Aung San Suu Kyi

Søndag, 16 Mai, 07:29

Nyheter om Aung San Suu Kyi

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 mars 21 kl. 08:59

Nye siktelser mot Aung San Suu Kyi

Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi er siktet for å ha oppildnet til uro, ifølge advokaten hennes, melder AFP. Suu Kyi deltok mandag i et rettsmøte via videolink. Hun har sittet i husarrest siden militærkuppet 1.

NRK - 05 feb. 21 kl. 12:16

Aung San Suu Kyi ved god helse

Myanmars Aung San Suu Kyi er ved god helse, ifølge hennes talsperson. Suu Kyi ble mandag satt i husarrest i et statskupp gjennomført av militæret i Myanmar og det har vært usikkerhet knyttet til hennes helsetilstand..

NRK - 05 feb. 21 kl. 12:16

Aung San Suu Kyi i god form

Myanmars Aung San Suu Kyi er ved god helse, ifølge hennes talsperson. Suu Kyi ble mandag satt i husarrest i et statskupp gjennomført av militæret i Myanmar og det har vært usikkerhet knyttet til hennes helsetilstand..

NRK - 01 april 21 kl. 15:30

Nye skuldingar mot Suu Kyi

Då ho møtte i retten torsdag, vart den avsette sivile leiaren i Myanmar, Aung San Suu Kyi, skulda for å ha brote ei streng lov frå kolonitida. Det melder Reuters. Lovbrotet kan gi opp til 15 år i fengsel.

NRK - 01 april 21 kl. 11:34

Suu Kyi slapp nye siktelser

Det ble ikke reist nye anklager mot Aung San Suu Kyi da hun møtte i retten torsdag, ifølge en advokat. Det melder AFP. Fra før er hun siktet for å ha tatt imot store verdier i bestikkelser.

NRK - 12 april 21 kl. 11:14

Ny siktelse mot Aung San Suu Kyi

Myanmars avsatte sivile leder Aung San Suu Kyi er siktet for et nytt lovbrudd, denne gang for et brudd på en lov om håndtering av naturkatastrofer. Hun er dermed siktet i til sammen seks saker, sier hennes advokat, Min Min Soe, til nyhetsbyrået AFP..

NRK - 01 mars 21 kl. 06:50

Suu Kyi deltok på rettshøring

Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi deltok mandag på en rettshøring gjennom en videosamtale, melder Reuters. Suu Kyi flyttet til et ukjent sted fredag, etter å ha sittet i husarrest i et hus i hovedstaden Naypyitaw siden militærkuppet 1. februar..

NRK - 01 mars 21 kl. 06:50

Nye anklager mot Suu Kyi

På en rettshøring mandag ble det rettet nye anklager mot Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi, melder Reuters. Suu Kyi deltok gjennom en videosamtale. Hun ble flyttet til et ukjent sted fredag, etter å ha sittet i husarrest siden militærkuppet 1.

NRK - 12 mars 21 kl. 07:56

Aung San Suu Kyi avviser anklager

Myanmars avsatte sivile leder Aung San Suu Kyi avviser juntaens anklager om at hun har tatt imot store summer i bestikkelser. En talsmann for militærjuntaen anklaget henne for å ha mottatt bestikkelser verdt 600.000 dollar mens var regjeringssjef..

NRK - 16 feb. 21 kl. 19:55

Krever at Suu Kyi løslatelse

USA og Storbritannia gjentar tirsdag kravet om at Myanmars valgte leder Aung San Suu Kyi må løslates, melder AFP. De reagerer sterkt på de nye siktelsene mot henne. Suu Kyi ble pågrepet da militæret tok makta gjennom et kupp 1.

NRK - 16 feb. 21 kl. 11:12

Hæren: Suu Kyi «ved god helse»

Myanmars politiske leder Aung San Suu Kyi og den valgte presidenten U Win Myint sitter i husarrest, og er ved god helse, sier en talsmann for militærjuntaen. Regjeringspartiet NLD sier de ikke har hatt kontakt med Suu Kyi etter kuppet 1. februar..

NRK - 26 feb. 21 kl. 14:49

Aung San Suu Kyi flyttet

Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi er flyttet til et ukjent sted, etter å ha sittet i husarrest i et hus i hovedstaden Naypyitaw siden militærkuppet 1. februar. Det melder nettstedet Myanmar Now og siterer kilder i partiet hennes, melder Reuters..

NRK - 05 feb. 21 kl. 20:13

Advokat får ikke treffe Suu Kyi

Aung San Suu Kyi, som ble pågrepet etter militærkuppet i Myanmar, får ikke lov til å treffe advokaten Khin Maung Zaw, melder TT. – Det er på grunn av den pågående etterforskningen, sier Maung Zaw. Suu Kyi sitter for tiden i husarrest..

Aftenposten - 16 feb. 21 kl. 13:54

Junta-talsmann: Aung San Suu Kyi holdes i sin bolig

En talsmann for militærjuntaen i Myanmar hevder Aung San Suu Kyi ikke er pågrepet, men at hun befinner seg hjemme av….

NRK - 08 nov. 20 kl. 15:44

Aung San Suu Kyi håper på gjenvalg

I Myanmar er tellingen av stemmer i gang etter at landet har holdt valg på ny nasjonalforsamling. Partiet til Aung San Suu Kyi ligger an til en ny seier. Suu Kyi har fått massiv kritikk for overgrep mot den muslimske rohingya-minoriteten i landet..

NRK - 01 mai 21 kl. 07:54

Får fortsatt ikke møte advokatene

Myanmars avsatte politiske leder Aung San Suu Kyi får fremdeles ikke møte sine advokater. Suu Kyi har sittet tre måneder isolert i husarrest etter at hun ble pågrepet i militærkuppet 1. februar.

NRK - 03 feb. 21 kl. 11:31

Aung San Suu Kyi siktet

Politiet i Myanmar har sikter Aung San Suu Kyi for å ha brutt landets import- og eksportlover, melder BBC..

VG - 01 feb. 21 kl. 00:43

Aung San Suu Kyi anholdt i Myanmar

Myanmars leder Aung San Suu Kyi, landets president Win Nyunt og flere regjeringsmedlemmer er anholdt, ifølge en talsmann for hennes parti NLD.

NRK - 01 feb. 21 kl. 00:24

Aung San Suu Kyi anholdt i Myanmar

Myanmars leder Aung San Suu Kyi, landets president og flere regjeringsmedlemmer er anholdt, ifølge en talsmann for hennes parti NLD De ble anholdt tidlig mandag morgen, melder Reuters, som siterer NLDs talsmann..

Aftenposten - 01 feb. 21 kl. 00:28

Aung San Suu Kyi anholdt i Myanmar

Myanmars leder Aung San Suu Kyi, landets president og flere regjeringsmedlemmer er anholdt, ifølge en talsmann for….

NRK - 31 mars 21 kl. 09:04

Aung San Suu Kyi er i god form

Advokaten til Myanmars avsatte leder fikk onsdag omsider møte sin klient. Suu Kyi har sittet i varetekt siden militærkuppet 1. februar.

VG - 01 feb. 21 kl. 00:43

Aung San Suu Kyis parti: Hæren gjennomfører kupp

Myanmars leder Aung San Suu Kyi, landets president Win Nyunt og flere regjeringsmedlemmer er pågrepet. Hæren gjennomfører et kupp, sier hennes partis talsmann..

Aftenposten - 01 feb. 21 kl. 00:28

Aung San Suu Kyis parti: Hæren gjennomfører kupp

Myanmars leder Aung San Suu Kyi, landets president Win Nyunt og flere regjeringsmedlemmer er pågrepet..

Aftenposten - 01 feb. 21 kl. 00:28

Aung San Suu Kyis pågrepet. Hæren i Myanmar har overtatt makten.

Myanmars leder Aung San Suu Kyi, landets president Win Nyunt og flere regjeringsmedlemmer er pågrepet..

NRK - 16 feb. 21 kl. 10:22

Suu Kyi siktet for enda et lovbrudd

Aung San Suu Kyi er siktet for et nytt lovbrudd av militærjuntaen som tok makten i Myanmar. Først ble hun siktet for brudd på importlover fordi hun hadde walkie-talkier hjemme, men nå er hun siktet for brudd på beredskapsloven om naturkatastrofer..

NRK - 15 feb. 21 kl. 06:41

Forlenget husarrest for Suu Kyi

Den avsatte lederen i Myanmar, Aung San Suu Kyi, har fått forlenget husarrest fram til onsdag av militærjuntaen. At hun blir satt fri, har vært ett av hovedkravene til demonstranter som på tiende døgnet protesterer mot kuppet for to uker siden..

NRK - 12 feb. 21 kl. 17:02

Ber Myanmar løslate Suu Kyi

FNs menneskerettsråd sier at Aung San Suu Kyi må løslates, og landets sivile regjeringen må gjeninsettes. De 47 medlemmene i rådet er enig om resolusjonen. De ber om «umiddelbar og ubetinget løslatelse av alle personer som er vilkårlig pågrepet».

NRK - 09 feb. 21 kl. 16:44

Har raida partikontora til Suu Kyi

Politiet i Myanmar har gjennomført eit raid i partikontora til Aung San Suu Kyi sitt parti, melder Reuters. Politiet skal ha kome seg inn i kontora ved å bruke makt, opplyser representantar for partiet..

Aftenposten - 03 feb. 21 kl. 21:13

Uklart hvor Suu Kyi holdes fanget – FN bekymret

To dager etter at Aung San Suu Kyi og andre politiske ledere ble pågrepet under militærkuppet i Myanmar, har FN….

NRK - 03 feb. 21 kl. 21:11

FN bekymret for Suu Kyi

To dager etter at Aung San Suu Kyi og andre politiske ledere ble pågrepet under militærkuppet i Myanmar, har FN fremdeles ikke mottatt info om hvordan de har det.Organisasjonen er bekymret for hvordan de politiske lederne blir behandlet..

VG - 03 feb. 21 kl. 12:32

Suu Kyi varetektsfengslet: Oppfordrer til protester mot kuppet

Politiet i Myanmar har siktet landets avsatte leder Aung San Suu Kyi (75) for ulovlig besittelse av radioutstyr og for å ha brutt importlover. Det skriver nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 02 feb. 21 kl. 05:53

Myanmar-parti:Suu Kyi må settes fri

I Myanmar har NLD-partiet bedt om at Aung San Suu Kyi og president Win Myint blir løslatt så snart som mulig. Partiet ber også om at resultatet av valget i fjor blir anerkjent, og at parlamentet kan åpne denne uka, melder Reuters..

NRK - 01 feb. 21 kl. 19:58

Nobelkomiteen forferdet etter kupp

Nobelkomiteen uttrykker forferdelse over militærkuppet i Myanmar og pågripelsen av landets leder Aung San Suu Kyi. De ber om at hun og andre i den demokratisk valgte regjeringen settes fri. Suu Kyi ble tildelt fredsprisen i 1991..

Aftenposten - 01 feb. 21 kl. 08:32

Suu Kyi ber folket gjøre motstand mot kuppet

Myanmars leder Aung San Suu Kyi, landets president Win Nyunt og flere regjeringsmedlemmer er pågrepet..

NRK - 01 feb. 21 kl. 06:21

Reagerer på kuppet i Myanmar

FNs generalsekretær António Guterres fordømmer pågripelsen av Myanmars sivile leder Aung San Suu Kyi, president Win Myint og andre politiske ledere. USA advarer hæren i Myanmar og krever at Suu Kyi og de øvrige som er pågrepet løslates straks..

NRK - 26 april 21 kl. 11:58

Rettssaka utsett på nytt

Militærjuntaen i Myanmar har på nytt utsett rettssaka mot Aung San Suu Kyi, som vart styrta under militærkuppet i februar. Ho er sikta for fleire lovbrot, mellom anna korrupsjon og ulovleg import. Ho har vore i husarrest sidan militærkuppet..

Aftenposten - 20 april 21 kl. 06:20

Den nye skyggeregjeringen hylles over hele landet. Nå krever de å få delta på toppmøte.

Kuppmakerne i Myanmar har fått konkurranse. Nå har en selvutnevnt skyggeregjering gitt Aung San Suu Kyi tilbake hennes….

NRK - 26 mars 21 kl. 12:25

Myanmar-bevegelse nominert

Seks norske professorer nominerer Den sivile ulydighetsbevegelsen i Myanmar til Nobels fredspris, for motstanden mot militærjuntaen som tok makten tidligere i år. Aung San Suu Kyi, landet valgte og nå avsatte leder, fikk prisen i 1991..

NRK - 05 feb. 21 kl. 06:25

Suu Kyi-rådgiver pågrepet

En av Aung San Suu Kyis nærmeste medarbeidere, Win Htein, ble pågrepet i sitt hjem i Yangon fredag. Det melder en talsperson for deres parti NLD. 79-åringen sa selv til BBC at han er pågrepet for oppvigleri, som kan straffes med livstid i fengsel..

NRK - 24 mars 21 kl. 06:42

600 demonstranter løslatt i Myanmar

Militærjuntaen i Myanmar har løslatt flere enn 600 personer som er pågrepet i demonstrasjoner, opplyser en kilde i fengselsmyndighetene til AFP. Nyheten kom onsdag, samme dag som landets avsatte leder Aung San Suu Kyi skal møte i en domstol..

NRK - 08 nov. 20 kl. 22:25

Aung San Suu Kyi mot gjenvalg

I Myanmars hovedstad Yangon har gått ut i gatene for å feire valgseier til Aung San Suu Kyis parti. Langt fra alle stemmene er talt opp ennå, men det er ventet seier til nobelprisvinneren..

NRK - 14 mars 21 kl. 16:05

Fleire drepne i Myanmar

Minst 14 demonstrantar er drepne i Myanmar, melder Reuters. Også ein politimann skal vere drepen i samanstøytar. Det har vore stor uro i landet etter at det militæret avsette den valde leiaren Aung San Suu Kyi i februar..

NRK - 14 mars 21 kl. 15:14

Fem demonstrantar drepne i Myanmar

Minst fem er drepne i demonstrasjonar mot militærregimet i Myanmar, melder AFP. Det har vore uro i landet etter at landets valde leiar, Aung San Suu Kyi, blei fjerna i februar. Juntaen hevdar valet i november ikkje er gyldig på grunn av valfusk..

NRK - 07 mars 21 kl. 08:11

Titusenvis demonstrerer i Myanmar

Søndag morgen deltok titusenvis i flere demonstrasjoner mot militærjuntaen i Myanmar, til støtte for den folkevalgte lederen, Aung San Suu Kyi. Ifølge nyhetsbyrået AFP brukte politiet mot demonstranter nord i land, men ellers meldes det ikke stor uro..

NRK - 23 feb. 21 kl. 08:51

G7-landene fordømmer militærkuppet

Utenriksministrene i G7-landene har fordømt militærkuppet i Myanmar i en felles uttalelse. De krever at juntaen setter fri alle som er arrestert i protestene, samt president U Win Myint og regjeringssjef Aung San Suu Kyi..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt