Bare

Monday, 16 May, 23:07

Nyheter om Bare

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 12 maj 22 kl. 12:00

Slik kan du spare penger

54 kroner. Det som kostet 1.000 kroner i april i fjor, koster nå 54 kroner mer.

Klartale - 11 maj 22 kl. 14:12

Kraftig økt vannforbruk i tørkerammede California

I fjor ba Gavin Newsom om at folk i California måtte bruke 15 prosent mindre vann enn de gjorde i 2020. Newsom er guvernør i staten, som har flest innbyggere av alle i USA.Han ba folk vanne plenen og vaske opp sjeldnere.

Klartale - 11 maj 22 kl. 14:12

Sliter med å spare nok vann under tørken i California

I fjor ba Gavin Newsom om at folk i California måtte bruke 15 prosent mindre vann enn de gjorde i 2020. Newsom er guvernør i staten, som har flest innbyggere av alle i USA.Han ba folk vanne plenen og vaske opp sjeldnere.

Aftenposten - I førrgår: 20:45

Familien er med når norske Amanda skal synge for Hellas: – Jeg håper Bare jeg klarer å være stille

– Jeg håper Bare jeg klarer å være stille når Amanda skal synge, så jeg ikke ødelegger sangen for henne, sier mor Greta….

Klartale - 21 apr 22 kl. 13:24

Slik lever russere nå

STENGT: Slik ser alle 847 McDonalds-restauranter ut i Russland. Alle er stengt som følge av krigen i Ukraina. Russiske Aslan sender et bilde til Klar Tale. Bildet er tatt med en mobiltelefon på butikken et sted i Russland. Det viser en hylle med ost.

NRK - 12 maj 22 kl. 16:44

Stigende smittetall i Afrika

Flere afrikanske land opplever stigende koronasmitte, advarer Den afrikanske unions helseorgan Africa, CDC. Det har vært en vekst i antall smittetilfeller i Sør-Afrika på 57 prosent de siste fire ukene. For hele kontinentet anslås veksten å være på 25 prosent.

Aftenposten - 11 maj 22 kl. 17:00

Ikke Bare abort i høyesterett: Her er noen andre bitre kampsaker som skal avgjøres i USA

USAs høyesterett har ikke Bare abortsaken på sitt bord. Før juli skal dommerne også si sitt i betente spørsmål om….

Klartale - 09 maj 22 kl. 14:21

Anbefaler å droppe all skjermtid for de minste barna

Mandag la Helsedirektoratet fram sine nye råd om fysisk aktivitet. De er basert på råd Verdens helseorganisasjon (WHO) kom med i 2019 og 2020. Men rådene er tilpasset til Norge.

NRK - 06 maj 22 kl. 16:46

Få journalister stemmer SP, KrF eller Frp

Den årlige Medieundersøkelsen legges fram under Nordiske Mediedager i Bergen. I undersøkelsen svarer norske journalister og redaktører på hvem de ville stemt på dersom det var stortingsvalg i morgen. Årets resultater viser at norske journalister i stor grad stadig stemmer rødgrønt – men visse endringer har likevel skjedd, skriver Kampanje.

Nyhetspressen - 06 maj 22 kl. 14:09

Tennis blir stadig mer populært i Norge

Norge er kanskje mest kjent for vintersport og fotball, men også den sommerlige idretten tennis har økt kraftig i popularitet her hjemme de siste årene. Dette kan skyldes flere elementer og det er nettopp dette vi skal se nærmere på i denne artikkelen. For selv om nordmenn lenge har hatt tilgang på tennisklubber og trening, har det ført de siste årene tatt seg opp i popularitet.

NRK - 3 timer siden

Valget i Libanon

Den foreløpige opptellingen etter valget i Libanon tyder på at Hizbollah-blokken taper terreng, mens reformkandidater vinner fram. Opptellingen pågår fortsatt etter valget søndag, og hittil er Bare 49 av 128 valgkretser talt opp. Frammøtet var lavt ved valget, som er det første siden landet ble kastet ut i en dyp økonomisk krise som har utløst raseri mot de styrende elitene.

VG - 5 timer siden

Uenighet om flagg-bruk før 17. mai: – Må bruke norske flagg

Oslo vil ikke nekte noen å bære ukrainske flagg, men i Hønefoss er beskjeden klar: Det skal Bare være norske flagg i barnetoget..

Klartale - 5 timer siden

Derfor feirer vi 17. mai

17. mai er Norges nasjonaldag. Dagen feires fordi Norge fikk sin egen grunnlov 17.

NRK - 6 timer siden

Folk med vannmåler betalte for mye, får penger tilbake

Folk med vannmålere i hjemme sine i Oslo har betalt for mye for vannet sitt i mange år. Nå skal de få pengene tilbake, i hvert fall for noen år, skriver Avisa Oslo. Vann- og avløpsetaten (VAV) har oppdaget at vannmålergebyret har blitt beregnet feil i lang tid.

Klartale - 13 timer siden

Mer enn en av fire nordmenn frykter Russland

Noen folk i Norge er redde for Russland. Det viser en ny undersøkelse. Nesten tre av ti av de spurte sier at trusselen fra Russland er «stor eller «svært stor».

Klartale - 14 timer siden

Sju personer døde i trafikken på Bare én dag

Flere ulykker i trafikken endte tragisk søndag. Fire mennesker døde i Steigentunnelen i Nordland. Mens to døde i en ulykke på Voss i Vestland tidligere på dagen.

Klartale - 04 maj 22 kl. 09:25

Seks av ti mener det er for store forskjeller på lønn

En ny undersøkelse viser at 58 prosent av de spurte mener forskjellene er for store, ifølge Ipsos. De lager meningsmålinger.John Spilling er senior-konsulent hos Ipsos.

Klartale - 04 maj 22 kl. 06:00

Sanger om hat brukes som våpen mot muslimer

India er et stort land. Det bor mange muslimer der. 14 prosent for å være nøyaktig.

Dagbladet - Igår: 13:59

Bare elleve land avsto

Ukraina stakk av med en soleklar seier i Eurovision song contest, men ikke alle ga det krigsherjede landet full pott..

VG - Igår: 11:41

Opplysninger til VG: Sverige og Finland kan bli invitert inn i Nato om 10 dager

BERLIN/OSLO (VG) Dette bildet, de nordiske utenriksministrene samlet i Nato, er historisk. Om Bare 10 dager kan Sverige og Finland være formelt invitert inn. Men først må alliansen finne et svar på Tyrkias innvendinger..

NRK - I førrgår: 16:13

India stanser hveteeksporten – får kritikk av G7-landene

India innfører eksportstopp på hvete for å stanse prisstigningen i sitt eget marked. Det er ikke populært hos G7- landene. – Dersom alle innfører eksportrestriksjoner eller stenger markedene sine, gjør det Bare krisen mye verre, sier Tysklands landbruksminister Cem Ozdemir på en pressekonferanse i Stuttgart.

NRK - I førrgår: 15:03

Talsmann for Erdogan: Sier Tyrkia ikke stenger døren

Tyrkia stenger ikke døren for natomedlemskap for Finland og Sverige. Det sier en talsperson for president Erdogan. Han sier Tyrkia vil ha oppmerksomhet rundt sine sikkerhetsbehov.

NRK - I førrgår: 15:03

Talsmann for Erdogan: Tyrkia stenger ikke døren for Finland og Sverige

Talsmannen sier Tyrkia ikke forsøker å blokkere et mulig Nato-medlemskap for Sverige og Finland, men at landet vil ha oppmerksomhet rundt sine sikkerhetsbehov. – Det kan ikke Bare gå én vei. De kan ikke ignorere Tyrkias bekymringer knyttet til sikkerhet som om det ikke er viktig og så når vi tar opp dette temaet så sier de «Å, dere skaper trøbbel, dere forstyrrer Natos enhet», sier Ibrahim Kalin, talsmann for president Recep Tayyip Erdogan, ifølge New York Times.

Aftenposten - I førrgår: 14:49

Munch ville ikke likt denne utstillingen. Det får Bare være.

Med Picasso, Munch og Klee plasserte kunstsamler Rolf Stenersen seg midt i tiden han levde i..

Aftenposten - I førrgår: 11:49

Staten skulle investere 265 mill. i Øst-Europa. Hittil er det Bare forvalterne som har tjent på det.

Statlige Innovasjon Norge har et eget fond for investeringer i Øst-Europa. På tre år er 25 millioner kroner tapt..

NRK - 02 maj 22 kl. 15:02

Venstre vil ha EU-utredning

Venstre-leder Guri Melby håper et flertall i Stortinget vil stille seg bak et forslag om å utrede fordeler og ulemper ved et EU-medlemskap. Venstre, som på sitt landsmøte i fjor erklærte seg som ja til EU-parti, prøver nå å sette fart i EU-debatten. – Vi trenger en ny EU-debatt.

NRK - I førrgår: 01:19

Zelenskyj: Ingen kan si hvor lenge krigen vil vare

Selv om Ukraina gjør alt det kan for å drive ut russiske styrker, kan ingen i dag forutsi hvor lenge krigen vil vare, sier president Volodymyr Zelenskyj. – Det er avhengig av, dessverre, ikke Bare vårt folk, som gir alt. Det er også avhengig av våre partnere, europeiske land, hele den frie verden, sier den ukrainske presidenten.

NRK - I førrgår: 23:27

Sannsynligheten for livsfarlig regnvær doblet

Sannsynligheten for at det skal komme nedbør som forårsaker katastrofale flommer og jordskred i Sør-Afrika har blitt dobbelt så stor som følge av klimaendringer, ifølge forskere. I april førte et eksepsjonelt regnskyll til at flere hundre personer mistet livet i den sørafrikanske provinsen KwaZulu-Natal, og ble regnet som den verste værkatastrofen i Sør-Afrikas historie. Uten klimaendringer ville så intense regnskyll Bare forekomme omtrent en gang hvert 40.

NRK - 13 maj 22 kl. 18:47

Omsider klart for presidentvalg i Somalia

Etter flere måneder med utsettelser er det omsider klart for presidentvalg i Somalia på søndag. Den nye lederen må forberede seg på å takle store utfordringer. Landet på Afrikas Horn har stått i en politisk krise siden februar 2021, da president Mohamed Abdullahi Mohameds presidentperiode ble avsluttet uten at det ble holdt et nytt valg.

NRK - 13 maj 22 kl. 16:48

Dronning Elizabeth viste seg offentlig igjen

Britenes dronning Elizabeth var fredag å se blant publikum på konkurransen Royal Windsor Horse Show. Det skjedde Bare dager etter at hun tidligere i uken ikke holdt dronningens tale ved åpningen av parlamentet. På grunn av dronningens dårlige helse var prins Charles vikar.

VG - 13 maj 22 kl. 15:28

Stramt, rystende og brutalt? Ikke akkurat

Det er ikke Bare økonomien som er overopphetet. Også politikerne kunne trengt en bøtte isvann..

Aftenposten - 13 maj 22 kl. 09:49

Provoserende at KrF-politikere kan reagere på denne sekken!

I et land hvor «jævla homo» er blant de mest brukte skjellsordene, er det Bare fint med en slik sekk..

NRK - 12 maj 22 kl. 20:59

Unicef: Nærmere 100 barn drept i Ukraina i april

Nærmere 100 barn er bekreftet drept i Ukraina Bare i april måned. Men det reelle tallet er mye høyere, ifølge Unicefs viseadministrerende direktør Omar Abdi. Han orienterte FNs sikkerhetsråd torsdag.

NRK - 12 maj 22 kl. 15:50

Ber om gransking i Baneheia-saken

Marius Dietrichson, leder i forsvarergruppen i Advokatforeningen, er ikke nådig i kritikken mot politiet. – Saken må granskes. For vi må aldri komme dit hen at vi Bare sitter og ser på at sentrale uskylds-bevis blir holdt tilbake av politiet overfor de dommerne som skal avgjøre en anklage, og som her domfelle den tiltalte til et liv i fengsel.

NRK - 12 maj 22 kl. 14:17

Flypassasjeravgiften gjeninnføres

Fra 1. juli blir det dyrere å fly når flypassasjeravgiften gjeninnføres. I mars 2020 ble avgiften fjernet midlertidig for å hjelpe flyselskapene under pandemien.

NRK - 12 maj 22 kl. 12:58

Fire skogbrannhelikoptre i beredskap til helgen

Til helgen vil det være fire skogbrannhelikoptre i beredskap i Sør-Norge. Vanligvis er det Bare ett helikopter i fast beredskap i sommerhalvåret. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering av situasjonen og besluttet at tre skogbrannhelikoptre skal settes i beredskap på basene på Kjevik, Voss og Kjeller.

VG - 12 maj 22 kl. 12:47

Ap-topp ut mot egen regjering: - De må Bare snu

OSLO SPEKTRUM (VG) Sentralstyremedlem i Ap, fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik, raser mot egen regjering, etter utsettelse av Ocean Space i Trondheim..

NRK - 12 maj 22 kl. 11:43

– Folk som har råd til millionbiler, betaler moms

Har du råd til en bil til over en million kroner, er det rett og rimelig at du også skal betale moms, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). – Jeg ser at denne saken har skapt overskrifter og debatt, sa Vedum på pressekonferansen om revidert nasjonalbudsjett torsdag formiddag. Men både han og regjeringen mener det er helt riktig at folk som har råd til millionbiler, skal betale moms.

E24 - 12 maj 22 kl. 09:00

Rett ned på Oslo Børs

Både Autostore og Salmar faller bratt etter resultatrapporter. – Salmar har vært priset som det beste lakseselskapet, så de må Bare levere, men nå var det litt skuffende, sier analytiker..

NRK - 12 maj 22 kl. 01:22

Vil gi bort en million cannabisplanter

Regjeringen i Thailand skal dele ut 1 million gratis cannabisplanter i starten av juni, ifølge helseministeren i landet. De fleste restriksjonene på produksjon og besittelse av cannabis oppheves neste måned. Thailand satser nå på en stor, blomstrende cannabisindustri.

Aftenposten - 11 maj 22 kl. 22:21

Russiske soldater er nå Bare tre mil unna. Bli med ukrainske bønder på jobb.

KOMYSHUVAKHA, UKRAINA (Aftenposten): Fienden står 30 kilometer unna. Likevel legger ikke gårdsarbeider Oleksandr bort….

Dagbladet - 11 maj 22 kl. 21:24

- Kunne endt med voldsom katastrofe

To personer ble sendt til sykehus med røykskader etter at en lastebil gikk opp i flammer på E6 i Oslo tirsdag ettermiddag. Hadde ulykken skjedd Bare noen hundre meter lenger fram kunne det endt mye verre, mener eksperter..

NRK - 11 maj 22 kl. 16:33

Fellingsløyve for ulv i Drammen

I løpet av kvelden blir det ulvejakt etter observasjoner av ulv på Konnerud i formiddag. Det melder Drammens Tidende. Statsforvalteren i Oslo og Viken har gitt fellingsløyve for ulv i Drammen sør, som tidligere Bare gjaldt for Asker i fylket.

Dagbladet - 11 maj 22 kl. 16:03

- Bare noen meter unna ulven

Kenneth Knutsen trodde han så en hund langs veien i Røyken tirsdag kveld. Det viste seg å være feil. - Den var vesentlig større enn en bikkje på alle mulige måter, sier han..

Aftenposten - 11 maj 22 kl. 15:09

Norge har satt opp charterfly for flyktninger. Men Bare 38 vil være med.

20. mai lander det første charterflyet med flyktninger på Gardermoen. Men få ukrainere ønsker å være med..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt