Base

Wednesday, 27 September, 18:00

Nyheter om Base

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 sep 23 kl. 08:08

Bjørner raidet doughnut-leveranse i Alaska

To bjørner har raidet en varebil som skulle levere doughnuts på en amerikansk militærBase i delstaten Alaska. Sjåføren lot dørene stå åpne da han stanset på leveringsruten utenfor en storkiosk på militærBasen, slik han pleide. Men denne gangen vandret en binne og en av hennes bjørneunger rundt i området.

NRK - 10 sep 23 kl. 03:25

Omfattende redningsaksjon satt i gang i Tyrkia

Redningsarbeidere har startet en krevende aksjon for å hente ut en syk amerikansk grotteforsker som sitter fast 1 kilometer inne i en grotte i Tyrkia. – I ettermiddag begynte aksjonen for å flytte ham fra der han sitter 1040 meter nede i grotten til en Base på 700 meters dybde, opplyste det tyrkiske krisehåndteringsdirektoratet AFAD lørdag. 40 år gamle Mark Dickey ble akutt syk 2.

NRK - 07 sep 23 kl. 23:51

Biden på vei til G20-toppmøtet

USAs president Joe Biden har forlatt Washington med kurs for New Delhi og G20-toppmøtet der. Deretter går reisen videre til Vietnam. Biden dro med Air Force One fra Joint Base Andrews nær Washington sent torsdag kveld norsk tid.

NRK - 05 sep 23 kl. 15:41

Frankrike diskuterer tilbaketrekking av «visse militære elementer» fra Niger

Det franske forsvaret er i samtaler med Nigers militære om å trekke ut «elementer» av sin militære tilstedeværelse i det kupprammede landet. En kilde nær den franske forsvarsministeren Sébastien Lecornu har tidligere sagt til AFP at det pågår samtaler om «lettelser av franske militærressurser» i Niger. Rundt 1500 franske soldater er for tiden utplassert i Niger som en del av Frankrikes bredere kamp mot jihadister i Sahel-området.

NRK - 03 sep 23 kl. 23:17

Irak: Fire demonstranter drept

Fire personer er drept og flere titalls skadd i sammenstøt mellom ulike etniske grupper i den nordirakiske byen Kirkuk, opplyser politiet. Konflikten dreier seg om hvem som skal få bruke en bygning som før har vært hovedkvarteret for Kurdistans demokratiske parti (KDP), men de siste seks årene vært hærens Base, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 03 sep 23 kl. 08:12

Irak: Én demonstrant drept

En demonstrant ble skutt og drept og titalls ble skadd i sammenstøt mellom ulike etniske grupper i den nordirakiske byen Kirkuk, opplyser politiet. Det melder Reuters. Volden oppsto etter at det hadde bygd seg opp spenning i flere dager rundt hvem som skal få bruke en bygning i byen.

VG - 26 aug 23 kl. 09:28

Ukraina hevder å ha truffet russisk Base på Krim

Ukrainas militæretterretning sier et ukrainsk droneangrep traff en russisk militærBase dypt inne på den ulovlig annekterte Krim-halvøya fredag..

NRK - 26 aug 23 kl. 04:51

Hevder å ha truffet russisk Base på Krim

Ukrainas militæretterretning sier et ukrainsk droneangrep traff en russisk militærBase dypt inne på den ulovlig annekterte Krim-halvøya fredag. Beboere i det aktuelle området har meldt om skadde, eksplosjoner og en stengt vei. Tidlig fredag opplyste Russland om ett av de største samordnede ukrainske luftangrepene mot russiskkontrollert territorium så langt.

NRK - 23 aug 23 kl. 14:34

India landet på månens sørpol

Det indiske månefartøyet i Chandrayaan-3-toktet klarte som det første å lande på månens sørpol. Det skjer tre dager etter at Russland mislyktes da deres Luna-25 krasjet i månens overflate. Målet er å utforske sørpolen, der det er håp om at menneskehetens første permanente Base på månen kan opprettes.

NRK - 23 aug 23 kl. 14:34

India landet nær månens sørpol

India er de første til å klare å lande nær månens sørpol. Det skjer tre dager etter at Russland mislyktes da deres Luna-25 krasjet i månens overflate. Det ubemannede landingsfartøyet Vikram landet trygt.

NRK - 21 aug 23 kl. 20:11

Trudeau med skarp kritikk av Facebook

Canadas statsminister Justin Trudeau beskylder Facebook for å sette profitt høyere enn folk sikkerhet mens skogbranner herjer landet. Meta, som er morselskapet til Facebook og Instagram, kunngjorde i sommer at de ville blokkere nyhetsinnhold fra Canada. Årsaken er en ny lov som krever at gigantselskapet betaler utgiverne for lenker og bruk av deres innhold.

NRK - 21 aug 23 kl. 16:44

India sier månefartøy fungerer perfekt

India sier at romfartøyet Chandrayaan-3 fortsatt fungerer perfekt, kort tid før det er ventet å lande på månens sørpol. India er ett av flere land som deltar i kappløpet om å finne is på månen. Det russiske månelandingsfartøyet Luna-25 krasjet på månen lørdag.

NRK - 21 aug 23 kl. 12:32

Mistenkte nynazister møtte i retten i Tyskland

Rettssaken mot fire antatte nynazister som er mistenkt for å ha grunnlagt den høyreekstreme kampgruppen «Knockout 51», startet mandag i den tyske byen Jena. De fire mennene er tiltalt for å ha planlagt drap på venstrevridde aktivister. To av dem skal angivelig ulovlig ha vært i besittelse av våpen.

NRK - 21 aug 23 kl. 09:37

Minst åtte skal vere drepne i russiske angrep i Syria

Minst åtte personar er drepne i russiske angrep nordvest i Syria, ifølge observatørgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), melder AFP. Angrepet skal ha vore retta mot ein Base som tilhøyrer jihadistgruppa Hayat Tahrir al-Sham, som kontrollerer Idlib-provinsen, som i mange år har vore viktig for opprørsgrupper som kjemper mot president Bahar al-Assad..

NRK - 20 aug 23 kl. 10:01

USA, Japan og Australia holder øvelse i Sør-Kinahavet

To filippinske tjenestemenn sier at USA, Japan og Australia skal holde en marineøvelse i det omstridte Sør-Kinahavet denne uka. De filippinske tjenestemennene sier at øvelsen skal holdes utenfor Filippinenes vestkyst etter flere episoder den siste tiden der kinesiske marinefartøyer har opptrådt aggressivt mot filippinske båter. Filippinene skal ikke delta i øvelsen, der tre marinefartøyer skal seile sammen og gjennomføre felles operasjoner.

Klartale - 15 aug 23 kl. 06:00

Fikk militær opplæring i USA før de tok makta

Makten ble nylig kuppet i Niger. Det er det fjerde kuppforsøket siden 1980. En militærgruppe gikk til angrep på de som styrer landet.

NRK - 30 jun 23 kl. 10:02

AFP: Droneangrep mot Wagner-Base i Libya

En Base tilhørende den russiske leiesoldatgruppen Wagner ble fredag morgen utsatt for et droneangrep øst i Libya, opplyser militærkilder til AFP. Wagner-Basen ligger ved Al-Kharruba-flyBasen, som ligger omtrent 150 kilometer sørvest for Benghazi. En tjenestemann i militæret opplyser til AFP at det er ukjent hvem som står bak angrepet.

NRK - 25 jun 23 kl. 13:42

Britenes tidligere forsvarssjef frykter Wagner-angrep fra Belarus

Storbritannias tidligere forsvarssjef Richard Dannatt frykter at leiesoldater fra Wagner-gruppen vil bruke Belarus som Base for nye angrep i Ukraina. Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin avblåste lørdag et opprør mot militærledelsen i Moskva i bytte mot amnesti for seg og sine leiesoldater. Som en del av avtalen flytter Prigozjin selv til Belarus, men det er foreløpig uklart hvor mange av soldatene hans som slår følge.

NRK - 15 jun 23 kl. 14:15

Equinor vil samle produksjon i Sogn

For å få ned kostnadene med bygging av flytende havvindturbiner vil Equinor samle produksjonen ved Wergeland Base i Gulen i Sogn. Equinor har inngått en samarbeidsavtale med Wergeland Group som foretrukken leverandør av Base for bygging av fundamenter og sammenstilling av turbiner for flytende havvind, skriver Teknisk Ukeblad..

NRK - 27 jul 23 kl. 15:15

Militsen i Sudan hevder å ha rammet jagerflyBase

Opprørerne i Sudan angrep torsdag en militær flyBase nord for Khartoum, hvor flere jagerfly og lagre skal ha blitt ødelagt. Vitner meldte om en rekke beskytninger med raketter og artilleri i hovedstaden torsdag. RSF-militsen hevder å ha drept og såret dusinvis av regjeringssoldater.

NRK - 25 jul 23 kl. 07:42

AFP-journalist såret i droneangrep i Ukraina

Nyhetsbyrået AFP opplyser at en av deres journalister ble såret i et droneangrep mens han rapporterte ved frontlinjen nær byen Bakhmut i Øst-Ukraina. Dylan Collins, en amerikansk statsborger med Base i Libanon, pådro seg splintskader i angrepet mandag og ble evakuert til et sykehus i nærheten. 35-åringen får nå behandling, men tilstanden hans er ikke kritisk, og han er bevisst, opplyser AFP.

NRK - 22 jul 23 kl. 12:43

New Zealands kvinnelandslag måtte evakuere etter brann

New Zealands VM-lag for kvinner ble midlertidig evakuert fra hotellet i Auckland lørdag etter en brann, men alle spillere og ansatte var trygge. Det melder nyhetsbyrået AFP. – New Zealand Football kan bekrefte at laget og ansatte har blitt midlertidig evakuert fra Pullman Hotel, lagets Base for FIFA Women's World Cup, på grunn av en brann, sa New Zealands forbund i en uttalelse.

NRK - 22 jul 23 kl. 12:43

New Zealands kvinnelandslag måtte evakuere etter hotellbrann

New Zealands VM-lag for kvinner ble midlertidig evakuert fra hotellet i Auckland lørdag etter en brann, men alle spillere og ansatte var trygge. Det melder nyhetsbyrået AFP. – New Zealand Football kan bekrefte at laget og ansatte har blitt midlertidig evakuert fra Pullman Hotel, lagets Base for FIFA Women's World Cup, på grunn av en brann, sa New Zealands forbund i en uttalelse.

NRK - 19 jul 23 kl. 00:26

Wagner-soldater på vei mot ny Base i Belarus

Nye satellittbilder viser at en stor gruppe med antatte Wagner-soldater har kommet til en stor, nyanlagt leir i Belarus, skriver BBC. Et stort antall kjøretøy og mye personell er på vei inn i leiren ved Tsel, som er en nedlagt militærleir rundt 100 kilometer sør for hovedstaden Minsk. Leiren ble utpekt som et nytt hovedkvarter for Wagner-gruppen etter avtalen som ble inngått etter opprøret i juni.

NRK - 12 jul 23 kl. 21:05

Seks politifolk drept og tolv personer såret i bombeangrep i Mexico

Seks politifolk er drept og tolv personer såret i et bombeangrep i den vestlige delstaten Jalisco i Mexico, ifølge guvernør Enrique Alfaro. – Et feigt angrep mot politifolk og ansatte ved påtalemyndighetens kontor, skriver Alfaro på Twitter. Han hadde tidligere meldt at tre var drept.

NRK - 12 jul 23 kl. 09:02

Tre politifolk drept og ti personer såret i bombeangrep i Mexico

Tre politifolk er drept og ti personer er såret etter et bombeangrep i den vestlige delstaten Jalisco i Mexico, ifølge guvernøren Enrique Alfaro. – Et feigt angrep mot politifolk og ansatte ved påtalemyndighetens kontor har tatt livet av tre ansatte og såret ti andre, skriver Alfaro på Twitter. Den vestlige delstaten er Base for Jalisco Nueva Generación, et av Mexicos mektigste narkokarteller.

NRK - 30 jun 23 kl. 05:09

20 drept i etnisk konflikt i Kongo

Væpnede menn har denne uken drept minst 20 personer i en etnisk konflikt som har kostet flere hundre mennesker livet i Kongo, opplyser Human Rights Watch. Menneskerettsgruppen sier krigere fra Mobondo-militsen mandag angrep en buss med handelsfolk fra den etniske gruppen teke. Bussen ble stukket i brann i en landsby i regionen Kwamouth nordøst for hovedstaden Kinshasa.

NRK - 27 jun 23 kl. 17:29

Baltiske land ber Nato øke sikkerheten i øst med Wagner-soldater i Belarus

Latvia og Litauen ber Nato styrke sikkerheten langs alliansens østflanke som en sikkerhetsforanstaltning for en mulig Wagner-Base i Belarus. – Vi har sett hva disse leiesoldatene er i stand til, sa Latvias utenriksminister Edgars Rinkevics under et besøk i Paris sammen med sine to andre baltiske kolleger. Litauens utenriksminister Gabrielius Landsbergis viste til hvor raskt Wagner-soldater rykket fram mot Moskva lørdag, flere hundre kilometer på én dag, og han pekte på at det viser et stort behov for å styrke forsvaret av grensen til Belarus.

VG - 23 jun 23 kl. 08:41

Britisk etterretning: Russland med hval-satsing på Krim-halvøya

Siden i fjor sommer har den russiske marinen investert stort i sikring av den russiske marines Base i Sevastopol, ifølge britene. Det skal også inkludere hvaler..

NRK - 22 jun 23 kl. 19:20

Polen: – Ikke innblandet i Nord Stream-sabotasje

Polen avviser opplysninger om at landet kan ha vært involvert i sprenging av gassrørledningen Nord Stream i fjor høst. – Det er ingen beviser for at polske borgere var innblandet i sprengingen av Nord Stream, sier den nasjonale påtalemyndigheten torsdag. Samtidig har etterforskning vist at en yacht som er gransket i forbindelse med sprengningen, seilte fra den tyske øya Rügen til en polsk havn og lå der i tolv timer.

NRK - 18 jun 23 kl. 12:09

To til sjukehus etter arbeidsulukke på Stord

Brannvesenet melder at det har vore ei arbeidsulukke på Stord. To arbeidarar skal ha fått etsande Base på seg. Dei er køyrde til sjukehus for behandling, melder politiet.

NRK - 05 maj 23 kl. 04:48

Russland hevder å ha angrepet utenlandske instruktører i Ukraina

Russland har angrepet en Base for utenlandske instruktører i Ukraina, ifølge en russisk militær talsperson. Sergej Zybinskij, talsperson for den vestlige kampgruppen i det russiske militæret, sier til det statlige nyhetsbyrået Ria Novosti at angrepet skjedde i Tsjernihiv-regionen. Han sier at det dreier seg om et flyangrep mot en midlertidig Base for utenlandske instruktører.

NRK - 10 jun 23 kl. 06:20

Avis: Nord Stream-sabotører skal ha brukt Polen som Base

Etterforskningen av sabotasjeaksjonen mot Nord Stream-rørledningen dreies nå mot spor i Polen, melder The Wall Street Journal. Avisa skriver at tyske etterforskere nå undersøker bevis som kan tyde på at et sabotasjeteam brukte Polen som operasjonsBase da rørledningen ble sprengt. Yachten Andromeda, som etterforskerne mistenker var involvert i angrepet, skal ha seilt inn i polsk farvann.

NRK - 04 jun 23 kl. 12:30

Oransje farevarsel om skogbrannfare i Sør-Norge

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om skogbrannfare på oransje nivå for deler av Østlandet, Agder og sørlige del av Rogaland. Vær svært forsiktig med åpen ild. Vegetasjon kan svært lett antennes og veldig store områder kan bli berørt, skriver varslingstjenesten Varsom på sine nettsider.

NRK - 04 jun 23 kl. 11:39

Over 50 ugandiske soldater drept på AU-Base i Somalia

Den ytterliggående opprørsgruppa al-Shabaab drepte i forrige uke 54 ugandiske soldater i et angrep på en militærBase i Somalia, opplyser Ugandas president. Angrepet skjedde 26. mai, men det var først lørdag kveld, over en uke senere, at Ugandas president Yoweri Museveni oppga tallet på drepte ugandere.

NRK - 01 jun 23 kl. 15:15

Russiske myndigheter etterlyser en tredje person etter drap på militærblogger

Russiske etterforskere jakter på en tredje person i forbindelse med attentatet mot den populære bloggeren og krigstilhengeren Vladen Tatarskij i april. I en erklæring postlagt på meldingstjenesten Telegram sier granskningskomiteen for alvorlige forbrytelser at en viss Roman Popkov er ettersøkt for terrorisme og besittelse av eksplosiver. Popkov er en russisk journalist med Base i Ukraina.

Nyhetspressen - 30 maj 23 kl. 11:45

Slik kan AI påvirke casino bransjen

AI er det store «buzz» ordet om dagen, og ser endelig ut til å ha fått sitt store gjennombrudd. Tjenester som ChatGPT har tatt fullstendig av, og det snakkes daglig om nye områder hvor AI og kunstig intelligens får innpass. Vi har sett nærmere på hvordan AI påvirker online casino bransjen.

NRK - 16 apr 23 kl. 09:06

Finland: Vil ha ny Nato-Base i Norden

Valgvinneren etter det finske valget letter på sløret om hva partiet ønsker fra Finlands nye Nato-medlemskap. Samlingspartiet, som nå sitter i regjeringsdiskusjoner, ønsker å få på plass en ny Nato-Base i Finland. Partiet ønsker dermed økt amerikansk tilstedeværelse i landet velkommen.

NRK - 24 maj 23 kl. 11:08

Finnene delt om Nato-Base

Den finske befolkningen er delt i spørsmål om hva landet bør forplikte seg til som Nato-medlem, skriver avisa Helsingin Sanomat. I en måling gjort av Kantar for avisa, sier 39 prosent av de spurte at Finland ikke bør huse en Nato-militærBase. Rundt en tredel er usikre, mens 27 prosent er positive.

NRK - 22 maj 23 kl. 20:14

Tim Scott går offisielt inn for å bli republikanernes presidentkandidat

Tim Scott (57), den eneste svarte senatoren for det republikanske partiet i USA, har lansert sin kampanje for å bli partiets presidentkandidat ved neste års valg. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Scott, som er senator for Sør-Carolina, kunngjorde før helgen at han kaster seg inn i valgkampen.

NRK - 06 maj 23 kl. 05:00

Ekspert: Ukraina gjør klart for offensiv

En rekke angrep inne i Russland tyder på at Ukraina forbereder seg på den lenge varslede våroffensiven. Det mener Mykhailo Samus, visedirektør ved Senteret for militære studier i Kyiv. Myndighetene i Kyiv har ikke tatt på seg ansvaret for angrepene, men Russland sier det er ukrainsk sabotasje i en skala vi ikke tidligere har sett.

NRK - 28 apr 23 kl. 05:07

Tre omkom i helikopterstyrt i Alaska

Tre menneske omkom då to militærhelikopter styrta i den amerikanske delstaten Alaska, melder militære styresmakter. Helikoptera var på veg tilbake frå eit treningstokt då dei styrta ved Healy i Alaska. Kvart helikopter hadde to om bord.

NRK - 28 apr 23 kl. 02:39

To militærhelikoptre styrtet i USA

To militærhelikoptre har styrtet i delstaten Alaska i USA, opplyser den amerikanske hæren. Helikoptrene var på vei tilbake fra en treningsflygning da ulykken skjedde torsdag. Nødetatene jobber på ulykkesstedet nær Healy i Alaska, heter det i en uttalelse fra den amerikanske hæren.

NRK - 19 apr 23 kl. 15:05

22 drept i sammenstøt mellom gjetere og bønder i Tsjad

Voldelige sammenstøt mellom gjetere og fastboende bønder har krevd 22 liv i den sørlige delen av Tsjad, melder myndighetene. Bønder fra Kodo-samfunnet gikk mandag løs på omflakkende gjetere i Monts de Lam-distriktet, opplyser den lokale guvernøren. Han beskyldte bøndene for å være fordekte opprørere med Base i nabolandet Den sentralafrikanske republikk.

NRK - 15 apr 23 kl. 10:19

Vellykket oppskytning av norsk satellitt

Den norske satellitten NorSat-TD ble skutt opp fra en Base i California lørdag, melder Norsk Romsenter. Oppskytningen skjedde uten problemer. NortSat skal teste et nytt fremdriftsystem for satellitter, drevet av elektresitet og jod.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com