Aust-Europa

Monday, 06 February, 03:55

Nyheter om Aust-Europa

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 jan 23 kl. 09:38

Politiet: Køyr forsiktig

På grunn av mildare vêr og snøsmelting varslar politiet i Sør-Aust om mykje vatn i vegbanene. Då det tidlegare i veka snødde mykje i Sør-Noreg gjer det nylege mildvêret at snøen no smeltar. I delar av både Austlandet, Agder og Rogaland er det no moderat fare for flaum.

NRK - 15 timer siden

Luftambulanse til trafikkulykke på Geilo

Luftambulansen er på veg til ei trafikkulykke på Geilo, etter at eit køyretøy kom over i motgåande felt. – Ulykka framstår meir alvorleg enn første melding, skriv Sør-Aust politidistrikt på Twitter, som først skreiv at det ikkje var nokon personskader. Fire personar og to biler er involvert i ulykka.

NRK - 15 timer siden

Luftambulanse til trafikkulykke i Hol

Luftambulansen er på veg til ei trafikkulykke på riksveg 7 mellom Hagafoss og Geilo i Hol kommune, etter at eit køyretøy kom over i motgåande felt. Fire personar og to biler er involvert i ulykka. Brannvesenet og ambulanse er på staden.

NRK - 15 timer siden

Ein person til Ullevåll sjukehus etter trafikkulykke i Hol

Luftambulansen er på veg til ei trafikkulykke etter at eit køyretøy tok forbi ein traktor i motgåande felt på riksveg 7 mellom Hagafoss og Geilo i Hol kommune. I den forbindelsen har det oppstått ein front til front-kollisjon mellom to bilar, opplyser politiet. Det var to personar i kvar bil.

NRK - 19 timer siden

Ukraina: Russiske angrep i Kharkiv

Russiske styrkar har sendt missil mot sentrale deler av byen Kharkiv, aust i Ukraina, melder regionens guvernør på meldingstenesta Telegram. – Informasjon om offer og øydeleggingar blir avklart, skriv guvernøren Oleh Syniehubov. Laurdag blei det kjent at fire sivile var drepne i angrep ved frontlinja i regionen Donetsk, skreiv sjefen for den regionale militærleiinga Pavlo Kyrylenko på Telegram søndag.

NRK - 19 timer siden

Ukraina: Fleire sivile offer ved frontlinja

Laurdag blei det kjent at fire sivile var drepne i angrep ved frontlinja i regionen Donetsk, skreiv sjefen for den regionale militærleiinga Pavlo Kyrylenko på Telegram søndag. Tre av dei drepne skal ha blitt drepne i byen Bakhmut og den siste skal ha blitt drepen i Yampol, ifølge Kyrylenko. Sjefen for russiske Wagner-gruppa, Yevgeniy Prigozhin, seier at det nå føregår valdsame kampar i dei nordlege delane av Bakhmut.

NRK - 19 dec 22 kl. 20:44

Deler av E6 opna og rydda

I løpet av dagen har det vore fleire trafikkuhell på E6 ved Svinesund. Nå er vegen rydda og opna mellom Svinesundsparken og Tollstasjonen ved Svinesund, opplyser Vegtrafikksentralen aust. Eit vogntog fekk tidlegare i dag sleng og sperra store delar av vegen.

NRK - 19 dec 22 kl. 20:44

E6 er open for trafikk

I løpet av dagen har det vore fleire trafikkuhell på E6 ved Svinesund. Dei første meldingane kom i morgontimane måndag. Vegen har vore stengt i begge retningar sidan 10-tida.

NRK - 15 jan 23 kl. 11:33

Straumprisen 20 gongar så høg i Bergen som i Oslo

Sundag er det store skilnader på straumprisane internt i Sør-Noreg. I morgontimane (mellom klokka 05 og 60) sundag kosta straumen 5 øre/kwh på Aust- og Sørlandet, medan prisen var 106 øre/kWh i vest, skriv Europower.no.

NRK - 01 dec 22 kl. 18:09

50 sivile drepne i Kongo

Opprørsgruppa M23 og deira støttespelarar skal torsdag ha drepe 50 personar i byen Kishishe aust i Kongo, melder Reuters. Kongo skuldar på nabolandet Rwanda for at opprørsgruppa M23 igjen er aktiv. Rwanda nektar for å ha støtta opprørarane.

NRK - 03 jan 23 kl. 15:36

Netanyahu lover å respektere statusen til al-Aqsa-moskeen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu lover å respektere statusen til Den heilage høgda i okkuperte Aust-Jerusalem, der al-Aqsa-moskeen ligg. Det seier ein talsmann for statsministeren etter at tryggingsministeren i landet, Itamar Ben-Gvirs, besøkte området tysdag. Besøket førte til sterk kritikk frå palestinske leiarar, og frå land som Saudi-Arabia og Dei sameinte arabiske emirata.

NRK - 03 jan 23 kl. 15:14

To barn drepne av granat i Den demokratiske republikken Kongo

To barn er døde og seks andre, blant dei tre barn, er skadde aust i Den demokratiske republikken Kongo etter at ein granat eksploderte, opplyser lokale styresmakter, ifølge AFP. Barna fann granaten då dei var på fuglejakt, og trudde han var ei leike. Militære i landet seier til nyheitsbyrået at dei vil etterforske hendinga..

NRK - 02 jan 23 kl. 11:26

Varslar om kraftige vindkast

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om kraftige vindkast for delar av Vestland og Rogaland onsdag. Frå onsdag morgon til onsdag kveld er det venta lokalt kraftige vindkast på 27–30 m/s frå aust..

NRK - 30 dec 22 kl. 15:20

Trailer velta over personbil på Bømlabrua

Hengaren til ein trailer eller lastebil har velta over ein personbil på Bømlabrua. Ingen personar skal vere fastklemde, men det er førebels usikkert om nokon er skadd, melder politiet. – Me har akkurat kome til staden og jobbar med å få oversikt, seier operasjonsleiar i Sør-Aust politidistrikt.

NRK - 30 dec 22 kl. 15:20

Trailerhenger velta over personbil på Bømlabrua

Hengaren til ein trailer eller lastebil har velta over ein personbil på Bømlabrua. Ingen personar skal vere fastklemde, men det er førebels usikkert om nokon er skadd, melder politiet. – Me har akkurat kome til staden og jobbar med å få oversikt, seier operasjonsleiar i Sør-Aust politidistrikt.

NRK - 24 nov 22 kl. 12:02

Kronprinsen opna nytt handelskontor i Aust-Afrika

Kronprins Haakon og kronprinsesse Victoria opna i dag eit norsk-svensk handelskontor i Nairobi. Finland og Estland skal også halde til i same lokale. Det er Innovasjon Noreg og systerorganisasjonen Business Sweden som stod for offisiell opning i dag.

NRK - 17 nov 22 kl. 16:31

Japans statsminister uttrykte alvorleg bekymring i møte med Xi

Japans statsminister Fumio Kishida uttrykte alvorleg bekymring for tryggingssituasjonen i Aust-Kina-havet i møte med den kinesiske presidenten Xi Jinping i Bangkok torsdag. Japan og Kina er viktige handelspartnarar, men forholdet mellom dei har vorte meir anstrengt dei siste åra. Spesielt er Japan uroleg for Kinas auka militærnærvær og aukande makt i regionen.

NRK - 20 dec 22 kl. 18:56

E16 i Kongsviner stengt

E16 Skinnarbøl i Kongsvinger er stengt i begge retningar på grunn av eit vogntog som har forsøkt å snu, melder Vegtrafikksentralen aust..

NRK - 19 dec 22 kl. 20:44

Deler av E6 opne og rydda

I løpet av dagen har det vore fleire trafikkuhell på E6 ved Svinesund. Nå er vegen rydda og opna ved Svinesundsparken og Tollstasjonen i Langkaskrysset, opplyser Vegtrafikksentralen aust..

NRK - 11 dec 22 kl. 15:58

IS-leiarar skal vere drepne i helikopterangrep

To IS-leiarar skal vere drepne i eit amerikansk helikopterangrep aust i Syria. Det seier amerikanske styresmakter i ei fråsegn, ifølge Reuters..

NRK - 05 dec 22 kl. 09:10

Nord-Korea skal ha fyrt av over 100 granatar

Nord-Korea har skote rundt 130 artillerigranatar utanfor aust- og vestkysten måndag. Det opplyser Sør-Koreas militære, ifølge Reuters..

NRK - 05 dec 22 kl. 02:37

Brann på Strømmen

Nauetatane har rykka ut til brann i Strømsveien på Strømmen i Lillestrøm kommune. Det brenn i ein bil som står tett inntil eit hus. Bebuarane i huset blir evakuerte, melder Aust politidistrikt..

NRK - 05 dec 22 kl. 00:48

Vulkansk oske blokkerer dagsljoset på Aust-Java

Rundt 2000 bebuarar har måtte flykte frå heimane sine på Java i Indonesia etter utbrot frå vulkanen Semeru. Lava strøymer ned fjellsida og store mengder oske blanda med monsunregn er spreidd over store avstandar. Oskeskyene er så svarte at dei blokkar ute dagsljoset, fortel augevitne til BBC.

NRK - 01 dec 22 kl. 17:45

Ankar ikkje flystyrt-dom

Den nederlandske påtalemakta ankar ikkje dommen etter nedskytinga av Malaysia Airlines-flyginga MH17 i 2014, melder Reuters. To russiske statsborgarar og ein ukrainsk separatist blei i november funne skuldige i dødsfalla til alle dei 298 menneska om bord. Den internasjonale etterforskinga har vore leia av Nederland, og dommen blei avsagd i ein domstol i Haag.

NRK - 22 nov 22 kl. 09:49

Kronprins Haakon på offisielt besøk i Kenya

Kronprins Haakon starta tirsdag sitt statsbesøk til Kenya saman med Kronprinsesse Victoria. Saman skal dei lære meir om UN Habitat (UNDP) sitt arbeid innan søppelhandtering og kampen mot plast, dei skal møte unge kenyanske entreprenørar, sjå treplantingsprosjekt i Kenyas kystområde og Kronprinsen skal møte norsk næringsliv i Aust-Afrika. Det offisielle besøket varer til torsdag..

NRK - 20 nov 22 kl. 11:53

12 døydde i Egypt då buss krasja med lastebil

Tolv menneske omkom søndag då ein buss kolliderte med ein lastebil nær feriebyen Hurghada aust i Egypt, opplyser helsedepartementet ifølgje nyheitsbyrået AFP. 30 menneske vart skadde i bussulukka. Ullukka blir etterforska..

NRK - 17 nov 22 kl. 15:23

Tre menn er dømd etter nedskyting av MH17

Ein domstol i Haag har dømd to russarar og ein ukrainar for nedskyting av Malaysia Airlines-flyet i 2014. Statsadvokaten kravde livstid for Igor Girkin, Sergej Dubinsky, Oleg Pulatov og Leonid Kharsjenko. Men Pulatov vart frikjend.

NRK - 17 nov 22 kl. 15:23

Tre dømd og ein frikjend etter nedskyting av MH17

Ein domstol i Haag har dømd to russarar og ein ukrainar for nedskyting av Malaysia Airlines-flyet i 2014. Ein fjerde person vart frikjend. MH17-flyginga til Malaysia Airlines blei skote ned 17.

NRK - 15 nov 22 kl. 15:10

Nye advarsler på snuspakkene

Snusforsker og tidligere fylkeslege i Aust-Agder Ellen Rygh sier hun kan forstå at mange gravide kvinner ikke klarer å slutte med snus under svangerskapet. – Det er et stress for mange å være gravid og nikotin virker både beroligende og oppkvikkende. Det er et behagelig rusmiddel hvis ikke det hadde vært for skadevirkningene, sier Rygh.

NRK - 31 aug 22 kl. 08:31

Beste luftkvalitet i Aust-Finnmark på 48 år

Målinga av luftkvaliteten i Aust-Finnmark er den lågaste på 48 år, skriv Miljødirektoratet i ei pressemelding. Etter at smelteverket i Nikel i Russland blei lagt ned i 2020, har nivåa av svoveldioksid og tungmetaller i lufta vore betydeleg lågare i 2021 samanlikna med tidlegare år, skriv direktoratet. Norsk institutt for luftforsking (Nilu) har gjort målingar i Aust-Finnmark sidan 1974.

NRK - 03 nov 22 kl. 07:15

Trailervelt på Hardangervidda – vanskelege køyretilhøve over fjellovergangane

Ein trailer har velta på rv. 7 over Hardangervidda like vest for Haugastøl, melder Vegtrafikksentralen. Den ligg halvvegs inne i vegbana, men annan trafikk skal kunne passera.

NRK - 01 sep 22 kl. 10:19

Kina og India deltek i russisk militærøving

Både Kina og India deltek i ei stor militærøving som torsdag vart innleidd lengst aust i Russland. Øvinga går føre seg parallelt med Russlands krig mot Ukraina. Soldatar frå Kina, India, Syria, Mongolia, Laos, Nicaragua, Belarus og fleire andre tidlegare Sovjetstater deltek.

NRK - 04 okt 22 kl. 09:16

Samanstøyt mellom to båtar i Skagerak

Eit fiskefartøy og eit lastefartøy har hamna i ein samanstøyt sør for Nevlunghavn aust for Jomfruland i Skagerak. Det fortel redningsleiar i HRS, Børge Galta til NRK. Hovudredningssentralen har sendt ut eit redningsfartøy og eit redningshelikopter til staden.

NRK - 03 okt 22 kl. 06:40

Indonesia vil straffa politi som brukte tåregass på fotballstadion

Den indonesiske regjeringa har bede landets politi om å identifisera og straffa dei som er ansvarlege for at minst 174 menneske omkom etter opptøyar på ein fotballstadion i Malang på Aust-Java laurdag kveld, melder Reuters. – Me bad dei om å finna ut kven som har gjort forbytingane og at det må bli set i verk tiltak mot dei, og me håper òg at det nasjonale politiet vil evaluera sikkerheitsprosedyrane deira, sa Mahfud MD i ei kringkasta utsegn. Presidenten for fotballklubben Arema, Gilang Widya Pramana, beklaga til offera og sa at han var klar til å ta fullt ansvar for hendinga..

NRK - 02 okt 22 kl. 08:19

Antallet døde etter fotballkampen i Indonesia stiger til 174

Minst 174 mennesker døde i opptøyer da to rivaliserende klubber møttes lørdag kveld, sier viseguvernøren i Aust-Java, ifølge Reuters..

NRK - 08 sep 22 kl. 09:04

USA: Har bevis på at fleire hundre tusen ukrainarar blir tvangsdeportert til Russland

USA seier dei har bevis på at fleire hundre tusen ukrainarar har blitt arrestert og tvangsdeportert til Russland. Det skriv nyheitsbyrået Ap. Dette kom fram under eit tryggingsmøte heldt av USA og Albania for å diskutere filtreringsleirane til Russland.

NRK - 04 aug 22 kl. 14:45

FN-ekspert: Rwanda har angripe soldatar i Kongo

Troppar frå Rwanda skal ha angripe soldatar i DR Kongo, ifølge ein rapport frå ein uavhengig ekspert som jobbar for FN, melder AFP. Dei rwandiske troppane skal ha støtta den væpna gruppa M23, som er aktiv aust i Kongo. Ifølge rapporten, som AFP har fått tilgang til, har rwandiske troppar operert i Kongo sidan iallfall november 2021, og fungert som støtte for opprørsgruppa M23.

NRK - 01 sep 22 kl. 13:36

Polen vil ha erstatning frå Tyskland etter andre verdskrig

Polen vil krevje kompensasjon frå Tyskland for skadane landet fekk under andre verdskrig, melder Reuters. Det seier den tidlegare statsministeren Jaroslaw Kaczynski, som no leiar det regjerande nasjonalistpartiet. Andre verdskrig braut ut då Nazi-Tyskland invaderte Polen 1939.

NRK - 24 aug 22 kl. 08:51

Zelenskyj: Ukraina blei fødd på nytt då Russland invaderte landet

President Zelenskyj talte for å markera sjølvstendet til landet. I talen sa han at Ukraina blei fødd på nytt då Russland invaderte landet, og at dei vil gjenerobra Krim og okkuperte område aust i landet. Talen var spelt inn på førehand.

NRK - 14 aug 22 kl. 12:05

Ukraina: Har framleis kontroll på forstaden Pisky

Talsmann for dei ukrainske styrkane i aust, Serhiy Cherevaty, seier til den ukrainske avisa Suspilne at Ukraina framleis har kontroll på forstaden Pisky utanfor Donetsk. Russland hevda i går å ha tatt kontroll over forstaden..

NRK - 14 aug 22 kl. 10:47

Storbritannia trur Russland vil styrka innsatsen sør i Ukraina

Den britiske forsvarsetterretninga trur Russland vil prioritera å setta inn fleire styrkar i sørlege Ukraina, skriv dei i sin siste etterretningsrapport. Dei russisk-støttande styrkane til separatistrørsla Folkerepublikken i Donetsk har haldt fram angrepa nord for Donetsk, aust i Ukraina. Det har vore spesielt tunge kampar rundt forstaden Pisky utanfor Donetsk, nære byen sin flyplassen.

NRK - 06 aug 22 kl. 11:14

Storbritannia: – Krigen i Ukraina på veg inn i ein ny fase

Storbritannia sitt forsvarsdepartement seier at krigen i Ukraina er på veg over i ein ny fase. Det ligg an til store kampar om kontrollen på sørlege delar av det krigsråka landet. Britane melder om at russiske styrker og våpen blir frakta sørover frå Donbas-regionen aust i Ukraina.

NRK - 05 aug 22 kl. 01:23

Granat på Rjukan er fjerna av forsvaret

Granaten som vart funnen i klatreparken på Rjukan torsdag er no uskadeleggjord av forsvaret sine sprengingsekspertar. Det opplyser Sør-Aust politidistrikt. Sprenggranaten stamma frå andre verdskrigen.

NRK - 26 jul 22 kl. 11:37

Demonstrant mot FN-styrkane i Kongo skoten og drepen

Ein av demonstrantane som deltok på protesten mot FN-basen i Goma i Den demokratiske republikken Kongo er skoten og drepen, melder AFP sin reporter på staden tysdag. Det er uklart kven som har drepe demonstranten. På måndag storma fleire hundre menneske FN-basen i byen Goma aust i Kongo i protest mot det dei meiner er FN-styrkane si manglande evne til å stansa valden i landet.

NRK - 26 jul 22 kl. 11:37

Fem demonstrantar mot FN-styrkane i Kongo skoten og drepen

Fem av demonstrantane som deltok på protesten mot FN-basen i Goma i Den demokratiske republikken Kongo er skoten og drepen, melder AFP sin reporter på staden tysdag. Det er uklart kven som har skote mot og drepe demonstrantane. På måndag storma fleire hundre menneske FN-basen i byen Goma aust i Kongo i protest mot det dei meiner er FN-styrkane si manglande evne til å stansa valden i landet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com