samme spor for Europas største land

Berlin (Aftenposten): Tyskerne får nye ansikter, men neppe så mye ny politikk..

NRK - 25 sep 21 kl. 21:48

Avsluttar sveltestreik i Tyskland

To tyske klimaaktivistar som har sveltestreika utanfor Riksdagen i Berlin sidan 30. august, avslutta sveltestreiken laurdag. Dei to var ein del av ei gruppe aktivistar som aksjonerte for å få politikarane til å gjere meir for å møte klimaendringane.

NRK - 24 sep 21 kl. 18:43

Klimaprotestar i Tyskland

Ifølge arrangørane deltok 600.000 menneske på store klimademonstrasjonar over heile Tyskland. Framfor Riksdagsbygningen i Berlin var Greta Thunberg ein av talarane, to dagar før det tyske valet.

Aftenposten - 23 sep 21 kl. 11:05

Her føres valgkampen på lyktestolper: 47 partier kjemper om oppmerksomheten

Berlin (Aftenposten): Vil du bli eldgammel? Protesterer du mot koronatiltak? Er du for billettløs kollektivtrafikk?.

VG - 19 sep 21 kl. 19:23

Haaland avgjorde med lekker lobb: – Fenomenal prestasjon

(Borussia Dortmund – Union Berlin 4–2) Erling Braut Haaland (21) ble igjen helt avgjørende for Dortmund og er nå likt med Robert Lewandowski i toppscorerkampen i Bundesliga..

Aftenposten - 19 sep 21 kl. 19:23

Haaland avgjorde med lekker lobb: – Fenomenal prestasjon

(Borussia Dortmund – Union Berlin 4–2) Erling Braut Haaland (21) ble igjen helt avgjørende for Dortmund og er nå likt….

VG - 19 sep 21 kl. 19:23

Haaland avgjorde med lekker lobb: – Så høy klasse at du blir misunnelig

(Borussia Dortmund – Union Berlin 4–2) Erling Braut Haaland (21) ble igjen helt avgjørende for Dortmund og er nå likt med Robert Lewandowski i toppscorerkampen i Bundesliga..

Aftenposten - 19 sep 21 kl. 19:23

Avgjorde med lekker lobb: – Så høy klasse at du blir misunnelig

(Borussia Dortmund – Union Berlin 4–2) Erling Braut Haaland (21) ble igjen helt avgjørende for Dortmund og er nå likt….

NRK - 18 sep 21 kl. 07:58

Bergen på elsparkesykkeltoppen

Etter at det ble innført forskrift for elsparkesykler i Oslo, er Bergen nå byen med størst elsparkesykkeltetthet i Europa. Kommunen sier til Bergens Tidende at det nå er om lag 8.500 sykler i byen.

Aftenposten - 17 sep 21 kl. 08:17

Angela Merkel er fortsatt superpopulær. Hvorfor svikter folk partiet hennes da?

Berlin (Aftenposten): I tiår etter tiår har kristeligdemokratene regjert Tyskland. Men i denne valgkampen går alt galt..

NRK - 16 sep 21 kl. 14:20

Skyter i alle retninger

Rumenske «Bad Luck Banging or Looney Porn» vant Gullbjørnen under årets filmfestival i Berlin. Den kaster satiriske blikk på det moralske hykleriet som preger vårt moderne samfunn, skriver Birger Vestmo. Han gir den premiereklare filmen terningkast 5 hos Filmpolitiet..

NRK - 03 aug 21 kl. 20:54

Forberedt på koronademonstrasjoner

Politiet i Berlin forbereder seg på ytterligere demonstrasjoner mot koronarestriksjonene onsdag. Rundt 10.000 personer har vært ventet på demonstrasjonene sentralt i Berlin.

NRK - 01 aug 21 kl. 18:54

Urolig koronademonstrasjon i Berlin

Flere tusen demonstranter ignorerte et rettslig forbud og protesterte mot koronatiltak i Berlin søndag. Det førte til sammenstøt med politiet. Flere personer ble pågrepet.

NRK - 30 jul 21 kl. 19:35

Flere skadet etter skyting i Berlin

Fredag ble det avført flere skudd på en parkeringsplass i Berlin. Flere skal være skadet. Gjerningspersonen er ikke pågrepet, skriver den tyske avisen Berliner Zeitung.

NRK - 19 aug 21 kl. 21:29

Hovedmistenkte for Dresden-ran tatt

Alle de hovedmistenkte for det spektakulære smykkeranet i et museum i Dresden i 2019 er nå pågrepet av tysk politi, skriver NTB. En 23 år gammel mann ble torsdag arrestert i sin leilighet i Berlin. Han blir framstilt for fengsling, siktet for medvirkning til ranet i Dresden.

VG - 19 aug 21 kl. 13:58

NM-krasj for Warholm: – Stort trøkk og press

Karsten Warholm (25) kan komme til å droppe friidretts-NM i Kristiansand til fordel for et stort og tradisjonsrikt stevne på Olympiastadion i Berlin..

NRK - 19 aug 21 kl. 05:10

Tyskland har evakuert 600

Så langt har Tyskland evakuert over 600 personer fra Afghanistan til Tyskland. Tyske militærfly har fraktet folk fra Kabul til nabolandet Usbekistans hovedstad Tasjkent. Fram til onsdag kveld var over 600 personer blitt fraktet dit, viser tall fra det tyske forsvarsdepartementet.

Klartale - 13 aug 21 kl. 16:30

60 år siden Berlinmuren ble bygget

Folk i Berlin våknet til et nytt liv søndag morgen for 60 år siden. Byen ble i løpet av noen timer delt i to..

NRK - 08 jul 21 kl. 10:42

Erdogan-kritiker angrepet

En tyrkisk journalist og kritiker av president Recep Tayyip Erdogan ble onsdag overfalt utenfor hjemmet sitt i Berlin. Journalisten Erk Acarer sier i en video han har lagt ut på Twitter at angrepet skjedde sent onsdag kveld. Politiet i Berlin har bekreftet at flere personer overfalt Acarer i Rudow-distriktet i byen.

NRK - 02 aug 21 kl. 09:23

Mann omkom i koronademonstrasjon

Flere tusen demonstranter ignorerte et rettslig forbud og protesterte mot koronatiltak i Berlin søndag. Mandag morgen melder tysk politi at en 49 år gammel mann omkom etter at han ble anholdt. Mens politiet sjekket legitimasjonen hans, klagde mannen på stråling i brystet og armen.

NRK - 01 aug 21 kl. 11:01

100-årig fangevokter for retten

76 år etter annen verdenskrig stilles en 100 år gammel tysk mann for retten for drap i konsentrasjonsleiren Sachsenhausen. 100-åringen er tiltalt for ha medvirket til 3.500 drap i de tre årene han var fangevokter i Sachsenhausen rett utenfor Berlin, skriver Bild am Sonntag ifølge Reuters.

Aftenposten - 29 jul 21 kl. 22:09

Van Dijk tilbake for Liverpool etter 285 dager

(Liverpool - Hertha Berlin 3–4) Virgil van Dijk har vært ute med en skade i kneet siden oktober 2020..

VG - 29 jul 21 kl. 22:09

Van Dijk tilbake for Liverpool etter 285 dager

(Liverpool - Hertha Berlin 3–4) Virgil van Dijk har vært ute med en skade i kneet siden oktober 2020. Torsdag var han tilbake på banen for Merseyside-klubben..

VG - 29 jul 21 kl. 22:09

Van Dijk ydmyket i skadecomebacket

(Liverpool - Hertha Berlin 3–4) Virgil van Dijk har vært ute med en skade i kneet siden oktober 2020. Torsdag var han tilbake på banen for Merseyside-klubben og ble ydmyket av tidligere Manchester City-spiller Stevan Jovetić..

E24 - 20 jul 21 kl. 11:07

Oljefondet kjøper logistikkeiendom i Tyskland for 1,1 milliarder kroner

Totalt 11 eiendommer i Berlin og Rhinen-Ruhr-området får Oljefondet på eiersiden..

NRK - 16 jun 21 kl. 15:56

Sammenstøt i Berlin

Rundt 60 ansatte i nødetatene i Berlin er skadd i sammenstøt med venstreradikale. Okkupantene av bygget Riager 94 er imot en brannøvelse som ville innebære at leilighetene dere måtte inspiseres. Okkupantene kastet stein og satte fyr på barrikader..

NRK - 16 jul 21 kl. 04:24

Pride-festival i Berlin avlyst

Berlins to dager lange LHBT-festival som var planlagt for oktober, er avlyst. Festivalen i bydelen Schöneberg er regent som den største i Europa og tiltrekker seg mer enn 350.000 besøkende.

VG - 05 jun 21 kl. 19:17

Utenriksministeren får karantene-unntak hjem fra Berlin

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) besøker Berlin mandag, men allerede onsdag må hun møte i Stortinget. Dermed har hun fått unntak fra plikten til innreisekarantene, etter en lite brukt bestemmelse i covid-forskriften..

VG - 05 jun 21 kl. 19:17

Utenriksministeren får karanteneunntak hjem fra Berlin

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) besøker Berlin mandag, men allerede onsdag må hun møte i Stortinget. Dermed har hun fått unntak fra plikten til innreisekarantene, etter en lite brukt bestemmelse i covid-forskriften..

NRK - 05 jul 21 kl. 11:11

Kan bli bot for ikke å vaksineres

I Tyskland tar helseeksperter og politikere til orde for å bøtelegge folk som ikke møter opp til avtale om vaksinering mot korona. Det var lederen for Røde Kors, Mario Czaja, som først foreslo en bot på 25 til 30 euro. Han sier at mellom 5 og 10 prosent av dem som blir tilbudt vaksine i Berlin, ikke møter opp..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt