Barn

Saturday, 18 September, 13:18

Nyheter om Barn

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 sep 21 kl. 17:27

Hundrevis av enslige Barn evakuert

Flere hundre Barn ble skilt fra foreldrene sine og evakuert uledsaget fra Afghanistan etter Talibas maktovertakelse, melder FN. FN-organisasjonen Unicef melder at de og deres partnere har registrert rundt 300 uledsagede Barn som er blitt evakuert fra Afghanistan siden 14. august.

NRK - 10 sep 21 kl. 10:58

Søker vaksinegodkjenning for Barn

Tyske Biontech søker godkjenning for bruk av koronavaksinen selskapet har utviklet sammen med amerikanske Pfizer, på Barn mellom fem og elleve år. – I ukene som kommer, kommer vi til å levere inn resultater fra vår studie gjort blant Barn fra fem til elleve år til helsemyndigheter verden rundt og søke godkjenning for denne vaksinen for disse aldersgruppene, også her i Europa, sier Biontechs leder Özlem Türeci til Der Spiegel fredag. Hun sier selskapet har begynt å forberede produksjon av vaksinen for Barn i denne aldersgruppen.

NRK - 02 sep 21 kl. 18:37

Barnehageansatt dømt for overgrep

En mann i 40-årene er dømt til fengsel i tre år og åtte måneder for grov voldtekt av sine egne Barn og for overgrep mot Barn i Barnehagen hvor han jobbet, melder Aftenbladet. Mannen erkjente straffskyld både for seksuell handling mot Barn i Barnehagen der han jobbet, og for å ha lastet ned, delt og produsert overgrepsmateriale. I rettssaken erkjente tiltalte også straffskyld for overgrep mot sine egne Barn, men nektet for å være skyld i voldtekt.

NRK - 20 aug 21 kl. 04:19

Unicef: 1 milliard Barn i fare

Verdens Barnefond Unicef anslår at en milliard Barn i 33 land er i ekstrem fare på grunn av klima- og miljøtrusler. Tallet kommer fram i Unicefs klimarisiko-indeks for Barn som bygger på fakta om Barn fra 163 land. Den viser at Barn i Afrika og deler av Asia er de mest utsatte og nå står i ekstrem fare på grunn av klimaendringene.

NRK - 13 sep 21 kl. 05:36

60 Barn drept i Niger

Stadig flere Barn blir ofre for dødelige angrep, vold og tvangsrekruttering av væpnede grupper i Niger, ifølge en rapport fra Amnesty International. Situasjonen er særlig gjeldende i konfliktrammede områder ved landets grenser mot Mali og Burkina Faso, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen. Over 60 Barn er blitt drept av væpnede grupper i regionen Tillaberi nordvest i landet siden nyttår.

NRK - 26 aug 21 kl. 19:41

Solberg: 390 Barn hentet ut

Det er hentet i overkant av 1.000 personer, blant dem 390 Barn, fra Afghanistan til Norge, sier statsminister Erna Solberg (H). – Vi har hentet ut i overkant av 1.

NRK - 08 sep 21 kl. 14:29

Guldvog presiserer tal innlagde Barn

Talet Barn innlagt på sjukehus i vinter vil truleg vere mindre enn 500. Det seier helsedirektør Bjørn Guldvog på ein pressekonferanse om korona onsdag. Tysdag sa Guldvog til NRK at vi må vere førebudde på at fleire tusen Barn kan trenge kortare eller lengre opphald på sjukehus på grunn av koronaviruset.

NRK - 23 aug 21 kl. 11:07

Evakuering av Barn fra Kabul

I motsetning til Norge evakuerer ikke Danmark Barn fra Afghanistan som de ikke vet hvem er. Kun Barna til lokalt ansatte blir evakuert. – Vi kjenner identiteten til alle Barna, opplyser pressevakten i det danske Udenrigsministeriet til NTB.

NRK - Igår: 11:27

Vil myke opp innreiseregistrering

Helsedirektoratet anbefaler at Barn under 16 år som reiser sammen med fullvaksinerte voksne ikke trenger å registrere seg i innreiseregistreringssystemet (IRRS) når de ankommer landet. Det kommer frem i et faglig grunnlag fra direktoratet til Helse og omsorgsdepartementet. – Selvstendig registreringsplikt i IRRS for Barn under 16 år som reiser sammen med fullvaksinerte voksne, fører til at Barn i praksis får en mer omfattende registreringsplikt enn tidligere.

NRK - 02 sep 21 kl. 12:00

Lettelser i innreiserestriksjoner

Fra 12. september vil kjærester og familiemedlemmer fra land utenfor EU/EØS-området få anledning til å reise til Norge. Det skriver regjeringen i en pressemelding.

NRK - 01 sep 21 kl. 21:03

Barn delte overgrepsmateriale

Barn ned i tolvårsalderen har delt overgrepsmateriale i Rogaland, og politiet ber skolen og foreldre om å komme på banen. – Når Barn helt ned i tolvårsalderen deler overgrepsmateriale, tror jeg ikke at dette nødvendigvis er seksuelt motivert. Vi frykter at slikt materiale blir spredt av Barn for underholdning.

NRK - 01 sep 21 kl. 18:24

FHI: Få senfølger blant Barn

Ifølge tall FHI har hentet inn, er koronaviruset generelt lite farlig for Barn og ungdom, og det er få av dem som blir svært syke og blir lagt inn på sykehus. I en oppdatering skriver Folkehelseinstituttet at det heller ikke ser ut til at senfølger av gjennomgått covid-19 er vanlig hos Barn og unge. Tall fra Norge viser at 0,4 prosent av de som får påvist koronaviruset i alderen 0–17 år, blir innlagt på sykehus.

NRK - 01 sep 21 kl. 15:23

Høie: Satser ikke på flokkimmunitet

Regjeringen har fått kritikk fra enkelte fagpersoner for å ikke innrømme at det som skjer nå, er at det satses på flokkimmunitet blant Barn. På spørsmål fra VG avviser Høie kontant at det er dette som skjer. – Nei, vi satser ikke på flokkimmunitet blant Barn.

NRK - 31 aug 21 kl. 11:50

21 smittet etter Barnehageutbrudd

21 Barn og voksne har så langt testet positivt etter et koronasmitteutbrudd i en Barnehage i Giske. I går ble alle Barn ved Barnehagen Gnist Nordstrand sendt hjem, og det er blitt gjennomført massetesting av Barn, foreldre og ansatte de siste dagene. Barnehagen har til sammen 122 Barn.

VG - 12 sep 21 kl. 13:36

Professor: - Helt usannsynlig med mange covid-syke Barn

I løpet av de fire siste ukene med kraftig smitteøkning er tolv Barn under 18 år lagt inn på sykehus i Norge med covidsykdom. Barnelege avviser kategorisk at et stort antall Barn vil bli alvorlig syke etter coronasmitte..

NRK - 11 sep 21 kl. 09:45

– Vi føler oss fryktelig alene

Smitten øker blant Barn og unge, og foreldre til Barn i risikogruppa som NRK har snakket med føler seg glemt av helsemyndighetene. De ber om at Barn under 12 år skal få tilbud om koronavaksine. – Det er beintøft å stå i.

NRK - 10 sep 21 kl. 08:30

107.815 Barn har fått vaksine

Vaksineringa av Barn har starta i Noreg. Til no har 107.815 Barn mellom 12 og 18 år fått første vaksinedose, viser tal frå Folkehelseinstituttet.

NRK - 09 sep 21 kl. 06:23

Sykehuset klar for koronasyke Barn

Sørlandet sykehus er klare til å ta imot Barn under 12 år som er syke med koronaviruset. FHI frykter at 1 av 250 syke Barn under 12 år vil trenge behandling. Sykehuset sier de både har kapasitet og utstyr til å håndtere dette..

NRK - 08 sep 21 kl. 20:39

1 milliard til Barn og unge

Fem dager før valget kommer regjeringen med et milliardløfte til Barn og unge. De vil tette kunnskapshull etter korona, men også gi penger til psykisk helse og SFO. – Dette er en prioritering i statsbudsjettet.

NRK - 08 sep 21 kl. 20:39

Lover én milliard til Barn og unge

Fem dager før valget kommer regjeringen med et milliardløfte til Barn og unge. De vil tette kunnskapshull etter korona, men også gi penger til psykisk helse og SFO. – Dette er en prioritering i statsbudsjettet.

NRK - 26 aug 21 kl. 15:01

Advarer mot økt menneskehandel

Redd Barna advarer om at det er en høy risiko for at Barn kan bli ofre for menneskehandel etter jordskjelvet i Haiti. 30 prosent av Barnehjemmene sør i landet har fått skader som har ført til at Barn lever på gata, skriver Redd Barna i en pressemelding. – Vi er bekymret for den økte risikoen for at sårbare Barn fra Haiti vil bli ulovlig adoptert.

NRK - 16 timer siden

Droneangrep i Kabul drap sivile

USA stadfestar at droneangrepet i Kabul 29. august tok livet av 10 sivile. Det skriv The Washington Post.

VG - 21 timer siden

Gleder coronaisolerte Barn som superhelt

Mange Barn er isolerte nå som Indonesia kjemper mot toppen på sin andre coronabølge. Det fikk Agus Widanarko til å tenke som en superhelt..

VG - Igår: 12:49

Fredrik Solvang på «Lindmo»: – Som brunt Barn vet man alltid at man er det

Fredrik Solvang tørker tårer når Tinashe Williamson forteller hvordan hun som Barn ble utsatt for rasisme fra jevnaldrende..

NRK - 02 sep 21 kl. 23:52

Flere Barn på sykehus i Missouri

Deltavarianten av koronaviruset kombinert med lav vaksinedekning i den republikanske delstaten Missouri i USA har ført til at stadig flere Barn blir lagt inn på sykehus med koronavirus. Onsdag var 31 Barn lagt inn, torsdag var tallet 27. Ti av disse Barna under 18 år, ligger på intensivavdeling, melder nyhetsbyrået AP/NTB..

Klartale - 02 sep 21 kl. 09:37

Politiet sier Barn på 12 år delte bilder av overgrep

Barn i Rogaland har delt overgreps-materiale med andre Barn. De yngste som gjør det skal være så unge som 12 år, sier politiet. De ber skolen og foreldre følge med..

NRK - 01 sep 21 kl. 07:20

Medgir at systemet ikke fungerer

Flere, blant annet Elevorganisasjonen, er bekymret for hvordan smittesituasjonen påvirker Barn og unge. Til tross for rekordhøye smittetall skal skoler holdes åpne. Nå er helsemyndighetene mer opptatt av tall på innlagte enn av smittetall, bekrefter FHIs Camilla Stoltenberg til NRK.

NRK - 13 sep 21 kl. 19:18

Vil vaksinere britiske ungdommar

Britiske helsetoppar ønsker at alle Barn mellom 12 og 15 år i Storbritannia skal få tilbod om koronavaksine, melder AFP. Dei meiner det kan redusere smittespreiinga, og føre til at færre Barn går glipp av undervisning på grunn av sjukdom. Storbritannia er eitt av landa som er hardast ramma av pandemien med rundt 134.

Klartale - 13 sep 21 kl. 14:11

Tre Barn kjørt til sykehus etter å ha blitt påkjørt

En bil skal ha kjørt ned porten til en Barnehage i Haugesund. Tre Barn ble skadd og kjørt til sykehus..

NRK - 13 sep 21 kl. 13:42

Tre Barn treft av bil

Ein personbil har køyrt ned porten til ein Barnehage i Haugesund og treft tre Barn som sat og leika. Barna er køyrt til sjukehus med ukjent skadeomfang, ifølge politiet. – Vitne har forklart at bilen skulle snu utanfor Barnehagen før ulykka skjedde, skriv politiet på Twitter..

Aftenposten - 13 sep 21 kl. 10:49

Barneombudet kritiserer leger og helsemyndigheter: – Det skapes mye frykt som Barn og unge må bære på.

– Det skapes mye frykt som Barn og unge må bære på. Det er svært uheldig, sier Barneombud Inga Bejer Engh..

Aftenposten - 12 sep 21 kl. 12:00

Vakker, sterk og viktig film om kjønnsdysfori hos Barn

Sterkt mor og datter-portrett i fransk dokumentar om kjønnsdysfori hos Barn..

NRK - 16 aug 21 kl. 21:41

Flertall vil øke Barnetrygden

En ny undersøkelse om Barnefattigdom viser at 60 prosent av nordmenn vil øke Barnetrygden. 1000 personer deltok i undersøkelsen, som er utført av Respons Analyse på vegne av Redd Barna. Ifølge siste tall fra SSB, fra 2019, bor 11,7 prosent av norske Barn i dag i «husholdninger med vedvarende lav inntekt».

Aftenposten - 11 sep 21 kl. 10:33

Noen pensjonister spiller golf. Terje Sjeggestad (70) venter Barn – igjen.

Noen pensjonister spiller golf. Andre går på tur. Denne 70-åringen venter Barn..

VG - 10 sep 21 kl. 17:45

Smitte blant Barn: Derfor ble det tallkaos

Et dansk regnestykke har de siste dagene skapt stor debatt om smitte blant Barn i Norge. Dette sier matematikeren bak..

NRK - 10 sep 21 kl. 17:42

Barn regnes ikke som fullvaksinert

Barn ned til 12 år som er vaksinert med én dose får ikke gyldig koronasertifikat, opplyser FHI. Barna regnes ikke som fullvaksinert, bare som beskyttet fra og med tre uker til og med 14 uker etter vaksinedosen. Ifølge FHI er det kun noen få land som vil akseptere QR-koden med 1 av 2 vaksinedoser for innreise.

VG - 09 sep 21 kl. 12:34

Barn har lav risiko for langtidsplager ved covid-19

Det er behov for en langt mer balansert informasjon om long covid hos Barn..

VG - 09 sep 21 kl. 04:09

Jennifer Lawrence venter Barn

Oscarvinneren er gravid med sitt første Barn sammen med kjæresten Cooke Maroney..

NRK - 27 aug 21 kl. 06:36

1100 evakuerte frå Kabul til Noreg

Fredag morgon landar eit fly frå Kabul med 128 personar på Gardermoen. Det opplyser utanriksminister Ine Eriksen Søreide til NRK. Ho seier at totalt rundt 1100 personar har blitt evakuert frå Afghanistan til Noreg, veldig mange av dei Barn.

VG - 08 sep 21 kl. 13:27

Helsedirektoratet anslår at halvparten av Barn vil smittes - FHI mener det ikke stemmer

Flere tusen Barn kan bli innlagt på sykehus, sa helsedirektør Bjørn Guldvog tirsdag. Men FHI mener tallet er lavere..

VG - 08 sep 21 kl. 13:27

Helsedirektoratet anslo at halvparten av Barn vil smittes - FHI mener det ikke stemmer

Flere tusen Barn kan trenge tilsyn av spesialisthelsetjenesten, sa helsedirektør Bjørn Guldvog tirsdag. Men FHI mener tallet er lavere..

NRK - 08 sep 21 kl. 07:14

Signerte opprop mot vaksine

Faren for bivirkninger blant korona-vaksinerte Barn er større enn faren for alvorlig sykdom. Det mener Finnmark Krfs Truls Olufsen-Mehus. Han møter motbør fra FHI, som mener det motsatte.

NRK - 08 sep 21 kl. 07:17

Nakstad mener Kristiansand bør snu

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener Kristiansand kommune bør la Barn og unge som havnet i karantene før helgen teste seg ut av karantenen, skriver fvn.no. Over 700 Barn og ungdom ble over helgen satt i karantene for å avlaste den spengte testkapasiteten i kommunen..

VG - 07 sep 21 kl. 19:24

Guldvog om at mange Barn kan trenge helsehjelp i vinter: - Vil ikke dramatisere dette

Tirsdag sa helsedirektør Bjørn Guldvog til NRK at flere tusen Barn kan trenge tilsyn av spesialisthelsetjenesten gjennom vinteren. - Trenger ikke være veldig alvorlig, sier han til VG..

NRK - 07 sep 21 kl. 16:01

Barn av IS-kvinner blir varetatt

Alle Barna til dei tre IS-kvinnene som kom til Sverige måndag, er no tatt hand om av sosialtenesta, skriv SVT. Kvinnene kom til Stockholm saman med seks Barn. Dei har vore i fangeleiren al-Roj, men er no utvist frå Syria.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt