Barn

Thursday, 18 August, 07:26

Nyheter om Barn

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 01 aug 22 kl. 06:30

Fra mandag kan enda flere Barn og unge få penger til briller

Flere familier med Barn og unge skal få hjelp penger til briller. Det har regjeringen bestemt. Det gjelder fra og med mandag.

Klartale - Igår: 13:08

Barneombudet mener skolen kan hindre at unge faller utenfor

– Det koster mye mer å reparere og fikse for disse Barna enn å forebygge, sier Inga Ejer Engh til Klar Tale. Hun er Barneombud.Engh mener mye kan gjøres for at disse Barna kan få det bedre.

Klartale - 30 jun 22 kl. 11:30

Hvorfor drar færre Barn og unge på kultur-aktiviteter?

– Mye av årsaken kan nok være korona-pandemien. Det sier Arild Kalkvik. Han er daglig leder for Kinonor.

NRK - 23 timer siden

Ukraina mener Barn på flukt er skilt fra sine foresatte

Ukrainske myndigheter mener at ukrainske Barn i utlandet omplasseres vekk fra sine omsorgspersoner. Det er ikke klart om det gjelder i Norge. I et notat den ukrainske ambassaden i Norge har sendt til Utenriksdepartementet står det at ukrainske verger i mange tilfeller i utlandet er blitt byttet ut og at lokale myndigheter har utnevnt andre som verger for ukrainske Barn, skriver Aftenposten.

NRK - 12 aug 22 kl. 17:32

Dømt for oppbevaring av bilder og film som seksualiserer Barn

En mann bosatt i Østfold er dømt til ni måneders fengsel for å ha lastet ned og vært i besittelse av overgrepsmateriale som viser seksuelle overgrep mot Barn eller som seksualiserer Barn. I dommen fra Søndre Østfold tingrett kommer det frem at mannen har lastet ned og oppbevart over 3600 bilder og 631 filmer. I retten ble det blant annet vist videoer der Barn hadde seksuell omgang med dyr.

NRK - 12 aug 22 kl. 11:26

FN ut mot drap på palestinske Barn

FNs høykommissær for menneskerettigheter kritiserer Israel for samvittighetsløse drap og lemlestinger på palestinske Barn, og krever gransking av hvert enkelt angrep der noen ble drept eller såret. 37 Barn er hittil i år drept i de palestinske områdene, 19 bare i forrige uke, 17 av dem under de israelske angrepene mot Gazastripen. Det var også over 150 Barn blant de 360 som ble såret under angrepene mot Gazastripen, ifølge FNs menneskerettskontor (OHCHR).

NRK - 09 aug 22 kl. 17:49

Dansk journalist erkjenner å ha tatt nakenbilder av Barn

En dansk journalist erkjenner å ha krenket Barns seksualitet over 100 ganger ved å ta nakenbilder av vennene til sine Barn. Da journalistens Barn fikk besøk av venner, tok han nakenbilder av dem i spabad og på toalettet. Mannen sier han aldri har opptrådt krenkende overfor sine egne Barn.

Klartale - 08 aug 22 kl. 08:57

Våpenhvile etter bombing i Gaza

Israel sier de har angrepet Gaza for å ta ut ledere av gruppa Islamsk hellig krig. De har sendt raketter mot Israel. Israel har angrepet tilbake.

Klartale - 24 maj 22 kl. 13:00

Nordmenns forbruk ødelegger for verdens Barn

Ny rapport viser at verdens Barn ikke har det like bra. Og mye av årsaken er at nordmenn kjøper og bruker for mye. Vi har rett og slett for høyt forbruk av mye.

NRK - 19 timer siden

Advarer om at millioner av Barn kan dø av sult

Hvis ikke verden handler umiddelbart, kan millioner av Barn i 15 land komme til å dø av sult, advarer hjelpeorganisasjoner. Så mange som 8 millioner Barn risikerer å dø dersom de ikke får umiddelbar hjelp, skriver organisasjonene i en pressemelding onsdag. Årsaken er alvorlig matmangel i Afghanistan, Burkina Faso, Tsjad, Kongo, Etiopia, Kenya, Haiti, Madagaskar, Mali, Niger, Nigeria, Somalia, Sør-Sudan, Sudan og Jemen.

NRK - 23 jul 22 kl. 05:53

Mann pågrepet for sexchatting med Barn

En mann som tidligere var lærer, er pågrepet etter å ha blitt anmeldt for å ha hatt seksualisert kontakt med Barn under 16 år på Snapchat. Han ble pågrepet i sitt hjem utenfor Bergen torsdag og er siktet for befatning med overgrepsmateriale, og for å ha seksualisert kontakt med Barn. – Han skal både ha sendt bilder og bedt om å få tilsendt seksualiserte bilder av Barna han kontaktet, sier politiadvokat Elisabeth Bru til Bergensavisen.

Klartale - I førrgår: 07:00

Skal gjøre endringer for de med dysleksi

Neste mandag er Barn og unge tilbake på skolene. Det har kommet noen endringer.Elever med dysleksi skal få tettere oppfølging.

NRK - 13 aug 22 kl. 12:15

Regjeringen har oppnevnt ekspertgruppe for å bekjempe Barnefattigdom

Regjeringen har oppnevnt et utvalg som skal undersøke hva staten kan gjøre for Barn som vokser opp i fattigdom. Utvalget skal bruke ett år på å komme fram til forslag som skal forbedre levekårene til Barn som vokser opp i fattigdom. De nyeste tallene fra SSB viser at i 2020 tilhørte 115.

NRK - 10 aug 22 kl. 13:25

Barn i London får tilbod om poliovaksine

Alle Barn under ti år i London skal få tilbod om å få påfyll av poliovaksine etter at det blei funne polio-virus i kloakksystemet i fleire bydelar, ifølge Sky News. Det er så lang ikkje registrert poliosmitte, og britiske helsestyresmakter meiner risikoen for utbrot er låg. Delen Barn som er vaksinert mot polio er lågare i London enn i resten av landet..

Klartale - 26 jul 22 kl. 12:40

Paven ba Canadas urbefolkning om tilgivelse

Pave Frans er på besøk i Canada. Han ba om tilgivelse for ondskapen Canadas urbefolkning er blitt utsatt for. Talen gjorde dypt inntrykk, ifølge folk som var tilstede.

Klartale - 16 timer siden

Laget lettlest versjon av rapport om ytringsfrihet

Mandag kom en rapport om ytringsfrihet i Norge. Den sier blant annet at det er gode forhold for å si meningen sin i Norge. Men ikke for alle grupper.

Aftenposten - 19 timer siden

Seks hjelpeorganisasjoner slår alarm: Millioner av Barn kan dø av sult

Hvis ikke verden handler umiddelbart, kan millioner av Barn i 15 land komme til å dø av sult, advarer….

NRK - Igår: 23:49

157 Barn døde av meslinger

Minst 157 Barn har dødd i et utbrudd av meslinger i Zimbabwe, skriver NTB / AFP. Over 2000 smittede er registrert siden utbruddet startet tidigere i august. Ifølge landets informasjonsminister Monica Mutsvangwa er de døde uvaksinerte.

VG - Igår: 23:43

Innrømmer at israelske bomber drepte fem Barn på Gaza

Tidligere har Israel beskyldt Islamsk jihad for angrepet som drepte fem Barn på Gaza 7. august. Nå bekrefter derimot offisielle tjenestepersoner at israelske bomber sto bak..

NRK - 22 jul 22 kl. 19:58

Fire Barn drept av landminer i Jemen

Fire Barn ble drept torsdag da en av dem tråkket på en landmine i den jemenittiske havnebyen Hodeida. Til sammen sju Barn mellom 10 og 15 år gikk gjennom et område i byen som er fullt av landminer. Hodeida ligger vest i Jemen, i området som kontrolleres av Houthi-militsen.

NRK - Igår: 17:00

Truleg påkøyrd etter nokon trassa raudt lys

Like ved Kolsås T-banestasjon vart eit Barn i dag påkøyrd av ein buss. Det var ei jente i starten av tenåra som vart skada og frakta til akuttmottaket ved Bærum sjukehus. Jenta var medviten då ho vart frakta bort.

NRK - 09 jul 22 kl. 06:22

California saksøkes for å forby våpenreklame for Barn

California saksøkes av et tidsskrift som mener at statens forbud mot våpenreklame rettet mot Barn er i strid med grunnloven. California innførte nylig en lov som begrenser muligheten for å målrette reklame for våpen mot Barn. Guvernør Gavin Newsom begrunner loven med at våpenprodusenten Wee 1 Tactical hadde reklamert for AR15-rifler spesifikt for Barn, samme våpen som er brukt i en rekke skoleskytinger, blant annet i Uvalde i Texas der 19 Barn og to lærere ble drept.

NRK - I førrgår: 07:29

40 kommuner får millionstøtte til Barn og unge

Regjeringen gir 75 millioner kroner til de fylkeskommunene og kommunene som ble hardest rammet av koronatiltakene, og støtten går til oppfølging for Barn og unge. – Noen steder ble hardere rammet av pandemien enn andre. Disse stedene får nå ekstra støtte til å følge opp de Barna og elevene som fikk de strengeste smitteverntiltakene, og som det gikk mest utover.

Klartale - 02 aug 22 kl. 16:30

Kjendiser skal kjempe på fotballbanen

Turneringen Norway Cup har en spesiell kamp hvert år. Verdikampen er en kamp for en god sak. Kjendiser er med og spiller fotball.

NRK - 15 aug 22 kl. 03:18

Tolv skadd i bussulykke i Bulgaria

Tolv Barn og voksne ble skadd da en buss fra Serbia kjørte av veien og veltet i ei grøft sør i Bulgaria søndag kveld. Åtte Barn og fire voksne ble sendt til sykehus, noen av dem med alvorlige skader, opplyser innenriksdepartementet i Bulgaria. Øvrige som var i bussen ble undersøkt og fikk nødvendig hjelp på stedet.

Klartale - 19 maj 22 kl. 10:16

Det blir født færre Barn i Norge enn tidligere

I årets første kvartal innvandret 14.600 personer til Norge. 5.

NRK - 12 aug 22 kl. 12:41

Oppnemning av ekspertgruppe for Barn i fattige familiar

Regjeringa har i dag oppnemnd ei ekspertgruppe som skal føreslå tiltak som gir Barn som veks opp i fattigdom betre levekår, skriv regjeringa i ei pressemelding. Gruppa skal også kome med tiltak for å førebygge at fattigdom går i arv. Gruppa blir leia av professor i økonomi ved Universitetet i Stavanger, Mari Rege..

NRK - 30 jul 22 kl. 06:46

Mor Barn sluppet fri etter 17 år i fangenskap i Brasil

En brasiliansk kvinne og hennes to voksne Barn ble fredag sluppet fri av politiet etter å ha vært holdt i fangenskap i 17 år. Kvinnens ektemannen, som også er Barnas far, er anholdt og mistenkt i saken, opplyser brasilianske myndigheter fredag. De tre var svært underernærte og dehydrerte da de ble sluppet fri.

NRK - 11 aug 22 kl. 11:34

Barn frakta til sjukehus etter trafikkulukke

Eit Barn er frakta med luftambulanse til Haukeland eller Førde Sentralsjukehus etter ei trafikkulukke på fylkesveg 55 ved Ese mellom Balestrand og Dragsvik. Det skal ha vore fire personar involvert, der tre av dei er born. Ingen skal ha vore fastklemt og alle blei tilsett av helse på staden, før det eine Barnet blei sendt med luftambulanse.

NRK - 10 aug 22 kl. 10:06

Efta-domstolen meiner Nav bruker trygderegel feil

Overgangsstønaden for einslege forsørgarar er ein del av EØS-avtalen, slår Efta-domstolen fast. Stønaden blir gitt til einslege foreldre med Barn under åtte år. Noreg kan ha praktisert regelen feil sidan EØS-avtalen trådde i kraft i 1994, skriv Rett24.

NRK - 09 aug 22 kl. 19:23

To Barn berga opp frå sjøen i Søgne

Politiet i Agder skriv at dei har fått melding om ei mogleg drukningsulykke i Søgne. Det er to Barn som er berga i land, opplyser dei. Naudetatar er på staden..

NRK - 07 aug 22 kl. 22:19

Elsparkesyklist kjørte på Barn

En svært beruset elsparkesyklist har kjørt på et Barn utenfor konsertområdet på Leangen i Trondheim. Det melder politiet på Twitter. En mann i 20-årene er pågrepet.

NRK - 26 jul 22 kl. 05:02

Lege siktet for grov voldtekt av Barn via nettet

En lege i 50-årene er siktet for grov voldtekt av sju Barn via nettet, og for seks andre voldtektsforsøk, melder Bergensavisen. Mannen skal ha betalt og gitt instrukser via nettet til sine utenlandske kontakter til å forgripe seg på Barn, mens det filmet og overført til mannens PC. Flere av ofrene er ikke identifisert, men er oppgitt å være seks til tolv år gamle, skriver avisen.

NRK - 06 aug 22 kl. 22:35

Dødstallene stiger på Gazastripen

Minst 24 mennesker er drept som følge av volden i Gaza de siste dagene, opplyser palestinske myndigheter. Blant de drepte skal det være seks Barn. Helsemyndighetene i Gaza ga «israelsk aggresjon» skylden for dødsfallene, og for de 203 personene som har blitt såret i voldsoppblussingen på Gazastripen.

NRK - 06 aug 22 kl. 09:32

Sverige: 20 Barn matforgifta på fotballcup

På ein fotballcup i Luleå i Sverige skal 20 Barn ha blitt frakta til sjukehus med akutt matforgifting fredag kveld. Det melder SVT. – Dei fall saman ein etter ein, og spydde på fotballbana, seier cupansvarleg Tobias Skogsberg til Aftonbladet.

NRK - 9 timer siden

Ber foreldre få heim Barna sine

Politiet har fortsatt patruljer ved Lianvannet i Trondheim. Her er det mange mindreårige og en del rus. – Er du forelder og tenker at dine Barn er i området, så ta gjerne ansvar og få dem hjem.

Klartale - 16 jun 22 kl. 14:26

Unge har liten tro på at verden kan løse klimakrisen

Barn og unge har liten tro på at det blir en løsning på problemene med klimaet. Kun 14 prosent av Barn og unge mener politikerne gjør nok. Det viser en undersøkelse.

Aftenposten - 11 timer siden

MDGs nye sjef mener han har en fordel: – Mine Barn er flyttet ut

ARENDAL: I fjor ledet Arild Hermstad partiets havarikommisjon. Nå er han MDG-skutas nye kaptein..

Klartale - 05 aug 22 kl. 08:23

Oppdaget fryktet sykdom i New York

Polio var en av USAs mest fryktede sykdommer. Så fikk folk vaksine. I 1979 var polio utryddet.

NRK - 23 jul 22 kl. 18:15

Mannen siktet for sexchatting med Barn, varetektsfengslet

Den tidligere læreren som er siktet for seksualisert kontakt med Barn på Snapchat, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen er også ilagt brev- og besøkskontroll, opplyser politiadvokat Elisabeth Bru til Bergens Tidende. Mannen i 30-årene skal både ha bedt om og sendt seksualiserte bilder til Barna han har kontaktet.

Klartale - 17 timer siden

Derfor streiker lærerne

Lærere streiker. Og fra mandag blir streiken større.Hva er de uenige om.

Klartale - 22 timer siden

Dømt til 34 års fengsel for Twitter-bruk

Salma al-Shehab er 34 år gammel. Hun studerer i England. Hun var på ferie i hjemlandet da hun ble dømt.

Aftenposten - Igår: 23:05

Hastebrev til norsk UD: Ukraina bekymret for at Barn på flukt, er skilt fra sine foresatte

Ukrainske myndigheter mener at foreldreløse og BarnehjemsBarn omplasseres mot sin vilje..

NRK - Igår: 19:05

Idrettspresidenten sletta Facebook-video frå Norway Cup

Vel ein månad etter at Norges idrettsforbund fekk nye retningslinjer for filming av Barn og unge, la Berit Kjøll ut ein video frå Norway Cup på Facebook. No har ho sletta den..

NRK - Igår: 15:34

Tenåring påkøyrd av buss i Bærum

Politiet melder at ei tenåringsjente har blitt påkøyrd av ein buss i Bærum. Ho får behandling av ambulansepersonell på staden, men skadeomfang er ukjent. Politiet er framme på staden, og prøver å finne ut kva som har skjedd.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com