Barn

Wednesday, 20 October, 18:29

Nyheter om Barn

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 07 okt 21 kl. 09:07

Vil gi vaksine mot malaria til Barn

Hvert år dør 400.000 personer i av malaria. Rundt to av tre som dør, er Barn under fem år.

Klartale - 13 okt 21 kl. 06:00

Friba ble truet på livet etter OL

JUDO: Friba (til venstre) elsker judo. Det gir henne selvtillit og både fysisk og psykisk styrke.– Friba! Du ble den første!Treneren til Friba Rezayee var både stolt og glad.

NRK - I førrgår: 13:25

FN startar poliovaksinasjon

Taliban har gitt grønt lys til å starte Afghanistan sin første landsomfattande kampanje på over tre år for å vaksinere Barn mot polio, seier FN. Dei vil vaksinere 9.9 millionar Barn under fem år.

NRK - I førrgår: 07:30

Vil styrkje Barns forbrukarvern

Barneombodet og Forbrukarrådet åtvarar mot ei open dør for kommersielle aktørar som går etter Barn i marknadsføringa. Dei ber den nye regjeringa ta grep. Barns forbrukarvern i digitale medium er ikkje nemnde i Hurdalsplattformen, men dei to etatane ber i eit brev Ap-Sp-regjeringa sjå på saka, skriv Aftenposten.

NRK - 03 okt 21 kl. 21:36

Færre tvangsplasserte Barn

Barnevernet overtar omsorgen for stadig færre Barn. Et tegn på at familier får tidligere hjelp, mener Bufdir-sjefen. Sammenlignet med 2012, hvor 1.

Klartale - 15 okt 21 kl. 12:33

Får fortsatt for lite mat

18.600 Barn under fem år ble behandlet for å ha fått for lite næring. Dette er kun mellom februar til august i år.

NRK - 15 okt 21 kl. 06:36

Underernæring blant Barn

Tal på alvorleg underernærte Barn som blir lagt inn på sjukehus i Tigray i Etiopia, har dobla seg sidan 2020, melder FN. Ifølgje Unicef er rundt 18.600 Barn under fem år lagt inn for alvorleg underernæring frå februar til august i år, samanlikna med 8.

Klartale - 12 okt 21 kl. 13:15

Slik påvirker statsbudsjettet din lommebok

Tirsdag la regjeringen fram statsbudsjettet for 2022. I forslaget vil de bruke 322,4 milliarder kroner av det Norge har tjent på oljen. Det er 84,4 milliarder kroner mindre enn i år.

NRK - 12 sep 21 kl. 17:27

Hundrevis av enslige Barn evakuert

Flere hundre Barn ble skilt fra foreldrene sine og evakuert uledsaget fra Afghanistan etter Talibas maktovertakelse, melder FN. FN-organisasjonen Unicef melder at de og deres partnere har registrert rundt 300 uledsagede Barn som er blitt evakuert fra Afghanistan siden 14. august.

NRK - 7 timer siden

Tre svenske IS-kvinner på veg heim

Tre svenske kvinner med åtte Barn er på veg heim frå al-Roj- leira i Syria, melder Expressen. Kvinnene blir utviste av det kurdiske sjølvstyret, som vurderer dei som ein tryggingsrisiko og har bede alle land som har kvinner og Barn i leira, om å hente dei. Svensk UD har førebels ikkje kommentert saka overfor avisa..

NRK - 16 timer siden

Tre Barn døde i luftangrep i Tigray

Tre Barn ble drept i luftangrepene mot Tigray-regionen i Etiopia denne uken. Det har lokale helsearbeidere rapportert til FN. Statlige medier i Etiopia har bekreftet at det ble gjennomført et luftangrep mot Mekele, hovedstaden i regionen som fredsprisvinner Abiy Ahmeds regime gikk til krig mot i november i fjor..

NRK - 07 okt 21 kl. 01:49

14 Barn fra Syria til Danmark

Tre danske kvinner og 14 Barn har mellomlandet i Tyskland etter å ha forlatt en kurdiskkontrollert fangeleir i Syria. De er på vei hjem til Danmark. Kvinnene og Barna ventes å komme til Danmark i løpet av 24 timer, skrev Danmarks Radio , som får opplysningene bekreftet av flere uavhengige kilder, tidligere.

NRK - 22 timer siden

WHO og Taliban enige om vaksinering

Verdens helseorganisasjon (WHO) og Taliban er enige om en landsomfattende kampanje for å vaksinere Barn under fem år mot polio i Afghanistan. I de siste tre årene har Taliban nektet FN-organisasjoner å drive vaksinering i frykt for spionasje. Dermed har 3,3 millioner Barn ikke blitt vaksinert.

NRK - Igår: 07:02

Lov for å straffe foreldre

Foreldre i Kina som har Barn med «veldig dårleg oppførsel» eller utføre forbytingar kan bli straffa, føreslår ei ny lov. Det skriv CNN. I utkastet til den nye lova står det at om aktor finne dårleg eller kriminell oppførsel hos Barn, vil føresette vil bli irettesett og beordra til å gjennomføre eit rettleiingsprogram for familieopplæring.

NRK - 10 sep 21 kl. 10:58

Søker vaksinegodkjenning for Barn

Tyske Biontech søker godkjenning for bruk av koronavaksinen selskapet har utviklet sammen med amerikanske Pfizer, på Barn mellom fem og elleve år. – I ukene som kommer, kommer vi til å levere inn resultater fra vår studie gjort blant Barn fra fem til elleve år til helsemyndigheter verden rundt og søke godkjenning for denne vaksinen for disse aldersgruppene, også her i Europa, sier Biontechs leder Özlem Türeci til Der Spiegel fredag. Hun sier selskapet har begynt å forberede produksjon av vaksinen for Barn i denne aldersgruppen.

NRK - 03 okt 21 kl. 13:13

Milliard-erstatning til urfolksBarn

Den føderale domstolen i Canada dømte denne uka kanadiske myndigheter til å betale erstatninger på opptil 270.000 kroner til pårørende og Barn i urfolksnasjoner som tidligere satt under offentlig omsorg på kanadiske internater. Det er fortsatt uklart hvor mange som anses som berørte: Urfolkenes egne organisasjoner har beregnet at så mange som over 50.

NRK - 20 sep 21 kl. 08:25

Reknar med at Barn blir sjuke

Norske sjukehus legg planar for at det kan bli fleire innlagde småBarn i haust og vinter. Smitteverntiltak under pandemien har gjort at mange Barn under eitt år har vore lite utsett for vanlege virus. Fleire Barn enn vanleg kan difor trenge behandling på sjukehus for luftvegssjukdommar som ikkje skuldast koronavirus..

Klartale - 15 okt 21 kl. 09:57

Fortsatt mye smitte i verden

Det er stadig mindre korona-smitte i Norge. Samfunnet er åpent og vi kan leve som normalt. Årsaken er at veldig mange nordmenn er vaksinert.

NRK - 15 okt 21 kl. 09:29

Mener Barn bør lage nista selv

Barna bør lage sin egen niste, mener Kristine Engebretsen Illøkken, som jobber ved institutt for folkehelse og ernæring ved Universitetet i Agder. Hun sier all forskning viser at Barn i langt større grad er villig til å spise det som ligger i matboksen om de har laget nista selv..

NRK - 15 okt 21 kl. 05:37

45.000 nye smittede i Storbritannia

Britiske myndigheter registrerte 45.066 nye koronasmittede i landet torsdag, det høyeste tallet siden 20. juli.

NRK - 13 okt 21 kl. 14:03

Gratis SFO og billigere Barnehage

Den nye regjeringa vil gradvis innføre gratis SFO for alle førsteklassingar, seier Hurdalsplattforma. Det er ikkje sagt noko om når målet skal vere nådd. Regjeringa seier også at den vil redusere maksprisen for foreldrebetaling i Barnehagen tilbake til prisnivået frå Barnehageforliket i 2003.

NRK - 12 okt 21 kl. 04:17

19.000 Barn krysset Darien-jungelen

Rekordmange Barn, nesten 19.000, har tatt seg gjennom det farlige Darien-jungelområdet mellom Colombia og Panama i år i håp om å nå USA. Tallet er nesten tre ganger det høyeste registrerte antallet for de fem siste årene sammenlagt, ifølge tall som Unicef la fram i en rapport mandag..

NRK - 11 okt 21 kl. 16:02

Barn skadet i trafikkulykke

Et Barn er skadet etter en trafikkulykke i Goaveien i Randaberg. En bil skal ha kjørt fra stedet, og det er foreløpig ukjent skadeomfang og hendelsesforløp, skriver politiet på Twitter..

NRK - 02 sep 21 kl. 18:37

Barnehageansatt dømt for overgrep

En mann i 40-årene er dømt til fengsel i tre år og åtte måneder for grov voldtekt av sine egne Barn og for overgrep mot Barn i Barnehagen hvor han jobbet, melder Aftenbladet. Mannen erkjente straffskyld både for seksuell handling mot Barn i Barnehagen der han jobbet, og for å ha lastet ned, delt og produsert overgrepsmateriale. I rettssaken erkjente tiltalte også straffskyld for overgrep mot sine egne Barn, men nektet for å være skyld i voldtekt.

NRK - 10 okt 21 kl. 20:45

Mann dømt for overgrep

En mann i 40-årene er dømt til seks år og seks måneder i fengsel, skriver Helgelendingen. Mannen ble kjent skyldig i to tilfeller av voldtekt, ett tilfelle av voldtekt av Barn under 14 år og ett tilfelle av seksuell omgang med Barn mellom 14 og 16 år, skriver avisen. Han må også betale 150.

NRK - 20 aug 21 kl. 04:19

Unicef: 1 milliard Barn i fare

Verdens Barnefond Unicef anslår at en milliard Barn i 33 land er i ekstrem fare på grunn av klima- og miljøtrusler. Tallet kommer fram i Unicefs klimarisiko-indeks for Barn som bygger på fakta om Barn fra 163 land. Den viser at Barn i Afrika og deler av Asia er de mest utsatte og nå står i ekstrem fare på grunn av klimaendringene.

NRK - 13 sep 21 kl. 05:36

60 Barn drept i Niger

Stadig flere Barn blir ofre for dødelige angrep, vold og tvangsrekruttering av væpnede grupper i Niger, ifølge en rapport fra Amnesty International. Situasjonen er særlig gjeldende i konfliktrammede områder ved landets grenser mot Mali og Burkina Faso, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen. Over 60 Barn er blitt drept av væpnede grupper i regionen Tillaberi nordvest i landet siden nyttår.

NRK - 08 okt 21 kl. 15:24

Lege sikta for overgrep mot Barn

Ein lege frå Hordaland er arrestert og sikta for seksuelle overgrep mot fleire mindreårige Barn. Det skriv BA. Arrestasjonen av mannen i 50 åra skal ha skjedd tidlegare denne veka.

Klartale - 08 okt 21 kl. 09:14

Nesten 200 ofre for kidnapping er reddet i Nigeria

Ofrene ble holdt fanget i de tette skogene i Zamfara-delstaten. Mange folk er i flere år blitt bortført av gjenger med mye våpen. Gruppene håper at andre vil betale dem penger for å slippe fri ofrene.

Dagbladet - 5 timer siden

Tilstår 180 lovbrudd

En australsk mann har sagt han har begått mer enn 180 forbrytelser mot Barn - nå vil han inngå forlik..

Aftenposten - 07 okt 21 kl. 15:52

SOS-Barnebyer har fått svar fra Barnevernsledere: Terskelen er blitt høyere for å flytte Barn fra foreldrene.

Åtte av ti Barnevernsledere i kommunene sier seg enig eller delvis enig i at terskelen er høyere for å flytte Barn fra….

NRK - 9 timer siden

Mange drepne i angrep i Syria

Eit rakettangrep retta den syriske hæren i byen Ariha, tok livet av åtte menneske, ifølge observatørgruppa SOHR. Dei seier at fem av dei drepne var sivile, og at to av desse var Barn. Rakettane trefte eit travelt område i byen..

VG - 14 timer siden

Familien ble drept i et feilslått amerikansk droneangrep. Nå er beklagelsen kommet

BEIRUT (VG) Syv Barn ble drept da USA trodde de angrep en IS-kriger. Da VG møtte familien i Kabul, var de frustrerte over at de ikke hadde fått en beklagelse. Nå er de blitt lovet et nytt liv i USA..

NRK - 07 okt 21 kl. 00:57

Tyskland henter hjem 23 Barn

Tyskland har hentet hjem åtte kvinner som sluttet seg til terrorgruppen IS, samt 23 Barn, opplyser det tyske utenriksdepartementet. De kommer fra Nord-Syria. Det er den største hjemhentingen siden 2019.

Aftenposten - Igår: 17:28

Arna-Bjørnar ble varslet om ulykke med Barn involvert. Så ble anlegget som forårsaket ulykken skrudd på igjen.

– Vi har skjerpede rutiner som skal hindre at det skjer igjen, sier daglig leder i Arna-Bjørnar..

NRK - 06 okt 21 kl. 19:43

Dømt for overgrep mot mindreårig

En mann i 60-årene er dømt til fengsel i to år og ti måneder. Han er dømt for overgrep mot en person under 16 år og for å ha hatt store mengder overgrepsfiler. Mannen hadde over 700.

NRK - 06 okt 21 kl. 19:10

Godkjenner ny vaksine for Barn

Verdshelseorganisasjonen (WHO) tilrår for første gong ein malariavaksine til Barn. Vaksinen RTS, S/AS01 fekk tilrådinga frå WHO onsdag. – I dag tilrår WHO brei bruk av den første malariavaksinen i verda, seier sjefen for organisasjonen Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Aftenposten - Igår: 13:49

NRK Supers klimaserie trues med anmeldelse

Hele 36 ganger er NRKs klima-serie rettet mot Barn klaget til Kringkastingsrådet, skriver Kampanje..

Aftenposten - Igår: 13:49

Mange klager på NRK Supers klimaserie

Hele 36 ganger er NRKs klima-serie rettet mot Barn klaget til Kringkastingsrådet, skriver Kampanje..

NRK - 06 okt 21 kl. 09:47

Rygga på Barn på avfallsanlegg

Ein bil skal ha rygge på eit Barn inne på eit avfallsanlegg i Lørenskog, melder politiet. Politiet kjenner ikkje til skadeomfanget. Naudetatane er på veg..

NRK - Igår: 02:56

17 misjonærer bortført i Haiti

17 misjonærer fra USA og Canada ble i helgen bortført i Haiti. Det skal være flere Barn blant de bortførte. Amerikanske myndigheter har advart mot reiser til Haiti der kriminelle gjenger dominerer, men de fortsetter å finansiere religiøse gruppers hjelpearbeid i landet...

NRK - 23 sep 21 kl. 07:22

Barn dør i al-Hol-leiren

62 Barn er døde så langt i år i al-Hol-leiren i Syria. Det betyr at det dør 2 Barn hver uke i leiren, i følge Redd Barna. Leirene drives av de kurdiske styrkene som har kontrollen i det nordøstlige Syria.

NRK - I førrgår: 18:04

FBI bistår i søk etter misjonærer

FBI skal bistå i søket etter de 17 misjonærene som lørdag ble kidnappet utenfor Haitis hovedstad Port-au-Prince, opplyser FBI til Reuters. Det skal være flere Barn i gruppen, som holdes fanget av en væpnet gruppe. Misjonærene, som er fra USA og Canada, var på Haiti for å besøke et Barnehjem..

NRK - I førrgår: 17:50

Flere enn 400 migranter reddet

Den private hjelpeorganisasjonen Sea-Watch melder at 412 personer ble reddet fra havsnød i Middelhavet i helgen og mandag, inkludert mange Barn og unge mennesker..

Dagbladet - I førrgår: 16:56

17 misjonærer kidnappet

De 17 amerikanske misjonærene ble bortført da de var på vei fra et Barnehjem på Haiti lørdag. Blant de kidnappede er det flere Barn..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt