Base

Monday, 11 December, 00:35

Nyheter om Base

NRK - 04 dec 23 kl. 03:05

Flyfusjon på trappene for Alaska og Hawaii

Alaska Airlines vil kjøpe Hawaiian Airlines for 1,9 milliarder dollar og befeste sin posisjon som USAs femte største flyselskap. Dersom konkurransemyndighetene godkjenner oppkjøpet, vil det samlede flyselskapet ha en flåte på 365 fly og dekke 138 destinasjoner. Alaska Airlines har hovedkontor i Seattle i delstaten Washington og flyr primært i de vestlige delene av USA.

NRK - 01 dec 23 kl. 11:22

Marcus & Martinus deltar på Melodifestivalen i 2024

Marcus & Martinus skal delta på Sveriges svar på Melodi Grand Prix, Melodifestivalen i 2024. Det melder Expressen. Duoen var med i samme musikkkonkurranse tidligere i år, og endte da på en andreplass i finalen med låta «Air».

Aftenposten - 16 nov 23 kl. 15:35

Israel hevder Hamas har Base under sykehuset. Dette er bevisene de har vist frem til nå.

Israel har lenge påstått at Hamas har sin operasjonelle hovedBase under Shifa-sykehuset..

NRK - 14 nov 23 kl. 15:02

Malis hær på plass i opprørsbastion i nord

Malis regjeringshær har rykket inn i byen Kidal nord i landet. Byen er en kjent opprørsbastion der FN-soldater inntil nylig var stasjonert. FN-soldatene evakuerte fra sin Base i Kidal 31.

NRK - 04 nov 23 kl. 05:26

FlyvåpenBase angrepet i Pakistan

Seks militante har gått til angrep på en treningsBase for Pakistans flyvåpen, opplyser landets forsvar. Islamistgruppen Tehreek-e-jihad uttaler at den sto bak angrepet. Tre av angriperne ble drept før de klarte å ta seg inn på Basen.

NRK - 02 nov 23 kl. 22:21

Angrepsdrone skutt ned ved amerikansk Base i Iran

En angrepsdrone mot en amerikansk flyBase i Nord-Irak er skutt ned. Det melder Reuters. Ved Al-Harir Basen ble den skutt ned av Basens forsvarssystemer..

NRK - 02 nov 23 kl. 09:39

Demokratiet svekkes over store deler av verden

Den demokratiske tilbakegangen fortsetter i nesten halvparten av verdens land, ifølge tankesmia IDEA. Også i flere vestlige land står det dårligere til. Utviklingen beskrives i den årlige rapporten fra IDEA, som har Base i Stockholm.

NRK - 31 okt 23 kl. 05:05

RSF-militsen i Sudan hevder å ha tatt kontroll over flyplass

Militsgruppen RSF i Sudan hevder å ha fratatt regjeringshæren kontrollen over en flyplass vest for hovedstaden Khartoum. Belila-flyplassen i delstaten Vest-Kordofan ble benyttet av regjeringshæren som Base for kampfly, hevdet RSF mandag. Regjeringshæren og den paramilitære gruppen Rapid Support Forces har i seks måneder kjempet om kontrollen i landet.

NRK - 27 okt 23 kl. 14:59

Macron sier flere land ønsker å bygge en «humanitær koalisjon»

Frankrikes Emmanuel Macron sier flere europeiske land ønsker å bygge opp en «humanitær allianse» i Gaza, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Han trekker ifølge nyhetsbyrået frem Kypros som et mulig sted å ha Base for humanitære operasjoner..

NRK - 27 okt 23 kl. 14:59

Macron ber om humanitær våpenhvile

Frankrikes president Emmanuel Macron ber om det han kaller en humanitær våpenhvile i Gaza, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Han trekker ifølge nyhetsbyrået frem Kypros som et mulig sted å ha Base for humanitære operasjoner..

NRK - 25 okt 23 kl. 01:53

Apple vil gi «alle» muligheten til å gjøre reparasjoner

Apple vil gjøre redskaper, deler og dokumenter som trengs for å reparere selskapets datamaskiner og telefoner, tilgjengelig for vanlige amerikanere, ifølge Det hvite hus. Alt vil bli gjort tilgjengelig til rimelige priser for kunder og verksteder i hele USA, kunngjorde Lael Brainar tirsdag. Hun leder USAs økonomiske råd, som gir råd til Det hvite hus.

NRK - 13 okt 23 kl. 04:33

Flere hundre amerikanske soldater kommer til Værnes

Minst to kontingenter på flere hundre amerikanske marinesoldater skal i løpet av kort tid komme til Trøndelag. Soldatene skal ha Base for treningen sin på Værnes mens de er i Norge, skriver Adresseavisen. – Vi ser fram til å samarbeide tett med HV-12 og Forsvarets logistikk, Det er viktig at vi kan trene på å operere sammen og at vi kan operere i kaldt klima, sier Paul Addington fra det amerikanske marinekorpset.

NRK - 12 okt 23 kl. 21:52

Fransk politi undersøker mulig forgiftning av russisk journalist

Den russiske journalisten Marina Ovsjannikova, som bor i eksil i Frankrike, kan ha blitt utsatt for et giftangrep, opplyser politikilder til AFP. Journalisten følte seg uvel etter å ha funnet et pulver utenfor leilighetsdøra si torsdag, sier en politikilde tett på saken til nyhetsbyrået. Det er imidlertid foreløpig ikke funnet tegn på noe giftstoff.

NRK - 11 okt 23 kl. 08:28

Palestinske helsemyndigheter: Minst 950 drept i israelske angrep – 5000 såret

Minst 450 mål skal være rammet av israelske luftangrep i Gaza i løpet av natten. Ifølge helsemyndighetene i det Hamas-kontrollerte området er 950 drept totalt. I tillegg til de drepte skal 5000 være såret.

NRK - 09 okt 23 kl. 00:46

Widerøe-fly sendte ut maydaymelding – måtte returnere til Bodø

Et Widerøe-fly på vei til Evenes og Andenes måtte søndag returnere til Bodø etter å ha fått tekniske problemer. Om bord i flyet satt det 48 passasjerer, skriver Avisa Nordland. Det tekniske problemene oppsto kort til etter avgang.

NRK - 06 okt 23 kl. 22:56

Tyrkia hevder å ha angrepet 15 kurdiske mål i nordlige Syria

Tyrkias forsvarsdepartement hevder å ha ødelagt 15 militante mål i Nord-Syria fredag, etter at en kurdiskledet milits hevdet å ha drept fem tyrkiske soldater. I en uttalelse fredag kveld hevder departementet at flere militante var blitt drept i et tyrkisk luftangrep mot ulike kurdiske militante mål i nabolandet Syria. Det er ikke kjent hvilken region i Nord-Syria som er rammet.

NRK - 06 okt 23 kl. 16:00

Kurdiskledet milits i Syria sier de har drept fem tyrkiske soldater

Den USA-allierte syriskkurdiske militsen SDF hevder fredag at de har drept fem tyrkiske soldater i et angrep mot to tyrkiske militærBaser i Syria. Ifølge militsen var angrepet et svar på Tyrkias droneangrep mot kurdiskkontrollerte områder i Syria, som har tatt livet av flere mennesker. Tyrkiske sikkerhetsstyrker har også tatt livet av 26 militante kurdere i Nord-Syria gjennom natten som gjengjeldelse for et rakettangrep på en tyrkisk Base, ifølge Tyrkias forsvarsdepartement.

NRK - 05 okt 23 kl. 12:07

Ny russisk marineBase under planlegging på Svartehavskysten

Russland planlegger å bygge en marineBase ved Svartehavet i den russiskvennlige utbryterregionen Abkhasia i Georgia. Opplysningen kommer fra lederen for regionen en dag etter et møte med president Vladimir Putin, skriver avisa Izvestiya. Aslan Bzhania, den selvutnevnte presidenten i utbryterregionen, sa at det var signert en avtale om en permanent marineBase i Ochamchira-regionen.

NRK - 20 sep 23 kl. 08:08

Bjørner raidet doughnut-leveranse i Alaska

To bjørner har raidet en varebil som skulle levere doughnuts på en amerikansk militærBase i delstaten Alaska. Sjåføren lot dørene stå åpne da han stanset på leveringsruten utenfor en storkiosk på militærBasen, slik han pleide. Men denne gangen vandret en binne og en av hennes bjørneunger rundt i området.

NRK - 10 sep 23 kl. 03:25

Omfattende redningsaksjon satt i gang i Tyrkia

Redningsarbeidere har startet en krevende aksjon for å hente ut en syk amerikansk grotteforsker som sitter fast 1 kilometer inne i en grotte i Tyrkia. – I ettermiddag begynte aksjonen for å flytte ham fra der han sitter 1040 meter nede i grotten til en Base på 700 meters dybde, opplyste det tyrkiske krisehåndteringsdirektoratet AFAD lørdag. 40 år gamle Mark Dickey ble akutt syk 2.

NRK - 07 sep 23 kl. 23:51

Biden på vei til G20-toppmøtet

USAs president Joe Biden har forlatt Washington med kurs for New Delhi og G20-toppmøtet der. Deretter går reisen videre til Vietnam. Biden dro med Air Force One fra Joint Base Andrews nær Washington sent torsdag kveld norsk tid.

NRK - 05 sep 23 kl. 15:41

Frankrike diskuterer tilbaketrekking av «visse militære elementer» fra Niger

Det franske forsvaret er i samtaler med Nigers militære om å trekke ut «elementer» av sin militære tilstedeværelse i det kupprammede landet. En kilde nær den franske forsvarsministeren Sébastien Lecornu har tidligere sagt til AFP at det pågår samtaler om «lettelser av franske militærressurser» i Niger. Rundt 1500 franske soldater er for tiden utplassert i Niger som en del av Frankrikes bredere kamp mot jihadister i Sahel-området.

NRK - 03 sep 23 kl. 23:17

Irak: Fire demonstranter drept

Fire personer er drept og flere titalls skadd i sammenstøt mellom ulike etniske grupper i den nordirakiske byen Kirkuk, opplyser politiet. Konflikten dreier seg om hvem som skal få bruke en bygning som før har vært hovedkvarteret for Kurdistans demokratiske parti (KDP), men de siste seks årene vært hærens Base, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 03 sep 23 kl. 08:12

Irak: Én demonstrant drept

En demonstrant ble skutt og drept og titalls ble skadd i sammenstøt mellom ulike etniske grupper i den nordirakiske byen Kirkuk, opplyser politiet. Det melder Reuters. Volden oppsto etter at det hadde bygd seg opp spenning i flere dager rundt hvem som skal få bruke en bygning i byen.

VG - 26 aug 23 kl. 09:28

Ukraina hevder å ha truffet russisk Base på Krim

Ukrainas militæretterretning sier et ukrainsk droneangrep traff en russisk militærBase dypt inne på den ulovlig annekterte Krim-halvøya fredag..

NRK - 26 aug 23 kl. 04:51

Hevder å ha truffet russisk Base på Krim

Ukrainas militæretterretning sier et ukrainsk droneangrep traff en russisk militærBase dypt inne på den ulovlig annekterte Krim-halvøya fredag. Beboere i det aktuelle området har meldt om skadde, eksplosjoner og en stengt vei. Tidlig fredag opplyste Russland om ett av de største samordnede ukrainske luftangrepene mot russiskkontrollert territorium så langt.

NRK - 23 aug 23 kl. 14:34

India landet på månens sørpol

Det indiske månefartøyet i Chandrayaan-3-toktet klarte som det første å lande på månens sørpol. Det skjer tre dager etter at Russland mislyktes da deres Luna-25 krasjet i månens overflate. Målet er å utforske sørpolen, der det er håp om at menneskehetens første permanente Base på månen kan opprettes.

NRK - 23 aug 23 kl. 14:34

India landet nær månens sørpol

India er de første til å klare å lande nær månens sørpol. Det skjer tre dager etter at Russland mislyktes da deres Luna-25 krasjet i månens overflate. Det ubemannede landingsfartøyet Vikram landet trygt.

NRK - 21 aug 23 kl. 20:11

Trudeau med skarp kritikk av Facebook

Canadas statsminister Justin Trudeau beskylder Facebook for å sette profitt høyere enn folk sikkerhet mens skogbranner herjer landet. Meta, som er morselskapet til Facebook og Instagram, kunngjorde i sommer at de ville blokkere nyhetsinnhold fra Canada. Årsaken er en ny lov som krever at gigantselskapet betaler utgiverne for lenker og bruk av deres innhold.

NRK - 21 aug 23 kl. 16:44

India sier månefartøy fungerer perfekt

India sier at romfartøyet Chandrayaan-3 fortsatt fungerer perfekt, kort tid før det er ventet å lande på månens sørpol. India er ett av flere land som deltar i kappløpet om å finne is på månen. Det russiske månelandingsfartøyet Luna-25 krasjet på månen lørdag.

NRK - 21 aug 23 kl. 12:32

Mistenkte nynazister møtte i retten i Tyskland

Rettssaken mot fire antatte nynazister som er mistenkt for å ha grunnlagt den høyreekstreme kampgruppen «Knockout 51», startet mandag i den tyske byen Jena. De fire mennene er tiltalt for å ha planlagt drap på venstrevridde aktivister. To av dem skal angivelig ulovlig ha vært i besittelse av våpen.

NRK - 21 aug 23 kl. 09:37

Minst åtte skal vere drepne i russiske angrep i Syria

Minst åtte personar er drepne i russiske angrep nordvest i Syria, ifølge observatørgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), melder AFP. Angrepet skal ha vore retta mot ein Base som tilhøyrer jihadistgruppa Hayat Tahrir al-Sham, som kontrollerer Idlib-provinsen, som i mange år har vore viktig for opprørsgrupper som kjemper mot president Bahar al-Assad..

NRK - 20 aug 23 kl. 10:01

USA, Japan og Australia holder øvelse i Sør-Kinahavet

To filippinske tjenestemenn sier at USA, Japan og Australia skal holde en marineøvelse i det omstridte Sør-Kinahavet denne uka. De filippinske tjenestemennene sier at øvelsen skal holdes utenfor Filippinenes vestkyst etter flere episoder den siste tiden der kinesiske marinefartøyer har opptrådt aggressivt mot filippinske båter. Filippinene skal ikke delta i øvelsen, der tre marinefartøyer skal seile sammen og gjennomføre felles operasjoner.

Klartale - 15 aug 23 kl. 06:00

Fikk militær opplæring i USA før de tok makta

Makten ble nylig kuppet i Niger. Det er det fjerde kuppforsøket siden 1980. En militærgruppe gikk til angrep på de som styrer landet.

NRK - 27 jul 23 kl. 15:15

Militsen i Sudan hevder å ha rammet jagerflyBase

Opprørerne i Sudan angrep torsdag en militær flyBase nord for Khartoum, hvor flere jagerfly og lagre skal ha blitt ødelagt. Vitner meldte om en rekke beskytninger med raketter og artilleri i hovedstaden torsdag. RSF-militsen hevder å ha drept og såret dusinvis av regjeringssoldater.

NRK - 25 jul 23 kl. 07:42

AFP-journalist såret i droneangrep i Ukraina

Nyhetsbyrået AFP opplyser at en av deres journalister ble såret i et droneangrep mens han rapporterte ved frontlinjen nær byen Bakhmut i Øst-Ukraina. Dylan Collins, en amerikansk statsborger med Base i Libanon, pådro seg splintskader i angrepet mandag og ble evakuert til et sykehus i nærheten. 35-åringen får nå behandling, men tilstanden hans er ikke kritisk, og han er bevisst, opplyser AFP.

NRK - 22 jul 23 kl. 12:43

New Zealands kvinnelandslag måtte evakuere etter brann

New Zealands VM-lag for kvinner ble midlertidig evakuert fra hotellet i Auckland lørdag etter en brann, men alle spillere og ansatte var trygge. Det melder nyhetsbyrået AFP. – New Zealand Football kan bekrefte at laget og ansatte har blitt midlertidig evakuert fra Pullman Hotel, lagets Base for FIFA Women's World Cup, på grunn av en brann, sa New Zealands forbund i en uttalelse.

NRK - 22 jul 23 kl. 12:43

New Zealands kvinnelandslag måtte evakuere etter hotellbrann

New Zealands VM-lag for kvinner ble midlertidig evakuert fra hotellet i Auckland lørdag etter en brann, men alle spillere og ansatte var trygge. Det melder nyhetsbyrået AFP. – New Zealand Football kan bekrefte at laget og ansatte har blitt midlertidig evakuert fra Pullman Hotel, lagets Base for FIFA Women's World Cup, på grunn av en brann, sa New Zealands forbund i en uttalelse.

NRK - 19 jul 23 kl. 00:26

Wagner-soldater på vei mot ny Base i Belarus

Nye satellittbilder viser at en stor gruppe med antatte Wagner-soldater har kommet til en stor, nyanlagt leir i Belarus, skriver BBC. Et stort antall kjøretøy og mye personell er på vei inn i leiren ved Tsel, som er en nedlagt militærleir rundt 100 kilometer sør for hovedstaden Minsk. Leiren ble utpekt som et nytt hovedkvarter for Wagner-gruppen etter avtalen som ble inngått etter opprøret i juni.

NRK - 12 jul 23 kl. 21:05

Seks politifolk drept og tolv personer såret i bombeangrep i Mexico

Seks politifolk er drept og tolv personer såret i et bombeangrep i den vestlige delstaten Jalisco i Mexico, ifølge guvernør Enrique Alfaro. – Et feigt angrep mot politifolk og ansatte ved påtalemyndighetens kontor, skriver Alfaro på Twitter. Han hadde tidligere meldt at tre var drept.

NRK - 12 jul 23 kl. 09:02

Tre politifolk drept og ti personer såret i bombeangrep i Mexico

Tre politifolk er drept og ti personer er såret etter et bombeangrep i den vestlige delstaten Jalisco i Mexico, ifølge guvernøren Enrique Alfaro. – Et feigt angrep mot politifolk og ansatte ved påtalemyndighetens kontor har tatt livet av tre ansatte og såret ti andre, skriver Alfaro på Twitter. Den vestlige delstaten er Base for Jalisco Nueva Generación, et av Mexicos mektigste narkokarteller.

NRK - 30 jun 23 kl. 10:02

AFP: Droneangrep mot Wagner-Base i Libya

En Base tilhørende den russiske leiesoldatgruppen Wagner ble fredag morgen utsatt for et droneangrep øst i Libya, opplyser militærkilder til AFP. Wagner-Basen ligger ved Al-Kharruba-flyBasen, som ligger omtrent 150 kilometer sørvest for Benghazi. En tjenestemann i militæret opplyser til AFP at det er ukjent hvem som står bak angrepet.

NRK - 30 jun 23 kl. 05:09

20 drept i etnisk konflikt i Kongo

Væpnede menn har denne uken drept minst 20 personer i en etnisk konflikt som har kostet flere hundre mennesker livet i Kongo, opplyser Human Rights Watch. Menneskerettsgruppen sier krigere fra Mobondo-militsen mandag angrep en buss med handelsfolk fra den etniske gruppen teke. Bussen ble stukket i brann i en landsby i regionen Kwamouth nordøst for hovedstaden Kinshasa.

NRK - 27 jun 23 kl. 17:29

Baltiske land ber Nato øke sikkerheten i øst med Wagner-soldater i Belarus

Latvia og Litauen ber Nato styrke sikkerheten langs alliansens østflanke som en sikkerhetsforanstaltning for en mulig Wagner-Base i Belarus. – Vi har sett hva disse leiesoldatene er i stand til, sa Latvias utenriksminister Edgars Rinkevics under et besøk i Paris sammen med sine to andre baltiske kolleger. Litauens utenriksminister Gabrielius Landsbergis viste til hvor raskt Wagner-soldater rykket fram mot Moskva lørdag, flere hundre kilometer på én dag, og han pekte på at det viser et stort behov for å styrke forsvaret av grensen til Belarus.

NRK - 25 jun 23 kl. 13:42

Britenes tidligere forsvarssjef frykter Wagner-angrep fra Belarus

Storbritannias tidligere forsvarssjef Richard Dannatt frykter at leiesoldater fra Wagner-gruppen vil bruke Belarus som Base for nye angrep i Ukraina. Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin avblåste lørdag et opprør mot militærledelsen i Moskva i bytte mot amnesti for seg og sine leiesoldater. Som en del av avtalen flytter Prigozjin selv til Belarus, men det er foreløpig uklart hvor mange av soldatene hans som slår følge.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com