Aten

Tuesday, 16 July, 14:08

Nyheter om Aten

NRK - 30 jun 24 kl. 15:07

Ny brann har brutt ut ved Aten

Få timer etter at greske brannmannskaper greide å få kontroll over en skogbrann i et fjellområde ved Aten, brøt det ut en ny brann sør for hovedstaden. Kraftig vind gjør slukningsarbeidet vanskelig. Det er også satt inn en rekke fly og helikoptre for å få kontroll over flammene ved byen Keretea, 35 kilometer sør for Aten.

NRK - 19 jun 24 kl. 15:56

Skogbrann herjer tre mil fra Aten

Greske myndigheter ber lokalbefolkningen evakuere fra en skogbrann som herjer tre mil sør for Aten. Seks brannslokningsfly og flere titalls brannfolk er i sving for å slukke flammene. Hittil er det ikke meldt om skade på folk eller bygninger.

VG - 30 jun 24 kl. 15:32

Ny brann har brutt ut ved Aten – timer etter at en annen ble slukket

Få timer etter at greske brannmannskaper greide å få kontroll over en skogbrann i et fjellområde ved Aten, brøt det ut en ny brann sør for hovedstaden..

Klartale - 12 jun 24 kl. 10:08

Turistattraksjon stenges grunnet varme

Akropolis ligger i Aten i Hellas. Mange turister drar dit hvert år for å se på de 2.500 år gamle templene.

NRK - 12 jun 24 kl. 08:24

Stenger turistattraksjon i Aten grunnet varme

Det populære turistmålet Akropolis holder stengt midt på dagen onsdag grunnet høye temperaturer, skriver nyhetsbyrået AFP. Det er ventet opp mot 36 grader i den greske hovedstaden i Aten i dag, og 40 grader torsdag. Også i fjor ble flere turistattraksjoner holdt stengt på den varmeste tiden av dagen.

E24 - 02 jul 24 kl. 19:05

Nå kan man se Akropolis «alene» for 57.000 kroner

Akropolis i Aten, et av verdens mest besøkte antikke monumenter, tilbyr nå private besøk for dem som drømmer om å se verdensarven i fred. Men det koster skjorta..

Klartale - 02 jul 24 kl. 08:39

Norske turister måtte dra fra hotellene

Norske turister måtte dra fra hotellene. Over 70 nordmenn fikk denne beskjeden. De er på ferie på Kos i Hellas.

NRK - 29 maj 24 kl. 23:49

Olympiakos vant serieligaen

Olympiakos slo Fiorentina i onsdagens finale i serieligaen i fotball. Tittelvinneren ble kåret på AEK Arena i Aten. Oppgjøret hadde få sjanser, og i den greske kveldsvarmen gjorde lagene det vanskelig for hverandre.

Dagbladet - 24 apr 24 kl. 10:50

Verste siden 2018

En enorm sandstorm fra Sahara har truffet Aten og en rekke greske byer..

NRK - 30 jan 24 kl. 09:23

Aten planter trær for å kjøle ned byen

Atens nye ordfører vil plante 25.000 trær i løpet av de neste fem årene for å prøve å kjøle ned den greske hovedstaden. Hetebølger om sommeren kan gjøre byen, som er tettpakket med kontor- og boligblokker i betong, nesten ulevelig med temperaturer på over 40 grader.

NRK - 28 feb 24 kl. 13:44

30.000 i demonstrasjon i Hellas

Mer enn 30.000 demonstrerte i Hellas onsdag. Kravet er rettferdighet for de 57 som omkom i den katastrofale togulykken for nøyaktig ett år siden, skriver NTB.

NRK - 21 feb 24 kl. 10:42

Greske bønder demonstrerer foran nasjonalforsamlingen

For andre dag på rad tuter en lang rekke greske bønder foran nasjonalforsamlingen i Aten, i protest mot stigende produksjons- og drivstoffkostnader. Minst 8000 bønder og birøktere var til stede på Syntagma-plassen tirsdag, og de fleste av dem overnattet på plassen og fortsatte protestene onsdag. Demonstrasjonen er en av mange lignende bondeprotester i Europa idet klimaendringer, prisvekst og ny landbrukspolitikk har gjort det vanskeligere for næringen.

NRK - 01 feb 24 kl. 09:30

Tusen traktorer sperrer veiene ved EU-toppmøtet i Brussel

Belgiske bønder bruker traktorer og andre kjøretøy til å sperre veiene ved bygningen som torsdag huser EU-toppmøtet i Brussel. – Det er tusen traktorer eller landbruksmaskiner som blir hindret i å ta seg til møtet for EUs 27 ledere, sier en talsmann for belgisk politi til nyhetsbyrået AFP. De fleste bøndene er fra Belgia, ifølge talsmannen.

NRK - 09 aug 23 kl. 11:40

Nye pågripelser etter knivtragedien i Aten

Gresk politi har anholdt fem kroatiske fotballfans etter knivdrapet i Aten tirsdag. En 29-årig greker mistet livet etter angrepet utenfor stadion før fotballkampen mellom AEK Aten og Dinamo Zagreb. Han ble sendt til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

NRK - 07 dec 23 kl. 11:17

Tyrkias president på besøk i Hellas

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan varslet «en ny æra» i relasjonen med Hellas da han torsdag besøkte landet for første gang på seks år. – Vi må være optimistiske, og denne optimismen kommer til å være fruktbar i framtiden, sa Erdogan da han møtte Hellas' president Katerina Sakellaropoulou i Aten. Sist gang Erdogan besøkte Hellas, var i 2017, (NTB).

NRK - 26 okt 23 kl. 14:36

Den europeiske sentralbanken endrer ikke styringsrenten

Den europeiske sentralbanken har valgt å la styringsrenten stå uendret på 4 prosent. Det er første gang siden juli 2022 at banken ikke rører ved renten. Styringsrenten i de 20 eurolandene har økt ved ti rentemøter på rad.

Klartale - 23 okt 23 kl. 16:30

Hvorfor står Colosseum fortsatt?

Colosseum i Roma. Den kinesiske mur i Kina. Akropolis i Aten.

NRK - 20 jul 23 kl. 11:38

Innskrenker åpningstidene for Akropolis i Aten

Åpningstidene for det kjente landemerket Akropolis i Aten og flere andre populære turiststeder i Hellas innskrenkes på grunn av høye temperaturer. Det opplyser greske myndigheter torsdag, samme dag som det er ventet en ny hetebølge i Hellas. Torsdag er meldt opptil 39 grader i Aten.

NRK - 17 jul 23 kl. 15:34

Skogbrann utenfor Aten – feriesteder evakueres

Flere turistanlegg er i ferd med å evakueres etter at det mandag brøt ut en skogbrann sørøst for Hellas' hovedstad Aten. Brannen startet i Kouvaras, som ligger om lag 50 kilometer sørøst for Aten. – Det er krevende forhold, vinden er veldig kraftig med vindkast opp mot 16 sekundmeter, sier Yannis Artopios, talsmann for det lokale brannvesenet.

VG - 14 okt 23 kl. 18:46

Henrik Christiansen triumferte i verdenscupen – klarte OL-kravet på 800 meter fri

Henrik Christiansen svømte inn til en soleklar seier på 800 meter fri under lørdagens verdenscupstevne i greske Aten..

NRK - 27 aug 23 kl. 22:03

Flere evakueres på grunn av skogbrann i Hellas

Flere mennesker er beordret å evakuere hjemmene sine i nordlige Hellas, der greske brannmannskaper kjemper mot skogbrannene for niende dag på rad. Skogbrannene har vært spesielt katastrofale for regionen Evros, nær havnebyen Alexandroupoli og Hellas' grense mot Tyrkia. Søndag ble innbyggerne i områdene Lefkimmi i Evros og Kassitera i naboregionen Rhodopes beordret til å evakuere hjemmene sine.

NRK - 21 aug 23 kl. 17:29

Zelenskyj på besøk i Aten

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj landet mandag i Aten, der han skal møte Hellas' statsminister Kyriakos Mitsotakis. Den ukrainske presidenten er på offisielt besøk i Hellas og skal senere delta på en uformell middag med ledere fra EU-land og Balkan. Hellas har vært en sterk støttespiller for Ukraina etter den russiske invasjonen i full skala i februar i fjor, og har bidratt med alt fra humanitær hjelp til våpen.

NRK - 21 aug 23 kl. 12:09

Ny skogbrann i Hellas

Brannmannskap kjempar mot ein ny skogbrann som måndag braut ut i Botia-regionen, rundt 100 kilometer frå Aten. Ei strand og to bustadområde er evakuerte. Det er ekstrem skogbrannfare både i Aten og i andre område sør i landet.

NRK - 15 sep 23 kl. 08:56

Firedel av Hellas' landbruksproduksjon ødelagt i flommen

En firedel av årets landbruksproduksjon i Hellas ble utradert i storflommen som rammet Tessaly-regionen i forrige uke, sier ekspertene. Flommen som ble utløst av den voldsomme nedbøren under stormen Daniel, kostet minst 15 mennesker livet, mens flere tusen har søkt midlertidig ly i hoteller og skoler eller hos slektninger. Mens ekspertene jobber med å få oversikt over skadene på landbruksområdene som produserer store deler av Hellas' mat, er første prioritet å gjøre noe med titusener av råtnende dyrelik.

NRK - 14 sep 23 kl. 16:14

Overlevende etter skipsforlis går til sak mot greske myndigheter

40 mennesker som overlevde skipsforliset utenfor den greske byen Pylos i sommer, har gått til sak mot den greske kystvakten og andre relevante myndigheter. Den overfylte tråleren var på vei fra Libya til Italia med hundrevis av mennesker da den kantret 14. juni sørvest for Peloponnes.

NRK - 21 jul 23 kl. 12:45

Femte dag med skogbranner i Hellas

For femte dag på rad brenner det i områder vest for den greske hovedstaden Aten samtidig som landet er rammet av hetebølge. Brannmannskaper i Hellas har fått bistand fra Kypros, Frankrike, Israel og Italia for å kontroll på brannen, men foreløpig til ingen nytte. Skogbrannen har herjet siden mandag, og mer en 100 hus er skadd og flere har måttet evakuere.

NRK - 18 jul 23 kl. 17:32

Greske brannmannskaper får flyhjelp fra Italia og Frankrike

Skogbrannene fortsatte tirsdag sine herjinger rundt Aten, og flere byer er evakuert. Hellas får hjelp av både brannfly og mannskaper fra nærliggende land. Det oppsto brann en rekke steder i Athen-regionen mandag.

Dagbladet - 23 aug 23 kl. 11:35

Rammet igjen: - Som en krig

For andre gang denne sommeren herjes Hellas av kraftige skogbranner på flere fronter. Utenfor Aten er flere boliger allerede tatt av flammene..

NRK - 22 aug 23 kl. 20:57

Balkan-land stiller seg bak Ukraina i støtteerklæring

Lederne fra elleve land på Balkan og i Øst-Europa har skrevet under på en erklæring om at de støtter Ukrainas territorielle integritet. Erklæringen ble underskrevet foran Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Aten. Landene uttrykker en ufravikelig støtte til Ukrainas uavhengighet, suverenitet og territorielle integritet innenfor de internasjonalt anerkjente grensene.

NRK - 21 aug 23 kl. 20:33

Zelenskyj: Hellas skal bidra i treningen av ukrainske F-16-flygere

Hellas skal delta i opplegget for å trene ukrainske flygere til å fly F-16, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Danmark og Nederland kunngjorde søndag at de vil levere de første F-16-flyene til Ukraina. – I dag har vi et viktig resultat for flykoalisjonen: Hellas vil delta i treningsopplegget for våre F-16-flygere.

NRK - 25 jul 23 kl. 22:34

Mann funnet død i skogbrannområde i Hellas

En mann ble funnet død med brannskader på øya Evvia i Hellas tirsdag, opplyser politiet. Etterforskere skal nå finne ut av om den døde er en gjeter som ble meldt savnet i området søndag, forteller polititalsperson Konstantia Dimoglidou til nyhetsbyrået AFP. Evvia er landets nest største øy, og den ligger tett forbundet med fastlandet nordøst for Aten.

NRK - 23 jul 23 kl. 15:03

To omkom da bru kollapset i Hellas

To mennesker omkom og det undersøkes om flere ble rammet da en eldre motorveibru kollapset nær byen Patras vest i Hellas søndag. – Vi leter etter flere mennesker som kan være under massene, sier en av redningsmannskapene til gresk TV. Brua som kollapset skulle ifølge statlige medier rives fordi den var ustabil.

NRK - 22 jul 23 kl. 07:56

Hellas venter ny varmerekord

Hellas forbereder seg på den varmeste juli-helgen på 50 år, og myndighetene ber folk om å bevege seg minst mulig utendørs. – I Aten kommer temperaturen de neste seks-sju dagene til å ligge over 40 varmegrader, sier meteorologen Panagiotis Giannopoulos til AFP. Det er uvanlig at hetebølger varer så lenge i den greske hovedstaden, der populære turistmål som Akropolis nå holder stengt på den varmeste tiden av dagen.

Dagbladet - 21 jul 23 kl. 07:22

- Skremmende

Norske Ine Johannessen bor i en forstad til Aten. - Det er meldt godt over 40 grader i helga og folk er redde, sier Johannessen. Sjøl dro hun fra en fjellandsby for å komme seg nærmere sjøen..

NRK - 20 jul 23 kl. 11:38

Begrenser åpningstidene for Akropolis i Aten

Greske myndigheter melder at åpningstidene for den populære turistattraksjonen Akropolis i Athen innskrenkes..

NRK - 18 jul 23 kl. 18:02

UD varsler norske turister i skogbrannområder i Hellas

Skogbrannene fortsatte tirsdag sine herjinger rundt Aten, og flere byer er evakuert. Tirsdag sendte UD ut melding til nordmenn på ferie i landet. Det oppsto brann en rekke steder i Athen-regionen mandag.

NRK - 17 jul 23 kl. 17:59

UD ber nordmenn i Hellas følge lokale råd

Utenriksdepartementet oppfordrer nordmenn i Hellas til å følge råd fra lokale myndigheter i forbindelse med skog- og buskbrannen som har oppstått sørøst for Aten. – Greske myndigheter sender varsel på mobiltelefon til de som befinner seg i de berørte områdene, opplyser pressetalsperson Maiken Bruusgaard Harbitz i UD til NTB. Departementet har så langt ikke blitt kontaktet av nordmenn i området.

Dagbladet - 17 jul 23 kl. 16:51

Feriesteder evakueres: - Høye flammer

Flere turistanlegg er i ferd med å evakueres etter at det mandag brøt ut en skogbrann sørøst for Hellas' hovedstad Aten. Norske Borgar (48) og familien er like ved en av brannene..

NRK - 16 jul 23 kl. 12:20

Over 4000 evakuert fra skogbrann på La Palma

Over 4000 mennesker har blitt evakuert som følge av en skogbrann som sprer seg raskt på den spanske kanariøya La Palma, ifølge myndighetene. Brannen startet tidlig lørdag i El Pinar de Puntagorda, et skogsområde nord på øya. Så langt er ti slukningsfly og over 300 brannmenn satt inn i håp om å tøyle brannen, som sprer seg raskt på grunn av vedvarende tørke og sterk vind.

VG - 14 jul 23 kl. 14:08

Akropolis stengt for turister på grunn av hetebølgen

Det kjente landemerket Akropolis i Aten er stengt for turister fredag på grunn av hetebølgen som rammer Sør-Europa, ifølge landets kulturminister..

NRK - 13 jul 23 kl. 21:47

Første halvår i år tredje varmeste

ørste halvår i år var det tredje varmeste globalt siden statistikken startet i 1880, melder Den amerikanske hav- og atmosfæreadministrasjonen. Og halvåret ble rundet av med den varmeste juni som noensinne er registrert, ifølge NOAA. Gjennomsnittlige global temperatur i juni var 1,05 grader høyere enn gjennomsnittstemperaturen i det 20.

NRK - 13 jul 23 kl. 11:19

Melder over 40 grader i Sør-Europa

En varmebølge rammer denne uka deler av Sør-Europa og Nord-Afrika, med temperaturer som ventes å passere 40 grader. BBC skriver varmen er ventet å treffe deler av Spania, Frankrike, Hellas, Kroatia og Tyrkia. I Italia kan gradestokken nå 48 varmegrader.

NRK - 15 jun 23 kl. 17:56

Greske myndigheter frykter at over 500 er døde etter båtkatastrofen

Greske myndigheter har gitt opp håpet om å finne flere overlevende etter at båten med flere hundre migranter ombord forliste onsdag. Flere enn 500 mennesker fryktes å ha druknet. Så langt er det blitt funnet 78 døde etter at båten forliste i internasjonalt farvann, rundt 75 kilometer sørvest for den greske halvøya Peloponnes.

NRK - 16 maj 23 kl. 18:46

Statsministeren i Hellas saksøkt etter togulukke

Ei gruppe som representerer dei etterlatne etter dei 57 som omkom i den store togulukka i Hellas i februar, har saksøkt statsminister Kyriakos Mitsotakis. Søksmålet blir fremja få dagar før val til nasjonalforsamlinga på søndag. – Søksmålet er retta mot statsministeren, ministrar og eksministrar, i tillegg til andre tenestemenn, seier Christos Konstantinidis.

NRK - 11 mar 23 kl. 12:16

Eksminister banket opp av maskerte menn i Aten

Hellas tidligere finansminister Yanis Varoufakis ble fredag kveld angrepet av en gruppe menn med hetter over hodet. Angrepet skjedde i Aten mens Varoufakis var ute og spiste i bydelen Exarchia. En gruppe på rundt 20 personer oppdaget ham fra gAten før de stormet inn og begynte å gå løs på ham, ifølge Kathimerini.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com