Bergensavisen

Wednesday, 06 December, 09:52

Nyheter om Bergensavisen

NRK - 27 nov 23 kl. 05:35

Bluss traff barn under Brann-kamp

Politiet fikk kontroll på en person etter at det ble kastet bluss på tribunene under eliteseriekampen mellom Brann og Bodø/Glimt søndag. Bergens Tidende og Bergensavisen får episoden, som skjedde etter 27 minutter, bekreftet av operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen. – Noen har blitt truffet av bluss under kampen.

NRK - 23 nov 23 kl. 00:42

Foreldre dømt for mishandling av gutt

En mor og en stefar er dømt til fengsel for å ha mishandlet kvinnens sønn. Men retten fant det ikke bevist at han var blitt utsatt for tortur, slik aktor mente. Påtalemyndigheten ønsket fire års ubetinget fengsel både for moren og stefaren, men dommen i Hordaland tingrett ble atskillig kortere.

NRK - 21 nov 23 kl. 13:18

Åtte skadd i fergekollisjon på Lavik

Åtte personer er skadet etter at en ferge kolliderte på Lavik, melder Bergensavisen.

NRK - 21 nov 23 kl. 07:40

Ein person sikta etter bustadbrann

Ein person er sett i arresten etter bustadbrannen på Askøy natt til måndag. Det stadfestar jourhavande politijurist Elise Kleiven til NRK. Det var Bergensavisen som melde det først.

NRK - 20 nov 23 kl. 12:28

To siktet for fugleegg-kriminalitet

To menn i Bergensområdet ble pågrepet før helgen. De er siktet for ulovlig samling av fugleegg, skriver Bergensavisen. Politiet mistenker ikke bare ulovlig oppbevaring, de mistenker også at mennene kan ha forsøkt å selge eggene.

NRK - 20 nov 23 kl. 11:23

BA: Stor aksjon i Bergen sentrum etter funn av livløs person

Det pågår en stor aksjon i Bergen sentrum i forbindelse med en livløs person, skriver Bergensavisen. To ambulanser og fire politibiler er på en adresse i sentrum. Politiet har tatt med seg en mann som ble kjørt bort fra stedet, ifølge avisen.

NRK - 20 nov 23 kl. 11:23

Stor aksjon i Bergen sentrum etter funn av livløs person

Det pågår en stor aksjon i Bergen sentrum i forbindelse med funn av en livløs person, skriver Bergensavisen. To ambulanser og fire politibiler er på en adresse i sentrum. Politiet har tatt med seg en mann i håndjern inn i et utrykningskjøretøy, ifølge avisen.

NRK - 20 nov 23 kl. 10:35

Uvanlig mye regn ventes i Bergen

Det er sendt ut et farevarsel på uvanlig mye regn i Bergen denne uken. Det er ventet kraftig vind og solide mengder regn i Bergen på onsdag. Temperaturen vil ligge på ti varmegrader.

NRK - 20 nov 23 kl. 03:36

Brann i enebolig på Askøy

Tre personer ble sendt til sykehus for behandling av røykskader etter en boligbrann på Askøy. 110-sentralen Vest meldte om brannen klokken 00.43 natt til mandag.

NRK - 15 nov 23 kl. 11:36

Lærer siktet for seksuell omgang med elever

En mann i 30-årene fra bergensområdet er siktet for misbruk av overmaktsforhold. Han fremstilles onsdag for varetektsfengsling i Hordaland tingrett. Ifølge politiet skal han ha misbrukt sin stilling for å oppnå seksuell omgang med kvinner over 18 år.

NRK - 14 nov 23 kl. 10:24

I fjor gikk det galt med juletre-frakten - Nå slutter Bergen med årelang tradisjon

Bergen kommune skal slutte med den 74 år lange tradisjonen med å sende juletre til vennskapsbyen Newcastle. Det skriver Bergensavisen. Da juletreet skulle fraktes fra Voss til Bergen i fjor, endte det med skader for et sekssifret beløp.

NRK - 10 nov 23 kl. 10:27

Mann tiltalt for overgrep hentet i Israel

En mann som er tiltalt for overgrep mot barn, ble utlevert til Norge fra Israel torsdag. Politiet ber om fire ukers varetektsfengsling, skriver Bergens Tidende. Den tiltalte mannen er en norsk statsborger i 40-årene, skriver avisa.

NRK - 28 okt 23 kl. 08:27

Voldtektsmann i Bergen fengslet i to uker

En mann i 30-årene som er siktet for å ha voldtatt en 15 år gammel jente i Bergen er fengslet i to uker. – Han ble fengslet, opplyser jourhavende jurist Ingeborg Drægebø i Vest politidistrikt overfor Bergens Tidende. Forholdet skal ha skjedd nylig, og mannen ble pågrepet onsdag kveld.

NRK - 24 okt 23 kl. 12:20

BA: Væpnet aksjon i Knarvik

Det pågår en væpnet aksjon i Knarvik i Nordhordland, skriver Bergensavisen. En mann med kniv og øks skal ha dukket opp på Helsehuset i Knarvik. Politiet fikk melding om dette av de ansatte på Helsehuset, ifølge avisen.

NRK - 24 okt 23 kl. 12:20

Væpnet aksjon i Knarvik

Det pågår en væpnet aksjon i Nordhordland etter at en mann med kniv og øks dukket opp på Helsehuset i Knarvik. Politiet fikk melding om dette av de ansatte på Helsehuset. Mannen hadde en øks og en kniv i bukselinningen, og skal ikke ha truet noen med våpnene.

NRK - 24 okt 23 kl. 12:20

Væpnet politi leter etter øksemann i Knarvik

Det pågår en væpnet aksjon i Nordhordland etter at en mann med kniv og øks dukket opp på Helsehuset i Knarvik. Politiet fikk melding om dette av de ansatte på Helsehuset. – Vi fikk melding halv 12 om en mann med en kniv og en øks i bukselinningen.

NRK - 24 okt 23 kl. 12:20

Væpnet politi søkte etter øksemann i Knarvik

Tirsdag ettermiddag rykket væpnet politi ut til Nordhordland etter at en mann med kniv og øks dukket opp på Helsehuset i Knarvik. Politiet fikk melding om dette av de ansatte på Helsehuset. – Vi fikk melding halv 12 om en mann med en kniv og en øks i bukselinningen.

NRK - 15 okt 23 kl. 22:28

Siktet etter knivstikking i Bergen sier han handlet i nødverge

Mannen som er siktet etter knivstikkingen i Fana bydel i Bergen, nekter straffskyld og hevder han handlet i nødverge. – Han mener at det er snakk om en nødvergesituasjon, sier mannens forsvarer, advokat Maria Hessen Jacobsen, til Bergensavisen. Det var natt til lørdag politiet fikk melding om knivstikking ved Skjoldskiftet holdeplass på Bybanen.

NRK - 13 okt 23 kl. 19:30

Høyesterett avviser anke fra overgrepsdømt trener

Høyesteretts ankeutvalg har avvist saken til en trener i Bergen som ble dømt for seksuelle handlinger mot mindreårige, melder BA. Treneren i 40-årene ble i desember i fjor dømt for å ha hatt seksuell omgang med en jente under 14 år i 2001, samt foretatt seksuell handling med en annen jente under 16 år i 2021. Gulating lagmannsrett fastsatte i juli i år straffen til fengsel i ett år og åtte måneder.

NRK - 11 okt 23 kl. 07:26

Politiet styrker sikkerheten rundt olje- og gassanlegg

Vest politidistrikt øker beredskapen rundt olje- og gassinstallasjonene etter gasslekkasjen i Finskebukta. – Vi har økt fokus på forebyggende patruljering ved olje- og gassinstallasjoner i vårt område, sier operasjonsleder Helge Blindheim i Vest politidistrikt til Bergensavisen. Tirsdag ble det meldt at det er iverksatt etterforskning etter at det natt til søndag oppsto en lekkasje fra en gassrørledning i Finskebukta.

NRK - 26 sep 23 kl. 12:20

Bedragerisiktet malaysisk student varetektsfengslet i fire nye uker

Den 25 år gamle nå bedragerisiktede malaysiske studenten som først ble siktet for spionasje, er fengslet i fire nye uker. Tirsdag ble mannen framstilt for fengsling i Oslo tingrett. – Der ba vi om fortsatt varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, og det fikk vi medhold i, sier påtaleansvarlig i saken, Marianne Bender, til Bergensavisen..

NRK - 25 sep 23 kl. 22:26

Mann pågrepet etter voldshendelser på Sotra

En mann i 20-årene er pågrepet etter at han skal ha slått til tre personer på Ågotnes på Sotra mandag kveld. – Vedkommende blir avhørt tirsdag, hvor vi også vil se hvordan han stiller seg til hendelsene, sier politiadvokat Ingeborg Drægebø i Vest politidistrikt til Bergensavisen. Ifølge politiet skjedde voldshendelsene ved Ågotnes stadion.

NRK - 25 sep 23 kl. 13:49

Drapssak i Bergen henlagt - siktede en av de døde

– Saken ble henlagt av Riksadvokaten den 5. september fordi siktede er død. I de undersøkelsene som er gjort, er det ingenting som tilsier at noen andre har vært involvert i handlingen, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland til Bergensavisen.

NRK - 22 sep 23 kl. 14:16

7 år gammel gutt lå fastbundet til sengen – far tiltalt

Faren til en sjuåring som på sensommeren i fjor ble funnet grovt mishandlet og bundet fast til en seng i Bergen, er nå tiltalt. Det bekrefter statsadvokat Jan-Inge Wensell Raanes overfor Bergensavisen. Den nå 32 år gamle mannen ble pågrepet 7.

NRK - 15 sep 23 kl. 04:34

Vil holde politifolks navn hemmelig

Politiets Fellesforbund vil at navnet til politiansatte skal utelates fra dokumenter i straffesaker. Bakgrunnen er at seks av ti politifolk har opplevd trusler mot seg selv eller familien, skriver Bergensavisen. Fagforbundet vil at den ansattes ID-nummer skal brukes i dokumentene i en sak istedenfor navnet.

NRK - 13 sep 23 kl. 17:21

BA: Venstre taper mandat til Bergenslisten

Både Bergensavisen og BT melder at Venstre ender opp med tre mandater og Bergenslisten med fire. Årsaken er at Martin Smith-Sivertsen fikk 377 slengere fra Bergenslistens velgere. Når disse slengerne strykes fordi Smith-Sivertsen ikke er valgbar, får Bergenslisten dermed større oppslutning, skriver BA..

Klartale - 12 sep 23 kl. 14:02

Kjemper om makta i de store byene

Høyre er størst i landet. De fikk flest stemmer. De har gjort det bra i mange kommuner.

VG - 11 sep 23 kl. 22:36

Bøe Risa: Forlater Manchester United

Fotballprofilen Vilde Bøe Risa skal være ferdig i Manchester United og drar til Spania, melder Bergensavisen..

Aftenposten - 11 sep 23 kl. 22:36

Bøe Risa: Forlater Manchester United

Fotballprofilen Vilde Bøe Risa skal være ferdig i Manchester United og drar til Spania, melder Bergensavisen..

Klartale - 11 sep 23 kl. 20:36

Hvem skal styre de store byene?

Klar Tale oppdaterer saken.Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø venter i spenning. Sammen med andre kommuner i Norge.

NRK - 11 sep 23 kl. 04:30

Avinor vurderer solsikkemerke for dem med usynlige utfordringer

Avinor vurderer å ta i bruk solsikkeprogrammet på norske lufthavner. Det lar folk med en usynlig utfordring si fra om det med et enkelt symbol. Bergensavisen skriver at solsikkeprogrammet er i bruk i mange land.

NRK - 29 aug 23 kl. 23:43

En person sitter fastklemt etter trafikkulykke i Bergen

En person sitter fastklemt etter at en bil har kjørt i fjellveggen og deretter i en lyktestolpe i Indre Arna i Bergen tirsdag kveld. Det er ikke meldt noe om skadeomfang ennå, skriver Bergensavisen. – Vi fikk en trippelvarsling klokken 23.

NRK - 27 aug 23 kl. 10:32

Mann siktet for overgrep mot barn

En mann i 40-årene er siktet for voldtekt av barn under 14 år. Mannen framstilles for fengsling i Bergen tingrett søndag. Paragrafen mannen er siktet etter gjelder voldtekt av barn under 14 år og har ti års strafferamme, skriver Bergensavisen.

NRK - 27 aug 23 kl. 10:32

Ber om to vekers varetekt for overgrepssikta mann

Ein mann i 40-åra vart fredag arrestert og sikta for valdtekt av barn under 14 år. Søndag blir han framstilt for varetektsfengsling. Politiet vil be om at han blir fengsla i to veker, opplyser politiadvokat Cathrine Schjelderup i Vest politidistrikt til NRK.

Klartale - 22 aug 23 kl. 08:35

Mann ble pågrepet for trusler og vold

Vest politidistrikt fikk melding om saken klokken 1.10 natt til tirsdag. – Mannen satte også fyr på leiligheten sin.

NRK - 21 aug 23 kl. 19:34

Væpna aksjon på Nygårdshøyden i Bergen

Det skal vere meldt inn om ein mogleg trugselsituasjon. Væpna politi er på staden, ifølge Bergensavisen. Politiet har rykt ut med innsatsleiar og tre andre væpna patruljar, skriv avisa vidare.

NRK - 21 aug 23 kl. 19:34

Væpna aksjon i Bergen

Væpna politi rykte ut til ei adresse på Nygårdshøyden i Bergen sentrum etter melding om ein trugselsituasjon, det melde Bergensavisen. Alvoret gav seg då politiet kom til staden, seier innsatsleiar Christian Meyer til Bergens Tidende. Gjerningspersonen er mistenkt for vald og verbale trugslar og er førebels ikkje funnen, får BT opplyst av politiet.

NRK - 21 aug 23 kl. 19:34

Politiet rykte ut til mogleg trugselsituasjon

Væpna politi rykte ut til ei adresse på Nygårdshøyden i Bergen sentrum etter melding om ein trugselsituasjon, det melde Bergensavisen først. Alvoret gav seg då politiet kom til staden, får NRK opplyst. Det er ikkje meldt om skadde.

NRK - 20 aug 23 kl. 15:29

Oljelekkasje i Øygarden

Brannvesenet melder om akutt forurensing på CCB-basen på Ågotnes i Øygarden utenfor Bergen søndag ettermiddag. Det er snakk om en del oljesøl. Ifølge 110-sentralen har det vært lekkasje av hydraulikkolje fra en kran om bord på en båt.

NRK - 16 aug 23 kl. 08:33

Væpnet aksjon på Askøy etter innbruddsforsøk

En mann skal onsdag morgen ha forsøkt å ta seg inn i en bolig på Askøy utenfor Bergen. Politiet bevæpnet seg, og rykket ut til adressen. – Da vi kom fram sto det en kvinne på balkongen.

NRK - 14 aug 23 kl. 07:52

De etterlatte etter Nav-drapet i Bergen vurderer søksmål

Advokat John Christian Elden er hyret av de etterlatte etter Nav-drapet for å utrede et mulig søksmål mot Nav. Mandag starter ankesaken i lagmannsretten mot mannen som knivstakk og drepte Marianne Amundsen 21. september 2021.

NRK - 01 jun 23 kl. 11:16

Bergen Pride øker sikkerheten med flere vektere, melder Bergensavisen

Styreleder Mona Frank i Regnbuedagene sier at de er i dialog med politi og PST om sikkerheten på festivalen, skriver Bergensavisen. De kommer også til å oppbemanne vekter-styrken. – Det er helt uakseptabelt og alvorlig for ytringsfriheten at arrangementer for minoriteter ikke kan gjennomføres på grunn av hat og trusler, skriver hun i en SMS til avisen..

NRK - 08 jul 23 kl. 08:31

Kvinne pågrepet etter brann i Alver

Sju personer måtte evakueres etter en brann i en bygning i Alver kommune i Vestland natt til lørdag. En kvinne er pågrepet i saken. Politiet meldte om brannen klokka 5.

NRK - 19 jun 23 kl. 12:41

Skjerpet dom for 31-åring etter vold i Bergen i 2019

Sommeren 2019 ble Ronny Nygård (43) funnet død på en parkeringsplass i Åsane. En 31 år gammel mann ble i tingretten dømt til sju års fengsel for å ha utsatt ham for vold og for å ha forlatt ham uten å tilkalle helsehjelp. Ifølge tiltalen døde Nygård av kvelning.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com