Barn

Thursday, 09 February, 04:12

Nyheter om Barn

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 12 jan 23 kl. 10:58

Norske og russiske Barn feiret jul sammen

Et lite lysglimt i en brutal verden. Mens Russland kriget i Ukraina, feiret russiske Barn jul. Sammen med norske Barn.

NRK - 24 jan 23 kl. 08:56

SSB: Litt færre Barn lever i lavinntektsfamilier

I 2021 tilhørte 110.700 Barn en husholdning med vedvarende lave husholdningsinntekter. Det var litt færre enn årene før.

Klartale - 06 jan 23 kl. 11:00

Barn reddet fra leirer i Syria klarer seg bra

Rapporten heter «My son is just another kid». Den er laget av organisasjonen Human Right Watch (HRW). Den tar for seg erfaringer fra rundt hundre Barn.

Klartale - 17 jan 23 kl. 13:40

Stanser å filme kamper der Barn spiller

Norsk idrett hadde planer om å vise flere konkurranser på internett. Konkurranser med Barn fra 13 år i hele landet skulle filmes og strømmes. Men nå blir prosjektet stanset.

Klartale - 02 feb 23 kl. 06:30

Land i Afrika vil få slutt på aids blant Barn innen 2030

Hvert femte minutt dør det et Barn som følge av sykdommen aids, ifølge UNAIDS. De jobber med kampen mot sykdommen i verdens-organisasjonen FN. I fjor laget UNAIDS målet om at ingen Barn skal måtte leve med aids i 2030.

Klartale - 30 jan 23 kl. 08:01

Færre Barn ble født i Norge i fjor

Det ble født 51.801 Barn her i landet i 2022. Det er nesten 5.

NRK - 28 jan 23 kl. 06:47

51.801 Barn født i Norge i fjor

Det ble født 51.801 Barn her i landet i 2022. Det er nesten 5.

NRK - 01 feb 23 kl. 16:41

Afrikanske land vil utrydde aids blant Barn innen 2030

Tolv afrikanske land går sammen for å utrydde aids blant Barn innen 2030. Det skal gjøres ved hjelp av utbredt hiv-testing, behandling og prevensjon. Ifølge UNAIDS dør det et Barn av aids-relaterte årsaker hvert femte minutt.

Klartale - 02 feb 23 kl. 16:15

Håper på et mer inkluderende friluftsliv

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 01 dec 22 kl. 06:30

Gode råd til deg som skal drikke alkohol i jula

God mat og drikke er viktig for mange i jula. Men det er også en høytid som er viktig for Barna. Av-og-til er en organisasjon som jobber for at folk skal drikke smartere.

NRK - 10 timer siden

Tidligere Barneovergriper fikk Barn utplassert hos seg – dømt igjen

En mann i 50-årene er i Agder lagmannsrett dømt til seks års fengsel for overgrep mot to jenter. Mannen er også tidligere dømt for overgrep mot Barn. Jentene var 7 og 14 år da overgrepene skjedde.

NRK - 26 jan 23 kl. 08:09

Små Barn selger nakenbilder – nå krever Barneombudet tiltak

Barn nede i 8–10 års alderen selger nakenbilder av seg selv. Barneombudet krever tiltak fra myndighetene. Barneombudet er ofte i samtaler med urolige foreldre.

NRK - 03 feb 23 kl. 06:38

Nesten 1.000 migrantfamilier adskilt under Trump er ennå ikke gjenforent

Nesten 1.000 Barn som ble skilt fra foreldrene sine da de forsøkte å reise inn til USA i Donald Trumps presidenttid, er ennå ikke gjenforent med foreldrene. Da president Joe Biden tok over etter Donald Trump i januar 2021, lovet han å gjøre om på sin forgjengers nulltoleransepolitikk mot ulovlig innvandring.

NRK - 21 jan 23 kl. 20:54

Barneombudet etterlyser bedre samarbeid mellom helsevesen og Barnevern

Helsevesenet, Barnevernet og skolen samhandler for dårlig til at man kan hjelpe sårbare Barn, sier Barneombud Inga Bejer Engh. Bejer Engh har gjennom flere år uttrykt bekymring for at Barnevernet, som i motsetning til helsevesenet ikke har anledning til å si nei, ikke alltid har verktøyene som trengs for å gi den hjelpen som trengs, skriver TV 2. – Det er fortsatt slik at Barnevernet ofte sitter igjen med et stort ansvar alene selv, om de ikke klarer å hjelpe Barnet godt nok ut fra den kompetansen og de rammene de har, sier Bejer Engh.

NRK - 02 feb 23 kl. 12:54

Barnevernaktivist siktet for å ha delt opplysninger om Barn

En profilert Barnevernsaktivist er siktet for å ha publisert videoer som inneholder sensitive opplysninger om mindreårige Barn. Han bestrider anklagene. VG og Faktisk.

NRK - 28 jan 23 kl. 12:00

Mann tiltalt for grov voldtekt av mindreårige Barn

En mann i 20-årene er tiltalt for grov voldtekt av to Barn under 14 år. Mannen må møte i Hordaland tingrett i mai. Ifølge tiltalen skal mannen forgrepet seg på et kvinnelig familiemedlem.

NRK - 7 timer siden

Canadisk politi mener bussjåfør kjørte inn i Barnehage med vilje

To Barn mistet livet da en buss krasjet inn i en Barnehage i en forstad til Montreal i Canada. Politiet tror det var en bevisst handling, men motivet er uklart. Den 51 år gamle bussjåføren er pågrepet og siktet for drap etter hendelsen i Laval.

NRK - 9 timer siden

Canada: To Barn omkom da buss kjørte inn i Barnehage

En buss krasjet inn i en Barnehage i forstaden Laval nord for Montreal i Canada onsdag. To Barn er omkommet og seks er skadd, opplyser helsepersonell. Politiet har sperret av et stort område rundt Barnehagen ettersom flere fortvilte foreldre har kommet for å se hvordan Barna har det.

NRK - 27 jan 23 kl. 11:16

FN: – Russland gir Barn ukrainske pass og adopterer dem bort

– Russland bryter «grunnleggende prinsipper for beskyttelse av Barn i krigstid» ved å gi ukrainske Barn russiske pass, for deretter å la de bli adoptert bort. Det sier FNs høykommissær for flyktninger, UNHCR, i et intervju med Reuters. Etter en seks dagers reise i Ukraina, sa Filippo Grandi at Ukrainas president har bedt høykommissæren om å «gjøre mer» for å hjelpe Barna fra de russiskokkuperte områdene..

NRK - 27 jan 23 kl. 11:16

FN: – Russland gir ukrainske Barn russiske pass for å adoptere dem bort

– Russland bryter «grunnleggende prinsipper for beskyttelse av Barn i krigstid» ved å gi ukrainske Barn russiske pass, for deretter å la dem bli adoptert bort. Det sier FNs høykommissær for flyktninger, UNHCR, i et intervju med Reuters. – Dette skjer i Russland, og det skal ikke skje, sier høykommissær Filippo Grandi.

Klartale - 15 timer siden

Hvor står forskning på kvinnehelse nå?

Endometriose er en sykdom kvinner kan få. Den kan føre til at kvinner får ekstreme smerter mens de har menstruasjon.Menstruasjon eller mensen er noe vi lærer om på skolen.

VG - 17 timer siden

Eksponerte Barn på sosiale medier: Fardal har slettet Facebook

Barnevernaktivist Rune Fardals (64) største plattform der Barn ble eksponert, hans egne Facebook-profiler, er nå lagt ned. Fardal sier at det er på grunn av Facebooks «sensur»..

Klartale - 19 timer siden

15 år gammel gutt døde i drukningsulykke

Ulykken skjedde i et svømmebasseng i Mordalen. Det ligger nord for Bergen. Gutten ble funnet på bunnen av bassenget.

NRK - 13 jan 23 kl. 17:04

Barn og unge rømte 409 ganger fra institusjoner i Barnevernet i fjor

Det ble registrert 409 rømninger fra Barnevernsinstitusjoner i fjor. Bufdir sier tvangstiltak som innlåsing og skjerming er svært begrenset. Det skriver Aftenposten.

NRK - 13 jan 23 kl. 17:04

Barn og unge rømte 491 ganger fra institusjoner i Barnevernet i fjor

Det ble registrert 491 rømninger fra Barnevernsinstitusjoner i fjor. Bufdir sier tvangstiltak som innlåsing og skjerming er svært begrenset. Det skriver Aftenposten.

NRK - 25 jan 23 kl. 08:19

Fleire born anbefalt å ta influensavaksine

80.000 Barn som tilhøyrer risikogruppene blir anbefalt å ta influensavaksinen. FHI sitt mål er at 75 prosent blir vaksinerte.

NRK - I førrgår: 08:02

Mor og sju Barn omkom i brann i Frankrike

En kvinne og hennes sju Barn har mistet livet i en brann i Aisne i Frankrike, melder franske medier. De sju Barna var i alderen 2 til 14 år, opplyser politiet i Aisne, nordøst for Paris. Barnas far er sendt til sykehus med alvorlige brannskader, melder BFMTV.

Klartale - 24 jan 23 kl. 07:00

Hvordan ble Barna bli adoptert ulovlig?

Tre år gamle Clara fra Ecuador forsvant brått en dag. Moren hennes lette og lette. Men da var Clara allerede på vei til Norge.

Klartale - 23 jan 23 kl. 13:54

Kutter i tilbudet til psykisk syke Barn i Oslo

Ingvild Kjerkol sier psykisk helse skal prioriteres. Hun er helse- og omsorgsminister. – Jeg ber sykehusene forsøke å skjerme tilbudet innen psykisk helsevern, sa Kjerkol i årets tale til sykehus.

VG - 03 feb 23 kl. 13:40

Å kaste mobilen i dass, gir ikke helstøpte Barn

Dommedagsprofetiene om at alt går alt rakt til helvete med en hel generasjon Barn, kan ikke få stå uimotsagt..

Aftenposten - 03 feb 23 kl. 11:00

Ny forskning: Barn som har et sunt kosthold i oppveksten, scorer høyere på visse personlighetstrekk

Barn som har et sunt kosthold i oppveksten, scorer høyere på visse personlighetstrekk når de er åtte år gamle, viser ny….

NRK - 03 feb 23 kl. 10:54

Flere pågrepet i aksjon mot overgrepsmateriale

Tyske etterforskere har lyktes i å stenge ned flere plattformer der det ble delt overgrepsmateriale av Barn. Folk er pågrepet i Tyskland, Storbritannia og USA. Politiet i Bayern og delstatens enhet for nettkriminalitet kunngjorde fredag at tre slike plattformer på det mørke nettet er stengt ned som følge av aksjonen.

NRK - 03 feb 23 kl. 03:48

Rundt 1000 migrantBarn fortsatt skilt fra foreldrene i USA

Da Joe Biden ble president i januar 2021, lovet han å reversere tidligere president Trumps nulltoleransepolitikk overfor ulovlig innvandring. Politikken førte til at tusenvis av Barn ble skilt fra foreldrene etter å ha krysset grensen til USA. En arbeidsgruppe har identifisert 3.

NRK - 03 feb 23 kl. 03:31

To Barn påkjørt av godstog i Tyskland

En ti år gammel gutt omkom og en ni år gammel gutt ble alvorlig skadd da de to ble påkjørt av et godstog i Recklinghausen i Tyskland. Niåringen er fraktet til sykehus, opplyser politiet tidlig fredag. De la til at de ikke tror noen andre Barn var involvert, da de første medieoppslagene om ulykken sa at en gruppe ungdommer hadde vært på stedet.

Aftenposten - 02 feb 23 kl. 21:00

Det må en endring til for at Barn og unge skal ha like muligheter uavhengig av postnummer eller T-banestopp

Det må en endring til for at Barn og unge skal ha like muligheter uavhengig av postnummer eller T-banestopp..

Klartale - 21 jan 23 kl. 06:00

Kan han vinne verdens største matkonkurranse?

Filip August Bendi ble kåret til årets kokk. Og ble dermed Norge sin kandidat til Bocuse d’Or.Bocuse d’Or er verdens største matkonkurranse.

NRK - 20 jan 23 kl. 23:50

Kvinner og Barn frigitt i Burkina Faso

I Burkina Faso er 66 kvinner og Barn som ble kidnappet av væpnede bander i forrige uke nå frigitt, opplyser den nasjonale kringkastingen i landet. Dette er det største antallet mennesker som er blitt bortført i landet. Sikkerhetsstyrker gjennomførte en redningsoperasjon, og fant 27 voksne kvinner og 39 babyer, Barn og unge jenter i en provins nord i landet, skriver Reuters..

Aftenposten - 01 feb 23 kl. 08:07

Statistikken er klar: Disse navnene ble gitt til flest Barn i fjor

Vi har snakket med fire mødre som valgte ett av toppnavnene til sitt Barn i fjor..

NRK - 31 jan 23 kl. 15:30

49 Barn døde etter båtforlis i Pakistan

Tallet på antall døde etter båtforliset nordvest i Pakistan har økt til 51, ifølge politiet, melder AFP. Ulykken skjedde i elven Tanda Dam søndag morgen norsk tid. Båten fraktet skoleelever.

NRK - 07 jan 23 kl. 02:16

Trønder siktet for grov voldtekt av Barn under 14 år

En mann i 40-årene fra Trondheim er siktet for grov voldtekt av et Barn under 14 år. Mannen ble pågrepet i november etter at politiet i Trondheim hadde etterforsket saken over lengre tid og gjennomført flere avhør. Den fornærmede er et mindreårig Barn og har en familiær relasjon til den siktede mannen, som ble framstilt for varetektsfengsling for tredje gang fredag.

Klartale - 13 okt 22 kl. 06:00

FN mener Finland har brutt rettighetene til Barn i Syria

Finland har ansvaret. De har muligheten til å beskytte de finske Barna i disse leirene. Det kan de gjøre ved å få sendt dem hjem til Finland.

NRK - 30 jan 23 kl. 17:42

Kvinne i 20-årene alvorlig skadd etter frontkollisjon i Meråker

En av de fem som søndag var involvert i en alvorlig frontkollisjon på E14 i Meråker i Trøndelag, betegnes som alvorlig skadd. Det var et par i 20-årene og et par i 50-60-årene og ett Barn som var involvert i kollisjonen søndag ettermiddag, skriver Trønder-Avisa. I den ene bilen satt et par i 20-årene.

NRK - 29 jan 23 kl. 14:47

Mann og kvinne dømt etter Barnebortføring i Rogaland

En 34 år gammel kvinne og en 68 år gammel mann er i tingretten dømt for grov omsorgsunndragelse etter at de i fjor bortførte kvinnens to Barn fra Barnevernet. Den 34 år gamle kvinnen er dømt til ett år og sju måneders fengsel, mens 68-åringen er dømt til åtte måneders fengsel. Begge er i Sør-Rogaland tingrett dømt for grov omsorgsunndragelse, skriver Stavanger Aftenblad.

Klartale - 17 jan 23 kl. 08:53

Kinas befolkning krymper for første gang på mer enn 60 år

Det siste året er det blitt født færre i Kina. Framfor å bli flere, har landet fått mindre folk. Det skjer for første gang siden 1961.

NRK - 29 jan 23 kl. 08:48

Ti Barn skal ha mistet livet i båtulykke i Pakistan

Nordvest i Pakistan skal ti Barn ha mistet livet etter et båtforlis, melder AFP. De siterer det lokale politiet. Alle de omkomne skal være mellom syv og 14 år gamle, skriver nyhetsbyrået.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com