Atommakt

Monday, 22 April, 18:55

Nyheter om Atommakt

NRK - 21 apr 23 kl. 06:31

Nord-Korea slår fast at landet er Atommakt

Nord-Koreas utenriksminister slår fast at landet er og skal forbli en Atommakt. Hun kritiserer USA og G7 for å forsøke å avvæpne landet. Nord-Korea skal fortsette landets legitime handlinger inntil militære trusler fra USA og dets allierte opphører, melder Pyongyangs statlige nyhetsbyrå KCNA fredag.

NRK - 27 nov 22 kl. 00:17

Nord-Korea vil bli verdens sterkeste Atommakt

Kim Jong-un sier at hans mål er å gjøre Nord-Korea til verdens sterkeste Atommakt, melder statlige medier. I forbindelse med en inspeksjon av en test av Nord-Koreas nye interkontinentale rakett Hwasong-17 lovte Kim å gjengjelde enhver trussel fra USA med atomvåpen, ifølge Reuters. Han sa at utvikling av en atomstyrke er nødvendig for å beskytte landets verdighet og suverenitet, og at målet er å ha verdens sterkeste strategiske styrke.

NRK - 09 feb 23 kl. 08:25

Nord-Korea viste fram en rekke nye atomraketter

Nord-Korea viste fram et rekordantall med langtrekkende atomraketter under en militærparade i hovedstaden Pyongyang torsdag, ifølge sørkoreanske medier. Paraden markerte 75-årsjubileet for den nordkoreanske hæren. Nord-Korea skal angivelig ha vist frem nye missiler som bruker fast brensel.

VG - 18 nov 22 kl. 03:53

Ekspresident beskylder Ukraina for atomtrussel: – Grunnløse påstander

Ekspresident Dmitrij Medvedev mener at Ukraina truet med å bli en Atommakt og at Russland derfor måtte gå til krig. Eksperter som VG har snakket med, mener at påstandene er grunnløse..

NRK - 21 sep 22 kl. 15:30

USA: Tar Putins atomtrusler på alvor

USA tar president Vladimir Putins uansvarlig uttalelser om atomvåpen på alvor, sier en talsperson for president Joe Bidens sikkerhetsråd. – Det er uansvarlig retorikk å snakke om Atommakt på den måten. Men det er ikke atypisk for hvordan han har snakket de siste sju månedene, og vi tar det veldig alvorlig, sier John Kirby, talsperson for sikkerhetsrådet i Det hvite hus, til TV-kanalen ABC.

Klartale - 15 aug 22 kl. 19:02

India og Pakistan feirer 75 års uavhengighet

Etter 1947 flyttet flere folk en noen sinne. Nærmere 12 millioner mennesker la ut på vandringer. Hinduer og sikher fra Pakistan dro mot øst.

Dagbladet - 24 mar 22 kl. 10:18

- Ville truet med atomubåter

- Vi er en større Atommakt, sier tidligere president Donald Trump, som nylig roste Putin og kalte ham «smart»..

Dagbladet - 08 mar 22 kl. 20:03

- Det umulige kan bli mulig

Ukrainas president ønsker en flyforbudssone for å verne byer mot russiske luftangrep. Nato nekter, og ønsker ikke å havne i krig med en annen Atommakt. Men i krig kan ting forandre seg raskt, påpeker ekspert..

Dagbladet - 27 feb 22 kl. 05:32

Byttet bort atomvåpnene

For 30 år siden var Ukraina verdens tredje største Atommakt..

NRK - 10 okt 21 kl. 07:46

Den pakistanske atombombas far død

Abdul Qadeer Khan, som hadde ei svært sentral rolle i Pakistans atomprogram, er død. I Pakistan er han rekna som ein nasjonalhelt etter at landet blei verdas første islamske Atommakt. I vestlege land er han derimot sett på som ein farleg aktør som bidrog til å smugle atomteknologi til andre land, skriv NTB.

VG - 08 jan 21 kl. 18:14

Pelosi vil begrense Trumps Atommakt

Nancy Pelosi er bekymret for hva president Donald Trump kan ta seg til i de siste to ukene av hans presidentskap..

VG - 27 jun 20 kl. 07:50

Alle presidentens skrekkslagne menn

I seks dramatiske sommerdager for to år siden truet Donald Trump med å forlate NATO, fant ut at Storbritannia var en Atommakt og likestilte Vladimir Putins troverdighet med sine egne etterretningstjenester..

Dagbladet - 19 aug 18 kl. 10:38

Frykter Kina trener på å angripe USA

Mener Kina er i ferd med å bli en enda sterkere Atommakt..

Hegnar.no - 13 dec 17 kl. 06:20

Lover å gjøre Nord-Korea til verdens største Atommakt

Kim Jong-un lover å gjøre Nord-Korea til verdens største Atommakt, melder statlige medier. .

P4 - 13 dec 17 kl. 05:34

Lover å gjøre Nord-Korea til største Atommakt

Kim Jong-un lover nå å gjøre Nord-Korea til verdens største Atommakt. Det melder statlige medier. Kim kom med uttalelsen da han i går møtte utviklerne av de seneste missilene Nord-Korea har skutt opp.

Dagbladet - 13 dec 17 kl. 01:49

Kim lover å gjøre Nord-Korea til verdens største Atommakt

Kim Jong-un lover å gjøre Nord-Korea til verdens største Atommakt, melder statlige medier. .

NRK - 12 dec 17 kl. 23:51

Vil bli verdensledende Atommakt

Kim Jong-un har lovet å gjøre Nord-Korea til verdens sterkeste Atommakt, rapporterer nordkoreanske statlige medier, ifølge Afp. Det sa han i en tale til arbeiderne bak landets siste missil Hwasong-15..

VG - 01 jan 18 kl. 04:30

Kim Jong-un: – Våre atomraketter kan ramme hele USA

Den nordkoreanske lederen benyttet sin nyttårstale til å slå fast at Nord-Korea nå er en Atommakt - og at USA derfor aldri vil våge å angripe landet..

VG - 29 nov 17 kl. 14:11

Kims farlige provokasjon

Etter enda en rakettutskytning sier Nord-Korea at de har nådd et historisk gjennombrudd ved at de er blitt en Atommakt som kan ramme det amerikanske fastland..

P4 - 08 aug 17 kl. 20:24

Hevder Nord-Korea kan lage miniatomstridshoder

USA hevder Nord-Korea nå er i stand til å lage små atomstridshoder som får plass i missiler. Det viser lekkasjer fra en rapport i amerikansk etterretning, skriver avisen The Washington Post. I rapporten heter det at utvinningen er et viktig skritt for at Nord-Korea kan kalle seg en fullverdig Atommakt..

NRK - 08 aug 17 kl. 19:07

Mener Nord-Korea har ny bombetype

Ifølge lekkasjer fra en rapport i amerikansk etterretning, gjengitt av The Washington Post, har Nord-Korea utvikla en type atombombe som kan plasseres i missiler. Det er et viktig skritt mot å bli en fullverdig Atommakt, skal det stå i rapporten..

Dagbladet - 01 jan 17 kl. 05:33

Kim: – Nord-Korea nær testing av interkontinentalt missil

- Vi har seilt opp som en Atommakt i 2016, sier Kim Jong-un..

Dagbladet - 09 sep 16 kl. 16:42

Obama fordømmer atomprøvesprengning - varsler nye sanksjoner

- Vi aksepterer ikke, og vil aldri akseptere, Nord-Korea som en Atommakt..

P4 - 09 maj 16 kl. 05:24

Nord-Korea vedtar opprustning

Nord-Koreas kommunistparti har vedtatt å ruste opp sin atomvåpenkapasitet, til tross for Kim Jong-uns uttalelser om at landet vil presse på for global atomnedrustning. Det statlige nyhetsbyrået skriver at den første partikongressen på 36 år i helgen vedtok " å styrke den selvforsvarende atomkraften både i kvalitet og kvantitet". Kim sa samtidig at Nord-Korea vil bruke atomvåpen kun dersom landets suverenitet trues av en annen Atommakt..

Hegnar.no - 08 maj 16 kl. 08:16

Kim: – Vil bruke atomvåpen kun om vår suverenitet trues

Nord-Koreas leder Kim Jong-un uttalte på helgens partikongress at landet kun vil bruke atomvåpen dersom dets suverenitet trues av en annen Atommakt..

P4 - 08 maj 16 kl. 07:01

Jong-un: Vil ikke spre atomvåpen

Nord-Koreas leder Kimg Jung-ung vil bare bruke atomvåpen dersom landets suverinetitet trues av en annen Atommakt. Det sa han på helgens partikongress. Samtidig skal han ha lovet at landet vil oppfylle sine forpliktelser om å hindre spredning av atomvåpen..

NRK - 08 maj 16 kl. 01:58

Nord-Korea vil ikke bruke atomvåpen

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sa på helgens partikongress at landet bare vil bruke atomvåpen dersom dets suverenitet trues av en annen Atommakt. Samtidig skal han ha lovet at landet vil oppfylle sine forpliktelser om å hindre spredning av atomvåpen,.

Aftenposten - 06 feb 15 kl. 21:54

Historien om da Norge gjorde Israel til Atommakt og verden til et farligere sted

Etter tiårets NRK-serie vet hvert barn hva tungtvann kan brukes til. Det visste også norske politikere da Israel fikk tungtvann fra Rjukan for å utvikle sine egne atomvåpen..

Aftenposten - 21 dec 13 kl. 08:44

Fransk reaktor truer Halden

Halden-reaktorens konsesjon utløper om ett år. Nå starter kampen om Norge fortsatt skal være en Atommakt..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com