Bankenes

Saturday, 03 December, 20:45

Nyheter om Bankenes

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 nov 22 kl. 04:15

Huseierne reagerer på Bankenes renteøkning

Ifølge Huseierne har DNB og Nordea satt opp de effektive boliglånsrentene med mer enn Norges Banks rentehevinger, noe organisasjonen kaller «rart». Både DNB og Nordea har satt opp etableringsgebyret, og førstnevnte har også satt opp termingebyret for nye boliglån, skriver Dagens Næringsliv. Forbrukersjef Carsten Pihl i Huseierne har regnet ut at DNB og Nordea siden september i fjor, har økt den effektive renta med henholdsvis 2,58 og 2,56 prosentpoeng.

NRK - 13 aug 22 kl. 04:59

Bankenes innskuddsmarginer har økt

Mens lånerenten går til værs, står kundenes innskuddsrente nærmest på stedet hvil, skriver Dagens Næringsliv. Siden i fjor høst har innskuddsrentene økt med 0,2 prosentpoeng, mens boliglånsrentene har økt med rundt 0,5 prosentpoeng, ifølge Statistisk sentralbyrå. (NTB).

NRK - 11 aug 22 kl. 10:10

SSB: Godt halvår for norske banker

Norske bankers resultat var på 31,3 milliarder kroner før andre inntekter og kostnader i første halvår av 2022. Det er 2,3 milliarder kroner mer enn i fjor. Samtidig endte totalresultatet i første halvår 2022 på 32,7 milliarder kroner, mens andre inntekter og kostnader utgjorde 1,6 milliarder kroner, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).

E24 - 24 mar 22 kl. 12:16

– Det blir dyrere med boliglån

Bankenes innlånskostnader kan føre til at boliglånsrenten din øker mer enn det styringsrenten blir satt opp..

Aftenposten - 01 mar 22 kl. 19:00

Bankenes fortolkning av taushetsplikten må granskes

De underliggende forholdene må endres..

E24 - 14 feb 22 kl. 13:00

DNBs to rentehopp øker inntektene med tre milliarder

Bankenes renteøkninger kommer på toppen av høye strømpriser og dyrt drivstoff. – Vi er ikke bekymret for norske husholdninger, sier DNB-sjefen..

E24 - 11 aug 21 kl. 05:50

Bankenes utbyttekran kan åpne igjen i høst: De ti største har forberedt utdelinger på 16 milliarder

Norske banker har holdt tilbake overskudd under coronakrisen, men etter 30. september kan slusene åpnes igjen for utbyttedryss til eiere og stiftelser..

E24 - 08 jul 21 kl. 11:59

Norske banker langt fra taksonomitilpasset

Så lite som 0-1,4 prosent av de største norske Bankenes utlånsporteføljer kan være i tråd med EU-taksonomien. Bankene har en stor jobb foran seg for å øke sin grønne brøk og rapportere på denne..

NRK - 23 jun 21 kl. 14:49

Optin Bank under administrasjon

Finansdepartementet har vedtatt at Optin Bank ASA avvikles under offentlig administrasjon. Vedtaket også at Bankenes sikringsfond skal gjøre garanterte innskudd tilgjengelig for utbetaling innen sju arbeidsdager..

E24 - 15 mar 21 kl. 06:14

Bankene tror på rask vaksinering – venter renteøkning i desember

Det blir ikke noen endring i styringsrenten torsdag, men positive utsikter for vaksinering gjør at det ventes en økning i desember, tror Bankenes økonomer..

NRK - 03 mar 21 kl. 08:05

Mindre forbruksgjeld

Nordmenns samlede forbruksgjeld er nå på 153,8 milliarder kroner, som er det laveste som er registrert siden Gjeldsregisteret begynte å måle, melder Finansavisen. Strengere krav til Bankenes utlånspraksis blir trukket fram som en av årsakene..

E24 - 14 jan 21 kl. 10:17

Bankene melder om uendret boliglånsetterspørsel, lavere marginer

Til tross for innstramminger i Bankenes fleksibilitet til å gi boliglån, er det lite endring i både etterspørsel og utlånspraksis i fjerde kvartal. Så langt i smittebølge nummer to er det færre som har bedt om avdragsfrihet sammenlignet med den første smittebølgen..

E24 - 09 dec 20 kl. 11:05

Regjeringen nekter å følge tilsynsråd – strammer ikke inn boliglånsreglene fra nyttår

Regjeringen trosser rådene fra Finanstilsynet og vil hverken kutte i maksimalt lånebeløp eller Bankenes fleksibilitetskvoter..

Aftenposten - 20 sep 20 kl. 19:00

Bankenes mistenkelige milliarder

Amerikanske banker har varslet om 1 milliard kroner som er sluset gjennom ulike DNB-kontoer. De mistenker at pengene kan kobles til hvitvasking og annen kriminalitet..

Aftenposten - 11 sep 20 kl. 08:04

Finansdepartementet dropper corona-unntak i boliglånsforskriften

Regjeringen vil unngå at gjeldsnivået øker for mye. – Kravene til Bankenes utlånspraksis bør derfor tilbake til normalen, sier finansminister Jan Tore Sanner (H)..

