Aten

Sunday, 24 October, 11:10

Nyheter om Aten

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 07 sep 21 kl. 00:12

Tok farvel med Theodorakis i Aten

Grekere stilte seg i lang kø da kisten med musikeren Mikis Theodorakis ble båret til en liten kirke i Aten mandag. Komponisten og tekstforfatteren var ikke minst kjent for sin klare motstand mot militærjuntaen for 50 år siden og musikken han komponerte til filmen «Zorba the Greek». Fredag i forrige uke døde han, 96 år gammel, noe som fikk regjeringen til å erklære en tre dager lang sørgeperiode med flaggene på halv stang..

NRK - 18 okt 21 kl. 11:37

OL-elden tent i Hellas

OL-elden vart tend i Olympia i Hellas, og no startar turen til vinter-OL i Beijing i februar. Dei 24. vinterleikane i den kinesiske hovudstaden går frå 4.

NRK - 25 aug 21 kl. 06:33

FN avgjør varmerekord på Sicilia

FN skal avgjøre om 48,8 grader i Floridia på Sicilia 11. august var ny varmerekord. Snegler døde i skallene sine, sitroner råtnet på trærne og strømnettet knelte da temperaturen steg.

NRK - 07 aug 21 kl. 10:52

Uutholdelig luftkvalitet i Aten

Luftkvaliteten er uutholdelig i Aten på grunn av røyk og aske fra skogbrannene som herjer i nærheten, sier beboerne. Det regner aske over byen, og røyklukten er gjennomtrengende. – Lukk alle vinduer og ikke gå ut, er budet fra myndighetene mens store branner raste like nord for bykjernen.

NRK - 06 aug 21 kl. 10:56

Tusenvis flykter fra brann i Aten

Flere tusen mennesker har flyktet i sikkerhet fra branner som for fjerde dag på rad raser nord for Aten. Store mannskaper jobber døgnet rundt for å få kontroll. På øya Evvia, den nest største i Hellas, ble kystvakten, patruljebåter og privatbåter satt inn i en dramatisk evakuering av 630 mennesker sent torsdag, både fastboende og turister.

NRK - 04 aug 21 kl. 11:50

Tusenvis flykter fra skogbrann

Redningstjenesten i Hellas har evakuert flere tusen mennesker fra forsteder nord for Aten, etter at nye branner har blusset opp i området. Det skriver Deutsche Welle. Greske brannmenn bekjemper en større skogbrann rundt Aten, og Hellas rammes av en betydelig hetebølge.

NRK - 27 jul 21 kl. 16:47

Skogbrann sprer seg utenfor Aten

Over 50 skog- og buskbranner brøt tirsdag ut i Hellas etter en periode med ekstrem tørke og kraftig vind. Én av brannene nærmer seg en forstad til Aten. Over 70 brannfolk og flere fly og helikoptre er satt inn i slukningsarbeidet i regionen Stamata-Dionysos..

NRK - 16 aug 21 kl. 17:06

Nye skogbranner i Hellas

Nye skogbranner brøt ut rundt den greske hovedstaden Aten mandag, drevet fram av sterk vind. Tre tettsteder har fått ordre om å evakuere. Noen beboere rettet vannslanger mot husene sine for å redde dem, mens andre sluttet seg til de rundt 90 brannmannskapene.

Klartale - 09 aug 21 kl. 14:04

Tusenvis evakueres fra skogbranner i Hellas

Flere tusen beboere og turister må evakueres fra skogbranner i Hellas. Over Aten regner det aske og røyken skaper dårlig luftkvalitet..

NRK - 08 aug 21 kl. 13:08

Avslutningsseremoni underveis

Avslutningsseremonien for OL i Tokyo 2020 startet kl. 13.00 i dag.

NRK - 08 aug 21 kl. 13:08

Avslutningsseremoni for OL i Tokyo

Avslutningsseremonien for OL i Tokyo 2020 startet kl. 13.00 i dag, foran hovedsakelig tomme tribuner.

NRK - 07 aug 21 kl. 15:27

Tusenvis evakueres i Hellas

Tusener av beboere og turister må evakueres fra skogbranner som herjer in Hellas. Over Aten regner aske, og en tjukk røyksky skaper uutholdelig luftkvalitet. Minst 1.

NRK - 07 aug 21 kl. 05:40

Tolv døde i skogbranner

To personer er døde i Hellas og like mange i Italia som følge av de pågående skogbrannene. Fra før er åtte døde i skogbranner i Tyrkia.Hellas registrerte de to første dødsfallene fredag.

NRK - 05 aug 21 kl. 00:52

Svenske fly bistår i brannslukking

Onsdag sendte Sverige to fly for å bistå med slukningsarbeidet i den kraftige skogbrannen i Aten. Hellas har tidligere bedt om internasjonal bistand gjennom EU for å få slukke skogbrannene som har tvang tusenvis av mennesker til å flykte fra hjemmene sine, skriver SVT..

Dagbladet - 04 aug 21 kl. 23:07

- Verste hetebølgen jeg har vært ute for

Utenfor den greske hovedstaden raser det myndighetene beskriver som en «marerittbrann» i de skyhøye temperaturene som preger Hellas og Sør-Europa. Tjukk røyk har nå lagt seg som et lokk over deler av Aten..

NRK - 04 aug 21 kl. 08:38

Rekordtemperatur i Hellas

Hetebølgen i Sør-Europa nådde nøye høyder på tirsdag, da det ble målt 47,1 grader i Langadas i nordre Hellas. Det er den høyeste temperaturen målt i landet siden 2007, ifølge danske TV2. Samtidig ble det målt 44,6 grader i Aten, der en voldsom skogbrann herjer..

NRK - 27 jul 21 kl. 23:32

Fire arrestert for gresk skogbrann

Fire personer er arrestert i Hellas, mistenkt for ha tent på branner i samarbeid med eiendomsutviklere. Brannmannskaper kjemper mot flere skogbranner som truer hovedstaden Aten..

Dagbladet - 29 jun 21 kl. 13:14

Fikk kunstsjokk etter tips

Gresk politi har funnet et Picasso-maleri som ble stjålet fra nasjonalmuseet i Aten i Hellas for rundt ti år siden..

NRK - 29 jun 21 kl. 07:41

Stjålet Picasso-maleri funnet

Gresk politi har funnet Picasso-maleriet «Kvinnehode» som ble stjålet fra nasjonalmuseet i Aten i Hellas for rundt ti år siden. En 49 år gammel mann skal ha vært tyven av maleriet som skal ha en verdi på rundt 168 millioner kroner..

NRK - 24 jun 21 kl. 08:19

Prest kastet syre på biskoper

Sju biskoper i den gresk-ortodokse kirken er skadd i et syreangrep ved Petraki-klosteret i Aten. Gresk politi har pågrepet en prest mistenkt for narkotikahandel, for syreangrepet. Det melder Reuters..

Dagbladet - 22 jun 21 kl. 13:23

Drapstiltalt ektemann møter i retten

Britiske Caroline Crouch (20) ble brutalt drept. I dag møter ektemannen i retten i Aten..

NRK - 18 jun 21 kl. 14:42

SAS åpner direkteruter til utlandet

I kjølvannet av regjeringens lettelser på reisereglene gjenåpner SAS en rekke av sine direkteflyginger til utlandet i sommer. I sommerens trafikkprogram blir det mulig å reise direkte fra Norge til blant annet Nice, Aten og Reykjavik, i tillegg til norske favoritter som Alicante, Malaga og Chania, skriver SAS i en pressemelding..

NRK - 10 jun 21 kl. 12:36

Storstreik i Hellas

Fagorganiserte i Hellas har torsdag gått ut i streik i protest mot planlagte endringer i arbeidsmiljøloven som åpner for mer fleksibel arbeidstid. Sykehus må redusere driften, og ferger og kollektivtransport står stille rundt omkring i hele landet. Imidlertid er ikke flytrafikken rammet, selv om det var ventet at også flygelederne skulle gå ut i streik.

NRK - 28 maj 21 kl. 01:31

ICAO skal etterforske omdirigering

Den internasjonale luftfartsorganisasjonen ICAO skal etterforske hendelsen der Hviterussland tvang et fly på vei fra Aten til Vilnius til å lande i Minsk. Om bord var en hviterussisk aktivist som ble arrestert etter landingen. ICAO skal ganske om hendelsen var i strid med internasjonale regler..

NRK - 09 apr 21 kl. 15:22

Gresk krimjournalist drept i Aten

En krimjournalist er skutt og drept utenfor sin bolig i Aten, opplyser en politikilde. Giorgos Karaivaz ble skutt flere ganger av to menn på en motorsykkel, ifølge foreløpige meldinger. Han arbeidet for TV-stasjonen Star og drev også nyhetsbloggen bloko.

NRK - 25 maj 21 kl. 12:26

Inviterer til gransking

Hviterussland sier tirsdag de har åpnet for gransking av den tvungne flylandingen sist søndag. De har invitert europeiske, amerikanske og internasjonale fly-myndigheter til å undersøke saken. Ryanair-flyet var på vei fra Aten til Vilnius, og hadde den regimekritiske journalisten Roman Pratasevitsj ombord, da det ble tvunget til å lande av to jagerfly..

NRK - 25 maj 21 kl. 07:36

Vil ikke fly over Hviterussland

Finnair og Air France melder at de ikke vil fly over Hviterussland fremover. Avgjørelsen kommer i kjølvannet av søndagens beordring av et Ryanair-fly til å lande i Minsk. Flyet var på vei fra Aten til Vilnius og hadde en hviterussisk regimekritiker ombord da det ble avskåret av et jagerfly i hviterussisk luftrom..

NRK - 24 maj 21 kl. 22:00

Stenger luftrom for Hviterussland

EU stenger luftrommet for hviterussiske flyselskap. Det kommer fram i en uttalelse fra Europarådet. Tidligere i ettermiddag ble det kjent at EU-landene vurderte å gjøre dette, og nå er det endelig besluttet.

NRK - 23 maj 21 kl. 12:58

Kontroll på skogbrannar i Hellas

Greske brannmannskap begynner å få kontroll på skogbrannen som har herja i eit naturreservat nær Aten. Brannen starta onsdag. Det er ikkje meldt om skadde i skogbrannen, men fleire hus er øydelagde i flammane og landsbyar er evakuert..

NRK - 22 maj 21 kl. 14:46

Skogbrannar i Hellas

I Hellas kjemper brannfolk og helikopter med å sløke ein skogbrann som starta onsdag, om lag 90 kilometer vest for Aten. – Dette er ein av dei største skogbrannane dei siste 20–30 åra, seier brannsjef Stefanos Kolokouris til TV-kanalen ANT1. Kor store skadane blir, veit ein først når ein har fått kontroll på brannen.

NRK - 21 maj 21 kl. 09:52

Stor skogbrann i Hellas

Hundrevis av brannmenn jobber på spreng med å slukke en skogbrann 60 kilometer vest for Aten for andre dag på rad. Sterk vind i Hellas har gjort slukkingen utfordrende. Greske myndigheter anslår at rundt 20.

NRK - 09 mar 21 kl. 21:04

Sammenstøt i Aten

Gresk politi har brukt tåregass og vannkanoner mot tusenvis av demonstranter i den greske hovedstaden for å hindre dem i å storme en politistasjon. Protestene kommer etter at en video viste en politimann med kølle som banker opp en mann..

NRK - 03 mar 21 kl. 11:35

Kraftig jordskjelv i Hellas

Et jordskjelv med en styrke på 6.2 har rammet Hellas, opplyser European Mediterranean Seismological Centre. Det har ikke kommet meldinger om skader, men ifølge vitner kunne skjelvet kjennes godt i Aten.

Aftenposten - 25 feb 21 kl. 15:11

Kuldesjokket knyttes til klimaendringene

Ekstremkulde i Texas og snø i Aten kan paradoksalt nok ha en sammenheng med oppvarmingen av kloden, mener flere forskere..

NRK - 26 dec 20 kl. 03:23

Hellas har fått koronavaksiner

De første koronavaksinene fra Pfizer og Biontech har ankommet Hellas. Søndag starter vaksinering på fem sykehus i Aten. Den første forsendelsen på 9.

NRK - 31 okt 20 kl. 16:52

Aten og greske storbyer stenger

Hellas innfører én måned med strenge smittevernrestriksjoner i hovedstaden Aten og andre store byer. Restauranter og andre fritidsaktiviteter stenges for å bremse koronasmitte, melder AFP..

NRK - 22 okt 20 kl. 21:21

Portforbud i Aten

Hellas føyer seg inn i rekken av europeiske land som innfører portforbud i et forsøk på å redusere koronasmitten. I Aten blir det forbudt å oppholde seg utendørs mellom klokka 00.30 og 05, melder NTB.

NRK - 17 nov 20 kl. 15:24

Gatekamper i Aten

Gresk politi har avfyrt tåregass mot hundrevis av demonstranter som tirsdag markerte at det er 47 år siden militærjuntaens blodige anslag mot studentopprøret. Flere personer er pågrepet etter å ha brutt forbudet mot å samles flere enn tre personer..

NRK - 29 sep 20 kl. 10:29

Koronarammet cruiseskip i Aten

Det tyskdrevne og koronarammede cruiseskipet Mein Schiff 6 har lagt til kai i Pireus like ved Aten. Nå skal alle 922 passasjerene og 666 ansatte om bord testes. Ingen får gå i land.

NRK - 31 okt 20 kl. 11:26

Delvis nedstenging i Hellas

Statsministeren i Hellas, Kyriakos Mitsotakis erklærer lørdag en delvis nedstenging av landet. – Vi må handle nå, før intensivavdelingene knekker sammen, sier han. På tirsdag stenger restauranter og fritidsaktiviteter ned i Aten og andre store byer..

P4 - 30 okt 20 kl. 13:29

Jordskjelv i Tyrkia og Hellas

Et kraftig jordskjelv rammet Tyrkia og Hellas fredag. Skjelvet hadde sitt episenter 17 kilometer fra byen Izmir og hadde en styrke på 7, ifølge US Geological Survey. Ifølge BBC har flere bygninger i Izmir kollapset.

Dagbladet - 07 okt 20 kl. 19:53

Voldsomme opptøyer i Aten

Politiet har tatt i bruk tåregass mot demonstranter..

P4 - 07 okt 20 kl. 15:27

Parti dømt som kriminell gruppe

Det greske ytre høyre-partiet Gyllent Daggry er i en domstol dømt for å være en kriminell organisasjon. 68 medlemmer av organisasjonen har vært tiltalt i saken, skriver nyhetsbyrået Reuters Flere av medlemmene i gruppen er også dømt for drap en 34 år gammel antirasist som ble knivstukket i Aten i 2013, og angrep på fiskere med innvandrerbakgrunn..

P4 - 27 sep 20 kl. 23:15

En død av korona i migrantleir

Koronaviruset har krevd sitt første menneskeliv i en migrantleir i Hellas. Det er myndighetene i Hellas som melder dette. Den døde var en 61 år gammel tobarnsfar fra Afghanistan, og han bodde i Malakassa-leiren ved hovedstaden Aten..

NRK - 27 sep 20 kl. 20:18

Fyrste dødsfall i gresk migrantleir

Styresmaktene i Hellas har registrert landets fyrste koronarelaterte dødsfall i ein migrantleir, melder gresk UDI ifølge AFP. Den avdøde var ein 61 år gamal tobarnsfar frå Afghanistan, som budde i Malakassa-leiren nær hovudstaden Aten..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt