Berlin

Tuesday, 21 September, 10:21

Nyheter om Berlin

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 sep 21 kl. 17:09

Warholm vant i Berlin

48,08 var ikke i nærheten av sin egen personlige rekord, men Karsten Warholm var likevel overlegen i ISTAF-stevnet i Berlin søndag ettermiddag. Warholm gikk som vanlig hardt ut, og hadde ledelsen fra start til mål. Warholm var altså drøyt to sekunder bak sin egen verdensrekord, og vant foran estiske Rasmus Mägi..

NRK - 01 sep 21 kl. 10:13

WHO åpner pandemisenter i Berlin

Verdens helseorganisasjons (WHO) nye senter for tidlig pandemivarsling skal samle ekspertise og verktøy for å håndtere fremtidig pandemier. Senteret, som åpnet i Berlin onsdag, «skal samle partnere fra hele verden for å samarbeide og bygge verktøy og data så alle land kan forberede seg, oppdage og håndtere risiko knyttet til epidemier og pandemier», sier WHO. Eksperter tror det bare er et spørsmål om tid før en ny pandemi rammer.

NRK - 30 jul 21 kl. 17:01

Alvorlig bussulykke sør for Berlin

19 personer er skadd i en bussulykke sør for Berlin, ni av dem alvorlig, opplyser politiet. Bussen var på vei fra Beograd til Stockholm. Blant de skadde er passasjerer fra Serbia, Sverige, Tyskland og Israel, melder nyhetsbyrået DPA.

NRK - 28 aug 21 kl. 16:51

Demonstrasjoner i Berlin

Flere tusen demonstrerte lørdag i Berlin, i protest mot regjeringens koronastrategi og smitteverntiltak. Flere planlagte markeringer hadde tidligere ikke blitt godkjent av myndighetene, med henvisning til de samme reglene som demonstrantene ønsket å protestere mot. Lørdag samlet imidlertid en stor, men spredt folkemengde seg.

VG - Igår: 19:23

Haaland avgjorde med lekker lobb: – Fenomenal prestasjon

(Borussia Dortmund – Union Berlin 4–2) Erling Braut Haaland (21) ble igjen helt avgjørende for Dortmund og er nå likt med Robert Lewandowski i toppscorerkampen i Bundesliga..

Aftenposten - Igår: 19:23

Haaland avgjorde med lekker lobb: – Fenomenal prestasjon

(Borussia Dortmund – Union Berlin 4–2) Erling Braut Haaland (21) ble igjen helt avgjørende for Dortmund og er nå likt….

VG - Igår: 19:23

Haaland avgjorde med lekker lobb: – Så høy klasse at du blir misunnelig

(Borussia Dortmund – Union Berlin 4–2) Erling Braut Haaland (21) ble igjen helt avgjørende for Dortmund og er nå likt med Robert Lewandowski i toppscorerkampen i Bundesliga..

Aftenposten - Igår: 19:23

Avgjorde med lekker lobb: – Så høy klasse at du blir misunnelig

(Borussia Dortmund – Union Berlin 4–2) Erling Braut Haaland (21) ble igjen helt avgjørende for Dortmund og er nå likt….

NRK - 18 sep 21 kl. 07:58

Bergen på elsparkesykkeltoppen

Etter at det ble innført forskrift for elsparkesykler i Oslo, er Bergen nå byen med størst elsparkesykkeltetthet i Europa. Kommunen sier til Bergens Tidende at det nå er om lag 8.500 sykler i byen.

Aftenposten - 17 sep 21 kl. 08:17

Angela Merkel er fortsatt superpopulær. Hvorfor svikter folk partiet hennes da?

Berlin (Aftenposten): I tiår etter tiår har kristeligdemokratene regjert Tyskland. Men i denne valgkampen går alt galt..

NRK - 16 sep 21 kl. 14:20

Skyter i alle retninger

Rumenske «Bad Luck Banging or Looney Porn» vant Gullbjørnen under årets filmfestival i Berlin. Den kaster satiriske blikk på det moralske hykleriet som preger vårt moderne samfunn, skriver Birger Vestmo. Han gir den premiereklare filmen terningkast 5 hos Filmpolitiet..

NRK - 03 aug 21 kl. 20:54

Forberedt på koronademonstrasjoner

Politiet i Berlin forbereder seg på ytterligere demonstrasjoner mot koronarestriksjonene onsdag. Rundt 10.000 personer har vært ventet på demonstrasjonene sentralt i Berlin.

NRK - 01 aug 21 kl. 18:54

Urolig koronademonstrasjon i Berlin

Flere tusen demonstranter ignorerte et rettslig forbud og protesterte mot koronatiltak i Berlin søndag. Det førte til sammenstøt med politiet. Flere personer ble pågrepet.

NRK - 30 jul 21 kl. 19:35

Flere skadet etter skyting i Berlin

Fredag ble det avført flere skudd på en parkeringsplass i Berlin. Flere skal være skadet. Gjerningspersonen er ikke pågrepet, skriver den tyske avisen Berliner Zeitung.

NRK - 19 aug 21 kl. 21:29

Hovedmistenkte for Dresden-ran tatt

Alle de hovedmistenkte for det spektakulære smykkeranet i et museum i Dresden i 2019 er nå pågrepet av tysk politi, skriver NTB. En 23 år gammel mann ble torsdag arrestert i sin leilighet i Berlin. Han blir framstilt for fengsling, siktet for medvirkning til ranet i Dresden.

VG - 19 aug 21 kl. 13:58

NM-krasj for Warholm: – Stort trøkk og press

Karsten Warholm (25) kan komme til å droppe friidretts-NM i Kristiansand til fordel for et stort og tradisjonsrikt stevne på Olympiastadion i Berlin..

NRK - 19 aug 21 kl. 05:10

Tyskland har evakuert 600

Så langt har Tyskland evakuert over 600 personer fra Afghanistan til Tyskland. Tyske militærfly har fraktet folk fra Kabul til nabolandet Usbekistans hovedstad Tasjkent. Fram til onsdag kveld var over 600 personer blitt fraktet dit, viser tall fra det tyske forsvarsdepartementet.

Klartale - 13 aug 21 kl. 16:30

60 år siden Berlinmuren ble bygget

Folk i Berlin våknet til et nytt liv søndag morgen for 60 år siden. Byen ble i løpet av noen timer delt i to..

NRK - 08 jul 21 kl. 10:42

Erdogan-kritiker angrepet

En tyrkisk journalist og kritiker av president Recep Tayyip Erdogan ble onsdag overfalt utenfor hjemmet sitt i Berlin. Journalisten Erk Acarer sier i en video han har lagt ut på Twitter at angrepet skjedde sent onsdag kveld. Politiet i Berlin har bekreftet at flere personer overfalt Acarer i Rudow-distriktet i byen.

NRK - 02 aug 21 kl. 09:23

Mann omkom i koronademonstrasjon

Flere tusen demonstranter ignorerte et rettslig forbud og protesterte mot koronatiltak i Berlin søndag. Mandag morgen melder tysk politi at en 49 år gammel mann omkom etter at han ble anholdt. Mens politiet sjekket legitimasjonen hans, klagde mannen på stråling i brystet og armen.

NRK - 01 aug 21 kl. 11:01

100-årig fangevokter for retten

76 år etter annen verdenskrig stilles en 100 år gammel tysk mann for retten for drap i konsentrasjonsleiren Sachsenhausen. 100-åringen er tiltalt for ha medvirket til 3.500 drap i de tre årene han var fangevokter i Sachsenhausen rett utenfor Berlin, skriver Bild am Sonntag ifølge Reuters.

Aftenposten - 29 jul 21 kl. 22:09

Van Dijk tilbake for Liverpool etter 285 dager

(Liverpool - Hertha Berlin 3–4) Virgil van Dijk har vært ute med en skade i kneet siden oktober 2020..

VG - 29 jul 21 kl. 22:09

Van Dijk tilbake for Liverpool etter 285 dager

(Liverpool - Hertha Berlin 3–4) Virgil van Dijk har vært ute med en skade i kneet siden oktober 2020. Torsdag var han tilbake på banen for Merseyside-klubben..

VG - 29 jul 21 kl. 22:09

Van Dijk ydmyket i skadecomebacket

(Liverpool - Hertha Berlin 3–4) Virgil van Dijk har vært ute med en skade i kneet siden oktober 2020. Torsdag var han tilbake på banen for Merseyside-klubben og ble ydmyket av tidligere Manchester City-spiller Stevan Jovetić..

E24 - 20 jul 21 kl. 11:07

Oljefondet kjøper logistikkeiendom i Tyskland for 1,1 milliarder kroner

Totalt 11 eiendommer i Berlin og Rhinen-Ruhr-området får Oljefondet på eiersiden..

NRK - 16 jun 21 kl. 15:56

Sammenstøt i Berlin

Rundt 60 ansatte i nødetatene i Berlin er skadd i sammenstøt med venstreradikale. Okkupantene av bygget Riager 94 er imot en brannøvelse som ville innebære at leilighetene dere måtte inspiseres. Okkupantene kastet stein og satte fyr på barrikader..

NRK - 16 jul 21 kl. 04:24

Pride-festival i Berlin avlyst

Berlins to dager lange LHBT-festival som var planlagt for oktober, er avlyst. Festivalen i bydelen Schöneberg er regent som den største i Europa og tiltrekker seg mer enn 350.000 besøkende.

VG - 05 jun 21 kl. 19:17

Utenriksministeren får karantene-unntak hjem fra Berlin

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) besøker Berlin mandag, men allerede onsdag må hun møte i Stortinget. Dermed har hun fått unntak fra plikten til innreisekarantene, etter en lite brukt bestemmelse i covid-forskriften..

VG - 05 jun 21 kl. 19:17

Utenriksministeren får karanteneunntak hjem fra Berlin

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) besøker Berlin mandag, men allerede onsdag må hun møte i Stortinget. Dermed har hun fått unntak fra plikten til innreisekarantene, etter en lite brukt bestemmelse i covid-forskriften..

NRK - 05 jul 21 kl. 11:11

Kan bli bot for ikke å vaksineres

I Tyskland tar helseeksperter og politikere til orde for å bøtelegge folk som ikke møter opp til avtale om vaksinering mot korona. Det var lederen for Røde Kors, Mario Czaja, som først foreslo en bot på 25 til 30 euro. Han sier at mellom 5 og 10 prosent av dem som blir tilbudt vaksine i Berlin, ikke møter opp..

E24 - 04 jul 21 kl. 13:58

Heimstaden må rydde opp etter feilaktige fakturaer

Heimstaden lovet at de ikke ville kreve etterbetaling da Tysklands høyesterett kom til at leiepristaket i Berlin var grunnlovsstridig. Leietagere reagerer på at flere likevel har fått faktura..

Klartale - 31 maj 21 kl. 09:05

Fly fra Ryanair måtte nødlande i Berlin

Søndag kveld måtte et fly fra Ryanair nødlande i Berlin i Tyskland. Ifølge en tysk avis skal det ha vært en bombetrussel mot flyet..

Aftenposten - 31 maj 21 kl. 06:33

Bild: Ryanair-fly nødlandet i Berlin etter bombetrussel

Et passasjerfly fra Ryanair som landet i Berlin utenfor den oppsatte ruteplanen, undersøkes av politiet..

NRK - 31 maj 21 kl. 03:54

Ryanair-fly nødlandet i Berlin

Et passasjerfly fra Ryanair som var på vei fra Dublin til Krakow i Polen, nødlandet søndag kveld i Berlin, melder den tyske avisa Bild. Ifølge avisa meldte flyveren om en nødssituasjon. Bild skriver at det skal dreie seg om en bombetrussel..

NRK - 31 maj 21 kl. 02:38

Tysk politi undersøker Ryanair-fly

Et passasjerfly fra Ryanair som landet i Berlin utenfor den oppsatte ruteplanen, undersøkes av tysk politi. Flyet var på vei fra Dublin til Krakow og landet av ukjente årsaker i Berlin i 20-tiden søndag kveld. Politi og politihunder undersøkte flyet og bagasjen..

NRK - 23 jun 21 kl. 17:36

Vil ha leiesoldater ut av Libya

USAs utenriksminister Antony Blinken gjentar kravet om at alle utenlandske soldater og leiesoldater må forlate Libya. Det befinner seg anslagsvis 20.000 utenlandske soldater og leiesoldater i Libya.

NRK - 23 jun 21 kl. 16:14

Stormakter diskuterer Libya

Representanter fra Libyas midlertidige regjering møter i dag USA, Frankrike, og Egypts utenriksministere i Berlin. De skal diskutere krisen i det krigsherjede landet som skal avholde valg i slutten av året. Samtalene har støtte fra FN..

NRK - 23 jun 21 kl. 14:54

Tror på snarlig atomavtale med Iran

Tysklands utenriksminister Heiko Maas sier det er en god mulighet for at de snart kommer i mål med samtalene om en gjenoppliving av atomavtalen med Iran. Maas kom med uttalelsen på en pressekonferanse med USAs utenriksminister Antony Blinken i Berlin onsdag..

NRK - 21 jun 21 kl. 04:19

Tysk forbud mot Hamas-flagg

Den tyske regjeringen forbyr Hamas-flagg etter en rekke antisemittiske hendelser under antiisraelske demonstrasjoner i mai, skriver Die Welt. I mai var det flere antiisraelske opptøyer i Berlin, Hamburg og andre tyske byer. Ifølge Deutsche Welle var det flere angrep mot synagoger, brenning av det israelske flagget og antisemittisk språkbruk.

NRK - 09 jun 21 kl. 12:32

VW-topp siktet for falsk forklaring

Tidligere Volkswagen-toppsjef Martin Winterkorn er siktet for falsk forklaring overfor en komité i den tyske Forbundsdagen i forbindelse med utslippsjuks-saken. Det kunngjorde statsadvokaten i Berlin onsdag. Winterkorn hevdet at han først i september 2015 fikk vite om ulovlig programvare i Volkswagens dieselbiler, mens han i realiteten trolig visste om det allerede fra mai..

NRK - 02 maj 21 kl. 02:05

Uro i Berlin

Det var voldelige sammenstøt mellom politiet og demonstranter flere steder i Tyskland 1. mai. I Berlin ble rundt 20 helsearbeidere og 3 politibetjenter skadd.

NRK - 22 maj 21 kl. 04:45

Kjent holocaust-overlevende død

Roman Kent, som overlevde holocaust og arbeidet utrettelig for at verden aldri skulle glemme, er død, 92 år gammel. Kent var leder for Det internasjonale Auschwitz-komiteen med base i Berlin og døde i sitt hjem i New York..

NRK - 19 maj 21 kl. 15:44

Maas besøker Midtøsten

Tysklands utenriksminister sier han vil reise til Midtøsten onsdag for samtaler om Gaza-konflikten. – Planen er å fly til Israel i kveld og holde samtaler i Jerusalem og Ramallah, sier Heiko Maas i Berlin..

NRK - 19 maj 21 kl. 10:06

Razzia mot mistenkte overgripere

Politi i Berlin slo til mot personer mistenkt for tilknytning til overgrepsmateriale mot barn onsdag morgen. Det ble aksjonert mot over 40 leiligheter i den tyske hovedstaden. Denne måneden har tysk politi deltatt i en internasjonal aksjon mot en plattform på det mørke nettet som hadde over 400.

E24 - 15 apr 21 kl. 21:40

Tusenvis demonstrerer mot økte husleiepriser i Berlin

Flere tusen mennesker demonstrerte i Berlin etter at en tysk domstol slo fast at byens regulering av husleiene er i strid med grunnloven og dermed ugyldig..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt