Benny Gantz

Wednesday, 17 August, 02:58

Nyheter om Benny Gantz

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 jul 22 kl. 00:50

Gantz og Abbas møttes på Vestbredden

Palestinas president Mahmoud Abbas og Israels forsvarsminister Benny Gantz møttes på den okkuperte Vestbredden torsdag. De diskuterte sikkerhetssamarbeid før USAs president Joe Biden besøker regionen neste uke. Fredsprosessen mellom israelerne og palestinerne falt i grus for mer enn et tiår siden.

NRK - 30 aug 21 kl. 17:10

Midtøsten: Gantz møtte Abbas

Israels forsvarsminister Benny Gantz møtte søndag kveld Palestinas president Mahmoud Abbas. Det er første gang på flere år at partene møtes på så høyt nivå. En kilde i kontoret til statsminister Naftali Bennett insisterer imidlertid på at regjeringen ikke har noen umiddelbare planer om å gjenoppta fredsprosessen.

NRK - 31 mar 22 kl. 04:35

Israel utstasjonerer styrker

Etter den blodigste uka i Israel på 16 år, utstasjonerer regjeringen 1000 soldater for å hjelpe politiet, sier forsvarsminister Benny Gantz. Styrkene skal hjelpe politiet med å håndtere uroen, skriver NTB..

NRK - 04 aug 21 kl. 18:13

Hevder Iran er uker unna atomvåpen

Israels forsvarsminister Benny Gantz hevder at Iran i løpet av ti uker vil ha produsert høyanriket uran som kan benyttes i atomvåpen. – Iran har brutt alle retningslinjer som er nedfelt i atomavtalen og er nå bare rundt ti uker unna å skaffe materiale som kan benyttes i atomvåpen, sa Gantz onsdag..

NRK - 30 aug 21 kl. 07:31

Israelsk minister har møtt Abbas

Israels forsvarsminister Benny Gantz har møtt Palestinas president Mahmoud Abbas. Det er første gang på flere år at de to partene møtes på så høyt nivå. Samtalene fant sted søndag kveld, opplyser tjenestemenn..

VG - 04 aug 21 kl. 18:36

Israel hevder Iran er uker unna å ha høyanriket uran

Israels forsvarsminister Benny Gantz hevder at Iran i løpet av ti uker vil ha produsert høyanriket uran som kan benyttes i atomvåpen..

NRK - 12 maj 21 kl. 12:37

Israel: Uaktuelt med våpenhvile nå

Israelske forsvarsminister Benny Gantz sier at før det er aktuelt å vurdere en våpenhvile, vil Israel angripe flere militære mål i Gaza for å sørge for en langvarig ro. – Først når vi oppnår det målet, kan vi begynne å snakke om en våpenhvile, sier Gantz..

VG - 14 maj 21 kl. 03:03

Israels forsvarsminister: «Gaza vil brenne»

I en videouttalelse torsdag kveld kommer den israelske forsvarsministeren Benny Gantz med en dyster advarsel til innbyggerne på Gazastripen..

NRK - 11 maj 21 kl. 12:18

Israel kaller inn reservister

Israels forsvarsminister kaller inn reservister etter det siste døgnets kraftige opptrapping av konflikten mellom Israel og Gazastripen. Forsvarsminister Benny Gantz beordret tirsdag mobilisering av 5.000 reservister som skal bidra til å styrke Israels forsvar sør i landet, het det i en uttalelse fra den israelske hæren..

NRK - 07 feb 21 kl. 14:17

Koronalettelser i Israel

Israel er godt igang med vaksinering og begynner nå å lette på sin tredje nedstenging. Landet har likevel fortsatt høye smittetall. Nedstengingen har ført til konfrontasjoner mellom statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Benny Gantz..

NRK - 31 jan 21 kl. 12:22

Israel sender vaksine til Palestina

Myndighetene i Israel sier de skal sende 5.000 doser koronavaksine til palestinerne. Dosene skal brukes til vaksinering av utsatte helsearbeidere, ifølge kontoret til forsvarsminister Benny Gantz..

NRK - 01 dec 20 kl. 20:11

Regjeringskrise i Israel

Israels statsminister Benjamin Netanyahus koalisjonspartner Benny Gantz sier han støtter opposisjonens krav om å oppløse nasjonalforsamlingen. Beslutningen kan tvinge Israel til å holde sitt fjerde valg på under to år..

NRK - 14 apr 20 kl. 01:46

Gantz og Netanyahu får ny frist

Benny Gantz og Benjamin Netanyahu får ytterligere 48 timer til å forsøke å danne ny regjering i Israel etter at fristen gikk ut ved midnatt natt til tirsdag. Oppsisjonleder Gantz hadde bedt president Reuven Rivlin om en forlengelse av mandatet..

NRK - 12 apr 20 kl. 13:21

Gantz får ikkje meir tid

Den israelske presidenten Reuven Rivlin gjev ikkje opposisjonsleiar Benny Gantz meir tid til å forma ei regjering, melder AFP. Gantz bad laurdag om to ekstra veker for å danna ei koalisjonsregjering med Benjamin Netanyahu..

NRK - 25 jan 20 kl. 21:57

Benny Gantz møter Trump til uken

Israels opposisjonsleder Benny Gantz skal møte president Donald Trump i Det hvite hus mandag for å drøfte Trumps fredsplan for Midtøsten. Gantz møter den amerikanske presidenten dagen før statsminister Benjamin Netanyahu skal til Det hvite hus..

NRK - 26 mar 20 kl. 17:28

Gantz blir leder av parlamentet

Benny Gantz ble torsdag valgt til parlamentspresident i Israel, melder AP. De kaller det en overraskende vending, som åpner for maktdeling i landet. Gantz var hovedutfordreren til statsminister Benjamin Netanyahu i valget tidligere denne måneden..

NRK - 08 jul 20 kl. 12:25

Forsvarsminister går i karantene

Forsvarsministeren i Israel, Benny Gantz, opplyser onsdag at han vil gå i karantene etter at han har vore i kontakt med ein smitteberar. Samstundes har styresmaktene denne veka innført koronarestriksjonar att for å kontrollere eit nytt smitteutbrot..

NRK - 20 apr 20 kl. 18:28

Israel: Gantz og Netanyahu enige

Benny Gantz og Benjamin Netanyahu er enige om samlingsregjering i Israel, melder AFP.

Aftenposten - 14 apr 20 kl. 06:34

Gantz og Netanyahu får forlenget frist for å danne regjering

Benny Gantz og Benjamin Netanyahu får ytterligere 48 timer til å forsøke å danne ny regjering i Israel etter at fristen gikk ut ved midnatt natt til tirsdag..

NRK - 27 mar 20 kl. 08:31

Kan bli uventa koalisjon i Israel

Opposisjonsleiar Benny Gantz vart vald til parlamentsleiar i Israel. Det blir tolka som at han og statsminister Netanyahuhar vorte einige om å danne ei koalisjonsregjering. Gantz seier at koronakrisa gjer det nødvendig å ta uvanlege avgjerder..

NRK - 23 okt 19 kl. 20:01

Oppdraget er gitt til Gantz

Israels president, Reuven Rivlin, har gitt Benny Gantz i oppdrag å danne ny regjering etter at Benjamin Netanyahu feilet. Gantz er landets tidligere militærsjef. Dersom Gantz heller ikke lykkes, kan Israel gå mot sitt tredje valg på ett år..

NRK - 15 mar 20 kl. 18:13

Mulig ny statsminister i Israel

Den israelske presidenten Reuven Rivlin har bedt opposisjonsleder Benny Gantz om å danne en regjering. Klarer Gantz oppgaven vil det være første gang siden 2009 at landet har en annen leder en Benjamin Netanyahu, melder AP..

Aftenposten - 17 maj 20 kl. 13:33

Netanyahu presenterer Israels nye regjering

Benjamin Netanyahu, som senere på dagen blir tatt i ed som Israels statsminister, presenterte samlingsregjeringen med rivalen Benny Gantz søndag..

NRK - 13 maj 20 kl. 07:46

USAs utenriksminister i Israel

USAs utenriksminister Mike Pompeo er i Israel for samtaler med statsminister Benjamin Netanyahu og hans koalisjonspartner Benny Gantz. Tema er blant annet annekteringen av okkuperte områder på Vestbredden, samt Irans atomprogram, melder AFP..

NRK - 10 maj 20 kl. 01:20

Hundrevis av israelere i protest

Hundrevis av israelere demonstrerte lørdag, mot den påtroppende samlingsregjeringen til statsminister Benjamin Netanyahu og opposisjonslederen Benny Gantz, i Jerusalem og andre byer. På Rabin-plassen i Tel Aviv deltok flere hundre demonstranter..

NRK - 10 maj 20 kl. 01:20

Hundrevis av israelere demonstrerte

Hundrevis av israelere demonstrerte lørdag, mot den påtroppende samlingsregjeringen til statsminister Benjamin Netanyahu og opposisjonslederen Benny Gantz, i Jerusalem og andre byer. På Rabin-plassen i Tel Aviv deltok flere hundre demonstranter..

NRK - 07 maj 20 kl. 21:49

Netanyahu får danne regjering

Israels president Reuven Rivlin har gitt statsminister Benjamin Netanyahu i oppdrag å danne ny regjering. Det skjer etter at nasjonalforsamlingen godkjente avtalen om en koalisjonsregjering som Netanyahus parti har inngått med Benny Gantz sitt parti..

NRK - 06 maj 20 kl. 22:46

Godkjenner samarbeidsavtalen

Høyesterett i Israel har godkjent avtalen mellom statsminister Benjamin Netanyahu og hans tidligere rival Benny Gantz, om å danne koalisjonsregjering. Den nye regjeringen tiltrer 13. mai og setter punktum for den lanvarige politiske krisen i landet..

Aftenposten - 25 apr 20 kl. 23:14

Tusenvis i protest mot Israels samlingsregjering

Flere tusen israelere deltok lørdag i en demonstrasjon mot avtalen mellom Benjamin Netanyahu og opposisjonsleder Benny Gantz om å danne en samlingsregjering..

NRK - 25 apr 20 kl. 23:13

Tusener i protest i Tel Aviv

Flere tusen israelere proesterte lørdag i Tel Avis mot statsminister Benjamin Netanyahu og avtalen som er inngått med opposisjonsleder Benny Gantz som sikrer at Netanyahu kan fortsette som statsminister trass i korrupsjonstiltalen mot ham..

VG - 22 apr 20 kl. 08:47

Israelsk nødløsning

Etter tre valg på vel ett år uten noe klart resultat får Israel en samlingsregjering. Statsminister Benjamin Netanyahu og opposisjonsleder Benny Gantz er enige om å fordele makten de neste tre årene. Det er en nødløsning fremskyndet av coronaepidemien..

VG - 20 apr 20 kl. 19:29

Enige om samlingsregjering i Israel - bytter på å være statsminister

Israels statsminister Benjamin Netanyahu og hans fremste rival Benny Gantz er enige om å danne en samlingsregjering etter måneder med politisk stillstand..

VG - 20 apr 20 kl. 19:29

Danner «kriseregjering» i Israel - bytter på å være statsminister

Israels statsminister Benjamin Netanyahu og hans fremste rival Benny Gantz er enige om å danne en samlingsregjering etter måneder med politisk stillstand..

P4 - 20 apr 20 kl. 18:30

- Eniget om koalisjonsregjering i Israel

Det skal nå være enighet om en koalisjonsregjering i Israel. Etter tre valg med fastlåst stilling skal Benny Gantz og Benjamin Netanyahu nå ha blitt enige, melder israelske medier, som også skriver at de to skal bytte på å være statsminister. Dette er ikke bekreftet..

NRK - 17 sep 19 kl. 15:25

Benny Gantz saksøkt i Nederland

En av favorittene i Israel-valget, tidligere forsvarssjef Benny Gantz, er saksøkt i Nederland, anklaget for medvirkning til drap på en familie på Gazastripen. Gantz var forsvarssjef fra 2011 til 2015 og ledet store militæroffensiver mot Gazastripen..

NRK - 16 apr 20 kl. 01:21

Ingen enighet om regjering i Israel

Benjamin Netanyahus og Benny Gantz har ikke blitt enige om et regjeringssamarbeid innen fristen midnatt. Det kan bety et fjerde valg på to år. Dersom ikke fristen ble nådd, slo president Reuven Rivlin fast at han sender oppgaven videre til Knesset..

Aftenposten - 29 mar 20 kl. 22:02

Blått og hvitt-alliansen i Israel rakner etter forslag om kriseregjering

Det israelske partiet Blått og hvitt går i oppløsning etter at to partitopper trekker seg som følge av at partileder Benny Gantz ber om kriseregjering..

P4 - 23 okt 19 kl. 20:20

Gantz har fått regjeringsoppdrag

Israels tidligere militærsjef Benny Gantz har fått i oppdrag å danne ny regjering. Benjamin Netanyahu som har vært statsminister siden 2009 kunngjorde tidligere denne uken at han har mislyktes med regjeringsforhandlingene. Om Gantz ikke lykkes går det mot det tredje valget i Israel på under ett år..

NRK - 23 okt 19 kl. 20:01

Ny regjering i Israel

Israels president, Reuven Rivlin, har gitt Benny Gantz i oppdrag å danne ny regjering etter at Benjamin Netanyahu feilet. Gantz er landets tidligere militærsjef. Dersom Gantz heller ikke lykkes, kan Israel gå mot sitt tredje valg på ett år..

VG - 23 okt 19 kl. 20:01

Israels president har gitt Benny Gantz regjeringsoppdrag

Israels tidligere militærsjef Benny Gantz har fått i oppdrag av landets president Reuven Rivlin å danne ny regjering etter at Benjamin Netanyahu feilet..

P4 - 03 mar 20 kl. 05:17

Netanyahu erklærte valgseier

Israels statsminister Benjamin Netanyahu erklærte like før midnatt det han kaller en enorm valgseier over alle forventninger. Da viset valgdagsmålingen at Likud leigger an til å få 36 eller 37 mandater i nasjonalforsamlingen Knesset, mens rivalen Benny Gantz og hans parti Blått og Hvitt ser ut til å få 32 eller 33. Det kan likevel bety at Netanyahu mangler ett mandat for å få flertall, selv med hans utvidede høyre-koallisjon..

P4 - 02 mar 20 kl. 21:18

Netanyahu mot valgseier

Statsminister Benjamin Netanyahu ser ut til å sikre makten i Israel. I den første valgdagsmålingen som ble offentliggjort for en time siden, får hans parti flest mandater. Dette er tredje gang israelerne går til urnene på under et år, etter at Netanyahu, eller hans utfordrer, Benny Gantz, klarte å etablere flertall i nasjonalforsmanlingen.

NRK - 02 mar 20 kl. 06:44

Valurnene har opna i Israel

I Israel har valurnene måndag opna for det tredje valet på ny nasjonalforsamling på eitt år, melder AFP. Det er venta at det blir jamt mellom Likud-partiet til statsminister Netanyahu og sentrumsalliansen Blått og kvitt til utfordrar Benny Gantz..

P4 - 19 sep 19 kl. 15:11

Gantz krever statsministerposten

Benny Gantz krever å bli neste statsminister i Israel. Det sier han til pressen etter at statsminister Benjamin Netanyahu i dag foreslo å danne en samlingsregjering. Gantz parti Blå og Hvitt har fått to flere seter i Knesset enn Netanyahus Likud etter valget tirsdag..

NRK - 19 sep 19 kl. 14:42

Gantz krever statsministerposten

Benny Gantz, som vant valget i Israel, krever statsministerposten. Valgvinneren sier det kun er aktuelt med et samarbeid hvis han blir statsminister. Gantz har tidligere sagt nei til å sitte i regjering med Netanyahu..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com