E24 - 11 sep 20 kl. 08:04

Finansdepartementet dropper corona-unntak i boliglånsforskriften

Regjeringen vil unngå at gjeldsnivået øker for mye. – Kravene til Bankenes utlånspraksis bør derfor tilbake til normalen, sier finansminister Jan Tore Sanner (H)..

NRK - 12 aug 20 kl. 09:30

IMF med analyse av Norges finans

Det internasjonale valutafondet (IMF) mener risikofaktorene i Norges finansielle system er den store gjelden i husholdningssektoren, høye eiendomspriser og Bankenes avhengighet av finansiering. De anbefaler at boliglånsforskriften gjøres permanent..

NRK - 12 aug 20 kl. 09:30

IMF med analyse av norsk finans

Det internasjonale valutafondet (IMF) mener risikofaktorene i Norges finansielle system er den store gjelden i husholdningssektoren, høye eiendomspriser og Bankenes avhengighet av finansiering. De anbefaler at boliglånsforskriften gjøres permanent..

E24 - 25 jun 20 kl. 20:00

Justisministeren må svare på spørsmål etter E24-sak

Bankenes taushetsplikt bør ikke være til hindre for å oppdage misbruk av eldres fullmakter, mener Frps Sylvi Listhaug..

E24 - 11 jun 20 kl. 10:47

Regjeringen viderefører unntak i boliglånsforskriften

Regjeringen økte Bankenes fleksibilitet i boliglånsforskriften i møte med coronakrisen. Nå videreføres endringene frem til slutten av september..

P4 - 15 maj 20 kl. 09:29

Bankene tapte stort

Bankene tapte til sammen 11,1 milliarder kroner på kreditt i første kvartal i år – 9,7 milliarder kroner mer enn i samme periode i fjor. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Kredittapene i første kvartal førte til at Bankenes overskudd, før andre inntekter og kostnader, endte på 4,7 milliarder kroner.

E24 - 09 feb 20 kl. 21:00

Bankenes lobbykamp mot nye svindelkrav: 20 møter med Mælands departement

Bak den forsinkede lovendringen som skjerper Bankenes ansvar ved ID-svindler, ligger flere års lobbykamp og hyppige møter mellom Justisdepartementet og banknæringen..

NRK - 27 mar 20 kl. 00:20

Én av tre merker Bankenes rentekutt

Flere nordmenn sier at de merker rentekuttene fra bankene, men så langt oppgir kun 33 prosent at renten har blitt redusert, viser en undersøkelse fra Opinion. Norges Bank har to ganger den siste tiden satt ned styringsrenten..

Aftenposten - 25 mar 20 kl. 08:15

Finanstilsynet ber om at Bankenes overskudd for 2019 holdes tilbake

Finanstilsynet ber om at banker og forsikringsselskaper ikke skal betale utbytte for 2019 inntil videre på grunn av koronasituasjonen og den finansielle uroen..

Dagbladet - 23 mar 20 kl. 16:39

Bankenes sanne ansikt

Jeg vil bytte bank hvis min bank ikke hører på folket..

E24 - 20 mar 20 kl. 10:47

Bankenes rentekutt spriker: – Vi er absolutt med på dugnaden, sier DNB

Bare noen få banker har kuttet rentene like mye som Norges Bank. – Urettferdig, sier Huseiernes Landsforbund, som nå maner storbanker som DNB til å ta sin del av dugnaden..

E24 - 13 mar 20 kl. 20:07

Sentralbanksjefen formaner bankeiere til ikke å ta ut høyere utbytter etter kutt i kapitalkrav: – Ha magemål, sier Øystein Olsen

Finanstilsynet frykter at fredagens kutt i Bankenes krisekapital gjør at eierne tar ut høyere utbytter. Norges Bank ber eierne vise samfunnsansvar. – Ha magemål, sier sentralbanksjefen..

E24 - 13 mar 20 kl. 10:23

Norges Bank venter billigere boliglån etter kutt

Bankenes boliglånsrenter kan falle til to prosent mot slutten av 2020 etter et kraftig rentekutt, tror Norges Bank. I dag er disse rentene rundt tre prosent..

P4 - 09 dec 19 kl. 07:42

Etterforsker terrorfinansiering

PST og tysk politi etterforsker nå terrorfinansiering via norske banker Det melder NRK. Det er Bankenes egen rapportering om mistenkelige transaksjoner som har avslørt terrorfinansieringen, opplyser Økokrim. Det hele startet med opprullingen av én konkret sak.

P4 - 14 okt 19 kl. 16:24

Norges Bank ut mot boligforslag

Norges Bank støtter ikke Finanstilsynets forslag om å stramme inn boliglånsforskriften. Det kommer fram i et høringssvar fra Norges Bank i dag. Finanstilsynet har foreslått to større endringer i forskriften.

P4 - 19 sep 19 kl. 08:25

Boliglånsrentene har ikke fulgt styringsrenta

Kokurransen mellom bankene vil fortsatt komme kundene til gode - selv med nye økninger i styringsrenta. Det sier Bankanalytiker i Sparebank 1 Markets, Odd Weidel. For selv om sentralbanken har satt opp styringsrenten tre ganger det siste året, med totalt 0,75 prosentpoeng, har Bankenes utlånsrenter økt med i underkant av 0,5 prosentpoeng, melder NRK..

P4 - 15 sep 19 kl. 23:11

Bank-Norge mobiliserer til kamp mot nye boliglånskrav

Bank-Norge mobiliserer til kamp mot forslagene til nye boliglånskrav. Finanstilsynet foreslår å senke grensen for hvor mye du totalt kan få i lån, fra 5 til 4,5 ganger inntekten – og foreslår en halvering av Bankenes «fleksibilitetskvote» fra 10 til 5 prosent av utlånene. Nordea kaller tilsynets forslag «ganske dramatisk», og DNB advarer om at unge boligkjøpere vil rammes spesielt.

P4 - 18 jul 19 kl. 07:26

Vil se på Bankenes praksis

Finanstilsynet vil se på Bankenes praksis med å sende ut e-fakturaer. Ifølge NRK skal flere nordmenn ha fått tilsendt andre personers e-fakturaer. Tilsynet sier til kanalen at de vil følge opp saken..

Aftenposten - 10 sep 19 kl. 12:45

Kan bli vanskeligere å få boliglån. Finanstilsynet vil kutte i Bankenes skjønn og stramme inn.

- Vi frykter det i kombinasjon vil få en for sterk effekt i utviklingen i boligmarkedet, sier Eiendom Norge-direktør Christian Vammervold Dreyer..

E24 - 26 jun 19 kl. 06:04

Kraftig nedgang for Bankenes utlånsmarginer

Bankenes marginer er fortsatt positive, men har gått kraftig ned de siste årene, ifølge nye SSB-tall. – Bedre marginer på innskudd subsidierer boligutlån, mener analytiker. .

E24 - 25 jul 19 kl. 13:46

Den europeiske sentralbanken holder renten uendret

Den europeiske sentralbanken (ESB) holder Bankenes innskuddsrente uendret på minus 0,4 prosent..

E24 - 30 jun 19 kl. 13:53

Venter negative renter i Europa gjennom hele 2020-tallet

Norges største handelspartner, EU, sliter med lav vekst og enda lavere utsikter samtidig som Bankenes innskuddsrente er negativ. Snart kan den kuttes ytterligere, men sjeføkonom ser ikke nytten. .

E24 - 06 jun 19 kl. 18:25

Bekymret for praksisen i forbrukslånsbanker: Vurderer enda strengere grep

Arbeiderpartiet og Høyre vil øke Bankenes risiko ved å gi forbrukslån til kunder uten betalingsevne. De vurderer strengere grep hvis utlånsveksten ikke tøyles..

VG - 06 mar 19 kl. 10:11

Tindersvindler-saken: Hvor er Bankenes etiske ansvar?

For to uker siden sto jeg fram med historien min i VG. Jeg har blitt bedratt av det jeg trodde var min kjæreste, men som viste seg å være storsvindleren Simon Leviev – eller Shimon Hayut, som er hans virkelige navn..

VG - 06 mar 19 kl. 10:11

Svindlet på Tinder: Hvor er Bankenes etiske ansvar?

For to uker siden sto jeg fram med historien min i VG. Jeg har blitt bedratt av det jeg trodde var min kjæreste, men som viste seg å være storsvindleren Simon Leviev – eller Shimon Hayut, som er hans virkelige navn..

DN - 04 jan 19 kl. 12:47

NHH-professor synes Bankenes kamp om unge er trist: – De blir som butikker

Professor ved NHH Tor Wallin Andreassen synes det er trist at norske banker går til priskrig for å vinne de unge. – Bankenes kamp for å nå de unge er intens, sier han. Se listen over de beste lånerentene for unge..

Aftenposten - 12 feb 19 kl. 09:27

Jensen strammer inn reglene for forbrukslån

En ny forskrift med krav til Bankenes utlånspraksis skal sikre at folk som søker om forbrukslån, virkelig klarer å betjene gjelden..

Hegnar.no - 12 feb 19 kl. 09:24

Jensen strammer inn reglene for forbrukslån

En ny forskrift med krav til Bankenes utlånspraksis skal sikre at folk som søker om forbrukslån, virkelig klarer å betjene gjelden..

NRK - 14 jan 19 kl. 13:58

Klar nedgang i kortsvindelen i 2018

Svindel med kort, skimming og misbruk av stjålne kort falt med 35 prosent i 2018, viser en prognose fra bank og finansnæringens infrastrukturselskap Bits. – Bankenes langsiktige arbeid for økt kortsikkerhet gir resultater, sier Eivind Gjemdal i Bits..

NRK - 13 dec 18 kl. 15:41

Krever mer krisekapital

Finansdepartementet øker kravet til Bankenes motsykliske kapitalbuffer økes fra 2 prosent i år til 2,5 prosent fra og med 2020. Den økt bufferen skal gjøre bankene bedre rustet til å stå imot store utlånstap..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com