Avverget

Saturday, 23 September, 12:00

Nyheter om Avverget

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 sep 23 kl. 23:31

Skal ha Avverget angrep i Belgorod

Russiske luftvern skal ha Avverget tre angrep fra lufta over den sørlige Belgorod-regionen mandag. Det hevder guvernør i regionen Vyacheslav Gladkov på Telegram. Han sa at det ble noe skade på strømforsyningen, men ingen personer ble skadd..

NRK - 02 sep 23 kl. 02:22

Skal ha Avverget angrep ved Krimbroen

Russland hevder å ha skutt ned tre ukrainske droner og stanset en ubemannet båt ved Krimbroen. Denne broen knytter regionen Krasnodar i Russland sammen med Krim-halvøya. Det er både en jernbanebro og en veibro.

NRK - 28 aug 23 kl. 19:05

Kristersson om Sveriges sikkerhetssituasjon: – Håper alle forstår alvoret

Sveriges statsminister Ulf Kristersson har informert utenrikskomiteen i Riksdagen om den forverrede sikkerhetssituasjonen etter en rekke koranbrenninger. – Jeg tror og håper at alle forstår alvoret i situasjonen, og på ulike måter handler til det beste for Sverige, sier statsministeren på en pressekonferanse mandag kveld. Kristersson understreker nok en gang at den svenske etterretningstjenesten følger utviklingen i landet nøye og at alle planlagte angrep hittil er Avverget.

NRK - 15 jul 23 kl. 22:22

Russland hevder å ha Avverget attentat på RT-topp

Den russiske sikkerhetstjenesten FSB hevder å ha Avverget et attentat på sjefredaktøren for den statskontrollerte russiske kringkasteren RT, Margarita Simonjan. Flere mistenkte er pågrepet, opplyser FSB, som anklager sikkerhetstjenesten SBU i Ukraina for å stå bak de påståtte attentatplanene. Ifølge FSB betalte SBU en russisk nynazist for å drepe både Simonjan og det kjente TV-ankeret Ksenia Sobtsjak..

NRK - 28 aug 23 kl. 04:08

Russiske myndigheter sier ukrainske droneangrep er Avverget

Russiske myndigheter opplyser natt til mandag at de har skutt ned droner nære Moskva og i Brjansk-regionen. Moskva-ordfører Sergej Sobjanin skriver på Telegram at en fiendtlig drone ble skutt ned nære Moskva, og at det ikke er meldt om skadde mennesker eller materielle skader. Samtidig skriver det russiske forsvarsdepartementet på Telegram at to ukrainske droner er skutt ned over grenseregionen Brjansk.

NRK - 19 aug 23 kl. 13:41

Hevder å ha skutt ned Ukrainsk droner i Russland

Det russiske forsvarsdepartementet sier søndag at de har skutt ned en ukrainsk drone over grensebyen Belgorod i Russland. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Senere melder forsvarsdepartementet at de også har Avverget et ukrainsk droneangrep mot Moskva.

NRK - 19 aug 23 kl. 13:41

Hevder å ha skutt ned Ukrainsk droner i Russland – militærfly skadd

Det russiske forsvarsdepartementet sier søndag at de har skutt ned en ukrainsk drone over grensebyen Belgorod i Russland. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. NTB skriver også at et militærfly ble skadd da en militær flyplass i Russlands Novgorod-region ble truffet av en ukrainsk drone lørdag.

NRK - 17 aug 23 kl. 07:45

FSB hevder å ha Avverget sabotasje mot kommunikasjonsanlegg

Den russiske sikkerhetstjenesten FSB hevder å ha forhindret et angrep mot to kommunikasjonsanlegg i byen Zelenogorsk i Sibir. Ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået RIA er to personer pågrepet, mistenkt for å ha planlagt å sprenge anlegg som tilhører de to telekomselskapene Rostelecom og TransTelecom i Zelenogorsk. FSB opplyser til nyhetsbyrået at de to er medlemmer av Borgere av USSR, en gruppe som ble stemplet som ekstremistisk av russiske myndigheter i 2022.

NRK - 16 aug 23 kl. 14:39

Tre personer har krysset grensen til Russland ulovlig

En person krysset i slutten av juli grensen mellom Norge og Russland ulovlig. – Ulovlig grensekryssing skjer til tider, men siden Russlands invasjon i Ukraina har vi ved tre tilfeller opplevd at personer har tatt seg over til russisk side ulovlig uten å bli returnert. Det forteller seksjonsleder for grense og utlendingskontroll, Gøran J.

NRK - 08 aug 23 kl. 14:46

Trengte vann inn hos Forsvarets forskningsinstitutt

Det har trengt inn vann i flere bygg hos Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) på Kjeller. Det skal være snakk om tre bygg og et av byggene er mer berørt. – Vi Avverget sammen med sivilforsvaret og forsvaret det som kunne blitt en nasjonal sak, sier Brigadesjef Morten Thoresen i brannvesenet.

NRK - 07 aug 23 kl. 03:26

Syria hevder fire soldater er drept i israelsk luftangrep

Fire syriske soldater er drept i et israelsk rakettangrep nær Damaskus, ifølge statlige medier i Syria. I tillegg ble fire soldater såret i angrepet, som førte til «noen materielle ødeleggelser», ifølge en uttalelse fra en militærkilde som ble gjengitt av det statlige syriske nyhetsbyrået Sana natt til mandag. Ifølge kilden skal det ha dreid seg om et luftangrep utført fra Golanhøydene ved 2.

NRK - 05 aug 23 kl. 02:41

Eksplosjoner ved Kertsjbroen – tankskip trenger bistand

Russiske kilder bekrefter at redningsbåter er sendt til en oljetanker etter at flere eksplosjoner ble hørt i nærheten av Kertsjbroen på Krim natt til lørdag. Pro-russiske myndigheter på Krim nekter for at selve broen over til det russiske fastlandet er angrepet. Både ukrainske nyhetsmedier og myndigheter på Krim melder at ukrainske sjødroner har gått til angrep mot den russiske oljetankeren Sig i Kertsjstredet.

NRK - 03 aug 23 kl. 09:49

Russland hevder ha skutt ned seks droner

Russiske militrmyndigheter hevder ha skutt ned seks droner i Kaluga-regionen rundt 200 kilometer fra Moskva. Det russiske forsvarsdepartementet sier at et terroristangrep med droner er Avverget. I natt forskte seks droner passere Kaluga-regionen.

NRK - 02 aug 23 kl. 14:03

Russland hevde de Avverget angrep mot krigsskip

Det russiske forsvarsdepartementet hevder en ukrainsk undervannsdrone forskte angripe et russisk marineskip i Svartehavet onsdag. Marineskipet skal, iflge russerne, ha eskortert et sivilt transportskip. Forsvarsdepartementet hevder videre at krigsskipet uskadeliggjorde dronen..

NRK - 29 jul 23 kl. 12:36

VG: PST har stanset flere terrorangrep mot Norge de siste månedene

PST bekrefter i et intervju med VG at det har blitt Avverget et betydelig antall planlagte angrep mot Norge. Det siste tilfellet for noen få måneder siden..

NRK - 14 jun 23 kl. 11:20

Gråtkvalt Venstre-topp etterlyste beklagelse

Venstre-politiker Grunde Almeland klarte ikke å holde tårene tilbake da han holdt sitt innlegg i Stortinget i dag. – Det skeive miljøet har fortsatt ikke fått en beklagelse fra statsråden. En slik beklagelse hadde betydd mye.

NRK - 27 jul 23 kl. 13:51

Russland: FSB hevder angrep på krigsskip ble Avverget

Den russiske sikkerhetstjenesten hevder de har arrestert en russisk marinegast som planla å detonere eksplosiver på et skip i Svartehavsflåten. Det statseide russiske nyhetsbyrået RIA siterer FSB på at en gast er pågrepet med to hjemmelagde bomber. Det oppgis ikke hvor vedkommende ble pågrepet.

NRK - 25 jul 23 kl. 10:16

Russland skal ha avskåret droneangrep mot flåte i Svartehavet

Russiske myndigheter sier at de har Avverget et droneangrep mot en av deres flåter i Svartehavet. Det skriver nyhetsbyråene Reuters og AFP. Russland hevder at Ukraina stod bak angrepet, skriver Reuters.

NRK - 08 jun 23 kl. 11:44

PST mottok et varsel – mulig det kunne Avverget angrepet

Det er mulig at angrepet kunne ha vært Avverget som følge av et varsel PST mottok fra E-tjenesten fem dager før angrepet inntraff. Dette varselet ble formidlet gjennom et hastemøte som E-tjenesten kalte inn til mandag 20. juni 2022.

VG - 06 jun 23 kl. 13:33

Rapport om terrorangrepet i Oslo: Mulig angrepet kunne vært Avverget

Utvalget som har evaluert Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Oslo politidistrikt etter terrorangrepet i fjor mener at angrepet mulig kunne ha vært Avverget..

NRK - 06 jun 23 kl. 12:50

Rapport etter Oslo-terror: Angrepet kunne vært Avverget

Etter det NRK erfarer, mener evalueringsutvalget at terrorangrepet 25. juni i fjor kunne vært Avverget..

NRK - 16 jul 23 kl. 04:42

Russland hevder å slå tilbake ukrainske droneangrep på Krim

Russisk luftvern og Svartehavsflåten har gjennom natten Avverget ukrainske droneangrep mot havnebyen Sevastopol på Krim. Det ukrainske droneangrepet skjedde over havneområdet i Sevastopol, samt mot bydelene Balaklava og Khersones, ifølge en uttalelse fra den russiskinnsatte guvernøren i Sevastopol, Mikhail Razvozjajev i meldingstjenesten Telegram. (NTB).

NRK - 14 jul 23 kl. 11:14

Droneangrep mot Ukraina for fjerde natt på rad

Ukraina har for fjerde natt på rad vært utsatt for russiske droneangrep. Luftforsvaret hevder imidlertid å ha skutt ned 16 av de iranskproduserte dronene. – Russerne angrep Ukraina med 17 iranskproduserte Shahed-136/131 angrepsdroner fra sørøstlig retning, opplyser Ukrainas luftforsvar torsdag, som sier de Avverget og skjøt ned 16 av disse dronene gjennom natten.

NRK - 05 jul 23 kl. 15:37

USA: Iran forsøkte å ta beslag i to tankskip

Iran forsøkte onsdag morgen ta beslag i to tankskip nær Hormuzstredet i Persiabukta og avfyrte skudd mot ett av dem, ifølge den amerikanske marinen. Begge forsøkene ble Avverget da amerikanske marinefartøy nærmet seg, og de to tankskipene kunne ifølge en talsmann for USAs femte marineflåte fortsette. Nasjonaliteten til skipene er ikke kjent.

NRK - 01 jul 23 kl. 11:19

En av fem tror ikke det er trygt å feire pride

21 prosent av nordmenn har liten tillit til at myndighetene med politiet og PST klarer å sikre en trygg pride-feiring i år. Mens seks av ti tror det er trygt å feire pride, og 20 prosent har ingen formening, viser Opinions samfunnsmonitor. – Flertallet i befolkningen har stor tillit til at myndighetene vil sikre en trygg pride-markering, men samtidig har hver femte liten tillit til dette, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

NRK - 27 jun 23 kl. 11:37

Svenske dømt til 18 år for å ha oppfordret barn til å drepe

En 20 år gammel mann er dømt til 18 års fengsel for medvirkning til grov voldskriminalitet i Stockholm i januar. Ifølge dommen har mannen blant annet på oppdrag fra bandelederen «den kurdiske reven» fått mindreårige i 14-15-årsalderen til å utføre kriminelle handlinger. Han dømmes for oppfordring til drap, drapsforsøk og å forberede drapsforsøk.

NRK - 22 mar 23 kl. 07:09

Russland hevder å ha Avverget droneangrep mot Krim

Det russiske sjøforsvaret hevder å ha Avverget et droneangrep rettet mot havnen i Sevastopol på den annekterte Krim-halvøya. – Svartehavsflåten Avverget et droneangrep mot Sevastopol, skriver Mikhail Razvovhajev, den russiskutnevnte lederen i Sevastopol, på Telegram. – De prøvde å trenge inn mot havnen, og sjømennene våre skjøt mot dem med håndvåpen.

NRK - 14 jun 23 kl. 11:20

Gråtkvalt Venstre-topp i prideinnlegg

Venstre-politiker Grunde Almeland klarte ikke å holde tårene tilbake da han holdt sitt innlegg i Stortinget i dag. Innlegget ble holdt i kjølvannet av justisministerens redegjørelse om priderapporten. – «Kunne ha vært Avverget».

NRK - 09 jun 23 kl. 09:57

Vil ha oppfølgingsrapport fra politiet og PST

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) har bedt politiet og PST om å komme med en oppfølgingsrapport om angrepet i Oslo 25. juni. – Nå må politiet og PST lage en oppfølgingsplan innen utgangen av juni, sier hun til NRK fredag morgen.

NRK - 09 jun 23 kl. 07:56

Emilie Enger Mehl i møte med PST

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) har bedt PST og politidirektoratet om et møte fredag morgen klokken 09. Bakgrunnen for møtet er evalueringsrapporten om Oslo-terroren 25. juni i fjor, som ble lagt frem torsdag.

NRK - 08 jun 23 kl. 12:20

Justisminister Mehl: – Fremstår som terrorangrep

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) kaller rapporten etter Pride-skyting i Oslo for alvorlig. Rapporten slår fast at angrepet som krevde to menneskeliv, kunne ha vært Avverget. – Dette er en alvorlig rapport.

Dagbladet - 08 jun 23 kl. 11:35

- Kunne vært Avverget

Utvalget som har evaluert PST og Oslo politidistrikt etter Pride-terroren i fjor mener at PST ikke tok terrortrusselen tilstrekkelig på alvor..

Aftenposten - 08 jun 23 kl. 11:38

PST får krass kritikk etter terrorangrepet i Oslo i fjor. Mener det kunne vært Avverget

PST får krass kritikk etter terrorangrepet i Oslo i fjor..

VG - 08 jun 23 kl. 11:36

Vil hasteinnkalle Mehl til Stortinget etter terror-rapport

Utvalget som har evaluert terrorangrepet i Oslo i fjor sommer mener det kunne vært Avverget, og at PST hadde flere anledninger til å gripe inn..

Aftenposten - 08 jun 23 kl. 11:38

Mener angrepet 25. juni i fjor kunne ha vært Avverget

Fem dager før terrorangrepet i fjor fikk PST et varsel fra E-tjenesten..

NRK - 06 jun 23 kl. 19:55

Sterke reaksjoner etter evalueringsrapport: – Menneskeliv kunne blitt spart

Flere skeive organisasjoner reagerer kraftig på den nye rapporten fra evalueringsutvalget som mener at terrorangrepet 25. juni i fjor kunne vært Avverget. – I dag er jeg sint, sier leder for Oslo Pride Dan Bjørke.

NRK - 06 jun 23 kl. 19:55

Sterke reaksjoner etter evalueringsrapport: Mener liv kunne ha blitt reddet

Flere skeive organisasjoner reagerer kraftig på den nye rapporten fra evalueringsutvalget som mener at terrorangrepet 25. juni i fjor kunne vært Avverget. – I dag er jeg sint, sier lederen for støtteforeningen etter 25.

Dagbladet - 06 jun 23 kl. 15:09

- Forstyrrende lesing

Pride-terroren kunne ha vært Avverget, konkluderer utvalget som har evaluert politiet. Det vekker sterke reaksjoner..

VG - 06 jun 23 kl. 13:14

NRK: Erfarer at utvalg mener Oslo-terroren kunne vært Avverget

Rapporten offentliggjøres torsdag..

NRK - 28 maj 23 kl. 19:21

Brann i garasje i Løkken

Nødetatene rykker ut til melding om brann i en garasje ved Løkken verk. Det skal ikke være folk i det nærmeste huset. Brannvesenet har ankommet stedet, og politiet er på vei.

Dagbladet - 25 maj 23 kl. 08:41

Hevder FSB har Avverget angrep

Russland hevder «ukrainske sabotører» forsøkte å angripe kjernekraftverk..

NRK - 25 maj 23 kl. 08:05

Russland hevder å ha Avverget ukrainsk sabotasje

To ukrainske sabotører som planla å sprenge høyspentmaster ved russiske atomkraftverk, er pågrepet av Russlands sikkerhetstjeneste FSB, melder russiske medier. Det statlige nyhetsbyrået Ria skriver at den angivelige sabotasjeaksjonen skulle skje på seiersdagen 9. mai.

Dagbladet - 24 maj 23 kl. 22:33

Veien oversvømt - robåt til skolen

Gledelig nyhet i Trysil: Storflommen trolig Avverget..

NRK - 24 maj 23 kl. 17:13

Russland hevder skip ble angrepet ved Bosporos

Forsvarsdepartementet i Russland hevder at et russisk marinefartøy som passet en gassledning i tyrkisk farvann, ble angrepet av ukrainske droner onsdag. Angrepet skal ha blitt Avverget ved hjelp av skipets egne våpen. Skipet, Igor Kurs patruljerer langs gassledningene Turkish Stream og Blue Stream i Svartehavet, 140 kilometer fra Bosporosstredet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com