Bergens Tidende

Wednesday, 01 December, 16:26

Nyheter om Bergens Tidende

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 08 nov 21 kl. 19:34

Skattekrim ofte henlagt

I fjor anmeldte Skatteetaten 137 saker til politiet, men over halvparten av sakene ble henlagt. Skattekrimsjefen er bekymret. – Vi har selvsagt forståelse for at alvorlig kriminalitet som truer liv og helse også må prioriteres, men det er og viktig å ressurssette og bekjempe økonomisk kriminalitet, sier skattekrimsjef Erik Nilsen til Bergens Tidende/E24.

NRK - 06 nov 21 kl. 04:15

Dømt for menneskehandel

En 25 år gammel mann er i Hordaland tingrett dømt til fem års fengsel for menneskehandel, hallikvirksomhet, narkotikasalg og et grovt ran. Mannen har erkjent å ha vervet mindreårige jenter til prostitusjon på Snapchat, skriver Bergens Tidende..

NRK - 05 nov 21 kl. 15:53

Fem år i fengsel for menneskehandel

Ein 25 år gammal mann frå Bergen er dømd til fem år i fengsel for å ha formidla fleire sexkjøparar til ein 15-åring og forsøk på det same til ein anna jente, skriv Bergens Tidende. Mannen har vedgått dei faktiske forholda i saka, men meinte det ikkje var snakk om menneskehandel. Tiltalen omfatta også narkotikasal og eit grovt ran..

NRK - 05 nov 21 kl. 13:30

19 års fengsel for dobbeltdrapet

En 58 år gammel mann er dømt til 19 års fengsel for drapene på Jan-Øystein Ask Hilby og Silje Helen Kvandal på et hospits i Bergen i fjor. Det skriver Bergensavisen. Jan-Øystein Ask Hilby (42) og Silje Helen Kvandal (29) ble funnet drept ved Osavatnet i Bergen 13.

NRK - 03 nov 21 kl. 06:23

Mann pågrepet etter knivstikking

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet etter at en mann i 60-årene mandag ble knivstukket i en leilighet i Sandviken i Bergen, skriver Bergens Tidende. Mannen som ble knivstukket ble sendt sykehus etter hendelsen. Han ble ikke livstruende skadd..

NRK - 02 nov 21 kl. 22:20

Bombegruppen tilkalt til Voss

Politiets bombegruppe bistår Vest politidistrikt i å sjekke en mistenkelig som ble funnet tirsdag ettermiddag ved Vangen skule på Voss. – Det er en gjenstand vi ønsker å sjekke nærmere og får bistand fra bombegruppen, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til Bergens Tidende. Til Avisa Hordaland sier politibetjent Gunhild Misje at gjenstanden ble funnet ute på skoleplassen og ble tatt med inn på skolen.

NRK - 02 nov 21 kl. 13:14

Kvinne i 70-årene dømt for påkjørsler

En kvinne i 70-årene er dømt til 30 dagers betinget fengsel etter at hun kjørte på fem personer ved en fergekai i Kvinnherad for ett år siden. Haugaland og Sunnhordland tingrett betegner hendelsen, som skjedde ved Gjermundshamn fergekai i Kvinnherad i november i fjor, til å ligge ganske langt fra normaltilfellene, og at reaksjonen mot den tiltalte kvinnen i slutten av 70-årene måtte velges deretter. Kvinnen selv kunne ikke huske hva som skjedde da hun mistet kontrollen over bilen etter å ha kjøpt grønnsaker fra varebilen som sto på plassen.

NRK - 01 nov 21 kl. 11:00

Etterlyst polakk pågrepet i Bergen

En mann som var internasjonalt etterlyst av Polen for soning av to dommer, fremstilles mandag for varetektsfengsling i Bergen. Polakken har straff igjen å sone i to dommer. Den ene gjelder hallikvirksomhet, og den andre grov narkotika, sier politiet til Bergens Tidende..

NRK - 30 okt 21 kl. 12:23

Nedbørsrekord i Bergen i oktober

Det er aldri blitt målt mer regn i Bergen i løpet av en måned enn i oktober 2021, ifølge Bergens Tidende. Med 634,7 millimeter nedbør målt på Florida har vi satt nok en regnrekord i Bergen, skriver avisa lørdag..

NRK - 29 okt 21 kl. 14:18

Dømt til 3,5 år fengsel for ran

Fredag ble en 38 år gammel mann dømt i Hordaland tingrett for ranene av Petter Slengesol og Reidar Osen i 2015, skriver Bergens Tidende. 38-åringen er den tredje mannen som har møtt i retten for ranene i 2015. Mannen dømmes samtidig til å betale erstatning for økonomisk tap med 466.

NRK - 27 okt 21 kl. 10:24

Ingen aviser felt for Giske-saker

Adresseavisen, Aftenposten, Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende og Fædrelandsvennen er frikjent i Pressens Faglige Utvalg, PFU, etter at Trond Giske hadde klaget inn avisene..

Aftenposten - 25 okt 21 kl. 18:19

Hytteeier: – Jeg har alltid vært livredd den fossen

(Bergens Tidende): Venke og Hans Thorsvik har hatt hytte ved Langvotnevatnet i rundt 40 år..

NRK - 20 okt 21 kl. 10:18

Kvinne gripen for Nav-trugsmål

Ei kvinne i 40-åra er gripen og blir framstilt for varetektsfengsling i Hordaland tingrett. Ho er sikta for drapstrugsmål mot Nav-tilsette. – Det er snakk om ganske mange forhold.

NRK - 10 okt 21 kl. 22:13

Savnet kvinne til rette i Bergen

Politiet opplyser klokken 22 at en kvinne i 50-årene, som har vært savnet siden søndag ettermiddag, er kommet til rette. Politiet og over 70 frivillige mannskaper var med og lette etter kvinnen. – Hun er våken og bevisst, men blir undersøkt av helsepersonell.

Aftenposten - 10 okt 21 kl. 11:30

De har ikke tatt koronavaksinen. Derfor får de høre at de er egoister.

(Bergens Tidende:) Laila Kaasamoen var splittet. En svulst vokste i bukspyttkjertelen til 58-åringen..

NRK - 06 okt 21 kl. 11:25

BT: Nav-siktet avhøres på nytt

Mannen i 30-årene som er siktet for knivdrapet på Nav Årstad, skal avhøres på nytt onsdag. Mannen har ennå ikke tatt stilling til straffskyld, opplyser hans forsvarer Morten Grimstad til Bergens Tidende..

NRK - 06 okt 21 kl. 00:05

Varslingssak har kostet 5 millioner

Varslingssaken mot festspilldirektør Anders Beyer i Bergen har blitt en dyr affære. Sammen med etterlønnen til festspillsjefen, som måtte gå på dagen, har utgiftene til advokatbistand og hjelp til mediehåndteringen kommet opp i nesten 5 millioner kroner, skriver Bergens Tidende..

NRK - 30 sep 21 kl. 20:28

Mann i 20-åra dømd for nettovergrep

Ein mann i 20-åra frå Hordaland er dømd til fengsel i ti og eit halvt år for å ha misbrukt fleire unge jenter på internett. Bergens Tidende skriv at mannen innrømde forholda. I dommen frå Hordaland tingrett heiter det at han laug om alderen sin og manipulerte dei unge jentene til å få tilsendt nakenbilde og videoar..

NRK - 28 sep 21 kl. 21:43

Legevikar vaksinerte på p-plass

En fastlegevikar i Bergen skal ha satt koronavaksine på folk på en parkeringsplass utenfor legekontoret. Kommunen fikk i mai en bekymringsmelding om brudd på rutinene for koronavaksinering, skriver Bergens Tidende. Legen skal ha vaksinert folk i biler på parkeringsplassen tidlig om morgenen før planlagt vaksinering.

NRK - 27 sep 21 kl. 14:15

Fem alvorlige voldshendelser

Natt til søndag registrerte Bergen sentrum politistasjon fem saker med «grove kroppskrenkelser og kroppsskader», skriver Bergens Tidende. Alle sakene, som oppsto mellom klokken 00.10 og 05.

NRK - 22 sep 21 kl. 08:33

Nav-kontorene i Bergen stengt

Alle Nav-kontorene i Bergen holder stengt også onsdag, etter knivangrepet på Danmarksplass mandag. Det opplyser kommunikasjonsrådgiver Birgitte B. Lygre til Bergens Tidende.

NRK - 21 sep 21 kl. 09:59

Fengslingsmøte for drapssikta

Mannen i 30-åra som er sikta for drapet på ein tilsett ved eit Nav-kontor i Bergen måndag, blir framstilt for varetektsfengsling tysdag ettermiddag, melder Bergens Tidende. Ei kvinne i slutten av 50-åra døydde av knivskadane ho fekk, medan ei kvinne i midten av 30-åra er lettare skada. Den sikta er i slutten av 30-åra, av utanlandsk opphav og har vore norsk statsborgar sidan 2019.

NRK - 18 sep 21 kl. 07:58

Bergen på elsparkesykkeltoppen

Etter at det ble innført forskrift for elsparkesykler i Oslo, er Bergen nå byen med størst elsparkesykkeltetthet i Europa. Kommunen sier til Bergens Tidende at det nå er om lag 8.500 sykler i byen.

NRK - 14 sep 21 kl. 19:55

Alvorleg for kvinne i Bergen

Kvinna som blei forsøkt drepen i Bergen natt til søndag, er hardt skadd og det er usikkert når ho kan forklare seg, skriv Bergens Tidende. Kripos blei tysdag kopla inn i etterforskinga av saka. Ein mann er gripen og sikta for drapsforsøk på kvinna.

NRK - 10 sep 21 kl. 04:36

Bergen kan måtte kaste vaksine

Skepsis til Moderna-vaksinen kan gjøre at Bergen kommune må kaste tusener av vaksinedoser. – Det er et stort problem, sier assisterende smittevernoverlege Kjell Haug til Bergens Tidende. Da Bergen i slutten av juli begynte å få flere doser av vaksinetypen, opplevde vaksinesentrene at flere forlot vaksinasjonslokalet da det var Moderna de ble tilbudt.

NRK - 08 sep 21 kl. 15:15

Danskebåten gløymde 60 passasjerar

Rundt 60 fortvila passasjerar vart ståande att på kaien i Bergen, skriv Bergens Tidende. Danskebåten tok berre med seg passasjerane med bilar. Resten kom ikkje med.

NRK - 29 aug 21 kl. 06:33

MDG vil droppe Ringeriksbanen

MDG ønsker at togturen mellom Bergen og Oslo skal ta fire timer, men vil droppe Ringeriksbanen som kan kutte reisetiden med en time. Nå protesterer SV. I dag tar en togtur fra Bergen til Oslo mellom 6,5 og 7,5 timer, avhengig av når på døgnet man reiser, skriver Bergens Tidende.

NRK - 29 aug 21 kl. 03:13

78 møtte til drop-in vaksinering

Torsdag kunne alle voksne i Bergen møte opp uten time for å få vaksine. I Åsanehallen var kapasiteten 1.000 personer, men bare 78 møtte opp Drop-in-tilbudet er inntil videre tilgjengelig for alle som har fylt 16 år , både i Sentralbadet og i Åsanehallen, men på begge stedene var det totalt sett dårlig oppmøte i løpet av den første dagen, forteller assisterende smittevernoverlege Kjell Haug til Bergens Tidende..

VG - 24 aug 21 kl. 16:16

Etterforsker ny straffesak etter Brann-nachspielet

En av kvinnene som var til stede på Brann-nachspielet natt til tirsdag 10. august på Brann Stadion har fått oppnevnt bistandsadvokat, skriver Bergens Tidende..

NRK - 23 aug 21 kl. 15:30

Ber alle Bergen-studenter teste seg

Rektor ved Universitetet i Bergen ber alle studenter teste seg etter flere smittetilfeller knyttet til fadderuken. Mandag meldte Bergen kommune om 49 nye smittetilfeller. Nesten halvparten er i aldersgruppen 20–29 år, og 14 kobles til fadderuken, skriver Bergens Tidende..

NRK - 21 aug 21 kl. 19:38

Mangler helsepersonell i Bergen

Bergen får ikke tak i nok helsepersonell, melder Bergens Tidende. - Høyere smittetall vil kunne utfordre kommunens evne til å levere samfunnsviktige tjenester, og vi sliter nå med å finne nok helsepersonell til våre tjenester, sier helsebyråd Beate Husa i en uttalelse på kommunens egen hjemmeside..

NRK - 20 aug 21 kl. 19:12

UiB-fakultet avlyser fadderopplegg

Samfunnsvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Bergen (UiB) avlyser alle fadderarrangementene som følge av smitteutbrudd ved fakultetet. Alle studentene ved fakultetet bes om å ta en koronatest så fort som mulig, skriver Bergens Tidende. Fredag kveld etableres det en hurtigteststasjon utenfor bygget..

NRK - 20 aug 21 kl. 05:58

MDG vil ha oljesluttkommisjon

Miljøpartiet De Grønne vil at fagmiljøet i Bergen skal planlegge hvordan Norge skal slutte med oljevirksomhet. Partiet har tidligere tatt til orde for en norsk oljesluttkommisjon. Den vil partiet legge til Bergen, skriver Bergens Tidende..

NRK - 19 aug 21 kl. 11:14

Elever i Bergen i karantene

Flere hundre elever på skoler i Bergen har enten karantene eller hjemmeskole. Det er registrert koronasmitte ved 11 skoler i kommunen, skriver Bergens Tidende. Ved Gimle oppveksttun er 70 elever er satt i karantene, mens Minde skole opplyser at 45 elever og ti ansatte er satt i karantene.

NRK - 17 aug 21 kl. 18:48

60 nye koronasmittede i Bergen

I Bergen var det tirsdag registrert 60 nye koronasmittede. Det er 26 flere enn dagen før. Nå ønsker kommunen et møte med skoler, restaurantbransjen og kulturaktører om koronatiltak.

NRK - 17 aug 21 kl. 13:59

Ingen kameraer i branntunnell

Situasjonen i Oppljostunnelen på Strynefjellet, der en bil står i brann, beskrives som uoversiktlig. – Vi har ikke informasjon om hvilket kjøretøy det er. Vi har heller ingen kameraer i tunnelen, sier trafikkoperatør Marianne Hove ved Vegtrafikksentralen til Bergens Tidende..

NRK - 17 aug 21 kl. 13:59

Ingen kameraer i branntunnel

Situasjonen i Oppljostunnelen på Strynefjellet, der en bil står i brann, beskrives som uoversiktlig. – Vi har ikke informasjon om hvilket kjøretøy det er. Vi har heller ingen kameraer i tunnelen, sier trafikkoperatør Marianne Hove ved Vegtrafikksentralen til Bergens Tidende..

NRK - 16 aug 21 kl. 23:19

Tre mistenkt for å ha startet brann

De tre beboerne i boligblokken som brant i Arna i Bergen som har status som mistenkt i saken, er mistenkte for å ha startet brannen, opplyser politiet. Brannårsaken er ennå ikke avklart. – Vi vet ikke om brannen startet som følge av en straffbar handling, sier politiadvokat Are Nygård Bergh til Bergens Tidende..

NRK - 16 aug 21 kl. 19:40

Tom Cruise avlyser opptak i Norge

Tom Cruise skulle filme i kommunene Sogndal og Aurland i Vestland i høst. Nå er alle opptakene avlyst, skriver Bergens Tidende. Det er usikkert om opptakene vil bli gjennomført på et senere tidspunkt.

NRK - 16 aug 21 kl. 19:04

Tiltalt i dobbeltdrapssak pågrepet

En mann i 20-årene som er tiltalt i forbindelse med dobbeltdrapet ved hospitset i Møllendalsveien i Bergen i fjor, er pågrepet av politiet. Mannen ble pågrepet i Oslo. Det opplyser politiadvokat Inger-Lise Høyland til Bergens Tidende.

VG - 15 aug 21 kl. 15:09

Bergens Tidende: Mistenkt etter Brann-skandalen avhørt

Fotballspilleren som er mistenkt etter Brann-skandalen har blitt avhørt av politiet, og erkjenner ikke skyld..

NRK - 15 aug 21 kl. 15:04

Mistenkt erkjenner ikke straffskyld

Poltiet åpnet fredag etterforskning etter Branns skandalefest natt til tirsdag. Da kom det frem at én person er under etterforskning for et mulig seksuelt overgrep. Nå sier advokaten til vedkommende at han ikke erkjenner straffskyld, og at han ikke kjenner seg igjen i ryktene som omgir saken.

NRK - 14 aug 21 kl. 09:49

KrF er det dårligst likte partiet

Berre 15 prosent av velgjarane i Noreg seier dei likar Kristeleg Folkeparti. Det syner ei undersøking frå Universitetet i Bergen, skriv Bergens Tidende. I 2013 svarte 30 prosent det same.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt