Berlin

Onsdag, 16 Juni, 03:35

Nyheter om Berlin

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 05 juni 21 kl. 19:17

Utenriksministeren får karantene-unntak hjem fra Berlin

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) besøker Berlin mandag, men allerede onsdag må hun møte i Stortinget. Dermed har hun fått unntak fra plikten til innreisekarantene, etter en lite brukt bestemmelse i covid-forskriften..

VG - 05 juni 21 kl. 19:17

Utenriksministeren får karanteneunntak hjem fra Berlin

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) besøker Berlin mandag, men allerede onsdag må hun møte i Stortinget. Dermed har hun fått unntak fra plikten til innreisekarantene, etter en lite brukt bestemmelse i covid-forskriften..

Klartale - 31 mai 21 kl. 09:05

Fly fra Ryanair måtte nødlande i Berlin

Søndag kveld måtte et fly fra Ryanair nødlande i Berlin i Tyskland. Ifølge en tysk avis skal det ha vært en bombetrussel mot flyet..

Aftenposten - 31 mai 21 kl. 06:33

Bild: Ryanair-fly nødlandet i Berlin etter bombetrussel

Et passasjerfly fra Ryanair som landet i Berlin utenfor den oppsatte ruteplanen, undersøkes av politiet..

NRK - 31 mai 21 kl. 03:54

Ryanair-fly nødlandet i Berlin

Et passasjerfly fra Ryanair som var på vei fra Dublin til Krakow i Polen, nødlandet søndag kveld i Berlin, melder den tyske avisa Bild. Ifølge avisa meldte flyveren om en nødssituasjon. Bild skriver at det skal dreie seg om en bombetrussel..

NRK - 31 mai 21 kl. 02:38

Tysk politi undersøker Ryanair-fly

Et passasjerfly fra Ryanair som landet i Berlin utenfor den oppsatte ruteplanen, undersøkes av tysk politi. Flyet var på vei fra Dublin til Krakow og landet av ukjente årsaker i Berlin i 20-tiden søndag kveld. Politi og politihunder undersøkte flyet og bagasjen..

NRK - 09 juni 21 kl. 12:32

VW-topp siktet for falsk forklaring

Tidligere Volkswagen-toppsjef Martin Winterkorn er siktet for falsk forklaring overfor en komité i den tyske Forbundsdagen i forbindelse med utslippsjuks-saken. Det kunngjorde statsadvokaten i Berlin onsdag. Winterkorn hevdet at han først i september 2015 fikk vite om ulovlig programvare i Volkswagens dieselbiler, mens han i realiteten trolig visste om det allerede fra mai..

NRK - 02 mai 21 kl. 02:05

Uro i Berlin

Det var voldelige sammenstøt mellom politiet og demonstranter flere steder i Tyskland 1. mai. I Berlin ble rundt 20 helsearbeidere og 3 politibetjenter skadd.

NRK - 22 mai 21 kl. 04:45

Kjent holocaust-overlevende død

Roman Kent, som overlevde holocaust og arbeidet utrettelig for at verden aldri skulle glemme, er død, 92 år gammel. Kent var leder for Det internasjonale Auschwitz-komiteen med base i Berlin og døde i sitt hjem i New York..

NRK - 19 mai 21 kl. 15:44

Maas besøker Midtøsten

Tysklands utenriksminister sier han vil reise til Midtøsten onsdag for samtaler om Gaza-konflikten. – Planen er å fly til Israel i kveld og holde samtaler i Jerusalem og Ramallah, sier Heiko Maas i Berlin..

NRK - 19 mai 21 kl. 10:06

Razzia mot mistenkte overgripere

Politi i Berlin slo til mot personer mistenkt for tilknytning til overgrepsmateriale mot barn onsdag morgen. Det ble aksjonert mot over 40 leiligheter i den tyske hovedstaden. Denne måneden har tysk politi deltatt i en internasjonal aksjon mot en plattform på det mørke nettet som hadde over 400.

E24 - 15 april 21 kl. 21:40

Tusenvis demonstrerer mot økte husleiepriser i Berlin

Flere tusen mennesker demonstrerte i Berlin etter at en tysk domstol slo fast at byens regulering av husleiene er i strid med grunnloven og dermed ugyldig..

VG - 04 april 21 kl. 17:25

Jarstein coronasmittet

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein (36) er ikke med i lokaloppgjøret mot Union Berlin i dag. Hertha Berlin melder at han har testet positivt på corona..

NRK - 01 april 21 kl. 12:51

Skjerper smittevernet i Berlin

Berlin skjerper koronarestriksjoner. Fra fredag vil folk kun få lov til å oppholde seg utendørs alene eller i par fra klokka 21.00-5.

NRK - 02 mai 21 kl. 13:45

Over 50 politibetjenter skadet

Flere enn 50 politibetjenter er skadet og over 250 demonstranter er pågrepet etter uroen i Berlin 1. mai, opplyser tysk politi. En demonstrasjon med 8.

NRK - 01 mai 21 kl. 11:54

Hamstrer gull under pandemien

I Tyskland har koronapandemien ført til usikre tider, noe som har fått mange tyskere til å kjøpe gull framfor å sette sparepenger i banken. 9.089 tonn med gull, det meste i form av gullbarrer og mynter, er nå i privat eie i Tyskland, ifølge en studie Steinbeis-universitetet i Berlin har utført på oppdrag fra Reisebank..

NRK - 01 mai 21 kl. 09:16

Frykter voldelige demonstrasjoner

Tysk politi frykter voldelige demonstrasjoner under 1. mai-markeringen. Beredskapen er høy.

NRK - 29 april 21 kl. 05:19

Kvinne pågrepet for fire drap

En kvinne er pågrepet av tysk politi etter funn av fire døde personer på et sykehus i Potsdam nær Berlin sent onsdag kveld. Lokalavisen Potsdamer Neueste Nachrichten skriver at ofrene var pasienter på sykehuset og at den 51 år gamle kvinnen var ansatt der..

Aftenposten - 21 april 21 kl. 22:22

Haaland sløste med sjansene i viktig Dortmund-seier

(Borussia Dortmund – Union Berlin 2–0) Erling Braut Haaland (20) sløste med sjansene og bommet på straffe, men Dortmund….

VG - 21 april 21 kl. 22:22

Haaland sløste med sjansene i viktig Dortmund-seier

(Borussia Dortmund – Union Berlin 2–0) Erling Braut Haaland (20) sløste med sjansene og bommet på straffe, men Dortmund sørget for at de fortsatt henger med i Champions League-kampen..

NRK - 21 april 21 kl. 16:24

Omstridt tysk koronalov vedteke

Den tyske Forbundsdagen har stemt for å gi regjeringa makt til å innføre strenge koronarestriksjonar, ei oppgåve som vanlegvis ligg hjå delstatane. Om lag 8000 demonstrantar deltok i protestar i Berlin medan saka vart behandla i Forbundsdagen..

NRK - 18 april 21 kl. 12:10

Jarstein skrives ut fra sykehuset

Fotballandslagets keeper Rune Almenning Jarstein skrives ut fra sykehuset søndag etter koronasykdom. Det er likevel usikkert om telemarkingen kommer på banen igjen for Hertha Berlin denne sesongen. – Rune skrives ut i dag (søndag).

VG - 13 mars 21 kl. 20:24

Brandt utnyttet Jarsteins kjempetabbe

(Borussia Dortmund – Hertha Berlin 2–0) Erling Braut Haaland (20) var anonym da han møtte Hertha Berlin og Rune Almenning Jarstein (36), men kunne juble for seier etter at Julian Brandts langskudd snek seg forbi Jarstein..

Aftenposten - 13 mars 21 kl. 20:24

Jarstein med kjempetabbe i duellen med Haaland og Dortmund

(Borussia Dortmund – Hertha Berlin 2–0) Erling Braut Haaland (20) var anonym da han møtte Hertha Berlin og Rune….

Aftenposten - 13 mars 21 kl. 20:24

Jarstein med kjempetabbe i den norske duellen

(Borussia Dortmund – Hertha Berlin 2–0) Erling Braut Haaland (20) var anonym da han møtte Hertha Berlin og Rune….

VG - 13 mars 21 kl. 20:24

Brandt utnyttet Jarsteins kjempetabbe da Dortmund tok viktig seier

(Borussia Dortmund – Hertha Berlin 2–0) Erling Braut Haaland (20) var anonym da han møtte Hertha Berlin og Rune Almenning Jarstein (36), men kunne juble for seier etter at Julian Brandts langskudd snek seg forbi Jarstein..

NRK - 10 april 21 kl. 10:49

Tysk sykehus frykter krise

Tysklands største universitetssykehus, Charité i Berlin, frykter krise etter en kraftig økning i antall koronainnleggelser de to siste ukene. Blant pasientene som er blitt innlagt med alvorlig covid-19 de to siste ukene, er mange mellom 30 og 60 år ettersom det i denne gruppa er færre som er vaksinert enn blant de eldre. De fleste ansatte ved sykehuset er nå vaksinert, men mange lider av utmattelse og traumer som følge av de mange koronarelaterte dødsfallene..

Aftenposten - 05 mars 21 kl. 13:03

Rumensk film stakk av med Gullbjørnen i Berlin

«Bad Luck Banging or Loony Porn» vant Gullbjørnen under filmfestivalen i Berlin..

Aftenposten - 04 april 21 kl. 17:25

Jarstein coronasmittet

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein (36) er ikke med i lokaloppgjøret mot Union Berlin i dag..

NRK - 02 april 21 kl. 13:22

Én død og fire skadd i sykehusbrann

Én person mistet livet og tre er alvorlig skadd etter en brann i et sykehus i Berlin i Tyskland, melder DPA. Brannvesenet rykket ut til brannen i firetiden natt til fredag. Det er foreløpig ikke kjent hva som forårsaket brannen..

NRK - 30 mars 21 kl. 13:09

31 blodpropptilfeller i Tyskland

I Tyskland er det oppdaget 31 tilfeller av blodpropp hos personer som har fått AstraZeneca-vaksinen, melder Der Spiegel. I ni av tilfellene døde pasienten, opplyser det statlige Paul Ehrlich-instituttet. Nesten alle de rammede var kvinner.

NRK - 24 feb. 21 kl. 15:14

Okkupert konsulat i Berlin

Rundt ti demonstranter har trengt seg inn i og okkupert det greske konsulatet i Berlin, opplyser DPA. De demonstrerte først utenfor konsulatet til støtte for aktivisten Dimitris Koufontinas, som sitter fengslet i Hellas. Koufontinas er dømt for å ha vært aktiv i den greske bygeriljaen..

NRK - 28 mars 21 kl. 19:03

Tyskere flokker til Mallorca

Flere tusen tyske påsketurister har i helgen reist til den spanske ferieøya Mallorca, på tross av at regjeringen i Tyskland ber dem bli hjemme. Lørdag landet 60 fly fra Tyskland i Palma, og ytterligere 70 var ventet søndag, ifølge flyplassen. Regjeringen i Berlin fjernet 14.

NRK - 21 mars 21 kl. 09:49

Åpner for konsert med negativ test

Berlinfilharmonien spilte lørdag kveld for så mye som 1000 personer. Konserten er en del av et pilotprosjekt der Berlin åpner kulturarrangementer for publikummere som har testet negativt for korona, melder DPA. Utenfor konserthallen ble det satt opp en hurtigteststasjon.

NRK - 16 mars 21 kl. 17:26

– Går bra å utsette andre dose

Folk som inntil videre ikke får satt sin andre dose med AstraZeneca-vaksine, trenger ikke å bekymre seg for mangel på korona-beskyttelse, mener tysk ekspert. AstraZeneca-vaksinen settes normalt i to doser med ni til tolv ukers mellomrom. – Ut fra det vi vet, er det ikke noe problem å utsette den andre vaksineringen, sier Stefan Kaufmann i Max Planck-instituttet for infeksjonsbiologi i Berlin.

Aftenposten - 13 mars 21 kl. 18:10

Norsk duell: Kan Jarstein stoppe Haaland?

Følg kampen mellom Borussia Dortmund og Hertha Berlin..

NRK - 28 des. 20 kl. 19:56

Nyttårsfyrverkeriet i Berlin avlyst

Det store fyrverkerishowet som vanligvis arrangeres ved Brandenburger Tor i Berlin på nyttårsaften, er avlyst. Det melder den tyske rikskringkasteren ZDF mandag. Nyttårsfeiringen i Berlin trekker vanligvis hundretusener av mennesker..

Dagbladet - 26 feb. 21 kl. 10:48

Må ALLE kvinner falle for ham?

«Berlin Alexanderplatz» er en snedig oppdatering av en klassisk roman. Men det blir noen machoklisjeer underveis..

NRK - 23 jan. 21 kl. 18:50

Sykehus i Berlin i karantene

Humboldt-sykehuset i Berlin er i karantene etter at 20 pasienter og ansatte er smittet av et mutert koronavirus. Karantenen betyr at ingen nye pasienter kan legges inn, melder Reuters. Tallet på smittede vil øke de nærmeste dagene, tror ledelsen..

NRK - 24 feb. 21 kl. 15:37

Forlenger Afghanistan-operasjon

Tyskland forlenger sitt militære nærvær i Afghanistan med ti måneder, melder AP. Tyskland har med sine 1.100 soldater den nest største kontingenten i Nato-styrken i Afghanistan, som nå teller 9.

NRK - 18 feb. 21 kl. 12:29

Omfattende aksjon mot mafiafamilier

Rundt fem hundre tyske politifolk slo i dag til mot rundt 20 bygninger i Berlin og Brandenburg som ledd i kampen mot to rivaliserende forbryterfamilier, en arabisk og en tsjetsjensk. To personer er pågrepet for ulovlig handel med narkotika og våpen..

Aftenposten - 10 jan. 21 kl. 15:25

Bildene fra kongressen i USA har fått tyskerne til å grøsse litt ekstra. De minnet om en augustdag i Berlin.

Mange tyskere ble minnet om en dramatisk dag i Berlin da de så TV-bildene fra Washington..

Aftenposten - 10 feb. 21 kl. 20:30

Kom hjem som en «superegoist»: - Jeg tenkte kun på meg selv

Per Ciljan Skjelbred tilbragte sitt siste Berlin-år alene. Det ga noen utfordringer da han kom hjem..

VG - 08 jan. 21 kl. 13:10

Filmanmeldelse «Berlin Alexanderplatz»: Banalt i Berlin

Moderniteten er ingen dekandans på roser, si..

Aftenposten - 07 jan. 21 kl. 21:53

Slåssing, bildrap, virusspredning, kaos: Og nå kan klubben sette Bundesligas pinligste rekord.

Berlin: For 55 år siden satte Tasmania Berlin en «uslåelig» rekord for udugelighet i Bundesliga..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt