Aust-Europa

Saturday, 26 November, 22:49

Nyheter om Aust-Europa

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 12:02

Kronprinsen opna nytt handelskontor i Aust-Afrika

Kronprins Haakon og kronprinsesse Victoria opna i dag eit norsk-svensk handelskontor i Nairobi. Finland og Estland skal også halde til i same lokale. Det er Innovasjon Noreg og systerorganisasjonen Business Sweden som stod for offisiell opning i dag.

NRK - 17 nov 22 kl. 16:31

Japans statsminister uttrykte alvorleg bekymring i møte med Xi

Japans statsminister Fumio Kishida uttrykte alvorleg bekymring for tryggingssituasjonen i Aust-Kina-havet i møte med den kinesiske presidenten Xi Jinping i Bangkok torsdag. Japan og Kina er viktige handelspartnarar, men forholdet mellom dei har vorte meir anstrengt dei siste åra. Spesielt er Japan uroleg for Kinas auka militærnærvær og aukande makt i regionen.

NRK - 22 nov 22 kl. 09:49

Kronprins Haakon på offisielt besøk i Kenya

Kronprins Haakon starta tirsdag sitt statsbesøk til Kenya saman med Kronprinsesse Victoria. Saman skal dei lære meir om UN Habitat (UNDP) sitt arbeid innan søppelhandtering og kampen mot plast, dei skal møte unge kenyanske entreprenørar, sjå treplantingsprosjekt i Kenyas kystområde og Kronprinsen skal møte norsk næringsliv i Aust-Afrika. Det offisielle besøket varer til torsdag..

NRK - 20 nov 22 kl. 11:53

12 døydde i Egypt då buss krasja med lastebil

Tolv menneske omkom søndag då ein buss kolliderte med ein lastebil nær feriebyen Hurghada aust i Egypt, opplyser helsedepartementet ifølgje nyheitsbyrået AFP. 30 menneske vart skadde i bussulukka. Ullukka blir etterforska..

NRK - 17 nov 22 kl. 15:23

Tre menn er dømd etter nedskyting av MH17

Ein domstol i Haag har dømd to russarar og ein ukrainar for nedskyting av Malaysia Airlines-flyet i 2014. Statsadvokaten kravde livstid for Igor Girkin, Sergej Dubinsky, Oleg Pulatov og Leonid Kharsjenko. Men Pulatov vart frikjend.

NRK - 17 nov 22 kl. 15:23

Tre dømd og ein frikjend etter nedskyting av MH17

Ein domstol i Haag har dømd to russarar og ein ukrainar for nedskyting av Malaysia Airlines-flyet i 2014. Ein fjerde person vart frikjend. MH17-flyginga til Malaysia Airlines blei skote ned 17.

NRK - 15 nov 22 kl. 15:10

Nye advarsler på snuspakkene

Snusforsker og tidligere fylkeslege i Aust-Agder Ellen Rygh sier hun kan forstå at mange gravide kvinner ikke klarer å slutte med snus under svangerskapet. – Det er et stress for mange å være gravid og nikotin virker både beroligende og oppkvikkende. Det er et behagelig rusmiddel hvis ikke det hadde vært for skadevirkningene, sier Rygh.

NRK - 31 aug 22 kl. 08:31

Beste luftkvalitet i Aust-Finnmark på 48 år

Målinga av luftkvaliteten i Aust-Finnmark er den lågaste på 48 år, skriv Miljødirektoratet i ei pressemelding. Etter at smelteverket i Nikel i Russland blei lagt ned i 2020, har nivåa av svoveldioksid og tungmetaller i lufta vore betydeleg lågare i 2021 samanlikna med tidlegare år, skriv direktoratet. Norsk institutt for luftforsking (Nilu) har gjort målingar i Aust-Finnmark sidan 1974.

NRK - 03 nov 22 kl. 07:15

Trailervelt på Hardangervidda – vanskelege køyretilhøve over fjellovergangane

Ein trailer har velta på rv. 7 over Hardangervidda like vest for Haugastøl, melder Vegtrafikksentralen. Den ligg halvvegs inne i vegbana, men annan trafikk skal kunne passera.

NRK - 01 sep 22 kl. 10:19

Kina og India deltek i russisk militærøving

Både Kina og India deltek i ei stor militærøving som torsdag vart innleidd lengst aust i Russland. Øvinga går føre seg parallelt med Russlands krig mot Ukraina. Soldatar frå Kina, India, Syria, Mongolia, Laos, Nicaragua, Belarus og fleire andre tidlegare Sovjetstater deltek.

NRK - 04 okt 22 kl. 09:16

Samanstøyt mellom to båtar i Skagerak

Eit fiskefartøy og eit lastefartøy har hamna i ein samanstøyt sør for Nevlunghavn aust for Jomfruland i Skagerak. Det fortel redningsleiar i HRS, Børge Galta til NRK. Hovudredningssentralen har sendt ut eit redningsfartøy og eit redningshelikopter til staden.

NRK - 03 okt 22 kl. 06:40

Indonesia vil straffa politi som brukte tåregass på fotballstadion

Den indonesiske regjeringa har bede landets politi om å identifisera og straffa dei som er ansvarlege for at minst 174 menneske omkom etter opptøyar på ein fotballstadion i Malang på Aust-Java laurdag kveld, melder Reuters. – Me bad dei om å finna ut kven som har gjort forbytingane og at det må bli set i verk tiltak mot dei, og me håper òg at det nasjonale politiet vil evaluera sikkerheitsprosedyrane deira, sa Mahfud MD i ei kringkasta utsegn. Presidenten for fotballklubben Arema, Gilang Widya Pramana, beklaga til offera og sa at han var klar til å ta fullt ansvar for hendinga..

NRK - 02 okt 22 kl. 08:19

Antallet døde etter fotballkampen i Indonesia stiger til 174

Minst 174 mennesker døde i opptøyer da to rivaliserende klubber møttes lørdag kveld, sier viseguvernøren i Aust-Java, ifølge Reuters..

NRK - 08 sep 22 kl. 09:04

USA: Har bevis på at fleire hundre tusen ukrainarar blir tvangsdeportert til Russland

USA seier dei har bevis på at fleire hundre tusen ukrainarar har blitt arrestert og tvangsdeportert til Russland. Det skriv nyheitsbyrået Ap. Dette kom fram under eit tryggingsmøte heldt av USA og Albania for å diskutere filtreringsleirane til Russland.

NRK - 04 aug 22 kl. 14:45

FN-ekspert: Rwanda har angripe soldatar i Kongo

Troppar frå Rwanda skal ha angripe soldatar i DR Kongo, ifølge ein rapport frå ein uavhengig ekspert som jobbar for FN, melder AFP. Dei rwandiske troppane skal ha støtta den væpna gruppa M23, som er aktiv aust i Kongo. Ifølge rapporten, som AFP har fått tilgang til, har rwandiske troppar operert i Kongo sidan iallfall november 2021, og fungert som støtte for opprørsgruppa M23.

NRK - 01 sep 22 kl. 13:36

Polen vil ha erstatning frå Tyskland etter andre verdskrig

Polen vil krevje kompensasjon frå Tyskland for skadane landet fekk under andre verdskrig, melder Reuters. Det seier den tidlegare statsministeren Jaroslaw Kaczynski, som no leiar det regjerande nasjonalistpartiet. Andre verdskrig braut ut då Nazi-Tyskland invaderte Polen 1939.

NRK - 24 aug 22 kl. 08:51

Zelenskyj: Ukraina blei fødd på nytt då Russland invaderte landet

President Zelenskyj talte for å markera sjølvstendet til landet. I talen sa han at Ukraina blei fødd på nytt då Russland invaderte landet, og at dei vil gjenerobra Krim og okkuperte område aust i landet. Talen var spelt inn på førehand.

NRK - 14 aug 22 kl. 12:05

Ukraina: Har framleis kontroll på forstaden Pisky

Talsmann for dei ukrainske styrkane i aust, Serhiy Cherevaty, seier til den ukrainske avisa Suspilne at Ukraina framleis har kontroll på forstaden Pisky utanfor Donetsk. Russland hevda i går å ha tatt kontroll over forstaden..

NRK - 14 aug 22 kl. 10:47

Storbritannia trur Russland vil styrka innsatsen sør i Ukraina

Den britiske forsvarsetterretninga trur Russland vil prioritera å setta inn fleire styrkar i sørlege Ukraina, skriv dei i sin siste etterretningsrapport. Dei russisk-støttande styrkane til separatistrørsla Folkerepublikken i Donetsk har haldt fram angrepa nord for Donetsk, aust i Ukraina. Det har vore spesielt tunge kampar rundt forstaden Pisky utanfor Donetsk, nære byen sin flyplassen.

NRK - 06 aug 22 kl. 11:14

Storbritannia: – Krigen i Ukraina på veg inn i ein ny fase

Storbritannia sitt forsvarsdepartement seier at krigen i Ukraina er på veg over i ein ny fase. Det ligg an til store kampar om kontrollen på sørlege delar av det krigsråka landet. Britane melder om at russiske styrker og våpen blir frakta sørover frå Donbas-regionen aust i Ukraina.

NRK - 05 aug 22 kl. 01:23

Granat på Rjukan er fjerna av forsvaret

Granaten som vart funnen i klatreparken på Rjukan torsdag er no uskadeleggjord av forsvaret sine sprengingsekspertar. Det opplyser Sør-Aust politidistrikt. Sprenggranaten stamma frå andre verdskrigen.

NRK - 26 jul 22 kl. 11:37

Demonstrant mot FN-styrkane i Kongo skoten og drepen

Ein av demonstrantane som deltok på protesten mot FN-basen i Goma i Den demokratiske republikken Kongo er skoten og drepen, melder AFP sin reporter på staden tysdag. Det er uklart kven som har drepe demonstranten. På måndag storma fleire hundre menneske FN-basen i byen Goma aust i Kongo i protest mot det dei meiner er FN-styrkane si manglande evne til å stansa valden i landet.

NRK - 26 jul 22 kl. 11:37

Fem demonstrantar mot FN-styrkane i Kongo skoten og drepen

Fem av demonstrantane som deltok på protesten mot FN-basen i Goma i Den demokratiske republikken Kongo er skoten og drepen, melder AFP sin reporter på staden tysdag. Det er uklart kven som har skote mot og drepe demonstrantane. På måndag storma fleire hundre menneske FN-basen i byen Goma aust i Kongo i protest mot det dei meiner er FN-styrkane si manglande evne til å stansa valden i landet.

NRK - 20 jul 22 kl. 19:40

Forsøker å få kontroll på ny brann i London

Rundt 100 brannmenn forsøkjer å sløkkja ein brann i ei bustadblokk i Woolwich aust i London, skriv Sky News. Bebuarar har blitt evakuerte og folk rundt blir bedne om å halda seg vekke frå røyken. Det er ikkje meldt om personskadar, og årsaka til brannen er ukjent.

NRK - 20 jul 22 kl. 13:11

Russland prioriterer om militære mål i Ukraina

Russland sine militære mål er ikkje berre fokusert på områda aust i Ukraina, seier utanriksminister i Russland, Sergei Lavrov ifølge det russiske nyheitsbyrået Ria..

NRK - 13 jul 22 kl. 17:07

USA skuldingar Russland for å ha tvangsdeportert 1,6 millionar ukrainarar

USAs utanriksminister Antony Blinken skulda onsdag Russland for å tvangsdeportert opptil 1,6 millionar ukrainarar frå dei okkuperte områda i Ukraina til Russland, melder AFP. Blinken hevdar at Moskva driv ein filtreringsoperasjon for å flytta mellom 900.000 til 1,6 millionar ukrainarane frå det okkuperte sør og aust til område djupt inne i Russland.

NRK - 12 jul 22 kl. 21:26

MC-ulykke ved E18 i Vestfold

Ein MC har velta ved avkøyringsfelt E18 i Vestfold, opplyser Sør-Aust politidistrikt på Twitter. Nødetatane er på staden..

NRK - 12 jul 22 kl. 19:48

Bobil trillet ut i elven i Ål

En bobil skal ha trillet ut i elven ved Hallingdal i Ål, skriver politiet i Sør-Aust på Twitter. Nødetatene er på veg til stedet. Ingen personer skal være skadet..

NRK - 12 jul 22 kl. 19:18

Singel MC-ulykke i Hjartdal

Nødetatane har rykka ut til ei singel MC-ulykke i Hjartdal kommune i Telemark, skriv Sør-Aust politidistrikt på Twitter. MC-føraren har kjørt av vegen, opplyser politiet..

NRK - 12 jul 22 kl. 19:18

Singel moped-ulykke i Hjartdal

Nødetatane har rykka ut til ei singel MC-ulykke i Hjartdal kommune i Telemark, skreiv Sør-Aust politidistrikt på Twitter først. Seinare retta dei MC til moped. Føraren av mopeden har kjørt av vegen, opplyser politiet..

NRK - 12 jul 22 kl. 18:37

Mann i 30-åra meldt til politiet for bæring av kniv i Tønsberg

Politiet har bringa inn ein mann i 30-åra for ordensforstyrringar i Tønsberg sentrum tysdag ettermiddag, melder Sør-Aust politidistrikt på Twitter. Mannen er meldt til politiet for å bæra to knivar på offentleg stad..

NRK - 12 jul 22 kl. 18:37

Mann i 30-åra meldt til politiet for å bera kniv i Tønsberg

Politiet har bringa inn ein mann i 30-åra for ordensforstyrringar i Tønsberg sentrum tysdag ettermiddag, melder Sør-Aust politidistrikt på Twitter. Mannen er meldt til politiet for å bera to knivar på offentleg stad..

NRK - 12 jul 22 kl. 15:36

E18 er open for normal trafikk

E18 i nordgåande retning er nå open for trafikk etter ein buss kolliderte i ein personbil tidlegare i dag. Det opplyser politiet i Aust på Twitter. To personar er køyrt til sjukehus etter ulykka.

NRK - 12 jul 22 kl. 15:36

Sjåfør av buss blir anmeldt etter å ha køyrt på personbil

E18 i nordgåande retning er nå open for trafikk etter ein buss kolliderte i ein personbil tidlegare i dag. Det opplyser politiet i Aust på Twitter. Til saman 20 passasjerer blir henta ut av bussen.

NRK - 11 jul 22 kl. 19:06

Talet på drepne stig framleis etter angrep i Donetsk

Talet på døde har stige til 31 etter angrepet mot eit bustadsområde i Tsjasiv Jar i Donetsk-regionen aust i Ukraina, ifølge ukrainske redningsmannskap. Ni overlevande er henta ut av ruinane, ifølge redningsmannskapet. Området blei truffe i eit rakettangrep laurdag kveld.

NRK - 04 jul 22 kl. 17:23

Streik i oljebransjen vil råke fleire felt frå og med 9. juli

Den varsla streiken frå fagforeininga Lederne vil også råke Gullfaks A, Gullfaks C og Sleipner frå og med 9. juli. Det melder Reuters.

NRK - 04 jul 22 kl. 16:48

Går mot streik i oljebransjen

Frå midnatt vil truleg nøkkelpersonell ved fleire av Equinors plattformer bli tekne ut i streik. – Det vil nok med all sannsyn blir set i verk streik, fortel forbundsleiar Audun Ingvartsen i fagforeininga Lederne til NRK i dag. Streiken vil først ramme Equinors oljeplattformer på Oserberg Aust og Sør.

NRK - 02 jul 22 kl. 19:54

Leitar etter to år gamal jente

Ei to år gamal jente har forlate ei adresse i Halden, melder Aust politidistrikt. Politiet er på staden og bidrar med å leite. Politiet oppmodar folk om å ringe naudtelefonen om dei møter på jenta.

NRK - 02 jul 22 kl. 15:32

Store trafikale problem på E6 ved Mortensrud

Politiet melder om ei trafikkulykke mellom to bilistar på E6 inngåande ved Mortensrud. Ulykka skapar store trafikale problem, skriv dei på Twitter. Ein bilist involvert hadde køyrt frå staden då politiet kom til staden.

NRK - 02 jul 22 kl. 15:32

Sian-leiar involvert i trafikkulykke

Politiet melder om ei trafikkulykke mellom to bilistar på E6 inngåande ved Mortensrud. Ulykka skapar store trafikale problem, skriv dei på Twitter. Ein bilist involvert hadde køyrt frå staden då politiet kom til staden.

NRK - 01 jul 22 kl. 20:33

Ukraina skuldar Russland for å nytte fosforbomber på Slangeøya

Skuldinga kjem frå det ukrainske forsvaret, som fortel at bombinga skal ha skjedd i dag rundt kl. 18. Det melder nyheitsbyrået AFP.

NRK - 30 jun 22 kl. 12:42

Leiarar i oljebransjen varslar streik

Medlemmane i fagforeininga Lederne har røysta nei til meklingsresultatet med Norsk olje og gass og varslar at ein streik vil bli sette i verk. Det skriv dei på sine nettsider. Det gjeld for totalt 74 medlemmar som arbeidar ved Equinors innretningar Gudrun, Oseberg Aust og Oseberg Sør.

NRK - 17 maj 22 kl. 16:55

Alvorleg ulykke med firhjuling

Sør-Aust politidistrikt melder om ei alvorleg trafikkulykke i Ål kommune. Naudetatane er på staden der ein UTV eller ATV er involvert. Det var ein person på køyretøyet, skriv dei.

NRK - 18 jun 22 kl. 20:12

Guvernør: Russiske missil har øydelagt drivstofflager i aust-Ukraina

Tre russiske missil skal ha øydelagt eit drivstofflager i den austlege byen Novomoskovosk i Ukraina laurdag, hevdar guvernøren i fylket Dnipropetrovsk, Valtentyn Reznichenko i ei melding på Telegram. Angrepet skal ha sendt tre personar med brannskader til sjukehus, ifølge guvernøren. Novomoskovosk ligg nord for regionens hovudstad Dnipro..

NRK - 17 jun 22 kl. 06:52

Oslobilistar betaler mest i bompengar

Ein bilist i Oslo betalar dobbelt så mykje i bompengar som ein bilist i Asker, og 45 prosent meir enn i Bærum, skriv Minerva. Bilistar frå aust i byen er dei som betalar mest. Tala har Minerva fått frå selskapet Fremtind som driv autopasstenesta rundt byen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com