Berlin

Thursday, 18 August, 06:46

Nyheter om Berlin

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 jun 22 kl. 15:46

Reuters: Berlin-sjåføren kjørte inn i skoleklasse

En ikke navngitt politiker i Berlin hevder, ifølge Reuters, at sjåføren skal ha kjørt inn i en gruppe skolebarn onsdag formiddag, hvor læreren deres ble drept. Hendelsen fant sted i et populært shoppingområde i Charlottenburg i Berlin onsdag formiddag. Ifølge den tyske avisen Bild, la sjåføren igjen et tilståelsesbrev i bilen, som ble funnet etter hendelsen.

NRK - 04 aug 22 kl. 10:36

Stor skogbrann i Berlin

En stor brann har brutt ut i byskogen Grünewald i Berlin, melder NTB og AFP. Brannen startet etter eksplosjoner i et av politiets ammunisjonslagre, hvor det fortsatt er eksplosjoner, ifølge brannvesenet. Både gammel ammunisjon fra andre verdenskrig, fyrverkeri og sprengstoff skal være lagret i skogen.

NRK - 26 jun 22 kl. 19:24

Landemerke i Berlin i regnbuens farger i solidaritet med ofrene for angrepet i Oslo

Etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag, blir Brandenburger Tor i Berlin badet i regnbuens farger søndag kveld. – Vår medfølelse går til innbyggerne i Oslo som ble ofre for et homofobisk og homofiendtlig terrorangrep, sa Berlins ordfører Franziska Giffey (SPD) ifølge den lokale kringkasteren RBB24. Ordføreren sier at som regnbuehovedstad står Berlin side om side med innbyggerne i Oslo og hele Norge, som er i sorg.

Klartale - 25 jul 22 kl. 06:30

Dette er landene det er farlig å være uenig med

Mohammed bin Salman er kronprins i Saudi-Arabia. Han ble kjent for mye av verden for fire år siden. Og han ble kjent for et drap på journalisten Jamal Khashoggi.

Aftenposten - 19 jul 22 kl. 10:51

Morten Thorsby forlater Sampdoria – klar for Union Berlin i tysk fotball

Den høyreiste norske landslagsspilleren Morten Thorsby (26) har signert for tyske Union Berlin..

Aftenposten - 14 aug 22 kl. 12:06

Tyske medier: Jarstein suspendert av Hertha Berlin

En krangel med keepertrener Andreas Menger skal ha vært årsaken til suspensjonen..

VG - 14 aug 22 kl. 12:06

Tyske medier: Jarstein suspendert av Hertha Berlin

En krangel med keepertrener Andreas Menger skal ha vært årsaken til suspensjonen. Sportsdirektøren bekrefter at de skal ha et møte med Jarstein og hans rådgiver..

NRK - 09 jun 22 kl. 12:59

Seks personer har fortsatt livstruende skader etter påkjørselen i Berlin

Seks personer kjemper for livet på sykehus etter at en mann kjørte en bil inn i en folkemengde i Berlin, der en kvinne mistet livet. Det opplyser politiet i Berlin torsdag. Totalt 29 personer ble skadd da bilen kjørte inn i folkemengden i en travel gate i den tyske hovedstaden.

NRK - 08 maj 22 kl. 17:12

Tysk politi fant mulig brannbombe i blokk som huser russiske journalister

Politiet i Berlin meldte lørdag at de hadde ødelagt en gjenstand funnet i et bygg som huser journalister fra et russisk nyhetsbyrå. Politiet skal ha blitt tilkalt til adressen etter at en tom ølflaske ble kastet gjennom et vindu på bygget. Bomben skal ha blitt funnet etter et påfølgende søk, forteller den russiske ambassade i Berlin.

NRK - 08 jun 22 kl. 12:28

Berlin: Fem livstruende skadet og èn død etter at bil kjørte inn i folkemengde

En bil kjørte onsdag formiddag inn i en folkemengde i Vest-Berlin. Hendelsen skjedde i et populært shoppingområde i Charlottenburg i Berlin. Ifølge Bild er én person død.

Aftenposten - 08 aug 22 kl. 15:23

Hva skjer egentlig i dette en gang så stabile Tyskland?

Høyreekstreme utnytter bred misnøye med det som vedtas i Berlin. Og de går langt..

NRK - 04 aug 22 kl. 16:33

Skogbrannen i Berlin under kontroll

En stor brann brøt ut i en av Berlins skoger etter eksplosjoner i et av politiets ammunisjonslagre. Brannvesenet har nå flammene under kontroll, men det brenner fortsatt. Ingen er så langt meldt skadd.

NRK - 04 aug 22 kl. 03:50

Få offentlige toaletter i Oslo

Oslo kommer dårligst ut i en kartlegging av offentlige toaletter i utvalgte nordeuropeiske hovedsteder. København har en dekning som er ti ganger så god. Det er Aftenposten som har gjennomført kartleggingen.

VG - 30 jul 22 kl. 10:02

Tyske byer skrur av lys og fontener: – Hver kilowattime teller

Flere historiske monumenter i den tyske hovedstaden Berlin blir ikke lenger lyst opp. Nå skal tyske byer redusere energiforbruket i frykt for russisk gass-stans..

NRK - 27 jun 22 kl. 09:26

Berlin markerte skytingen i Oslo

Brandenburger Tor ble søndag kveld lyst opp i regnbuens farger i solidaritet med ofrene for skytingen i Oslo. Senatskansleriet i Berlin har delt et bilde av dette på sin Twitter-konto og uttrykker sin sympati med ofrene for skytingen..

NRK - 28 jul 22 kl. 13:20

Stor skogbrann på den tysk-tsjekkiske grensen

Skogbrannen som herjer i et område ved grensen mellom Tsjekkia og Tyskland, sprer seg og truer med å svi av store deler av en nasjonalpark. Parken Ceske Svycarsko (tsjekkiske Sveits) er et populært utfluktsmål for turister. Brannen startet i helgen og så en stund ut til å være under kontroll.

NRK - 25 jun 22 kl. 23:21

Biden har landet i Berlin

USAs president Joe Biden landet lørdag kveld i Berlin, der han skal delta på G7-toppmøte. På agendaen står blant annet en felles front mot Russland og utforfordringene i verdensøkonomien. Presidentens første møte, på den tre dager reisen, er søndag med Tysklands forbundskansler Olaf Scholz, skriver nyhetsbyrået AFP..

NRK - 22 jul 22 kl. 22:08

Tysklands nasjonalforsamling skal minnes skeive ofre for holocaust

Personer som ble forfulgt og drept for sin seksualitet eller kjønnsidentitet skal være i sentrum for den tyske Forbundsdagens Holocaust-markering i 2023. 27. januar hvert år markerer Tyskland den internasjonale holocaustdagen.

Aftenposten - 19 jul 22 kl. 10:51

Norsk landslagsspiller klar for ny klubb

Den høyreiste norske landslagsspilleren Morten Thorsby (26) har signert for tyske Union Berlin..

NRK - 18 jul 22 kl. 21:50

Tyskland: Gazproms turbin skal ikke installeres før i september

Turbinen som Gazprom sier de trenger til Nord Stream 1-rørledningen, skal etter planen ikke installeres før i september, sier myndighetene i Berlin. Den tyske regjeringen understreker dermed sitt synspunkt om at det ikke er tekniske hindringer for gasseksport fra Russland gjennom rørledningen. Gazprom innledet for en uke siden et planlagt, ti dager langt vedlikehold av rørledningen.

NRK - 18 jul 22 kl. 11:36

Tyskland: – Klimakrisen er verdens største sikkerhetsproblem

Ukraina-krigen har ført til et tilbakeslag i kampen mot klimaendringene, erkjenner Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock. Hun deltok mandag under åpningen av et klimamøte i Berlin hvor rundt 40 land er representert. Baerbock erkjente at Tyskland vil gjenåpne flere kullkraftverk for å sikre energiforsyningen i en situasjon med mindre import av russisk gass.

NRK - 09 jun 22 kl. 08:44

Ordfører: Gjerningsmannen i Berlin er psykisk sykq

Mannen som i går køyrte inn i ei folkemengde i Berlin, er psykisk sjuk, ifølge ordføraren i byen. Det melder den lokale kringkastaren rbb24. Også den Berlinske innanriksministaren Iris Spranger har sagt at gjerningsmannen er psykisk sjuk, melder BBC..

NRK - 09 jun 22 kl. 08:44

Ordførar: Gjerningsmannen i Berlin er psykisk sjuk

Mannen som i går køyrde inn i ei folkemengde i Berlin, er psykisk sjuk, ifølge ordføraren i byen. Det melder den lokale kringkastaren rbb24. Også den Berlinske innanriksministeren Iris Spranger har sagt at gjerningsmannen er psykisk sjuk, melder BBC.

NRK - 08 maj 22 kl. 05:37

ngen ukrainsk flagg ved krigsminnesmerker i Berlin

Verken ukrainske eller russiske flagg er tillatt ved krigsminnesmerkene i Berlin søndag, dagen som markerer slutten på andre verdenskrig. 8. mai er datoen da Nazi-Tyskland kapitulerte i 1945, noe som ble markert rundt om i Europa.

NRK - 08 jun 22 kl. 15:46

Bild: Berlin-sjåføren la igjen tilståelsesbrev

Ifølge den tyske avisen Bild, la sjåføren igjen et tilståelsesbrev i bilen, som ble funnet etter at han kjørte inn i en folkemengde i Berlin. Hendelsen fant sted onsdag formiddag..

Klartale - 08 jun 22 kl. 11:43

Én døde og flere skadd da bil kjørte inn i folkemengde i Berlin

Hendelsen skjedde i bydelen Charlottenburg, ifølge det lokale mediet rbb24.Ifølge brannvesen på stedet skal det være åtte skadde. Ifølge politiet kan det være et titalls skadde.

Aftenposten - 08 jun 22 kl. 11:08

Bil kjørte inn i folkemengde i Berlin. Mange skal være skadet.

Mange mennesker skal ha blitt skadet da en bil kjørte inn i en folkemengde i Berlin onsdag..

NRK - 08 jun 22 kl. 10:50

Rundt 30 personer skadet etter at bil kjørte inn i folkemengde i Berlin

En bil har kjørt inn i en folkemengde i bydelen Charlottenburg i Vest-Berlin. Ifølge Berlins brannvesen er rundt 30 personer skadet, melder Reuters. Ifølge nyhetsbyrået DPA kan det ha vært en lastebil som kjørte inn i folkemengden.

NRK - 08 jun 22 kl. 10:50

Flere skadet etter at bil kjørte inn i folkemengde i Berlin

En bil har kjørt inn i en folkemengde i bydelen Charlottenburg i Vest-Berlin. Ifølge Berlins brannvesen er rundt 30 personer skadet, melder Reuters. Ifølge Bild er én person død.

NRK - 28 jun 22 kl. 10:23

101-åring dømt til fem års fengsel for medvirkning til holocaust

Josef Schütz (101) er dømt til fem år i fengsel for å ha medvirket til drap på 3.518 fanger i konsentrasjonsleiren Sachsenhausen under andre verdenskrig. Dommen ble avgitt i en tysk domstol tirsdag.

NRK - 24 jun 22 kl. 13:42

Blinken: Ytterligere 50 millioner kan sulte på grunn av Ukraina-krigen

USAs utenriksminister Antony Blinken går hardt ut mot Russland blokade av ukrainske havner. Han mener Russlands krigføring, og blokkreing av korneksporten fra Ukraina, vil kaste 40–50 millioner mennesker ut i sult. Blinken er i Berlin og snakket med pressen sammen med sin tyske kollega, utenriksminister Annalena Baerbock fredag..

E24 - 20 maj 22 kl. 10:15

Oljefondet inn i Berlin-bygg for 6,9 mrd.

Oljefondet kjøper halvparten av Sony Center i Berlin, som tiltrekker seg millioner av besøkende i året..

VG - 15 maj 22 kl. 14:57

Stoltenberg: Ukraina kan vinne denne krigen

Berlin (VG) Krigen i Ukraina går ikke slik Moskva hadde ønsket, sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse i Berlin søndag..

VG - 14 maj 22 kl. 17:57

Tyrkia om Sverige og Finland: – Uakseptabelt og opprørende

Berlin/OSLO (VG) Tyrkias utenriksminister sier at det er uakseptabelt og opprørende at allierte støtter terrororganisasjoner som PKK og YPG. Derfor er et stort flertall i Tyrkia imot å ta dem opp som medlemmer i Nato, sa han på vei inn i en Nato-middag i Berlin lørdag kveld..

NRK - 13 maj 22 kl. 15:48

Finland og Sverige i møte med Tyrkia i Berlin på lørdag

Finlands utenriksminister Pekka Haavisto sier han skal møte Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu i Berlin på lørdag. Det melder Reuters. Haavisto sier Tyrkia tidligere har uttrykt positive holdninger til Finland, melder nyhetsbyrået.

NRK - 13 jun 22 kl. 02:18

Kyivs ordfører ber Tyskland om mer hjelp

Ordfører Vitalij Klitsjko i Kyiv ber Tyskland gjøre mer for at Ukraina skal være i stand til å fortsette kampen mot Russland. Oppfordringen kommer før et mulig besøk fra Tysklands statsminister Olaf Scholz. Han skal ha planer om å besøke Ukrainas hovedstad senere i juni sammen med Frankrikes president Emmanuel Macron og Italias statsminister Mario Draghi.

Dagbladet - 12 jun 22 kl. 12:53

Slik ble Rammstein et av verdens største band

I helga som var fylte fenomenet Olympiastadion i hjembyen Berlin to ganger. Snart kommer de til Bjerke travbane..

NRK - 09 jun 22 kl. 10:49

Jens Stoltenberg har fått helveteseld

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg har fått helveteseld, og må jobbe heimanfrå. Det opplyser Nato. Helveteseld er utslett som kan oppstå etter covid-19-infeksjon.

Dagbladet - 09 jun 22 kl. 09:40

Skoletur endte i mareritt

En skoleklasse fra byen Hessen var på utflukt til Berlin onsdag, da en bil raste inn i folkemengden..

Aftenposten - 08 jun 22 kl. 16:30

Tyske medier: Mannen som kjørte inn i folkemengde, gjorde det med vilje

Mannen som kjørte ned en folkemengde i Berlin la igjen et brev i bilen der han tilsto, melder tyske medier..

Aftenposten - 08 jun 22 kl. 16:30

Kjørte inn i folkemengde: – En morderisk gærning

Mannen som kjørte ned en folkemengde i Berlin la igjen et brev i bilen der han tilsto, melder tyske medier..

Dagbladet - 08 jun 22 kl. 14:07

Havnet midt i dramatikken

- Det er ganske ille folkens, sier den kjente skuespilleren som ble vitne til at en bil kjørte i en folkemengde i Berlin..

Dagbladet - 08 jun 22 kl. 11:28

Bil i folkemengde: Flere skadd

Flere er skadd og én er bekreftet omkommet etter at en bil kjørte inn i en folkemengde i Berlin..

Dagbladet - 08 jun 22 kl. 11:28

Minst én død, flere skadd

Én person er bekreftet død og flere skadd etter at en bil kjørte inn i en folkemengde i Berlin onsdag formiddag..

Klartale - 08 jun 22 kl. 11:22

Én døde og åtte skadd da bil kjørte inn i folkemengde i Berlin

Hendelsen skjedde i bydelen Charlottenburg, ifølge det lokale mediet rbb24.Politiet sier de har pågrepet det de mener er sjåføren. Det er uklart om det var en ulykke eller om sjåføren prøvde å kjøre på folk.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com