Barn

Wednesday, 06 December, 09:37

Nyheter om Barn

Klartale - 13 apr 23 kl. 06:00

Hvorfor får vi færre Barn?

Før kom flere fra store søskenflokker. Nå velger de fleste å ikke få flere enn to Barn. Vi får færre Barn enn noensinne i Norge.

Klartale - 15 minutter siden

Advarer om Barn i togsporet

Selskapet Bane Nor er bekymret. De sier at Barn er i togsporene. Eller nær sporene.

NRK - 13 nov 23 kl. 14:24

FN: Nesten 350 millioner Barn i Sør-Asia er rammet av vannmangel

Rundt 347 millioner Barn i Sør-Asia lider av vannmangel, ifølge en rapport fra FNs Barnefond (Unicef). Over en firedel av verdens Barn bor i regionen. Ifølge Unicef-rapporten er 55 prosent av Barna i Sør-Asia rammet av vannmangel, noe som er den høyeste andelen i verden.

NRK - 8 timer siden

Bane Nor advarer om Barn i togsporet

Bane Nor advarer skolelederne i Drammen om at det stadig observeres Barn i togsporet. Bane Nor kommer med advarselen i et brev som er sendt til skolelederne i Drammen kommune, melder Drammens Tidende. – Vi har den seneste tiden sett en bekymringsfull økning i hendelser med Barn i eller tett på jernbanesporet, skriver Bane Nor.

Klartale - 15 minutter siden

Slankesprøyter testes på 6-åringer

Ozempic og Wegovy blir brukt av folk som vil gå ned i vekt. Nå blir sprøytene testet på Barn mellom seks og tolv år. Selskapet Novo Nordisk eier sprøytene.

Klartale - 18 okt 23 kl. 12:40

Hvert kvarter blir et Barn drept på Gazastripen

Lørdag 7. oktober gikk bevegelsen Hamas til angrep på Israel. De drepte mange og tok gisler.

NRK - 29 okt 23 kl. 14:32

Redd Barna: Flere drepte Barn i Midtøsten på tre uker enn årlig antall globalt i væpnede konflikter

– Siden 7. oktober har mer enn 3257 Barn blitt meldt drept, inkludert minst 3195 på Gazastripen, 33 på Vestbredden og 29 i Israel, skriver Redd Barna i en pressemelding. – Antallet Barn som er meldt drept på bare tre uker på Gazastripen, er mer enn antallet drepte i væpnede konflikter globalt – i mer enn 20 land – i løpet av et helt år de siste tre årene, heter det videre.

NRK - I førrgår: 10:04

Økt Barnetrygd for de eldste

Budsjettenigheten mellom regjeringspartiene Ap og Sp og SV innebærer at Barnetrygden for Barn over seks år økes med 2400 kroner. De tre partiene bruker 1,9 milliarder kroner på dette neste år. De tre partiene legger nå fram enigheten på Stortinget.

Klartale - 10 okt 23 kl. 15:30

Barn bruker musikk for å takle hverdagen

– Når jeg spiller trommer, føler jeg meg stolt og glad. Det sier 11 år gamle Woodberson Seïde.Haiti har lenge slitt med kriminalitet.

NRK - 7 timer siden

Unicef refser Norge: – Gjort for lite for å få Barn ut av fattigdom

Norge har vært blant de dårligste landene i Europa på å løfte Barn og familier ut av fattigdom siden finanskrisen, slår Unicef fast i en ny rapport. Mens land som Polen og Slovenia har redusert familiefattigdommen med mer enn 30 prosent fra finanskrisen og fram til 2021, har den økt med over 10 prosent i Norge. Norge er på 35.

NRK - 7 timer siden

Unicef refser Norge og mener landet har gjort for lite for å få Barn ut av fattigdom

Norge har vært blant de dårligste landene i Europa på å løfte Barn og familier ut av fattigdom siden finanskrisen, slår Unicef fast i en ny rapport. Mens land som Polen og Slovenia har redusert familiefattigdommen med mer enn 30 prosent fra finanskrisen og fram til 2021, har den økt med over 10 prosent i Norge. Norge er på 35.

NRK - 23 nov 23 kl. 11:29

Unicef: Gaza er verdas farlegaste stad for Barn

Unicef-sjef Catherine Russel sa onsdag til tryggingsrådet i FN at 5300 Barn er drepne på Gazastripa sidan krigen braut ut 7. oktober. Det vil seie rundt 40 prosent av dødsfalla i området.

Klartale - Igår: 14:24

Slik påvirker statsbudsjettet deg

Arbeiderpartiet (Ap), Senterpartiet (Sp) og Sosialistisk Venstreparti (SV) er enige. Sammen har de kommet fram til et forslag for statsbudsjettet 2024.Dette er noen av endringene som påvirker din økonomi:Det skal bli dyrere å dra til legen.

NRK - 02 dec 23 kl. 03:55

Par tiltalt for voldtekt av to små Barn

En mann og en kvinne må neste år møte i Romerike og Glåmdal tingrett, tiltalt for voldtekt av to Barn under 14 år. Etter at paret ble stoppet med narkotika, sjekket politiet ekteparets telefoner og PC-er. Nå er de tiltalt for voldtekt av Barn og for narkotikakriminalitet, melder Romerikes Blad.

NRK - 08 nov 23 kl. 07:11

IT-giganter til felles kamp mot nettovergrep mot Barn

Store IT-selskaper som Google og Facebook-eier Meta går sammen om et program som skal bekjemp utnytting og seksuelle overgrep mot Barn på nettet. Barn som utsettes for overgrep er et viktig tema for myndigheten som regulerer nettet, og selskapene er ivrige etter å vise at de tar grep for å beskytte Barn og ungdommer I det nye, felles programmet, som har fått navnet Lantern, skal de store teknologiselskapene dele signaler de fanger opp om aktivitet som bryter reglene mot utnytting av Barn. Slik kan nettplattformene handle raskere for å oppdage, fjerne og melde fra om problematisk innhold.

Klartale - 07 nov 23 kl. 14:00

Mareritt for foreldre på Gaza

Palestinere letter i ruinene etter overlevende. Bilder viser sykehus med rom fulle av skadde. Mange er Barn.

NRK - 28 nov 23 kl. 16:22

Møteulykke i 70-sonen i Skiptvet – Barn har forlatt stedet

Nødetatene har rykket ut etter en ulykke i Skiptvet. To biler har kollidert i 70-sonen. I den ene bilen skal det ha vært en fører.

NRK - 15 nov 23 kl. 20:53

Flere velger abort etter påvist kromosomavvik – KrF er bekymret

Det fødes færre Barn med kromosomavvik nå enn før. Samtidig går antallet selvbestemte aborter etter påvist kromosomavvik opp. Økningen i selvbestemte aborter etter påvist kromosomavvik er på 16 prosentpoeng, fra 61 prosent i 2021 til 77 prosent i 2022, viser tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Klartale - 21 okt 23 kl. 07:00

Dette er historien til TV-aksjonen

«Verdens største dugnad». Eller TV-aksjonen, om du vil. Søndag skal vi fram med lommeboka igjen.

NRK - 24 nov 23 kl. 04:42

13 gisler løslates fra Gaza fredag, ifølge Qatar

Fredag ettermiddag skal 13 gisler frigis fra Gazastripen, ifølge Qatar. Hamas sier at tre ganger så mange palestinere samtidig skal løslates av Israel. De 13 er kvinner og Barn fra de samme familiene.

NRK - Igår: 05:12

Kim ber nordkoreanske kvinner føde flere Barn

Nord-Koreas leder Kim Jong-un oppfordret søndag landets kvinner til å få flere Barn, melder statlige medier. Oppfordringen fra landets leder kom på et nasjonalt morsmøte, som ble holdt for første gang på elleve år. – Å stanse nedgangen i fødselstallene og gi god omsorg og utdanning til Barna er vårt felles familieanliggende, som vi bør løse sammen med våre mødre, sa Kim da han åpnet møtet.

NRK - Igår: 19:06

Alan Walker gir 500.000 til Mads Hansen-spleis

Artisten Alan Walker har donert 500.000 kroner til Mads Hansen sin julespleis, skriver VG. – Jeg er nærmest målløs her.

NRK - 11 nov 23 kl. 07:32

WHO: Ett Barn blir drept hvert tiende minutt i Gaza

Hvert tiende minutt blir det nå drept ett Barn i israelske angrep mot Gazastripen, og ingen er lenger trygge der, sier WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus. Halvparten av sykehusene på Gazastripen er satt ut av drift som følge av israelske angrep eller mangel på strøm, vann, medisiner og utstyr, og det samme gjelder to av tre helsesentre, opplyser sjefen for Verdens helseorganisasjon (WHO). – Sykehuskorridorene er overfylt med sårede, syke og døende.

NRK - 23 nov 23 kl. 00:09

Svært mange Barn får lungebetennelse i Kina

Mange Barn i Kina er innlagt på sykehus med lungebetennelse. Og nå ber Verdens helseorganisasjon Kina om detaljert informasjon situasjonen. Verdens helseorganisasjon ber Kinas innbyggere om å følge smitteverntiltak for å hindre luftveissykdom etter at mange Barn nord i landet har blitt syke.

VG - Igår: 16:03

Mann dømt til 15 års forvaring for nettovergrep mot 52 Barn

En mann i 30-årene som var tiltalt for et stort antall grove nettovergrep mot til sammen 52 Barn, er dømt til 15 års forvaring..

NRK - Igår: 15:49

Mann dømt til 15 års forvaring for nettovergrep

En mann i 30-årene er i Buskerud tingrett dømt til 15 års forvaring for nettovergrep. Han er funnet skyldig i nettovergrep mo 52 Barn under 14 år. Mannen svarte ja over 50 ganger da han i tingretten av dommeren ble spurt om han erkjente straffskyld.

NRK - I førrgår: 16:41

To Barn drepne i knivstikking i New York

Fire personar, inkludert to Barn, vart drepne i ei knivstikking i New York. I tillegg skal tre andre vera skadde i. De opplyser politiet, ifølgje BBC..

NRK - 10 nov 23 kl. 04:47

77.000 sårbare Barn ikke vaksinert mot influensa

Kun 4 prosent av Barn i risikogruppen er vaksinert mot influensa, skriver Aftenposten. Aftenposten skriver at det er 80.000 Barn i Norge med økt risiko for alvorlig influensasykdom.

NRK - 17 okt 23 kl. 14:25

Redd Barna: Hvert kvarter blir et Barn drept på Gazastripen

I løpet av halvannen uke er over 1000 Barn drept i luftangrep mot Gaza, ifølge Redd Barna. Det tilsvarer ett Barn hvert kvarter. – Barn utgjør en tredel av alle omkomne, sier organisasjonen, som ber om umiddelbar våpenhvile på i den beleirede enklaven.

NRK - 21 nov 23 kl. 03:12

Over 10.000 israelske soldater skal være på Gazastripen

Over 10.000 israelske soldater befinner seg på Gazastripen, ifølge IDF. 66 israelske soldater er så langt drept i kamper i enklaven.

NRK - 02 dec 23 kl. 17:19

Trafikkulykke i akebakken – eit Barn skadd

Eit Barn er skadd etter ei trafikkulykke i Trondheim, skriv politiet på X. Ulykka fann stad i ein akebakke, og Barnet skal vera lettare skadd. Naudetatane er på staden..

NRK - 01 dec 23 kl. 13:44

EU ber Meta om detaljar rundt tiltak for å hindra spreiing av seksuelt misbruk av Barn

EU gav fredag ordre til det amerikanske teknologiselskapet Meta Platforms om å dela detaljar om kva tiltak dei har innført for å handtera spreiinga av innhald som viser seksuelt misbruk av Barn på Instagram, eit av dei sosiale medium det amerikanske selskapet eig, innan 22. desember. Nyheitsbyrået Reuters siterer EU-kommisjonen, som skriv i ei utsegn at dei også har etterspurd informasjon om korleis algoritmeanbefalingane fungerer og korleis det kan forsterka spreiinga av potensielt skadeleg innhald.

NRK - 01 dec 23 kl. 11:07

FN fordømmer gjenopptakinga av kampane i Gaza

FN fordømmer gjenopptakinga av kampane på Gazastripa fredag, og seier at dei som har makta har bestemt at ein nå kan drepa Barn igjen, melder nyheitsbyrået AFP. – Passivitet er i botn og grunn ei godkjenning av drap på Barn, sa talsmann for FNs Barneorganisasjon UNICEF til journalistar i Genève via videolink frå Gaza. Han la til at «det er omsynslaust å tenka at fleire angrep på folket i Gaza vil leia til noko anna enn eit blodbad»..

NRK - 01 dec 23 kl. 07:14

En mann i 40-årene tiltalt for seksuelle overgrep

En mann i 40-årene må i mars neste år møte i Vestfold tingrett tiltalt for seksuelle overgrep mot sin ti år gamle stedatter. Mannen er også tiltalt for å ha tatt seksualiserte bilder og film av jenta mens hun sov. Da politiet gikk gjennom mannens telefoner og datautstyr ble det gjort funn av flere tusen bilder av Barn.

NRK - 30 nov 23 kl. 17:39

To drept i rakettangrep i østlige Ukraina

To personer mistet livet i et russisk rakettangrep i det østlige Ukraina natt til torsdag. Ti mennesker ble opprinnelig meldt såret og fem savnet. Det russiske rakettangrepet traff to boligblokker i Donetsk-regionen øst i Ukraina torsdag.

NRK - 30 nov 23 kl. 10:42

Mann dømt etter Halloween-drama i Drammen

Mannen i 30-årene som trua flere Barn i Drammen 31. oktober er dømt til 75 dagers fengsel med 52 dagers fradrag fra tiden i varetekt, og må betale 5000 kroner i saksomkostninger. Det melder VG.

NRK - 29 nov 23 kl. 22:12

Karpe gir en million til Barn i Gaza

Organisasjonen til Karpe, PAF, donerer million kroner til The Artificial Limbs and Polio Centre (ALPC), som hjelper Barn i Gaza med proteser. Det melder bandet på Instagram. Vi vet at mange av dere ikke klarer å tenke på annet.

NRK - 29 nov 23 kl. 16:08

Israel: Forlenget våpenhvile i Gaza avhenger av at kvinner og Barn frigis

En forlenget våpenhvile på Gazastripen avhenger av at kvinner og Barn som holdes som gisler, frigis, sier israelske myndigheter onsdag. Våpenhvilen går ut i løpet av dagen, men det har kommet signaler om at den kan bli forlenget. (NTB).

NRK - 29 nov 23 kl. 13:52

Harry Hole-prisen til fond som jobber for utdanning i utviklingsland

Harry Hole-prisen 2023 går til fondet Global Partnership for Education (GPE). Fondet jobber for å bedre utdanningen for Barn og unge i en rekke utviklingsland. Harry Hole-stiftelsen skal i løpet av en femårsperiode bidra med til sammen 15 millioner kroner fondet.

NRK - 29 nov 23 kl. 13:39

To palestinske Barn drept på Vestbredden

To palestinske Barn ble drept av israelske styrker på den okkuperte Vestbredden onsdag, ifølge palestinske helsemyndigheter. Hendelsen skjedde i byen Jenin. Det er ikke Hamas som styrer på Vestbredden, men mange har håpet at den midlertidige våpenhvilen mellom Israel og Hamas skulle føre til ro også på Vestbredden og på grensen mot Libanon.

NRK - 29 nov 23 kl. 13:37

Brann utestenger supporter i 35 kamper – kastet bluss som traff Barn

Personen som kastet et bluss som traff flere på tribunen under Branns seier over Bodø/Glimt, utestenges i 35 kamper. Det opplyser Brann i en pressemelding. Blusset ble kastet fra øvre del og ble kastet ned mot første rad på Brann Stadion før pause i søndagens oppgjør.

Aftenposten - 29 nov 23 kl. 13:07

Avfyrte ni skudd på 10 sekunder – bare meter unna Barn som trente

I rask serie ble det skutt mot en kjent kriminell fra Sverige utenfor Mossehallen. Inne i hallen befant det seg 30 Barn..

Klartale - 29 nov 23 kl. 12:17

Flere kan dø av sykdommer enn bomber

Lørdag 7. oktober gikk bevegelsen Hamas til angrep på Israel. De drepte 1.

NRK - 17 nov 23 kl. 18:32

49 norske borgere over grensen fra Gaza fredag

Utenriksdepartementet bekrefter at 49 norske borger har kommet seg ut av Gaza fredag. – Vi er glade for at nok en stor gruppe norske borgere nå har kommet ut av Gaza. En stor del av disse er Barn som har levd med stor usikkerhet og under svært vanskelige forhold i lang tid, sier utenriksminister Espen Barth Eide i en pressemelding.

NRK - 29 nov 23 kl. 09:25

Flaggar med palestinsk flagg

Oslo Rådhus flaggar no med Palestinas flagg. I dag er den internasjonale dagen for solidaritet med det palestinske folket, som markeres av FN kvart år. FN-flagget er også heist.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com