Australia

Fredag, 07 Mai, 17:38

Nyheter om Australia

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 3 timer siden

Australia kan ha stengt grense ut 2022

Regjeringen i Australia vil holde landet fritt for korona. De sier grensa kan være stengt fram til slutten av neste år..

Dagbladet - 5 timer siden

Jakt etter «hai» på skolen

Forskere satt onsdag i gang en desperat jakt etter en «hai» på campusen til Universitet i Wollongong i Australia..

NRK - 6 timer siden

Kan stenge grensa til 2022

Australia kan halde stengt for tilreisande heilt fram til slutten av neste år, det opplyser handels- og turistministeren i landet. Den nye smittebølgen i India viser at Australia sitt nærmast totalforbod mot innreise framleis er naudsynt for å halde landet virusfritt, seier statsråden. Før pandemien kom kring 1 million korttidsreisande kvar månad, no er talet på kring 7 000.

NRK - 8 timer siden

EU åpner for turister fra Israel

Israel er ført opp på EUs liste over land som det er trygt å tillate innreise fra, noe som betyr at israelske turister igjen kan komme til Europa, melder NTB. EU har under koronapandemien lagt ned forbud mot alle ikke-nødvendige reiser. Kun noen få land har unntak: Australia, Sør-Korea, Thailand, Singapore og Rwanda.

E24 - 11 timer siden

Knekk for shippingaksjer etter tilspisset handelskonflikt

Kinas innstilling av en økonomisk avtale med Australia skaper nervøsitet i tørrlastmarkedet, ifølge analysesjef..

Dagbladet - Igår: 14:15

Gjorde kjempefunn: – Utrolig

Håndverkere på en barneskole i Australia fikk seg litt av en overraskelse under byggingen av nye klasserom på skolen..

E24 - Igår: 09:11

Kina innstiller økonomisk avtale med Australia

Australia uttrykker skuffelse etter Kinas beslutning om å innstille en økonomisk avtale mellom de to landene. Det bilaterale forholdet blir stadig dårligere..

VG - 04 mai 21 kl. 03:03

Australia stenger grensene fra India: – Dette er en skam!

Australske borgere som prøver å komme seg hjem fra det kriserammede landet kan straffes med fengsel og bøter på flere hundre tusen kroner, advarer myndighetene..

VG - 04 mai 21 kl. 03:03

Australia stenger grensene fra India: – Det er fullstendig inhumant

Australske borgere som prøver å komme seg hjem fra det kriserammede landet kan straffes med fengsel og bøter på flere hundre tusen kroner, advarer myndighetene..

NRK - 28 april 21 kl. 09:16

Australias OL-utøvere vaksineres

Omkring 2000 vaksiner blir delt ut til Australias utøvere og støtteapparat som skal til OL i Tokyo. Landets helseminister tenker på utøvernes trygghet. Tirsdag kunngjorde australske myndigheter at utøvere og støtteapparat vil få vaksine i forkant av lekene som er planlagt å starte 23.

NRK - 27 april 21 kl. 07:01

Australia stansar fly frå India

Australia innfører forbod mot at direktefly frå India får landa i landet fram til 15. mai. Det seier statsmininster Scott Morrison.

NRK - 23 april 21 kl. 20:47

Set «reiseboble» på pause

New Zealand har vedteke å stanse karantenefrie reiser frå Western Australia p.g.a.

NRK - 22 april 21 kl. 16:12

Australia vil lage hydrogen

Australias statsminister sier landet har som ambisjon å produsere verdens billiste hydrogen, til 2 australske dollar per kilo..

Dagbladet - 19 april 21 kl. 06:25

Åpner: - Har vært et mareritt

Gleden var stor da New Zealand og Australia mandag åpnet for karantenefri reise mellom de to landene for første gang på over et år..

VG - 19 april 21 kl. 05:38

Reiseboble mellom Australia og New Zealand åpnet: – Helt overveldende

SYDNEY (VG) Claire (6) har fått øye på morfar Jeff og mormor Laurel. De står trippende i ankomsthallen på flyplassen i Sydney, og kaster seg mot barnebarnet..

NRK - 19 april 21 kl. 02:48

Karantenefritt Australia – NZ

New Zealand og Australia åpner for karantenefri reise mellom de to landene for første gang på over et år. Fra mandag kan australiere reise til New Zealand uten karantene, og newzealendere kan også komme tilbake fra Australia uten karantene..

Aftenposten - 16 april 21 kl. 06:21

Fant denne i ferdigsalaten

Alex White fikk seg en overraskelse da han fant en levende slange i salaten han kjøpte på en butikk i Sydney i Australia..

E24 - 16 april 21 kl. 06:19

Australia vurderer å åpne for at vaksinerte kan reise

Australias statsminister Scott Morrison vurderer å åpne opp for å tillate fullvaksinerte statsborgere å reise utenlands..

Dagbladet - 15 april 21 kl. 22:11

«Twerke»-video skaper oppstyr i Australia

Sju «twerkende» damer og en misvisende video fra TV-kanalen ABC har skapt debatt i Australia. Nå beklager TV-kanalen..

E24 - 15 april 21 kl. 05:32

Blandede Asia-børser – nye ledighetstall i Australia

Torsdag pekere pilene på børsene i øst i ulike retninger..

VG - 12 april 21 kl. 21:21

Australia takker nei til Johnson & Johnson-vaksinen

Johnson & Johnson-vaksinen er for lik AstraZeneca-vaksinen til at den australske regjeringen vil bruke den..

NRK - 12 april 21 kl. 20:57

Australia avslår Janssen-vaksinen

Australia ønsker ikke å ta i bruk Jannsen-vaksinen til legemiddelfirmaet Johnson & Johnson. Årsaken er at den er for lik AstraZeneca-vaksinen, opplyser statsminister Scott Morrison til Sidney Morning Herald..

NRK - 12 april 21 kl. 02:44

Australia gir opp vaksinemål

Australia gir opp målet om å vaksinere alle landets 26 millioner innbyggere før året er omme, skriver Reuters. Årsaken er en anbefaling om at alle under 50 år skal vaksineres med vaksinen fra Pfizer/Biontech, og ikke AstraZeneca, ifølge nyhetsbyrået..

Aftenposten - 07 april 21 kl. 12:00

USA har fått tre nye bestevenner. De kaller seg The Quad. Men hva er det egentlig?

USA har tre nye bestevenner. De knytter tettere bånd til India, Japan og Australia. Hva betyr det for Kina - og for NATO?.

NRK - 07 april 21 kl. 06:26

Australia skuldar på EU

Statsministeren i Australia, Scott Morrison, seier at manglande leveransar av koronavaksiner frå Europa er grunnen til at landet har ei låg vaksineringstakt. Han hevdar "streng eksportkontroll" innført av EU-kommisjonen er grunnen..

NRK - 06 april 21 kl. 20:59

Australiere vil hjem, får ikke lov

Titusener av australiere som befant seg i utlandet da Australia stengte landet på grunn av koronasmitten, har ikke kunnet vende hjem. Flere er syke og får ikke hjelp der de befinner seg. FN er bedt om å hjelpe til med å la dem reise inn i hjemlandet..

NRK - 06 april 21 kl. 09:13

Opnar for reising i New Zealand

Folk frå New Zealand får frå 18. april reisa karantefritt til og frå Australia. Det kunngjorde statsminister Jacinda Ardern i dag.

Dagbladet - 05 april 21 kl. 12:19

Raser mot stjernene

Hollywood-stjerner har bosatt seg i Australia under pandemien. Det har fått lokalbefolkningen til å reagere..

Aftenposten - 03 april 21 kl. 21:13

Raser over at Hollywood-stjernene strømmer til Australia

Julia Roberts, Matt Damon, Ed Sheeran og en rekke andre superstjerner har reist til et korona-fritt Australia..

VG - 03 april 21 kl. 11:35

OL-medaljevinner funnet skyldig: Smuglet kokain for 1,3 milliarder kroner

Kajakkutøveren Nathan Baggaley vant to sølvmedaljer under OL i Athen i 2004, men ble siden tatt i doping. Nå er han dømt for å ha smuglet enorme mengder narkotika inn i Australia..

NRK - 03 april 21 kl. 08:56

Fortsetter AstraZeneca-bruk

Australia fortsetter bruken av AstraZenecas koronavaksine. En 44 år gammel mann fra Melbourne ble fredag lagt inn på sykehus med blodpropp, men helsemyndighetene sier at de ikke har funnet en årsakssammenheng knyttet til vaksinen..

NRK - 02 april 21 kl. 07:44

Tilfelle av blodpropp i Australia

Helsemyndighetene i Australia undersøker om det finnes en mulig sammenheng mellom sjeldne sykdomstilfeller og AstraZeneca-vaksinen etter at en vaksinert person ble syk. En 44 år gammel mann fra Melbourne ble fredag lagt inn med blodpropp. Helsemyndigheter sier de ikke har funnet en årsakssammenheng knyttet til AstraZeneca-vaksinen, men at undersøkelser fortsatt pågår..

NRK - 31 mars 21 kl. 13:27

Australia når ikke vaksinemålene

Den australske regjeringen er et godt stykke unna å nå de opprinnelige målene for vaksinering mot covid-19, erkjente statsminister Scott Morrison onsdag. Morrison sier at europeiske eksportrestriksjoner er én av årsakene..

NRK - 31 mars 21 kl. 05:21

Australia skal bygge raketter

Australia varsler at landet skal starte bygging av retningsstyrte raketter i tett samarbeid med USA. Hensikten er å styrke landets forsvarsevne, uttalte statsminister Scott Morrison onsdag..

NRK - 31 mars 21 kl. 04:46

Kritiserer WHOs korona-rapport

Storbritannia og USA kritiserer WHOs korona-rapport om starten av pandemien i Wuhan, og anklager Kina for å holde tilbake data. Uttalelsen er undertegnet av 12 andre land, deriblant Australia og Canada, skriver The Guardian. Rapporten fra eksperter fra WHO, som dro til Wuhan for å undersøke opphavet til viruset, viste at det er høyst usannsynlig at koronaviruset stammet fra et laboratorium, og at det sannsynligvis kom fra dyr til menneske..

NRK - 24 mars 21 kl. 18:29

Nordmann skal lede FN på Kypros

Den norske generalen Ingrid Gjerde skal lede FNs fredsbevarende styrke på Kypros. FNs generalsekretær António Guterres kom med kunngjøringen onsdag, skriver NTB. Gjerde etterfølger Cheryl Pearce fra Australia, som har hatt vervet i to år..

Klartale - 24 mars 21 kl. 08:36

Nå kan dødelige edderkopper true folk

Det er flom i Australia. Det skaper også helt andre farer..

NRK - 24 mars 21 kl. 08:16

Mann død i flom i Australia

Titusenvis er evakuert som følge av storflommen i delstaten New South Wales i Australia. Onsdag bekrefter politiet det første dødsfallet. En mann døde i en bil som han ble innesperret av vannmassene.

NRK - 24 mars 21 kl. 07:13

Frykter edderkopper i Australia

Den verste flommen på mange tiår har rammet den australske delstaten New South Wales. Nå advares innbyggerne i Sydney om dødelige edderkopper som søker tilflukt i hjemmene deres. Det meldes også om slanger som har søkt tilflukt på flåter og i båter..

NRK - 23 mars 21 kl. 02:32

Mer flom ventet i Australia

Myndighetene i Australia ber 15.000 flere innbyggere på østkysten være klare til å forlate hjemmene sine. Det kraftig regnværet fortsetter, og flomfaren er stor i New South Wales.

NRK - 23 mars 21 kl. 02:32

Meir flaum venta i Australia

Styresmaktene i Australia ber 15.000 fleire innbyggjarar på austkysten vere klare til å forlate heimane sine. Det kraftige regnvêret held fram, og flaumfaren er stor i New South Wales.

VG - 22 mars 21 kl. 21:44

Evakuerer flomrammede i Australia: – Det er ille

BLACKTOWN (VG) Sove, spise, ut igjen. Fivillige redningsmannskaper utenfor storbyen Sydney i Australia jobber på spreng med å hjelpe folk ut av de flomrammede områdene..

Aftenposten - 22 mars 21 kl. 06:47

– Jeg har aldri sett regn som dette

Mer kraftig regn har mandag gjort situasjonen i sørvestlige deler av Australia verre..

VG - 22 mars 21 kl. 04:43

Over 18.000 evakuert: – Aldri sett regn som dette

SYDNEY (VG) Deler av Australia opplever nå det som omtales som en «århundrets flom»..

NRK - 22 mars 21 kl. 03:08

Hundreårsflom i australsk delstat

Mer kraftig regn har mandag gjort situasjonen i sørvestlige deler av Australia verre. Tusenvis av innbyggere er evakuert og flere hundre skoler stengt. I flere dager har regnet ført til oversvømmelse i store deler av Australias mest folkerike delstat New South Wales..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt